Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 14:12

Κροατία: Εθνική εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Γράφτηκε από
Ad Slot

Το περιεχόμενο της εθνικής εκστρατείας με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών και των νέων και την υποστήριξη της εισαγωγής εκπαιδευτικών και προληπτικών προγραμμάτων στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάστηκε από το Κέντρο Γυναικών για Σεξουαλικά Δικαιώματα.

Στην Κροατία, αναφέρονται ετησίως, κατά μέσο όρο, 560 έως 1.000 ποινικά αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών. Από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι το 2019 αναφέρθηκαν 426 ποινικά αδικήματα κατά της σεξουαλικής ελευθερίας και 838 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Η συντονίστρια του Κέντρου Γυναικών για Σεξουαλικά Δικαιώματα, Μάγια Μάμουλα υπογράμμισε, ότι αυτές οι περιπτώσεις καταγραφής βίας βασίζονται στο φύλο. Πρόσθεσε, δε, ότι από στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης προκύπτει ότι ένα στα πέντε παιδιά είναι πιθανό να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν από την ηλικία των 18 ετών.

"Σε 93% των περιπτώσεων, όταν τα θύματα είναι μικρά παιδιά, οι δράστες είναι άνθρωποι που γνωρίζουν γονείς, μέλη της οικογένειας, ενώ, σε μεταγενέστερη ηλικία, είναι συνομήλικοι, φίλοι και συνεργάτες τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκστρατεία διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Σεξουαλική Βία - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και Πρόγραμμα Πρόληψης" (SVEP), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτός από την εθνική εκστρατεία, αναπτύχθηκε, επίσης, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σεξουαλική βία για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα εφαρμοστεί σε 31 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Hina

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 10:57

Σχετικά Άρθρα

  • Αλεξανδρούπολη: Βιασμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 5χρονο
    Αλεξανδρούπολη: Βιασμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 5χρονο

    Τα ευρήματα δείχνουν ότι το παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης - «Δεν θέλει να πάει ξανά στο νηπιαγωγείο», λέει ο πατέρας του

    Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στον πεντάχρονο μετά την καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, κατά την διάρκεια του διαλείμματος.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την ιατροδικαστική εξέταση βρέθηκαν συμβατά ευρήματα στην επίμαχη περιοχή του ανηλίκου τα οποία μαρτυρούν και δίνουν μια γενική εικόνα παιδιού που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
    Συγκεκριμένα, και στον βαθμό που γίνεται να αναπαραχθεί, από την εξέταση προέκυψε ότι ο πεντάχρονος φέρει κακώσεις από δάχτυλο ή κάποιο αντικείμενο όπως μολύβι, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βιάστηκε από αντρικό μόριο.
    Στο μεταξύ, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι ο πεντάχρονος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Είναι σαν άρρωστος μέσα στο σπίτι, δεν ακούμε ούτε τη φωνή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Οι γονείς του ανηλίκου επισημαίνουν ότι ο γιος τους ήταν ένα πολύ ζωηρό παιδί και τώρα δε θέλει ούτε να μιλάει, ειδικά για όσα κατήγγειλε ότι βίωσε από τους δύο συμμαθητές του. «Το μόνο που μας ζήτησε είναι να μην ξαναμιλήσουμε για αυτό το πρόβλημα άλλο, έχει κουραστεί πολύ καθώς τον πιάνουν και τον ρωτάνε κι άλλοι άνθρωποι που έμαθαν για το περιστατικό. Είναι τόσο δύσκολο και για εμάς, για την ψυχολογία όλης της οικογένειας. Προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί αλλά είναι πολύ δύσκολο» επισημαίνει.

    «Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» τονίζει με αφορμή ότι σήμερα θα οδηγηθούν στα δικαστήρια οι δύο νηπιαγωγοί, οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οι γονείς των δύο ανήλικων, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας.

    Δεν θέλει να πάει ξανά στο νηπιαγωγείο

    Την ίδια ώρα ο πατέρας του πεντάχρονου επισημαίνει ότι το παιδί δε θέλει να ξαναπάει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς αισθάνεται τρόμο μετά από όσα καταγγέλλει ότι βίωσε μέσα στην τάξη.

    «Πήγαμε με το αμάξι έως το νηπιαγωγείο και μόλις φτάσαμε το παιδί μου είπε αμέσως μπαμπά θέλω να φύγουμε από εδώ. Δε θέλει ούτε να το βλέπει, όχι να μπει μέσα. Θα ζητήσουμε να αλλάξει νηπιαγωγείο, φοβάται πάρα πολύ και εμείς δε θέλουμε να το στείλουμε ξανά εκεί. Δε θα αισθανθούμε καλά, φοβόμαστε μη γίνει ξανά οτιδήποτε εκεί πέρα» υπογραμμίζει.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αλεξανδρούπολη: Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου από συνομηλίκους του
     Αλεξανδρούπολη: Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου από συνομηλίκους του

    Αλεξανδρούπολη: Πώς τα παιδιά γνώριζαν την πράξη; Τι έκαναν οι εκπαιδευτικοί; Τα ερωτήματα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 5χρονου από δυο συνομήλικους σε νηπιαγωγείο, είναι πολλά

    Πλήθος ερωτημάτων εγείρονται για την καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση ενός 5χρονου αγοριού, από δύο συνομήλικούς του, στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα μέσα στο σχολείο.

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το 5χρονο παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους συνομήλικους συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Όταν γύρισε σπίτι του, παραπονέθηκε πως νιώθει έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν στα Επείγοντα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

    «Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν;»

    Δυστυχώς μετά την εξέταση, γιατροί και ιατροδικαστές είπαν πως βρήκαν ίχνη που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

    «Ενα παιδί έχει εκτεθεί στην πράξη είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητής»

    Ένα βασικό ερώτημα είναι πώς τα δύο 5χρονα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν.

    Σύμφωνα με την ψυχολόγο Βέρα Αθανασίου, «συνήθως ένα παιδί έχει εκτεθεί σε αυτό, είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητής».

    Η ίδια μιλώντας στο MEGA απηύθυνε έκκληση σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προσέχουν για τυχόν ύποπτα σημάδια.

    «Απευθύνομαι και στους εκπαιδευτικούς, όταν βλέπουν ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι να κάνει άσεμνες πράξεις ή ζωγραφίζει περίεργα πράγματα θα πρέπει να μας απασχολούν και να τα προσέχουμε», σημείωσε η ψυχολόγος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε: «Ο νόμος τα αναγνωρίζει ως νήπια, και όχι ως παιδιά. Είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, φτάσαμε σε νηπιακή ηλικία, που είναι ο πάτος; Σοκαριστήκαμε όλοι. Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις. Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν; Το έκανε το ένα παιδί και το άλλο μιμήθηκε την πράξη αλλά αυτή την πράξη κάπου που την έχουν δει. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες», είπε.

    «Οι γονείς των θυτών ήθελαν να προκαλέσουν»

    Η ίδια κατήγγειλε ότι χθες το βράδυ παραλίγο να υπάρξει συμπλοκή καθώς οι γονείς των θυτών ήθελαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος.

    «Επειδή είμαστε στα πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Χθες το βράδυ κόντεψε να υπάρξει μια συμπλοκή. Οι γονείς των παιδιών – θυτών ήθελαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος. Αυτά είναι ελλείψεις της εισαγγελίας. Όταν αφήνουμε ελεύθερους ανθρώπους με βιασμό, θα έπρεπε να υπάρχουν όροι. Προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους γονείς του θύματος και σύσσωμη η μουσουλμανική κοινότητα μπήκε μπροστά.

    Η πολιτεία όταν βλέπει να συμβαίνουν κάποια φαινόμενα καλό είναι να παρεμβαίνουν άμεσα. Είναι σωστά τα δικονομικά δικαιώματα αλλά πρέπει να δούμε τα θύματα», συμπλήρωσε η κ. Ανάσογλου.

    https://www.megatv.com?p=1679184

    Η συγκλονιστική καταγγελία

    Η περιγραφή του πατέρα για τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του είναι συγκλονιστική.

    «Μία η ώρα που σχολάνε τα παιδιά, πήγε η γυναίκα μου και πήρε το παιδί. Το παιδί ήρθε στο σπίτι, ήταν σαν άρρωστο. Λέει η γυναίκα μου ‘ αγόρι μου, τι να φτιάξω να φας;’. ‘Τίποτα’, λέει. Κοιμήθηκε το παιδί και ξύπνησε 18:00 η ώρα. Λέει το παιδί ‘θέλω να πάω τουαλέτα’. Πήγε τουαλέτα το παιδί και έτρεξε μέσα πάλι», είπε ο πατέρας του παιδιού.

    «Λέω ‘τι έγινε;’, ‘δεν μπορώ’, λέει. ‘Μπαμπά’, λέει, ‘τσούζει, πονάει. Σήμερα που βγήκαμε διάλειμμα δύο παιδιά με πήραν μέσα στην τάξη, με χτύπησαν πολύ, μετά με έσπρωξαν και έπεσα εγώ κάτω’. Μετά ο ένας έβγαλε από το παιδί το παντελόνι, ένας του έπιασε τα χέρια κι ένας πάει, βάζει το δ… και το βγάζει», συνέχισε να περιγράφει ο πατέρας του 5χρονου.

    «Πήγα και μίλησα και μου είπε η διευθύντρια ‘μην μιλήσετε στις κάμερες’»

    Και πρόσθεσε: «Μετά ο άλλος πάει και κρατάει το παιδί και άλλος πάει και βάζει το δ… του και το βγάζει. Εγώ μόλις το άκουσα αυτό, πήγα στους γονείς των παιδιών που έκαναν αυτό. Λέω ‘βγες λίγο’. Το ένα παιδί βγαίνει και λέει ‘ναι, κάναμε δύο άτομα’ και γελάει. Η μάνα του χτυπάει το παιδί και λέει ‘όχι, εσύ δεν έκανες πες, έκανε άλλο παιδί’».

    «Πήγα στο νοσοκομείο, ήρθε παιδοχειρουργός και είδε το παιδί… Πού ήταν η δασκάλα; Πήγα και μίλησα και μου είπε η διευθύντρια ‘μην μιλήσετε στις κάμερες’. Το παιδί λέει ότι η δασκάλα το είδε με κατεβασμένα παντελόνια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

    https://www.megatv.com?p=1678402

    Η καταγγελία έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν οι τέσσερις γονείς των δύο παιδιών -θυτών και οι δύο νηπιαγωγοί. Όλοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και θα παρουσιαστούν στην δικάσιμο που έχει οριστεί για την Δευτέρα το πρωί στις 11.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τις μεν δύο νηπιαγωγούς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πηγή: in.gr

  • Κρήτη: «Είμαι άρρωστος», ισχυρίστηκε ο 51χρονος που κακοποίησε το βαφτιστήρι του
    Κρήτη: «Είμαι άρρωστος», ισχυρίστηκε ο 51χρονος που κακοποίησε το βαφτιστήρι του

    Το παιδί κατήγγειλε κακοποίηση τουλάχιστον 10 φορές ωστόσο ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις δύο

    Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 51χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά το βαφτιστήρι του, ενώ καταγγελίες σε βάρος του έχουν γίνει και από άλλα δύο κορίτσια.

    Ο 51χρονος που ομολόγησε τις φρικτές πράξεις του, ήταν προκλητικός στην απολογία του, δηλώνοντας ότι είναι άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια.

    Σύμφωνα με το Star, η απολογία του διήρκησε δυο ώρες, με τον ίδιο να περιγράφει πώς κακοποίησε το βαφτιστήρι του αλλά και γιατί κατέγραφε την αρρωστημένη πράξη του σε βίντεο που βρήκαν οι Αρχές. Το παιδί κατήγγειλε κακοποίηση τουλάχιστον 10 φορές ωστόσο ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις δύο.

    «Είμαι άρρωστος»

    «Το ξέρω ότι έχω κάνει βλακεία και έχω μετανιώσει για αυτό. Αυτό έχει γίνει δύο φορές. Μία στο σπίτι μου και μία στο μαγαζί μου. Δεν έχει γίνει κάτι άλλο. Είμαι άρρωστος, το ξέρω. Το βίντεο που μου βρήκατε δεν θυμόμουν καν ότι το είχα. Νόμιζα ότι το είχα διαγράψει. Έκανα βλακεία που έκρυψα την κάμερα και έγραφα. Δεν ξέρω γιατί τα έκανα όλα αυτά», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

    Ο ίδιος, ισχυρίστηκε πως τα κορίτσια «δεν τα πείραξε ποτέ». Έφτασε δε στο σημείο να ισχυριστεί πως οι εν λόγω καταγγελίες είναι… «υπερβολές των οικογενειών».

    Η Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρος του θύματος, δήλωσε με τη σειρά της: «Το παιδί κατήγγειλε αυτά που έχει βιώσει προφανώς είναι η αλήθεια. Πρόκειται για ένα πολύ συγκροτημένο παιδί το οποίο όμως καταλαβαίνετε ότι είχε μια ψυχική διεργασία μέχρι να φθάσει στο σημείο πραγματικά με κουράγιο και με έτσι ιδιαίτερη δύναμη να καταγγείλει».

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

    Εις βάρος του 51χρονου έχουν ασκηθεί διώξεις για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα.

    Επίσης κατηγορείται και για πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή παραγωγής και κατοχής μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, αφού στην κατοχή του φαίνεται πως βρέθηκε κάρτα μνήμης με πορνογραφικό υλικό.

    Το ιστορικό της κακοποίησης

    Το κουβάρι της υπόθεσης φαίνεται να ξετυλίχτηκε, όταν τα περασμένα Χριστούγεννα ο «νονός» επισκέφτηκε το σπίτι των συντέκνων του με το 20χρονο σήμερα παιδί να αρνείται να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του.

    Όταν οι γονείς του αργότερα του ζήτησαν εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, το παιδί ξέσπασε και αποκάλυψε την φρίκη που έζησε από τον πνευματικό του πατέρα!

    Και κάπως έτσι, άνοιξε ο δρόμος της δικαίωσης για το 20χρονο αγόρι αλλά και άλλα δύο παιδιά, κορίτσια αυτή τη φορά, που όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών αρχών, φέρονται να έζησαν περίπου τον ίδιο εφιάλτη.

    Πρόκειται για την αδερφή του νεαρού, επίσης ενήλικη γυναίκα 24 χρονών σήμερα, γεννηθείσα το 2000 αλλά και την ανήλικη αδερφή του έτερου βαφτιστηριού του φερόμενου ως δράστη, ένα κορίτσι σήμερα 17 χρόνων. Σύμφωνα με τις κατηγορίες οι ασελγείς χειρονομίες στα κορίτσια, αφορούν για το μεν πρώτο το 2006 και το 2010, ενώ για το ανήλικο ακόμα, την περίοδο του 2012

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας οι ασελγείς πράξεις φέρεται να τελούνταν από το 2006 έως το 2019.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης που εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη - Αθωώθηκε ο γιατρός
    Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης που εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη - Αθωώθηκε ο γιατρός

    Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση- επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 67χρονο λυράρη που κατηγορείται ότι υπό καθεστώς απειλών και βίας εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ένα αγοράκι.

    Εκκρεμεί η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες

    Ο 67χρονος λυράρης, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, δικάστηκε για τις αποδιδόμενες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος καθώς η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

    Σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 67χρονου, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο έναν 47χρονο γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άπαξ τελεσθείσας.

    Η εξέλιξη αυτή ήταν μία δικαίωση για τον γιατρό που ενεπλάκη στην απίστευτη περιπέτεια , σύμφωνα με το cretalive.gr, χωρίς να γνωρίζει ότι το ραντεβού που είχε κλείσει διαδικτυακά αφορούσε ένα ανήλικο αγόρι και όχι έναν ενήλικα, όπως θεωρούσε. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, επικαλέστηκε μία πρόφαση και έφυγε αμέσως, όπως είχε γίνει γνωστό τότε.

    Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος

    Ο λυράρης, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες:

    • της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση,
    • της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ΄ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των 12 ετών,
    • διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, -χρησιμοποίηση, διαβίβαση, διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση,
    • παράνομη οπλοκατοχή.

    Για κάθε μία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών, για την 4η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5000 ευρώ, ενώ για την 5η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 100 ευρώ. Η συνολική ποινή φυλάκισης, κατά συγχώνευση, ανέρχεται σε 64 μήνες.

    Πολιτική αγωγή: «Έλαμψε η αλήθεια»

    Οι συνήγοροι της υποστήριξης της κατηγορίας, κα Έφη Σωμαρά και κ. Γιώργος Κοκοσάλης δήλωσαν μετά την απόφαση: «έλαμψε η αλήθεια κι αποδείχθηκε πλήρως η ειλικρίνεια, η γνησιότητα κι η αξιοπιστία όσων έχει καταθέσει το ανήλικο θύμα. Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας από την δικαστική απόφαση και την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου». Σημείωσαν ακόμα ότι η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη «και αυτό είναι ενδεικτικό της επικινδυνότητας του» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ύποπτοι δεκαεπτά ανήλικοι για σεξουαλικές επιθέσεις «πολλών μηνών» σε βάρος 12χρονης
    Ύποπτοι δεκαεπτά ανήλικοι για σεξουαλικές επιθέσεις «πολλών μηνών» σε βάρος 12χρονης

    Κατέγραφαν τις αποτροπιαστικές πράξεις τους σε βίντεο

    Δέκα επτά έφηβοι βαρύνονται με υποψίες ότι επιτέθηκαν σεξουαλικά σε ένα κορίτσι 12 ετών «πολλές φορές την εβδομάδα για πολλούς μήνες» στην Αυστρία, καταγράφοντας σε βίντεο ή τραβώντας φωτογραφίες τις πράξεις τους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε μία φτωχή συνοικία νότια της Βιέννης το διάστημα «μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2023, στις σκάλες, τις τουαλέτες, σε έναν χώρο στάθμευσης, σε ένα ξενοδοχείο ή στα σπίτια των αυτουργών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φλόριαν Φίντα.

    Οι ύποπτοι, στην πλειονότητά τους ανήλικοι, είναι συριακής, τουρκικής, ιταλικής, βουλγαρικής και σερβικής καταγωγής. Δύο εξ αυτών είναι κάτω των 14 ετών και δεν θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι.

    Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2023

    Σχεδόν όλοι οι ύποπτοι ήταν γνωστοί στην αστυνομία για άλλα εγκλήματα, κατηγορούνται τώρα για σεξουαλικά εγκλήματα και παραγωγή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου. Δεκατρείς εξ αυτών οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή και αρνούνται εν μέρει τα γεγονότα.

    Δεχόταν απειλές

    Οι κατηγορούμενοι και το θύμα, αυστριακής υπηκοότητας, συναντήθηκαν μέσω ενός εκ των εφήβων, που είχε θωπεύσει το κορίτσι. Κατόπιν ήρθε σε επαφή με τα άλλα αγόρια.

    Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν βίντεο με τις πράξεις τους, ενώ υπάρχουν υποψίες σε βάρος ενός εξ αυτών ότι απείλησε να δημοσιεύσει τις εικόνες εάν το θύμα αρνούταν να πάει μαζί του. Όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, κανένα βίντεο δεν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

    Από φόβο αντιποίνων, το κορίτσι δεν αποκάλυψε όσα βίωνε προτού τελικά τον Οκτώβριο τα εκμυστηρευτεί στη μητέρα της, η οποία κατέθεσε μήνυση.

    Την έρευνα αναμένεται να αναλάβουν οι εισαγγελικές αρχές, που καλούνται να ρίξουν φως σε αυτήν την υπόθεση, σπάνια σε αυτή τη χώρα, όπου το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό - Στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι
    Σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό - Στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι

    Στο ισόγειο του Εφετείου της Αθήνας και συγκεκριμένα στην αίθουσα Δ4 θα διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

    Κι αυτό καθώς πρόκειται για μία πολυπρόσωπη δίκη, λόγω των πολλών συλλήψεων και κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλη αίθουσα. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί 26 κατηγορούμενοι.
    Έτσι, κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη αίθουσα διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων. Η συγκεκριμένη αίθουσα έχει παραχωρηθεί για αυτή τη δίκη για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή).

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της 12χρονης έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο ο Ηλίας Μίχος, η μητέρα της ανήλικης και ακόμα 24 κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

    Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

    Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο αλλά και πρόσωπα που κατηγορούνται για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκου.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Εφιάλτης για 35χρονη στη Ρόδο: Την κρατούσε κλειδωμένη για έξι χρόνια και την εξέδιδε
    Εφιάλτης για 35χρονη στη Ρόδο: Την κρατούσε κλειδωμένη για έξι χρόνια και την εξέδιδε

    Πρόκειται για κοπέλα από τη Βουλγαρία - Συνελήφθη 50χρονος, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού μεταφέροντας την στις συναντήσεις

    Σε εφιάλτη είχε μετατραπεί η ζωή μίας 35χρονης κοπέλας από την Βουλγαρία η οποία είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από έναν 50χρονο ομοεθνή της στη Ρόδο, ο οποίος την κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι και την εξέδιδε έναντι αμοιβής.

    Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 50χρονος είχε αφαιρέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα της κοπέλας και την κρατούσε παρά τη θέλησή της από το 2017, δηλαδή τα τελευταία έξι χρόνια. Παράλληλα την εκμεταλλευόταν και την εξέδιδε έναντι αμοιβής κανονίζοντας ραντεβού με άντρες, ενώ εκτελούσε και χρέη οδηγού μεταφέροντας την στις συναντήσεις.

    Τελικά, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, η δράση του 50χρονου αποκαλύφθηκε με αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες για «εμπορία ανθρώπων». Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του εντοπίστηκαν 3.587 ευρώ καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Εφιάλτη βίωνε η 34χρονη στα χέρα του αστυνομικού: Την βίαζε και την εξέδιδε για 2 χρόνια - Το βίντεο που τον «καίει»
    Εφιάλτη βίωνε η 34χρονη στα χέρα του αστυνομικού: Την βίαζε και την εξέδιδε για 2 χρόνια - Το βίντεο που τον «καίει»

    Αστυνομικός με τον βαθμό του Υπαρχιφύλακα που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής είναι ο 40χρονος ένστολος με καταγωγή από την Καβάλα, ο οποίος έπεσε στη φάκα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία 34χρονης από το Καμερούν για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

    Τη βίαζε και την εξέδιδε για 2 χρόνια

    Η άτυχη γυναίκα, όπως είπε στους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων, βίωνε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του 40χρονου αστυνομικού για δύο ολόκληρα χρόνια: τη βίαζε κατ' επανάληψιν, την εξέδιδε έναντι αμοιβής και της έπαιρνε όλα τα χρήματα, τη χτυπούσε και την εξύβριζε σχεδόν καθημερινά.

    Η καταγγελία έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου και οι διαδικασίες για τη σύλληψη του 40χρονου κινήθηκαν τάχιστα. Σύμφωνα με την 34χρονη γνωρίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή που η ίδια εκδιδόταν. Εκείνος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του την προσέγγισε λέγοντάς της ότι χρειάζεται προστασία και πολύ σύντομα άρχισαν να συμβιώνουν. Τότε εκείνος ξεκίνησε να απαιτεί να του δίνει όσα χρήματα έβγαζε. «Αν έλεγα όχι με απειλούσε ότι θα με συλλάβουν, θα απελαθώ, θα με κλείσει σε ψυχιατρείο ή θα με σκοτώσει», περιέγραψε με κλάματα στους αστυνομικούς το θύμα. Ο δράστης, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να της τάζει γάμο και να της λέει ότι σκοπεύει να την παντρευτεί για να αποκτήσει μόνιμη άδεια διαμονής.

    Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το θύμα

    Με βάση την καταγγελία η 34χρονη μία εβδομάδα πριν περάσει το κατώφλι των Αδιάφθορων έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, όταν για ακόμη μία φορά ο 40χρονος προσπάθησε να την βιάσει. Τότε, η κοπέλα βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και πήγε να πέσει από τον 3ο όροφο με εκείνον τελικώς να κάνει πίσω.

    Το βίντεο που τον «καίει»

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα όσα υποστήριξε το θύμα επιβεβαίωσαν μάρτυρες, ενώ οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο 40χρονος να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του την 34χρονη από και προς το σημείο που εκδιδόταν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και να του παραδίδει άγνωστο χρηματικό ποσό.

    Το μεσημέρι της 30ης Σεπτεμβρίου και ενώ η γυναίκα βρισκόταν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο 40χρονος τής τηλεφώνησε και εκείνη προσποιήθηκε ότι βρίσκεται με πελάτη. Εκεί έλαβε το προσημειωμένο ποσό των 500 ευρώ και το απόγευμα της ίδιας ημέρας το παρέδωσε στον 40χρονο, ο οποίος και συνελήφθη με τα χρήματα αυτά στην κατοχή του. Κατά την έφοδο στο σπίτι τους οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά το ποσό των 3.850 ευρώ εκ των οποίων τα 500 ήταν τα προσημειωμένο. Το συνολικό αυτό ποσό, μάλιστα, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο αποκλειστική πρόσβαση είχε ο 40χρονος.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο