Η περίοδος μέλιτος πέρασε, αλλά όλα φαίνεται να κυλούν υπέροχα κι εσύ αρχίζεις να σκέφτεσαι αν αυτός ο άνθρωπος είναι ο ένας. Όλα δείχνουν πως είναι, αλλά είναι;
Είναι φυσικό επόμενο μετά από ένα ή δύο χρόνια σούπερ ευτυχισμένης σχέσης να αρχίζεις να πιστεύεις όλο και πιο σθεναρά ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχεις δίπλα σου είναι ο ένας κι ότι οι πιθανότητες να περάσετε την υπόλοιπη σας ζωή μαζί μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Δεν πρέπει όμως να λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο. Πρέπει να καταλάβεις αν στις όμορφες στιγμές που πλάθεις με το μυαλό σου, μπορεί και θέλει να συμμετέχει η σχέση σου.
Πρώτο και κυριότερο: θέλει να κάνει παιδιά;
Οκέι μπορεί να μην είναι σίγουρος-η, αλλά μια γενική ιδέα για τα παιδιά θα την έχει. Αν τα μισεί, ας πούμε, καλό είναι να μην σκέφτεσαι ότι θα τον-ην πείσεις να τα αγαπήσει κι ότι εσύ είσαι η μία/ ο ένας, άρα δεν είναι το ίδιο. Ή και το αντίθετο. Αν εσύ δε θέλεις για κανέναν λόγο παιδιά, αλλά εκείνος-η μόλις βλέπει παιδιά βγάζει ένα μακρύσυρτο «Ω», τότε καλό είναι να το συζητήσετε.
Πόσο χρόνο χρειάζεται μόνος-η
Κάποιοι άνθρωποι θέλουν μία ολόκληρη ημέρα για τον εαυτό τους, σε κάποιους αρκεί εκείνη η μία ώρα πριν τον ύπνο για να δουν την αγαπημένη τους σειρά ή να διαβάσουν το βιβλίο τους. Αν δεν συμβαδίζετε έστω και λίγο σ’ αυτό, τότε ίσως αυτό να αποτελέσει σημαντικό μελλοντικό πρόβλημα.
Τι σημαίνει για εκείνον-η ποιοτικός χρόνος στη σχέση;
Για εσένα ποιοτικός χρόνος μπορεί είναι εκείνες οι στιγμές που διαβάζετε δίπλα-δίπλα το βιβλίο σας σεβόμενοι ο ένας την ηρεμία του άλλου. Για εκείνον-η μπορεί να σημαίνει ένα στάνταρ ρομαντικό ραντεβού την εβδομάδα.
Τι θα άλλαζε σε εσένα;
Πρόσεξε, δεν πρέπει να ρωτήσεις αν θα άλλαζε κάτι σε εσένα, αλλά τι θα άλλαζε σε εσένα. Πιθανότατα, στην ερώτηση «θα άλλαζες κάτι σε εμένα» θα σου απαντήσει «Όχι μωρό μου, πας καλά;». Αν όμως θεωρήσεις δεδομένο ότι θα άλλαζε κάτι σε εσένα και το πεις χωρίς να νομίζει ότι του-ης στήνεις παγίδα, τότε θα σου δώσει μία ειλικρινή απάντηση. Τώρα, την απάντηση εσύ ξέρεις πώς να τη διαχειριστείς.
Εμπιστεύεσαι τη γνώμη σου;
Το τελευταίο που θέλεις σε μία σχέση είναι να νιώθεις μόνος σου. Δυστυχώς, όταν ο σύντροφός μας δεν εμπιστεύεται την κρίση μας, νιώθουμε ανασφάλεια, ότι δεν μετράμε σαν άνθρωποι και πως αν δεν ήμασταν εμείς η σχέση θα είχε καταρρεύσει. Αν θέλεις να γεράσετε μαζί, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δράτε σαν ομάδα.
Πού φαντάζεσαι τον εαυτό του-ης σε πέντε/δέκα χρόνια;
Τον φαντάζεται σε ένα λοφτ στο κέντρο της Αθήνας με διευθυντική θέση ή παραγωγό μελιού σε κάποιο βουνό της επαρχίας; Και τα δυο υπέροχα ακούγονται, αυτό που έχει όμως σημασία είναι πού φαντάζεσαι κι εσύ τον εαυτό σου.
Ποια είναι η μεγαλύτερη του-ης ανασφάλεια;
Δεν μπορείς να προχωρήσεις με έναν άνθρωπο χωρίς πρώτα να μάθεις ποια είναι η μεγαλύτερη ανασφάλειά του. Μπορεί η μεγαλύτερη ανασφάλειά του-ης να είναι το βάρος του-ης κι εσύ μια ζωή να του-ης το χτυπάς. Όποια κι αν είναι η ανασφάλειά του-ης, το σημαντικό είναι να μπορεί να τη μοιραστεί μαζί σου.
Πηγή: Ιn2Life.gr