Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το γάλα, το ηλιέλαιο, το κακάο σκόνη, την υγρή βανίλια ,το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα ασπράδια , μια πρέζα αλάτι , την ζάχαρη (σιγά σιγά) και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Στο άλλο μπολ ρίχνουμε το ξίδι, την σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Σε μια φόρμα 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και στον πάτο και γύρω γύρω στο δαχτυλίδι να εφάπτεται πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φορμα και χτυπάμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο.
Αλείφουμε με ηλιέλαιο στο κέντρο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε την φόρμα από πάνω.
Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρυπούλες.
Ψήνουμε στους 160 c για 60-65 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι και έπειτα το κόβουμε σε στην μέση.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη , το κακάο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σε μια πιατέλα βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε ακριβώς από πάνω , το δεύτερο παντεσπάνι και ρίχνουμε όλη την κρέμα από πάνω απλώνοντας ομοιόμορφα εξωτερικά σε όλη την τούρτα.
Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και η πιο εύκολη και νόστιμη σοκολατένια τούρτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.