Green Life

Διατροφή: Οκτώ τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας

Διατροφή: Οκτώ τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας Φωτογραφία: Freepik
Από τις φράουλες στο αβοκάντο, αυτές είναι τα οκτώ τροφές που έχουν τον τίτλο «superstars» και αξίζει να τις βάλουμε στη διατροφή μας.

Κάποιοι τα ονομάζουν τρόφιμα superstars. Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας . Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μάθουμε τι θησαυρούς κρύβουν. Τα συστατικά τους ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής προκειμένου να επωφεληθούμε στο έπακρο από τα θρεπτικά τους συστατικά.

Φράουλες

Ένα φλιτζάνι φράουλες έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι ένα πορτοκάλι και είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βοηθούν τον οργανισμό σας να κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυγά

Έχουν κακή φήμη, καθώς θεωρείται ότι είναι βόμβες χοληστερίνης, αλλά τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι καταναλώνοντας ένα ή δύο αυγά την εβδομάδα, δεν πρόκειται να αυξήσουν τη χοληστερίνη σας, αντίθετα μπορεί να κατεβάσουν την κακή χοληστερίνη (LDL). Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν χολίνη που βοηθάει στην καλή εγκεφαλική λειτουργία.

Σαρδέλες

Οι σαρδέλες δίκαια τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει τον τίτλο των σούπερ τροφίμων, κυρίως για το είδος των λιπαρών οξέων που περιέχουν. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό γιατί δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να του τα παρέχουμε τακτικά μέσα από τη διατροφή μας, καθώς προσφέρουν καλύτερη υγεία στα αιμοφόρα αγγεία και τη καρδιά.

Αβοκάντο

Είναι τόσο νόστιμο και ταυτόχρονα πολύ λιπαρό. Όμως αυτό είναι το βασικό του πλεονέκτημα, καθώς είναι γεμάτο από καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Προσθέτοντας φέτες αβοκάντο στις σαλάτες ή στα σάντουιτς σημαίνει ότι εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με ολεϊκό οξύ που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης, αλλά και με αντιοξειδωτικά που πολεμούν μέχρι και τον καρκίνο.

Ακτινίδια

Σύμφωνα με έρευνες τρώγοντας 2 ή 3 ακτινίδια την ημέρα μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο θρόμβων του αίματος που ενδέχεται να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή. Επίσης τα ακτινίδια είναι γεμάτα φυτικές ίνες που συμβάλουν στην πρόληψη του διαβήτη και του καρκίνου.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις