Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 11:18

Τράπεζες: Αλλαγές σε κόκκινα δάνεια και εξυπηρέτηση πελατών το 2021

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ενα μεγάλο βήμα προς την ψηφιακή τραπεζική έκαναν τα ελληνικά ιδρύματα το 2020, επιταχύνοντας σημαντικά τον βηματισμό τους εν μέσω πανδημίας -μια τάση που αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τη νέα χρονιά.

Οπως αναφέρουν στην «Ημερησία» πηγές του τραπεζικού κλάδου, παρότι οι τράπεζες υλοποιούν σχέδια ψηφιοποίησης σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους (front / back end) τα τελευταία χρόνια, η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για επιτάχυνση αυτών των σχεδίων. Αυτό ήταν, ουσιαστικά, ήταν μονόδρομος εν μέσω περιορισμών στις μετακινήσεις και στις επισκέψεις στα τραπεζικά καταστήματα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επέβαλε η πανδημία.

Επίσκεψη με ραντεβού

Μια υπηρεσία που παρέχουν πλέον όλες οι τράπεζες στους πελάτες τους είναι η επίσκεψη στο κατάστημα εν μέσω ραντεβού. Το ραντεβού κλείνουν οι πελάτες κατευθείαν με το κατάστημα που τους εξυπηρετεί μέσω email ή τηλεφώνου. Ωστόσο, όπως εξηγούν στην «Η» οι ίδιες πηγές, παρότι αυτό το μέτρο εφαρμόζεται κατά κόρον τους τελευταίους μήνες, δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικό, αφού υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν έκτακτο χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα οι συναλλαγές στο ταμείο. Οι επισκέψεις με ραντεβού εφαρμόζονται κυρίως για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, πλην του ταμείου, οι οποίες παρέχονται από τους RM (Relationship Managers), όπως ονομάζονται.

Εξυπηρέτηση με βίντεο

Μια τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις ελληνικές τράπεζες είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτών ή των επιχειρήσεων μέσω βιντεοκλήσης. Το video banking, όπως ονομάζεται, έδωσε μεγάλη ανάσα στους -επιχειρηματικούς κυρίως- πελάτες εν μέσω πανδημίας, καθώς μπορούν να διεκπεραιώσουν όλες τις υπηρεσίες πλην των συναλλαγών σε μετρητά και επιταγές για τις οποίες πρέπει να εξυπηρετηθούν στο ταμείο.

Όπως δηλώνει στην «Η» ο Ιάκωβος Γιαννακλής, Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, την υπηρεσία προσφέρει η τράπεζα τα τελευταία χρόνια σε επιχειρήσεις και affluent ιδιώτες. Ο πελάτης εξυπηρετείται από τον συγκεκριμένο RM που έχει χρεωθεί τον λογαριασμό του. Σήμερα, η υπηρεσία αριθμεί περίπου 10.000 χρήστες αλλά το 2021 αναμένεται διπλασιασμός των χρηστών.

Ταυτόχρονα, η Eurobank επεκτείνει την υπηρεσία της βιντεοκλήσης σε όλους τους ιδιώτες και ήδη την προσφέρει πιλοτικά σε 40 καταστήματα. Ο πελάτης καλεί τον RM του στο κατάστημα όπου εξυπηρετείται προκειμένου να διεκπεραιώσει την υπόθεσή του. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, χωρίς ουρές και αναμονή στα καταστήματα και ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση έχει εξατομικευμένο και «ανθρώπινο» χαρακτήρα.

Την υπηρεσία της εξυπηρέτησης μέσω βιντεοκλήσης παρέχουν, επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank, ενώ η Εθνική Τράπεζα παρέχει ταυτοποίηση μέσω βιντεοκλήσης για όσους νέους πελάτες της επιθυμούν να ανοίξουν τον πρώτο τους λογαριασμό μέσω της εφαρμογής mobile banking -χωρίς, δηλαδή, να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα.

Νέα συρρίκνωση δικτύου το 2020

Η συρρίκνωση των δικτύου καταστημάτων είναι μονόδρομος για τα τραπεζικά ιδρύματα -όχι μόνο στη χώρα μας αλλά διεθνώς. Τα υψηλά λειτουργικά έξοδα προκαλούν «ασφυξία» στις ελληνικές τράπεζες που ήδη πληρώνουν ακριβά το τίμημα της 10ετούς κρίσης με δυσθεώρητα ύψη κόκκινων δανείων που έχουν συσσωρεύσει στους ισολογισμούς τους.

Το έτος που πέρασε μπήκε «λουκέτο» σε 167 καταστήματα συστημικών τραπεζών, ενώ οι θέσεις εργασίας στον κλάδο μειώθηκαν κατά 5.700 (στα συστημικά ιδρύματα) μέσω προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης. Παράλληλα, συντονισμένα την τελευταία διετία οι τράπεζες έκαναν σημαντικές επενδύσεις στα εναλλακτικά δίκτυα, όπως το internet και mobile banking, δημιουργώντας εύχρηστες εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας. Τη χρονιά που πέρασε, όλες οι συστημικές τράπεζες επένδυσαν αξιόλογα ποσά στην προώθηση των υπηρεσιών αυτών εν μέσω lockdown -κάτι που αναμένεται να δούμε και φέτος.

Πηγή: imerisia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 23:08

Σχετικά Άρθρα

  • Τράπεζες: Τέλος οι κάρτες - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές μας
    Τράπεζες: Τέλος οι κάρτες - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές μας

    Η τεχνολογία και η πρόοδός της φέρνουν αλλαγές ακόμη στις καθημερινές μας συνήθειες και συναλλαγές, ανάμεσα σε αυτές και η χρήση των πλαστικών καρτών.

    Σύντομα οι πιστωτικές κάρτες θα αποτελέσουν παρελθόν και οι συναλλαγές με βιομετρικά στοιχεία θα έχουν έρθει στην καθημερινότητά μας έως το 2030, ενισχύοντας την ασφάλεια και την ευκολία στις συναλλαγές.

    Αξίζει να σημειωθεί πως κολοσσοί όπως η Amazon και η Apple έχουν εισάγει βιομετρικά με το Face ID.

    Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, πέρα από το πρόσωπο θα χρησιμοποιείται ακόμη και όλη η παλάμη για την επαλήθευση των συναλλαγών, κάτι το οποίο προφανώς θα προσφέρει μεγαλύτερο περιβάλλον ασφάλειας στους χρήστες.

    Να σημειωθεί πως οι φυσικές κάρτες δεν θα καταργηθούν άμεσα, ωστόσο ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη εξαετία να έχουν αντικατασταθεί πλήρως.

    Παράλληλα, αυτό προϋποθέτει πως οι χρήστες θα έχουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες, όπως τερματικά POS σε καταστήματα ή smartphones και tablets με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή προσώπου.

    Οι τομείς που πιθανότατα θα υιοθετήσουν πρώτοι αυτή την τεχνολογία περιλαμβάνουν το λιανικό εμπόριο, τον τραπεζικό τομέα και τις βιομηχανίες υγείας και φιλοξενίας.

    Η ακρίβεια της βιομετρικής τεχνολογίας είναι γενικά πολύ υψηλή, με ποσοστά επιτυχίας που κυμαίνονται από 95% έως 99%, ανάλογα με τη συσκευή και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται (αναγνώριση προσώπου, δακτυλικού αποτυπώματος, σάρωση παλάμης).

    Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την ακρίβεια, όπως οι συνθήκες φωτισμού στην αναγνώριση προσώπου ή η φθορά δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Οι πρωτοπόροι

    Οι πρώτες χώρες που θα εφαρμόσουν τη βιομετρική τεχνολογία πληρωμών είναι εκείνες με ανεπτυγμένη τεχνολογική υποδομή, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία.

    Οι τομείς του λιανικού εμπορίου, των τραπεζών και της φιλοξενίας θα είναι οι πρώτοι που θα ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία.

    Πηγή: newsbomb.gr
  • Τράπεζες: Κλειστές για τρεις μέρες – Τι θα συμβεί με μισθοδοσίες και συντάξεις
    Τράπεζες: Κλειστές για τρεις μέρες – Τι θα συμβεί με μισθοδοσίες και συντάξεις

    Κλειστές για τρεις ημέρες θα είναι οι τράπεζες λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

    Φέτος η αργία «πέφτει» Δευτέρα, κάτι που σημαίνει πως είναι τριήμερο για τους εργαζόμενους και φυσικά για το τραπεζικό σύστημα. Έτσι οι τράπεζες θα ανοίξουν ρολά στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη.

    Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

    Λόγω της αργίας οι κύριες συντάξεις των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ θα κατατεθούν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, ενώ των ΙΚΑ, Δημοσίου, τραπεζών, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ–ΜΜΕ, το απόγευμα της Τρίτης 29 Οκτωβρίου.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί απειλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες
    Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί απειλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες

    Περίπου το 54% των θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα έχουν μεγάλες δυνατότητες αυτοματοποίησης

    Η Citigroup ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να εκτοπίσει περισσότερες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο από ό, τι σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, καθώς η τεχνολογία είναι έτοιμη να ανατρέψει τη χρηματοδότηση των καταναλωτών και να κάνει τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς, σύμφωνα με το Bloomberg.

    H Τεχνητή νοημοσύνη «απειλεί» τους τραπεζικούς

    Περίπου το 54% των θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα έχουν μεγάλες δυνατότητες αυτοματοποίησης, ανέφερε η τράπεζα την Τετάρτη σε νέα έκθεση για την τεχνητή νοημοσύνη. Ένα επιπλέον 12% των ρόλων σε ολόκληρο τον κλάδο θα μπορούσε να ενισχυθεί με την τεχνολογία, διαπίστωσε η Citigroup.

    Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου άρχισαν σιγά-σιγά να πειραματίζονται περισσότερο με την τεχνητή νοημοσύνη τον τελευταίο χρόνο, ωθούμενες από την υπόσχεση ότι θα τις βοηθήσει να αυξήσουν την παραγωγικότητα του προσωπικού και να μειώσουν το κόστος. Στην τελευταία έκθεσή της, η Citigroup διαπίστωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να προσθέσει 170 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία του τραπεζικού κλάδου μέχρι το 2028.

    Η Citigroup έχει δηλώσει ότι θα εξοπλίσει τους 40.000 προγραμματιστές της με τη δυνατότητα να πειραματιστούν με διαφορετικές τεχνολογίες AI και η εταιρεία έχει πει ότι χρησιμοποιεί γενετική AI, η οποία μπορεί να παράγει προτάσεις, δοκίμια ή ποίηση με βάση τις απλές ερωτήσεις ή εντολές ενός χρήστη, για να χτενίσει γρήγορα εκατοντάδες σελίδες ρυθμιστικών προτάσεων.

    «Η εστίασή μας τώρα είναι να το μεταφέρουμε από το εργαστήριο στο εργοστάσιο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Jane Fraser, την Πέμπτη στο συμπόσιο ψηφιακού χρήματος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι ο τραπεζικός γίγαντας διερευνά επίσης τη χρήση AI για να προσφέρει προσαρμοσμένες επενδυτικές συστάσεις για πελάτες πλούτου και να βελτιώσει τις προσφορές κυβερνοασφάλειας.

    Η JPMorgan Chase & Co. συγκεντρώνει ταλέντα και ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon δήλωσε ότι πιστεύει ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους εργοδότες να συρρικνώσουν την εβδομάδα εργασίας σε μόλις 3,5 ημέρες. Η Deutsche Bank AG χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σαρώσει χαρτοφυλάκια πλούσιων πελατών. Και η ING Groep NV ελέγχει για πιθανούς κακοπληρωτές.

    Η επανάσταση της GenAI

    Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη «έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τραπεζικό κλάδο και να βελτιώσει την κερδοφορία», δήλωσε ο David Griffiths, επικεφαλής τεχνολογίας της Citigroup, σε δήλωση που συνοδεύει τη νέα έκθεση. «Στη Citi, εστιάζουμε στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο για να ενισχύσουμε τη δύναμη της Citi και των ανθρώπων μας».

    Ακόμη και αν η τεχνητή νοημοσύνη αντικαταστήσει ορισμένους ρόλους σε ολόκληρο τον κλάδο, δήλωσε η Citigroup, η τεχνολογία μπορεί να μην οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες πιθανότατα θα χρειαστεί να προσλάβουν μια σειρά από διευθυντές AI και υπεύθυνους συμμόρφωσης που εστιάζουν στην AI για να τους βοηθήσουν να διασφαλίσουν ότι η χρήση της τεχνολογίας είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς.

    Επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες δεν οδηγούσαν πάντα σε περικοπές θέσεων εργασίας. Σε ένα παράδειγμα που προσέφερε η Citigroup, ο αριθμός των ταμειολόγων αυξήθηκε μεταξύ της δεκαετίας του 1970 και των μέσων της δεκαετίας του 2000, ακόμη και μετά την εισαγωγή των αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών.

    O ουρανός είναι το όριο

    Μία από τις κύριες περιπτώσεις χρήσης για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των νεοσύστατων χρηματοπιστωτικών τεχνολογικών εταιρειών και των τραπεζικών γιγάντων ήταν η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη πελατών. Πάρτε για παράδειγμα τη Revolut Ltd.: η fintech χρησιμοποιεί ήδη AI για να συλλάβει περισσότερο από το 30% όλων των συνομιλιών πελατών.

    «Αυτός είναι ένας τομέας όπου ο ουρανός είναι το όριο», δήλωσε η Francesca Carlesi, η οποία ηγείται της επιχείρησης της Revolut σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε μερικά χρόνια από τώρα μπορεί να έχουμε το 80% της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες. Η διαχείρισή τους γίνεται πολύ αποτελεσματικά μέσω της genAI».

    Ανταγωνιστές όπως η Bunq με έδρα το Άμστερνταμ ή η Klarna της Στοκχόλμης έχουν επίσης αγκαλιάσει την τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. Η Klarna χαιρέτισε την τεχνολογία που βοήθησε την εταιρεία να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα κατά 11% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Bunq ξεκίνησε πρόσφατα ένα chatbot που επιτρέπει στους χρήστες να ρωτούν τις δικές τους πληροφορίες δαπανών με ερωτήσεις όπως “Πόσο καιρό θα μου πάρει να συνταξιοδοτηθώ;” και “Πόσα χρήματα ξόδεψα στο ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη;”

    Oι περιορισμοί των chatbots

    Η Citigroup προειδοποίησε στην τελευταία της έκθεση ότι τα chatbots που λειτουργούν με AI έχουν ορισμένους περιορισμούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα chatbots δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αργκό και συχνά δυσκολεύονται να κατανοήσουν διφορούμενες ερωτήσεις, διαπίστωσε η τράπεζα.

    «Δεδομένου ότι τα μοντέλα AI είναι γνωστό ότι έχουν παραισθήσεις και δημιουργούν πληροφορίες που δεν υπάρχουν, οι οργανισμοί διατρέχουν τον κίνδυνο τα AI chatbots να γίνουν πλήρως αυτόνομα και να επηρεάσουν αρνητικά την επιχείρηση οικονομικά ή τη φήμη της», ανέφερε η έκθεση.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Τράπεζες: Πώς θα λειτουργήσουν τις γιορτινές μέρες του Πάσχα
    Τράπεζες: Πώς θα λειτουργήσουν τις γιορτινές μέρες του Πάσχα

    Κλειστές για έξι ημέρες θα είναι οι τράπεζες τις ημέρες του Πάσχα

    Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς και της εορτής του Πάσχα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για έξι ημέρες.

    Αναλυτικότερα οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη, οπότε σε αυτή την περίπτωση, εάν ένας εργοδότης δεν καταβάλλει νωρίτερα τη μισθοδοσία, αυτή μπορεί να καθυστερήσει.

    Τονίζεται πως οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

    Τέλος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τράπεζες: Πώς θα λειτουργήσουν το Πάσχα
    Τράπεζες: Πώς θα λειτουργήσουν το Πάσχα

    Κλειστές για έξι ημέρες θα είναι οι τράπεζες τις ημέρες του Πάσχα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ),κατά την ημέρα ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ανωτέρω αναφερομένων φορέων και της πελατείας τους, καθώς και οι λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, τις ίδιες ημέρες, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, οπότε και αρχίζουν οι συνέπειες της τυχόν μη εκπλήρωσης.

    Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στις τράπεζες την ημέρα της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα τους με ημερομηνία της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024.

    Σύμφωνα με όσα προβλέπει η παράγραφος 5 του άρθρου 11 του Ν. 3336/2005, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, δανείων και τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 30 Απριλίου ή τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου.

    Κατόπιν σχετικής οδηγίας της ΑΑΔΕ, κατά την 1η Μαΐου 2024, θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τις Τελωνειακές Αρχές της χώρας μας και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 2α Μαΐου 2024.

    Τέλος, συστήνεται στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται απευθείας με τράπεζες για την αποστολή αρχείων χρεώσεων μέσω πάγιων εντολών και αρχείων πιστώσεων (π.χ. μισθοδοσίας), να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Ποιες μέρες δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες λόγω Πάσχα

    Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς και της εορτής του Πάσχα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για έξι ημέρες.

    Αναλυτικότερα οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη, οπότε σε αυτή την περίπτωση, εάν ένας εργοδότης δεν καταβάλλει νωρίτερα τη μισθοδοσία, αυτή μπορεί να καθυστερήσει.

    Τονίζεται πως οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

    Τέλος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Τράπεζες - Πάσχα 2024: Για πόσες μέρες κλείνουν, τι ισχύει με τις συναλλαγές
    Τράπεζες - Πάσχα 2024: Για πόσες μέρες κλείνουν, τι ισχύει με τις συναλλαγές

    Κλειστές θα παραμείνουν για έξι ημέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα 2024 αλλά και την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου.

    Κλειστές τράπεζες το Πάσχα 2024: Τι ισχύει με τις συναλλαγές

    Συγκεκριμένα, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη, οπότε σε αυτή την περίπτωση, εάν ένας εργοδότης δεν θα καταβάλλει νωρίτερα την μισθοδοσία, αυτή μπορεί να καθυστερήσει.

    Τονίζεται πως οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές στις τράπεζες με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

    Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τράπεζες: Αργία για 6 μέρες - Πώς θα επηρεαστούν πληρωμές και συναλλαγές
    Τράπεζες: Αργία για 6 μέρες - Πώς θα επηρεαστούν πληρωμές και συναλλαγές

    Κλειστές θα μείνουν για έξι ημέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με τους πολίτες να έχουν προβληματιστεί σχετικά με το τι θα γίνει με τη μισθοδοσία αλλά και το δώρο Πάσχα σε ορισμένες επιχειρήσεις, καθώς δεν θα εκτελούνται οι μεταφορές.

    Τι θα γίνει με τις μισθοδοσίες και το δώρο Πάσχα

    Συγκεκριμένα, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη, οπότε σε αυτή την περίπτωση, εάν ένας εργοδότης δεν θα καταβάλλει νωρίτερα την μισθοδοσία, μπορεί να καθυστερήσει.

    Όσον αφορά το δώρο Πάσχα, αυτό καταβάλλεται μέχρι την 1η Μαΐου έτσι δεν θα επηρεαστεί η καταβολή του.

    Σημειώνεται πως οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

    Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τράπεζες: «Παγώνουν» για 6 μέρες οι συναλλαγές - Τι θα γίνει με μισθοδοσίες και δώρο Πάσχα
    Τράπεζες: «Παγώνουν» για 6 μέρες οι συναλλαγές - Τι θα γίνει με μισθοδοσίες και δώρο Πάσχα

    Κλειστές για έξι ημέρες θα είναι οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με τους πολίτες να έχουν προβληματιστεί σχετικά με το τι θα γίνει με τη μισθοδοσία αλλά και το δώρο Πάσχα σε ορισμένες επιχειρήσεις, καθώς δεν θα εκτελούνται οι μεταφορές.

    Τι θα γίνει με τις μισθοδοσίες και το δώρο Πάσχα

    Συγκεκριμένα, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη, οπότε σε αυτή την περίπτωση, εάν ένας εργοδότης δεν θα καταβάλλει νωρίτερα την μισθοδοσία, μπορεί να καθυστερήσει.

    Όσον αφορά το δώρο Πάσχα, αυτό καταβάλλεται μέχρι την 1η Μαΐου έτσι δεν θα επηρεαστεί η καταβολή του.

    Σημειώνεται πως οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

    Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο