Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 22:10

Παπαγιάννης για τη Μονακό: Στόχος μας το Final-4 της Euroleague

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Γιώργος Παπαγιάννης άφησε την Φενέρ για τη Μονακό και βάζει ψηλά τον πήχη για τη νέα του ομάδα

«Θέλουμε να πάμε στο Final Four της Euroleague. Αυτός είναι ο στόχος μας». Αυτό -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε ο Έλληνας διεθνής πίβοτ Γιώργος Παπαγιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).
Ο Παπαγιάννης, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη στο πρωτάθλημα η Μονακό την Κυριακή στη Βιλερμπάν (88-71) διαβεβαιώνει ότι η Μονακό πρέπει να «παίξει καλύτερα», ξεκινώντας από την Τετάρτη (9/10) εντός έδρας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Euroleague.
«Είναι μία διοργάνωση που θέλουμε να κερδίσουμε», δηλώνει ο Παγαγιάννης, που έφτασε το καλοκαίρι από την τουρκική Φενερμπαχτσέ με τον συμπατριώτη του Νικ Καλάθη, που τον γνωρίζει τόσο καλά που μπορεί «...να ξέρει από το πρόσωπό μου πώς θα αντιδράσω».
«Θέλω να παίξω ξανά στο Final Four (σ.σ: όπως την περασμένη σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε)). Η ομάδα το θέλει επίσης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Λοιπόν, είναι το πρώτο βήμα. Γιατί θέλουμε να κερδίσουμε την Euroleague, αλλά εκεί πάμε σταδιακά, όσον αφορά τα εθνικά κύπελλα και το πρωτάθλημα, θέλουμε να κατακτήσουμε όλα τα τρόπαια, αυτή είναι η βασική φιλοδοξία αυτής της ομάδας», είπε.

«Πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Αυτή η ομάδα είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας. Πρέπει να τη διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Φυσικά, είναι νωρίς στη σεζόν. Αλλά δεν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογίες. Ας δούμε τα λάθη μας και τι κάναμε καλά. Αυτές οι δύο ήττες ήταν ένα μάθημα.

Η Euroleague από την άλλη είναι δύσκολη κάθε σεζόν. Αλλά γίνεται όλο και πιο δυνατή. Νομίζω ότι το επίπεδό της είναι πλέον σεβαστό σε όλο τον κόσμο. Το μότο του διαγωνισμού είναι "κάθε αγώνας μετράει". Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πραγματικά έτσι», συμπλήρωσε κα συνέχισε:

«Φυσικά, το να κάνεις χωρίς βασικούς παίκτες (σ.σ: τραυματίες οι Καλάθης και Κορκμάζ) δεν βοηθάει. Αλλά είμαστε επαγγελματίες. Κανείς δεν είπε ότι θα ήταν εύκολο. Κάποιοι καλούνται να παίξουν σε άλλη θέση, να προσαρμοστούν. Αλλά όποιος παίζει πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Γνωρίζω τον Νικ (Καλάθη) τόσο καιρό. Είναι ένας υπέροχος τύπος, ένας σπουδαίος παίκτης, ένας εξαιρετικός συμπαίκτης. Τα υπόλοιπα είναι η σχέση μας. Το να παίζουμε μαζί τόσα χρόνια σημαίνει κάτι από μόνο του, χωρίς να χρειάζεται να εξηγώ τα πάντα. Αυτός στο πλευρό μου έχει γίνει συνήθεια, είμαι με τον Νικ 365 μέρες το χρόνο. Άλλωστε, ακόμα κι αν είμαι κάποιος που δεν κρύβει τα συναισθήματά του, ο Νικ ξέρει ακριβώς τι νιώθω πώς θα αντιδράσω».

Σχετικά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ τόνισε: «Η Μακάμπι στοχεύει πάντα στο καλύτερο. Περιμένουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Πρέπει να τρέξουμε καλύτερα, να ξέρουμε πώς να κάνουμε γρήγορες αντεπιθέσεις. Και να δείξουμε ότι είμαστε μια αθλητική ομάδα. Ταυτόχρονα, εμείς οι νεοφερμένοι, πρέπει να ενσωματωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό προσπαθώ να κάνω σύντομα».

Πηγή: ΑΠΕ - Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 19:54

Σχετικά Άρθρα

  • Μονακό, Παπαγιάννης: "Στόχος το Final Four και η κατάκτηση της EuroLeague"
    Μονακό, Παπαγιάννης:

    Ο Γιώργος Παπαγιάννης σε δηλώσεις του που δημοσίευσε η Μονακό μίλησε για τις φιλοσοξίες της ομάδας τη νέα σεζόν, ενώ τόνισε πως στόχος θα είναι η επιστροφή στο Final Four και η κατάκτηση του τροπαίου.

    Η σεζόν 2024/25 θα βρει τον Γιώργο Παπαγιάννη να αγωνίζεται στη Μονακό σε EuroLeague και γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς αποχώρησε από τη Φενερμπαχτσέ μετά από μία σεζόν στην τουρκική ομάδα.

    Ο 'Έλληνας σέντερ στις πρώτες του δηλώσεις από την προετοιμασία της ομάδας, η οποία διεξάγεται στο Μπόρμιο της Ιταλίας, αναφέρθηκε στην νέα χρονιά.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπαγιάννη:

    Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα και την προσέγγιση των Μονεγάσκων: "Είμαι ενθουσιασμένος, χάρηκα πολύ που γνώρισα και τους νέους μου συμπαίκτες και ανυπομονώ για τη νέα χρονιά. Ο οργανισμός ολόκληρος, και ο κόουτς και η διοίκηση, ήθελαν πολύ να είμαι εδώ, μου μίλησαν και για τους στόχους και έτσι αποφάσισα να έρθω".

    Για τη συνύπαρξη με τον Νικ Καλάθη και την υποδοχή από τους συμπαίκτες του: "Μιλήσαμε και με τον Νικ φυσικά. Έχω συνυπάρξει μαζί του για πολλά χρόνια και χαίρομαι που θα παίζω και πάλι δίπλα του."

    Όλα τα παιδιά μας υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και εμείς είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε μαζί τους. Φυσικά περιμένουμε και τον Μάικ να επιστρέψει (σ.σ. από τον τραυματισμό στη μέση και την επέμβαση που υποβλήθηκε) και ανυπομονούμε για την έναρξη της χρονιάς".

    Για την πορεία της Μονακό τα τελευταία χρόνια: "Παρακολοθούσα τη Μονακό και τις υψηλές θέσεις που είχε κατακτήσει στην κατάταξη της EuroLeague, ειδικά τις τελευταίες τρεις σεζόν. Πέρυσι έφτασαν μία νίκη μακριά από το Final Four και πριν δύο χρόνια βρέθηκαν στο Final Four του Κάουνας."

    Για τους στόχους της νέας χρονιάς: "Φέτος θέλουμε να πάμε και πάλι στο Final Four και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Αυτός άλλωστε είναι και προσωπικός μου στόχος, αλλά είμαι βέβαιος πως είναι και της ομάδας"

    Για το project της Μονακό: "Η ομάδα έκανε καλή δουλειά για να "ενώσει όλα τα σωστά κομμάτια" ώστε να είναι στην κορυφή όχι μόνο φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια".

    Πηγή: Sport24.gr
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παπαγιάννης: Ξέρουμε τη Γερμανία αλλά κοιτάζουμε τι κάνουμε καλά εμείς (video)
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παπαγιάννης: Ξέρουμε τη Γερμανία αλλά κοιτάζουμε τι κάνουμε καλά εμείς (video)

    Ο «πύργος» της Εθνικής μπάσκετ μίλησε για τον προημιτελικό με τη Γερμανία

    Ο Γιώργος Παπαγιάννης ζει με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες και έχοντας ήδη μία πρόκριση σε αυτούς, μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο αυριανό (6/8, 12.00) προημιτελικό με τη Γερμανία.
    Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Παρίσι. «Το χρειαζόμαστε πάρα πολύ το παιχνίδι, θέλουμε πάρα πολύ να πάμε στην επόμενη φάση. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και θα παρουσιάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο αυριανό παιχνίδι.
    Πάμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Γνωρίζουμε τι κάνει καλά η Γερμανία στο παιχνίδι της και τι μειονεκτήματα έχει. Από εκεί και πέρα, εμείς θα κοιτάζουμε τον εαυτό μας, τι κάνουμε καλά, και τι κάναμε καλά στα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς δώσαμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια.

    Κοιτάξαμε και τις αδυναμίες μας που μας στοίχισαν στα δύο πρώτα ματς, αλλά και στο τρίτο με την Αυστραλία που γύρισε το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι και το τελευταίο λεπτό».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παπαγιάννης: Ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι αποχωρεί, υπογράφει στη Φενέρμπαχτσε
    Παπαγιάννης: Ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι αποχωρεί, υπογράφει στη Φενέρμπαχτσε

    Ο Γιώργος Παπαγιάννης ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στους «πράσινους», ο διεθνής σέντερ συμφώνησε με τη Φενέρμπαχτσε.

    Ο Παναθηναϊκός περίμενε την απάντηση που έπρεπε να δώσει ο Γιώργος Παπαγιάννης, αναφορικά με την πρόταση ανανέωσης που είχε γίνει. Ο Έλληνας σέντερ απάντησε αρνητικά, αργά τα ξημερώματα της Παρασκευής και παράλληλα ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε.

    Πλέον, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα στραφεί σε άλλες λύσεις για τη θέση του σέντερ, λογικά από την αγορά του ΝΒΑ, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο Παπαγιάννης.

    Ο Έλληνας σέντερ θα αγωνιστεί για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, στο πλευρό των Τζόναθαν Μότλεϊ και Σερτάκ Σανλί, με τους τρεις να συνθέτουν μία ισχυρή front line.

    O «Big Papa» αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό, μετά την επιστροφή του το 2018. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Super Cup, ενώ γίνεται ο δεύτερος αρχηγός των «πράσινων» που αποχωρεί, μετά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος μετά από μία σεζόν απουσίας επέστρεψε.

    Πηγή: Gazzetta.gr
  • Γιώργος Παπαγιάννης: Ο «Splash Mountain» του Παναθηναϊκού (video)
    Γιώργος Παπαγιάννης: Ο «Splash Mountain» του Παναθηναϊκού (video)
    Ο Γιώργος Παπαγιάννης του 5% στα τρίποντα σε έξι σεζόν στον Παναθηναϊκό, έφτασε στο σημείο να μετράει 54% έξω από τα 6.75 μέτρα τη φετινή χρονιά και να αποτελεί το «κρυφό» του όπλο! Το Gazzetta αναλύει...

    Ήταν 3 Ιανουαρίου 2017.

    Εκείνη την περίοδο ο Γιώργος Παπαγιάννης αγωνιζόταν στη θυγατρική ομάδα των Σακραμέντο Κινγκς στην G-League (σ.σ. τότε ακόμα NBDL), τους Στόκτον Κινγκς, οι οποίοι υποδέχονταν στην «Stockton Arena» τους Λος Άντζελες Ντι-Φέντερς. Αυτό το ματς έμελλε να ήταν και.. ιστορικό για τον Έλληνα σέντερ.

    Όχι επειδή πέτυχε 19 πόντους και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του. Απλούστατα ήταν η μέρα που επιχείρησε το πρώτο του τρίποντο σε επίσημο παιχνίδι! Και όχι μόνο το επιχείρησε, αλλά ευστόχησε κιόλας. Έστω και αν η μπάλα χρειάστηκε να περάσει από... περιπέτεια μέχρι να «αναπαυθεί» στο διχτάκι.

    Το πρώτο τρίποντο του Παπαγιάννη

    Βέβαια είχε προηγηθεί και ο ημιτελικός του Eurobasket Εφήβων στον Βόλο τον Αύγουστο του 2015 απέναντι στη Λιθουανία, όταν και είχε «πάρει» το πρώτο του τρίποντο εάν συμπεριλάβουμε και τις μικρές ηλικίες. Μόνο που τότε δεν είχε βρει στόχο. Η «σχέση» του Παπαγιάννη με τα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων είχε ξεκινήσει από εκείνο το βράδυ του Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια. Μια σχέση άκρως... πλατωνική. Αν όχι και σχέση... εξ αποστάσεως αφού στην πενταετία που ακολούθησε σπανίως αποφάσιζε να πάρει σουτ από μακρινή απόσταση.

    Το 5% του Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό...

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από εκείνο το σημείο έως και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και έχοντας αγωνιστεί σε NBA, G-League, Ελλάδα και Euroleague ο διεθνής σέντερ είχε στο σύνολο 4/28 τρίποντα! Εκ των οποίων 0/2 στο ΝΒΑ, 3/7 συνολικά στην G-League, 1/10 στην Euroleague και 0/9 στην Basket League. Όπερ και σημαίνει ποσοστό της τάξεως του 14%.

    Και αν απομονώσουμε την την τετραετία που προηγήθηκε στον Παναθηναϊκό, το εν λόγω ποσοστό «βυθίστηκε» στο 5% καθώς ο Παπαγιάννης είχε ευστοχήσει σε μόλις ένα τρίποντο (σ.σ. και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2020-21 στο ΟΑΚΑ και δη σε ματς απέναντι στην Αναντολού Εφές) σε 19 προσπάθειες στο σύνολο! Κι όμως. Μέσα σε λίγους μήνες ήρθαν τα πάνω-κάτω, μετατρέποντας την αδυναμία του (ή αν προτιμάτε την ολιγωρία του) σε πραγματικό... υπερόπλο.

    Το 54% του Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό...

    Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει υπερδιπλασιάσει τις προσπάθειες που παίρνει από τα 6.75 μέτρα σε σχέση με την καριέρα του έως και το περασμένο καλοκαίρι ενώ έχει εννιαπλασιάσει τις εύστοχες προσπάθειές του! Συγκεκριμένα μετράει φέτος 34/63 τρίποντα σε Ελλάδα και Euroleague, όπερ και σημαίνει ποσοστό της τάξεως του 54%!

    Για να το κάνουμε και... πιο ψιλά: Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Παπαγιάννης έχει 17/36 τρίποντα. Το 47.2% τον κατατάσσει στον 8ο πιο εύστοχο παίκτη έξω από τα 6.75 σε ολόκληρη την Euroleague ενώ είναι και ο σέντερ με το υψηλότερο ποσοστό! Ακολουθούν οι Ντούμπλιεβιτς με 44% και 51/115 τρίποντα και Τόμπι με 42% και 21/50 τρίποντα.

    Αντίστοιχα και παρά τα 220 εκατοστά του, είναι ο πιο εύστοχος παίκτης τριών πόντων στη φετινή Basket League καθώς με το 63% χάρη στα 17/27 τρίποντα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Αφήνοντας πίσω του, τους Σακιέλ ΜακΚίσικ (53% με 26/149), Γιάννη Κουζέλογλου (52% με 9/17, έχει αποχωρήσει για την Μπούργος), Ράιαν Τέιλορ (51% με 16/31, έχει αποχωρήσει για την Μπρέσια), Νίκο Χουγκάζ (50% με 7/14) και Ματέους Πονίτκα (48% με 14/29).

    Πηγή: Gazzetta.gr
  • Μ. Βρετανία - Ελλάδα 77-93: Mε ομαδική κι αμυντική δουλειά έγινε το 3/3
    Μ. Βρετανία - Ελλάδα 77-93: Mε ομαδική κι αμυντική δουλειά έγινε το 3/3

    Η Ελλάδα με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα (21π., 3ρ., 5ασ.) και με τον Γιώργο Παπαγιάννη να βρίσκει ρυθμό (17π., 6ριμπ.) επικράτησε της Μ. Βρετανίας με 77-93 κάνοντας το 3/3 στην α' φάση του Eurobasket.

    Η Εθνική Ελλάδας έκανε το 3/3 στην πρώτη φάση του Eurobasket επικρατώντας της Μ. Βρετανίας η οποία αποκλείστηκε, με 77-93. Απόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο για λόγους ξεκούρασης, ο Δημήτρης Ιτούδης προσπάθησε να δώσει ρυθμό στους υπόλοιπους. Η ομάδα παρουσίασε «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή της, ωστόσο ήταν απολύτως λογικά αφού εκτός από τον καλύτερό της παίκτη αντιμετώπισε «λειψανδρία» και στη θέση «5».

    Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να μην αγωνίστηκε, αλλά σε θέμα ενέργειας η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά. Τα πολλά κλεψίματα στην αρχή έφεραν εύκολα καλάθι στην επίθεση και έτσι προηγήθηκε με 3-8 (3’). Ο Νέλσον βοήθησε την ομάδα του να βρει ρυθμό στην επίθεση και με 3/4 τρίποντα τη βοήθησε να προσπεράσει και στο σκορ με 13-8 (5’). Το τάιμ άουτ του Ιτούδη και η είσοδος των Σλούκα, Λούντζη διόρθωσαν την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, οι δυο πρόσφεραν 11 διαδοχικούς πόντους στην Ελλάδα η οποία επέστρεψε σε θέση οδηγού (15-19, 8’).

    Τα τρίποντα των Σλούκα και Παπανικολάου ανέβασαν τη διαφορά στους 12 πόντους (17-29, 12’), όμως οι Βρετανοί με τον Νέλσον να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της εθνικής μας ομάδα κατάφεραν και διατήρησαν επαφή στο σκορ (26-32, 14’). Οι περιορισμένες λύσεις στους ψηλούς μαζί με τα φάουλ των Παπαγιάννη και Θανάση Αντετκούνμπο υποχρέωσαν την Ελλάδα να παίξει με πολύ χαμηλό σχήμα κάτι το οποίο ξεκάθαρα δεν τη βόλεψε και ο Μόφορντ με τρίποντο μείωσε σε 35-39 (17’).

    Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την εικόνα με την οποία τελείωσε η δεύτερη. Η Ελλάδα είχε πρόβλημα στο παιχνίδι «5on5» και έτσι η Μ. Βρετανία πλησίασε αρκετά (50-51, 24’). Η παρουσία του Παπαγιάννη διόρθωσε αρκετά πράγματα στην άμυνα, πήρε τα ριμπάουντ και άφησε την επίθεση για τον Σλούκα ο οποίος με δύο σερί τρίποντα έκανε το 54-63 (27’).

    Το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του, οι διεθνείς είχαν βελτιώσει εντυπωσιακά την πίεση στην άμυνα και τα κλεψίματα έφερναν αιφνιδιασμούς. Οι συνεργασίες με τον Παπαγιάννη συνεχίζονταν, ο σέντερ του Παναθηναίκού βρήκε ρυθμό και με δικά του καλάθια έκανε το 64-81 (34’). Μονααδικό ζητούμενο ήταν το τελικό σκορ με την κόρνα της λήξης να δίνει την απάντηση (77-93).

    ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν οι αντίπαλοι πλησίασαν σε 52-53, η Ελλάδα έβγαλε καλή αντίδραση και με επιμέρους σκορ 4-14 ξέφυγαν με διψήφια διαφορά πόντων και δεν ασχολήθηκε κανεις ξανά με το ποια ομάδα θα επικρατούσε.

    MVP: Ο Κώστας Σλούκας έπαιξε 21:43 κι είχε 21 πόντους (3/4διπ., 5/6τριπ.,, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη. Εξαιρετική απόδοση είχε και ο Κώστας Παπανικολάου με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα!

    Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Καλή δουλειά από τον Γιώργο Παπαγιάννη (17π., 6ριμπ.) που βρήκε τα… πατήματά του και τον Μιχάλη Λούντζη (10π., 2ριμπ., 5ασ., 1κλεψ.)

    Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Στο ματς με την Ελλάδα δεν βοήθησε ο Βαν Όστρουμ (κάποτε έπαιξε στον Αρκαδικό) και ολοκλήρωσε χωρίς πόντο.

    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά η απόδοση του Παπαγιάννη. Η Ελλάδα τον έχει ανάγκη και έδειξε να βρίσκει ρυθμό εκμεταλλευόμενος την ευκολία της αναμέτρησης. Πολύ καλό νέο!

    ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:Η Ελλάδα ευστόχησε σε 12 τρίποντα και ολοκλήρωσε με 27 ασίστ.

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA:Η Ελλάδα δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση, αλλά κυρίως δεν είχε rotation στους ψηλούς και κόντρα στην αθλητικότητα των Βρετανών αντιμετώπισε προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε όπως έπρεπε και «καθάρισαν» οι γκαρντ και οι φόργουορντ, αλλά και ο Παπαγιάννης ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταπληκτικός.

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-24, 43-46, 60-71, 77-93

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

  • Σερβία - Ελλάδα: Χωρίς Παπαγιάννη και Παπαπέτρου στο Βελιγράδι
    Σερβία - Ελλάδα: Χωρίς Παπαγιάννη και Παπαπέτρου στο Βελιγράδι

    Η Ελλάδα παίζει την Πέμπτη (21:00) απέναντι στη Σερβία για τα προκριματικά του World Cup

    Χωρίς τους τραυματίες Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη αναχωρεί την Τετάρτη η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας για το Βελιγράδι προκειμένου να παίξει την Πέμπτη (21:00) με τη Σερβία για τα προκριματικά του World Cup.

    Η Εθνική Ανδρών αναχωρεί για το Βελιγράδι και την αναμέτρηση με τη Σερβία (25/8, 21.00) για τη Β' Προκριματική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023! Δείτε τους 12 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή! #FIBAWC #WinForHellas #HellasBasketball 🏀🇬🇷 https://t.co/2lHZyl98em

    — Hellenic Basketball (@HellenicBF) August 24, 2022

    Μέσα βρίσκονται οι Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Μιχάλης Λούντζης.

    Η Ελλάδα έχει μεταφέρει ρεκόρ 3-1 στη Β' Φάση και είναι σε πλεονεκτική θέση, ενώ οι Σέρβοι που θα μπουν σε μεγάλες περιπέτειες με ήττα, βρίσκονται στο 1-3.

    H ανακοίνωση της ΕΟΚ

    Με 12 παίκτες αναχωρεί σε λίγες ώρες (17.55) και αφού προπονήθηκε στο ΟΑΚΑ, η Εθνική Ανδρών για το Βελιγράδι. Εκτός αποστολής έμειναν οι Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Γιάννης Κουζέλογλου.

    Στην αποστολή συμμετέχουν οι Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Μιχάλης Λούντζης.

    Ο αγώνας της Β’ Προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με τη Σερβία θα διεξαχθεί αύριο (25/8) στις 21.00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσει ο εντός έδρας με το Βέλγιο, την Κυριακή 28/8 στις 20.00 στο ΟΑΚΑ.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Εθνική μπάσκετ: Θετικά μηνύματα για Παπαγιάννη, αισιοδοξία ενόψει EuroBasket 2022
    Εθνική μπάσκετ: Θετικά μηνύματα για Παπαγιάννη, αισιοδοξία ενόψει EuroBasket 2022

    Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Γιώργο Παπαγιάννη, καθώς στις τελευταίες εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξε ότι η κατάστασή του έχει βελτιωθεί σημαντικά και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει EuroBasket 2022.

    Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι το μοναδικό ερωτηματικό για την Εθνική Ελλάδας ενόψει EuroBasket 2022. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού δεν έχει προπονηθεί από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, εδώ και μια εβδομάδα δηλαδή, αφού το μυϊκό ζήτημα στον δικέφαλο που αντιμετωπίζει τον αφήνει διαρκώς εκτός κανονικού προγράμματος.

    Ωστόσο στις τελευταίες εξετάσεις στις οποίος υποβλήθηκε έδειξαν ότι η εικόνα του έχει βελτιωθεί και επομένως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για τις υποχρεώσεις της "επίσημης αγαπημένης" στο EuroBasket 2022. Η κατάσταση του θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

    Πηγή: Sport24.gr

  • Εθνική Ελλάδας: Σοβαρή ανησυχία για Παπαγιάννη
    Εθνική Ελλάδας: Σοβαρή ανησυχία για Παπαγιάννη
    Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, o 25χρονος διεθνής σέντερ που ακόμη δεν έχει προπονηθεί καθόλου με την Εθνική ομάδα, αισθάνεται ενοχλήσεις σε τένοντα στον οπίσθιο μηριαίο. Εξαιρετικά αμφίβολος για Σερβία και Βέλγιο, ανησυχία και για το Eurobasket 2022!

    Tο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμπλήρωσε οκτώ ημέρες προετοιμασίας και ακόμη δεν έχει δει στο παρκέ την "κολώνα" της ομάδας, που προέρχεται από μία πολλά υποσχόμενη σεζόν στην Euroleague (μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας).

    O λόγος για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας βρίσκεται στα "πιτς" με ενοχλήσεις σε τένοντα του οπίσθιου μηριαίου.

    Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενόχληση δεν του έχει επιτρέψει ακόμη να μπει στο γήπεδο (κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει πολύ σύντομα), έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Δημήτρη Ιτούδη και τους συνεργάτες του.

    Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ο ψηλός του Παναθηναϊκού υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία, τα οποτέλεσματα της οποίας δεν έδειξαν κάποια ουσιαστική βελτίωση, που επιτρέπει αισιοδοξία όσον αφορά στην σύντομη επάνοδό του στις προπονήσεις.

    Την ίδια ώρα, όμως, η Εθνική ομάδα, άλλωστε, έχει ήδη μπει στο στάδιο του "μονταρίσματος" και το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν φαίνεται ότι θα έχει στην διάθεσή του τον ψηλότερο παίκτη και βασικό του σέντερ για όλα τα φιλικά παιχνίδια, οξύνει ακόμη περισσότερο τον προβληματισμό.

    Με τον 25χρονο διεθνή σέντερ να μένει στο off για μίνιμουμ μία ακόμη εβδομάδα (αυτό λένε οι ιατρικές οδηγίες) και να χάνει τα δύο φιλικά με την Ισπανία, γίνεται αντιληπτό ότι ο 51χρονος προπονητής δύσκολα μπορεί να τον υπολογίζει για το τουρνουά Ακρόπολις (17-19/08), όπου θα βγάλει τα πιο σημαντικά συμπεράσματα και ουσιαστικά θα έχει αρχίσει να κατανέμει τους βασικούς ρόλους της ομάδας μέσα στο παρκέ.

    Σε αυτή την περίπτωση, που για την ώρα - παρ' ότι το παιδί δηλώνει διατεθειμένο να κάνει τα πάντα για να μπει στο γήπεδο το συντομότερο δυνατόν - δείχνει η πιθανότερη, η συμμετοχή του "Big Papa" στα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με Σερβία (25/08) και Βέλγιο (28/08) θα δυσκολέψει πολύ και η ενδεχομένη απουσία του ίσως να εγείρει και θέμα αποκλεισμού του από την 12άδα του Eurobasket 2022(01-18/09).

    Aς ελπίσουμε ότι οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις δεν θα επαληθευτούν και ότι ο Παπαγιάννης θα θέσει εαυτόν στην διάθεση της "επίσημης αγαπημένης" νωρίτερα του αναμενόμενου...

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSΙ/ ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο