Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 19:43

Υποβολή παραστατικών ειδικών διατάξεων του Μέτρου για τις Βιολογικές Καλλιέργειες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot
Ενημερώνονται οι ενταγμένοι παραγωγοί στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ότι έχει ενεργοποιηθεί στο πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει το Μέτρο η διαδικασία καταχώρησης των παραστατικών ειδικών διατάξεων σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό 11863/28-1-2018.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/Organics16)με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών τα παραστατικά συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων.

Επισημαίνεται, σε εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ότι για κάθε πρόσκληση και δράση απαιτούνται διακριτά παραστατικά ή εφόσον το παραστατικό είναι κοινό θα πρέπει να υπάρχει ανάλυση της δαπάνης ανά πρόσκληση και δράση είτε στο σώμα του παραστατικού ή σε σχετική βεβαίωση του εκδότη.

Η ανάρτηση των παραστατικών στη διαδικτυακή εφαρμογή πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε πρόσκληση / δράση, και εντός του έτους εφαρμογής από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου. Εφόσον το παραστατικό είναι κοινό για περισσότερες από μια προσκλήσεις/δράσεις, θα πρέπει να αναρτάται σε κάθε επιμέρους πρόσκληση/δράση με προσδιορισμό του επιλέξιμου για τη συγκεκριμένη πρόσκληση/δράση ποσού και το υπόλοιπο ποσό του παραστατικού καταχωρίζεται με περιγραφή «Μη επιλέξιμο Δράσης ...» και τύπο παραστατικού «Μη επιλέξιμο προς ενίσχυση».

Για τα επόμενα έτη εφαρμογής του μέτρου και μέχρι τη λήξη των δεσμεύσεων, θα ισχύουν οι παραπάνω ημερομηνίες για την υποβολή παραστατικών ειδικών διατάξεων χωρίς να απαιτείται νεότερη ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 00:02

Σχετικά Άρθρα

  • ΟΠΕΚΕΠΕ – Βιολογικές καλλιέργειες: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα
    ΟΠΕΚΕΠΕ – Βιολογικές καλλιέργειες: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα

    Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω ανακοίνωσής του ενημερώνει τους δικαιούχους του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014-2020, ότι έχουν αναρτηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μέτρου τα αποτελέσματα του ελέγχου των στοιχείων που υπέβαλαν, περί σύναψης νόμιμης σύμβασης με σύμβουλο, μετά τη διασταύρωση με τα αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) – ημερομηνία εξαγωγής δεδομένων 19/2/2024.

    Οι δικαιούχοι μπορούν να προβούν σε σχετική διόρθωση των σφαλμάτων (απορριπτόμενες συμβάσεις) με εκ νέου υποβολή των στοιχείων των συμβάσεων με συμβούλους με τη χρήση των κωδικών τους στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μέτρου στο σύνδεσμο (https://p2.dikaiomata.gr/Organics16), μέχρι και την 26η Μαΐου 2024, προκειμένου να επιβεβαιωθούν εκ νέου τα στοιχεία των συμβάσεων με τα αρχεία της ΑΑΔΕ.

    Το αποτέλεσμα του νεότερου ελέγχου θα ληφθoύν υπόψη στην 1η εκκαθάριση πληρωμών του έτους 2023.

    Πηγή: Etheas.gr

  • Άσπρα Σπίτια Ολυμπίας: Βιολογική καλλιέργεια ελιάς με στόχο την καλύτερη δυνατή ποιότητα
    Άσπρα Σπίτια Ολυμπίας: Βιολογική καλλιέργεια ελιάς με στόχο την καλύτερη δυνατή ποιότητα

    Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της ελαιοκαλλιέργειας στην Ηλεία, έχει ανέβει σημαντικά και αυτό φαίνεται και στις διακρίσεις που κατακτούν οι παραγωγοί του νομού με την όλο και καλύτερη ποιότητα του ελαιολάδου.

    Οι παραγωγοί και οι ελαιοτριβείς επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και εκμεταλλεύονται κάθε νέο δεδομένο που παρουσιάζουν οι επιστήμονες με μοναδικό στόχο την προστασία και αναβάθμιση των καλλιεργειών και το κορυφαίο τελικό προϊόν.

    Στα Άσπρα Σπίτια της Αρχαίας Ολυμπίας μια περιοχή με παράδοση στην ελαιοπαραγωγή, ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Γιαννόπουλος, παράγει ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας.

    Μια προσπάθεια ακόμα πιο δύσκολη σε σχέση με την παραδοσιακή καλλιέργεια. Τον συναντήσαμε σε ένα τέτοιο λιοστάσι όπου ανέφερε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να διασφαλιστεί η κορυφαία ποιότητα του καρπού. “Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε μηχανικές μεθόδους. Έτσι ώστε να κάνουμε γρήγορη συγκομιδή, σε λίγο χρόνο να τοποθετήσουμε τον καρπό σε κλούβες, χωρίς να τον πληγώνουμε, όσο γίνεται λιγότερο και να βγάλουμε καλύτερη ποιότητα λαδιού. Είμαστε τρίτη ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο και πρέπει να έχουμε ποιότητα και να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες. Καθαρός καρπός, γρήγορη συγκομιδή και γρήγορη υλοποίηση” σχολίασε.

    Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι “… σε αυτό το κτήμα που είμαστε και γίνεται βιολογική καλλιέργεια, φέτος είχαμε έντονη ξηρασία. Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε, χρησιμοποιώντας καολίνη που κάνει μία λευκή πούδρα και προστατεύει κι από τον δάκο αλλά και από την ζέστη, την υπεριώδη ακτινοβολία. Η ελιά όλο το καλοκαίρι ήταν καλυμμένη με λευκό χρώμα με αποτέλεσμα και να διατηρηθεί ο καρπός και να μη διψάσει. Φέτος είναι μία καλή χρονιά θα έλεγα, παρόλο που για την περιοχή μας είναι η χρονιά που δεν έχουμε γενικώς ελιές, υπάρχει αρκετή παραγωγή”.

    giannopoulos panos

    Αναφερόμενος στο θέμα της τιμής την χαρακτήρισε ως αρκετά υψηλή αυτή την περίοδο. “Το πρόβλημα βέβαια είναι η ακρίβεια. Το κοστολόγιο έχει αυξηθεί κατά πολύ. Η λίπανση, τα πετρέλαια, τα αναλώσιμα, το εργατικό δυναμικό, όλα τα κόστη είναι στα ύψη. Και σε μια βιολογική καλλιέργεια τα κόστη είναι πάντα πιο ψηλά, αλλά κερδίζουμε διότι αυτό που θα προσφέρουμε θα είναι άριστο σαν προϊόν, αλλά και το δέντρο μας είναι έτοιμο για του χρόνου. Δηλαδή αν παρατηρήσετε τα δέντρα από τώρα δείχνουν ότι θα έχουμε και του χρόνου παραγωγή γιατί αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε”.

    Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στάθηκε στην επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας λέγοντας πως η καλύτερη τιμή που έχει το βιολογικό ελαιόλαδο αποτελεί ένα σημαντικό κινητή. “Μέχρι πέρυσι ήταν περίπου 1 € περισσότερο. Και η ανάγκη να έχουμε κάθε χρόνο εισόδημα επειδή περιποιούμαστε τις ελιές και ξοδεύουμε κάθε χρόνο χρήματα, μας οδήγησε να πάμε στην βιολογική καλλιέργεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα. Πέρυσι δηλαδή η διαφορά ήταν μεγάλη, όποιος είχε βιολογική καλλιέργεια κατάφερε να επιζήσει. Δεν είναι λίγο 1 € περισσότερα. Φέτος ήταν η συγκυρία να έχουμε αυτή την τιμή. Δεν ξέρουμε αν την έχουμε του χρόνου. Ενώ με το βιολογικό τουλάχιστον έχουμε εξασφαλίσει το μεροκάματο”.

    Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στο ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιεί για το ράβδισμα των ελαιόδεντρων. “Είναι μία πατέντα, που πριν πολλά χρόνια την έχει φτιάξει ένα παιδί από διπλανό χωριό και την εμπορεύεται. Μπαίνει και στο τρακτέρ που είναι αποδοτικό, αλλά ήθελα για μεγαλύτερη απόδοση να βρω έναν τρόπο να το βάλω μπροστά. Έτσι αγοράσαμε ένα φορτωτάκι και κάναμε μαζί με αυτόν, που βοήθησε με την τεχνογνωσία του και την εμπειρία του και το τοποθετήσαμε το μηχάνημα και είχε πάρα πολλές δυνατότητες. Καταρχήν είναι πάρα πολύ γρήγορο. Μπαίνει παντού, στρίβει πιο εύκολα, έχεις μπροστά το μηχάνημα και προσέχεις περισσότερο την ελιά αλλά και έχεις και μεγαλύτερη απόδοση στην διάρκεια της ημέρας. Βέβαια και ο χειρισμός είναι πολύ πιο εύκολος. Μπορείς να δουλέψεις άνετα και 8 με 10 ώρες” κατέληξε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

    elies aspra 2

    elies aspra 3

    elies aspra 4

    elies aspra 5

    elies aspra 6

    elies aspra 7

    elies aspra 8

  • Πρώτο βήμα για την αγορά των βιολογικών προϊοντων στην Ηλεία
    Πρώτο βήμα για την αγορά των βιολογικών προϊοντων στην Ηλεία

    Ύστερα από κόπους και ενέργειες πολλών ετών, η υπαίθρια αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ηλεία, είναι πλέον γεγονός και ο μοναδικός στόχος από εδώ και στο εξής είναι το εγχείρημα αυτό να δυναμώσει και να τύχει μεγαλύτερης αποδοχής τόσο από το αγοραστικό κοινό όσο όμως και από τους ίδιους τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων.

    Χθες το μεσημέρι στο πάρκο Ξυστρή, η αγορά βιολογικών προϊόντων στον Πύργο ήταν έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό με την παρουσία παραγωγών, όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και από γειτονικούς νομούς που έσπευσαν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.
    Τα εύσημα αυτού του εγχειρήματος, ανήκουν στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Δήμο Πύργου, που πλέον κατάφεραν και ο Πύργος, να αποκτήσει την δική του αγορά βιολογικών προϊόντων, η οποία θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 2.00 το μεσημέρι μέχρι τις 5.00 το απόγευμα.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος οποίος ήταν παρών την πρώτη μέρα της έναρξης της αγοράς, όπως σημείωσε, βρίσκεται στο χώρο έχοντας τρεις διαφορετικές ιδιότητες. Την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας, του βιοκαλλιεργητή αλλά και του παραγωγού. «…ήρθα σήμερα εδώ να πω ένα μεγάλο μπράβο και μία καλή αρχή σε όλο αυτό το ξεκίνημα που έκαναν οι βιοκαλλιεργητές του τόπου μας και όχι μόνο.
    Βιοκαλλιεργητές από διαφορετικούς νομούς από την Κόρινθο, από την Μεσσηνία, από την Αχαΐα και από την Αιτωλοακαρνανία, και το επόμενο διάστημα ευελπιστούμε να έρθουν και από άλλα μέρη της νότιας κυρίως Πελοποννήσου, να έρθουν εδώ οι παραγωγοί και να πουλήσουν τα βιολογικά προϊόντα τους. Από το 2001 και ως παραγωγός που πήγαινα σε βιολογικές αγορές προσπαθούσαμε να οργανώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους λαϊκές σε όλη την χώρα. Πολλές φορές κάναμε προσπάθειες σε αυτόν εδώ τον τόπο αλλά δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε για διάφορους λόγους. Όμως σήμερα, παρέα με την δημοτική αρχή, τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο και κυρίως με τους αντιδημάρχους που συνεργαστήκαμε ως Περιφέρεια, καταφέραμε με τον σύλλογο βιοκαλλιεργητών να πετύχουμε το ξεκίνημα της βιολογικής λαϊκής εδώ στον Πύργο, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του Ξυστρή.

    Η Περιφέρεια σε ότι θα χρειαστούν οι παραγωγοί μας αλλά και οι καταναλωτές με την συνεργασία του δήμου και του οργανισμού που είναι για την καλή λειτουργία της λαϊκής, θα προσπαθούμε κάθε φορά να λύνουμε όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Σε αυτό το σημείο θέλω να καλέσω όλους τους καταναλωτές από όλη την Ηλεία κάθε Παρασκευή να έρχονται εδώ το μεσημέρι από τις 2.00 μέχρι αργά το απόγευμα, να γνωρίζουν και να αγοράζουν αλλά και να γεύονται τα προϊόντα μας, γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Οι έρευνες τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ότι τα δικά μας προϊόντα έχουν τα καλύτερα στοιχεία. Όλο αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Να ευχηθώ καλή αρχή στους βιοκαλλιεργητές και να πω ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο του συλλόγου βιοκαλλιεργητών νομού Ηλείας που αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή για να είμαστε σήμερα όλοι εδώ».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής, σημείωσε ότι από την πλευρά της δημοτικής αρχής θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η προσπάθεια αυτή η μέρα με την ημέρα να αποκτά μεγαλύτερη δύναμη.
    «Σήμερα (σσ χθες) είναι η πρώτη μέρα έναρξης της αγοράς των βιολογικών προϊόντων. Καλωσορίζουμε τους παραγωγούς και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν. Εγώ ως πρόεδρος της επιχείρησης Δ.Ε.Π. Α.Ε ΟΤΑ, θα είμαι δίπλα τους θα προσπαθώ έτσι ώστε να απλουστεύσουμε την παραμονή τους εδώ και προσδοκούμε σύντομα οι 10 - 15 να γίνουν 20 - 30 - 50. Ίσως είμαστε μία από τις πόλεις που δεν είχαμε έκθεση βιολογικών προϊόντων σε υπαίθριο χώρο, ξεκινάμε σήμερα και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί ο αριθμός και των παραγωγών και των καταναλωτών».

    Πέρα από την θετική έκβαση που είχε η προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί η υπαίθρια αγορά βιολογικών προϊόντων, ο πρόεδρος βιοκαλλιεργητών Αχαΐας, Νίκος Ζαφειρόπουλος, έθεσε στην συνέχεια και άλλες παραμέτρους οι οποίες δημιουργούν προβληματισμό.«Νομίζω ότι η σημερινή ημέρα είναι μία μέρα χαράς, γιατί ανοίγουμε μία καινούργια λαϊκή, αλλά είναι και μία μέρα προβληματισμού. Δηλαδή το ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2022 για να ανοίξει η αγορά βιολογικών προϊόντων στον Πύργο, νομίζω ότι δε μας τιμάει καθόλου. Ότι χρειάζεται να έρθουμε από πέντε νόμους για να συμπληρώσουμε μία πενιχρή αγορά πάλι δε μας τιμάει καθόλου. Αυτό το πράγμα δείχνει ότι η βιολογική Γεωργία από το κράτος δεν προωθείται. Άρα μένει στα χέρια των καταναλωτών και των παραγωγών να προάγουν τον θεσμό και να καθιερώσουν μέσα από τα βιολογικά προϊόντα την υγεία των πολιτών, το υπέρτατο αγαθό για το οποίο παλεύουμε. Άρα νομίζω ότι η έκκληση απευθύνεται καταρχάς στους καταναλωτές οι οποίοι έχουν ευαισθησία σε ό,τι αφορά τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, τον τρόπο που καλλιεργούν, την προστασία της φύσης, όλα αυτά τα πράγματα που ακούμε περισπούδαστους λόγους από την πολιτεία και δεν βλέπουμε όμως καμιά πράξη. Εύχομαι ο κόσμος του Πύργου και της Ηλείας να ανταποκριθεί στην προσπάθειά μας. Ο κόσμος όμως που ασχολείται με τα βιολογικά λιγοστεύει, δεν βλέπουμε καινούργιο αίμα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αν το κρύβουμε αυτό το πράγμα, νομίζω ότι δεν κάνουμε καλά. Πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα ενταχθούν νέοι άνθρωποι, με ποιον τρόπο θα τους βοηθήσουμε να ανταπεξέλθουν στην καλλιέργεια, διότι η καλλιέργεια είναι δύσκολη έτσι κι αλλιώς. Πόσο μάλλον η βιολογική. Αν δεν υπάρξει επιμέρους βοήθεια από το κράτος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

    Ο γεωπόνος – οικονομολόγος πρόεδρος της ένωσης βιοκαλλιεργητών Ηλείας, Ανδρέας Βαρώτσος ακολούθως επισήμανε τους λόγους για τους οποίους ο καταναλωτής πρέπει να επιλέγει βιολογικά προϊόντα και να κάνει τα ψώνια του κυρίως από αγορές τέτοιου είδους, καθώς το όφελος είναι διπλό τόσο σε ό,τι αφορά την τιμή αφού ο παραγωγός πουλάει απευθείας τα προϊόντα του χωρίς να μεσολαβεί μεσάζοντας αλλά και σε ό,τι αφορά το γενικότερο όφελος από την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον.«Μαζί με τον πρόεδρο των αγορών βιοκαλλιεργητών της Πάτρας και της Καλαμάτας δημιουργήσαμε αυτή την νέα αγορά. Για εμάς είναι μία μέρα ξεχωριστή, μία μέρα χαράς γιατί μετά από πολλές προσπάθειες και προσπάθειες πάνω από μία δεκαετία, καταφέραμε να ανοίξουμε αυτή την νέα αγορά. Όπως έχουμε πει και παλιότερα όπου ανοίγει μία αγορά είναι καλό για όλους. Θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Σε αυτή την αγορά είναι βιοκαλλιεργητές παραγωγοί, πιστοποιημένοι από την Ηλεία και από την ευρύτερη περιοχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν υπάρχουν μεσάζοντες, τους ευχαριστούμε που ήρθαν και από την Αιτωλοακαρνανία και από την Αχαΐα, για να ενισχύσουν την αγορά. Είναι μία νέα ξεχωριστή αγορά, είναι ένας νέος θεσμός οι αγορές παραγωγών, που υπάρχουν και για τους βιοκαλλιεργητές και μη. Δεν έχει σχέση με την λαϊκή αγορά, είναι αυτοδιαχειριζόμενος φορέας και δίνουμε την δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα και δεν βρίσκουν να έρθουν εδώ και να βρουν φρέσκα τοπικά προϊόντα, χωρίς άλλες επιβαρύνσεις και να γνωρίσουν και τους βιοκαλλιεργητές αλλά ακόμα να επισκεφτούν και τα κτήματα τους. Η αγορά θα γίνεται κάθε Παρασκευή το απόγευμα από τις 2.00 μέχρι τις 5.00 ίσως και από τη 1.00 να βρίσκονται εδώ οι βιοκαλλιεργητές. Ευχαριστούμε και τον Δήμο Πύργου και συγκεκριμένα τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους αλλά και τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Βασιλόπουλο που βοήθησαν προκειμένου να γίνει αυτή η αγορά και ένα όνειρο δεκαετιών να γίνει πραγματικότητα. Βέβαια αυτή η αγορά, γίνεται με βάση το καινούργιο θεσμικό πλαίσιο, με βάση την καινούργια νομοθεσία που υπάρχει και έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες για να φτάσουμε σε αυτή την αγορά μετά από προσπάθεια δύο χρόνων».

    Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σπηλιωτόπουλος και αυτός με τη σειρά του, ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή αρχή στους βιοκαλλιεργητές, επισημαίνοντας ότι η στήριξη από την πλευρά του Δήμου είναι δεδομένη.
    «Από τη μεριά του Δήμου να καλωσορίσουμε τους βιοκαλλιεργητές κι εμείς με τη σειρά μας, τους στηρίξαμε και θα το στηρίζουμε όσο μπορούμε, γιατί είναι ένα κομμάτι που έλειπε από την πόλη και είναι αρκετός κόσμος που θέλει την βιοκαλλιέργεια. Τους εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία».

    viologika new 2

    viologika new 3

    viologika new 4

    viologika new 5

    viologika new 6

    viologika new 7

  • Κωνσταντόπουλος: Ενδιαφέρον για την πρόσκληση που αφορά τα βιολογικά προϊόντα
    Κωνσταντόπουλος: Ενδιαφέρον για την πρόσκληση που αφορά τα βιολογικά προϊόντα

    Η πρόσκληση για τα βιολογικά προϊόντα, ένα μέτρο το οποίο περίμεναν πολλοί παραγωγοί της περιοχής ανακοινώθηκε προχθές και όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος ΚΕΑ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος αρκετός κόσμος έχει δείξει ενδιαφέρον, προκειμένου να εντάξει τις καλλιέργειές του και κυρίως τις ελαιοκαλλιέργειες σε αυτό το μέτρο.

    Η προκήρυξη ορίζει το χρονικό διάστημα από 16 Φεβρουαρίου μέχρι 16 Μαρτίου, με πιθανή μία ολιγοήμερη παράταση όπως αντίστοιχα έχει γίνει και με τους νέους αγρότες.

    «… ας ξέρει ο κόσμος που ενδιαφέρεται για την βιολογική γεωργία ότι είναι αυτό το διάστημα, η περίοδος υποβολής των αιτήσεων. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν πλήρως για τις υποχρεώσεις τους και τις δεσμεύσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα, γιατί προφανώς και το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, τα πράγματα πλέον και καλώς ελέγχονται αυστηρά, προκειμένου να μη βρίσκονται κάποιοι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να παίρνουν επιδοτήσεις που δεν τους ανήκουν» επεσήμανε σχετικά με το θέμα αυτό ο Άλκης Κωνσταντόπουλος.

  • Στον αέρα η πρόσκληση για τα βιολογικά, αιτήσεις από 16 Φεβρουαρίου
    Στον αέρα η πρόσκληση για τα βιολογικά, αιτήσεις από 16 Φεβρουαρίου

    Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 490.000.000 ευρώ.

    Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια, το ΥπΑΑΤ καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, σύμφωνα με το άρθρο 3 της με αριθ. πρωτ. 104/7056/21-1-2015 (ΦΕΚ Β’ 147/2015) Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων» κατ’ εκτέλεση του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου», όπως ισχύει, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 – «Βιολογική Γεωργία» του ΠΑΑ 2014 – 2020.

    Οι αιτήσεις ενίσχυσης ξεκινούν στις 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν για ένα μήνα, δηλαδή ως τις 16 Μαρτίου 2022.

    Προκηρυσσόμενες δράσεις για επιλέξιμες αροτραίες καλλιέργειες

    Α. Υπομέτρο 11.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.1.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Α της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    Β. Υπομέτρο 11.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.1 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Γ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    1.2 Προκηρυσσόμενες Δράσεις για επιλέξιμες μόνιμες καλλιέργειες, κηπευτικά και αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά

    Α. Υπομέτρο 11.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.1.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Β της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    Β. Υπομέτρο 11.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.1: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία για τις καλλιέργειες του πίνακα Δ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    1.3 Προκηρυσσόμενες Δράσεις για επιλέξιμα βοοειδή και αιγοπρόβατα

    Α. Υπομέτρο 11.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Ε της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    Β. Υπομέτρο 11.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Η της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    1.4 Προκηρυσσόμενες Δράσεις για κατεχόμενες κυψέλες - παραφυάδες Α. Υπομέτρο 11.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους

    Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Ζ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    Β. Υπομέτρο 11.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία για τις εκτροφές του πίνακα Θ της υποπαραγράφου 1.9 (Ύψος ενίσχυσης).

    Δηλώσεις Καλογήρου

    «Υπέγραψα σήμερα», δήλωσε η γενική γραμματέας στο ΥπΑΑΤ κα Χριστιάνα Καλόγηρου, «την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

    Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ και αφορά στη στήριξη:

    1) Επιλέξιμων αροτραίων καλλιεργειών, 116 εκατ. ευρώ.

    2) Επιλέξιμων μόνιμων καλλιεργειών, κηπευτικών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, 210 εκατ. ευρώ.

    3) Επιλέξιμων εκτροφών βοοειδών και αιγοπροβάτων, 130 εκατ. ευρώ.

    4) Επιλέξιμων κατεχόμενων κυψελών και παραφυάδων, 34 εκατ. ευρώ.

    Ενισχύουμε με 490 εκατ. ευρώ τη βιολογική γεωργία, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις παραγωγής ποιοτικά εγγυημένων προϊόντων, ασφαλών για τη δημόσια υγεία και υψηλής διατροφικής αξίας, μέσω μεθόδων καλλιέργειας που ελαχιστοποιούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και προωθούν τη διατήρηση της βιοποικιλότητας».

    Δείτε όλη την πρόσκληση για τα Βιολογικά πατώντας https://cdn.agrotypos.gr/sites/default/files/inline-files/bio_0.pdf" style="-webkit-font-smoothing: antialiased; box-sizing: inherit; background-color: transparent; color: inherit; text-decoration: none; word-break: break-all;">εδώ

    Πηγή: Agrotypos.gr

  • Δεύτερη ευκαιρία και με μεγαλύτερο πριμ το πρασίνισμα της νέας ΚΑΠ για όσους κοπούν από τα Βιολογικά
    Δεύτερη ευκαιρία και με μεγαλύτερο πριμ το πρασίνισμα της νέας ΚΑΠ για όσους κοπούν από τα Βιολογικά

    Με την προκήρυξη των Βιολογικών να βγαίνει µέσα στον Φεβρουάριο, ενδιαφέρον έχει η σύγκριση των στρεµµατικών ενισχύσεων της επικείµενης πρόσκλησης µε αυτές που προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο για την ίδια δέσµευση από το 2023.

    Συγκεκριµένα, όπως έχει γίνει γνωστό στο νέο πρασίνισµα το 2023 (άµεσες ενισχύσεις) θα µπορούν να µπουν όσοι διατηρούν τις βιολογικές πρακτικές, µε το σχετικό πρόγραµµα του ΠΑΑ να καταργείται. Έτσι, όσοι ενταχθούν στη φετινή πρόσκληση (για διατήρηση) θα λαµβάνουν εώς το 2025 το ποσό που προβλέπει η ένταξη. Οι υπόλοιποι και όσοι µείνουν εκτός λόγω περιορισµού στον προϋπολογισµό, θα λαµβάνουν στρεµµατικές ενισχύσεις από το πρασίνισµα για τη διατήρηση της βιολογικής από το 2023 (προβλεπόµενος προϋπολογισµός 65 εκατ. ευρώ ετησίως). Συγκρητικά λοιπόν τα πριµ σε ορισµένες καλλιέργειες ως εξής:

    • Πυρηνόκαρπα: Προκήρυξη 2022 85 ευρώ, Πρασίνισµα 2023 94,1 ευρώ/στρµ.
    • Επιτραπέζια σταφύλια: Προκήρυξη 2022 85 ευρώ, Πρασίνισµα 2023, 144 ευρώ/στρµ
    • Ροδιά: Προκήρυξη 2022 85 ευρώ, Πρασίνισµα 2023, 112 ευρώ/στρµ.
    • Ακτινίδιο: Προκήρυξη 2022 82 ευρώ, Πρασίνισµα 2023, 87 ευρώ/στρµ.
    • Συκιά: Προκήρυξη 2022 85 ευρώ, Πρασίνισµα 2023, 101,5 ευρώ/στρµ.
    • Μικρόκαρπες / ∆άσους: Προκήρυξη 2022 85 ευρώ, Πρασίνισµα 2023, 94 ευρώ/στρµ
    • Αβοκάντο: Προκήρυξη 2022 85 ευρώ, Πρασίνισµα 2023, 105 ευρώ/στρµ
    • Ακρόδρυα: Προκήρυξη 2022 56,6 ευρώ, Πρασίνισµα 2023, 61,6 ευρώ/στρµ.
    • Φραγκόσυκα: Προκήρυξη 2022 85 ευρώ, Πρασίνισµα 2023 126,6 ευρώ/στρµ
    • Αραβόσιτος βρώσιµος: Προκήρυξη 2022 49,4 ευρώ, Πρασίνισµα 2023 54,4 ευρώ/στρµ
    • Αραβόσιτος κτηνοτροφικός: Προκήρυξη 2022 55 ευρώ, Πρασίνισµα 2023 64,4 ευρώ/στρµ
    • Αρωµατικά: Προκήρυξη 2022 55 ευρώ, Πρασίνισµα 2023 129,5 ευρώ/στρµ.
    • Τοµάτα, Μελιτζάνα, Πιπεριά: 60 ευρώ στην προκήρυξη του 2022 και 114 ευρώ/στρµ στο Πρασίνισµα του 2023.

    Να σηµειωθεί εδώ πως τα παραπάνω αποτελούν πρόταση του στρατηγικού σχεδίου. Αυτό δεν σηµαίνει ότι έτσι ακριβώς θα εγκριθεί και τελικά θα «τρέξει».

    Πηγή: Αgronews.gr

  • 490 εκατ. ευρώ για βιολογικές καλλιέργειες - Ποιες καλλιέργειες εντάσσονται για πρώτη φορά - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
    490 εκατ. ευρώ για βιολογικές καλλιέργειες - Ποιες καλλιέργειες εντάσσονται για πρώτη φορά - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας (Μέτρο 11 του ΠΑΑ), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο και με διευρυμένο το πλάνο δραστηριοτήτων και καλλιεργειών που καλύπτει.

    «Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στηρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα και τους βιοκαλλιεργητές. Δημιουργούμε στέρεα θεμέλια για τη βιοκαλλιέργεια και ενισχύουμε τους παραγωγούς με κάθε δυνατό μέσο. Διευρύνοντας τις επιλέξιμες καλλιέργειας δίνουμε τη δυνατότητα και σε νέους βιοκαλλιεργητές να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους και κατ’ επέκταση και του εισοδήματος τους» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, με το εν λόγω πρόγραμμα στόχος είναι «να ενισχύσουμε τα προϊόντα που έχουν προστιθέμενη αξία, που μπορούν να εξαχθούν στο εξωτερικό, να φέρουν εισόδημα στους παραγωγούς και στη χώρα και ταυτόχρονα να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στα πέρατα της γης. Πιστεύω πολύ στα βιολογικά προϊόντα. Είναι το μέλλον για την πατρίδα μας και την ελληνική παραγωγή και ο πυλώνας ανάπτυξης της «Ελληνικής Διατροφής» που εκτιμώ ότι θα αλλάξει όλο τον αγροδιατροφικό τομέα μέσα στα επόμενα χρόνια».

    Οι καλλιέργειες που περιλαμβάνονται για πρώτη φορά

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που υπογράφει ο κ. Λιβανός, για πρώτη φορά ως επιλέξιμες είναι οι ροδιές, τα ακτινίδια, οι συκιές, οι μικρόκαρπες/δάσους (goji berry, blueberry, raspberry κ.α.) καθώς και μια πλειάδα κηπευτικών όπως ενδεικτικά τομάτα, αγγούρι, φασολάκια μελιτζάνα, πιπεριά, καρπούζι και πεπόνι. Επιπρόσθετα περιλαμβάνονται - όλες οι καλλιέργειες οι οποίες είχαν ενταχθεί στην 1η πρόσκληση του μέτρου και δεν είχαν συμπεριληφθεί στην 3η.

    Επίσης, για πρώτη φορά σε πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας εντάσσονται τα μελίσσια.

    Οι δράσεις που ενισχύονται είναι:
    * Δράση 11.1.1 / Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία / στην κτηνοτροφία Δράση 11.2.1 / Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία / στην κτηνοτροφία
    * Για τις δράσεις 11.1.1. και 11.2.1 θα εκδοθούν δύο προσκλήσεις εκ των οποίων η μία θα αφορά στις αροτραίες καλλιέργειες και η άλλη θα αφορά στις μόνιμες καλλιέργειες, στα κηπευτικά και στα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά.
    * Για τις δράσεις 11.1.2 και 11.2.2 θα προκηρυχτούν επίσης δύο προσκλήσεις με τις κάτωθι επιλέξιμες κατηγορίες ζώων ανά πρόσκληση:
    1. Αιγοπρόβατα, τα Βοοειδή με κρεατοπαραγωγική / μικτή κατεύθυνση και τα Βοοειδή με γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση
    2. Μελίσσια

    Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια επιλεξιμότητας

    Δικαιούχοι των δράσεων μπορούν να είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, και έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης σε όσες δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας επιθυμεί.

    Η αίτηση στήριξης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω πληροφοριακού συστήματος, εντός της προθεσμίας που θα οριστεί στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων θα είναι τριετούς διάρκειας και θα εκκινούν από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης Πράξεων του Μέτρου 11.

    Για ένταξη στο υπομέτρο 11.1 επιλέξιμοι είναι οι υποψήφιοι που κατέχουν νεοεντασσόμενα στο σύστημα ελέγχου για τη βιολογική γεωργία αγροτεμάχια, βοσκοτόπους ή εκτροφές ή κατεχόμενες κυψέλες και παραφυάδες.

    Σε ό,τι αφορά το υπομέτρο 11.2 για να κριθεί επιλέξιμος ένας υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει αγροτεμάχια, βοσκοτόπους ή εκτροφές ή κατεχόμενες κυψέλες και παραφυάδες, τα οποία είναι ενταγμένα στο σύστημα ελέγχου της βιολογικής γεωργίας μέσω σύμβασης με Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου, η οποία έχει συναφθεί μέχρι και την 31/12/2020.

    Προκειμένου να ενταχθούν σε κάποια από τις δράσεις του Μέτρου 11 οι παραγωγοί, τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια, μελισσοσμήνη, βοσκότοποι και ζωικό κεφάλαιο, κατά περίπτωση, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας:

    - Να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2021 του υποψηφίου.
    - Να κατέχονται νόμιμα κατά την ένταξη, και για κάθε έτος, καθ’ όλη την περίοδο δέσμευσης.
    - Στην περίπτωση των μόνιμων φυτειών (δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπελώνες) τα προς ένταξη αγροτεμάχια θα πρέπει να είναι δηλωμένα στην ΕΑΕ του 2021 του ενδιαφερόμενου με επιλέξιμη για τη δέσμευση μόνιμη καλλιέργεια. Στις δράσεις που αφορούν στη ζωική παραγωγή, οι εκτροφές θα πρέπει να διαθέτουν βοσκότοπο, ο οποίος έχει δηλωθεί στην ΕΑΕ του2021, μαζί με τα ζώα και σε ότι αφορά στις κυψέλες/παραφυάδες να έχουν δηλωθεί στην ΕΑΕ του2021
    - Ειδικά για τις δράσεις του υπομέτρου 11.2, να περιλαμβάνονται μέχρι και την 31/12/2020 σε ενεργή σύμβαση με ΟΕ&Π.
    - Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων / βοσκοτόπων ανέρχεται σε 0,1 Ha (εκτάρια).
    - Επιλέξιμα για ενίσχυση είναι τα βοοειδή άνω των 6 μηνών, τα αιγοπρόβατα άνω των 12 μηνών και οι κατεχόμενες κυψέλες και παραφυάδες τα οποία έχουν σημανθεί σύμφωνα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.
    - Αποκλείονται από την ένταξη: α) αγροτεμάχια τα οποία είναι ενταγμένα στο μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών, β) αγροτεμάχια ή βοσκότοποι ή εκτροφές που είναι ενταγμένα σε άλλες μη συμβατές, σε επίπεδο ενταγμένης εκμετάλλευσης αγροτεμαχίου, δράσεις των μέτρων 10, 11 και 14 και γ) αγροτεμάχια που είναι συνιδιόκτητα, όπως αυτό προκύπτει από τη δήλωση του αγροτεμαχίου στην ΕΑΕ του 2021 του υποψηφίου.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τις αρχές των κριτηρίων επιλογής, για τη Δράση 11.1.1 είναι οι κάτωθι:
    • Γεωργοί νεαρής ηλικίας
    • Εντασσόμενη έκταση
    • Εντασσόμενη έκταση που ανήκει σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές
    - Για την Δράση 11.2.1 :
    • Χρονική διάρκεια προηγούμενης εφαρμογής βιολογικού συστήματος
    • Εντασσόμενη έκταση
    • Επαγγελματίας Αγρότης
    • Εντασσόμενη έκταση που ανήκει σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές
    - Για την Δράση 11.1.2 οι αρχές κριτηρίων επιλογής είναι οι κάτωθι:
    • Γεωργοί νεαρής ηλικίας
    • Βιολογική παραγωγή ζωοτροφών

    - Για την Δράση 11.2.2 οι αρχές κριτηρίων επιλογής είναι οι κάτωθι:
    - Χρονική διάρκεια προηγούμενης εφαρμογής βιολογικού συστήματος
    - Βιολογική παραγωγή ζωοτροφών
    - Επαγγελματίας Αγρότης.

  • Διαγραφή επιχειρήσεων από τον κατάλογο Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων για βιολογική παραγωγή
    Διαγραφή επιχειρήσεων από τον κατάλογο Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων για βιολογική παραγωγή

    Δεν περιλαμβάνονται πλέον στον Κατάλογο Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων στο Σύστημα Ελέγχου για τη βιολογική παραγωγή που τηρείται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 4 της με αριθμό 2289/161795 (ΦΕΚ Β 3463/23-12-2014) υπουργικής απόφασης, οι επιχειρήσεις «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΛ. ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ» και «ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

    Ειδικότερα, στην επιχείρηση ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΛ. ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ, επιβλήθηκε η κύρωση της Αναστολής Πιστοποίησης και απαγόρευσης εμπορίας προϊόντων με αναφορά στο βιολογικό τρόπο παραγωγής τους, για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους μέχρι 05/07/2022 και στην επιχείρηση «ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών μέχρι 05/07/2024.

    Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν στην παραγωγή και επισήμανση βιολογικών προϊόντων.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο