Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 22:47

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Εμπίντ - Υπέγραψε συμβόλαιο 301 εκατ. δολαρίων έως το 2029 με τους Σίξερς

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Εμπίντ κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων με τις ΗΠΑ

Ο 30χρονος Τζοέλ Εμπίντ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Σίξερς, το οποίο συγκαταλέγεται στα τρία ακριβότερα όλων των εποχών στο ΝΒΑ.
Συγκεκριμένα οι Σίξερς ανακοίνωσαν ότι ο Τζοέλ Εμπίντ θα συνεχίσει στον οργανισμό της Φιλαντέλφια ως το 2029 (με δική του option τη σεζόν 2028-29) και πιθανότατα θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα με την οποία ξεκίνησε το επαγγελματικό μπάσκετ! Το προηγούμενο συμβόλαιο του Τζοέλ Εμπίντ είχε διάρκεια ως το 2027.
Τώρα με τη νέα max συμφωνία, αυτό το συμβόλαιο μετατράπηκε σε πενταετές και θα εισπράξει συνολικά 301 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κατά μέσο όρο 60εκ. ανά έτος!

Το νέο συμβόλαιο (δηλαδή το τριετές που συμπληρώνει το υπόλοιπο) είναι αξίας 192 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Εμπίντ κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων με τις ΗΠΑ, αλλά ως μέλος των Σίξερς δεν έχει καταφέρει να τους οδηγήσει ούτε στους τελικούς της Ανατολής.
Επιλέχθηκε στο #3 του draft το 2014 από τους Σίξερς κατά τη διάρκεια της “Trust the Process” (που ουδέποτε απέδωσε ουσιαστικούς καρπούς), αλλά έπαιξε μπάσκετ δύο χρόνια αργότερα, αφού ήταν τραυματίας.

Δηλαδή ο μόνιμος… μπελάς του Εμπίντ, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να παίξει πάνω από 68 ματς κανονικής διάρκειας.

Το 2023 αναδείχτηκε MVP του ΝΒΑ και ως τώρα μετράει 433 συμμετοχές με μέσο όρο 27.9 πόντους και 11.2 ριμπάουντ (σ.σ. μόνο μία χρονιά χωρίς νταμπλ-νταμπλ μέσο όρο), ενώ έχει 59 ματς με 24.9π. και 10.9ριμπ.

Πηγή: www.eurohoops.gr - Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 20:36

Σχετικά Άρθρα

  • NBA: Χωρίς Μπακς και Αντετοκούνμπο τα ματς των Χριστουγέννων
    NBA: Χωρίς Μπακς και Αντετοκούνμπο τα ματς των Χριστουγέννων

    Το πρόγραμμα των αγώνων του ΝΒΑ, την ημέρα των Χριστουγέννων, έχει πέντε ματς... φωτιά, αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμειναν εκτός της λίστας.

    Μετά από έξι συνεχόμενα Χριστούγεννα στο παρκέ, την 24η Δεκεμβρίου 2024, οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις!

    Το Athletic αποκάλυψε το πρόγραμμα της ημέρας με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο ΝΒΑ και ανάμεσα στις δέκα ομάδες υπάρχουν μπόλικοι MVP και περισσότεροι πρωταθλητές.

    Με τους Σαν Αντόνιο Σπερς θα κάνουν την πρώτη εμφάνιση μετά τη σεζόν 2016-2017 και αυτό... εξαιτίας της παρουσίας του Βίκτορ Γουεμπανιάμα στο ρόστερ τους. Με αντιπάλους τους Νιου Γιορκ Νικς, τη μεγαλύτερη σταθερά στα ματς των Χριστουγέννων.

    Το ντέρμπι Γουόριορς - Λέικερς θα φέρει αντιμέτωπους τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι, ενώ υπάρχουν και οι αναμετρήσεις Μάβερικς - Τίμπεργουλβς (το ζευγάρι ματς των τελικών της Δύσης), όπως και η αναμέτρηση ανάμεσα στους Φοίνιξ Σανς και τους Ντένβερ Νάγκετς.

    Και φυσικά, υπάρχει το ντέρμπι της Ανατολής με τους πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς να φιλοξενούν τους Φιλαδέλφια 76ερς.

    Τα ματς του NBA τα Χριστούγεννα

    • Νικς - Σπερς
    • Μάβερικς - Τίμπεργουλβς
    • Σέλτικς - Σίξερς
    • Γουόριορς - Λέικερς
    • Σανς - Νάγκετς
    Πηγή: Gazzetta.gr
    • Κάρι: «Να είμαι για πάντα στους Γουόριορς, αλλά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα»
      Κάρι: «Να είμαι για πάντα στους Γουόριορς, αλλά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα»

      O Στεφ Κάρι έδειξε για άλλη μια φορά πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στους Γουόριορς.

      Είναι ήδη θρύλος των Γουόριορς. Ο Στεφ Κάρι έχει πανηγυρίσει τέσσερα πρωταθλήματα με το Γκόλντεν Στέιτ, αποτελεί τον κορυφαία σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ και έχει αλλάξει το άθλημα, καθορίζοντας μια ολόκληρη εποχή.

      Πιστός στους πολεμιστές από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ και συνεχίζει απτόητος στην ομάδα του Στιβ Κερ. Σε λίγο καιρό θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκεί που θα εκπροσωπήσει την Team USA.

      Ο Στεφ Κάρι μίλησε στο Yahoo Sports στο Las Vegas και έδειξε την επιθυμία του να παραμείνει για πάντα στους Γουόριορς, αλλά τόνισε πως τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. «Θέλω να είμαι Warrior για πάντα. Πάντα ήταν στόχος μου. Κάθομαι σε αυτή την καρέκλα αυτή τη στιγμή, αλλά στη ζωή και ειδικότερα στη ζωή του ΝΒΑ, είναι ένα άγριο περιβάλλον και τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα», ήταν τα λόγια του.

      Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ DAVID MAXWELL
    • Σάσα Βεζένκοβ: "Κρατάω τις καλές στιγμές με τους Κινγκς και ανυπομονώ για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον"
      Σάσα Βεζένκοβ:

      Ο Σάσα Βεζένκοβ θα αποτελέσει νέο παίκτη των Τορόντο Ράπτορς, αποχωρώντας από το Σακραμέντο μετά από έναν χρόνο. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποχαιρέτησε τους Κινγκς με ανάρτησή του στο Instagram.

      Ο Σάσα Βεζένκοβ έγινε ανταλλαγή από τους Σακραμέντο Κινγκς και αναμένεται να ενταχθεί στους Τορόντο Ράπτορς ενόψει της σεζόν 2024/25.

      Μερικές ώρες από το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο NBA, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον οργανισμό για την κοινή τους πορεία. Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά από το trade, ο Βεζένκοβ δήλωσε ότι ανυπομονεί για το μέλλον:

      Το ποστ του Βεζένκοβ:

      "Το ότι έπαιξα τη rookie σεζόν μου με τους Σακραμέντο Κινγκς ήταν μια απίστευτη και μοναδική εμπειρία. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και για όλη την υποστήριξη που έλαβα από όλους στην πορεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους που με καλωσόρισαν από την πρώτη μέρα. Κρατάω τις καλές στιγμές και ανυπομονώ για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον"

      Πηγή: Sport24.gr
    • NBA: Ο Λούκα Ντόντσιτς αναδείχθηκε MVP των τελικών της Δύσης
      NBA: Ο Λούκα Ντόντσιτς αναδείχθηκε MVP των τελικών της Δύσης

      Ο Λούκα Ντόντσιτς έλαβε τον τίτλο του MVP των τελικών της δυτικής περιφέρειας στο NBA.

      Οι Ντάλας Μάβερικς πήραν με 4-1 τη σειρά με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και ο Λούκα Ντόντσιτς έλαβε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών της Δύσης.

      Ο Σλοβένος αστέρας ήταν μαγικός στα παιχνίδια με τους Τίμπεργουλβς, ενώ στο Game 5 που επισφράγισε την πρόκριση του Ντάλας, σημείωσε 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

      Ο Ντόντσιτς διανύει μία εκπληκτική σεζόν στο NBA, στην οποία μετρά κατά μέσο όρο 33.9 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ.

      Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ERIK S. LESSER
    • Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη πεντάδα του NBA ο Giannis για 6η σερί σεζόν
      Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη πεντάδα του NBA ο Giannis για 6η σερί σεζόν

      Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα του NBA. Ποιοι είναι οι άλλοι 14 παίκτες που τα κατάφεραν.

      Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε για 6η συνεχόμενη σεζόν στην κορυφαία πεντάδα του NBA. Μαζί του βρίσκονται ο MVP της σεζόν, Νίκολα Γιόκιτς, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Σέι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και ο Τζέισον Τέιτουμ.

      Κάτι ανάλογο με τον Giannis έχει πετύχει μόνο ο θρυλικός Τζέρι Γουέστ, ο άνθρωπος που αποτελεί το logo του NBA.

      Ο Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος οδήγησε τους Νιου Γιορκ Νικς μέχρι το 2ο γύρο των play off είναι μέλος της 2ης πεντάδας, μαζί με τους Άντονι Ντέιβις, Κέβιν Ντουράντ, Άντονι Έντουαρντς και Καουάι Λέοναρντ.

      Ενώ στην τρίτη πεντάδα κατέληξαν οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Ταίρίς Χαλιμπέρτον, Ντομάντας Σαμπόνις και Ντέβιν Μπούκερ. Πλέον, ο Τζέιμς έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε ηλικία 39 ετών που μπαίνει σε κάποια από τις κορυφαίες πεντάδες του ΝΒΑ.

      Πηγή: Gazetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TANNEN MAURY

    • Πέθανε πρώην παίκτης του NBA σε ηλικία μόλις 33 ετών
      Πέθανε πρώην παίκτης του NBA σε ηλικία μόλις 33 ετών

      Έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης των Λέικερς σε ηλικία μόλις 33 ετών

      Πέθανε σε ηλικία 33 ετών ο Ντάριους Μόρις, πρώην παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, Σίξερς, Λος Άντζελες Κλίπερς και των Γκρίζλις.

      Αγωνίστηκε στο NBA κάνοντας 132 συμμετοχές στην κανονική περίοδο, από το 2011 έως και το 2015, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2020, έχοντας παίξει ακόμα στην G-League, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Γαλλία.

      Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο διάσημος δημοσιογράφος Σαμς Σαράνια μέσα από μία ανάρτηση στο Twitter, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει τα αίτια.

      Δείτε την ανάρτηση

      Πηγή: in.gr

    • NBA, Λέικερς, η επόμενη μέρα: Όλα ανοιχτά για ΛεΜπρόν Τζέιμς, υπ' ατμόν ο Χαμ - οι σκέψεις για Τρέι Γιανγκ
      NBA, Λέικερς, η επόμενη μέρα: Όλα ανοιχτά για ΛεΜπρόν Τζέιμς, υπ' ατμόν ο Χαμ - οι σκέψεις για Τρέι Γιανγκ

      Ο πρόωρος αποκλεισμός των Λέικερς στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Νάγκετς είναι πιθανό να φέρει ανακατατάξεις στο Λ.Α. Όλα ανοιχτά για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που θέλει να δει τις κινήσεις της ομάδας πριν αποφασίσει τι θα κάνει, δύσκολη η παραμονή του Ντάρβιν Χαμ, συνεχίζουν να βλέπουν τον Τρέι Γιανγκ οι "Λιμνάνθρωποι".

      Οι Λέικερς αποκλείστηκαν με 4-1 στον πρώτο γύρο των playoffs μετά την ήττα τους στο Game 5 από τους Νάγκετς. Κάπως έτσι, άνοιξε πρόωρα η συζήτηση που ήθελαν όλοι να αποφύγουν: Τι θα γίνει στην επόμενη μέρα της ομάδας.

      Τα σενάρια που υπάρχουν είναι ήδη πολλά, ωστόσο στο Λ.Α ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους σχεδόν δύο μήνες για να κάνουν τον σχεδιασμό τους, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις τους.

      Σχεδόν αδύνατο να μείνει ο Χαμ

      Σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων, αυτός που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλους είναι ο Ντάρβιν Χαμ. Ο τεχνικός της ομάδας φέρεται να έχει χάσει την στήριξη των παικτών του μετά τους δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς από τους Νάγκετς (4-0 πέρυσι στους τελικούς της Δύσης και 4-1 φέτος στον πρώτο γύρο των playoffs).

      Ο Χαμ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο έναντι συνολικά 10 εκατ. δολαρίων, ωστόσο αυτό δεν του εξασφαλίζει τίποτα. Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίζεται να έχει χάσει τα αποδυτήρια από τον Φλεβάρη κι έπειτα. Οι παίκτες - με πρώτο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - φαίνεται να μην τον ακούν, ενώ είναι εξαιρετικά πρόσφατο το απίστευτο ξέσπασμα του "Βασιλιά" εναντίον του προπονητή του στο Game 4 με τους Νάγκετς επειδή δεν εισακούστηκε το αίτημά του να γίνει challenge σε μία φάση.

      Το συμβόλαιο του ΛεΜπρόν, ο Μπρόνι και οι στόχοι

      Την ίδια στιγμή, οι Λείκερς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο "Βασιλιάς" έχει player option για την σεζόν 2024/25 έναντι 51 εκατ. δολαρίων, την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει έως τις 29 Ιουνίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού στις 26 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το NBA Draft 2024, ενώ στις 30 Ιουνίου ξεκινούν οι συζητήσεις με τους free agents.

      Το Λ.Α φαίνεται διατεθειμένο να προσφέρει ακόμα και τριετή επέκταση συμβολαίου έναντι συνολικά 164 εκατ. δολαρίων στον "Βασιλιά", ενώ το "Athletic" αναφέρει ότι οι Λέικερς είναι διατεθειμένοι ακόμα και να επιλέξουν τον γιο του, Μπρόνι Τζέιμς, στο NBA Draft 2024 ώστε να τον πείσουν να μείνει.

      Ο ΛεΜπρόν πάντως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του: Θέλει να δει τους Λείκερς να κινούνται στην αγορά πριν αποφασίσει. Επιθυμεί να μάθει το πλάνο της ομάδας και το πώς σκοπεύουν οι Λέικερς να χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν γύρω από αυτόν και τον Άντονι Ντέιβις.

      Το όνομα του Τρέι Γιανγκ των Χοκς βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και έναν μήνα, αφού ο All Star γκαρντ θα έλυνε βασικά δομικά προβλήματα της ομάδας (playmaking και ικανότητα να παίξει το Pick and Roll για να ξεκουράζει τον ΛεΜπρόν, ενώ είναι και σταρ, κάτι που πάντα μετράει στο Λ.Α). Οι Λέικερς όμως ενδεχομένως να προτιμούν τον (συμπαίκτη του Γιανγκ) Ντεζούντε Μάρεϊ. Αυτό που είναι δεδομένο ωστόσο είναι ότι αν τεθεί ποτέ θέμα ενίσχυεησ και δίλημμα ανάμεσα στους Γιανγκ και Μάρεϊ, αυτός που λογικά θα παίξει ρόλο στην τελική απόφαση θα είναι ο... ΛεΜπρόν.

      Ένα "καυτό" καλοκαίρι

      Το μόνο σίγουρο στο Λ.Α είναι ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Πέρα από τον Χαμ, επισφαλείς θεωρούνται οι θέσεις των ΝτιΆντζελο Ράσελ (απογοήτευσε για 2η σερί σεζόν στα playoffs), Όστιν Ριβς (είναι το καλύτερο αντάλλαγμα που μπορούν να προσφέρουν οι Λέικερς και τον θέλει το... μισό NBA) και Ρούι Χατσιμούρα (έχει "καλό" συμβόλαιο που μπορεί να συμπεριληφθεί σε κάθε trade).

      Βασικά, πέραν του ΛεΜπρόν (αν μείνει) και του Ντέιβις όλα τα άλλα μπορούν να βγουν στο "σφυρί", συμπεριλαμβανομένων τριών μελλοντικών ντραφτ πικ πρώτου γύρου που μπορεί να προσφέρει το Λ.Α για να φέρει έναν ακόμα σταρ στην ομάδα. Κοινώς, το καλοκαίρι του 2025 θα είναι "καυτό" για τους Λείκερς.

      Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALLISON DINNER
    • Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χωρίς τον Greek Freak οι Μπακς στο Game 3 με τους Ιντιάνα Πέισερς
      Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χωρίς τον Greek Freak οι Μπακς στο Game 3 με τους Ιντιάνα Πέισερς

      Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα παραταχθούν οι Μιλγουόκι Μπακς στο Game 3 των playoffs με τους Ιντιάνα Πέισερς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στη γάμπα.

      Ο Μιλγουόκι Μπακς θα αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς για το τρίτο παιχνίδι της σειράς (1-1) των playoffs του NBA, με τα "ελάφια" να παρατάσσονται για άλλη μια φορά χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

      Ο Greek Freak δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στη γάμπα, ενώ υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο πρόβλημα δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

      Σε ό,τι αφορά στον Κρις Μίντλετον, η συμμετοχή του χαρακτηρίζεται, ακόμα, αμφίβολη, αφού ο δεξιός του αστράγαλος παραμένει πρησμένος από το διάστρεμμα που υπέστη στο Game 2 της σειράς.

      O Αντετοκούνμπο αποτελεί για ακόμα μια σεζόν, το βασικό "γρανάζι" και τον μεγάλο πρωταγωνιστή των Μπακς, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να μετρά 30.4 πόντους, 11.5 ριμπάουντ και 6.5 ασίστ ανά 35.2 λεπτά σε 73 αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν.

      Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TANNEN MAURY
    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο