Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 22:47

ΛεΜπρον στον γιο - συμπαίκτη του Μπρόνι: Του απαγορεύω να με φωνάζει «μπαμπά», όταν δουλεύουμε ας με λέει GOAT

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα είναι συμπαίκτης με τον Μπρόνι Τζέιμς αυτή τη σεζόν στους Λος Άντζελες Λέικερς

Παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς είναι εδώ και λίγες εβδομάδες ο Μπρόνι Τζέιμς.
Ο 19χρονος γκραντ υπέγραψε στην ομάδα που μεγαλουργεί ο πατέρας του και μύθος του NBA, ΛεΜπρον Τζέιμς, και αυτή τη σεζόν θα είναι συμπαίκτες. Ο ΛεΜπρον μίλησε για αυτή την συνύπαρξη και αποκάλυψε πως έχει απαγορεύσει στον γιο του όταν είναι μαζί σε προπονήσεις ή αγώνες να τον φωνάζει «μπαμπά».
«Όχι το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Δεν γίνεται να με φωνάζει «μπαμπά» όταν κάνουμε τη δουλειά μας. Του το απαγορεύσω και το έχω πει. Όταν φύγουμε από το γήπεδο είμαι πάλι ο μπαμπάς του ναι. Όταν δουλεύουμε όμως είναι διαφορετικό. Όταν είμαστε στο γήπεδο, μπορεί να με αποκαλεί «23, Bron, ή GOAT αν θέλει (σ.σ. γέλια). Είναι στο χέρι του πώς θα με αποκαλέσει.

Φυσικά, είναι εύκολο για μένα γιατί τον αποκαλώ Μπρόνι εδώ και χρόνια, δεν χρειάζεται να τον αποκαλώ «γιο» όλη την ώρα. Άρα είναι αυτός που πρέπει να το συνηθίσει. Δεν μπορεί να τρέχει στο γήπεδο φωνάζοντας «Μπαμπά είμαι ελεύθερις, πέρασέ μου την πάσα!», είπε χαρακτηριστικά ο ΛεΜπρον στο podcast “The Shot”.
Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALLISON DINNER
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 19:44

Σχετικά Άρθρα

  • Λεμπρόν Τζέιμς: Ιστορική στιγμή στο ΝΒΑ - Πρώτη φορά πατέρας και γιος αγωνίζονται στο ίδιο παρκέ (video)
    Λεμπρόν Τζέιμς: Ιστορική στιγμή στο ΝΒΑ - Πρώτη φορά πατέρας και γιος αγωνίζονται στο ίδιο παρκέ (video)

    Ο Λεμπρόν και Μπρόνι Τζέιμς και η στορική πρώτη εμφάνιση πατέρα και γιου στο ίδιο παρκέ του ΝΒΑ.

    Ο Λεμπρόν Τζέιμς έγραψε ακόμη μία σελίδα στην πλούσια καριέρα του, καθώς πέτυχε ένα ανεπανάληπτο ορόσημο: αγωνίστηκε στο ίδιο παρκέ με τον γιο του, Μπρόνι Τζέιμς, στο ΝΒΑ.

    Στην πρεμιέρα των Λος Άντζελες Λέικερς για τη φετινή σεζόν, στην κατάμεστη «crypto.com Arena», οι Τζέιμς κατάφεραν να γίνουν το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που βρέθηκε ταυτόχρονα στο παρκέ, προκαλώντας ενθουσιασμό στις εξέδρες.

    Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, Λεμπρόν και Μπρόνι πέρασαν μαζί στο παιχνίδι, με το πλήθος να αποθεώνει την ιστορική αυτή στιγμή.

    Ήταν μια μοναδική εμπειρία για την οικογένεια Τζέιμς, με τη σύζυγο του Λεμπρόν, Σαβάνα, και τα παιδιά τους, Μπράις και Ζούρι, να τους παρακολουθούν με περηφάνια από τις θέσεις τους.

    Ο Μπρόνι, που έκανε το ντεμπούτο του στη μεγαλύτερη σκηνή του παγκόσμιου μπάσκετ, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει δύο σουτ στο σύντομο διάστημα των τριών λεπτών που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση, χωρίς να βρει στόχο, ωστόσο, η στιγμή ήταν ιστορική.

    Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό, καθώς πατέρας και γιος κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο που πολλοί είχαν φανταστεί, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι θα γίνει πραγματικότητα.

    Δείτε βίντεο από την ιστορική βραδιά:

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Λέικερς - Σανς 114-118: ΛεΜπρόν και Μπρόνι έγραψαν ιστορία (video)
    Λέικερς - Σανς 114-118: ΛεΜπρόν και Μπρόνι έγραψαν ιστορία (video)

    ΛεΜπρόν Τζέιμς και Μπρόνι θα θυμούνται για πάντα το ματς των Σανς με τους Λέικερς.

    Γράφτηκε ιστορία στο ματς της preseason μεταξύ Λέικερς και Σανς. Οι ήλιοι επικράτησαν με 118-114 των λιμνάνθρωπων, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι το τι έγινε με τους ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς. Οι δυο τους έγιναν το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που παίζουν παρέα σε ματς της κορυφαίς λίγκας του πλανήτη. Σπουδαία στιγμή και την περίμεναν πως και πως και οι δύο από τότε που η ομάδα του Λος Άντζελες επέλεξε τον Μπρόνι στο draft.

    Για τους νικητές 15 είχε ο Οκότζι και από 12 μέτρησαν οι Γκιλέσπι, Ιγκοντάρο και Μπούκερ, ενώ ο Ντουράντ μέτρησε 6 πόντους στα 14 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Για τους ηττημένους ο ΛεΜπρόν είχε 19 πόντους, ο Ντέιβις 17 με 9 ριμπάουντ, ενώ 14 είχε ο Ράσελ. Ο Μπρόνι έμεινε άποντος σε 13 λεπτά, όντας άστοχος στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALLISON DINNER

  • Μπρόνι Τζέιμς, Λέικερς: Τα highlights από το ντεμπούτο με τους Καλιφορνέζους (video)
    Μπρόνι Τζέιμς, Λέικερς: Τα highlights από το ντεμπούτο με τους Καλιφορνέζους (video)

    Ο Μπρόνι Τζέιμς έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους Λος Άντζελες Λέικερς στην ήττα από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 124-107 δίχως την παρουσία του ΛεΜπρόν.

    Ο Μπρόνι Τζέιμς πάτησε για πρώτη φορά παρκέ σε αγώνα ΝΒΑ ωστόσο οι Λος Άντζελες Λέικερς ηττήθηκαν από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 124-107 στο πρώτο φιλικό της σεζόν.

    Ο γιος του ΛεΜπρόν, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν αγωνίστηκε, τελείωσε τον αγώνα με δύο πόντους με 1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, ένα ριμπάουντ, μία ασίστ, τρία κοψίματα και ένα λάθος σε 16 λεπτά συμμετοχής.

    Οι Τζος Μινότ (22π.), Ρόμπερτ Ντίλινγκχαμ (21π.) και Λιουκ Γκάρζα (20.) ήταν οι κορυφαίοι των Τίμπεργουλβς, για τους οποίους δεν αγωνίστηκαν ο Άντονι Έντουαρντς και ο τραυματίας Τζούλιους Ραντλ.

    Για τους Καλιφορνέζους, οι Όστιν Ρίβερς και Ντάλτον Κνεχτ είχαν από 16 πόντους έκαστος.

    Τα δωδεκάλεπτα: 23-36, 49-58, 88-95, 107-124.

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Ο ΛεΜπρον βρήκε το μαγικό φίλτρο να νικήσει και τον χρόνο και παίζει χωρίς να υπάρχει αύριο
    Ο ΛεΜπρον βρήκε το μαγικό φίλτρο να νικήσει και τον χρόνο και παίζει χωρίς να υπάρχει αύριο

    Ο Στεφ Κάρι έδωσε ρεσιτάλ, ο Εμπίντ και ο Ντουράντ έπληξαν τους τεράστιους Σέρβους στο τέλος αλλά για να νικήσουν οι ΗΠΑ χρειάστηκε ένας απίθανος ΛεΜπρον Τζέιμς με τριπλ-νταμπλ λίγο πριν κλείσει τα σαράντα του χρόνια.

    Οι γίγαντες Σέρβοι έκαναν ένα σχεδόν τέλειο ματς. Για 30 λεπτά και βάλε σφυροκοπούσαν ανελέητα τους Αμερικανούς του ΝΒΑ που βρέθηκαν κατάφατσα με μια οδυνηρή ήττα-στραπάτσο για τις φιλοδοξίες και το κύρος που έχει πάντα σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Team USA.

    Ο Σβιέτισλαβ Πέσιτς είχε σχεδιάσει μαεστρικά το πλάνο μιας νίκης που χάθηκε στο τέλος, από την υπέρβαση των βετεράνων των ΗΠΑ, της άμυνας που αποφάσισε να παίξει η αμερικάνικη ομάδα με τον Μπούκερ κρυφό χαρτί, τον οίστρο βέβαια του απαράμιλλου Στεφ Κάρι, τα αποφασιστικά καλάθια του Τζόελ Εμπίντ, τα αντίστοιχα καθοριστικά του Κέβιν Ντουράντ ίσως και κάποια σφυρίγματα (και μη) των τραγικών διαιτητών.

    Μα πάνω απ΄όλα για να μείνει όρθια η αμερικάνικη ομάδα, χρειάστηκε να καταθέσει και την ψυχή του πάνω στο παρκέ, ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Τέσσερις μήνες πριν κλείσει τα σαράντα του χρόνια, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, ο άνθρωπος που παίζει δυο δεκαετίες μπάσκετ στο πιο υψηλό επίπεδο, θα μπορούσε να ξεκουράζεται σε μια από τις πολυτελείς βίλες του.

    Στην καριέρα του τα έχει κατακτήσει όλα. Τίποτε δεν του λείπει, όπως ας πούμε του Στεφ Κάρι που δεν έχει πάρει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ΛεΜπρον, εν αντιθέσει, έχει τρία. Δυο χρυσά (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) και ένα χάλκινο (Αθήνα 2004). Κι όμως. Ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Στιβ Κερ για την συγκρότηση της καλύτερης δυνατής ομάδας που θα μπορούσαν να κατεβάσουν στο Παρίσι οι ΗΠΑ.

    Ο πιο ... βετεράνος, από τους βετεράνους είναι και ο πιο παθιασμένος απ' όλους. Γιατί εκτός των τεράστιων επιτευγμάτων του, ο ΛεΜπρον μοιάζει σαν άλλος Δρυίδης να έχει βρει και το μαγικό φίλτρο, με το οποίο νικάει το χρόνο. Και τη συνταγή, βεβαίως, την κρατάει μόνο για τον εαυτό του!

    Το εμφανές γκριζάρισμα σε μαλλιά και γένια είναι ίσως το μοναδικό γνώρισμα με τους συνομήλικους του σαραντάρηδες. Γιατί μέσα στο παρκέ ο απίστευτος αυτός τύπος θυμίζει τον εικοσάχρονο παθιασμένο νεαρό, που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν από 20 χρόνια στην Αθήνα. Τότε είχε παίξει λίγο, τώρα ... δεν βγαίνει από το γήπεδο.

    Κόντρα στους Σέρβους αγωνίστηκε 32:19 λεπτά, μόλις 47'' λιγότερα από τον Κάρι των 36 πόντων με 9/14 τρίποντα. Όχι ότι ο ΛεΜπρον πήγε πίσω. Τελείωσε το ματς με ... τριπλ-νταμπλ (16π, 12ρ και 10 ασ) έχοντας 4/5δ, 2/4τρ και 2/3β. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ που έκανε δεύτερο τριπλ νταμπλ

    Το προηγούμενο του αντίστοιχο κατόρθωμα χρονολογείται από το 2012 στο Λονδίνο με 11π, 14ρ και 12 ασ, εναντίον της Αυστραλίας. Ο Σεργκέι Μπέλοφ το 1976 στο Μόντερεαλ με 23π, 14ρ και 10 ασ κόντρα στον Καναδά και ο Λούκα Ντόντσιτς με 16π, 10ρ και 18ασ απέναντι στη Γαλλία στο Τόκιο το 2021 είναι οι άλλοι δυο μπασκετμπολίστες που έγραψαν τριπλ-νταμπλ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο Τζέιμς δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την ιδέα της ήττας από τους Σέρβους. Ξεχείλιζε από πάθος, ηγήθηκε στο αμυντικό ξέσπασμα των ΗΠΑ στο τέταρτο δεκάλεπτο, σε μια στιγμή μάρκαρε μέχρι και τον Γιόκιτς και έγινε ο άνθρωπος που θα παράσερνε τους συμπαίκτες του στον δικό του, συγκλονιστικό ρυθμό.

    Στιβ Κερ: "Είναι απίστευτος..."

    Ο Στιβ Κερ που για χάρη του ΛεΜπρον έχει ... παρκάρει στον πάγκο των ΗΠΑ τον καλύτερο παίκτη των πρωταθλητών Σέλτικς, Τζέισον Τέιτουμ, δήλωνε μετά το ματς: "Προτιμώ φυσικά να κοουτσάρω τον ΛεΜπρον, παρά να προσπαθώ να τον αντιμετωπίσω μέσα στο γήπεδο..."

    Για τον κόουτς της Team USA αλλά και των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς "είναι πολύ ωραίο να τον ζεις από κοντά δίπλα στους συμπαίκτες του. Υπάρχει, τελικά, λόγος που είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Στα 39 του χρόνια κάνει τα πάντα. Κυριαρχεί στους αγώνες, αλλά είναι πρώτος και στην προπόνηση. Ένα ζωντανό παράδειγμα για όλους. Πραγματικά είναι απίστευτος.

    Απίθανος μπασκετμπολίστας. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μάρκαρε τον Γιόκιτς, πήρε ριμπάουντ, άνοιγε πρώτος τον αιφνιδιασμό μας. Τα λόγια περιττεύουν"

    Ο Κερ, που εναντίον του ΛεΜπρον κέρδισε και έχασε μερικές από τις μεγαλύτερες μάχες που έγιναν ποτέ στην ιστορία του ΝΒΑ, ξέρει καλά γιατί ο σχεδόν 40άρης βετεράνος είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του: "Ο ΛεΜπρον έχει αφήσει το αποτύπωμα του στο παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους. Δεν είναι μόνο το ταλέντο και η δυναμή του. Περισσότερο είναι το πάθος του, η αυτοπεποίθηση του και ο τρόπος που εμπνέει όλη την ομάδα με την ενέργεια που βγάζει σε αυτή την ηλικία. Τρομερός..."

    "Πόσες ευκαιρίες θα έχω ακόμα;"

    Κάπως έτσι ο ΛεΜπρον μοιάζει να παίζει κάθε φορά χωρίς να υπάρχει αύριο. Σα να μπαίνει σε τελική σειρά πλέι-οφ και να δίνει όλο το το είναι. Αυτός που δεν είχε καμιά ανάγκη να πάει στο Παρίσι, όχι μόνο βρέθηκε εκεί, κρατώντας μάλιστα την αμερικάνικη σημαία στην τελετή έναρξης, αλλά απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο της παρουσίας του πάνω στο παρκέ.

    Ίσως γιατί ξέρει ότι δίνει τις τελευταίες παραστάσεις του ενώπιον του διεθνούς κοινού, θέλοντας να κρεμάσει το τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος, έχοντας παίξει καλύτερα από ποτέ στη διοργάνωση.

    Γι αυτό απέναντι στους τρομερούς Σέρβους, ο ΛεΜπρον ... λύσσαξε για τη νίκη. Στο τέλος πήρε αγκαλιά τους άλλους δυο βετεράνους Κάρι και Ντουράντ, μάζεψε όλη την υπόλοιπη ομάδα και φώναξε: "Ένα ματς ακόμα". Ο Τζέιμς παραμένει στην ουσία ο παθιασμένος νεαρός από το Άκρον του Οχάιο, κι ας ασπρίσαν τα μαλλιά του. Ξέρει, όμως, ότι ακόμα κι αν πίνει το μαγικό φίλτρο νικώντας το χρόνο, δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρει.

    "Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες και τέτοιες στιγμές θα έχω ακόμα στην καριέρα μου. Να είμαι ικανός να διεκδικήσω κάτι, να ανταγωνιστώ και να παίξω μεγάλα ματς. Και σήμερα ήταν ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι" σχολίασε μετά τη μοναδική του παράσταση σε έναν από τους καλύτερους αγώνες που είδαμε ποτέ στην ιστορία των ολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ...

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALLISON DINNER

  • ΗΠΑ - Καναδάς: Η συνεργασία ΛεΜπρόν-Κάρι, τα εντυπωσιακά καρφώματα και τα highlights του φιλικού
    ΗΠΑ - Καναδάς: Η συνεργασία ΛεΜπρόν-Κάρι, τα εντυπωσιακά καρφώματα και τα highlights του φιλικού

    Τα καλύτερα στιγμιότυπα και οι φάσεις που ξεχώρισαν από το φιλικό παιχνίδι της Team USA με τον Καναδά, αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

    Μπροστά σε 20.757 κόσμο, που έκαναν ρεκόρ προσέλευσης στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ επικράτησε του Καναδά με 86-72 σε φιλική αναμέτρηση.

    Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το παιχνίδι, με τις συνεργασίες ανάμεσα σε ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι, το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τάιρις Χαλιμπάρτον, αλλά και τα highlights του Καναδά, αντιπάλου της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALLISON DINNER

  • Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για άλλα δύο χρόνια στους Λέικερς με max συμβόλαιο 104 εκατομμυρίων δολαρίων
    Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για άλλα δύο χρόνια στους Λέικερς με max συμβόλαιο 104 εκατομμυρίων δολαρίων

    Συμβόλαιο δύο ετών και 104 εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

    Για άλλα δύο χρόνια θα απολαμβάνουμε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο NBA και τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών υπέγραψε max συμβόλαιο με τους Λέικερς έναντι 104 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο εν λόγω deal υπάρχει player option για τη σεζόν 2025/26 και no trade clause, που σημαίνει ότι οι Λιμνάνθρωποι δεν θα μπορούν να κάνουν ανταλλαγή τον King James.

    Θυμίζουμε πως ο Μπρόνι Τζέιμς επιλέχθηκε από τους Λέικερς στο No55 του NBA Draft 2024 και αναμένεται να αγωνιστεί μαζί με τον ΛεΜπρόν στους Λέικερς, συνθέτωντας το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που θα παίξει στην ίδια ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

    Ο ΛεΜπρόν εντάχθηκε στο δυναμικό των Λέικερς το 2018 και μαζί τους κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2020. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε 25.7 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 8.3 ασίστ κατά μέσο όρο σε 71 παιχνίδια της regular season.

    Πηγή: Sport24.gr

  • ΛεΜπρόν: Κάνει opt out, αλλά θα επιστρέψει στους Λέικερς
    ΛεΜπρόν: Κάνει opt out, αλλά θα επιστρέψει στους Λέικερς

    Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα βρίσκεται στους Λέικερς και τη νέα σεζόν.

    Το συμβόλαιο του ΛεΜπρόν με τους Λέικερς έχει player option για τη σεζόν 2024-25, κάτι που σημαίνει πως από τον King James εξαρτάται αν θα ανανεώσει και θα μείνει με την συμφωνία αυτή.

    Σύμφωνα πάντως με τον δημοσιογράφο Dan Woike των LA Times, ο ηγέτης των λιμνάνθρωπων δεν θα κάνει χρήση της option, θα μείνει ελεύθερος, όμως η αίσθηση που υπάρχει είναι πως θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Λος Άντζελες.

    «Η πρόσληψη προπονητή είναι το πρώτο βήμα στην offseason όπου μια ομάδα καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το ρόστερ, ειδικά με τον Τζέιμς. Ο ΛεΜπρόν αναμένεται να κάνει opt out στο τωρινό συμβόλαιο του. Παρόλα αυτά υπάρχει αίσθηση ότι θα υπογράψει ξανά με τους Λέικερς. Θα είναι unrestricted free agent αν απορρίψει την player option», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALLISON DINNER

  • NBA, Λέικερς, η επόμενη μέρα: Όλα ανοιχτά για ΛεΜπρόν Τζέιμς, υπ' ατμόν ο Χαμ - οι σκέψεις για Τρέι Γιανγκ
    NBA, Λέικερς, η επόμενη μέρα: Όλα ανοιχτά για ΛεΜπρόν Τζέιμς, υπ' ατμόν ο Χαμ - οι σκέψεις για Τρέι Γιανγκ

    Ο πρόωρος αποκλεισμός των Λέικερς στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Νάγκετς είναι πιθανό να φέρει ανακατατάξεις στο Λ.Α. Όλα ανοιχτά για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που θέλει να δει τις κινήσεις της ομάδας πριν αποφασίσει τι θα κάνει, δύσκολη η παραμονή του Ντάρβιν Χαμ, συνεχίζουν να βλέπουν τον Τρέι Γιανγκ οι "Λιμνάνθρωποι".

    Οι Λέικερς αποκλείστηκαν με 4-1 στον πρώτο γύρο των playoffs μετά την ήττα τους στο Game 5 από τους Νάγκετς. Κάπως έτσι, άνοιξε πρόωρα η συζήτηση που ήθελαν όλοι να αποφύγουν: Τι θα γίνει στην επόμενη μέρα της ομάδας.

    Τα σενάρια που υπάρχουν είναι ήδη πολλά, ωστόσο στο Λ.Α ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους σχεδόν δύο μήνες για να κάνουν τον σχεδιασμό τους, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις τους.

    Σχεδόν αδύνατο να μείνει ο Χαμ

    Σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων, αυτός που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλους είναι ο Ντάρβιν Χαμ. Ο τεχνικός της ομάδας φέρεται να έχει χάσει την στήριξη των παικτών του μετά τους δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς από τους Νάγκετς (4-0 πέρυσι στους τελικούς της Δύσης και 4-1 φέτος στον πρώτο γύρο των playoffs).

    Ο Χαμ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο έναντι συνολικά 10 εκατ. δολαρίων, ωστόσο αυτό δεν του εξασφαλίζει τίποτα. Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίζεται να έχει χάσει τα αποδυτήρια από τον Φλεβάρη κι έπειτα. Οι παίκτες - με πρώτο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - φαίνεται να μην τον ακούν, ενώ είναι εξαιρετικά πρόσφατο το απίστευτο ξέσπασμα του "Βασιλιά" εναντίον του προπονητή του στο Game 4 με τους Νάγκετς επειδή δεν εισακούστηκε το αίτημά του να γίνει challenge σε μία φάση.

    Το συμβόλαιο του ΛεΜπρόν, ο Μπρόνι και οι στόχοι

    Την ίδια στιγμή, οι Λείκερς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο "Βασιλιάς" έχει player option για την σεζόν 2024/25 έναντι 51 εκατ. δολαρίων, την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει έως τις 29 Ιουνίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού στις 26 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το NBA Draft 2024, ενώ στις 30 Ιουνίου ξεκινούν οι συζητήσεις με τους free agents.

    Το Λ.Α φαίνεται διατεθειμένο να προσφέρει ακόμα και τριετή επέκταση συμβολαίου έναντι συνολικά 164 εκατ. δολαρίων στον "Βασιλιά", ενώ το "Athletic" αναφέρει ότι οι Λέικερς είναι διατεθειμένοι ακόμα και να επιλέξουν τον γιο του, Μπρόνι Τζέιμς, στο NBA Draft 2024 ώστε να τον πείσουν να μείνει.

    Ο ΛεΜπρόν πάντως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του: Θέλει να δει τους Λείκερς να κινούνται στην αγορά πριν αποφασίσει. Επιθυμεί να μάθει το πλάνο της ομάδας και το πώς σκοπεύουν οι Λέικερς να χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν γύρω από αυτόν και τον Άντονι Ντέιβις.

    Το όνομα του Τρέι Γιανγκ των Χοκς βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και έναν μήνα, αφού ο All Star γκαρντ θα έλυνε βασικά δομικά προβλήματα της ομάδας (playmaking και ικανότητα να παίξει το Pick and Roll για να ξεκουράζει τον ΛεΜπρόν, ενώ είναι και σταρ, κάτι που πάντα μετράει στο Λ.Α). Οι Λέικερς όμως ενδεχομένως να προτιμούν τον (συμπαίκτη του Γιανγκ) Ντεζούντε Μάρεϊ. Αυτό που είναι δεδομένο ωστόσο είναι ότι αν τεθεί ποτέ θέμα ενίσχυεησ και δίλημμα ανάμεσα στους Γιανγκ και Μάρεϊ, αυτός που λογικά θα παίξει ρόλο στην τελική απόφαση θα είναι ο... ΛεΜπρόν.

    Ένα "καυτό" καλοκαίρι

    Το μόνο σίγουρο στο Λ.Α είναι ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Πέρα από τον Χαμ, επισφαλείς θεωρούνται οι θέσεις των ΝτιΆντζελο Ράσελ (απογοήτευσε για 2η σερί σεζόν στα playoffs), Όστιν Ριβς (είναι το καλύτερο αντάλλαγμα που μπορούν να προσφέρουν οι Λέικερς και τον θέλει το... μισό NBA) και Ρούι Χατσιμούρα (έχει "καλό" συμβόλαιο που μπορεί να συμπεριληφθεί σε κάθε trade).

    Βασικά, πέραν του ΛεΜπρόν (αν μείνει) και του Ντέιβις όλα τα άλλα μπορούν να βγουν στο "σφυρί", συμπεριλαμβανομένων τριών μελλοντικών ντραφτ πικ πρώτου γύρου που μπορεί να προσφέρει το Λ.Α για να φέρει έναν ακόμα σταρ στην ομάδα. Κοινώς, το καλοκαίρι του 2025 θα είναι "καυτό" για τους Λείκερς.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALLISON DINNER
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο