Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 12:37

Μαλδίβες: Καρχαρίας 100 κιλών δάγκωσε κολυμβήτρια (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο καρχαρίας δάγκωσε στην πλάτη και τον ώμο την 30χρονη

Στιγμές τρόμου έζησε μια 30χρονη κολυμβήτρια στις Μαλβίδες όταν την δάγκωσε καρχαρίας βάρους 100 κιλών. Τη στιγμή της επίθεσης κατέγραψε, μάλιστα, 37χρονος φίλος της 30χρονης. Δείτε το βίντεο

Η 30χρονη Κάρμεν Κανόβας Κερβέλο και ο 37χρονος Ιμπραήμ Σαφίγκ γνώριζαν, πάντως, ότι το σημείο στο οποίο βούτηξαν ήταν περιοχή στην οποία βρίσκονται καρχαρίες.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ελεύθερη κατάδυση και να κολυμπήσουμε δίιπλα σε μια ομάδα από καρχαρίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 37χρονος. Σύμφωνα με τον ίδιο όταν βούτηξαν στην ατόλη Βααβού στις Μαλδίβες βρέθηκαν ανάμεσα σε περίπου 10 καρχαρίες (nurse sharks) οι οποίοι διαβιούν στη συγκεκριμένη περιοχή. Συνολικά οι δύο κολυμβητές βρέθηκαν για 45 λεπτά ανάμεσα στους καρχαρίες πριν να συμβεί το τρομακτικό περιστατικό.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και τα τραύματα που υπέστη η 30χρονη από το δάγκωμα του καρχαρία στην πλάτη και τον ώμο.

Η 30χρονη, πάντως, όχι μόνο δεν πήγε σε νοσοκομείο αλλά συνέχισε να κολυμπάει ανάμεσα στους καρχαρίες καθώς έκρινε ότι τα τραύματά της ήταν ελαφρά. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος καρχαρία δεν θεωρείται επιθετικό εντούτοις τα δαγκώματά τους, όποτε συμβαίνουν, προκαλούν πόνο.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 11:07

Σχετικά Άρθρα

  • Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε
    Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε

    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει, μάλιστα, «μπάσταρδε, φύγε μακριά»

    Στιγμές τρόμου έζησε ένας ψαράς με καγιάκ στην Ισπανία όταν είδε ξαφνικά έναν καρχαρία να γυρίζει γύρω από το καγιάκ του.
    Στο βίντεο φαίνεται ο καρχαρίας, τον οποίο ο ψαράς αναγνώρισε ως σφυροκέφαλο, να κολυμπάει γύρω από το καγιάκ.
    Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο καρχαρίας φαίνεται να κάνει μια κίνηση εφόρμησης προς το καγιάκ με τον ψαρά να επιστρατεύει το κουπί του για να τον απομακρύνει.
    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει «μπάσταρδε, φύγε μακριά».

    Το περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της πόλης Ταζακόρτε στα δυτικά του νησιού Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Εύβοια: Λευκός καρχαρίας μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαρά στο Πόρτο Λάφια
     Εύβοια: Λευκός καρχαρίας μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαρά στο Πόρτο Λάφια

    Είναι νεαρός λευκός καρχαρίας που φέρει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είδους, όπως το σχήμα του κεφαλιού, τα μάτια και τα δόντια

    Μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη βρέθηκε ψαράς στην νότια Εύβοια όταν αντίκρυσε έναν λευκό καρχαρία μπλεγμένο στα δίχτυα του, στην περιοχή Πόρτο Λάφια.

    Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το boatfishing.gr, πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νεαρό λευκό καρχαρία, με την επίσημη ονομασία Carcharodon carcharias. Σε αυτό συνηγορούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του – όπως το σχήμα του κεφαλιού, τα μάτια και ιδιαιτέρως τα δόντια του – που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με την ταυτότητα του είδους.

    Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα είδη καρχαρία, όπως ο μακό (Isurus oxyrinchus) ή λάμια (Lamna Nasus), που μπορεί να μοιάζουν με τον λευκό καρχαρία, δεν διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά δόντια που φέρει αυτός που πιάστηκε στα δίχτυα του ψαρά στην Εύβοια.

    Τα χαρακτηριστικά δόντια του συγκεκριμένου καρχαρία δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ότι πρόκειται για λευκό

    Σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά νερά

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σύλληψη λευκού καρχαρία είναι σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά ύδατα, καθιστώντας το περιστατικό αυτό ακόμη πιο αξιοσημείωτο.

    Οι εικόνες και το βίντεο από το συμβάν έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και του κοινού, καθώς μόνο το άκουσμα «λευκός καρχαρίας» προκαλεί αναστάτωση.

    Πηγή: in.gr - Image by Three-shots from Pixabay

  • Βραζιλία: Ανακαλύφθηκαν καρχαρίες με υψηλές ποσότητες κοκαΐνης στο αίμα και τους μύες τους
    Βραζιλία: Ανακαλύφθηκαν καρχαρίες με υψηλές ποσότητες κοκαΐνης στο αίμα και τους μύες τους

    Οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης ήταν έως και 100 φορές υψηλότερες από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως για άλλα υδρόβια πλάσματα

    Θετικοί σε υψηλές ποσότητες κοκαΐνης βρέθηκαν καρχαρίες στα ανοιχτά της Βραζιλίας.
    Όπως αναφέρει το BBC, θαλάσσιοι βιολόγοι από το ίδρυμα Oswaldo Cruz εξέτασαν 13 βραζιλιάνικους καρχαρίες αιχμηρού ρύγχους, οι οποίοι έπλεαν σε ακτές κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο και βρήκαν υψηλά επίπεδα κοκαΐνης στους μύες και το συκώτι τους.
    Μάλιστα, οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης ήταν έως και 100 φορές υψηλότερες από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως για άλλα υδρόβια πλάσματα. Επιπλέον, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη έρευνα συνιστά την πρώτη που διαπιστώνει την παρουσία κοκαΐνης στον οργανισμό καρχαριών.
    Πώς, όμως, βρέθηκε το ναρκωτικό μέσα στον οργανισμό των καρχαριών;

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επικρατέστερη θεωρία είναι πως η κοκαΐνη περνάει στα νερά από τα παράνομα εργαστήρια που παρασκευάζουν το ναρκωτικό, αλλά και τα απόβλητα των χρηστών ουσιών.

    Μια άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι οι συσκευασίες κοκαΐνης που χάνονται ή απορρίπτονται από διακινητές στη θάλασσα και ως εκ τούτου μολύνουν τα νερά, αν και οι ερευνητές θεωρούν αυτή την εξήγηση λιγότερο πιθανή.

    Μιλώντας στο επιστημονικό περιοδικό Science, η Σάρα Νοβάις, θαλάσσια οικοτοξικολόγος στο Κέντρο Θαλάσσιων και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πολυτεχνείου της Leiria, δήλωσε ότι τα ευρήματα είναι «πολύ σημαντικά και ενδεχομένως ανησυχητικά».

    Επιπλέον, αν και όλοι οι θηλυκοί καρχαρίες της μελέτης ήταν έγκυες, οι συνέπειες που έχει η έκθεση των εμβρύων στην κοκαΐνη είναι άγνωστες μέχρι στιγμής, λένε οι ειδικοί και για αυτό απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

    Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η έκθεση στα ναρκωτικά έχει τις ίδιες επιπτώσεις τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τέξας: Τρόμος σε παραλία, καρχαρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε τέσσερα άτομα (video)
    Τέξας: Τρόμος σε παραλία, καρχαρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε τέσσερα άτομα (video)

    Τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά με τον καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων δύο δαγκωμάτων, αναφέρθηκαν στα ανοικτά του θερέτρου South Padre Island

    «Τρόμο» σκόρπισε σε όσους απολάμβαναν τα μπάνια τους στα νερά των νότιων ακτών του Τέξας, ένας καρχαρίας που τραυμάτισε 4 ανθρώπους στις 4 Ιουλίου.
    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του υπεύθυνου του τμήματος Προστασίας Πάρκων και Άγριας Ζωής του Τέξας, Κρις Ντάουντι, ο οποίος μίλησε στο ειδησεογραφικό μέσο ABC, τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά με τον καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων δύο δαγκωμάτων, αναφέρθηκαν στα ανοικτά του θερέτρου South Padre Island.
    Δείτε βίντεο, έντρομοι οι λουόμενοι μετά τις επιθέσεις:
    Σε ένα από τα περιστατικά, το αστυνομικό τμήμα του South Padre Island δήλωσε ότι έλαβε κλήση που ανέφερε ένα «σοβαρό» δάγκωμα καρχαρία στο πόδι περίπου στις 11 π.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, που είναι, επίσης, και η μέρα της Ανεξαρτησίας των Αμερικανών από τους Βρετανούς.

    Πλάνα από έναν παραθεριστή που υπήρξε μάρτυρας του ενός εκ των τεσσάρων περιστατικών δείχνουν έναν καρχαρία να κολυμπά κοντά στην ακτή, στην περιοχή που φέρεται να έγινε η επίθεση. Το θύμα έλαβε ιατρική φροντίδα από τοπικούς γιατρούς, προτού μεταφερθεί στο πλησιέστερο κέντρο υγείας.
    Αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα έκαναν, έπειτα, λόγο και για δεύτερο άτομο που δαγκώθηκε από τον καρχαρία, ένας άλλος γρατζουνίστηκε, ενώ ένας τέταρτος (εκ του συνόλου) απέκτησε τραυματισμούς στην προσπάθειά του να αποκρούσει το ζώο. Το δεύτερο θύμα του δαγκώματος μεταφέρθηκε επίσης στο κέντρο υγείας στο Μπράουνσβιλ, ενώ ο ένας από τους άλλους δύο τραυματίες μεταφέρθηκε αεροπορικώς για «περαιτέρω θεραπεία», ανακοίνωσε η αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης.

    Ο καρχαρίας έχει διαφύγει σε ανοιχτά νερά και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχέδιο για τον περιορισμό του, δήλωσε ο υπεύθυνος Προστασίας Πάρκων και Άγριας Ζωής στο ABC News, ενώ η πυροσβεστική, το λιμενικό και η αστυνομία έκαναν περιπολίες στην περιοχή μετά την επίθεση. Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως δήλωσαν και οι ειδικοί, οι επιθέσεις καρχαριών και η παρουσία τους εν γένει δεν είναι συνηθισμένες στην περιοχή, ως εκ τούτου, πλέον οι παραθεριστές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
    Δείτε βίντεο, ο καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά:
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ρόδος: Καρχαρίας κάνει βόλτα στα ρηχά (video)
    Ρόδος: Καρχαρίας κάνει βόλτα στα ρηχά (video)

    Μεγάλος σε μέγεθος καρχαρίας «κόβει» βόλτες στα ρηχά στο Χαράκι της Ρόδου τις τελευταίες μέρες με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν αναστατωμένοι. Το ζώο κολυμπά σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από την ακτή δίπλα και μάλιστα κοντά σε καταστήματα.

    Από το βίντεο που κατέγραψε λουόμενος δεν μπορεί να αναγνωριστεί ξεκάθαρα το είδος του καρχαρία αλλά είναι σαφές ότι δεν έχει κανένα απολύτως φόβο να πλησιάσει την ακτή, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το Rodosreport.

    Μυρίζουν το αίμα οι καρχαρίες; Πρώην μηχανικός της NASA έχει την απάντηση!

    Εδώ και χρόνια μέσα από ταινίες όπως «Τα σαγόνια του καρχαρία», η «βαθιά άγρια θάλασσα» αλλά και το «Ψάχνοντας τον Nέμο» έχει επικρατήσει στον κόσμο η αντίληψη ότι οι καρχαρίες διαθέτουν την ικανότητα να ανιχνεύουν τη μυρωδιά του αίματος.

    Είναι αλήθεια όμως ή πρόκειται για έναν μύθο που έχει επικρατήσει; Πάνω σε αυτό το ερώτημα θέλησε να απαντήσει ένας πρώην μηχανικός της NASA.

    Το πείραμα

    Ο Μάρκ Ρόμπερ μετατράπηκε σε YouTuber και ξεκίνησε μια αποστολή για να διαλευκάνει τα μυστήρια της όσφρησης των καρχαριών. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό πείραμα με στόχο να θέσει σε δοκιμασία αυτό το πανάρχαιο στερεότυπο. Κατευθύνθηκε λοιπόν σε ένα σημείο γεμάτο καρχαρίες 20 μίλια στα ανοιχτά των Μπαχαμών, για να πραγματοποιήσει το πείραμά του μαζί με τον θαλάσσιο βιολόγο και ειδικό σε καταδύσεις Λουκ Τιπλ.

    Έτσι λοιπόν τοποθέτησε σε τέσσερις σανίδες του σερφ τέσσερις σακούλες με διαφορετικά υγρά -ιχθυέλαιο, αίμα αγελάδας, θαλασσινό νερό και ούρα- που θα απελευθερώνονταν αργά μέσα στο νερό.

    Οι περισσότεροι καρχαρίες προσέγγισαν τη σανίδα του σερφ με το αίμα της αγελάδας, ωστόσο τους πήρε πολύ ώρα να τους ελκύσει το ενδιαφέρον. Στη συνέχεια ωστόσο φάνηκε πως προτιμούσαν το αίμα από τα άλλα υγρά.

    Το συμπέρασμα

    Ο Ρόμπερ επανέλαβε το πείραμα με ακόμα περισσότερους ελέγχους. Μόνο που την τελευταία φορά χρησιμοποιήθηκαν 3 σανίδες σερφ. Οι δύο με αίμα και η τρίτη με θαλασσινό νερό. Από τις δυο πρώτες η μία απελευθέρωνε αίμα με αργό ρυθμό ενώ η άλλη με γρήγορο ρυθμό. Το αποτέλεσμα… Μάλλον αναιρεί τα όσα ήξεραν όλοι! Κανένας καρχαρίας δεν προσέγγισε άμεσα τις 3 σανίδες, δίνοντας τελικά μία ένδειξη πως δεν μετατρέπονται σε αδίστακτο θηρευτή στη θέα του αίματος!

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Μοναδικό θέαμα: Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας
    Μοναδικό θέαμα: Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

    Έκπληξη προκάλεσε η εμφάνιση ενός καρχαρία στη μαρίνα της Γλυφάδας.

    Πολλοί κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες που βρίσκονταν εκεί έσπευσαν να απαθανατίσουν το ασυνήθιστο θέαμα με τα κινητά τους τηλέφωνα, με τα βίντεο να γίνονται viral στα social media.

    Η παρουσία του προκάλεσε αίσθηση στους λουόμενους και τους περιπατητές, οι οποίοι τον παρατηρούσαν με έκπληξη αλλά και… φόβο.

    Ο καρχαρίας κολυμπούσε στα ρηχά, πιθανότατα έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Μάχη θηρίων: Φάλαινα όρκα σκοτώνει για πρώτη φορά μόνη της έναν μεγάλο λευκό καρχαρία (video)
    Μάχη θηρίων: Φάλαινα όρκα σκοτώνει για πρώτη φορά μόνη της έναν μεγάλο λευκό καρχαρία (video)

    Μια φάλαινα Όρκα άλλαξε τακτική, κέρδισε και έφαγε τον κορυφαίο θηρευτή των ωκεανών, έναν μεγάλο λευκό καρχαρία. Η εντυπωσιακή μάχη που καταγράφηκε στη Νότια Αφρική.

    Όταν μιλάμε για το κορυφαίο θηρευτή των ωκεανών, τότε όλοι σκεφτόμαστε τον μεγάλο λευκό καρχαρία. Όμως φαίνεται πως κάποιος τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του και μάλιστα επικράτησε σε μια μάχη μέχρι θανάτου.

    Για πρώτη φορά, όπως αναφέρει το National Geographic, μια φάλαινα Όρκα εθεάθη να επιτίθεται, να σκοτώνει και να τρώει έναν λευκό καρχαρία μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

    Οι Όρκες είναι γνωστό πως συνεργάζονται για να πιάσουν μεγάλα θηράματα, όπως θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες, αλλά και άλλες φάλαινες και καρχαρίες. Κυνηγώντας σε ομάδες περικυκλώνουν το θήραμά τους και χρησιμοποιούν σε συνδυασμό την ευφυία και τη δύναμή τους για να επιτεθούν.

    Όμως στα ανοικτά των ακτών του κόλπου Mossel στη Νότια Αφρική, οι κανόνες ανατράπηκαν. Πρωταγωνιστής ήταν ο Starboard, μια φάλαινα όρκα που συνήθως κυνηγάει με μια άλλα αρσενική όρκα της περιοχής, που οι ερευνητές την έχουν ονομάσει Port.

    Στο βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα και αναλύθηκε από ειδικούς, ο Starboard εμφανίζεται να σκοτώνει έναν έφηβο μεγάλο λευκό καρχαρία μήκους 2,4 μέτρων και εν συνεχεία να αφαιρεί το συκώτι του, που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η Όρκα πέρασε μάλιστα μπροστά από το σκάφος του εικονολήπτη με το λάφυρο στο στόμα της.

    Ειδικοί που μίλησαν στο National Geographic ανέφεραν πως η νίκη και η αλλαγή τακτικής του Starboard αποτελεί ένα πολύ κακό νέο για τους καρχαρίες. Μετά την επικράτηση στην τιτανομαχία, η οποία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2023, έχει παρατηρηθεί πως οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες αποχώρησαν προσωρινά από την περιοχή και επέστρεψαν κάποιο καιρό αργότερο, αλλά σε μικρότερους αριθμούς.

    Παρόμοιες συμπεριφορές έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν μετά από επιθέσεις φαλαινών σε καρχαρίες. Αν και η υπεραλίευση αποτελεί προφανώς τη μεγαλύτερη απειλή για τους πληθυσμούς των καρχαριών οι Όρκες, ο Starboard και ο Port, έχουν ενισχύσει την πίεση στους μεγάλους θηρευτές των ωκεανών.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Τι αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη για το μέγεθος του καρχαρία μεγαλόδοντα
    Τι αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη για το μέγεθος του καρχαρία μεγαλόδοντα

    Τον «μύθο» που έχει αναπτυχθεί γύρω από το μέγεθος του μεγαλόδοντα, του καρχαρία που πιστεύεται πως ήταν γιγάντιος και εξαφανίστηκε πριν από 3,6 εκατομμύρια χρόνια, φαίνεται να καταρρίπτει νέα επιστημονική μελέτη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Palaeontologia Electronica», ο μεγαλόδοντας φαίνεται να ήταν πιο λεπτός απ' ότι εκτιμούσαν μέχρι πρότινος οι επιστήμονες, γεγονός που αλλάζει όσα ήταν γνωστά για την συμπεριφορά του, την αρχαία ζωή στους ωκεανούς και για τα αίτια της εξαφάνισής τους.

    Ο καρχαρίας που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας για να προκαλέσει τον φόβο και τον τρόπο τον θεατών, απεικονίζεται ως ένα υπερμεγέθες τέρας.

    Προηγούμενες μελέτες εκτιμούσαν ότι μπορεί να είχε μήκος τουλάχιστον τα 15 μέτρα και πιθανώς έως και τα 20 μέτρα και τον σύγκριναν με τον σύγχρονο μεγάλο λευκό καρχαρία. Ωστόσο, είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστός μόνο από τα δόντια και τους σπονδύλους του, ένα μάλλον ελλιπές σύνολο δεδομένων.

    Μια ομάδα, λοιπόν, 26 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, με επικεφαλής τον βιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ριβερσάιντ, Φίλιπ Στερνς και τον καθηγητή Παλαιοβιολογίας του Πανεπιστημίου DePaul, Κενσού Σιμάντα, διαπίστωσε ασυμφωνία μεταξύ δύο προηγούμενων δημοσιευμάτων για το μήκος του μεγαλόδοντα αν και μελετήθηκε το ίδιο δείγμα.

    Η επιστημονική ομάδα εξέτασε εκ νέου το αρχείο απολιθωμάτων και ανακάλυψε ότι ο μεγαλόδοντας ήταν πιο λεπτός και πιθανώς ακόμη πιο μακρύς. «Θα εξακολουθούσε να είναι ένας τρομερός θηρευτής στην κορυφή της αρχαίας θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας, αλλά θα συμπεριφερόταν διαφορετικά με βάση αυτή τη νέα κατανόηση του σώματός του», επισημαίνει ο κ. Στερνς.

    Ποιο είναι το νέο, επικρατέστερο σενάριο για την εξαφάνιση του είδους

    Έχει διατυπωθεί η θεωρία ότι η εξαφάνιση του μεγαλόδοντα προήλθε από τη μείωση της λείας του.

    Ωστόσο, μετά την αναθεωρημένη κατανόηση του σχήματός του, ο Φίλιπ Στερνς εκφράζει την πεποίθηση ότι «υπήρξε ένας συνδυασμός παραγόντων που οδήγησε στην εξαφάνιση και ένας από αυτούς μπορεί να ήταν η εμφάνιση του μεγάλου λευκού καρχαρία, ο οποίος ήταν ενδεχομένως πιο ευκίνητης και αυτό τον καθιστούσε ακόμη καλύτερο θηρευτή από τον μεγαλόδοντα».

    «Αυτός ο ανταγωνισμός για την τροφή μπορεί να ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την εξαφάνισή του» καταλήγουν οι επιστήμονες.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch