Οι σχέσεις είναι σίγουρα απαιτητικές. Θέλουν καθημερινή προσπάθεια και υπομονή, ώστε να είναι μακροχρόνια αλλά κυρίως ευτυχισμένες.
Συμβαίνει πολλές φορές σε μια σχέση (και είναι ανθρώπινο) να ενεργούμε παρορμητικά, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θέλει ο άλλος. Παίρνουμε πολλά πράγματα αψήφιστα μόνο και μόνο επειδή μπορεί εμείς να τα θεωρούμε ασήμαντα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για όλους.
Οπότε, καλό θα ήταν να δίνεις πάντα χώρο στον σύντροφό σου να εκφραστεί και να λέει αυτό που τον ενοχλεί, καθώς και να είσαι ανοιχτή σε συζητήσεις, ώστε να αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.
Του ζητάς να κάνει κάτι και εσύ το ξανακάνεις
Αν του ζητάς να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων ή να διπλώσει τα ρούχα και εσύ πας και το ξανακάνεις, επειδή δεν τα κάνει όπως τα κάνεις εσύ, τότε το σίγουρο είναι ότι θα εκνευριστεί. Στην τελική γιατί να του ζητήσεις να κάνει κάτι από τη στιγμή που θα το ξανακάνεις εσύ μετά, «ακυρώνοντας» τελικά τη βοήθειά του; Αν τα πιάτα πλένονται το ίδιο καλά με τον δικό του τρόπο ή διπλώνει τις πετσέτες στα 4 -αντί για 6, όπως εσύ- μην του στερήσεις την ικανοποίηση που νιώθει, ξέροντας ότι συμβάλλει κι αυτός στις δουλειές του σπιτιού και δεν τα κάνεις όλα μόνη σου.
Δίνεις περισσότερη προσοχή στο κινητό σου παρά σε αυτόν
Ακόμα και αν έχεις ποστάρει «το πιο cute selfie ever», όταν είσαι με τον σύντροφό σου και απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί, απόφυγε να τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο το κινητό σου και όσα «παίζουν» εκείνη τη στιγμή στα social media. Αν είσαι κολλημένη στην οθόνη σου και δε δίνεις την απαραίτητη σημασία στο έτερον ήμισύ σου, είναι λογικά να νιώθει εκνευρισμό, ακόμα και απόρριψη. Την επόμενη φορά λοιπόν, βάλε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου και προσπάθησε -όσο είστε μαζί- να αγνοήσεις το smartphone. Φυσικά, ζήτα του να κάνει το ίδιο.
Συζητάς θέματα που αφορούν τη σχέση σας όταν είστε σε κοινή παρέα
Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που παρατηρώ σε φίλες μου είναι ότι συχνά συζητούν μπροστά μας τυχόν διαφωνίες που μπορεί να είχαν την προηγούμενη μέρα, παρά το γεγονός ότι εκείνος φαίνεται ότι δε νιώθει άνετα. Μην ξεχνάς ότι οι δικοί σου φίλοι δεν είναι απαραίτητα και δικοί του και μπορεί να μη θέλει να τον εκθέτεις έτσι σε άτομα που, ναι μεν συμπαθεί, αλλά δε θέλει να μοιράζεται προσωπικά ζητήματα που τον αφορούν άμεσα. Οπότε, μοιράσου τυχόν προβληματισμούς σου όταν βγαίνεις με την κολλητή σου τετ-α-τετ (φρόντισε απλώς να είναι άτομο εμπιστοσύνης).
Ανεβάζεις φωτογραφίες στα social media χωρίς να τον ρωτήσεις
Ακόμα και αν τα μαλλιά σου φαίνονται υπέροχα και λαμπερά σε μια φωτογραφία όπου ποζάρεις σε μια φωτογραφία με τον σύντροφό σου, αυτό δεν αρκεί για να την ανεβάσεις χωρίς να τον ρωτήσεις. Δεν έχει σημασία αν ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα όσο εσύ ή όχι. Από τη στιγμή που στη φωτογραφία δεν ποζάρεις μόνη σου, οφείλεις να τον ρωτήσεις αν συμφωνεί να τη δημοσιεύεις ή όχι -αλλιώς θα εκνευριστεί και θα έχει δίκιο.
Θεωρείς ότι τα δικά σου προβλήματα είναι πιο σημαντικά
Ξέρεις ότι είναι σε μίτινγκ, αλλά εσύ καλείς και ξανακαλείς μέχρι να το σηκώσει γιατί προέκυψε μια «κρίση» -η οποία συνήθως είναι ότι τελείωσε το γάλα ή ότι τσακώθηκες με τη μητέρα του. Σου μιλάει για ένα πρόβλημα που προέκυψε στη δουλειά του, αλλά εσύ τον διακόπτεις, επειδή η φίλη σου δε σου έχει κάνει ακόμα like στο Instagram ή επειδή θες να πεις κι εσύ τη δική σου, παρόμοια ιστορία, χωρίς όμως να έχει ακόμα τελειώσει την αφήγησή του. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι βάζεις τη δική σου καθημερινότητα σε προτεραιότητα, κάτι που για τον άλλο μοιάζει άδικο -παρά το γεγονός ότι το κάνεις ενστικτωδώς και όχι κακοπροαίρετα.
Πηγή: Bovary.gr