Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 17:45

Κώστας Σλούκας: Η διαδρομή του από τον «Μέγα Αλέξανδρο» στην κορυφή της Ευρώπης

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ το 2008 και η αποστολή που έφερε εις πέρας ο Μπογατσιώτης

Ήταν καλοκαίρι του 2002 όταν τέσσερα παιδιά προερχόμενα από τις Ακαδημίες «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης περνούσαν μαζί με τους γονείς τους την πόρτα των εγκαταστάσεων των εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδης» για να ξεκινήσουν δοκιμαστικές προπονήσεις. Ανάμεσά τους κι ο 12χρονος τότε Κώστας Σλούκας, που ονειρευόταν να κάνει καριέρα επαγγελματία καλαθοσφαιριστή.

Περίπου 18 χρόνια μετά εκείνος ο νεαρός έφηβος έφτασε να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη. Ο Σλούκας εξακολουθεί ως… ανήσυχο πνεύμα να κάνει όνειρα όπως τότε που ήταν παιδί. Γνωρίζει καλά πως η επιστροφή του στον Ολυμπιακό δημιουργεί εύλογα μεγάλες προσδοκίες όμως δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί με στόχο να οδηγήσει ξανά τους ερυθρόλευκους στην ελίτ της Euroleague.

«Ήταν μια μπασκετική ιδιοφυία»

«Ταλέντο είχε, ξεχώριζε από τότε. Το επόμενο διάστημα όμως κατάλαβα και κάτι ακόμη. Ήταν μια μπασκετική ιδιοφυία .Το ταλέντο είναι αυτό που κάνει έναν αθλητή να ξεχωρίζει. Η ιδιοφυία σε πάει στο άλλο επίπεδο. Ήταν πολύ ώριμος για την ηλικία του, το έβλεπες στην καθημερινότητα του», λέει στο «ethnos.gr» ο Νίκος Κεραμεύς, υπεύθυνος του προγράμματος του Μαντουλίδη εκείνη την εποχή.

«Προέρχονταν από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας του Γιάννης, αγαπούσε την άρση βαρών και μάλιστα είχε εργαστεί ως προπονητής στο τμήμα της άρσης βαρών στην Χ.Α.Ν.Θ. Τα επόμενα χρόνια κάλεσα τον Σλούκα και στις Εθνικές ομάδες καθώς είχα θέση προπονητή στην Ομοσπονδία, όπου επίσης έδειξε τι μπορεί να κάνει. Μοιραία ήρθε κάποια στιγμή στα 17 του και η πρόταση του Ολυμπιακού», καταλήγει ο Ν. Κεραμεύς.

Ο ΠΑΟΚ και το ραντεβού στην Περαία Θεσσαλονίκης

Το καλοκαίρι του 2008 , πριν καταλήξει στον Ολυμπιακό τον Σλούκα «πολιόρκησε» κι ο ΠΑΟΚ. «Τον θέλαμε, ήταν στόχος μας. Έβλεπα και στοιχεία του χαρακτήρα του, πόσο σοβαρός ήταν… Κάναμε κάποιες επαφές με την οικογένεια, φτάσαμε κοντά, όμως το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δυσκόλεψε πολύ την κατάσταση», δήλωσε ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Νίκος Μπουντούρης.

Η εισήγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη, προπονητή τότε του Ολυμπιακού προς την διοίκηση ήταν πως ο παίκτης θα έπρεπε να αποκτηθεί πάση θυσία. O Κώστας Μπογατσιώτης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να φέρει εις πέρας την αποστολή. Ζήτησε να συναντηθεί με την οικογένεια με το ραντεβού να δίνεται σε ένα παραθαλάσσιο προάστιο της Θεσσαλονίκης, την Περαία. Η συνάντηση έγινε στην ψαροταβέρνα «Γιάννης» και πλην του Κώστα Μπογατσιώτη το «παρών» έδωσαν ο πατέρας και η μητέρα του Σλούκα, ο ίδιος ο αθλητής κι ο γνωστός προπονητής Λάκης Τσάβας.

Εκεί ο Μπογατσιώτης μετέφερε μια δελεαστική πρόταση για 4αετές συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ, εγγυήσεις όπως κι άλλες παροχές (σπίτι, αυτοκίνητο κ.λπ.). Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε καν να πλησιάσει την πρόταση του Ολυμπιακού και κάπως έτσι θα άρχιζε η πρώτη θητεία τους στους ερυθρόλευκους. Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα για αυτόν. Η καριέρα του όμως θα αποκτούσε έξτρα ώθηση το 2010 με αφορμή τον δανεισμό του στον Άρη όπου πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά.

Το 2011 ο Ίβκοβιτς δεν έδειχνε να εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό το ταλέντο του και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως στο ξεκίνημα της σεζόν είχε εισηγηθεί ξανά την παραχώρησή του με δανεισμό! Μετά ένα παιχνίδι με τη Γαλατάσαράι, το οποίο ο αριστερόχειρας γκαρντ έστειλε στην παράταση με εύστοχο τρίποντο, άρχισε να…γυρίζει το κλίμα, ενώ καθοριστική αποδείχθηκε η παρουσία του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης το 2012 όπου θριάμβευσε ο Ολυμπιακός.

Την επόμενη χρονιά ο χρόνος και ο χρόνος συμμετοχής του στην ομάδα αυξήθηκε, ο ρόλος του έγινε πιο σημαντικός με την παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός με Σπανούλη, Σλούκα, Λο στα γκαρντ κατέκτησε μια ακόμη back to back Ευρωλίγκα κι ο… «Σλούκι Λουκ» έγινε πια πρωταγωνιστής πριν ακόμη να κλείσει τα 25.

Το 2015 έλαβε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Ολυμπιακό για λογαριασμό της Φενερμπαχτσέ. «Πέρασα δύσκολα στη Φενέρ την πρώτη χρονιά, δεν ήταν εύκολο, ταλαιπωρήθηκα. Για πολύ καιρό υπήρχε το ερώτημα "έκανε καλά ο Σλούκας που έφυγε από την Ελλάδα στην Τουρκία; Θα του βγει σε καλό;". Ήταν εκτός από το αγωνιστικό και το ψυχολογικό βάρος που υπήρχε. Άκουσα πολλά, όμως αδιαφόρησα. Πήρα το ρίσκο, ήταν μια απόφαση ζωής και αισθάνομαι πως δικαιώθηκα», είχε δηλώσει πέρσι το καλοκαίρι στο «ethnos.gr». Το ίδιο σίγουρος για την απόφαση του δείχνει και σήμερα.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 20:51

Σχετικά Άρθρα

  • Σλούκας για το Super Cup: Είναι το λιγότερο σημαντικό τρόπαιο αλλά το θέλουμε
    Σλούκας για το Super Cup: Είναι το λιγότερο σημαντικό τρόπαιο αλλά το θέλουμε

    Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε για τα παιχνίδια του Super Cup που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο

    Ο Παναθηναϊκός την περασμένη αγωνιστική περίοδο έχασε από τον Ολυμπιακό το Super Cup αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας όμως στο φινάλε της χρονιάς κατέκτησε το πρωτάθλημα και φυσικά τη Euroleague.
    Το Super Cup επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο με τον Παναθηναϊκό να παίζει με τον Άρη και τον Ολυμπιακό με το Περιστέρι στους ημιτελικούς. Στον τελικό της Κυριακής (20:30) αναμένεται να έχουμε την πρώτη σύγκρουση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τη σεζόν 2024-25.
    Οι δύο ομάδες θα είναι ανέτοιμες, όπως και πέρσι, και σίγουρα αυτό το τρόπαιο δεν είναι το πιο σημαντικό της χρονιάς. Αυτό υποστήριξε και στις δηλώσεις του στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ o Κώστας Σλούκας.

    «Η χρονιά αρχίζει δυναμικά με μια διοργάνωση που κρίνει ένα τρόπαιο, το λιγότερο σημαντικό αλλά για εμάς είναι. Είναι νωρίς ακόμη στη χρονιά, είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά το θέλουμε, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Θα είναι δύσκολο αλλά οφείλουμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι παρότι είναι η αρχή της χρονιάς.
    Δεν σκεφτόμαστε ακόμη το back to back. Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη, θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και να δείξουμε χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές.

    Καταρχήν εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές και να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς. Για εμάς, να έχουμε καθαρό μυαλό, ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα μας και στο τέλος να πανηγυρίσουμε τα τρόπαια» είπε ο Κώστας Σλούκας.
  • Σλούκας: «Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν» (vid)
     Σλούκας: «Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν» (vid)

    Ο Κώστας Σλούκας προκάλεσε… ανοιχτά τους Σέλτικς σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με έπαθλο την κορυφή του κόσμου

    Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που η Euroleague με μία ανάρτηση της στο «Χ» είχε αναφέρει ότι οι Σέλτικς δεν είναι πρωταθλητές κόσμου μέχρι να νικήσουν τον κάτοχο της Euroleague, Παναθηναϊκό.

    Μάλιστα, οι πράσινοι είχαν απαντήσει μέσω των social media ότι αυτό το ματς θα ήταν μια πραγματική πρόκληση, ενώ τώρα ήταν η σειρά του Κώστα Σλούκα να προσκαλέσει του πρωταθλητές του ΝΒΑ σε «μονομαχία».

    Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» μίλησε στην κρατική τηλεόραση και κάποια στιγμή τέθηκε η ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να νικήσει τους Σέλτικς στο ΟΑΚΑ, με τον Σλούκα να απαντάει:

    «Αν έρθουν στο ΟΑΚΑ (οι Σέλτικς); Στο ΟΑΚΑ έχουμε πιθανότητες. Όπως έχει πει και ο κόουτς, αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου, πρέπει να έρθουν να μας κερδίσουν».

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: in.gr

  • Η ανάρτηση του Κώστα Σλούκα με το χρυσό σήμα της EuroLeague στη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR
    Η ανάρτηση του Κώστα Σλούκα με το χρυσό σήμα της EuroLeague στη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR

    Ξετρελαμένος με το χρυσό σήμα της EuroLeague, που τοποθετήθηκε στη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR, όπως γίνεται πάντα με τους πρωταθλητές της διοργάνωσης, δείχνει ο Κώστας Σλούκας.

    Το σήμα της EuroLeague άλλαξε χρώμα πάνω στην φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR, κι αυτό γιατί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρέπει να ξεχωρίζει. Κάπως έτσι, το πορτοκαλί μετατράπηκε σε χρυσό και έδωσε άλλη αίγλη στις εμφανίσεις των πρασίνων, που θα προσπαθήσουν φέτος να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

    Η εν λόγω λεπτομέρεια φάνηκε να αρέσει πολύ στον αρχηγό του τριφυλλιού, Κώστα Σλούκα, ο οποίος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία κοντινή φωτογραφία με το χρυσό λογότυπο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αμέσως μετά την ολοκλήρωσε της Media Day που έγινε στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (18/9).

    Η ανάρτηση του Κώστα Σλούκα με το χρυσό σήμα της EuroLeague στη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR

    @KOS_SLOU INSTAGRAM ACCOUNT

    Πηγή: Sport24.gr

  • Παναθηναϊκός AKTOR για την επέτειο ενός χρόνου από την απόκτηση του Σλούκα: "Σηματοδότησε το ξεκίνημα μίας νέας εποχής"
    Παναθηναϊκός AKTOR για την επέτειο ενός χρόνου από την απόκτηση του Σλούκα:

    Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου 2023, ο Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, με τους "πράσινους" να τιμούν την σχετική ημέρα με ένα post στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter.

    Ήταν 8 Ιουλίου 2023 όταν ο Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Σλούκα. Έναν χρόνο αργότερα, οι "πράσινοι" τίμησαν την σχετική επέτειο με μερικά post στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter, γράφοντας σχετικά:

    "Πριν από έναν χρόνο, ο Κώστας Σλούκας υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό AKTOR, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μίας νέας εποχής! Έναν τίτλο της EuroLeague, δύο βραβεία MVP και ένα πρωτάθλημα Ελλάδας αργότερα, ανυπομονούμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον".

    Δείτε τα δύο post του Παναθηναϊκού AKTOR:



    Πηγή: Sport24.gr
  • Basket League: Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν ο Σλούκας - Κόντρα σε όλους και όλα, περήφανος που είμαι στον ΠΑΟ
    Basket League: Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν ο Σλούκας - Κόντρα σε όλους και όλα, περήφανος που είμαι στον ΠΑΟ

    Ο 34χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ «διαδέχεται» τον άλλοτε συμπαίκτη του Σάσα Βεζένκοφ, που είχε αναδειχθεί MVP για δύο σερί σεζόν (2021-22 και 2022-23)

    Για «παρθενική» φορά στην καριέρα του ο Κώστας Σλούκας αναδεικνύεται Stoiximan MVP of the Season της Stoiximan Basket League!
    Ο 34χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ «διαδέχεται» τον άλλοτε συμπαίκτη του Σάσα Βεζένκοφ, που είχε αναδειχθεί δύο σερί σεζόν (2021-22 και 2022-23) Πολυτιμότερος Παίκτης της Χρονιάς, και αναδεικνύεται Stoiximan MVP μετά την διάκριση του MVP που κέρδισε στο Φάιναλ Φορ της Euroleague στο Βερολίνο.
    Ο Σλούκας, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR στην κατάκτηση της Stoiximan Basket League ύστερα από δύο χρόνια και της Euroleague μετά από 13, πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards για την ανάδειξη του Stoiximan MVP of the Season.
    Ο… κάπτεν των πρασίνων στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος πήρε 9 ψήφους (40,9%) έναντι 6 του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό AKTOR Κέντρικ Ναν (27,27%).

    Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Σλούκας συγκέντρωσε 18 προτιμήσεις (41,86%) έναντι 16 του Ναν (37,20%) και 4 του, επίσης, συμπαίκτη του στους «πράσινους» Τζέριαν Γκραντ (9,3%).

    Στην ψηφοφορία των φιλάθλων, ο Σλούκας πήρε 786 ψήφους (29,2%) και δεύτερος ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος του Άρη Midea με 502 (18,6%). Τρίτος ο Ναν με 384 (14,28%).

    «Αποτελεί πάρα πολύ μεγάλη τιμή για εμένα το συγκεκριμένο βραβείο», δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR για την ανάδειξη του ως Stoiximan MVP of the Season και τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές, τους προπονητές και τους φιλάθλους που με ψήφισαν. Πρόκειται για μια προσωπική ανταμοιβή, η οποία προφανώς περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς το σημαντικότερο όλων είναι η πορεία της ομάδας».

    «Η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη, η πιο πετυχημένη της καριέρας μου, καθώς βρεθήκαμε στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και στην κορυφή της Ελλάδας», επισήμανε ο Σλούκας και συνέχισε: «Κόντρα σε όλους και σε όλα. Ειλικρινά, αισθάνομαι υπερήφανος που αποτέλεσα μέρος αυτής της χρυσής σελίδας στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι πήρα μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμάς καθώς ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε. Ωστόσο, με την παρουσία του κόουτς, τη δική μου αλλά και όλων των παιδιών καταφέραμε να κυριαρχήσουμε παντού».

    «Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω πολύ για τη στήριξη που παρείχαν στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν», είναι το μήνυμα του 34χρονου γκαρντ προς τους φίλους των «πρασίνων». Ο Σλούκας ακολούθως υπογράμμισε: «Ήταν πραγματικά ο «έκτος μας παίκτης» και μας έδωσε ώθηση ειδικά στις δύσκολες περιόδους που διανύσαμε και εν τέλει τον δικαιώσαμε. Είμαι βέβαιος πως η στήριξή τους θα είναι ανάλογη και την επόμενη σεζόν, όπου οι απαιτήσεις θα είναι ιδιαίτερα υψηλές».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σλούκας: «Μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στο μυαλό και στη καρδιά όλων»!
    Σλούκας: «Μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στο μυαλό και στη καρδιά όλων»!

    Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη σεζόν 2023/24 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο Κώστας Σλούκας έκανε λόγο για μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά όλων.

    Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε φέτος στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, γράφοντας τον ιδανικό επίλογο στη σεζόν αφού μετά την κατάκτηση της EuroLeague στο Βερολίνο, κατέκτησε και το πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας την απόλυτη ανατροπή στη σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό.

    Οι «πράσινοι» γύρισαν από το 0-2 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, πανηγύρισαν το 41ο πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο τους. Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, με ένα ποστάρισμα στο Instagram, έκανε τον απολογισμό της σεζόν.

    «2023-2024 Μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στο μυαλό και στη καρδιά όλων» ήταν το μήνυμα του Έλληνα γκαρντ που ανέβασε τη φωτογραφία από την απονομή του πρωταθλήματος, έχοντας στο πλευρό του τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Ντίνο Μήτογλου.

    Πηγή: Gazzetta.gr
  • Σλούκας: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο κύριος Μπαρτζώκας»
    Σλούκας: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο κύριος Μπαρτζώκας»

    Ο Κώστας Σλούκας μετά το τέλος του Game 5 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στη συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού.

    Ο Κώστας Σλούκας το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν πρωταγωνιστής σε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «βόμβες» του ελληνικού αθλητισμού, πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Μερικούς μήνες αργότερα, ο ίδιος είναι πρωταθλητής Ελλάδας ενώ έχει κατακτήσει και ένα ακόμη τρόπαιο της Euroleague.

    Ο Έλληνας γκαρντ, μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του Game 5 και την κατάκτηση της Stoiximan Basket League, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός ως προς τον προηγούμενο προπονητή του και τους ιδιοκτήτες των «ερυθρόλευκων».

    «Προφανώς είμαι εύκολος στόχος στον κόσμο του Ολυμπιακού»

    «Όλο το χρόνο λοιδορήθηκα. Ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες. Μου αρέσει να μιλάω στο γήπεδο, όπως είδαμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την αλαζονεία, το μη σεβασμό, την απαξίωση που μου έδειξαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο κύριος Μπαρτζώκας. Μου άνοιξαν μία πόρτα, του Παναθηναϊκού. Είδα κόσμο διψασμένο, που πίστεψε σε εμένα από την πρώτη στιγμή. Τι μπορώ να κάνω, τι μπορώ να καταφέρω. Με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές.

    Έχω ζήσει φέτος στιγμές που ούτε είχα ονειρευτεί. Ο κόσμος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, η μεγαλύτερη δικαίωση είναι αυτή. Επαναλαμβάνω, πέρασα δύσκολα όλο το χρόνο, απάντησα στο γήπεδο με την ομάδα μου. Αυτή η πρόταση υπάρχει τα τελευταία 10 χρόνια. Ο κ. Γιαννακόπουλος με εμπιστεύεται εδώ και 10 χρόνια, από σεβασμό και στον Ολυμπιακό δεν τον άκουγα. Το έκανα, είμαι απόλυτα δικαιωμένος, ευχαριστώ τον Θεό που με φώτισε. Οι στιγμές με τους συμπαίκτες μου, με τον πρόεδρο, με τον coach, θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στην καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους. Η χρονιά θα μείνει στην ιστορία, για πάντα. Ήταν η πιο μάγκικη χρονιά.

    Είμαι πολύ προβληματισμένος και στενοχωρημένος, κυρίως από συμπεριφορές παικτών που πιθανώς θα είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική. Για εμένα υπάρχει ένας κανόνας. Δεν επιτίθεμαι ηθικά και εξωαγωνιστικά, κυρίως σε Έλληνες. Τον Κάναν δεν τον ανταγωνίζομαι, θα μιλήσω κι εγώ μαζί του. Προφανώς με πειράζουν συμπεριφορές από παίκτες που θα είμαστε μαζί μετά από 4-5 ημέρες. Υπήρξαν κι άλλες δηλώσεις παικτών πριν από μερικούς μήνες, εξωγηπεδικές δηλώσεις. Έχω στο κινητό μου αρκετά μηνύματα απολογητικά. Τι σημαίνει αυτό. Προφανώς είμαι εύκολος στόχος στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά το μήνυμα το απολογητικό που έρχεται, είναι προσωπικό. Εμένα αυτά δεν μου αρέσουν.

    Δεν έχω προκαλέσει ποτέ κανέναν, είμαι καθαρός, στο γήπεδο δεν προκαλώ, αλλά αν με προκαλέσουν, έχω κι εγώ εγωισμό. Γενικότερα δεν ασχολούμαι. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος προβληματισμός για εμένα. Και θα σας πω και κάτι άλλο. Η Εθνική για εμένα δεν είναι ΠΛΆ μία απόφαση, μία αγάπη. Εθνική ήμουν από τα 11, με πήγαινε ο μπαμπάς μου, που έχει πεθάνει, στα κλιμάκια με χαρά για να φορέσω μπλουζίτσα μπλε από τα 11. Καταλαβαίνω τι σημαίνει Εθνική, είναι πολύ στενάχωρα αυτά που έχουν γίνει στους τελικούς. Η απογοήτευσή μου είναι πολύ μεγάλη».

    Πηγή: Gazzetta.gr
    • EuroLeague: Ο Σλούκας πήρε το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη από την ELPA
      EuroLeague: Ο Σλούκας πήρε το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη από την ELPA

      Η ELPA έδωσε το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη της EuroLeague στον Κώστα Σλούκα. Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο του Έλληνα γκαρντ από την Ένωση παικτών της λίγκας.

      Ο Κώστας Σλούκας πήρε ένα ακόμα βραβείο από τη EuroLeague Players Association, καθώς αναδείχθηκε καλύτερος έκτος παίκτης.

      Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR ξεκίνησε τα περισσότερα παιχνίδια ερχόμενος από τον πάγκο και είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, όπως αναφέρει η ELPA.



      Ο Σλούκας είχε τη φετινή σεζόν στη EuroLeague κατά μέσο όρο 12.7 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 0.8 κλεψίματα. Στο σύστημα αξιολόγησης είχε κατά μέσο όρο 16.1.

      Πηγή: Sport24.gr
    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο