Santo Wines: Το success story των ηφαιστειακών κρασιών της Σαντορίνης

Santo Wines: Το success story των ηφαιστειακών κρασιών της Σαντορίνης Φωτογραφία: FREEPIK
Το αρμονικό πάντρεμα τουρισμού και πρωτογενή τομέα αποτυπώνεται στα προϊόντα της Santo Wines - Τι λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος

«Πρεσβευτές» μιας μοναδικής παράδοσης, που βασίζεται στο ιδιαίτερο οικοσύστημα της θηραϊκής γης, είναι τα προϊόντα, που προέρχονται από ηφαιστειακά εδάφη. Σε ένα τέτοιο μοναδικό οικοσύστημα, που δημιουργήθηκε από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις του ηφαιστείου μεγαλουργεί το Ασύρτικο, η μοναδική αυτή και ξεχωριστή ελληνική γηγενής ποικιλία αμπέλου, η οποία «ταξίδεψε» στην Ευρώπη, ξεδιπλώνοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηφαιστειακής κληρονομιάς του.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το «ταξίδι» της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines, με τα εξαιρετικά κρασιά ΠΟΠ Σαντορίνης, ήταν οι κοινοπραξίες ιταλικών οίνων Soave και Lessini Durello, και η κοινοπραξία τυριού Veneto Monte Veronese. Από κοινού συμμετέχοντας στο  έργο «HEVA – Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης» πραγματοποίησαν εκστρατεία ενημέρωσης σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Ισπανία), για την ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων καταναλωτών σχετικά με την αξία της αμπελουργίας και της παραγωγής τυριών ηφαιστειακής προέλευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ot.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup