Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 13:50

Βίντεο: Η... τρομακτική προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε λιμάνι της Νορβηγίας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Θυελλώδεις άνεμοι το φέρνουν σε απόσταση αναπνοής από την προβλήτα

Την «ανάσα κόβει» βίντεο με κρουαζιερόπλοιο να προσπαθεί να προσεγγίσει λιμάνι της Νορβηγίας.

Την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, με αποτέλεσμα να κάνουν σχεδόν ακατόρθωτη την προσέγγιση του λιμανιού.

Σε βίντεο καταγράφεται, η τελικά επιτυχημένη, αλλά ριψοκίνδυνη προσπάθεια του κρουαζιερόπλοιου, «Hurtigruten Nordnorge» να δέσει στο λιμάνι.

Οι άνεμοι φαίνεται να το παρασύρουν προς την προβλήτα με τη σύγκρουση να μοιάζει αναπόφευκτη. Το πλοίο έχει ρίξει την άγκυρα και λίγα εκατοστά πριν συγκρουστεί, σταματά.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 16:47

Σχετικά Άρθρα

  • Νορβηγία: Ένας νεκρός και τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας
    Νορβηγία: Ένας νεκρός και τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Νορβηγία, μετέδωσαν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία.

    Αρχικά η αστυνομία και η διαχειρίστρια εταιρεία SJ είχαν πει ότι προκαταρκτικές πληροφορίες έδειξαν ότι δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί μεταξύ των 90 επιβατών της αμαξοστοιχίας.

    Οι νορβηγικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έκαναν λόγο για πέντε ή έξι τραυματίες, και είπαν ότι η αμαξοστοιχία μετέφερε «από 50 έως 70 επιβάτες».

    Το τρένο, που έκανε τη διαδρομή από την πόλη Τρόντχαϊμ (δυτικά) έως το Μπόντο, εκτροχιάστηκε.

    «Τρία ελικόπτερα βρίσκονται καθ' οδόν, καθώς και όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», τόνισε το Κέντρο Διάσωσης του Μποντό, προσθέτοντας ότι «η έκταση της ζημιάς δεν είναι προς το παρόν γνωστή».

    «Πιστεύουμε ότι έχουμε απομακρύνει όλους τους επιβάτες, αλλά δεν είμαστε σίγουροι γιατί δεν έχουμε λίστα επιβατών», δήλωσε ο αστυνομικός Μπερντ-Αρε Ειλέρτσεν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Jan Kenneth Transeth

  • Η ηλιακή καταιγίδα «έφερε» το Βόρειο Σέλας και στην Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες
    Η ηλιακή καταιγίδα «έφερε» το Βόρειο Σέλας και στην Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες

    Βόρειο Σέλας από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Κρήτη. Μαγικές εικόνες από το φαινόμενο που προκάλεσε ισχυρή ηλιακή καταιγίδα.

    Μοναδικές εικόνες καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα που έπληξε χθες Πέμπτη (10/10) τη Γη έκανε ορατό το Βόρειο Σέλας από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Κρήτη.

    Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης (6/10), καταγράφηκε σημαντική εκτίναξη ύλης και μαγνητικού πεδίου από το ηλιακό στέμμα.



    Το φαινόμενο αυτό επηρέασε τη Γη από χθες και αναμένεται να συνεχίσει μέχρι και σήμερα.

    Ως αποτέλεσμα, το Βόρειο Σέλας εμφανίστηκε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από το όρος Πάικο, τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, τα Μουδανιά Χαλκιδικής, την Εύβοια, μέχρι και την Κρήτη.

    Δείτε μαγικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας:

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη: Συναγερμός στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και τα διαστημικά σκάφη σε τροχιά
    Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη: Συναγερμός στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και τα διαστημικά σκάφη σε τροχιά

    Μια τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να διακόψει προσωρινά το ρεύμα και τα ραδιοφωνικά σήματα

    Μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τη Γη τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρατήρησης της ατμόσφαιρας και των ωκεανών (National Oceanic and Atmospheric Administration / NOAA).
    Το βράδυ της Τρίτης καταγράφηκε σημαντική εκτίναξη ύλης και μαγνητικού πεδίου από το ηλιακό στέμμα και το φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει τη Γη από σήμερα μέχρι και αύριο Παρασκευή. Μια τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να διακόψει προσωρινά το ρεύμα και τα ραδιοφωνικά σήματα.
    Οι ειδικοί έχουν εκδώσει προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G4 (σ.σ. το δεύτερο υψηλότερο στην πεντάβαθμη κλίμακα), μέγιστης ταχύτητας 1.300 χιλιομέτρων/δευτερόλεπτο.
    Ακριβείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο 15-30 λεπτά προτού η ηλιακή καταιγίδα φθάσει στη Γη, λαμβάνοντας στοιχεία από μετρήσεις δορυφόρων.

    Η NOAA έχει ειδοποιήσει τους χειριστές των σταθμών παραγωγής ενέργειας και των διαστημικών σκαφών που βρίσκονται σε τροχιά για να λάβουν προφυλάξεις. Ειδοποίησε επίσης την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης για πιθανές διακοπές ρεύματος, καθώς ο οργανισμός αντιμετωπίζει τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Helene και του τυφώνα Milton που χτυπάει την Φλόριντα.

    Τον Οκτώβριο του 2003, σφοδρή ηλιακή καταιγίδα βύθισε περιοχές της Σουηδίας στο σκοτάδι και κατέστρεψε ενεργειακές υποδομές στη Νότια Αφρική.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Νορβηγία: Βασιλικός αετός επιτέθηκε σε κοριτσάκι 20 μηνών - Μητέρα και γείτονας πάλεψαν με το αρπακτικό πουλί
    Νορβηγία: Βασιλικός αετός επιτέθηκε σε κοριτσάκι 20 μηνών - Μητέρα και γείτονας πάλεψαν με το αρπακτικό πουλί

    Ο θηροφύλακας, ο οποίος σκότωσε τον αετό, δήλωσε ότι το πτηνό είχε συμπεριφερθεί στο κοριτσάκι σαν να ήταν «θήραμα»

    Ένας βασιλικός αετός επιτέθηκε σήμερα σε ένα κοριτσάκι 20 μηνών στη Νορβηγία, αναγκάζοντας τη μητέρα του και έναν γείτονα να πολεμήσουν το αρπακτικό πουλί, το οποίο τελικά σκότωσε ένας θηροφύλακας, μετέδωσαν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.
    Η μικρούλα, που έπαιζε στο οικογενειακό αγρόκτημα στο Τρόντελαγκ της κεντρικής Νορβηγίας όταν ο αετός έπεσε καταπάνω της, χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και το πρόσωπό της γρατσουνίστηκε από τα νύχια του αρπακτικού, είπε ο πατέρας της στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NRK.
    «Ο αετός εμφανίστηκε από το πουθενά και άρπαξε τη μικρότερη κόρη μας», είπε ο πατέρας. «Η μητέρα της όρμησε και άρπαξε τον αετό, αλλά έπρεπε να παλέψει για να τον αφήσει να φύγει. Ένας γείτονας επίσης έτρεξε να τη βοηθήσει», πρόσθεσε.
    Ο θηροφύλακας Περ Κάρε Βίντερνταλ, ο οποίος σκότωσε τον αετό, δήλωσε στο NRK ότι ο αετός είχε συμπεριφερθεί στο κοριτσάκι σαν να ήταν «θήραμα». Διευκρίνισε ότι η μητέρα και ο γείτονας κρατώντας ένα μπαστούνι είχαν καταφέρει να κρατούν μακριά το ζώο από το κοριτσάκι, «αλλά ο αετός επέστρεφε συνέχεια».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • ΗΠΑ: Νέες ηλιακές καταιγίδες αναμένονται στη Γη το επόμενο διήμερο
    ΗΠΑ: Νέες ηλιακές καταιγίδες αναμένονται στη Γη το επόμενο διήμερο

    Οι κάτοικοι του Καναδά και ενός μέρους των βόρειων ΗΠΑ θα δουν ξανά το Βόρειο Σέλας - Ενδεχομένως να εμφανιστεί και στη βόρεια Ευρώπη

    Νέες ηλιακές καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν γεωμαγνητικές θύελλες στη Γη και είναι ενδεχόμενο να εμφανιστεί το βόρειο σέλας ακόμη και σε πολύ χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, από απόψε το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία NOAA.
    Τον Μάιο, ο πλανήτης βίωσε τις ισχυρότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών. Το βόρειο σέλας φώτισε τότε τον νυχτερινό ουρανό στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία, σε γεωγραφικά πλάτη που δεν εμφανίζεται συνήθως αυτό το φαινόμενο.
    Οι ηλιακές καταιγίδες μπορεί να συνοδεύονται από στεμματική εκπομπή μάζας (CME), ένα νέφος πλάσματος, αποτελούμενο από φορτισμένα σωματίδια που φτάνουν στη Γη μέσα σε μερικές ημέρες. Από την αλληλεπίδρασή τους με το μαγνητικό πεδίο της Γης εμφανίζεται το βόρειο σέλας, μια γιγαντιαία, πολύχρωμη «κουρτίνα» φωτός που κυματίζει στον ουρανό.

    Τέσσερις CME κατευθύνονται ήδη προς τη Γη και θα φτάσουν από απόψε το βράδυ μέχρι την Πέμπτη ανακοίνωσε Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). Η εντονότερη δραστηριότητα αναμένεται απόψε, με μια γεωμαγνητική θύελλα κατηγορίας 3, ενώ εκείνες του Μαΐου ήταν κατηγορίας 5.

    Σύμφωνα με τη ΝΟΑΑ, βόρειο σέλας θα δουν οι κάτοικοι του Καναδά και ενός μέρους των βόρειων ΗΠΑ. «Με λίγη τύχη» ίσως να εμφανιστεί το φαινόμενο και στη βόρεια Ευρώπη, στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο SpaceWeatherLive.

    Οι CME μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες. Η ηλιακή δραστηριότητα, με βάση τον ενδεκαετή κύκλο της, αναμένεται να κορυφωθεί από τα τέλη του 2024 μέχρι το 2026.

    Η ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα που έχει καταγραφεί ποτέ, το λεγόμενο «επεισόδιο του Κάρινγκτον», από το όνομα του αστρονόμου που την παρατήρησε, σημειώθηκε το 1859. Τότε, υπερφορτίστηκαν οι γραμμές του τηλέγραφου, τόσο που οι συσκευές αναφλέγονταν.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κατάκολο: Με τρία κρουαζιερόπλοια χθες και άλλα τρία αύριο στο λιμάνι
    Κατάκολο: Με τρία κρουαζιερόπλοια χθες και άλλα τρία αύριο στο λιμάνι

    Μέρα με τρία κρουαζιερόπλοια ήταν η Τρίτη για το Κατάκολο, όπως και η Πέμπτη που μας έρχεται, με σημαντική κίνηση για το λιμάνι και τη γύρω περιοχή.

    Παρά την αυξημένη ζέστη που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τους τουρίστες ιδιαίτερα πιο βόρειων περιοχών, αρκετοί επισκέφθηκαν την αγορά του Κατακόλου.

    Ήδη η σεζόν έχει φτάσει στη μέση της καθώς απομένει το υπόλοιπο του Ιουλίου και οι τρεις από τους πιο “γεμάτους” μήνες στην κίνηση της κρουαζιέρας από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

    Χθες κατέπλευσαν στο Κατάκολο το “μεγάλο” Norwegian Epic, το Seabourn Encore και το μικρό αλλά εντυποσιακό ως ιστιοφόρο Star Clipper.

    Τα τρία πλοία μετέφεραν περίπου 5500 επιβάτες και 2100 μέλη πλυρώματος

    Την Πέμπτη σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένονται στο Κατάκολο τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια, το MSC Opera, το Vicking Sea και το Oosterdam, με μεγαλύτερο αριθμό επιβατών.

    Katakolo 23 2

    Katakolo 23 3

    Katakolo 23 4

    Katakolo 23 9

    Katakolo 23 5

    Katakolo 23 6

    Katakolo 23 7

    Katakolo 23 8

  • Κατάκολο: Πέντε κρουαζιερόπλοια το Σάββατο με 15.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος (video & photos)
    Κατάκολο: Πέντε κρουαζιερόπλοια το Σάββατο με 15.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος

    “Βούλιαξε” από κόσμο το Κατάκολο και οι γύρω περιοχές που δέχονται τον κόσμο της κρουαζιέρας, το Σάββατο, καθώς στο λιμάνι κατέπλευσαν πέντε κρουαζιερόπλοια.

    Το Costa Pacifica, το Norwegian Getaway, το Viking Jupiter, το Wind Surf και το Riviera, (τα δύο τελευταία παρέμειναν αρόδου), μετέφεραν συνολικά 15.007 επιβάτες και μέλη πληρώματος.

    Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των ανθρώπων διακινήθηκε, στην αγορά του Κατακόλου και της Ολυμπίας, στους αρχαιολογικούς χώρους και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

    Σίγουρα οι πέντε αφίξεις έδωσαν ανάσα στην αγορά και η συνέχεια προμηνύεται θετική καθώς από τον αρχικό προγραμματισμό οι αφίξεις έχουν αυξηθεί.

    Τέσσερα και πέντε κρουαζιερόπλοια την ίδια μέρα στο Κατάκολο αναμένεται να δούμε αρκετές φορές έως τον Οκτώβριο, αλλά σημαντική κίνηση υπάρχει και το Νοέμβριο…

    Δείτε το video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    Katakolo pente 2

    Katakolo pente 3

    Katakolo pente 4

    Katakolo pente 5

    Katakolo pente 6

    Katakolo pente 7

    Katakolo pente 8

    Katakolo pente 9

    Katakolo pente 10

    Katakolo pente 11

  • Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα
    Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

    Τα δεδομένα δείχνουν ότι θα κινηθεί προς τον πλανήτη μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας

    Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται ότι θα προκαλέσει διακοπή ρεύματος ραδιοφώνου και απίστευτες οθόνες βόρειου φωτός.

    Σύμφωνα με το earthsky.org, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ήλιος απελευθέρωσε τα πιο ισχυρά, εδώ και 20 χρόνια, ρεύματα πλάσματος, γνωστά ως στεφανιαίες εκτοξεύσεις μάζας (CMEs), τα τελευταία 20 χρόνια, προκαλώντας διακοπές και προβλήματα στις ραδιοσυχνότητες, στις επικοινωνίες και στους δορυφόρους παγκοσμίως.

    Τα συστήματα GPS «μπλοκάρουν» επειδή η ακτινοβολία που εκπέμπεται από την ηλιακή έκλαμψη χτυπά τη μαγνητική σφαίρα που περιβάλλει τη Γη

    Η ηλιακή κηλίδα που προκάλεσε αυτό το χάος, φαίνεται πως διαχύθηκε και πάλι απελευθερώνοντας μια ισχυρή έκλαμψη προς την Γη τη Δευτέρα.

    Αναλυτικότερα, η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που σημειώθηκε στις 11 Μαΐου, όταν η ίδια ηλιακή κηλίδα «χτύπησε» τον πλανήτη μας με δεκάδες ενεργοποιημένα ρεύματα πλάσματος.

    Μια ηλιακή ή γεωμαγνητική καταιγίδα είναι μια σημαντική διαταραχή της μαγνητόσφαιρας της Γης – της περιοχής γύρω από τη Γη που ελέγχεται από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη.

    Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά το 2005, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση ότι η Γη χτυπήθηκε με την υψηλότερη δόση ακτινοβολίας εδώ και μισό αιώνα.

    Το ασυνήθιστο γεγονός νωρίτερα αυτόν τον μήνα «μπλόκαρε» τα GPS, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, τον αγροτικό εξοπλισμό και τους δορυφόρους σε τροχιά – και οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο προετοιμαζόμενοι.

    Η ηλιακή κηλίδα, με την ένδειξη AR3664, δημιούργησε 17 εκλάμψεις αυτή την εβδομάδα, αλλά η ισχυρότερη έχει τραβήξει την προσοχή παγκοσμίως.

    «Δεν έχω δει τέτοια έκρηξη στα 40 χρόνια που παρατηρώ τον Ήλιο», είπε ο ερασιτέχνης αστρονόμος Michael Karrer, από την Αυστρία στο SpaceWeather.

    «Τόσο γρήγορα και τόσο μακριά στο διάστημα! Ήταν γιγάντιο», πρόσθεσε

    Η ηλιακή κηλίδα AR3664 δεν είναι προς το παρόν στραμμένη απευθείας στη Γη, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι θα κινηθεί προς τα δω μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα μπορούσε να εξαπολύσει ηλιακές καταιγίδες προς τον έξω πλανήτη.

    Μαγνητικό «μπλόκο»

    Ενώ οι καταιγίδες δεν αναμένεται να φτάσουν τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αναμένεται να προκαλέσουν διακοπή ρεύματος επιπέδου τρίτου (R3) που μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως ώρες και να επηρεάσει τα συστήματα GPS και την ραδιοεπικοινωνία.

    Τα συστήματα GPS «μπλοκάρουν» επειδή η ακτινοβολία που εκπέμπεται από την ηλιακή έκλαμψη χτυπά τη μαγνητική σφαίρα που περιβάλλει τη Γη, προκαλώντας διακυμάνσεις στην ιονόσφαιρα.

    Η ιονόσφαιρα είναι ένα στρώμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα που απορροφά και αντανακλά σήματα κατά τη διάρκεια γεωμαγνητικών καταιγίδων, προκαλώντας στατικότητα και διαταραχές στα σήματα που λαμβάνονται από τα συστήματα GPS.

    Πηγή: In.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο