Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 16:53

Μυθικός Πετρούνιας έγραψε ιστορία με το έκτο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με 15.133 κατέκτησε στο Μόναχο το 6ο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και έγραψε ιστορία

Ο μυθικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε χρυσή ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής στο Μόναχο. Ο «άρχοντας των κρίκων» κυριάρχησε στον τελικό του αγωνίσματος και αναδείχθηκε κορυφαίος στην Ευρώπη για έκτη φορά, μια θρυλική επίδοση που τον τοποθετεί στο... Έβερεστ της γυμναστικής.

Ο Έλληνας σπεσιαλίστας εκτέλεσε άψογα το νέο, ανανεωμένο και ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμά του, βαθμολογήθηκε με 15,133 βαθμούς και βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφή της Ευρώπης.

Η μυθική επίδοση του Πετρούνια

Από τον Απρίλιο του 2015, ο Πετρούνιας παραμένει αήττητος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς. Η συγκομιδή του ασύλληπτη: έξι σερί χρυσά σε Μονπελιέ το 2015, Βέρνη το 2016, Κλουζ το 2017, Γλασκώβη το 2018, Βασιλεία το 2021 και Μόναχο το 2022. Μάλιστα το σερί του θα ήταν πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η παρένθεση της διετίας 2019-2020, οπότε απουσίασε, την πρώτη φορά λόγω της σοβαρής χειρουργικής επέμβασης στον αριστερό ώμο και τη δεύτερη εξαιτίας της πανδημίας.

Το όνομα του Πετρούνια γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία της γυμναστικής καθώς με την κατάκτηση του έκτου χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, ισοφάρισε ένα σπανιότατο αθλητικό επίτευγμα. Έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας την τρομερή επίδοση του Ούγγρου εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012). Πλέον σ’ αυτό το κλειστό κλαμπ ανήκε και ο δικός μας Λευτέρης Πετρούνιας.

Συνολικά, αυτός είναι ο δέκατος τελικός του Πετρούνια σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, έχοντας να επιδείξει σε αυτή την πορεία -εκτός από τα έξι χρυσά- και ένα χάλκινο μετάλλιο, το οποίο είχε κερδίσει στο ντεμπούτο του, το 2011 στο Βερολίνο.

Το καινούργιο πρόγραμμσ του Πετρούνια, με συντελεστή δυσκολίας 6,200 β., δεν μοιάζει με κανένα από εκείνα των προηγούμενων ετών, καθώς έχει εντελώς διαφορετική ροή, παρότι διατήρησε αρκετές από τις ασκήσεις που είχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ/GEORGIOS KEFALAS

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 18:12

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: «Χρυσή» και πάλι η Μαρίνα Παρασκευοπούλου-Πρώτη στο Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε
    Πύργος: «Χρυσή» και πάλι η Μαρίνα Παρασκευοπούλου-Πρώτη στο Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε

    Το ένα χρυσό μετάλλιο μετά το άλλο φέρνει στον Πύργο η καρατέρα Μαρίνα Παρασκευοπούλου. Μετά την εκπληκτική της διάκριση στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σαρδηνία που την ανέβασε στην κορυφή του βάθρου, στέφθηκε «χρυσή» και πάλι στο Κύπελλο Έγχρωμων & Μαύρων Ζωνών 2024. Η Μαρίνα κατέκτησε την πρώτη θέση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους πανελλήνιους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στις 5 & 6 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πάλης στα Άνω Λιόσια.

    Η Μαρίνα, συνεχίζει να λάμπει όλο και περισσότερο και να εξελίσσεται ως η κορυφαία γυναίκα Καρατέκα στον Νομό Ηλείας. Χωρίς χορηγούς, χωρίς τοπική στήριξη, όλες αυτές οι διακρίσεις πολλαπλασιάζουν την αξία της προσπάθειας που καταβάλει το δικό μας κορίτσι. Έχοντας πάντα στο πλευρό της, τους γονείς της και τον προπονητή της Φώτη Λουκόπουλο του Συλλόγου «Α.Σ. Καράτε Μαχητές Ηλείας», η 17χρονη μαθήτρια της Γ Λυκείου κατακτά τον έναν στόχο μετά τον άλλον.

    marina 2

    Συγχαρητήρια Μαρίνα! Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις καλύτερα, όχι μόνο να κερδίζεις και να κατακτάς μετάλλια, αλλά να περπατάς, και να ξεπερνάς τα εμπόδια που παρουσιάζονται σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, που λέγεται Πρωταθλητισμός.

  • Ολυμπιακοί Αγώνες, Πετρούνιας: "Η διαδρομή για το Λος Άντζελες ξεκινάει"
    Ολυμπιακοί Αγώνες, Πετρούνιας:

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο "Παρίσι 2024" με έναν άκρως επιτυχημένο τρόπο καθώς βρέθηκε για τρίτη φορά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ο "βασιλιάς των κρίκων" δημοσίευσε μήνυμα στο Instagram και ανέφερε ότι η διαδρομή του για το Λος Άντζελες το 2028 ξεκινάει.

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε μια δημοσίευση στο Instagram και αναφέρθηκε στον απολογισμό του από το "Παρίσι 2024" καθώς "ο βασιλιάς των κρίκων" πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Παράλληλα, ο 33χρονος κορυφαίος αθλητής γνωστοποίησε ότι το ταξίδι του ξεκίνησε για την τέταρτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Λος Άντζελες το 2028.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της δημοσίευσης του, ο Λευτέρης Πετρούνιας έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο αναφέροντας: "να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές".

    Αναλυτικά, η δημοσίευση του Λευτέρη Πετρούνια:

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και επίσημα. Η τρίτη συμμετοχή μου έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτής της φανταστικής Ολυμπιακής Ομάδας και τυχερός που έζησα για ακόμη μια φορά αυτήν την εμπειρία και εκπροσώπησα την χώρα μου. Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές. Η διαδρομή για Λος Άντζελες ξεκινάει".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ GEORGIOS KEFALAS
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό μετάλλιο στα 100μ ο Γκαβέλας
    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό μετάλλιο στα 100μ ο Γκαβέλας

    Ο Νάσος Γκαβέλας με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο κέρδισε το χρυσό με χρόνο 11.02' και υπερασπίστηκε τον τίτλο που κέρδισε στην Ιαπωνία

    Ιστορία έγραψε και στο Παρίσι ο Νάσος Γκαβέλας.
    Ο Έλληνας πρωταθλητής του στίβου που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, τρία χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ (Τ11) στο Τόκιο κατέκτησε το χρυσό και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!
    Ολοκλήρωσε σε 11.02' την κούρσα και έκανε το back to back. Είναι πλέον ο μοναδικός Έλληνας που έχει 2 σερί χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.


    Ποιος είναι ο Νάσος Γκαβέλας

    Ο Αθανάσιος ή Νάσος Γκαβέλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999(19/12) και από μικρό παιδί είχε όνειρο να γίνει αθλητής. Πέρασε από πολλά αθλήματα (τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) αλλά τον κέρδισε ο στίβος και τα σπριντ.
    Μόλις στα 10 του χρόνια παρουσιάστηκε η γονιδιακή νόσος του Stargardt, που σταδιακά προκάλεσε τη μείωση της όρασής του. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η νόσος εμφανίστηκε όταν πήγαινε στην 4η δημοτικού. Η δασκάλα του επειδή είχε καθαρή και βαριά φωνή τον έβαζε να διαβάζει για να ακούν όλα τα παιδιά στην τάξη αλλά κάποια στιγμή άρχισε να συλλαβίζει και έτσι κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μετά από αυτό και μέχρι να τελειώσει το σχολείο πολλα παιδιά του έκαναν bullying αλλά οι φίλοι και η οικογένειά του ήταν εκεί για να τον στηρίξουν.

    Εκτός από τον στίβο αγαπούσε και το ποδόσφαιρο αλλά λόγω της δυσκολίας με την όρασή του δεν μπορούσε να συντονιστεί με τα άλλα παιδιά. Μια ημέρα έτρεξε ένα 100αρι στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω και ένας προπονητής τον προέτρεψε να ασχοληθεί σοβαρά.
    Ο μικρός Νάσος δεν το έβαλε κάτω μετά την εμφάνιση του προβλήματος και συνέχισε να κάνει αυτό που λατρεύει! Να τρέχει και να κερδίζει μετάλλια. Το 2021 στο Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (10.82) και το 2024 στο Παρίσι υπερασπίστηκε τον τίτλο του κερδίζοντας άλλο ένα χρυσό στα 100μ (Τ11).
    Ο αθλητής που συνηθίζει τα λέει την ατάκα: «Να κλείνεις τα μάτια και να ακολουθείς την καρδιά σου», ξεκίνησε την πορεία του προς την κορυφή το 2017 όταν συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στο Λονδίνο.
    Εκεί κατέλαβε την 10η και 14η θέση στα 100μ και 200μ. της κατηγορίας Τ12, με χρόνους 11.39’’ και 23.26’’. Το 2018 αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. (Τ12) με επίδοση 11.47’’ κι έγινε ο νεότερος σε ηλικία αθλητής που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία του. Στην ίδια διοργάνωση πήρε και το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. με χρόνο 23.20.
    Το 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντουμπάι ήταν 8ος στα 100μ. και εν συνεχεία μεταπήδησε στην κατηγορία Τ11, όπου συμμετείχε σε αγώνες έχοντας οδηγό. Το 2021 στο Τόκιο είχε οδηγό-συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη και το 2024 στο Παρίσι τον Γιάννη Νυφαντόπουλο.

    Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και στη νέα κατηγορία. Τον Ιούνιο του 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπίντγκοζ και ταυτόχρονα σημείωσε νέο Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100μ. (10.98)και το 2023 στο Παρίσι (Παγκόσμιο πρωτάθλημα) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ διοργάνωσης.

    Ο Νάσος υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πετρούνιας: Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές - Το ταξίδι για το LA ξεκίνησε
    Πετρούνιας: Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές - Το ταξίδι για το LA ξεκίνησε

    Το μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια λίγες ώρες μετά από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

    Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και την σκυτάλη πήρε το Λος Άντζελες που θα τους διοργανώσει τον Ιούλιο του 2028 για 3η φορά στην ιστορία του.
    Ένας από τους Έλληνες αθλητές που θέλει να κάνει το ταξίδι στο Λος Άντζελες σε 4 χρόνια είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο μίδας των κρίκων μετά από το 1 χρυσό και τα 2 χάλκινα μετάλλια στους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες επιθυμεί να διεκδικήσει και ένα 4ο στο Λος Άντζελες.
    Λίγες ώρες μετά την τελετή λήξης ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής έγραψε για το Παρίσι 2024 με το βλέμμα στο Λος Άντζελες 2028:

    «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και επίσημα. Η τρίτη συμμετοχή μου έγινε με τον καλύτερο τρόπο !
    Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτής της φανταστικής Ολυμπιακής Ομάδας και τυχερός που έζησα για ακόμη μια φορά αυτήν την εμπειρία και εκπροσώπησα την χώρα μου 🇬🇷🇬🇷

    Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές! Η διαδρομή για Λος Άντζελες ξεκινάει».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ GEORGIOS KEFALAS
  • Υποδοχή ήρωα στον Πετρούνια: «Το μετάλλιο μού ζητήθηκε και το παρέδωσα» (video)
    Υποδοχή ήρωα στον Πετρούνια: «Το μετάλλιο μού ζητήθηκε και το παρέδωσα» (video)

    Επέστρεψε από το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στην Αθήνα ο Λευτέρης Πετρούνιας.

    Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Αυγούστου, ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο Πετρούνιας δήλωσε ότι το μετάλλιο του ζητήθηκε και το παρέδωσε, ενώ ο Υπουργός Γιώργος Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το νέο «Σπίτι της Γυμναστικής» θα φέρει το όνομα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, τιμώντας έτσι την εξαιρετική του πορεία και επιτυχία.

    Αφιέρωσε το τρίτο μετάλλιο σε όλους όσους τον αγαπάνε και τόνισε ότι η στήριξη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη.

    «Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και έτσι τούς το αφιερώνω. Αισθάνομαι όμορφα, περήφανος τρισευχτυχισμένος. Χρειάζομαι όμως λίγη ξεκούραση, ήταν τριετία με πολλές διοργανώσεις και δυσκολίες τις οποίες ξεπεράσαμε»

    Η πρώτη του σκέψη κατά την προσγείωση από τους κρίκους ήταν «την πατήσανε οι Κινέζοι αλλά δεν βγήκε κι έτσι η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα μετάλλιο», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:

    «Μού ζητήθηκε και το παρέδωσα. Ο Παπανικολάου είχε πολύ άγχος αλλά πρώτη φορά υπήρχε τόσο ωραίο κλίμα, ο ένας στήριζε τον άλλον κι έγινε σωστά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

    Σε ερώτηση για τέταρτο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε ότι από την επόμενη ημέρα σκεφτόταν για το πρόγραμμα και την επιστροφή του, αφού όμως πρώτα κάνει διακοπές.


    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GEORGIOS KEFALAS
  • Βασιλική Μιλλούση για Λευτέρη Πετρούνια: Είσαι σπουδαίος, σ' ευχαριστώ για αυτές τις συγκινήσεις
    Βασιλική Μιλλούση για Λευτέρη Πετρούνια: Είσαι σπουδαίος, σ' ευχαριστώ για αυτές τις συγκινήσεις

    Οι λέξεις είναι λίγες μπροστά στο επίτευγμά σου, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Instagram

    Η Βασιλική Μιλλούση εξέφρασε την χαρά και την περηφάνεια της για τον σύζυγό της, Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους.
    Ο αθλητής είναι ο μόνος στην ιστορία της Ολυμπιάδας που έχει κερδίσει τρία μετάλλια στους κρίκους. Βρέθηκε στην τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς, με τους Κινέζους Γιανγκ Λιου και Γινγκουάν Ζου να κατακτούν την πρώτη και τη δεύτερη αντίστοιχα.
    Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Βασιλική Μιλλούση αποθέωσε τον αγαπημένο της, ενώ δημοσίευσε και δύο φωτογραφίες.
    Στην πρώτη, η ίδια και ο Λευτέρης Πετρούνιας φαίνονται να δαγκώνουν το μετάλλιο, ενώ στο δεύτερο στιγμιότυπο φαίνεται μόνο ο αθλητής, μετά τη νίκη του.
    Στη λεζάντα της δημοσίευσής της, η Βασιλική Μιλλούση έγραψε: «Οι λέξεις είναι λίγες μπροστά στο επίτευγμά σου, μπροστά στη δύναμη σου κάτω από τόσο μεγάλη πίεση, όλος ο κόπος, οι ώρες, το άγχος, η κούραση, όλα για αυτή τη στιγμή, γιατί η ζωή είναι στιγμές! Είσαι σπουδαίος! Σ' ευχαριστώ για αυτές τις συγκινήσεις, σ' ευχαριστώ για το μεγαλύτερο μάθημα δύναμης και στοχοπροσήλωσης που μας δίνεις!».

    Δείτε την ανάρτηση:
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σακελλαροπούλου για Πετρούνια: Είσαι στις καρδιές όλων μας!
    Σακελλαροπούλου για Πετρούνια: Είσαι στις καρδιές όλων μας!

    Τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία του στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Είσαι στις καρδιές όλων μας αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

    «Με την τρίτη θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης με τρία μετάλλια στους κρίκους και ο πρώτος Έλληνας γυμναστής που ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις Ολυμπιάδες!»

    «Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, είσαι στις καρδιές όλων μας!», αναφέρει σε ανάρτησή της η Πρόεδος της Δημοκρατίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μια συγκλονιστική εμφάνιση κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στους κρίκους, κάτι που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν αθλητής στην Ολυμπιακή Ιστορία της ενόργανης γυμναστικής - Στην τρίτη θέση ο Έλληνας πρωταθλητής πίσω από τους δύο Κινέζους

    Ρίο, Τόκιο και τώρα Παρίσι! Ο 33χρονος Λευτέρης Πετρούνιας, ο συλλέκτης μεταλλίων και βασιλιάς των κρίκων τα κατάφερε και πάλι!

    Ο Έλληνας πρωταθλητής της γυμναστικής έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία μετάλλια και μάλιστα διαδοχικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι ο μοναδικός με 7 Ευρωπαϊκούς τίτλους... Κι όλα αυτά ενώ έχει περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες με χειρουργεία, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό για να τον ρίξει κι έτσι σήμερα έφερε το 6ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι 2024.

    Ο φοβερός αγώνας

    Οι πρώτοι που ανέβηκαν για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ήταν οι δύο Κινέζοι. Αρχικά ο Τζινγκιουάν Ζόου και κατόπιν ο (χρυσός Ολυμπιονίκης) Γιανγκ Λιου, που ήταν και οι κορυφαίοι του προκριματικού με διαφορά.

    Κι οι δύο ήταν εξαιρετικοί με τον πρώτο να βαθμολογείται με 15.233, αλλά τον δεύτερο να τον προσπερνά καθώς πήρε 15.300 (εκτελώντας καλύτερα στις λεπτομέρειες το πρόγραμμα του).

    Εκεί ήρθε η σειρά του Πετρούνια, ο οποίος ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμα του και κάνοντας μια απίθανη έξοδο. Όμως ο μικρότερος βαθμός δυσκολίας στο δικό του πρόγραμμα (6.3, έναντι 6.4 των Κινέζων) έπαιξε τον ρόλο του για να βαθμολογηθεί με 15.100 και να βρεθεί στην 3η θέση.

    Με πέντε ακόμη αθλητές να απομένουν ο Πετρούνιας ήξερε ότι οι μόνοι που μπορούσαν να τον απειλήσουν ήταν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και ο Τούρκος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2022 και του Ευρωπαϊκού του 2023 Άντεμ Ασίλ.

    Ο τελευταίος όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ήταν σαν να ήξερε ότι δεν είχε καμία ελπίδα και το 14.966 τον επιβεβαίωσε με τον Σαΐντ να είναι πλέον η μοναδική απειλή.

    Το στάδιο πήρε φωτιά όταν ανέβηκε στους κρίκους, το κοινό ενθουσιάστηκε με την άψογη εκτέλεση του, αλλά έχοντας πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τον Πετρούνια...

    Τα δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστει η βαθμολογία του έμοιαζαν με.. αιώνες, αλλά όταν τελικά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 15.000 ο Γάλλος και το κοινό πάγωσαν και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλης της ελληνικής αποστολής περίσσευαν. Όπως και η συγκίνηση.

    Ο Λευτέρης είχε κάνει και πάλι το θαύμα του και μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας.

    Πετρούνιας: Θα είμαι και στο Λος Άντζελες
    Λίγο μετά το φινάλε του τελικού ο Λευτέρης βρέθηκε στη μικτή ζώνη για τις πρώτες του δηλώσεις, αλλά πριν απ' αυτές ήρθε η πρώτη αγκαλιά από τον άνθρωπο του.

    Η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση ταξίδεψε στο Παρίσι για να τον δει από κοντά να γράφει ιστορία και βουρκωμένοι κι οι δύο πανηγύρισαν σα να ήταν η πρώτη φορά... Σίγουρα όμως δεν θα είναι η τελευταία κάτι που το ξεκαθάρισε στο φινάλε των δηλώσεων του...

    Αναλυτικά τα όσα είπε μετά τον τελικό:
    «Ήρθα εδώ για να πάρω αυτό το μετάλλιο.. Έχω δουλέψει πάρα πολύ τα τρία τελευταία χρόνια. Με τρία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα παγκόσμιο, ένα χειρουργείο και πολλά άλλα πράγματα που συμβαίνουν πίσω στην Ελλάδα, τα οποία πλέον δεν είμαι 20 χρονών, είμαι 33 και έχω υποχρεώσεις.

    Όλο αυτό με κάνει χαρούμενο που θα βρίσκομαι στο βάθρο. Ήρθαμε για ένα μετάλλιο, χωρίς να με ενδιαφέρει το πρόγραμμα γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους

    Έκανα κάποια λάθη στις δυο κατακόρυφους, θα μπορούσα να είμαι μαζί με τον πρώτο, αλλά δεν πειράζει οι δύο Κινέζοι είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν και εμένα καλύτερο αθλητή.

    Αν δεν είχα την οικογένεια μου, την ομάδα μου και όλη την Ελλάδα τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Μπορώ μόνο να σας πω ότι όλον τον καιρό ήμουν τεχνικά άρτιος αλλά σήμερα ήταν η πρώτη προσγείωση που δεν έκανα ένα βήμα από τη στιγμή που ήρθα στη Γαλλία. Κι αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο πολύ το ήθελα.

    Το απόλαυσα όλο αυτό το ταξίδι και χαίρομαι που τελειώνει μ ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον Σαμίρ γιατί είναι φίλος μου και θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του... Τώρα ανυπομονώ να γυρίσω στην Ελλάδα στα παιδάκια μου

    Ήταν ο πιο δύσκολος τελικός καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που μπήκα σ' έναν τελικό ως 6ος... Ο στόχος ήταν να ξεκινήσω πρώτος ή δεύτερος τον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε και ήθελε μια τρομερή διαχείριση ψυχολογικά. Τα καταφέραμε όμως και ήρθε το μετάλλιο

    Αν έχω στόχο το Λος Άντζελες; Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα διάλειμμα να αφιερώσω στην οικογένεια μου, αλλά δεν σταματώ εδώ. Ο Αρμένιος που αγωνίστηκε σήμερα είναι 37 κι αν είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας θα διεκδικούσε μετάλλιο. Εγώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι 37, αλλά με ευνοεί ότι αλλάζει ο κώδικας της γυμναστικής υπέρ μου καθώς μειώνονται δύο ασκήσεις και θεωρώ ότι θα μπορώ να κάνω μια άριστη εξέλιξη.. θα δούμε αυτή τη χρονιά τους αντιπάλους μου και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ασυναγώνιστο»

    Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο