Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 17:55

Εφιάλτης στον αέρα: Παρμπρίζ Boeing 787 ράγισε στα 40.000 πόδια!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα ακόμη περιστατικό με Boeing συνέβη στο αέρα, όταν σε αεροσκάφος 787 της Virgin Atlantic, ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο προορισμός της πτήσης.

Σε πανικό οι επιβάτες

Τρεις ώρες μετά την απογείωση της κατάμεστης εμπορικής πτήσης από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το Boeing 787-9 υπέστη «ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί της πτήσης VS41, το οποίο «είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα».

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 40.000 ποδιών, κάπου ανάμεσα στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, όταν συνέβη το περιστατικό και οι πιλότοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους επιβάτες οι οποίοι εξέφραζαν φόβους περί αποσυμπίεσης της καμπίνας.

Σύμφωνα με την New York Post η θερμοκρασία έξω ήταν στους -58 βαθμούς Κελσίου. Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό, ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», είπε ένας εκπρόσωπος της Virgin.

Το ατυχές περιστατικό για την Boeing είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά αστοχιών.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ένα Boeing της Southwest Airlines κατά την προσγείωση στην Οκλαχόμα Σίτι, πέταξε σε ύψος χαμηλότερο των 500 ποδιών πάνω από μια κατοικημένη γειτονιά.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 12:35

Σχετικά Άρθρα

  • Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά
    Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά

    Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος που είχε κατασκευάσει η Boeing για την Intelsat διαλύθηκε σε 20 κομμάτια.

    Ενός κακού μύρια έπονται: το γνωμικό δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στην Boeing μετά την ξαφνική διάλυση ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της σε τροχιά.

    Η εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Intelsat, ιδιοκτήτρια του δορυφόρου, επιβεβαίωσε την «πλήρη διάλυση» του δορυφόρου iS-33e, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πελάτες στην Ευρώπη, την Αφρική και τμήματα της Ασίας και του Ειρηνικού.

    Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη απεργία των εργαζομένων της Boeing, την έρευνα για την αποκόλληση ενός καλύμματος πόρτας ενός Boeing 737 εν πτήσει, και την καταδίκη της εταιρείας για το σχεδιαστικό πρόβλημα που οδήγησε στη συντριβή δύο Boeing 737 MΑΧ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι.

    Πολλαπλές βλάβες σημειώθηκαν επίσης στην παρθενική πτήση του νέου σκάφους Starliner της Boeing στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το σκάφος επέστρεψε άδειο και οι δύο αστροναύτες που μετέφερε θα επιβιβαστούν σε σκάφος της ανταγωνιστικής SpaceX τον Φεβρουάριο.

    Παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε τη διάλυση του δορυφόρου iS-33e, ο οποίος εκτοξεύτηκε το 2016 και ήταν σχεδιασμένος να παραμείνει σε λειτουργία για 15 χρόνια.

    Το SpaceTrack, η υπηρεσία του Πενταγώνου για την καταγραφή διαστημικών αντικειμένων, ανέφερε ότι «παρακολουθεί αυτή τη στιγμή περίπου 20 κομμάτια» του δορυφόρου.

    Από τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Boeing βρίσκονται σε απεργία και επρόκειτο να ψηφίσουν την Τετάρτη αν θα αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας για αυξήσεις μισθών κατά 35% σε ορίζοντα τετραετίας.

    Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο θα προχωρήσει σε 17.000 απολύσεις, νούμερο που αντιστοιχεί στο 10% του δυναμικού της.

    Τον Ιούλιο, η Boeing δήλωσε ένοχη για την κατηγορία της συνωμοσίας και δέχτηκε να πληρώσει τουλάχιστον 243 εκατ. δολάρια για παραβίαση προηγούμενης συμφωνίας με την εισαγγελία. Η συμφωνία αφορούσε τις συντριβές των δύο 737 ΜΑΧ λόγω σφάλματος στο σύστημα που έλεγχε τον προσανατολισμό του αεροπλάνου.

    Πηγή: In.gr
  • Πολλαπλές κρίσεις για την Boeing: Περικόπτει 17.000 θέσεις εργασίας - Συνεχίζονται οι απεργίες
    Πολλαπλές κρίσεις για την Boeing: Περικόπτει 17.000 θέσεις εργασίας - Συνεχίζονται οι απεργίες

    Η Boeing θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά ένα δέκατο - περικόπτοντας 17.000 θέσεις εργασίας - και θα καθυστερήσει την παραγωγή αεροπλάνων, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία αντιμετωπίζει πολλαπλά ζητήματα.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος Κέλυ Ορτμπεργκ έγραψε σε ένα email προς το προσωπικό ότι οι θέσεις των στελεχών, των διευθυντών και των υπαλλήλων βρίσκονται σε κίνδυνο, αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

    Η επιχείρηση προειδοποίησε επίσης για μειώσεις στον βραχίονα κατασκευής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και ανέβαλε την ημερομηνία παράδοσης του αεροπλάνου της 777X.

    Τα νέα έρχονται καθώς η επιχείρηση παλεύει με την μακροχρόνια απεργία του προσωπικού της, καθώς και τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα των αεροπλάνων της.

    Σύμφωνα με την Ορτμπεργκ, η εταιρεία θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της τους επόμενους μήνες.

    «Την επόμενη εβδομάδα, η ηγετική σας ομάδα θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό σας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν θα προχωρήσει με τον επόμενο κύκλο αδειών.

    «Η κατάσταση της επιχείρησής μας και η μελλοντική μας ανάκαμψη απαιτούν σκληρές ενέργειες», συμπλήρωσε.

    Καθυστερεί και η παραγωγή του 777Χ

    Εκτός από την περικοπή θέσεων εργασίας, η εταιρεία καθυστερεί επίσης την παραγωγή του 777X της λόγω «των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε στην ανάπτυξη, καθώς και λόγω της παύσης των δοκιμών πτήσης και της συνεχιζόμενης στάσης εργασίας».

    «Έχουμε ειδοποιήσει τους πελάτες ότι αναμένουμε τώρα την πρώτη παράδοση το 2026», είπε.

    Η απεργία των συνδικάτων στην Boeing διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς περίπου 33.000 εργαζόμενοι διεκδικούν ένα καλύτερο πακέτο αποδοχών.

    Οι συνομιλίες φάνηκε να καταρρέουν αυτή την εβδομάδα και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ένωσης, Τζον Χόλντεν, είπε στο Reuters: «Είμαστε σε αυτό μέχρι τέλους και τα μέλη μας το καταλαβαίνουν αυτό».

    Ο παγκόσμιος οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P έβαλε την Boeing στο CreditWatch, σημάδι ότι θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν την αξιολόγησή της εάν η απεργία παραταθεί.

    Η εταιρεία βρισκόταν ήδη υπό τον έλεγχο του Κογκρέσου μετά από ένα περιστατικό τον Ιανουάριο, κατά το οποίο ένα ελάττωμα προκάλεσε την έκρηξη ενός πίνακα σε ένα αεροσκάφος Boeing 737-MAX λίγο μετά την απογείωση.

    Κανείς δεν τραυματίστηκε και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, είπε ότι η εταιρεία «αναγνώριζε το λάθος μας».

    Πηγή: cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ VINCENT JANNINK

  • Boeing: Σταματά τις δοκιμαστικές πτήσεις του 777Χ λόγω ελαττώματος – Τι συνέβη
    Boeing: Σταματά τις δοκιμαστικές πτήσεις του 777Χ λόγω ελαττώματος – Τι συνέβη

    Ακόμη ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Boeing, καθώς μετά τα σημαντικά προβλήματα που καταγράφηκαν σε αεροσκάφη της το τελευταίο διάστημα, τώρα γνωστοποιήθηκε πως αναστέλλονται οι δοκιμαστικές πτήσεις του πολυαναμενόμενου αεροπλάνου ευρείας ατράκτου 777Χ.

    Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τον ελαττώματος σε εξάρτημα που συνδέει τον κινητήρα – οποίος είναι ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ- με το φτερό του αεροσκάφους. «Κατά την διάρκεια επιχείρησης συντήρησης, διαπιστώσαμε ότι ένα εξάρτημα δεν συμπεριφέρθηκε κατά τα προβλεπόμενα», εξήγησε στο AFP η εταιρεία χθες επιβεβαιώνοντας πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα The Air Current.

    Το 777X επρόκειτο να τεθεί σε υπηρεσία το 2020, αλλά, εξαιτίας της εμφάνισης πλήθους προβλημάτων κατά την διαδικασία πιστοποίησης, αυτό μετατέθηκε στο 2025. Το αεροσκάφος δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής πολιτικής αεροπορίας, της FAA.

    Αφού προχώρησε σε πλήθος δοκιμαστικών πτήσεων, η Boeing έλαβε την άδεια τον Ιούλιο να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις του 777-9 με εκπροσώπους της FAA μεταξύ των επιβαινόντων. Το γεγονός θεωρήθηκε σημαντικό βήμα στην διαδικασία αδειοδότησης.

    Οι ομάδες της Boeing μελετούν το στοιχείο αυτό «και θα επαναλάβουν τις δοκιμαστικές πτήσεις όταν θα είναι έτοιμες», σύμφωνα με την εταιρεία. Το ελαττωματικό εξάρτημα, που θα αντικατασταθεί, σύμφωνα με την Boeing, αφορά το μοντέλο 777-9 και συνδέει τον κινητήρα με το σώμα του αεροσκάφους.

    Τα τρία άλλα 777-9 που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές επιθεωρούνται μετά το περιστατικό. Το πρόγραμμα του 777X παρουσιάσθηκε τον Νοέμβριο 2013 και είναι το τελευταίο της οικογένειας 777. Υπάρχει σε τρεις εκδόσεις, τα 777-8, 777-9 και 777-8 cargo.

    Καθυστερήσεις

    Η Boeing έχει λάβει συνολικά 500 παραγγελίες, ωστόσο το αεροσκάφος δεν έχει λάβει ακόμη τις πιστοποιήσεις ασφαλείας που απαιτούνται για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευσή του.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Θρίλερ με το Starliner: Εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι αστροναύτες του, μπορούν να επιστρέψουν λέει η NASA
    Θρίλερ με το Starliner: Εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι αστροναύτες του, μπορούν να επιστρέψουν λέει η NASA

    Η αποστολή επρόκειτο να διαρκέσει οκτώ ημέρες - H επιστροφή του σκάφους στη Γη είχε ήδη καθυστερήσει εξαιτίας μηχανικών βλαβών που προέκυψαν

    Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παραμένουν οι δύο αστροναύτες του Starliner, αφού, το ταξίδι της επιστροφής στη Γη που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα (26/6) δεν θα πραγματοποιηθεί.
    Σύμφωνα με το BBC, η επιστροφή του σκάφους στη Γη είχε ήδη καθυστερήσει εξαιτίας μηχανικών βλαβών που προέκυψαν σε κάποιους από τους προωθητήρες του και διαρροών ηλίου. Οι μηχανικοί της NASA πραγματοποιούν πλήρη εξέταση των τεχνικών προβλημάτων προτού η διαστημική υπηρεσία αποφασίσει πότε θα επιστρέψουν οι αστροναύτες της στη Γη.
    Το Starliner εκτοξεύθηκε στις 5 Ιουνίου παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαρροή ηλίου. Η διαρροή ήταν εξαιρετικά μικρή και οι μηχανικοί εκτίμησαν ότι δεν θα επηρέαζε την αποστολή και έτσι προχώρησαν στην εκτόξευση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αποστολής παρουσιάστηκαν τέσσερις ακόμη διαρροές καθώς και βλάβες σε πέντε από τους 28 προωθητήρες ελιγμών. Η αποστολή επρόκειτο να διαρκέσει οκτώ ημέρες, αλλά η ημερομηνία επιστροφής αναβλήθηκε καθώς οι μηχανικοί διερευνούσαν τα προβλήματα.
    Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία τόνισε ότι οι αστροναύτες δεν είναι εγκλωβισμένοι και ότι το Starliner μπορεί να επιστρέψει στη Γη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σε κάθε περίπτωση, η αλληλουχία των γεγονότων εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η εκτόξευση έπρεπε να πραγματοποιηθεί παρά τη διαρροή, όπως σημειώνει το BBC.

    Εκπρόσωπος της Boeing σημείωσε στη Guardian ότι «το πλήρωμα δεν πιέζεται για να εγκαταλείψει το σταθμό, καθώς υπάρχουν πολλές προμήθειες σε τροχιά και το πρόγραμμα του σταθμού είναι σχετικά ανοιχτό μέχρι τα μέσα Αυγούστου».
    Από την πλευρά του, ο Δρ. Άνταμ Μπέικερ, επικεφαλής της Rocket Engineering, μιας βρετανικής εταιρείας που ειδικεύεται στα συστήματα προώθησης πυραύλων, δήλωσε ότι αν και κατανοεί γιατί πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση, πιστεύει πως θα έπρεπε να είχε βρεθεί πρώτα η αιτία της διαρροής και να είχε επιδιορθωθεί.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Νέο περιστατικό με Boeing στη Νέα Ζηλανδία - Πήρε φωτιά κινητήρας εν πτήσει
    Νέο περιστατικό με Boeing στη Νέα Ζηλανδία - Πήρε φωτιά κινητήρας εν πτήσει

    Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing τους τελευταίους μήνες, καθώς ήρθε να προστεθεί άλλο ένα ανησυχητικό περιστατικό σε αεροσκάφος της εταιρείας.

    Ένα Boeing 737 – 800 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ζηλανδία, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε κινητήρα.

    Το αεροσκάφος με προορισμό τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στο οποίο επέβαιναν 67 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, προσγειώθηκε στην πόλη Ινβέρκαργκιλ της Νέας Ζηλανδίας, αφού εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

    Ερευνούνται τα αίτια

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων της αεροπορικής εταιρείας, Στιούαρτ Άγκς το περιστατικό μπορεί να προήλθε από «πιθανό χτύπημα πουλιού». Οι φλόγες έγιναν αντιληπτές αμέσως μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο του Κουίνσταουν, ωστόσο δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη τη στιγμή του περιστατικού.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ VINCENT JANNINK

  • Ακόμη ένα περιστατικό με αεροπλάνο της Boeing: Έσκασε το λάστιχο σε 737 κατά την προσγείωση
    Ακόμη ένα περιστατικό με αεροπλάνο της Boeing: Έσκασε το λάστιχο σε 737 κατά την προσγείωση

    Ο μπροστινός τροχός ενός Boeing 737 της εταιρείας Corendon Airlines έσκασε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σε αεροδρόμιο της νότιας Τουρκίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα και οι 190 επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

    Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κολονία της Γερμανίας και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αλάνια-Γκαζίπασα της Αττάλειας, ανέφερε ο υπουργός Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

    «Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν στο σημείο και ήταν σε επιφυλακή. Δόξα τω Θεώ, δεν υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των 184 επιβατών και των 6 μελών του πληρώματος» ανέφερε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, δεν προκλήθηκαν ζημιές στον διάδρομο προσαπογείωσης, ο οποίος έκλεισε προσωρινά.

    Το περιστατικό με το 767 της FedEx

    Την Τετάρτη, οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ένα φορτηγό αεροσκάφος Boeing 767 της Fedex, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς τον μπροστινό τροχό του.

    Η Corendon στη δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι το αεροπλάνο σταμάτησε με ασφάλεια αφού έσκασε το ελαστικό. Οι ειδικοί λένε ότι τέτοια συμβάντα είναι συνηθισμένα και συνήθως απαιτούν μόνο μικροεπισκευές, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να εκκενωθεί το αεροπλάνο ή να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό υπολειμμάτων του ελαστικού στον διάδρομο.

    Το Boeing 737 έχει έξι τροχούς και διαφέρει από το μεγαλύτερο 767 που προσγειώθηκε εκτάκτως χθες χωρίς τον μπροστινό τροχό.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Βρήκατε χαρτονόμισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; – Ο λόγος για να μην το πάρετε είναι πολύ σοβαρός
    σε Plus +
    Βρήκατε χαρτονόμισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; – Ο λόγος για να μην το πάρετε είναι πολύ σοβαρός

    Είτε 50, είτε 100 ευρώ φροντίστε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας

    Έχοντας εξαντλήσει όλα τα κόλπα, επιτήδειοι επινοούν νέους τρόπους για να σας κλέψουν προσωπικά αντικείμενα ακόμα και το αυτοκίνητό σας.

    Ο πιο πρόσφατος είναι αυτός της τοποθέτησης ενός χαρτονομίσματος, συνήθως των 50 ευρώ, στο παρμπρίζ του οχήματός σας με το σκεπτικό πως εσείς μόλις το δείτε, αυθόρμητα θα βγείτε έξω —έχοντας αφήσει εκτεθειμένο το εσωτερικό του— και θα το αρπάξετε.

    Στο μεταξύ οι κλέφτες θα βρουν την ευκαιρία να κλέψουν κάποιο προσωπικό αντικείμενο από το εσωτερικό του, ή ακόμη και να στρογγυλοκάτσουν στη θέση του οδηγού και να εξαφανιστούν μαζί με το αυτοκίνητό σας, αφήνοντάς σας αποσβολωμένους.

    Να θυμάστε ότι μόλις μερικά δευτερόλεπτα αρκούν για να συμβεί το κακό.

    Η παραπάνω μέθοδος κλοπής φαίνεται να έχει γίνει μάστιγα στη Γαλλία καθώς τον Μάρτιο οι Αρχές αναγκάστηκαν να εκδώσουν οδηγίες προς τους οδηγούς για το πώς να φερθούν σε ένα τέτοιο περιστατικό και να αποφύγουν τα χειρότερα.

    Πηγή: in.gr

  • Θρίλερ με την Boeing: Δεύτερος πληροφοριοδότης πέθανε από μυστηριώδη λοίμωξη
    Θρίλερ με την Boeing: Δεύτερος πληροφοριοδότης πέθανε από μυστηριώδη λοίμωξη

    Ακόμα ένας πληροφοριοδότης της Boeing που είχε προειδοποιήσει για κατασκευαστικά ελαττώματα στο 737 Max της αεροπορικής εταιρείας πέθανε ξαφνικά την Τρίτη.

    Ο 45χρονος Τζόσουα Ντιν, πρώην ελεγκτής ποιότητας στη Spirit AeroSystems, πέθανε το πρωί της Τρίτης από μυστηριώδη λοίμωξη, σύμφωνα με τους Seattle Times.

    Ο θάνατός του έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την «αυτοκτονία» ενός άλλου πρώην υπαλλήλου, ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας της εταιρείες.

    Ήταν καλά στην υγεία του πριν δυο βδομάδες

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ντιν, από τη Wichita του Κάνσας των ΗΠΑ, φέρεται να ήταν καλά στην υγεία του μέχρι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, ανέφερε το δημοσίευμα.

    Ωστόσο, στις 21 Απριλίου ήταν σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση» και ήταν θετικός στη γρίπη Β, MRSA και πνευμονία. Ο άτυχος άνδρας διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση πριν μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλο νοσοκομείο στην Οκλαχόμα Σίτι.

    Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε υποστεί επίσης εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Λίγο πριν από το θάνατό του, οι γιατροί σκεφτόντουσαν να ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια του, τα οποία είχαν μολυθνεί.

    Είχε υποβάλλει καταγγελία

    Ο Ντιν, ο οποίος εργαζόταν στην Spirit από το 2019 ως ελεγκτής ποιότητας, εξέφρασε ανησυχίες για ακατάλληλα διανοιγμένες οπές διαφραγμάτων σε εξαρτήματα για αεροπλάνα Boeing 373 Max, σύμφωνα με τους Seattle Times. Ισχυρίστηκε ότι η επισήμανση του θέματος στη διοίκηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

    Ο Ντιν - ο οποίος κατέθεσε μαρτυρία ότι στον ίδιο και σε άλλους εργαζόμενους είχε ζητηθεί να υποβαθμίσουν τα προβλήματα που εντόπιζαν - υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία υποστήριξε ότι τον έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο στην προσπάθεια της Spirit να κρατήσει μυστικά τα προβλήματα παραγωγής της Boeing.

    Τον Νοέμβριο του 2023, είχε υποβάλει καταγγελία στο υπουργείο Εργασίας για παράνομη απόλυση. Η υπόθεση εκκρεμούσε ακόμη μέχρι και τον θάνατό του. Ο ίδιος είχε απολυθεί μετά τις ανησυχίες που εξέφρασσε.

    Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την Boeing μετά την έκρηξη του πάνελ της πόρτας στον αέρα τον Ιανουάριο σε ένα Boeing 737 Max 9.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ VINCENT JANNINK

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο