Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
- 3 πράσα (300 γρ.)
- 100 γρ. ελαιόαλδο (1/2 κούπα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (4 κούπες)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 μικρή σελινόριζα
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για το Αυγολέμονο
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- Χυμό απο 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Αφαιρούμε το κρέας, προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρουμε για δυο λεπτά.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, επιστρέφουμε πίσω το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το καυτό ζωμό λαχανικών, αφαιρούμε από το σέλινο τα φύλλα από τα κοτσάνια και αφού τα ψιλοκόψουμε τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα.
- Κόβουμε σε κομμάτια τη σελινόριζα και την ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 με 60 λεπτά (αν χρειάζεται στο ενδιάμεσο προσθέτουμε έξτρα νερό).
- Φτιάχνουμε το αυγολέμονο λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμόνι και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
- Παίρνουμε με τη κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και τον ενσωματώνουμε σιγά σιγά μέσα στα αυγά.
- Επιστρέφουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις.
- Ανοίγουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε το φαγητό απο τη φωτιά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!
Πηγή: live-kitchen.gr