Γεύσεις

Χοιρινό Πρασοσέλινο με Αυγολέμονο

Χοιρινό Πρασοσέλινο με Αυγολέμονο
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
  • 3 πράσα (300 γρ.)
  • 100 γρ. ελαιόαλδο (1/2 κούπα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (4 κούπες)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Για το Αυγολέμονο

  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • Χυμό απο 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κρέας,  προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρουμε για δυο λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, επιστρέφουμε πίσω το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το καυτό ζωμό λαχανικών, αφαιρούμε από το σέλινο τα φύλλα από τα κοτσάνια και αφού τα ψιλοκόψουμε τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα.
  5. Κόβουμε σε κομμάτια τη σελινόριζα και την ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
  6. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 με 60 λεπτά (αν χρειάζεται στο ενδιάμεσο προσθέτουμε έξτρα νερό).
  7. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, το χυμό  λεμόνι και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
  8. Παίρνουμε με τη κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και τον ενσωματώνουμε σιγά σιγά μέσα στα αυγά.
  9. Επιστρέφουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και την  κουνάμε με κυκλικές κινήσεις.
  10. Ανοίγουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε το φαγητό απο τη φωτιά.
  11. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup