Είναι η εύκολη λύση και δείχνει έλλειψη θάρρους; Ναι. Όμως στις παρακάτω περιπτώσεις, το ghosting δικαιολογείται απόλυτα
Όλοι έχουμε κάποια εμπειρία με ghosting. Κάποιοι έχουμε κάνει, άλλοι το έχουμε δεχθεί, άλλοι και τα δύο. Όταν εμείς σταματάμε να απαντάμε και εξαφανιζόμαστε, ξέρουμε ακριβώς τι μας οδήγησε σε αυτό. Τι γίνεται, όμως, όταν βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά και δεν καταλαβαίνουμε την αιτία; Μήπως ο άλλος ήταν τόσο ερωτευμένος που δεν μπορούσε να το διαχειριστεί;
Κακά τα ψέματα, το ghosting είναι ένα από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν, στον κόσμο του dating. Είναι δείγμα δειλίας, ίσως, καθώς δεν έχουμε το θάρρος να πούμε ξεκάθαρα στον άνθρωπο με τον οποίο μιλάμε ή βγαίνουμε ότι, τελικά, δε μας αρέσει και τόσο.
Όταν δεν έχουμε βρεθεί ποτέ από κοντά
Ζούμε σε μία εποχή που το φλερτ γίνεται μέσω social media και, πολύ συχνά, μιλάμε για καιρό με κάποιον, πριν αποφασίσουμε να βρεθούμε από κοντά. Αν δεν έχουμε στο μυαλό μας να συναντηθούμε κάποια στιγμή, απλώς χάνουμε τον χρόνο μας. Ίσως είναι προτιμότερο κάποια στιγμή να πάψουμε να απαντάμε, παρά να εξηγήσουμε λεπτομερώς γιατί δε θέλουμε να ξαναμιλήσουμε.
Ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή
Μερικές φορές, τα ραντεβού και το σεξ δεν οδηγούν σε σχέση. Μπορεί απλά να θέλουμε να μείνουμε μόνοι, συναισθηματικά, αλλά να περάσαμε καλά για λίγο. Αν ήμασταν ξεκάθαροι πως δεν αναζητούσαμε κάτι σοβαρό και ο άλλος φαίνεται να αγνοεί τις επιθυμίες μας, πιέζοντάς μας για κάτι περισσότερο, το ghosting είναι δείγμα έλλειψης θάρρους και η εύκολη λύση, αλλά δικαιολογείται.
Μας είπαν ψέματα
Όχι, δεν εννοούμε «αθώα» ψέματα, αλλά ψέματα για την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει έναν ψεύτικο εαυτό, έχουμε κάθε δικαίωμα να του κάνουμε ghosting, ακόμη και block. Αν, μάλιστα, πρόκειται για χειριστικό άτομο, έχουμε έναν ακόμη λόγο να μη δώσουμε εξηγήσεις.
Πηγή: Jenny.gr