Υγεία

Τα αυγά ανεβάζουν τελικά τη χοληστερίνη ή ωφελούν;

Τα αυγά ανεβάζουν τελικά τη χοληστερίνη ή ωφελούν;

Πόσα μπορούμε να καταναλώνουμε εβδομαδιαίως και ποια είναι η διατροφική τους αξία

Πολλοί πιστεύουν ότι τα αυγά προκαλούν αύξηση της χοληστερίνης και έτσι αποφεύγουν να τα καταναλώνουν, όμως αυτό δεν ισχύει καθώς είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ωφελούν τον οργανισμό μας.

«Η αφαίρεση του κρόκου από το αυγό είναι λάθος καθώς περιέχει σημαντικά στοιχεία που ωφελούν κυρίως την όραση» λέει η διατροφολόγος Ευγενία Ηλιάδου

«Γνωρίζουμε τώρα ότι η διαιτητική χοληστερόλη έχει πολύ μικρότερη επίδραση στη χοληστερόλη του αίματος, καθώς παράγεται ενδογενώς από το συκώτι μας», λέει η διατροφολόγος Ευγενία Ηλιάδου μιλώντας στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Συνεχίζοντας για τον «μύθο» ότι τα αυγά επηρεάζουν τη χοληστερίνη, η κ. Ηλιάδου προσθέτει μάλιστα ότι «η αφαίρεση του κρόκου από το αυγό είναι λάθος καθώς περιέχει σημαντικά στοιχεία που ωφελούν κυρίως την όραση».

Ο καλεσμένος της εκπομπής του MEGA και ηθοποιός Γιώργος Αγγελόπουλος συμφωνεί: «Τα αυγά είναι κάτι εύκολο και πολύ θρεπτικά».

Η κ. Ηλιάδου συμπληρώνει στη συνέχεια ότι αν καταναλώσουμε 5 με 7 αυγά σε εβδομαδιαία βάση δεν υπάρχει κανένα θέμα.

«Εκτός από τις πρωτεΐνες που όλοι γνωρίζουμε, οι οποίες είναι υψηλής βιολογικής αξίας, τα αυγά περιέχουν σίδηρο, βιταμίνη Β12, βιταμίνη D, σελήνιο» καταλήγει η ίδια..

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup