Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 15:10

Κάνααν: «Ποιος δε θα ήθελε να παίξει μαζί με τον Τεόντοσιτς;»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για τον συμπαίκτη του στον Ερυθρό Αστέρα, τον Μίλος Τεόντοσιτς μίλησε ο Αϊζάια Κάνααν που είναι ιδιαίτερα χαρούμενος παίζοντας δίπλα στον Σέρβο.

Ο Αϊζάια Κάνααν μετά από μία διετία στον Ολυμπιακό, μετακόμισε στο Βελιγράδι για να υπηρετήσει τον Ερυθρό Αστέρα. Σε μία μεταγραφή που τον διατηρεί στα ίδια χρώματα με αυτά που φορούσε στο λιμάνι, κάτι που όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο BasketballSphere, αποτελούσε επιθυμία του.

«Ήθελα να μείνω στο κόκκινο και το άσπρο για όσο περισσότερο μπορώ. Όπως είπα και άλλες φορές, είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που είμαι εδώ» ανέφερε ο Κάνααν που ανυπομονεί τόσο για τα ντέρμπι με την Παρτίζαν, όσο και για να γνωρίσει το Βελιγράδι, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη συνύπαρξή του με τον Μίλος Τεόντοσιτς.

«Δεν μπορώ να συγκρίνω τα παιχνίδια ακόμα, ξέρω ότι και οι δύο κόντρες είναι... τρελές. Ειδικότερα στην Ελλάδα ήταν "άγριο". Σίγουρα ανυπομονώ για το ντέρμπι εδώ.

Είχα την ευκαιρία να παίξω με τον Τεόντοσιτς εδώ και λίγες εβδομάδες. Είναι εκπληκτικός πόιντ γκαρντ. Ποιος δε θα ήθελε να παίξει μαζί του; Ένας τρομερός πασές που διαβάζει το παιχνίδι με απίστευτο τρόπο».

Πηγή: Gazzetta.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 11:46

Σχετικά Άρθρα

  • Τεόντοσιτς: "Ο Ολυμπιακός το 2009 ήθελε να με ξεφορτωθεί, αλλά το EuroBasket και ένα ματς με την Σλοβενία τα άλλαξαν όλα"
    Τεόντοσιτς:

    Ο Μίλος Τεόντοσιτς θυμήθηκε το περάσμά του από τον Ολυμπιακό και την περίοδο που οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να τον παραχωρήσουν δανεικό ή με μεταγραφή το 2009 πριν η εμφάνισή του στον ημιτελικό του EuroBasket τα αλλάξει όλα.

    Ο Μίλος Τεόντοσιτς βρίσκεται πλέον στο λυκόφως της καριέρας του. Διανύει τα τελευταία του αγωνιστικά μίλια με τον Ερυθρό Αστέρα. Μιλώντας έτσι σε σερβικό podcast, έκανε ένα απολογισμό της καριέρας του και θυμήθηκε μεταξύ άλλων όσα έζησε στον Ολυμπιακό από το 2007 έως το 2011 που φόρεσε την φανέλα της ομάδας.

    Ο Σέρβος μαέστρος θυμήθηκε τι έζησε στον Πειραιά, έκανε αναφορές στον Πίνι Γκέρσον, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και την περίοδο που το καλοκαίρι του 2009 οι "ερυθρόλευκοι" σκεφτόντουσαν να τον παραχωρήσουν δανεικό - ή και με μεταγραφή - για χάρη ενός πιο έμπειρου παίκτη.

    Συγκεκριμένα, ο Τεόντοσιτς ανέφερε μεταξύ άλλων:

    Για τα πρώτα του βήματα στον Ολυμπιακό: "Ο Πίνι Γκέρσον με έφερε σε ηλικία 20 ετών (σ.σ το 2007) και έπαιζα αρκετά για παίκτη της ηλικίας μου για την εποχή. Μετά ήρθε ο Γιαννάκης. Είναι ένας προπονητής με αρχές που πρέπει να σεβαστείς. Είχε μία θεωρία ότι μετά την τρίτη πάσα μπορείς να κάνεις διείσδυση και μετά την έκτη πάσα μπορούσες να σουτάρεις.

    Σε μία προπόνηση, με μάρκαρε ένας παίκτης και πήγε κάτω από το σκριν, οπότε, λογικά, εγώ σούταρα. Το έκανα και διέκοψε την προπόνηση. Μία, δύο, πέντε φορές, στις αρχές δεν μπορούσαμε να τα βρούμε".

    Για την περίοδο που τέθηκε θέμα παραχώρησής του, το καλοκαίρι του 2009: "Ήρθε το EuroBasket, όπου δεν έπαιζα πάντα καλά. Τότε ήρθε το ματς με την Σλοβενία (σ.σ ημιτελικός, όπου είχε 32 πόντους στην νίκη των Σέρβων με 96-92 στην παράταση) που μου πήγε καλά.

    Υπήρχε συζήτηση για να παραχωρηθώ δανεικός για τον ΜακΙντάιρ (σ.σ στην Σιένα) ή να παραχωρηθώ με χρήματα για τον Χόλντεν (σ.σ στην ΤΣΣΚΑ). Τέλος πάντων, απλώς ήθελε να με ξεφορτωθεί. Μετά από τον αγώνα με την Σλοβενία όμως, όλα άλλαξαν. Επέστρεψα από το EuroBasket με μεγαλύτερο ρόλο, για να παίξω 30-35 λεπτά. Είναι πιο εύκολο όταν ξέρεις ότι θα παίζεις τόσο πολύ και δεν θα γίνεσαι αλλαγή στο πρώτο λάθος".

    Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Δεν ξέρω γιατί με εμπιστευόταν τόσο. Ποτέ δεν το κατάλαβα. Είναι ένας προπονητής και άνθρωπος που πάντα θα ευγνωμονώ. Όταν ο Ολυμπιακός ήθελε να με δώσει (σ.σ το καλοκαίρι του 2009) μου έδωσε πλήρη ελευθερία κινήσεων σε ηλικία 22 ετών, κάνοντάς με βασικό πόιντ γκαρντ στην εθνική Σερβίας.

    Από εκείνη την στιγμή, η καριέρα μου άρχισε να ανεβαίνει. Επίσης, δεν είναι μόνο προπονητής, μας φρόντιζε όλους, τόσο στην εθνική ομάδα, όσο και στον σύλλογο. Καλούσε τον προπονητή μου στον Ολυμπιακό να του μιλήσει, αλλά και άλλους. Ακόμα και τώρα όταν μιλάμε για τον Ντούντα έχουμε σεβασμό για αυτόν".

    Για τον τρόπο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για την ΤΣΣΚΑ το καλοκαίρι του 2011: "Δεν ήθελα να φύγω. Ο Ίβκοβιτς ήταν τότε προπονητής στον Ολυμπιακό και ήταν μία περίοδος που οι ιδιοκτήτες της ομάδας (σ.σ οι αδελφοί Αγγελόπουλοι) έκαναν σκέψεις να αποχωρήσουν. Πήρα τον Ντούντα και του είπα ότι είχα πρόταση από την ΤΣΣΚΑ. Μου είπε να το σκεφτώ.

    Μετά από μερικές μέρες τον πήρα και τού είπα ότι θέλω να μείνω, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Μου είπε ότι δεν ήταν και αυτός σίγουρος για το τι να κάνω. Του αποκάλυψα φυσικά τις λεπτομέρειες και μου είπε ακόμα και αυτός πως ήταν μία πρόταση που δεν γινόταν να αρνηθώ".

    Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Είχαν ενδιαφέρον αυτά τα παιχνίδια, ξεκινούσαν στις 20:45 και τελείωναν στις 3 το πρωί. Έγιναν καλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα μοιάζει με την δική μας, αλλά οι Έλληνες μιλάνε περισσότερο. Μετά από την πίεση που είχα για 4 χρόνια στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ότι πρέπει να κερδίσεις, δεν κοιμάσαι τα βράδια... Προσπαθείς να μην δείξεις συναισθήματα, αλλά σε επηρεάζει".

    Για την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό της EuroLeague το 2012: "Αυτό το παιχνίδι άλλαξε τις καριέρες μας. Αν είχαμε νικήσει , θα είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την επόμενη χρονιά. Έναν χρόνο αργότερα είχαμε λιγότερη αυτοπεποίθηση, επειδή παίξαμε πάλι με τον Ολυμπιακό (σ.σ στον ημιτελικό). Αν και είχε αλλάξει η ομάδα μας, το νιώθαμε.

    Ήμασταν κυρίαρχοι (σ.σ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012), έχοντας χάσει 5 παιχνίδια όλη την σεζόν. Ξεφύγαμε με 17, 19 πόντους με δέκα λεπτά για το φινάλε. Ο Κρστιτς, ο Κιριλένκο και ο Καούν ήταν στον πάγκο, δεν ξέραμε γιατί δεν έπαιζαν. Ο κόουτς (σ.σ Καζλάουσκας) τους ξεκούραζε για τον τελικό της VTB League με την Χίμκι. Ποιος τελικός της VTB;

    Ήμασταν όμως κυρίαρχοι και παίζαμε καλά. Και τότε ο Ολυμπιακός έβαλε μερικά τρίποντα. Ο Ντούντα το είχε ξανακάνει αυτό με την εθνική Σερβίας κόντρα στην Ισπανία, όταν έδωσε σε όλους τους παίκτες μία ευκαιρία, λέγοντας τους ότι δεν μπορούν να ξέρουν πότε θα ξαναπαίξουν σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

    Το έκανε και με τον Ολυμπιακό. Είχε τον Πρίντεζη και τον Σπανούλη στον πάγκο και έβαλε τον Κέσελι, που έπαιζε λίγο, τον Μάντζαρη, τον Σλούκα και τον Παπανικολάου, που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής και δεν ήταν βασικοί. Άρχισαν να σκοράρουν και ξαφνικά το καλάθι για εμάς έγινε μικρότερο.

    Το Final Four σαν σύστημα είναι άδικο και δεν το λέω επειδή χάσαμε τότε. Ας παίξουμε μία σειρά πέντε ή εφτά αγώνων και ας κερδίσει ο καλύτερος. Έτσι παίζουμε όλη την σεζόν και μετά έρχεται ένα παιχνίδι και χάνεις".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO/ EUROKINISSI
  • Ολυμπιακός, Κάνααν: Το εντυπωσιακό του ποσοστό μακριά από το ΣΕΦ
    Ολυμπιακός, Κάνααν: Το εντυπωσιακό του ποσοστό μακριά από το ΣΕΦ

    Ο Αϊζάια Κάνααν σουτάρει με καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο μακριά από το ΣΕΦ, όπως βλέπουμε και με τη βοήθεια του Hudlinstat και θέλει να παραμείνει στο κλαμπ των 50/40/90.

    Ταξίδι στο Βελιγράδι μέρος δεύτερο για τον Ολυμπιακό. Μία εβδομάδα μετά την Παρτίζαν και το «διπλό» που κρατάει τον Ολυμπιακό στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας (εδώ όλα τα σενάρια) οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τον Ερυθρό Αστέρα. Την τελευταία εκτός έδρας επιχείρηση του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της EuroLeague.

    Με τον Αϊζάια Κάνααν να έχει δύο ευκαιρίες, μία εκτός και μία εντός για να δει πού θα καταλήξουν τελικά τα ποσοστά του. Αρχικά ο Αμερικανός θέλει να κλείσει τη σεζόν στο χαρακτηριστικό 50/40/90. Δηλαδή με 50%+ στο δίποντο, 40%+ στο τρίποντο και 90%+ στις βολές.

    Αυτήν την ώρα μετράει 57.1%, 43.8% και 90.4% αντίστοιχα, με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν την πολύ καλή σεζόν του.

    Τα σουτ του Κάνααν και η έδρα

    Ο Ολυμπιακός παλεύει για τις τελευταίες του πιθανότητες όσον αφορά το πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά, όπως έχουν τονίσει και τα μέλη της ομάδας, στο φινάλε η ομάδα θα παραμείνει ανταγωνιστική για το Final Four με το πλεονέκτημα ή χωρίς.

    Με τον Κάνααν να έχει τη δική του... απάντηση όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι. Ο Αμερικανός έχει καλύτερα ποσοστά στο τρίποντο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. Κάτι που μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί ως το φινάλε, με τις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

    Ο Κάνααν στο τρίποντο εντός έδρας

    Σύνολο: 44/102 (43.1%)

    • Μπαρτσελόνα - 1/3 3π.
    • Παρτίζαν - 3/8 3π.
    • Εφές - 2/5 3π.
    • Μπασκόνια - 5/8 3π.
    • Ερυθρός Αστέρας 4/7 3π.
    • Ζάλγκιρις - 4/6 3π.
    • Ρεάλ Μαδρίτης - 1/3 3π.
    • Μπάγερν - 2/6 3π.
    • Βαλένθια - 2/6 3π.
    • Αρμάνι - 0/4 3π.
    • Μονακό - 2/5 3π.
    • Μακάμπι - 4/7 3π.
    • Άλμπα - 9/14 3π.
    • Βίρτους - 3/7 3π.
    • Παναθηναϊκός - 1/8 3π.
    • Βιλερμπάν - 1/5 3π.

    Ο Κάνααν στο τρίποντο εκτός έδρας

    Σύνολο: 34/76 (44.7%)

    • Παναθηναϊκός - 4/6 3π.
    • Αρμάνι - 1/2 3π.
    • Φενέρμπαχτσε - 3/6 3π.
    • Μακάμπι - 2/3 3π.
    • Μονακό 5/8 3π.
    • Βίρτους - 2/6 3π.
    • Βιλερμπάν - 4/7 3π.
    • Άλμπα - 2/4 3π.
    • Μπαρτσελόνα - 0/4 3π.
    • Μπασκόνια - 5/9 3π.
    • Ρεάλ Μαδρίτης - 0/2 3π.
    • Μπάγερν - 0/2 3π.
    • Βαλένθια - 1/5 3π.
    • Ζάλγκιρις - 0/2 3π.
    • Εφές - 3/5 3π.
    • Παρτίζαν - 2/5 3π.

    Η εξήγηση έχει να κάνει με το volume των προσπαθειών του Κάνααν. Στο ΣΕΦ όπως είναι λογικό έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στο να πάρει περισσότερες προσπάθειες και ειδικότερα στο τρανζίσιον.

    Στο Φάληρο μετράει 44/102 έναντι 34/76 μακριά από το ΣΕΦ. Εκτός των συνολικών προσπαθειών, τον Κάνααν έχουν ρίξει λίγο τα τρία πρόσφατα παιχνίδια στην «ερυθρόλευκη» έδρα. Μετά τα 9/14 με την Άλμπα, ο Κάνααν σούταρε 5/20 και έριξε λίγο τα νούμερά του, αλλά το True Shooting % παρέμεινε ψηλά, στο 66.2%.

    Άλλωστε μιλάμε για έναν γκαρντ που προσφέρει στον Ολυμπιακό 1.17 πόντους ανά κατοχή, μετρώντας συγκεκριμένα 1.33 από το pick n' roll και 1.26 σε catch n' shoot καταστάσεις. Εκεί δηλαδή που ο Πίτερς είναι ο «απόλυτος» της EuroLeague με το αδιανόητο νούμερο του 1.61 σε πόντους ανά κατοχή.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO/ EUROKINISSI
    • Ερυθρός Αστέρας: «Ο Ότζο είχε κορωνοϊό πριν πεθάνει»
      Ερυθρός Αστέρας: «Ο Ότζο είχε κορωνοϊό πριν πεθάνει»

      Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς αποκάλυψε πως ο Μάικλ Ότζο είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και επέστρεψε πρόωρα στις προπονήσεις πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην προπόνηση

      Ο διοικητικός ηγέτης των Σέρβων προχώρησε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τον τραγικό θάνατο του Μάικλ Ότζο, ο οποίος πέθανε από ανακοπή ενώ έκανε ατομική προπόνηση στις 7 Αυγούστου.

      Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο Sportklub εξηγώντας πως ο εκλιπών βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορωνοϊό στις αρχές Ιουλίου, όταν είχε έντονο βήχα και πυρετό.

      «Ο αθλητικός διευθυντής και ο γιατρός του Ερυθρού Αστέρα πήγαν αμέσως στα Επείγοντα και δυστυχώς, αναγνώρισαν τον πρώην παίκτη μας. Εν συνεχεία, επικοινωνήσαμε με την οικογένεια του. Έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μάς ζητήσει η οικογένεια του Μάικλ! Να ελέγξουμε τι ακριβώς συνέβη! Τότε, λοιπόν αρχίσαμε να ψάχνουμε την υπόθεση κι ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές Ιουλίου, ο Ότζο άρχισε να νιώθει έντονο πόνο στο στήθος, να έχει βήχα και πυρετό».
      Στις 6 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι είχε πνευμονία στον δεξί πνεύμονα. Έπειτα από μια εβδομάδα, πρόβλημα προέκυψε και στον αριστερό πνεύμονα. Όλες αυτές οι εξετάσεις έγιναν σε ιδιωτική κλινική που του συνέστησε δυο φορές να πάει στην αρμόδια για θέματα κορωνοϊού κλινική στο Βελιγράδι κι εκείνος αρνήθηκε. Αντίθετα, πήρε διάφορα αντιβιοτικά και βιταμίνες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση του.

      Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος στις 29 Ιουλίου ήταν άσχημα ενώ οι εξετάσεις του στις 5 Αυγούστου έδειξαν ότι η πνευμονία είχε υποχωρήσει. Μάλιστα είχε αναπτύξει αντισώματα που σήμαιναν πως είχε ξεπεράσει τον Covid-19 ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε αρχίσει να ενισχύεται.
      Την ίδια μέρα, πήρε άδεια για χαλαρή αθλητική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ένιωσε άσχημα έστω και στο ελάχιστο, έπρεπε να σταματήσει.

      Σύμφωνα πάντα με τον Τσόβιτς, ο Ότζο είχε αποκαλύψει στον γιατρό του ότι έκανε προπονήσεις και το προηγούμενο διάστημα όπου κουραζόταν γρήγορα! Έκανε προπόνηση στις 31 Ιουλίου, 1η και 4η Αυγούστου. Έπειτα από τρεις μέρες, πέθανε...

      Το ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς ο Ότζο προπονούταν πριν πάρει το ΟΚ από τους γιατρούς, εξηγώντας πως ο κορονοϊός και η πνευμονία μπορεί να επιβάρυναν την καρδιά του. Σύμφωνα με τους Σέρβους, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η νεκροψία περιλαμβάνει τεστ κορονοϊού.

      Kızılyıldız başkanı Nebojsa Covic, geçtiğimiz günlerde kalp krizinden hayatını kaybeden Michael Ojo'nun ölümümden önce koronavirüse yakalanmış olduğunu açıkladı. (SportKlub) pic.twitter.com/Zn1Vbo3Yoe

      — Socrates (@SocratesDergi) August 10, 2020

      Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/KOCA SULEJMANOVIC

    • Euroleague, Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 88-81: Τον «σκότωσε» ο... φευγάτος!
      Euroleague, Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 88-81: Τον «σκότωσε» ο... φευγάτος!

      Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός και έφτασε να προηγείται ακόμη και με 15 πόντους για να πάει στα αποδυτήρια στο +12 (36-48), αλλά ξέχασε να... επιστρέψει στο παρκέ κι ο Λορέντσο Μπράουν τον τιμώρησε - Ο Αμερικάνος, που ήταν αμφίβολος καθώς πιέζει τον Αστέρα να τον παραχωρήσει στην Αρμάνι Μιλάνο σταμάτησε στους 34 πόντους και οι Σέρβοι με επιμέρους σκορ 52-33 έφτασαν στη νίκη

      Η απόδοση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο προϊδέαζε για εύκολη νίκη στο Βελιγράδι, όμως ο Ερυθρός Αστέρας όχι μόνο «γύρισε» το ματς, αλλά το κέρδισε κι εύκολα (88-81).

      Ο Κεστούτις Κεμζούρα και οι παίκτες του δε βγήκαν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο κι ο αντίπαλος έκανε ό,τι ήθελε.

      Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και με πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Μπράουν προηγήθηκαν με 11-7 (4') αφού οι Πειραιώτες έκαναν εύκολα λάθη. Μετά το τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός ακούμπησε σε όλες τις επιθέσεις στο low post κι έτσι με πόντους από τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Παπανικολάου προσπέρασε στο σκορ (14-16, 8').

      Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις και στη συνέχεια αφού Ριντ και Πολ βοήθησαν στην επιθετική παραγωγικότητα ενώ όλοι, μα όλοι, έπαιξαν καταπληκτική άμυνα (16-25, 12'). Ο ρυθμός άνηκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του Κεμζούρα, οι παίκτες που έμπαιναν από τον πάγκο αμέσως έκαναν αισθητή την παρουσία τους (Ρότσεστι, Βεζένκοβ) και η διαφορά ανέβηκε κι άλλο (24-39, 15'). Στη συνέχεια υπήρξε μία χαλάρωση σε θέμα συγκέντρωσης η οποία βοήθησε τους Σέρβους να μειώσουν σε 31-39 (17'), όμως ο Πολ επανέφερε την τάξη (35-48, 20').
      Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στην τρίτη περίοδο και με τον Τσέρι ανήμπορο να μαρκάρει τον Μπράουν η διαφορά μειώθηκε αισθητά και γρήγορα (44-50, 24'). Ο Ερυθρός Αστέρας σε κάθε φάση σχεδόν υποχρέωνε τον αντίπαλο σε λάθος κι έτσι με τρίποντο του Μπάρον προσπέρασε με 61-58 (30').

      Η αγωνιστική ανυπαρξία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Κεμζούρα έβλεπε τους παίκτες του να επιδίδονται σε τραγικέ επιλογές στην επίθεση χωρίς την παραμικρή παρεμβολή ενώ στην άλλη πλευρά Μπάρον και Μπράουν έκαναν πάρτι (76-68, 36'). Δύο συνεχόμενα καλάθια του Πρίντεζη μετέτρεψαν το σκορ σε 78-74 (38'), όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο.

      ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι νικητές δεν τα παράτησαν, πίεσαν, βρήκαν πολλά εύκολα καλάθια κι έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ. Ανώτεροι σε τρίποντα (54.5%-8/21%) και λάθη (9-13).

      ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λορέντζο Μπράουν σε 29:27 είχε 34 πόντους (11/18δ., 2/4τρ., 6/9β.), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 λάθη.
      ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τσέρι βρέθηκε στο παρκέ 24:12 κι είχε 0/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 0/2 βολές, 2 ασίστ, 2 λάθη και είδε τον Λορέντζο Μπράουν να τον κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Τελείωσε το ματς με -8 στο ranking.

      Σε κακή βραδιά κι ο Σπανούλης (2/9 σουτ).

      ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπίλι Μπάρον τελείωσε με 17 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

      ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μία ομάδα στο παρκέ κι αυτή ήταν ο Ερυθρός Αστέρας. Οι Σέρβοι έκαναν ό,τι ήθελαν τον Ολυμπιακό.

      ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ερυθρός Αστέρας την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός την απουσία του από το παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο.

      Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ουίλι Ριντ μετά από πάσα του Τέιλορ Ρότσεστι στο τρίτο δεκάλεπτο.

      Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-48, 61-61, 88-81

      Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

      Πέμπτη 19/12
      Φενέρμπαχτσε - Ζενίτ 81-84
      Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 88-79
      Αρμάνι Μιλάνο - Βαλένθια 78-71
      Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης 55-77

      Παρασκευή 20/12
      Χίμκι - Ζαλγκίρις 83-74
      Εφές - ΤΣΣΚΑ 80-81
      Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 88-81
      Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 21:30
      Βιλερμπάν - Άλμπα Βερολίνου 21:45

      Η βαθμολογία
      1.Αναντολού Εφές 12-3
      2.Ρεάλ 12-3
      3.Μπαρτσελόνα 11-3
      4.Μακάμπι 11-4
      5.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-5
      6.Παναθηναϊκός 9-6
      7.Αρμάνι Μιλάνο 8-7
      8.Χίμκι 8-7
      9.Μπάγερν 6-8
      10.Βιλερμπάν 6-8
      11.Βαλένθια 6-9
      12.Μπασκόνια 6-9
      13.Ολυμπιακός 6-9
      14.Ερυθρός Αστέρας 6-9
      15.Φενερμπαχτσέ 5-10
      16.Ζενίτ 4-11
      17.Άλμπα 4-10
      18.Ζαλγκίρις 3-12
      *Με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν από ένα ματς λιγότερο...

      Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI
    • Ευρωλίγκα: Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός για το βήμα ελπίδας προς τα πλέι οφ
      Ευρωλίγκα: Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός για το βήμα ελπίδας προς τα πλέι οφ

      Με ώθηση από τη νίκη απέναντι στην Χίμκι, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (20:00, Novasports1) τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και θέλει να κάνει ένα ακόμα βήμα ελπίδας για τα πλέι οφ.

      Μία ίσον… καμία», είναι το σύνθημα που συνοδεύει τον Ολυμπιακό στην τρίτη κατά σειρά διπλή αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκας. Ο στόχος πριν το τζάμπολ της, ήταν το «δύο στα δύο», για να αυξηθούν στο έπακρο οι ελπίδες διεκδίκησης μίας θέσης στα πλέι οφ μέχρι το τέλος. Η μία νίκη ήρθε, απέναντι στη Χίμκι το βράδυ της Τετάρτης και με τρόπο… ανυψωτικό και απόψε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (20:00, Novasports1) στο Βελιγράδι, οι «ερυθρόλευκοι», θέλουν να της δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία, ή αλλιώς να μην γίνει… καμία.

      Απέναντι στους αναγεννημένους σέρβους (δύο νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια) με τον προ δεκαπενταετίας προπονητή του, Ντράγκαν Σάκοτα, στον πάγκο και του επί χρόνια αντιπάλου, Τζέιμς Γκιστ, ο Ολυμπιακός θέλει να φτάσει το ρεκόρ του στο 7-8 για να έχει βάσιμες ελπίδες να μπει στο τέλος της διαδρομής στις οκτώ κορυφαίες ομάδες. Στην «Stark» ή όπως πάντα θα λέγεται για τους έλληνες «Beodgracka» Αρένα, όπου το 2005 η Εθνική ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την τρίτη καλύτερη της διοργάνωσης με 76,9 πόντους μέσο όρο παθητικό. Πρέπει να αντιπαρατάξουν δύναμη, ενέργεια και καθαρό μυαλό για να τα καταφέρουν.

      Το θετικό, είναι πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και οι δεκατρείς παίκτες που έχει πάρει στην αποστολή ο Κεστούτις Κεμζούρα, είναι διαθέσιμοι. Για τους γηπεδούχους, που έχουν ως τώρα 5 νίκες και 9 ήττες, θα απουσιάσει ο τραυματίας Στράτος Περπέρογλου, ενώ άγνωστο είναι το τι θα συμβεί με τον Λορένζο Μπράουν, ο οποίος είναι στο στόχαστρο της Αρμάνι Μιλάνο και λόγω της άρνησης του Ερυθρού Αστέρα να τον παραχωρήσει, έχει θέσει ουσιαστικά εαυτό εκτός ομάδας.

      «Κλειδιά» για τη νίκη, θα είναι όπως δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοφ στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η συγκέντρωση, η καλή αμυντική τακτική και το ομαδικό πνεύμα στην επίθεση. Όπως πάντα, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Ολυμπιακού, θα δημιουργήσουν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα υπέρ και των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ, όμως όταν αυτό θα γίνει, οι σχέσεις μένουν στην… άκρη και το ζητούμενο είναι η νίκη.

      Διαιτητές του αποψινού αγώνα, είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Ράιν Πεεράντι (Φινλανδία).

      Σε επίπεδο προϊστορίας, η σημερινή είναι η έβδομη επίσημα αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να έχει πέντε νίκες και μία ήττα, στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Βελιγράδι με σκορ 89-78 τον Ιανουάριο του 2018. Σε τρία εκτός έδρας ματς με την σερβική ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο νίκες.

      Μικρά-Μικρά:

      -Ο Βασίλης Σπανούλης, χρειάζεται 16 πόντους για να φτάσει τους 4153 και να περάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος αποσύρθηκε με 4152.

      -Τη σεζόν 2003/04, ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε παίκτη στον Ολυμπιακό τον 18χρονο τότε, Γιώργο Πρίντεζη.

      -Ο Τέιλορ Ρότσεστι, αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα τη σεζόν 2017/18, έχοντας συμπαίκτες τους αποψινούς του αντιπάλους, Ντόμπριτς, Νταβίντοβιατς και Γιοβάνοβιτς. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρωλίγκα, με 13,4 πόντους και 5 ασίστ μέσο όρο.

      -Μπράντον Πολ και Ντέρικ Μπράουν, ήταν συμπαίκτες στην Αναντολού Εφές την σεζόν 2016/17.

      -Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ήταν συμπαίκτης με τον Όγκνιεν Ντόμπριτς το 2013 στην Εθνική νέων της Σερβίας, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τσεχίας.

      Πηγή: Sport-fm.gr - Protothema.gr
    • Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Μια παρέα οι οπαδοί τους στο Σύνταγμα - Άνοιξε το κέντρο
      Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Μια παρέα οι οπαδοί τους στο Σύνταγμα - Άνοιξε το κέντρο

      Χειροκροτήματα, συνθήματα και κλίμα γιορτής ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων που έκαναν μαζί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενόψει του παιχνιδιού των ομάδων τους, απόψε στις 22.00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Κλειστό παρέμεινε επί ώρα το κέντρο της Αθήνας, όσο οι οπαδοί κινούνταν ομαδικά από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι μέσω Ομόνοιας

      Αλλο περιεχόμενο στο γιορτινό κλίμα που επικρατεί στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος έδωσαν λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα: Μαζί, φώναξαν συνθήματα για τις ομάδες τους ενόψει του παιχνιδιού μεταξύ των ομάδων τους, απόψε στις 10 το βράδυ, για το ποιός θα προκριθεί στο Europa League. Οι δύο ομάδες είναι αδελφοποιημένες και οι σχέσεις μεταξύ των οπαδών τους άριστες, πράγμα που αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά σήμερα.

      Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα που έχουν καταλύσει οι περισσότεροι είχαν υποδεχθεί αναλόγως στη Σερβία τους φίλους του Ολυμπιακού. Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα είναι γιορτινή ανάμεσά τους- αν και η αστυνομία είναι διακριτικά παρούσα- ενώ όλοι μαζί αναμένεται να πάνε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το παιχνίδι. Οι οπαδοί των δύο ομάδων έκαναν πορεία προς την Ομόνοια και από εκεί μέσω της Αθηνάς έφτασαν στο Μοναστηράκι, απ' όπου μετακινήθηκαν με τον ηλεκτρικό για το γήπεδο.
      https://www.youtube.com/watch?v=B_DyT5TVrbs
      https://www.youtube.com/watch?v=YXh07o9Ivs4
      79723091_1040871742912261_4276607826933055488_n
      79759141_2491809624394246_6624188301832093696_n
      78946536_2484082785242146_1400370874225262592_n
      79001364_449930172371575_6216606148938694656_n
      79370224_572064576922756_698313351062618112_n

      Ο στόχος, πάντως, ένας και μοναδικός για τους «ερυθρόλευκους». Μονόδρομος είναι η νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (22:00, CosmoteSport 2HD) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι «σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε», όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. Από την άλλη, οι Σέρβοι προκρίνονται εκείνοι στην επόμενη φάση μόνο αν δεν χάσουν και ο προπονητής τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς δήλωσε πως «ο Ολυμπιακός είναι φαβορί όποτε παίζει στο Καραϊσκάκη».

      IMG_7898
      IMG_7901

      Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αβραάμ Παπαδόπουλου ως βασικού, καθώς είναι κάτι που θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ εκτός αποστολής είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ερωτηματικό αποτελεί ο Μποάκιε, ως προς το αν ξεκινήσει βασικός.

      Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν βαθμό στον όμιλο ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έχει 3.

      Πιθανές ενδεκάδες:

      Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλος (ή Μεριά), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Αραμπί

      Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντεγκενέκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Βούλιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Ματέο Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ.

      Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

    • Ολυμπιακός: Ολοταχώς για sold out με Ερυθρό Αστέρα
      Ολυμπιακός: Ολοταχώς για sold out με Ερυθρό Αστέρα

      Οι «ερυθρόλευκοι» ενημέρωσαν πως απομένουν ελάχιστα εισιτήρια για το ματς της Τετάρτης απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

      Κατάμεστο αναμένεται να είναι το «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου και θα κριθεί το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού!

      «Φτερά» έχουν κάνει τα περισσότερα διαθέσιμα εισιτήρια για το κρίσιμο παιχνίδι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League
      Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσαν οι «ερυθρόλευκοι» απομένουν ελάχιστα εισιτήρια και αυτά θα διατεθούν μέσω ίντερνετ και τα οποία αφορούν επιστροφές από χορηγούς και την UEFA.
      Πηγή: Protothema.gr
    • Champions League, Ερυθρός Αστέρας - Λίβερπουλ: Ερυθρόλευκη μάχη στο Βελιγράδι

      Το Rajiko Mitic (γνωστό ως Μαρακανά) θα είναι κατάμεστο στην αναμέτρηση των κόκκινων του Βελιγραδίου μ’ αυτούς του Λίβερπουλ 19:55, Cosmote Sport 2) – Η Μπριζ υποδέχεται τη Μονακό στο άλλο παιχνίδι που ξεκινά νωρίς

      Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης, αλλά από τη στιγμή που η… πέτρα του σκανδάλου θα απουσιάσει η αλήθεια είναι ότι έχασε κάτι από την λάμψη του.

      Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται στο Μαρακανά του Βελιγραδίου την Λίβερπουλ, ωστόσο με τον αγώνα να κινδυνεύει να πάρει άλλες διαστάσεις, ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Σέρτζαν Σακίρι και η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή αλλά όχι ο ηλεκτρισμένη.
      Ο Σακίρι, που είναι Κοσοβάρος στην καταγωγή, είχε πετύχει το περασμένο καλοκαίρι, στον αγώνα Μουντιάλ Σερβία-Ελβετία, το νικητήριο γκολ των Ελβετών στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε κάνοντας με τα χέρια του τον αετό της Μεγάλης Αλβανίας.

      Με ή χωρίς τον Σακίρι πάντως η Λίβερπουλ είναι το ακλόνητο φαβορί για το σημερινό ματς, όπου θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου (το ντέρμπι Νάπολι-Παρί διεξάγεται το βράδυ). Ο Αστέρας έχει έναν βαθμό (αυτόν που πήρε εντός έδρας από την Νάπολι) και έχει δεχθεί σε τρία ματς 10 γκολ, αλλά εντός έδρας παραμένει αήττητος στα τελευταία του 7 Ευρωπαϊκά ματς με την προηγούμενη ήττα του να έχει σημειωθεί όμως και πάλι από Βρετανική ομάδα (Άρσεναλ).
      Στο άλλο παιχνίδι κρίνεται η 3η θέση του 1ου ομίλου με την απογοητευτική Μονακό να υποδέχεται την Μπριζ και τον Τιερί Ανρί να ψάχνει την πρώτη του νίκη στον πάγκο των Μονεγάσκων.

      Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:
      1ος όμιλος
      Μονακό-Mπριζ (19:55, Cosmote Sport 3)
      Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ (22:00, Cosmote Sport 3)

      Βαθμολογία
      1. Ντόρτμουντ 9 (8-0)
      2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (5-6)
      3. Μονακό 1 (2-6)
      4. Μπριζ 1 (2-5)

      2ος όμιλος
      Τότεναμ–Αϊντχόφεν (22:00, Cosmote Sport 7)
      Ίντερ-Μπαρτσελόνα (22:00, Cosmote Sport 3)

      Βαθμολογία
      1. Μπαρτσελόνα 9 (10-2)
      2. Ίντερ 6 (4-4)
      3. Τότεναμ 1 (5-8)
      4. Αϊντχόφεν 1 (3-8)

      3ος όμιλος
      Ερυθρός Αστέρας-Λίβερπουλ (19:55, Cosmote Sport 2)
      Νάπολι-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, Cosmote Sport 5)

      Βαθμολογία
      1. Λίβερπουλ 6 (7-3)
      2. Νάπολι 5 (3-2)
      3. Παρί Σεν Ζερμέν 4 (10-6)
      4. Ερυθρός Αστέρας 1 (1-10)

      4ος όμιλος
      Σάλκε-Γαλατάσαραϊ (22:00, Cosmote Sport 8)
      Πόρτο-Λοκομοτίβ Μόσχας (22:00, Cosmote Sport 9)

      Βαθμολογία
      1. Πόρτο 7 (5-2)
      2. Σάλκε 5 (2-1)
      3. Γαλατάσαραϊ 4 (3-1)
      4. Λοκομοτίβ Μόσχας 0 (1-7)
      Πηγή: Protothema.gr
    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο