Την άποψη ότι τμήματα του τουρισμού στην Αυστρία θα μπορούσαν να ανακάμψουν σχετικά γρήγορα μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης, και ότι, ειδικά στον τουρισμό διακοπών, μπορεί να υπάρξει επιστροφή στα παλιά επίπεδα πριν από την κρίση, "καθώς το καλοκαίρι έδειξε πόσο γρήγορα έρχεται μία ανάκαμψη", εκφράζει ο νέος Αυστριακός υπουργός Εργασίας Μάρτιν Κόχερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten.
Αποφασιστικό για την περαιτέρω εξέλιξη, ο ίδιος θεωρεί "το πόσο γρήγορα θα βγούμε από την κρίση, αλλά το τι ακριβώς χρειαζόμαστε κανένας ακόμη δεν μπορεί να πει κάτι σοβαρά, ωστόσο, όλοι οι ειδικοί τονίζουν πως ένα μεγάλο πρόγραμμα λιτότητας ή φορολογικές αυξήσεις αμέσως μετά την κρίση θα ήταν πολύ κρίσιμα για την οικονομική ανάκαμψη".
Είναι πολύ αισιόδοξος ότι "όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση, θα ανακάμψουν επίσης τμήματα του τουρισμού, και πως εάν η Ευρώπη βγει από την κρίση ομοιόμορφα, η Αυστρία θα βρεθεί γρήγορα σε καλύτερη θέση", τονίζει ο Μάρτιν Κόχερ, επισημαίνοντας πως "στην αγορά εργασίας, δεν έχει νόημα να επανεκπαιδεύονται οι άνθρωποι από τομείς που θα λειτουργήσουν και πάλι καλά σε έξι μήνες".
Όσον αφορά την κατάσταση στην αγορά εργασίας, ο ίδιος, σε, επίσης, σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier, τονίζει ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στη μείωση του αριθμού των ανέργων και της μερικής απασχόλησης, και μόνον στη συνέχεια μπορεί και πρέπει κανείς να μιλήσει για μεταρρυθμίσεις, και αυτό χωρίς παρωπίδες.
Ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι δεν πιστεύει σε γενικές μειώσεις των ωρών εργασίας και σημειώνει ότι εάν οι εταίροι συλλογικών διαπραγματεύσεων συμφωνήσουν για προσαρμογές στις ώρες εργασίας, ο ίδιος δεν θα είχε από την πλευρά του αντίρρηση.
Ο 47χρονος οικονομολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Μάρτιν Κόχερ, ανέλαβε στις 11 Ιανουαρίου το υπουργείο Εργασίας από την 37χρονη Κριστίνε 'Ασμπαχερ, η οποία είχε παραιτηθεί νωρίτερα έπειτα από την έντονη κριτική που της ασκούνταν για λογοκλοπή τόσο στη διπλωματική όσο και στη διδακτορική της εργασία.
Ο Μάρτιν Κόχερ, ο οποίος διατελούσε έως τότε επικεφαλής του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών από τον Σεπτέμβριο του 2016 και από τον Ιούνιο του 2020 και πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, θεωρείται ειδικός στην οικονομία συμπεριφοράς, αλλά και εκπρόσωπος μίας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής.
Ως ένας σε μεγάλο βαθμό "μη κομματικός" εμπειρογνώμονας, καθώς δεν είναι μέλος του Λαϊκού Κόμματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς ---το οποίο ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού με τους Πράσινους και από το οποίο προέρχεται η παραιτηθείσα Κριστίνε 'Ασμπαχερ-- ο Μάρτιν Κόχερ θα πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο θέμα της αγοράς εργασίας.
Και αυτό, γιατί τις επιπλέον αρμοδιότητες σε θέματα Οικογένειας και Νεολαίας που είχε η προκάτοχός του στο υπουργείο, ανέλαβε η προερχόμενη από το Λαϊκό Κόμμα υπουργός Καγκελαρίας Σουζάνε Ράαμπ παράλληλα με τα θέματα Γυναικών και Ενσωμάτωσης που διατηρούσε έως τώρα.
Τη θέση της έως τώρα Αυστριακής υπουργού Εργασίας, Οικογένειας και Νεολαίας, κόστισε στην Κριστίνε 'Ασμπαχερ η λογοκλοπή που φέρεται να περιβάλλει τόσο τη διπλωματική όσο και τη διδακτορική της εργασία, αν και η ίδια διαβεβαίωνε για την αθωότητά της και κατήγγειλε μία προκαταβολική καταδίκη της από "πολιτικούς συνοδοιπόρους" και από Μέσα Ενημέρωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ