Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 07:17

“Πάγωσε” ο κάμπος του Αλφειού - Πλήγμα στις καλλιέργειες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ζημιές στα εσπεριδοειδή από τον ισχυρό παγετό

Ο “Τηλέμαχος” ρήμαξε τα πορτοκάλια με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έφερε στην περιοχή σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο πάνω στην συγκομιδή. Το προϊόν έως τώρα χαρακτηρίζεται πολύ καλής ποιότητας και οι ποσότητες ικανοποιητικές, μείνει όμως να φανεί αν και κατά πόσο επηρεάστηκαν οι καλλιέργειες.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Γιάννης Δάγκαρης μιλώντας για τον παγετό που έπληξε την περιοχή είπε πως “… με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, τα πορτοκάλια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή είναι καταδικασμένα. Χθες το πρωί, λίγο πριν από τις έξι, είχαμε -7 βαθμούς, οπότε καταλαβαίνετε ότι η ζημιά στο προϊόν είναι σοβαρή και θα επηρεάσει σημαντικά το αγροτικό εισόδημα. Μέχρι τώρα έχουν διακινηθεί πολύ μικρές ποσότητες, μόλις το 20% της συνολικής παραγωγής. Το υπόλοιπο 80% είναι ακόμα στα δέντρα και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι μεγάλη. Σε πρώτη φάση, θα πάθει – αν δεν έχει ήδη πάθει- ζημιά το προϊόν, ενώ ανάλογα και με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, μπορεί να έχουν πρόβλημα και τα δέντρα. Δυστυχώς η φετινή παραγωγή δεν πρόλαβε να πουληθεί. Ο αγροτικός κόσμος των Μακρισίων δέχεται ισχυρό πλήγμα, και μάλιστα σε μια χρονιά που το εισόδημα από το ελαιόλαδο ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο».

pagos portokalia2

Ο πρόεδρος των Καλυβακίων Πάνος Γεωργακόπουλος, χαρακτήρισε πολύ δύσκολες τις μέρες του χιονιά, όπου ακολούθησε ο παγετός. “Τρεις ημέρες ήταν μαρτύριο. Οι περισσότεροι έβαλαν σε λειτουργία τα αντιπαγετικά. Υπάρχει παραγωγή στα δέντρα καθώς είμαστε στη διαδικαδία της συγκομιδής. Είναι καλή η χρονιά στην παραγωγή καθώς είναι η χρονιά για τα πορτοκάλια με πολύ καλή ποιότητα. Όμως με τα τελευταία καιρικά φαινόμενα ζητήσαμε από το δήμο να γίνει αναγγελία για παγετό. Ευτυχώς αλλάζει ο καιρός και ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση. Φοβόμαστε όμως ότι μπορεί να έλθει μετά και άλλος χιονιάς και τότε ίσως η κατάσταση να επιδεινωθεί αρκετά”.

Ο πρόεδρος των Μακρισίων Παναγιώτης Γριβάκης δήλωσε πως “…οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές στην περιοχή των Μακρισίων ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το θερμόμετρο έδειξε υπό το μηδέν. Δυστυχώς δεν έχει απορροφηθεί ούτε το 10% της παραγωγής καθώς οι τιμές το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ χαμηλές. Εάν επιμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, τα πορτοκάλια δεν θα είναι ούτε για την χωματερή ενώ φοβάμαι ότι ζημιά έχουν υποστεί και οι ελιές κυρίως όσες είχαν πρόσφατα κλαδευτεί. Το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί ωστόσο τις επόμενες μέρες και ελπίζουμε ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα»

pagos portokalia3

Ο πρώην πρόεδρος Καλυβακίων Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέφερε πως “… δυστυχώς έχει πάρα πολύ πάγο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Οι ζημιές θα φανούν τις επόμενες μέρες και θα εξαρτηθεί με το πώς θα πάει ο καιρός το επόμενο διάστημα. Ο κόσμος δεν έκοψε πορτοκάλια γιατί η τιμή ήταν πολύ χαμηλή και υπήρχε μειωμένη ζήτηση. Τώρα που η ζήτηση ανέβηκε λίγο έπεσε πάγος. Μένει να φανεί τι τελικά θα γίνει και ποιο θα είναι το ύψος της ζημιάς”.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε πως “…έπεσε πάγος αλλά ακόμα δεν μπορούμε να δούμε το μέγεθος της ζημιάς. Ο κόσμος ακόμα μαζεύει πορτοκάλι καθώς εδώ και καιρό οι έμποροι έπαιρναν μόνο τα «χοντρά» και είχαν μείνει πίσω τα πιο μικρά. Τώρα ήρθαν οι εξαγωγείς που έχουν πέσει και οι τιμές και μένει να δούμε εάν θα υπάρξει ζημιά στο προϊόν από την κακοκαιρία. Εάν υπάρξει ζημιά τότε θα πάψει να υπάρχει και το μικρό ενδιαφέρον που υπήρχε σήμερα από πλευράς των εξαγωγέων”.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 08:27

Σχετικά Άρθρα

  • Επίσκεψη σε οινοποιείο έκαναν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Μακρισίων
    Επίσκεψη σε οινοποιείο έκαναν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Μακρισίων

    Βίωσαν τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού

    Για την παραγωγή του κρασιού από το σταφύλι μέχρι την παρασκευή του μούστου, τη φύλαξη και την εμφιάλωσή του, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Μακρισίων, τα οποία συνοδευόμενα από τους γονείς και το προσωπικό της υπηρεσίας, πήγαν περίπατο στο οινοποιείο του κ. Αντωνίου, που βρίσκεται στη γειτονιά τους.

    Ο περίπατος έγινε στα πλαίσια του πεδίου καλλιέργειας «κοινωνική και πολιτιστική ζωή», ενώ ακολούθησε ξενάγηση από το προσωπικό του οινοποιείου με τα παιδιά να παρατηρούν με περιέργεια τα μηχανήματα και να μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, καθώς και των προϊόντων που παράγει το οινοποιείο.

    Τα νήπια έκαναν ερωτήσεις και περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους ανακαλύπτοντας καινούργια πράγματα, κάποια εκ των οποίων γνώριζαν από τα βιβλία που είχαν διαβαστεί στο σχολείο ή έχουν οι γονείς στα σπίτια τους.

    Στο τέλος της ξενάγησης ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, από την προσφορά από τον κ. Αντωνίου χυμού και μουστοκούλουρων για να φάνε και να πάρουν μαζί τους στο σχολείο.

    Επίσης προσέφερε μπουκάλια με κρασί στο προσωπικό του Παιδικού Σταθμού.

    «Μικροί και μεγάλοι ανακαλύψαμε το σύγχρονο οινοποιείο των Μακρισίων, απολαύσαμε την φιλοξενία του και φύγαμε με ευχάριστες εμπειρίες» ανέφερε η παιδαγωγός κ. Ιωάννα Χριστοπούλου, η οποία ευχαρίστησε εκ μέρους των παιδιών και των γονέων τους τον κ. Αντωνίου και το προσωπικό του, ευχόμενη να έχουν υγεία και να καταναλωθούν τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν.

    makrisia oinop nipia 2

    makrisia oinop nipia 3

    makrisia oinop nipia 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη - ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Έργων στον Αλφειό - Σε εξέλιξη το νέο σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης
    Επίσκεψη - ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Έργων στον Αλφειό - Σε εξέλιξη το νέο σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης

    Οι παρεμβάσεις προστατεύουν τις παραποτάμιες περιοχές στους Δήμους Πύργου, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχ. Ολυμπίας

    Στοχευμένες παρεμβάσεις σε 18 νέα σημεία, περιλαμβάνει το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας στον ποταμό Αλφειό, τις εργασίες του οποίου παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, περιοχές των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Πύργου.

    Ο κ.Γιαννόπουλος επισκέφτηκε την περιοχή του Πλουτοχωρίου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Χρήστο Καραγιάννη και τον Προϊστάμενο Δομών Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Ε ΠΔΕ Θεόδωρο Θανασούλια, πραγματοποιώντας αυτοψία στα σημεία των παρεμβάσεων και συζητώντας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για την πορεία του έργου, αλλά και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλη Πυρλή, καθώς οι εργασίες αυτές τις ημέρες εκτελούνται στα γεωγραφικά όρια του χωριού του.

    Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί το Επιτάλιο, όπου συζήτησαν για τις εργασίες που απαιτούνται στην περιοχή και στα επικίνδυνα σημεία στις εκβολές του ποταμού. Εκτός από τον καθαρισμό, κατά μήκος της κοίτης, από την χαμηλή βλάστηση και τα φερτά υλικά που έχουν συγκεντρωθεί στις εκβολές – όπως εξήγησε και ο κ.Γιαννόπουλος – θα γίνει και σημαντική ενίσχυση του αναχώματος με λιθορριπή, για την αντιπλημμυρική προστασία του συγκεκριμένου σημείου.

    Διαρκής μέριμνα για συντήρηση και θωράκιση του Αλφειού

    «Οι εργασίες προχωρούν με στοχευμένες παρεμβάσεις σε 18 περίπου σημεία στον ποταμό Αλφειό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προέκυψαν τους προηγούμενους μήνες και να καθαρίσουμε την κοίτη από φερτά υλικά, βλάστηση και απορρίμματα. Έτσι, προστατεύουμε τις υποδομές μας αλλά και τις παρόχθιες περιουσίες και καλλιέργειες που τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

    Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Αλφειό, που έρχεται σε συνέχεια του μεγάλου έργου συντήρησης των 10 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες. Στόχος και επιθυμία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη - ο οποίος μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, κατόρθωσε να εξασφαλίσει αυτή τη σημαντική χρηματοδότηση για την Π.Ε Ηλείας - ήταν και παραμένει η θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών (οικισμών, υποδομών και περιουσιών). Αυτός είναι και ο λόγος που όλα αυτά τα χρόνια ο ποταμός Αλφειός δεν έχει μείνει χωρίς ενεργή εργολαβία για τον καθαρισμό – συνολικά αλλά και σημειακά –, την συνεχή συντήρηση του αλλά και για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος.

    Στις εργασίες προβλέπεται απομάκρυνση και καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης, φερτών υλικών και απορριμμάτων, καθαρισμός και ενίσχυση των τεχνικών έργων, με αποκατάσταση αναχωμάτων και των λιθορριπών προστασίας, κ.α.

    giannop alfeios en 2

    giannop alfeios en 3

    giannop alfeios en 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εσπεριδοειδή: Πώς να περιορίσετε τις προσβολές της περιόδου
    Εσπεριδοειδή: Πώς να περιορίσετε τις προσβολές της περιόδου

    Ο περιορισμός των προσβολών από τα κοκκοειδή (ψώρες), πρέπει να βασίζεται περισσότερο σε καλλιεργητικά μέτρα και λιγότερο σε εφαρμογές φυτοπροστατευτικών. Το κατάλληλο κλάδεμα για τον καλύτερο αερισμό της κόμης μειώνει δραστικά τους πληθυσμούς των εχθρών.

    Ακολουθούν χρήσιμες οδηγίες που εξέδωσε σε τεχνικό δελτίο το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων:

    ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΩΡΑ

    Σε όσους οπωρώνες, μετά από τυχαία δειγματοληψία, διαπιστώνεται προσβολή καρπών και αν η προσβολή είναι ομοιόμορφη (δηλαδή αφορά τα περισσότερα δέντρα), να γίνει επέμβαση με τη λήψη του δελτίου, και με το πέρας των βροχών, σε όλες τις περιοχές με ένα από τα κατάλληλα φάρμακα. Προσοχή στον μέγιστο αριθμό εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο.

    ΨΕΥΔΟΚΟΚΚΟΣ

    Σε οπωρώνες που διαπιστώνεται προσβολή καρπών μεγαλύτερη του 10% να γίνει καταπολέμηση άμεσα με τη λήψη του δελτίου. Όπου συνυπάρχει με άλλα κοκοειδή να γίνει συνδυασμένη αντιμετώπιση των εχθρών χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φάρμακα.

    ΜΥΓΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

    Η στρατηγική αντιμετώπισης της Μύγας Μεσογείου βασίζεται σε καλλιεργητικά μέτρα, βιοτεχνολογικές μεθόδους και ψεκασμούς κάλυψης. Ο συνδυασμός των μέτρων έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα καλλιεργητικά μέτρα αφορούν το μάζεμα και την καταστροφή (με παράχωμα) των προσβεβλημένων καρπών που πέφτουν στο έδαφος.

    Είναι σημαντικό να εφαρμόζεται από όλους τους παραγωγούς μιας περιοχής.

    Η βιοτεχνολογική μέθοδος βασίζεται στην ανάρτηση παγίδων με ετοιμόχρηστο δόλωμα και εντομοκτόνο προκειμένου να θανατώσουν μαζικά το έντομο στόχο εκλεκτικά και χωρίς να επιβαρύνουν το προϊόν, το περιβάλλον και τον χρήστη. Αναρτώνται 5-7 ή 8 παγίδες το στρέμμα, σε ύψος πάνω από 2m από το έδαφος και στην νότια πλευρά της κόμης.

    Καλό είναι οι οπωρώνες στους οποίους εφαρμόζεται η μαζική παγίδευση να είναι διαδοχικοί ή εκτεταμένοι ή μεμονωμένοι. Αν δεν εφαρμόζεται το μέτρο στους γειτονικούς οπωρώνες να ενισχύεται με παγίδες η περιφέρεια του κτήματος. Προκειμένου η μέθοδος να είναι αποτελεσματική πρέπει η ανάρτηση των παγίδων να γίνεται νωρίς.

    Πηγή: Εtheas.gr

  • Αγιασμός στον παιδικό σταθμό Μακρισίων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25
    Αγιασμός στον παιδικό σταθμό Μακρισίων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25

    Μέσα σε χαρούμενη ατμόσφαιρα, παρουσία τοπικών φορέων, γονέων και εκπαιδευτικών, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στον παιδικό σταθμό Μακρισίων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθανασία Κουσκουρή σε σύντομο χαιρετισμό της μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25.

    Ταυτόχρονα η κ. Κουσκουρή επεσήμανε την άμεση στήριξη της Δ.Α. σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

    Να τονιστεί πως ο παιδικός σταθμός Μακρισίων λειτουργεί από το σχολικό έτος 1995-96, έχοντας φοιτήσει σε αυτόν δεκάδες μαθητές που σήμερα έχουν ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στην τοπική κοινωνία, αλλά και γενικότερα.

    makrisia agiasmos paidikos 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αλφειός: Δράσεις για την προσαρμογή και διάσωση από την κλιματική αλλαγή
    Αλφειός: Δράσεις για την προσαρμογή και διάσωση από την κλιματική αλλαγή

    Σε συνεργασία με το ΕΜΠ

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στο μικροσκόπιο της κλιματικής αλλαγής μπαίνει ο Αλφειός ποταμός, με τον Δήμο Πύργου να προχωρά σε ενέργειες για την προστασία των εκβολών του από πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να «σώσει» την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, μέσω της οποίας θα εκπονηθεί μελέτη για την για την έγκαιρη πρόβλεψη παράκτιων πλημμυρικών φαινομένων

    «Η διαδικασία ήταν έτοιμη να σταματήσει, και όταν αναλάβαμε το Δήμο, καταφέραμε να σώσουμε τη σύμβαση και το έργο αυτής, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο» δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος. Ήδη ο Δήμος Πύργου έχει αναθέσει σε εταιρεία την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών , για τις ανάγκες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Αλφειού. Επιπλέον, βάσει της προγραμματικής σύμβασης με το ΕΜΠ, ο Δήμος θα εκπονήσει μελέτη για τη βυθομέτρηση του ποταμού, η οποία είναι επιδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο, και το κόστος αυτής θα επιστραφεί στο ταμείο του Δήμου.

    Ο κ. Παναγόπουλος, υπογραμμίζει τις προσπάθειες που έγιναν να συνεχιστεί η συνεργασία με την ομάδα του ΕΜΠ, για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η ομάδα του ΕΜΠ εργάζεται πάνω στο Ερευνητικό πρόγραμμα EWS_CoCoFlood, με αντικείμενο την Προσαρμογή στην Κλιματική

    Αλλαγή με την Ανάπτυξη Συστήματος Έγκαιρης Πρόγνωσης Παράκτιας Πλημμύρας σε Εκβολές Υδατορέματος. Σκοπός του EWS_CoCoFlood είναι η αύξηση της ανθεκτικότητας και της προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος παράκτιων ζωνών σε συνθήκες Κλιματικής Αλλαγής. Το βασικό αναμενόμενο αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι η ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού Συστήματος Έγκαιρης Πρόγνωσης της Συνδυαστικής Παράκτιας Πλημμύρας (ΣΕΠ), που θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις λόγω Κλιματικής

    Αλλαγής και το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί την παράκτια ζώνη του Δήμου, εκατέρωθεν της εκβολής του Ποταμού Αλφειού.

    Επόμενος στόχος, όπως τονίζει ο κ. Παναγόπουλος, είναι να εκπονηθεί σε συνεργασία πάντα με το ΕΜΠ μελέτη για τη διάβρωση των ακτών ώστε να καθαριστεί η θαλάσσια ζώνη στις εκβολές του Αλφειού από μπάζα και σκουπίδια.

  • Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Rapid test στις 05/07 στα Μακρίσια και στο Καλλίκωμο
    Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Rapid test στις 05/07 στα Μακρίσια και στο Καλλίκωμο

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7/2024

    • 08:30 – 11:30 στα Μακρίσια (Αγροτικό Ιατρείο)
    • 11:45 – 14:30 στο Καλλίκωμο (Αγροτικό Ιατρείο)

    συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν RAPID TEST για COVID – 19 σε όσους δημότες το επιθυμούν.

    Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι ο αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

    ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ανείπωτος θρήνος σε Χανιά και Μακρίσια για τον 18χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Από το κεφαλοχώρι της Κρέστενας κατάγεται η μητέρα του
    Ανείπωτος θρήνος σε Χανιά και Μακρίσια για τον 18χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Από το κεφαλοχώρι της Κρέστενας κατάγεται η μητέρα του

    Στο πένθος έχει βυθίσει τις τοπικές κοινωνίες στους Μουσούρους Χανίων, η είδηση του χαμού του 18χρονου Κωνσταντίνου σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ σοαβαρά τραυματισμένοι στην ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Χανίων, δίνουν την μάχη τους ο οδηγός του οχήματος και μία κοπέλα, επίσης 18 ετών.

    Kαι οι δύο υποβλήθηκαν σε χειρουργεία και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται ως σταθερή αλλά κρίσιμη ενώ η 18χρονη αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς φέρει σοβαρά ορθοπεδικά τραύματα και χρήζει εξειδικευμένης αντιμετώπισης.

    Στο πένθος όμως βυθίζονται και τα Μακρίσια στην Ηλεία, τόπο καταγωγής της μητέρας του, όπου ζουν αρκετά συγγενικά του πρόσωπα.

    Το τραγικό δυστύχημα συνέβη όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τραυματίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Για τον απεγκλωβισμό των ατόμων έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

    troxaio kriti 1

    troxaio kriti 2

    troxaio kriti 3

    troxaio kriti 4

    troxaio kriti 5

    Πηγή: zarpanews.gr

  • Μακρίσια: Αναστάτωση από φωτιά μέσα στο χωριό
    Μακρίσια: Αναστάτωση από φωτιά μέσα στο χωριό

    Πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό των Μακρισίων νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. Οι φλόγες έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους που από τη μια κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από την άλλη επιχείρησαν οι ίδιοι να την σβήσουν προτού επεκταθεί σε οικοπεδικούς χώρους και σπίτια.

    Η φωτιά σβήστηκε άμεσα και σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξαν σπινθηρισμοί από καλώδια του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

    Makrisia Fire 2

    Makrisia Fire 3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο