Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 14:37

Πρωτοφανές: Μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι 20χρονης και τρέφονταν από τα δάκρυά της

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο για να εξετάσουν οι γιατροί το μάτι της, το οποίο είχε πρηστεί. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις το ιατρικό προσωπικό εντόπισε τις τέσσερις μέλισσες.

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν γιατροί στην Ταϊβάν, που ανακάλυψαν ότι τέσσερις μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι μίας 20χρονης και τρέφονταν από τα δάκρυα και τον ιδρώτα της..

Η νεαρή He, όπως ονομάζεται η ασθενής, πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Φουγίν στην επαρχία Πινγκτούνγκ για να εξετάσουν οι γιατροί το μάτι της, το οποίο είχε πρηστεί. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις το ιατρικό προσωπικό εντόπισε τις μέλισσες.

Ο καθηγητής Hung Chi-ting, ο επικεφαλής του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, έκανε λόγο για «παγκόσμια πρώτη», καθώς δεν έχει ξαναγίνει γνωστή ανάλογη περίπτωση. «Είδα κάτι που έμοιαζε με πόδια εντόμου, έτσι τα τράβηξα κάτω από το μικροσκόπιο ένα-ένα, χωρίς να τραυματίσω το σώμα τους. Ήταν τέσσερις μέλισσες ενός είδους που ζει κοντά σε νεκροταφεία ή πεσμένα δέντρα, έτσι είναι απλό να τις πετύχεις καθώς σκαρφαλώνεις στα βουνά», είπε ο Hung Chi-ting, περιγράφοντας τη στιγμή που ανακάλυψε τις μέλισσες.

«Επισκεφτήκαμε και φτιάχναμε τον τάφο ενός συγγενή μας και κάθισα κάτω για να ξεχορταριάσω. Ένιωσα τον άνεμο να φυσάει στο πρόσωπό μου, μετά ένιωσα κάτι στο μάτι μου που νόμιζα ότι ήταν χώμα», είπε η 20χρονη και συνέχισε: «Καθάρισα το μάτι μου με νερό, αλλά άρχισε να με πονάει πολύ το βράδυ. Ο πόνος ήταν οξύς και το μάτι μου δάκρυζε»,

Οι ιατροί του νοσοκομείο προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό, κατά την οποία ανέφεραν ότι η κοπέλα έπαθε κυτταρίτιδα και κερατίτιδα. Οι δυο φλεγμονές προκλήθηκαν από το γεγονός ότι οι μέλισσες παρέμειναν στο μάτι της νεαρής γυναίκας για περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Η ασθενής, μετά από την απαραίτητη φροντίδα, πήρε εξιτήριο και οι γιατροί πιστεύουν ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Πηγή: International Business Times - News247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 20:27

Σχετικά Άρθρα

  • Ο φονικός τυφώνας Γκέμι απειλεί την Κίνα – Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Ταϊβάν
    Ο φονικός τυφώνας Γκέμι απειλεί την Κίνα – Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Ταϊβάν

    Ο τυφώνας Γκέμι πέρασε από τη βόρεια Ταϊβάν σήμερα, αφήνοντας πίσω του τρεις νεκρούςκαι 266 τραυματίες. Εκτεταμένες ήταν οι πλημμύρες ενώ προκάλεσε ναυάγιο φορτηγού πλοίου στα ανοικτά, προτού κατευθυνθεί στην ηπειρωτική Κίνα, όπου αναμένεται να φέρει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

    Ο Γκέμι έφθασε πάνω από το έδαφος περί τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 19:00 χθες Τετάρτη ώρα Ελλάδας), στις βορειοανατολικές ακτές, στην κομητεία Γιλάν. Ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε τη νήσο τα τελευταία οκτώ χρόνια και συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας ως ακόμη και 227 χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν.

    Περί τις 08:30 (04:00 ώρα Ελλάδας) βρισκόταν πλέον στο στενό της Ταϊβάν και κατευθυνόταν στη Φουτζού, στην επαρχία Φουτζιάν της ηπειρωτικής Κίνας.

    Ο τυφώνας προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία έπληξε κάπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά, πάντως πλέον η παροχή έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της, σύμφωνα με την εταιρεία Taipower.

    Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της νήσου, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τανζανίας με εννεαμελές πλήρωμα, υπηκόους της Μιανμάρ, βυθίστηκε ανοικτά της Καοσιούγκ, λιμανιού στη νότια Ταϊβάν, και δεν έχει υπάρξει έκτοτε επικοινωνία με τους ναυτικούς. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Γραφεία, σχολεία και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ανάμεσά τους οι χρηματαγορές, παραμένουν εκτός λειτουργίας σήμερα. Τα περισσότερα τρένα θα ξαναρχίσουν να κυκλοφορούν μετά τις 15:00 (10:00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλες οι πτήσεις εσωτερικού και 185 πτήσεις προς και από διεθνή αεροδρόμια ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν.

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 266 τραυματίστηκαν εξαιτίας του τυφώνα, ανακοίνωσαν οι αρχές στη νήσο.

    Στην Κίνα, όπου αναμένεται ο Γκέμι να πλήξει με καταρρακτώδεις βροχές την επαρχία Φουτζιάν εντός της ημέρας, προτού κινηθεί προς βορρά και σταδιακά εξασθενίσει πάνω από το έδαφος τις επόμενες ώρες, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις εστίες τους κάπου 150.000 άνθρωποι.

    Ο Γκέμι είχε αφήσει πίσω ήδη άλλους 6 νεκρούς στις Φιλιππίνες προτού κινηθεί προτού πλήξει την Ταϊβάν.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ROLEX DELA PENA

  • Τον πήρε ο ύπνος πάνω σε φουσκωτό και παρασύρθηκε στα ανοιχτά – Τον έψαχναν 19 ώρες
    Τον πήρε ο ύπνος πάνω σε φουσκωτό και παρασύρθηκε στα ανοιχτά – Τον έψαχναν 19 ώρες

    Ο 58χρονος υπναράς βρέθηκε από ένα αλιευτικό σκάφος να επιπλέει με την φουσκωτή κουλούρα λίγα μίλια από τις ακτές της Ταϊβάν.

    Τύχη βουνό είχε ένας 58χρονος άντρας στην Ταϊβάν, ο οποίος μπήκε με το φουσκωτό στη θάλασσα για να χαλαρώσει, όμως αποκοιμήθηκε και το ρεύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά.

    Τον βρήκε ένα αλιευτικό σκάφος 19 ώρες μετά, να επιπλέει πάνω στην κουλούρα που είχε τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

    Τι συνέβη

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το odditycentral.com, στις 7 Ιουλίου, ένα αλιευτικό σκάφος που κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Νέας Ταϊπέι, εντόπισε κάτι περίεργο στο νερό, λίγα μίλια από την ακτογραμμή. Καθώς πλησίασε το παράξενο αντικείμενο, έγινε φανερό ότι επρόκειτο για έναν άνδρα πάνω σε μια κουλούρα.

    Ο 58χρονος είπε ότι βούτηξε στη θάλασσα με την κουλούρα για να δροσιστεί μετά από μια ζεστή μέρα στη δουλειά. Είχε πιει και μερικά ποτά και η ταλάντευση της θάλασσας τον κοίμισε

    Σε βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, το πλήρωμα φαίνεται να πετάει στον αποκλεισμένο άνδρα μια σωσίβια σημαδούρα και στη συνέχεια να τον τραβάει μέσα στο σκάφος πριν τον μεταφέρει πίσω στο λιμάνι και καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

    Αν και εμφανώς αδύναμος και αφυδατωμένος, ο 58χρονος άνδρας φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του, κάτι που προκαλεί λίγη έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς ότι παρασύρθηκε με το φουσκωτό του για 19 ώρες πριν τον εντοπίσει ως εκ θαύματος το αλιευτικό σκάφος.

    Δείτε το βίντεο

    Ο 58χρονος Χονγκ Ναν είπε στους σωτήρες του ότι βρέθηκε σε αυτή τη δύσκολη θέση αφού βούτηξε στη θάλασσα με την κουλούρα για να δροσιστεί μετά από μια ζεστή μέρα στη δουλειά. Είχε πιει και μερικά ποτά και η ταλάντευση της θάλασσας τον κοίμισε.

    Θυμάται να μπαίνει στο νερό γύρω στις 6 ή 7 το απόγευμα στις 6 Ιουλίου, μόνο για να ξυπνήσει ώρες αργότερα στην ανοιχτή θάλασσα, μακριά από την ακτή.

    Ο 58χρονος ζήτησε να πιει νερό, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ταϊπέι, όπου οι γιατροί πραγματοποίησαν κάποιες εξετάσεις και του έδωσαν εξιτήριο λίγο αργότερα.

    Πηγή: in,.gr

  • Ουκρανία: Το κερί μέλισσας μπορεί να δημιουργήσει περιτυλίγματα για να διατηρηθούν περισσότερο τα τρόφιμα στην εμπόλεμη ζώνη
    Ουκρανία: Το κερί μέλισσας μπορεί να δημιουργήσει περιτυλίγματα για να διατηρηθούν περισσότερο τα τρόφιμα στην εμπόλεμη ζώνη

    Το κερί μέλισσας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους για μερικές μέρες παραπάνω, που είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη χωρίς ρεύμα και ψυγεία, λένε Βρετανοί επιστήμονες

    Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, που η τροφή είναι περιορισμένη, η συντήρησή της είναι το παν για τους ανθρώπους. Μια έρευνα Βρετανών επιστημόνων παρουσιάζει έναν τρόπο με τον οποίο οι Ουκρανοί μπορούν να διατηρήσουν τα τρόφιμά τους: το κερί της μέλισσας.
    Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το BBC, βοηθούν τους μελισσοκόμους στην πολιορκημένη χώρα να αναπτύξουν νέα περιτυλίγματα από κερί για ευπαθή τρόφιμα, συμβάλλοντας στο να διατηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα στην εμπόλεμη ζώνη.
    Η Ρωσία έχει επιτεθεί και στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχει ψύξη σε ορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα φαγητά να χαλάνε ακόμα πιο γρήγορα.

    Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cardiff στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισαν να αναλύσουν μεμονωμένα μελίσσια στην Ουκρανία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μελιού στην Ευρώπη.

    Έτσι, χρησιμοποίησαν το κερί μέλισσας ως ένα φυσικό «περιτύλιγμα» για να διατηρήσουν τα τρόφιμα, μιας και αυτή η πρώτη ύλη είναι γνωστό ότι σκοτώνει τα ζωύφια.

    Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε διάφορους συνδυασμούς τροφίμων, που συνιστούν είδη που είναι σύνηθες να διαθέτουν οι άνθρωποι στις εμπόλεμες ζώνες, για να δημιουργήσουν περιτυλίγματα που μπορούν να διατηρήσουν τα τρόφιμα.

    Μπόρεσαν να δοκιμάσουν διαφορετικούς συνδυασμούς για να καταλήξουν σε μερικούς από τους πιο ισχυρούς για τη διατήρηση των τροφίμων.

    «Η μαγεία βρίσκεται στο μείγμα», δήλωσε ένας από τους καθηγητές που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Είπε ότι «ένα κομμάτι ύφασμα ή ακόμη και χαρτί» ,μπορεί συνδυαστικά με κερί μέλισσας και άλλα φυσικά αντιμικροβιακά φυτά, όπως το φασκόμηλο, να δημιουργήσουν περιτυλίγματα.

    Βέβαια, τα περιτυλίγματα από κερί μέλισσας δεν είναι μια καινούρια ανακάλυψη. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των σάντουιτς και των ψωμιών, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλα προϊόντα, λένε οι επιστήμονες.

    Φυσικά, το κερί μέλισσας δεν πρόκειται να κρατήσει αναλλοίωτα αυτά τα τρόφιμα για πάντα. Ωστόσο, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους για μερικές μέρες παραπάνω, που είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη, με περιορισμένη πρόσβαση στην τροφή και χωρίς ρεύμα και ψυγεία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μυτιλήνη: Επιβάτες αυτοκινήτου δέχτηκαν επίθεση από μέλισσες - Αναφορές για ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του
    Μυτιλήνη: Επιβάτες αυτοκινήτου δέχτηκαν επίθεση από μέλισσες - Αναφορές για ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του

    Συναγερμός έχει σημάνει στο ΕΚΑΒ της Μυτιλήνης μετά από πληροφορία ότι επιβάτες αυτοκινήτου δέχτηκαν επίθεση από σμήνος μελισσών στην περιοχή της Πεδής.

    Ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του

    Ο μελισσοκομικός σύλλογος ενημερώθηκε για να μαζέψει το μελίσσι ενώ η Αστυνομία ήδη βρίσκεται στο σημείο.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές ότι ένα άτομο δεν έχει τις αισθήσεις του.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μήνυμα ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας - Η τεράστια συνεισφορά της στην παραγωγή
    Μήνυμα ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας - Η τεράστια συνεισφορά της στην παραγωγή

    Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην σημασία που έχει η μέλισσα στη ζωή μας. Και δεν είναι μόνο το μέλι, το εκλεκτό αυτό προϊόν που μας προσφέρουν. Όντας ο σημαντικότερος επικονιαστής παγκοσμίως, ο ρόλος της τόσο στην ισορροπία των οικοσυστημάτων όσο και στην επισιτιστική ασφάλεια είναι τεράστιος. Χωρίς αυτή, η παγκόσμια παραγωγή φρούτων και λαχανικών θα ήταν μειωμένη έως και 90%. Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, αυτή η προσφορά έχει ιδιαίτερη αξία.

    Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζουμε τον κλάδο της μελισσοκομίας, με την ΚΑΠ 2023-27 να έχει ένα ξεχωριστό τομεακό πρόγραμμα αφιερωμένο σε αυτή, ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Με δράσεις έρευνας και κατάρτισης, ποιοτικής αναβάθμισης της παραγωγής και του παραγόμενου προϊόντος αλλά και προώθησής του, ενώ ακόμα στηρίζεται η εποχιακή μελισσοκομία. Ενώ ακόμα, μεριμνήσαμε για την αποζημίωση των πληγέντων μελισσοκόμων από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του περασμένου έτους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την χρήση τεχνολογιών αιχμής για την οργάνωση του κλάδου και την προστασία του μελιού, βάζουν τις βάσεις ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, ένα κλάδο ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

    Οι μέλισσες όσο μικρές είναι, τόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας αλλά και στην επιβίωση όλου του πλανήτη μας!».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ταϊβάν: Σε τουλάχιστον 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,4 βαθμών
    Ταϊβάν: Σε τουλάχιστον 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,4 βαθμών

    Τουρίστες απομακρύνονται από τις πληγείσες περιοχές με τη βοήθεια ελικοπτέρων

    Ελικόπτερα συνέχισαν σήμερα να απομακρύνουν δεκάδες τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες εξαιτίας κατολισθέσεων σε ένα βουνό στο ανατολικό τμήμα της νήσου της Ταϊβάν, που συγκλονίστηκε από έναν ισχυρό σεισμό, με τουλάχιστον 13 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

    Από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών, την ισχυρότερη εδώ και 25 χρόνια στην Ταϊβάν, έξι άνθρωποι αγνοούνται και περισσότεροι από 1.100 έχουν τραυματιστεί. Οι αρχές της Ταϊβάν ανακοίνωσαν σήμερα αύξηση του αριθμού των νεκρών αφότου ανέσυραν τρία πτώματα που είχαν εντοπίσει σε μια διαδρομή πεζοπορίας.

    Περισσότεροι από 600 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σήραγγες ή σε απομακρυσμένες περιοχές εξαιτίας των κατολισθήσεων, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης με τη βοήθεια ελικοπτέρων σε πολλούς κατοίκους που έχουν απομονωθεί, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία Καταστροφών.

    Στο επίκεντρο του σεισμού, τη Χουάλιεν, μια πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκων στις ανατολικές ακτές, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 300 μετασεισμοί από την Τετάρτη, μεταξύ άλλων μια δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σήμερα το πρωί.

    Ελικόπτερα έχουν αυξήσει τις διαδρομές τους σήμερα προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τουρίστες που είχαν παγιδευτεί στο εθνικό πάρκο Ταρόκο, που προσελκύει πεζοπόρους λόγω των φαραγγιών του.

    Το πρωί, ένα ελικόπτερο απομάκρυνε 12 ανθρώπους, την ώρα που ένα δεύτερο ελικόπτερο μετέφερε άλλους 16, όπως διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    «Προτεραιότητα δίνεται στους ηλικιωμένους ανθρώπους, στις ευπαθείς ομάδες, στις γυναίκες, στα παιδιά και σε ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες», μετέδωσε ο ταϊβανέζικος ενημερωτικός ιστότοπος ET Today.

    «Ακόμα κι αν όλοι επιστρέφουν κουρασμένοι από το βουνό, όλοι χαμογελούν», σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο.

    Μια αερογέφυρα έχει επίσης δημιουργηθεί με ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπου περισσότεροι από 400 τουρίστες και εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά τον σεισμό.

    Ελικόπτερα έριξαν επίσης είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που παραμένουν απομονωμένοι, όπως μια ομάδα φοιτητών, καθηγητών και κατοίκων που έχουν παγιδευτεί σε ένα δημοτικό σχολείο, που έχει αποκλειστεί.

    Σε άλλες περιοχές, οι ομάδες διάσωσης καταβάλλουν προσπάθειες να καθαρίσουν τους δρόμους και τις εισόδους των τούνελ που έχουν κλείσει από τεράστια κομμάτια βράχων.

    «Οι διασώστες δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες», δήλωσε ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος της Ταϊβάν Χσιάο Μπι-χιμ, χαρακτηρίζοντάς τους «πραγματικούς ήρωες μιας δυνατής Ταϊβάν».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ DANIEL CENG

  • Ταϊβάν: Viral βίντεο με μαίες που προσπαθούν να προστατεύσουν νεογέννητα μωρά από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ
    Ταϊβάν: Viral βίντεο με μαίες που προσπαθούν να προστατεύσουν νεογέννητα μωρά από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ

    Βίντεο με νοσοκόμες που σπεύδουν να προστατεύσουν νεογέννητα μωρά κατά τη διάρκεια του σεισμού που έπληξε την Ταϊβάν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Στο βίντεο αποτυπώθηκε η στιγμή που οι μαίες του Ma Cherie Maternity Center στην Ταϊπέι έσπευσαν να συγκεντρώσουν τα καλαθάκια με τα μωρά ώστε να μην κουνηθούν ή κυλήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Λίγο αργότερα, και μία ακόμα μαία τρέχει να βοηθήσει.

    Ταϊβάν: Συγκίνηση στα κοινωνικά δίκτυα για τις μαίες

    Το συγκινητικό βίντεο σχολίασαν συγκινημένοι οι χρήστες της πλατφόρμας «Χ». Ένας έγραψε: «Οι νοσοκόμες της Ταϊβάν προστατεύουν τα μωρά κατά τη διάρκεια του σεισμού. Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα βίντεο που έχω δει σήμερα στο διαδίκτυο. Βγάζουμε το καπέλο σε αυτές τις γενναίες κυρίες».

    «Είναι τόσο γενναίες», έγραψε άλλος, «είναι οι πραγματικοί ήρωες», ανέφερε τρίτος. «Η αντίδρασή τους αποτελεί παράδειγμα της εκπαίδευσης και της αφοσίωσής τους. Το πιο σημαντικό, δείχνει το ταλέντο τους να φροντίζουν και να προστατεύουν τους άλλους», σχολίασε άλλος χρήστης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Σεισμός στην Ταϊβάν: Νέες διασώσεις εγκλωβισμένων, ρίχνουν φαγητό από ελικόπτερα - Στους 12 οι νεκροί
    Σεισμός στην Ταϊβάν: Νέες διασώσεις εγκλωβισμένων, ρίχνουν φαγητό από ελικόπτερα - Στους 12 οι νεκροί

    Οι διασώστες στην Ταϊβάν απεγκλώβισαν σήμερα ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε τούνελ και σε απομακρυσμένο ξενοδοχείο, ενώ εξακολουθούν να αναζητούν άλλους που θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει το νησί εδώ και 25 χρόνια.

    Ο απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού που σημειώθηκε την Τετάρτη στην αραιοκατοικημένη επαρχία Χουάλιεν ανέρχεται σε 12 νεκρούς μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη πτωμάτων, ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε εθνικό πάρκο καθώς κάποιοι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω της πτώσης βράχων και των κατολισθήσεων.

    Εγκλωβισμένοι σε τουριστικό θέρετρο στην Ταϊβάν

    Στη διάρκεια της νύκτας καταγράφηκαν περίπου 50 μετασεισμοί, κάποιοι από τους οποίους έγιναν αισθητοί ως την Ταϊπέι. Οι διασώστες επεσήμαναν ότι οι σχεδόν 400 άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι σε πολυτελές ξενοδοχείο στο εθνικό πάρκο του φαραγγιού Ταρόκο (Taroko Gorge) είναι ασφαλείς και ελικόπτερα απομακρύνουν τους τραυματίες και μεταφέρουν τρόφιμα στους υπόλοιπους.

    «Η βροχή αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης βράχων και κατολισθήσεων, οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες προκλήσεις» που αντιμετωπίζουμε, επεσήμανε ο Σο Γιου-μινγκ επικεφαλής μιας ομάδας έρευνας και διάσωσης.

    «Αυτοί οι παράγοντες δεν είναι προβλέψιμοι, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσες ημέρες θα χρειαστούν για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», πρόσθεσε.

    Την ίδια ώρα στην πόλη Χουάλιεν εργάτες άρχισαν να κατεδαφίζουν με τη βοήθεια γερανού το κτίριο Uranus, το οποίο έχει πάρει κλίση 45 μοιρών μετά τον σεισμό και την κατάρρευση του μισού πρώτου ορόφου του.

    Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία καταστροφών, περισσότεροι από 700 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε τούνελ ή σε απομονωμένες περιοχές, όμως έχουν επαφή με διασώστες. Δέκα οκτώ άνθρωποι θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι απο τον σεισμό, τρεις εκ των οποίων είναι αλλοδαποί – Αυστραλοί και Καναδοί.

    «Όλοι ασφαλείς»

    Σήμερα εννέα άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από πέρασμα, με την ονομασία το «τούνελ με τις εννέα στροφές», το οποίο βρίσκεται στο φαράγγι Ταρόκο, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες.

    Παράλληλα οι διασώστες έριξαν με ελικόπτερο τρόφιμα και εξοπλισμό σε ανθρώπους που έχουν καταφύγει σε σχολείο σε απομονωμένη περιοχή.

    Εννέα άνθρωποι που ήταν εγκλωβισμένοι στο πολυτελές ξενοδοχείο Silks Place Τaroko, απομακρύνθηκαν επίσης με ελικόπτερο, καθώς πλέον δεν είναι προσβάσιμο οδικώς.

    Περίπου 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Βρετανός και τέσσερις Γερμανοί, που βρίσκονται σε ξενώνα, περιμένουν να ανοίξουν οι δρόμοι, σύμφωνα με μία εργαζόμενη.

    «Είμαστε όλοι ασφαλείς και έχουμε επαρκή εφόδια. Οι δρόμοι που έχουν υποστεί ζημιές επιδιορθώνονται», δήλωσε η εργαζόμενη, εκφράζοντας την ελπίδα να καταφέρουν να φύγουν μέσα στην ημέρα.

    Στην Ταϊβάν οι σεισμοί είναι συχνοί, καθώς το νησί βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες. Για τον λόγο αυτό ο αντισεισμικός κανονισμός είναι ιδιαίτερα αυστηρός, ενώ υπάρχει καλή προετοιμασία για τις φυσικές καταστροφές, δύο παράγοντες που φαίνεται ότι απέτρεψαν να σημειωθεί μεγάλη καταστροφή από τον σεισμό.

    Τον Σεπτέμβριο του 1999 σεισμός 7,6 βαθμών είχε προκαλέσει τον θάνατο 2.400 ανθρώπων στη χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Ταϊβάν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ DANIEL CENG

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch