Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 08:23

Jobmatch: Η νέα πλατφόρμα εύρεσης εργασίας και εργατικού δυναμικού στον τουρισμό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Θέμα ημερών είναι να τεθεί σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα της ΔΥΠΑ που σκοπό έχει να συνδέσει τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού με το εργατικό δυναμικό.

Η πλατφόρμα που θα λέγεται «Jobmatch», θα λειτουργήσει σαν χώρος συνάντησης εργαζομένων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι «κενές» αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Σύμφωνα με την σχετική προαναγγελία του Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη, η πλατφόρμα jobmatch αφορά τον κλάδο του τουρισμού, αλλά και της εστίασης. Δύο τομείς που παρουσιάζουν πολλά κενά.

Πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι και εργοδότες θα πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στο κινητό ή τον υπολογιστή τους την εφαρμογή «Jobmatch», σε λογισμικό της επιλογής τους (iOS ή Android).

Στην συνέχεια, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να φτιάξουν τα «προφίλ» τους, επιλέγοντας κατηγορίες και φίλτρα της επιλογής τους, όπως επάγγελμα, περιοχές, αποδοχές κτλ.

Σε αυτό το σημείο, η εφαρμογή φροντίζει να αντιστοιχίσει τον εκάστοτε εργαζόμενο με τον εργοδότη, εφόσον υπάρχει και αμέσως μετά οι δύο ενδιαφερόμενοι κλείνουν ραντεβού για συνέντευξη, μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφωνικά.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 09:45

Σχετικά Άρθρα

  • Τουρισμός και εστίαση κάνουν «match» - 5+1 ερωτήσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
    Τουρισμός και εστίαση κάνουν «match» - 5+1 ερωτήσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

    Μόλις λίγα κλικ απαιτούνται για να δημιουργηθεί το προφίλ των υποψήφιων εργαζόμενων που θέλουν να απασχοληθούν στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, στο JOBmatch.

    Μόλις επιλέξουν τα φίλτρα που τους ενδιαφέρουν είναι πλέον ζήτημα χρόνου να γίνει το «match» ή «ταίριασμα» με την κατάλληλη επιχείρηση, για να γίνει η γνωριμία μεταξύ των δύο πλευρών.

    Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος εργαζόμενος επιλέγει τι επαγγέλματα θέλει και μπορεί να κάνει, σε ποιο ωράριο, σε ποια περιοχή σε τί εύρος μισθού.

    Ταυτόχρονα οι εργοδότες μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κάνουν ΑΜΕΣΑ match με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάση των επιλεγμένων κριτηρίων.

    5+1 ερωτήσεις για το «match»

    1. Πόσα στάδια υπάρχουν για να κλείσω μια δουλειά;

    Είναι μόνο τέσσερα στάδια:
    • Swipe δεξιά για να «ματσάρεις» με την ευκαιρία εργασίας
    • Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος
    • Προγραμματισμός συνέντευξης (ο εργοδότης μπορεί να το παραλείψει αυτό το βήμα και να προχωρήσει κατευθείαν στην πρόσληψη)
    • Πρόσληψη νέου εργαζομένου

    2. Αν κλείσω συνέντευξη και δεν εμφανιστώ τι θα συμβεί;

    Για να ακυρωθεί ή επαναπρογραμματιστεί μια συνέντευξη, θα πρέπει να ειδοποιήσεις τον εργοδότη μέσω της εφαρμογής, μέχρι 1 ώρα πριν. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε θα μπορεί να δηλώσει ότι δεν εμφανίστηκες και να πάρεις 0 rating, οπότε θα πρέπει να είσαι συνεπής.

    3. Πώς επιλέγομαι για μια δουλειά;

    Οι εργοδότες, ψάχνουν για υποψηφίους, βάζοντας ως φίλτρα πληροφορίες που έχεις στο προφίλ σου, όπως κατηγορία επιχείρησης, θέση εργασίας, χρόνια προϋπηρεσίας, επιθυμητό ημερομίσθιο, επιλεγμένο ωράριο και τοποθεσία. Με βάση αυτά τα φίλτρα εμφανίζονται αποτελέσματα υποψηφίων και από την πλευρά της η επιχείρηση, επιλέγει να σου στείλει notification για να κλείσετε συνέντευξη.

    4. Πώς επιλέγω πού θέλω να δουλέψω;

    Για να εμφανιστείς στις ευκαιρίες εργασίας που προτιμάς και να μπορούν να σε δουν και να σε επιλέξουν οι εργοδότες, απλώς συμπληρώνεις τα διαθέσιμα φίλτρα και έπειτα σε προβάλλουμε εμείς σε όλο μας το δίκτυο, σε πραγματικό χρόνο, όποτε προκύπτει μια ανάγκη. Στη συνέχεια, μια επιχείρηση θα σε ειδοποιήσει ότι σε επέλεξε και αποφασίζεις εσύ αν θα «ματσάρεις» ή όχι.

    5. Πώς απαντάω θετικά ή/και αρνητικά σε ένα match;

    Σου έρχεται notification ότι έχεις επιλεγεί, βάσει της διαθεσιμότητας, της περιοχής και των λοιπών φίλτρων που έχεις συμπληρώσει. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίστηκε το προφίλ σου σε μια επιχείρηση και ότι πρέπει τώρα να επιβεβαιώσεις αν θέλεις να προχωρήσεις. Κάνοντας swipe δεξιά, επιλέγεις ότι σε ενδιαφέρει η ευκαιρία εργασίας, «ματσάρεις» δηλαδή με τον εργοδότη, ενώ κάνοντας swipe αριστερά, την αγνοείς.

    +1. Πώς προστατεύονται τα στοιχεία μου;

    Τα πλήρη στοιχεία σου, (επώνυμο, κινητό τηλ. email), όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία που προαιρετικά ανεβάζεις, όπως το βιογραφικό σου, είναι εμφανή στις επιχειρήσεις, μόνο αν τον επιλέξεις και φτάσετε στο σημείο να κλείσετε συνέντευξη. Μέχρι τότε, εμφανίζεται μόνο η φωτογραφία προφίλ σου, το μικρό σου όνομα, η ηλικία, το rating σου και τα χρόνια προϋπηρεσίας σου.

    Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις

    Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν το προφίλ τους στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr και «αναζητούν υπάλληλο» άμεσα, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ενδεικτικά:

    • Ειδικότητα
    • Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)
    • Ημερομηνία έναρξης εργασίας
    • Εύρος μισθού

    Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή μέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser (Chrome, Firefox, Safari, Edge, κ.λπ.).

    Πηγή: cnn.gr

  • JOBmatch: Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας σε τουρισμό και εστίαση
    JOBmatch: Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας σε τουρισμό και εστίαση

    Ενεργοποιήθηκε σήμερα η νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε αντίστοιχες ειδικότητες.

    Πρόκειται για το νέο ψηφιακό εργαλείο της ΔΥΠΑ, το οποίο ξεκινά πιλοτικά από τους δύο κλάδους που αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στην εύρεση προσωπικού και θα έχει δύο μορφές.

    Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα (κλικ εδώ) απευθύνεται στις επιχειρήσεις, ενώ οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή JOBmatch στα κινητά τους.

    Στόχος είίναι η αποτελεσματικότερη και άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων που ψάχνουν για εργαζόμενους με όσους ψάχνουν για δουλειά να διευρυνθεί και σε άλλους κλάδους αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.\

    Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις

    Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν το προφίλ τους στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr και «αναζητούν υπάλληλο» άμεσα, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ενδεικτικά:

    • Ειδικότητα
    • Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)
    • Ημερομηνία έναρξης εργασίας
    • Εύρος μισθού

    Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή μέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser (Chrome, Firefox, Safari, Edge, κ.λπ.).

    Τι πρέπει να κάνουν όσοι αναζητούν εργασία

    Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή JOBmatch, που είναι διαθέσιμη σε Android (κλικ εδώ για το Google Play Store) και IOS (κλικ εδώ για Apple App Store), να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως ενδεικτικά:

    • Επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν
    • Ωράριο
    • Περιοχή
    • Εύρος μισθού
    • Ημερομηνία διαθεσιμότητας
    Επόμενο βήμα η συνέντευξη

    Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δουν άμεσα ποιοι υποψήφιοι εργαζόμενοι ταιριάζουν στην αναζήτησή τους, ώστε να τους επιλέξουν και στη συνέχεια να προτείνουν ημέρα και ώρα συνέντευξης. Έτσι, η διαδικασία εύρεσης υπάλληλου, μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 5 λεπτά.

    Παράλληλα, κάθε υποψήφιος ενημερώνεται άμεσα από την εφαρμογή JOBmatch μόλις μία επιχείρηση τον επιλέξει για συνέντευξη και έχει την επιλογή αποδοχής ή απόρριψης της πρόσκλησης. Σε περίπτωση αποδοχής, η επιχείρηση βλέπει τα στοιχεία του και επικοινωνεί μαζί του για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

    Επίσης, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα φίλτρα αναζήτησης όσο συχνά επιθυμούν, διαμορφώνοντας το προφίλ τους ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους και τις επιλογές τους.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Jobmatch: Θέσεις εργασίας στον τουρισμό με ένα κλικ - Πώς λειτουργεί
    Jobmatch: Θέσεις εργασίας στον τουρισμό με ένα κλικ - Πώς λειτουργεί

    Με λίγα κλικ θα μπορούν να γίνουν τα επαγγελματικά «προξενιά» της ΔΥΠΑ στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, μέσα από τη νέα εφαρμογή της ΔΥΠΑ «Jobmatch», η οποία ανοίγει - εκτός απροόπτου - την Δευτέρα 13/5.

    Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που σκοπό έχει να συνδέσει επιχειρήσεις και εργατικό δυναμικό, με εύκολο και άμεσο τρόπο, με βάση τα ζητούμενα και των δύο πλευρών.

    Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει σαν χώρος συνάντησης εργαζομένων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας.

    Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, το σημείο που διαφοροποιεί την πλατφόρμα από τις ιστοσελίδες αγγελιών είναι ο τρόπος που γίνεται το «ταίριασμα» υποψήφιου εργοδότη και εργαζόμενου, καθώς θα βασίζεται στα κοινά σημεία ενδιαφέροντος.

    Online το πρώτο ραντεβού της συνέντευξης

    Πρώτο βήμα για τους ενδιαφερόμενους είναι να κατεβάσουν στο κινητό τους (iOS ή Android) την εφαρμογή από την αντίστοιχη online πλατφόρμα, App Store ή Play Store.

    Στη συνέχεια, ο εκάστοτε εργοδότης ή υποψήφιος εργαζόμενος δημιουργεί το «προφίλ» του, επιλέγοντας κατηγορίες και φίλτρα της επιλογής τους, όπως επάγγελμα, περιοχή ενδιαφέροντος και μισθό μεταξύ άλλων.

    Ο μεν εργοδότης ενημερώνει τα στοιχεία που είναι προσφέρει και ο δε εργαζόμενος μπορεί να κάνει αναζήτηση με τις προϋποθέσεις που επιθυμεί καλύψει. Για παράδειγμα συγκεκριμένη περιοχή ή συγκεκριμένη κλίμακα μισθού.

    Αφού γίνει η οριστικοποίηση των προφίλ, η εφαρμογή διασταυρώνει τα στοιχεία «προσφοράς» και «ζήτησης» και φροντίζει να αντιστοιχίσει τον εκάστοτε εργαζόμενο με τον εργοδότη, εφόσον υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς.

    Αμέσως μετά οι δύο ενδιαφερόμενοι κλείνουν ραντεβού για συνέντευξη, μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφωνικά και προχωρούν αναλόγως αν υπάρχει ενδιαφέρον συνεργασίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ακαθάριστα οικόπεδα: Αυτή είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα - Τα πρόστιμα και οι έλεγχοι
    Ακαθάριστα οικόπεδα: Αυτή είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα - Τα πρόστιμα και οι έλεγχοι

    Τη δυνατότητα να γλιτώσουν από την επιβολή «τσουχτερών» προστίμων για τα ακαθάριστα οικόπεδα έχουν οι ιδιοκτήτες, την ώρα που τα ψηφιακά μέσα επιστρατεύονται ως ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών.

    Ειδικότερα, η νέα ψηφιακή υπηρεσία που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα, θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλει αίτηση καθαρισμού του οικοπέδου του αλλά και να κάνει καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα, ενώ ο Δήμος θα καταχωρεί τα στοιχεία από τις αυτοψίες που διενεργεί.

    Με επιτόπιους ελέγχους οι Δήμοι θα εντοπίζουν ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώνουν εάν οι πολίτες έχουν υποβάλλει δήλωση καθαρισμού και να τους ενημερώσουν για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε εργασίες.

    Το νέο εργαλείο που δημιούργησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Εσωτερικών, θα απλοποιεί τις διαδικασίες, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί εάν τηρούνται οι κανόνες ως προς τον καθαρισμό των ακάλυπτων χώρων.

    Πώς θα γίνεται ο έλεγχος από τους Δήμους

    «Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καθαρίσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, έτσι και ο πολίτης πρέπει να καθαρίσει το οικόπεδό του. Να υποβάλλει δήλωση για ολοκλήρωση καθαρισμού. Σε περίπτωση που κάποιος δεν συμμορφωθεί και δεν καθαρίσει το οικόπεδο, ο δήμος θα επανέλθει με επιστολή και αν τελικά δεν συμμορφωθεί θα επιβάλλει πρόστιμο», ανέφερε ενδεικτικά στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου, Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος.

    Επί της διαδικασίας, κάθε δήμος θα μπορεί να καταχωρεί στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τακτικούς ή έκτακτους ελέγχους που διενεργεί, ώστε να διαπιστώνει εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες, σύμφωνα με τη δήλωση που έχει υποβάλει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου.

    Τα πρόστιμα

    Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης, οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα τα οποία θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξουν και τις 54.000 ευρώ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα
    Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα

    Πριν από τα Χριστούγεννα σχεδιάζεται, εφόσον καταστεί εφικτό, να ανοίξει η πλατφόρμα - Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο ανάλογα τη σύνθεσή της οικογένειας

    Πριν από τα Χριστούγεννα σχεδιάζεται, εφόσον καταστεί εφικτό, να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης για περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ρεύμα για να θερμανθούν.

    Περίπου 1,2 εκατ. ευάλωτοι καταναλωτές θα ωφεληθούν από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα για την περίοδο από 01.01.2024 έως 31.03.2024.

    Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα, το οποίο θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, για λογαριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου κατανάλωσης, που θα εκδοθούν έως και τις 15.9.2024.

    Προϋπόθεση βέβαια είναι να πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου κτλ., ενώ εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν, το ανωτέρω επίδομα θέρμανσης, καθώς και οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), το οποίο θα συνεχίσει να ενισχύεται με ανεξάρτητο τρόπο.

    Κριτήρια και ποσά

    Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (βαθμοημέρες) κάθε οικισμού ή γειτονιάς. Μάλιστα, τα 480 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, αφορά σε περιοχές με δριμύ ψύχος με συντελεστή βαθμοημερών άνω του ενός, σε επίπεδο τριμήνου.

    Συγκεκριμένα, το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης για κάθε μήνα θα ανέλθει σε 60 ευρώ επί τις βαθμοημέρες του κάθε οικισμού.

    Λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε οικισμούς με δριμύ ψύχος (συντελεστής βαθμοημερών άνω του ένα), το υπολογιζόμενο ύψος της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 25% για τους δικαιούχους που διαμένουν σε αυτούς και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 160 ευρώ ανά μήνα και αντιστοίχως τα 480 ευρώ σε τριμηνιαία βάση κατ’ ανώτατο όριο. Με βάση τα παραπάνω, το εύρος της τρίμηνης ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ.

    Όσον αφορά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προβλέπεται:

    α) οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους 16.000 ευρώ, τους έγγαμους 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο,

    β) κύκλο εργασιών από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 80.000 ευρώ (μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες) και

    γ) αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ για τους άγαμους και έως 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

    Σε σχέση με την καταβολή του, θα πραγματοποιείται έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος με απευθείας πίστωση του επιδόματος.

    Πού θα κάνετε αίτηση

    Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ, στην οποία θα υποβάλλονται αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο της έκτακτης ενίσχυσης.

    Επισημαίνεται ότι κάθε νοικοκυριό μπορεί να υποβάλει μία αίτηση, καταχωρώντας τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας του.

    Στην αίτηση αναγράφονται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα στοιχεία:

    α) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος προσώπου - υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,

    β) το ονοματεπώνυμό του,

    γ) ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,

    δ) ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,

    ε) η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,

    στ) το ΑΦΜ του προσώπου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός ρεύματος και το ΑΦΜ και επωνυμία του προμηθευτή που έκδωσε τον τελευταίο διαθέσιμο λογαριασμό και

    ζ) τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

    Αφού ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια από την ΑΑΔΕ, αποστέλλονται τα στοιχεία ΑΦΜ δικαιούχου, ΑΦΜ που εκδίδεται ο λογαριασμός, ΑΦΜ και επωνυμία του προμηθευτή, ο αριθμός παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας και το ύψος της επιδότησης που δικαιούται στον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να τα κοινοποιήσει στους προμηθευτές και να εφαρμόσουν την επιδότηση στους λογαριασμούς υπό μορφή έκπτωσης.

    Το επίδομα δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού και η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή από έναν εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

    Πηγή: protothema.gr

  • Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία
    Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

    Η επιδότηση φθάνει μέχρι και το 60% της δαπάνης - Βήμα βήμα η αίτηση

    Aντίστροφα μετρά ο χρόνος και για να ανοίξει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω -Αλλάζω θερμοσίφωνα» για την υποβολή αιτήσεων στο gov.gr και αναμένεται να επωφεληθούν 120.000 δικαιούχοι με επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα.

    Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

  • Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη βεβαίωση οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη
    Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη βεβαίωση οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη

    Διευρυμένα κατά 30% τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους οικονομικά ασθενέστερους οφειλέτες.

    Σε λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 28/4 η ψηφιακή πλατφόρμα για την έκδοση βεβαίωσης οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη με διευρυμένα κατά 30% τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή του στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της ψήφισης σχετικής νομοθετικής διάταξης, θέτει σε εφαρμογή την Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή διευρυμένων, κατά 30%, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ένταξης των οικονομικά ασθενέστερων οφειλετών στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

    Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, για τους οικονομικά ασθενέστερους οφειλέτες, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται έως τα 27.300 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 21.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος.

    Τα εισοδηματικά κριτήρια

    Ειδικότερα, τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

    • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.100 ευρώ.
    • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη: 13.650 ευρώ.
    • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος : 18.200 ευρώ.
    • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 22.750 ευρώ.
    • Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 27.300 ευρώ.

    Στα ίδια ως άνω όρια διαμορφώνονται και τα κριτήρια των καταθέσεων για κάθε τύπο νοικοκυριού.

    Αντίστοιχα, διευρύνονται κατά 30% και τα περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, έως τα 234.000 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 180.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος.

    Όπως τονίζει ο υπουργός, «ταυτόχρονα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, συνδράμει και στην υλοποίηση του προγράμματος, ως προς το πρώτο βήμα αυτού, που είναι η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη μέσω δικής της ψηφιακής πλατφόρμας.

    Η έκδοση της βεβαίωσης γίνεται από σήμερα με υποβολή αίτησης στο link: https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-oikonomika-asthenesterou-opheilete

    Υπενθυμίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης, ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου, επιβαρύνει αποκλειστικά το τραπεζικό σύστημα και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό».

    Και καταλήγει, «το υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και παρεμβαίνει συντονισμένα και αποφασιστικά, σε συνεργασία και με το τραπεζικό σύστημα και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση των έκτακτων δυσκολιών της τρέχουσας περιόδου».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Market pass: Αυτή είναι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία - Οδηγός
    Market pass: Αυτή είναι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία - Οδηγός

    Δείτε ποια είναι η πλατφόρμα των αιτήσεων - Τα 5 βήματα για την έκδοση του market pass - Η διαδικασία μετά την αίτηση και τα καταστήματα στα οποία ψωνίζουμε με το voucher

    Mε απλή διαδικασία που θα αντιγράφει το fuel pass θα τρέξει η ηλεκτρονική αίτηση για το market pass. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ΕΔΩ και ειδικότερα στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr. Μέσω της ειδικής εφαρμογής, κάθε δικαιούχος μπορεί να αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το σχετικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

    Τα 5 βήματα για την αίτηση

    1. Είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr
    2. Με τους κλειδάριθμους taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου
    3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Ακολούθως:
    4. Ο αιτών δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό
    5. αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του. λογαριασμό.

    Αυτή είναι η πρώτη σειρά βημάτων για την αίτηση. Αφού υποβληθεί η αίτηση, αυτόματα και ηλεκτρονικά πραγματοποιείται διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο αιτών είναι δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Διορθώσεις επιτρέπονται στην αίτηση αλλά με ημερομηνία λήξης. Ειδικότερα:

    • Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου μπορούν να κάνουν διορθώσεις στην αίτηση τους το αργότερο έως 28 Φεβρουαρίου

    Η διαδικασία μετά την αίτηση

    Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου από την ΑΑΔΕ:

    • η Κοινωνία της Πληροφορίας στέλνει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό. ΠΡΟΣΟΧΗ, εφόσον εγκριθεί η αίτηση, δε μπορεί να τροποποιηθεί.
    • Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:
    1. γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
    2. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

    Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

    Όσοι έχουν δηλώσει πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό:

    • Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου και ολοκληρωθεί ο υπολογισμός του ποσού, η Κοινωνία της Πληροφορίας στέλνει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και πιστώνονται τα χρήματα.

    Σε ποια καταστήματα ψωνίζουμε με το market pass

    Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές:

    • Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ
    • Κρεοπωλεία
    • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
    • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
    • Αρτοποιεία
    • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

    Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

    Οι πληρωμές και τα ποσά

    Όσοι επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν μεν 20% μειωμένη επιδότηση, ωστόσο μπορούν να πάρουν 3 μηνιάτικα στην πρώτη καταβολή έως τις 3 Μαρτίου. Αντίθετα, όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα θα πάρουν μεν το 100% του ποσού, ωστόσο θα λάβουν 2 μηνιάτικα στις αρχές Μαρτίου.

    Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μετά τα μέσα του Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα συνεχίζονται έως τις 15 Μαρτίου. Η πληρωμή θα γίνει με δυο ταχύτητες, ανάλογα με το αν επιλέξει ο δικαιούχος πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό ή ψηφιακή κάρτα στο κινητό του κατά τα πρότυπα του fuel pass και freedom pass.

    Αναλυτικά:

    Πληρωμή στην ψηφιακή κάρτα

    Οσοι υποβάλουν αίτηση για ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός Φεβρουαρίου (έως την 28η Φεβρουαρίου 2023) θα πληρωθούν στις 3 Μαρτίου 2πλή ενίσχυση, για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023.

    Αντίστοιχα, όσοι καθυστερήσουν και υποβάλουν αίτηση για ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός Μαρτίου (1-15/3) θα πληρωθούν την διπλή ενίσχυση για Φεβρουάριο και Μάρτιο έως τις 20 Μαρτίου.

    Από κει και πέρα, οι πληρωμές θα συνεχίσουν να γίνονται μήνα - μήνα, μέχρι και τον Ιούλιο, εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός.

    Συνεπώς, για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως 28/2:

    • Μονομελές νοικοκυριό: 44 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 22 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 132€

    • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 64 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 32 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 192€

    • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 64 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 32 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 192€

    • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 84 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 42 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 252€

    • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 84 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 42 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 252€

    • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 104 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 52 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 312€

    • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 124 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 62 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 372€

    • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 144 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 72 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

    ΣΥΝΟΛΟ: 432€

    Για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εντός Μαρτίου η πρώτη πληρωμή θα γίνει όχι 1 έως 3 Μαρτίου αλλά από 15 έως 20/3 με τα ίδια ποσά και οι υπόλοιπες πληρωμές ως έχουν ίδιες για όλους.

    Πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό

    Οσοι υποβάλουν αίτηση για πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό (θέλουν να λάβουν τα χρήματα στην τράπεζα και όχι σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους) εντός Φεβρουαρίου (έως την 28η Φεβρουαρίου 2023) θα λάβουν στην πρώτη πληρωμή στις 3 Μαρτίου 3πλή ενίσχυση, για Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2023.

    Έτσι μπορεί τα ποσά που θα δικαιούνται να είναι ψαλιδισμένα κατά 20% (δικαιούνται το 80% των ποσών που θα λάβουν όλοι οι υπόλοιποι) ωστόσο στην πρώτη πληρωμή, που πέφτει και σε προεκλογική περίοδο, αυτό δεν θα φανεί, αφού θα λάβουν 3 μηνιάτικα, αντί για 2 που θα λάβουν όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα.

    Όσοι καθυστερήσουν και υποβάλλουν την αίτηση για πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό εντός Μαρτίου (1 - 15 Μαρτίου) θα λάβουν στην τράπεζα την 3πλη ενίσχυση 15 - 20 Μαρτίου.

    Η επόμενη πληρωμή θα είναι και πάλι 3πλή και προκαταβολική και θα πραγματοποιηθεί έως 3 Μαΐου, ενώ θα αφορά τους μήνες Μαΐο, Ιούνιο και Ιούλιο 2023
    Συνεπώς, για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως 28/2:

    Μονομελές νοικοκυριό: 53 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 53 ευρώ έως 1-3 Μαΐου

    ΣΥΝΟΛΟ: 106€

    Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 77 ευρώ 1-3 Μαρτίου και και 77 ευρώ έως 1-3 Μαΐου

    ΣΥΝΟΛΟ: 154€

    Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 77 ευρώ 1-3 Μαρτίου και και 77 ευρώ έως 1-3 Μαΐου

    ΣΥΝΟΛΟ: 154€

    Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 101 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 101 ευρώ 1-3 Μαΐου

    ΣΥΝΟΛΟ: 202€

    Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 101 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 101 ευρώ 1-3 Μαΐου

    ΣΥΝΟΛΟ: 202€

    Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 125 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 125 ευρώ 1-3 Μαΐου

    ΣΥΝΟΛΟ: 250€

    Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 150 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 150 ευρώ 1-3 Μαΐου

    ​​​​​​​​​​​​​​ΣΥΝΟΛΟ: 300€

    Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 173 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 173 ευρώ 1-3 Μαΐου

    ΣΥΝΟΛΟ: 346€​​​​​​​

    Για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό εντός Μαρτίου η πρώτη πληρωμή θα γίνει όχι 1 έως 3 Μαρτίου αλλά από 15 έως 20/3 με τα ίδια ποσά.

    Τρόπος υπολογισμού της οικονομικής ενίσχυσης

    Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του τεκμαρτού μηνιαίου ύψους αγορών. Το τεκμαρτό μηνιαίο ύψος αγορών για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ορίζεται στα 220 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και αυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορών.

    Το κράτος επιδοτεί το 10% αυτών των αγορών με ποσά που κυμαίνονται από 22 έως και πάνω από 72 ευρώ.

    Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά που καταβάλλονται ανέρχονται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

    Πηγή: imerisia.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch