Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 19:27

Τραμπ: «Φοβάμαι ότι σε 3-4 μήνες θα έχουμε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Ανησυχώ για τους επόμενους 3-4 μήνες, αλήθεια ανησυχώ. Φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε σε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας των ανθρώπων που έχουμε στην κυβέρνηση», ήταν οι ατάκες που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε ψηφοφόρους του στην Καλιφόρνια.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και εκ νέου υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, υποσχέθηκε ότι εάν κερδίσει τη μάχη από την Κάμαλα Χάρις, θα είναι σε θέση να λύσει τόσο το ουκρανικό, όσο και το μεσανατολικό ζήτημα.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η φορά που Τραμπ μιλά για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο, είπε ότι οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να κλιμακωθούν στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδιαίτερα εάν χάσει τις εκλογές του 2024.

Αλλά και πιο παλιά, το 2016 στο πλαίσιο της κατεχόμενης ουκρανικής χερσονήσου, ο Τραμπ είχε αναφέρει ότι η Κριμαία αποτελεί απειλή για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/JIM LO SCALZO / POOL

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 18:08

Σχετικά Άρθρα

  • Τραμπ: Άγχος στην ΕΕ για πιθανή νίκη του στις αμερικανικές εκλογές – Συσκέψεις επί συσκέψεων
    Τραμπ: Άγχος στην ΕΕ για πιθανή νίκη του στις αμερικανικές εκλογές – Συσκέψεις επί συσκέψεων

    Η πιθανή εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ προκαλεί αναστάτωση στην ΕΕ καθώς φοβάται αλλαγές στην πολιτική της Ουάσιγκτον με απρόβλεπτες συνέπειες στη Γηραιά Ήπειρο

    Οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επιστρέψει στο τιμόνι των ΗΠΑ και προσπαθούν να προετοιμαστούν, όσο γίνεται, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Διπλωμάτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή με κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπάρχη της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Björn Seibert, και εκπροσώπων διαφόρων υπηρεσιών της Επιτροπής που καλύπτουν θέματα από το εμπόριο έως την ενέργεια, αναφέρει το Politico.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ προσπαθεί να προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις των εκλογών εάν νικήσει ο Τραμπ και μάλιστα έχει δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας με το όνομα του αμερικανού υποψήφιου προέδρου.

    Τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως την ΕΕ είναι εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και η προοπτική υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα

    Οι συσκέψεις αφορούν το εμπόριο, την άμυνα, αλλά και τις γεωστρατηγικές σχέσεις.

    Ανησυχία για Ουκρανία

    «Ανησυχούν για το εμπόριο, αλλά κυρίως για την Ουκρανία», δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες στο Politico, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες προβλέπουν «απότομες αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ ακόμη και πριν από την ορκωμοσία».

    Τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως την ΕΕ είναι εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και η προοπτική υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα.

    Οι δηλώσεις του αμερικανού υποψήφιου προέδρου έχουν προκαλέσει επίσης ανησυχία.

    «Δεν παίρνουν τα αυτοκίνητά μας, δεν παίρνουν τα αγροτικά μας προϊόντα, δεν παίρνουν τίποτα. Έχουμε έλλειμμα 312 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ΕΕ. Ξέρετε, η ΕΕ είναι μια μίνι – αλλά όχι τόσο μίνι – είναι μια μίνι Κίνα», έχει δηλώσει ο Τραμπ.

    Ακόμα έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπερασπιστεί τους «παραβάτες» συμμάχους του ΝΑΤΟ που δαπανούν λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα. Και έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς 10 έως 20% σε όλες τις εισαγωγές για να φέρει πίσω τις θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης στις ΗΠΑ.

    Διπλωμάτες δήλωσαν επίσης στο Politico ότι οι συσκέψεις στην ΕΕ ασχολήθηκαν και με τις σχέσεις της Ένωσης με την Κίνα, καθώς ο Τραμπ αναμένεται να οξύνει του ανταγωνισμούς με το Πεκίνο.

    «Πράγματι προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Εξετάζονται όλα τα πιθανά αποτελέσματα. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε μια στενή εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ», δήλωσε η Arianna Podestà, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Πηγή: in.gr

  • Νέα επίθεση Μπάιντεν προς Τραμπ: «Πρέπει να τον κλείσουμε μέσα» - Η αντίδραση Χάρις
    Νέα επίθεση Μπάιντεν προς Τραμπ: «Πρέπει να τον κλείσουμε μέσα» - Η αντίδραση Χάρις

    Ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του ανέφερε πως για να αποτραπεί η εφαρμογή του ριζοσπαστικού δεξιού προγράμματος του Ντόναλντ Τραμπ «πρέπει να τον κλείσουμε μέσα»

    «Πολιτικά να τον κλείσουμε μέσα», έσπευσε αμέσως να διορθώσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος, επευφημούμενος από παρόντες σε γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας της αντιπροέδρου του και υποψήφιας του κόμματός του για την προεδρία, της Κάμαλας Χάρις, στο Νιου Χάμσιρ.

    Γενικά, ο Λευκός Οίκος έχει φανεί εξαιρετικά διακριτικός όσον αφορά τις διάφορες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του κ. Τραμπ, του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου και υποψηφίου για νέα θητεία την 5η Νοεμβρίου.

    Όταν ο κ. Τραμπ αναμετρήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον, το 2016, ο μεγιστάνας απαιτούσε συχνά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του και να φυλακιστεί, με οπαδούς του να κραυγάζουν «κλείστε τη μέσα!» — την εποχή, είχε γίνει λόγος για ρήξη με τα αμερικανικά πολιτικά ήθη.

    «Ο Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε την αλήθεια»

    Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία που του πρόσφερε η δήλωση του απερχόμενου προέδρου Μπάιντεν να επιτεθεί στο Δημοκρατικό κόμμα.

    «Ο Τζο Μπάιντεν μόλις παραδέχθηκε την αλήθεια: το σχέδιο του κι αυτό της Κάμαλας (σ.σ. Χάρις) ήταν πάντα ο πολιτικός διωγμός του αντιπάλου τους, του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ, διότι δεν μπορούν να τον νικήσουν» καθαρά, υποστήριξε η Κάρολαϊν Λίβιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου.
    «Κλείστε τον μέσα!»

    Σε κάποιες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της κυρίας Χάρις, οπαδοί της φώναξαν «κλείστε τον μέσα!». Όμως η αντιπρόεδρος δεν άργησε να αντιδράσει: «Για μισό λεπτό», είπε κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στις αρχές του τρέχοντα μήνα. Προτού συμπληρώσει:

    «Με αυτό θα ασχοληθούν τα δικαστήρια. Εμείς ας ασχοληθούμε με τον Νοέμβριο, σύμφωνοι;».

    Ενώ πλέον δεν απομένουν ούτε δυο εβδομάδες ως τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν πάντα να προοιωνίζονται εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στην Κάμαλα Χάρις.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Βολές Τραμπ σε Ζελέσνκι: Είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει
    Βολές Τραμπ σε Ζελέσνκι: Είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει

    «Πλασιέ» χαρακτηρίζει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος για την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση στην Ουκρανία.

    Διατυπώνοντας ενστάσεις για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο ο πρώην πρόεδρος, μιλώντας στον YouTuber Πάτρικ Πετ-Ντέιβιντ επέρριψε ευθύνες στον Ζελένσκι πως «δεν θα έπρεπε ποτέ να αφήσει αυτόν τον πόλεμο να ξεκινήσει».

    «Θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει ποτέ. Κάθε φορά που έρχεται, του δίνουμε 100 δισεκ. δολάρια – ποιος άλλος πήρε τόσα χρήματα στην ιστορία; Αυτό δεν έχει προηγούμενο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Διευκρίνισε, βέβαια, ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία, αφού αισθάνεται «πολύ άσχημα για αυτούς τους ανθρώπους». Από την πλευρά του, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζέι-Ντι Βανς, έχει ταχθεί ενάντια στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

    Δέσμευση ότι αν εκλεγεί θα τερματίσει τον πόλεμο πριν τις 20 Ιανουαρίου

    Ο υποψήφιος πρόεδρος πάντως επανέλαβε ότι εάν ήταν εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ ο πόλεμος αυτός δεν θα ξεσπούσε. «Ο πόλεμος δεν ξέσπασε στα τέσσερα χρόνια που ήταν στον Λευκό Οίκο και «δεν επρόκειτο να συμβεί ποτέ». Διαβεβαίωσε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα μπορέσει να τερματίσει τις εχθροπραξίες πριν από την τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, με στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 50 δισεκ. δολαρίων – αρκετά μικρότερη βέβαια σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς του Τραμπ.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds
  • ΗΠΑ: «Μάχη στήθος με στήθος» Τραμπ και Χάρις - Ισοπαλία δείχνει νέα δημοσκόπηση
    ΗΠΑ: «Μάχη στήθος με στήθος» Τραμπ και Χάρις - Ισοπαλία δείχνει νέα δημοσκόπηση

    «Μάχη» μέχρις εσχάτων θα χρειαστεί να δώσουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το NBC News, τόσο η Κάμαλα Χάρις όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνουν ποσοστό 48% στην πρόθεση ψήφου.

    Ποσοστό 4% των εκλογέων δηλώνει ότι είναι αναποφάσιστο ή δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

    Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών η δημοτικότητα της Χάρις φαίνεται να μειώνεται σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, μετά από μεγάλη ώθηση που έλαβε το καλοκαίρι.

    Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως υπάρχει τεράστιο χάσμα ως προς την προτίμηση που επιδεικνύουν οι γυναίκες και οι άνδρες ψηφοφόροι στους δύο υποψήφιους, ενώ το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε κορυφαίο κίνητρο για την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου.

    «Καθώς το καλοκαίρι έφυγε και μπήκε το φθινόπωρο, οποιεσδήποτε ενδείξεις δυναμικής για την Καμάλα Χάρις έχουν σταματήσει» δήλωσε ο Δημοκρατικός δημοσκόπος Τζεφ Χόργουιτ, ο οποίος διεξήγαγε αυτήν την έρευνα μαζί με τον Ρεπουμπλικανό δημοσκόπο Μπιλ ΜακΙντουρφ . «Ο εκλογικός αγώνας έχει γίνει εκρηκτικό μείγμα».

    Σύμφωνα με τον ΜακΙντουρφ ότι οι «αντιπρόεδροι» της Χάρις συνέβαλαν στον περιορισμό της απήχησής της, καθώς οι εκλογείς ανησυχούν πως ο αντιπρόεδρος δεν αντιπροσωπεύει την αλλαγή από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και ότι οι ψηφοφόροι βλέπουν την προεδρία Τραμπ πιο θετικά από αυτή του Μπάιντεν.

    «Ζητάει άλλη μια θητεία για ένα κατεστημένο κόμμα» είπε ο ΜακΙντουρφ για την Χάρις.

    Ωστόσο, με το 10% των ψηφοφόρων να δηλώνουν ότι μπορεί να αλλάξουν γνώμη και ένα κομμάτι αναποφάσιστων να είναι ακόμη μετέωρο, ένα υψηλό ποσοστό ψηφοφόρων πιστεύει ότι αυτές οι προεδρικές εκλογές θα κάνουν «Πολύ μεγάλη διαφορά» στη ζωή τους.

    Αξίζει να σημειωθεί πως, ακόμη και μικρές αλλαγές στη συμμετοχή μεταξύ των διαφορετικών ομάδων θα μπορούσε να καθορίσει τη νίκη.

    Οι προκλήσεις για τους δύο ψηφοφόρους

    «Η πρόκληση για την Καμάλα Χάρις είναι να μπορεί να συμπληρώσει τα κενά που έχουν οι ψηφοφόροι για αυτήν» σημειώνει ο Χόργουιτ.

    «Η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι να μπορέσει να υποστηρίξει ότι το χάος και η συμπεριφορά που ενόχλησε τόσους στην πρώτη του θητεία δεν θα τον εμποδίσουν να κυβερνήσει την Αμερικής» πρόσθεσε.

    «Ο επόμενος μήνας θα δείξει εάν οι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις», είπε ο Χόργουιτ.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ DEMETRIUS FREEMAN / POOL
  • Τραμπ: «Αν ήμουν πρόεδρος η 7η Οκτωβρίου δεν θα είχε γίνει» - Τι είπε για την επίσκεψη τη Γάζα
    Τραμπ: «Αν ήμουν πρόεδρος η 7η Οκτωβρίου δεν θα είχε γίνει» - Τι είπε για την επίσκεψη τη Γάζα

    Πεπεισμένος ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ δεν θα είχε συμβεί ποτέ εάν εκείνος ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η δήλωσή του ότι έχει επισκεφθεί τη Γάζα.

    «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε θέρετρο γκολφ, στο Μαϊάμι της Φλόριντας, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από έναν χρόνο η Χαμάς.

    Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την ίδια μέρα, όπως αναφέρουν οι New York Times ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι είχε επισκεφθεί στο παρελθόν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γάζα, χωρίς, ωστόσο να υπάρχει κάποια τέτοια καταγραφή. Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει, ένας σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας δήλωσε ότι η Γάζα βρίσκεται «στο Ισραήλ» και ότι ο Τραμπ έχει επισκεφθεί το Ισραήλ.

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελεί τμήμα του Ισραήλ και δεν υπήρξε ποτέ, αν και ορισμένοι Ισραηλινοί έχουν ζητήσει την προσάρτησή της. Ήταν υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967 έως το 2005, όταν το Ισραήλ αποσύρθηκε μονομερώς από την περιοχή. Το 2007, μετά την κατάληψη της Γάζας από τη Χαμάς, το Ισραήλ και η Αίγυπτος επέβαλαν αποκλεισμό που περιόριζε την πρόσβαση στην περιοχή.

    Καμία καταγραφή δεν υπάρχει ότι ο Τραμπ βρέθηκε ποτέ στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος ή ως επιχειρηματίας. Το 2017, το πρώτο έτος της θητείας του επισκέφθηκε το Ισραήλ και ταξίδεψε στη Δυτική Όχθη -μια ξεχωριστή περιοχή που απέχει για μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στη Βηθλεέμ.

    Το σχόλιο προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πώς ο Τραμπ θα προσεγγίσει την κατάσταση στην περιοχή εάν κερδίσει άλλη μια θητεία. Ορισμένοι στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των σκληροπυρηνικών στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ευνοούν την ιδέα της επανακατάληψης και προσάρτησης της Γάζας.

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία έχει καταστήσει την υποστήριξη του Ισραήλ κεντρικό σημείο της εκστρατείας του κατά τον τελευταίο χρόνο. Οι υποστηρικτές του έχουν επαινέσει αρκετές πολιτικές αποφάσεις που έλαβε ως πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ και των ιστορικών συμφωνιών που εξομάλυναν τις σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και ορισμένων αραβικών εθνών.

    Μάλιστα στη συνέντευξή του σημείωσε ότι «έκανα περισσότερα για το Ισραήλ από οποιονδήποτε άλλον. Έκανα περισσότερα για τον εβραϊκό λαό από οποιονδήποτε άλλον. Και δεν είναι αμοιβαίο, όπως λένε, δεν είναι αμοιβαίο».

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds
  • Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του παρέα με τον Έλον Μασκ
    Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του παρέα με τον Έλον Μασκ

    Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον Ιούλιο.

    Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), ο οποίος έχει αποκαλέσει τον εαυτό του «ντετερμινιστή της ελευθερίας του λόγου», θα παρευρεθεί μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια σήμερα Σάββατο, ενόψει προγραμματισμένης ομιλίας του πρώην αμερικάνου προέδρου.

    Ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα παρευρεθεί στο σημείο όπου ο Τραμπ παραλίγο να χάσει τη ζωή του, μέσω μιας ανάρτησής του στο X.

    Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιστρέψει στο Μπάτλερ, λίγους μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του πρώην αμερικάνου προέδρου τον Ιούλιο. Ο ένοπλος και ένας παρευρισκόμενος σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, λίγες ημέρες πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου ο Τραμπ έγινε ο επίσημος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

    «Η επιστροφή του προέδρου Τραμπ στο Μπάτλερ θα αποτελέσει φόρο τιμής στο αμερικανικό πνεύμα. Στην Αμερική, δεν αφήνουμε τέρατα όπως αυτός ο σατανικός δολοφόνος να έχουν τον τελευταίο λόγο», ανέφερε η εκστρατεία σε ένα Δελτίο Τύπου.

    Ο Έλον Μασκ, ο οποίος συμμετέχει όλο και περισσότερο σε συζητήσεις για την πολιτική, υποστήριξε τον Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς.

    Παράλληλα γίνεται όλο και πιο επικριτικός με τους Δημοκρατικούς συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, τους οποίους υποστήριζε για χρόνια.

    «Το ιστορικό ψήφων της Κάμαλα όταν ήταν στη Γερουσία ήταν στα αριστερά του Μπέρνι Σάντερς!» έγραψε ο Έλον Μασκ στο X.

    «Αξιολογήθηκε ως η πιο αριστερή από όλους τους 100 γερουσιαστές. Καθόλου μετριοπαθής» πρόσθεσε.

    Οι πυροβολισμοί στην Πενσιλβάνια ήταν μία από τις δύο απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

    Τον περασμένο μήνα, ένας ύποπτος συνελήφθη αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον είδαν να σπρώχνει ένα τουφέκι μέσα από την περίμετρο του γηπέδου γκολφ του πρώην αμερικάνου προέδρου στη Φλόριντα.

    Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως Ryan Wesley Routh, συνελήφθη αργότερα και κατηγορήθηκε για ομοσπονδιακά εγκλήματα με όπλα.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TANNEN MAURY

  • Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ πρέπει να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, λέει ο Τραμπ
    Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ πρέπει να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, λέει ο Τραμπ

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

    Μιλώντας στη Βόρεια Καρολίνα, ο ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Octavio Jones), που σ’ έναν μήνα θα διεκδικήσει εκ νέου την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε στην ερώτηση που τέθηκε στον απερχόμενο δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα μέσα της εβδομάδας, σχετικά με το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχοποιήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

    «Οταν του έκαναν αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα έπρεπε να είναι ‘πλήξτε τα πυρηνικά πρώτα και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα’», πέταξε ο κ. Τραμπ.

    «Πλήξτε τα πυρηνικά πρώτα και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα»

    «Αλλά θα δούμε ποια είναι πραγματικά τα σχέδιά τους», πρόσθεσε ο τέως πρόεδρος.

    Την Τετάρτη, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εναντιώνεται στην ιδέα το Ισραήλ να βομβαρδίσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, εν είδει αντιποίνων για την εκτόξευση κάπου 200 ιρανικών πυραύλων εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

    «Η απάντηση είναι ‘όχι’», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν θα υποστήριζε τέτοια πλήγματα από πλευράς Ισραήλ.

    «Είμαστε σύμφωνοι και οι επτά στο γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα ν’ ανταποδώσουν, όμως πρέπει ν’ ανταποδώσουν με αναλογικό τρόπο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τους άλλους ηγέτες της G7.

    Ρίχνει την ευθύνη στον Μπάιντεν

    Ως τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον απέφευγε ν’ αναφερθεί στην πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην Εγγύς Ανατολή.

    Στην αρχή της εβδομάδας ωστόσο, η εκστρατεία του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επέρριπτε την ευθύνη στον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του — κι αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου — για την περαιτέρω όξυνση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds

  • Τη Google βάζει στο στόχαστρο ο Τραμπ - Υποστηρίζει ότι μεροληπτεί υπέρ της Χάρις
    Τη Google βάζει στο στόχαστρο ο Τραμπ - Υποστηρίζει ότι μεροληπτεί υπέρ της Χάρις

    Έτοιμος να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Google, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην περίπτωση που επανεκλεγεί είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

    Η εξήγηση που έδωσε είναι ότι η εταιρεία λανθασμένα αναπαράγει αρνητικά άρθρα για τον ίδιο, αλλά όχι για την Δημοκρατική αντίπαλό του στην κούρσα για το Λευκό Οίκο Κάμαλα Χάρις.

    Η καταγγελία ήρθε με μια ανάρτηση στο Truth Social, όπως αναφέρει ο Guardian.

    «Διαπιστώθηκε ότι η Google χρησιμοποίησε παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο καλές ιστορίες για τη συντρόφισσα Καμάλα Χάρις», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

    «Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Αν όχι, και με την επιφύλαξη των νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», προστίθεται.

    Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Ωστόσο το συντηρητικό στρατόπεδο παραπονιέται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για το στρατόπεδο των συντηρητικών, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

    Η προεκλογική εκστρατεία του Trump παραπονέθηκε επίσης πικρά για την εκστρατεία της Χάρις που χρησιμοποιούσε τη λειτουργία «sponsored» στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για την προώθηση θετικής ειδησεογραφικής κάλυψης από μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Guardian, αλλά με τίτλους γραμμένους από την εκστρατεία υπέρ της Χάρις.

    Η ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ήταν η πιο πρόσφατη περίπτωση που ορκίστηκε να διώξει υποτιθέμενους αντιπάλους του.

    Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε σε μια άλλη ανάρτηση του Truth Social ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικών στελεχών και μιας σειράς άλλων ατόμων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

    Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (26/9), ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη επειδή δεν απέτρεψε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από τους δικούς του υποστηρικτές που εξεγέρθηκαν για να σταματήσουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις εκλογές του 2020.

    Επίσης σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν την Παρασκευή (27/9), ο Τραμπ ζήτησε από έναν γενικό εισαγγελέα «σε ρεπουμπλικανικό έδαφος» να ερευνήσει την Πελόζι και τον σύζυγό της για τις αναφορές ότι είχαν πουλήσει μετοχές της Visa πριν το υπουργείο Δικαιοσύνης ασκήσει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της εταιρείας πιστωτικών καρτών.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο