Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 22:19

Έρχεται το VAR και στο Κύπελλο ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε γνωστό πως θα υπάρξει χρήση VAR στα προημιτελικά του Κυπέλλου με την υποσημείωση ότι δεν θα μπει μόνο εάν συμφωνήσουν οι δύο ομάδες του κάθε ζευγαριού ότι δεν το θέλουν

Η ανακοίνωση από την ΕΠΟ τονίζει πως η σχετική τεχνολογία του VAR θα εφαρμοστεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μόνο εάν οι δύο ομάδες του κάθε ζευγαριού ή ενός έστω ζευγαριού συμφωνήσουν ότι δεν το θέλουν τότε δεν θα μπει σε κανένα από τα δύο ματς τους στη διοργάνωση και τη συγκεκριμένη φάση.

Εάν όμως έστω μία ομάδα επισημάνει πως θέλει το VAR τότε θα μπει και στους δύο αγώνες. Προφανώς και όλη η συζήτηση και η σχετική διεργασία έχει να κάνει με το κόστος για κάθε παιχνίδι. Να ξαναθυμίσουμε πως σε αυτή τη φάση δεν είχαμε VAR και είχαμε εξηγήσει το γιατί (πρακτικά επειδή δεν είναι στην προκήρυξη αλλά ουσιαστικά για το σημαντικό κόστος της παραγωγής) αλλά ήταν πιθανό να έμπαινε VAR στα προημιτελικά του θεσμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το Δ.Σ. της Παρασκευής:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Κατόπιν εισήγησης του τεχνικού διευθυντή των Εθνικών Ομάδων κ. Κ. Κωνσταντινίδη και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, και με κεντρικό κριτήριο την άριστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, οι προσεχείς εντός έδρας αγώνες της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών στις 28 Μαρτίου 2021 (φιλικός αγώνας προετοιμασίας με την Ονδούρα) και 31 Μαρτίου 2021 (με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022) θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

H χρήση της τεχνολογίας VAR και offside-line στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 θα εφαρμοστεί κατόπιν αιτήματος των συμμετεχουσών ομάδων.
Το σεμινάριο πιστοποίησης στην τεχνολογία VAR για 14 διαιτητές της 1ης κατηγορίας θα διεξαχθεί από την 1η ως την 4η Φεβρουαρίου 2021. Οι εν λόγω διαιτητές θα είναι διαθέσιμοι για τις υπηρεσίες VAR από την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1.

Κατόπιν συμφωνίας του προέδρου της ΚΕΔ κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ με τους εκπροσώπους των Ε.Π.Σ, εφεξής οι Αξιωματούχοι Διαιτησίας της 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας θα καταβάλουν στις ΕΠΣ ετήσια συνδρομή, αντί του ανά αγώνα ποσοστού.

Να εισηγηθεί στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την αναγνώριση της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου ως νέου μέλους της, όπως προβλέπεται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. Η εισήγηση θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Τακτική Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. τον Ιούνιο του 2021.

Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:31

Σχετικά Άρθρα

  • Πρεμιέρα "με το δεξί" στις υποχρεώσεις της νέας σεζόν ο Κόροιβος 73-61 στα Τρίκαλα
    Πρεμιέρα

    Το πρώτο επίσημο αγώνα του για τη σεζόν 2024-2025 έδωσε ο Κόροιβος στα Τρίκαλα και κέρδισε την ομάδα που θα συναντήσει και στο πρωτάθλημα της Elite League, για την 1η αγωνιστική της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου αγωνίστηκε με ελλείψεις αλλά ο Αμερικανός Γκλάσπερ έβαλε πλάτη και οι μπλε δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

    Τα δεκάλεπτα: 12-14, 33-31, 48-58, 61-73.

    Τρίκαλα (Γιαπλές): Ταχυρίδης 4, Τατς 13(1), Παππάς 5 (1), Αργυρούλης, Κολίτσιος, Πουλιανίτης 20 (2), Κωνσταντινίδης 5 (1), Δημακόπουλος 2, Βαβάτσικος 8 (1), Νέσης 4.

    Κόροιβος (Μιχελάκος): Γκλάσπερ 18(2), Μάγερς 9 (2), Αρνόκουρος 10, Σωτηρίου 15(1), Καλαϊτζάκης 14 (4), Ζαραϊδώνης 4 (1), Ευσταθιάδης 3 (1), Κινινής, Ράλλης, Μουζάκης.

    Φωτογραφία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

  • Παναθηναϊκός-Άρης 1-0: Κούπα και Ευρώπη με buzzer beater στο 96'!
    Παναθηναϊκός-Άρης 1-0: Κούπα και Ευρώπη με buzzer beater στο 96'!

    Ο Παναθηναϊκός με τον Βαγιαννίδη να σκοράρει στο 90+6' πήρε το Κύπελλο Ελλάδας Betsson επικρατώντας 1-0 του Άρη σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τρεις αποβολές, δύο για τον Άρη και μια για τους πράσινους.

    Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson είχε ένταση, πάθος, τρεις αποβολές, εναλλαγές συναισθημάτων αλλά όχι καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες και κρίθηκε με ένα γκολ buzzer beater από τον Γιώργο Βαγιαννίδη στο 90+6' το οποίο έκρινε τον τίτλο και έδωσε στον Παναθηναϊκό το 20ο Κύπελλο Ελλάδας.

    Οι πράσινοι ουσιαστικά στην τελευταία επίθεση του αγώνα, βγήκαν από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι στο οποίο ήρθε ο Βαγιαννίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς και με δυνατό σουτ την έστειλε στον ουρανό της εστίας του Κουέστα.

    Το γκολ του Βαγιαννίδη έστειλε στον ουρανό και τους φίλους του Παναθηναϊκού καθώς το τριφύλλι εκτός από το τρόπαιο εξασφάλισε και την Ευρωπαϊκή έξοδο για τη σεζόν 2024-25 και την ίδια ώρα όλοι οι παίκτες από τον πάγκο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

    Αντίθετα οι παίκτες του Άρη δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι συνέβη και πως έχασαν το τρόπαιο αυτό καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έδειξαν καλύτερο πρόσωπο.

    Στη διάρκεια των 90λεπτών τις δύο ομάδες τις κυρίευσε το άγχος καθώς εκτός από έναν τίτλο είχαν να διαχειριστούν και την Ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη σεζόν και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Για αυτό και οι φάσεις στα 90 λεπτά ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και η ένταση και το πάθος πολύ μεγαλύτερο.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν δύο παίκτες του Άρη σε διάστημα έξι λεπτών, οι Νταρίντα στο 65' και Εμβοντό στο 71', ενώ ο Παναθηναϊκός που έμεινε πρώτος με ποδοσφαιριστή λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο είδε τον Κώτσιρα να αφήνει τους πράσινους με δέκα στο 51'.

    Διαβάστε περισσότερα στο sport24.gr

    Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI

  • Κόροιβος: Ηττήθηκε με 87-84 από το Παπάγου για το Κύπελλο Ελλάδας
    Κόροιβος: Ηττήθηκε με 87-84 από το Παπάγου για το Κύπελλο Ελλάδας

    Μια μεγάλη νίκη – πρόκριση με 87-84 στην Αμαλιάδα επί του τοπικού Κοροίβου πανηγύρισε ο ΑΣ Παπάγου, ο οποίος πήρε το μεγάλο ντέρμπι με άρωμα Ελίτ Λιγκ για την 2η αγωνιστική του θεσμού περνώντας αυτόματα στην 3η περιμένοντας έναν εκ των Ερμή Σχηματαρίου και Πανιωνίου.

    Μπορεί να μην είχε τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα στην άμυνά του, δεδομένου ότι ο αντίπαλος είχε 50%+ ευστοχία, αλλά από τη στιγμή που ο Παπάγου ανάγκασε τους γηπεδούχους σε 10 λάθη (10 δικοί του πόντοι στο ανοιχτό γήπεδο) έχοντας παράλληλα 9 αθροιστικά κλεψίματα και μπλοκ έβαλε μεγάλη πίεση στην Αμαλιάδα.

    Την ίδια στιγμή δε, αν και δεν βρήκε το χέρι του με συνέπεια από μακρινή απόσταση (5-19 τρίποντα), ο οργανισμός της Αθήνας είχε σε φοβερά κέφια την τριάδα των Κυριλή, Τζουγκαράκη και Σανδραμάνη, η οποία με 33 κοινούς πόντους του έδινε πάντοτε τις λύσεις σε μια πολύ σκληρή έδρα και τον κρατούσαν μπροστά στον πίνακα του σκορ σταθερά με διψήφιες αποστάσεις από ένα σημείο και μετά μέχρι και το 43-52 του ημιχρόνου αλλά και το 52-60 του 22′.

    Ακόμα βέβαια και αν οι γηπεδούχοι δεν έλεγαν να αστοχήσουν σε κάποιο τρίποντο όντας ασταμάτητοι από την περίμετρο με 10-20 τρίποντα μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου, ο Κόροιβος δεν πτοήθηκε και βάζοντας στην εξίσωση τόσο τον Νοέα όσο και τον Δερμιτζάκη με 24 κοινούς πόντους και ισορροπώντας τη μάχη στην ρακέτα και των ριμπάουντ θα πλησίαζε ακόμα και στους 4 πόντους (65-69) μέχρι και το 30′, την ίδια στιγμή που είχε την ευκαιρία με δύο άστοχα τρίποντα να πλησιάσει ακόμα πιο πολύ. Με συνεχόμενες λύσεις μάλιστα από Κικινη και Τσίπα θα ισοφάριζε στον πίνακα του σκορ σε 77-77 με πέντε γεμάτα λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

    Το ματς θα κρινόταν τελικά στα σημεία, με τους Σταματίου και Κυριλή να βάζουν μπροστά τον Παπάγου με 84-85 λίγο πριν το τέλος, ενώ λίγο αργότερα το ματς θα το καθάριζε ο Μπράιαντ με ένα μεγάλο καλάθι!

    Διαιτητές: Τσιμπούρης-Κωνσταντινίδου-Νάστος (Πίγκας)
    Δεκάλεπτα: 17-24, 43-52, 65-69, 84-87

    Κόροιβος Αμαλιάδας (Λιόγας): Καξχάουζεν 3 (1), Ναυπλιώτης 6, Νοέας 13 (2), Δερμιτζάκης 11 (2), Κινινής 7 (1), Καλαϊτζάκης 9 (2), Ράλλης 4, Πόζογλου 8 (1), Καραγεωργίου 6 (1), Κοντόπουλος, Τσίπας 17 (3).
    Παπάγου (Καρακώστας): Γκρίφιν 13 (1), Καρακώστας 11 (3), Κυριλής 16 (2), Σταματίου 2, Τουλιάτος 7 (1), Κόης 2, Καπόπουλος, Ματσάγγος 7 (1), Κασαπίδης 2, Τζουγκαράκης 14, Σανδραμάνης 11, Γάργαλης 2.

    Πηγή: Basketblog.gr

  • Κύπελλο Ελλάδας (Β’ Φάση): 3η αγωνιστική με δυνατές αναμετρήσεις - Κόροιβος-Παπάγου στην Αμαλιάδα
    Κύπελλο Ελλάδας (Β’ Φάση): 3η αγωνιστική με δυνατές αναμετρήσεις - Κόροιβος-Παπάγου στην Αμαλιάδα

    Το Κύπελλο Ελλάδας επιστρέφει και σήμερα ξεκινάει η 3η αγωνιστική της Β’ Φάσης με τις ομάδες της Elite League να μπαίνουν στο χορό.

    Συγκεκριμένα, από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μυκόνου με την φορμαρισμένη Μεγαρίδα καθώς και ο αγώνας του Ερμή Σχηματαρίου με τον Πανιώνιο.

    Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

    15.00 ΑΠΑΣ Νάξου – ΝΕ Μεγαρίδος
    17.00 Μύκονος – Έσπερος Λαμίας
    17.00 Ερμής Σχηματαρίου – Πανιώνιος
    17.00 Τρίκαλα Basket – Δόξα Λευκάδας
    17.00 ΑΕ Νέας Κηφισιάς – Αμύντας
    17.00 Κόροιβος Αμαλιάδας – ΑΣ Παπάγου
    19.30 Χολαργός – Μίλων

    Πηγή: Basketblog.gr

  • Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ! Επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-73 στον πρώτο τελικό της σεζόν
    Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ! Επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-73 στον πρώτο τελικό της σεζόν

    Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ με τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό. Οι Ερυθρόλευκοι έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό που έγινε στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης, επικράτησαν 73-81 των Πρασίνων και κατέκτησαν το δέκατο Κύπελλο στην ιστορία τους. Το Τριφύλλι είχε τον πρώτο λόγο μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου αλλά με ένα εντυπωσιακό 15-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας πανηγυρίζοντας τον πρώτο τίτλο του μετά το πρωτάθλημα του 2016.

    Οι Πειραιώτες έμοιαζαν να μην έχουν συγκέντρωση για μεγάλο μέρος του αγώνα, όμως στην τελική ευθεία όλα άλλαξαν. Με «πολυβόλα» τους Τάιλερ Ντόρσεϊ (21π.) - Σάσα Βεζένκοφ (18π., 13ρ.) και... άμυνες - κλειδιά από τους Τόμας Ουόκαπ - Σακίελ ΜακΚίσικ, η κούπα βάφτηκε «ερθρόλευκη». Οι παραπάνω τέσσερις παίκτες μαζί με τον πολύτιμο Χασάν Μάρτιν ήταν εκείνοι που «γύρισαν» τον τελικό στο φινάλε του και χάρισαν το Κύπελλο στους Πειραιώτες, μπροστά σε 2.000 φίλους του μπάσκετ στο Ηράκλειο.

    Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε 23 πόντους από τον Νεμάνια Νέντοβιτς (19π. στο πρώτο μέρος, άστοχος στο δεύτερο) και ένα double - double από τον Γιώργο Παπαγιάννη (10π., 12ρ.), όμως στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα του είχε... μείνει από ενέργεια και επιλογές. Για 30' οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, αλλά στο τέλος δεν είχαν δυνάμεις και αυτό αποτυπώθηκε στο παρκέ. Δεν είναι τυχαίο πως το σκορ στην τελευταία περίοδο ήταν 6-23, με τους τυπικά γηπεδούχους να βρίσκουν τους λίγους πόντους τους μόνο από βολές.

    Η εξέλιξη του τελικού

    Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ κάνοντας ένα γρήγορο 7-0 αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +4 (17-21). Στη συνέχεια όμως οι Πράσινοι πήραν και πάλι τον έλεγχο στη διάρκεια του δεύτερου δεκάλεπτου και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στο σουτ, έκλεισαν την περίοδο στο +6 με 45-39. Ο Νέντοβιτς ήταν (τουλάχιστον) εξαιρετικός στο πρώτο μισό του παιχνιδιού με 19 πόντους!

    Ο Παναθηναϊκός στη διάρκεια της τρίτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά μέχρι και τους +10 (61-51), ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στους εννέα πόντους (67-58). Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν παράτησε τη μάχη και με μεγάλη αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, όχι μόνο έφερε το ματς στα ίσια αλλά πέρασε μπροστά έπειτα από μόλις τέσσερα λεπτά κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 για το 67-73! Οι Πράσινοι, που έπαθαν μπλακ άουτ χάρη στην εξαιρετική άμυνα των Ερυθρόλευκων, βρήκαν το πρώτο τους καλάθι στην περίοδο με βολές στο 37' (!) για το 69-73'.

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 45-39, 67-58, 73-81.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 10 (2/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 0/2 βολές), Παπαγιάννης 10 (5/5 δίποντα, 12 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 2, Κασελάκης 4, Γουάιτ 15 (3/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γιόβιτς, Νέντοβιτς 23 (1/6 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 9/9 βολές, 5 ασίστ), Έβανς 6, Σαντ Ρος 3 (1).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 21 (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ), Φαλ 7 (6 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μάρτιν 4, Βεζένκοβ 18 (4/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/7 βολές, 13 ριμπάουντ), Πρίντεζης, Παπανικολάου 2, Ζαν Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 9 (4 ασίστ).

    Πηγή: Ethnos.gr - Φωτογραφία: KLODIAN LATO / EUROKINISSI

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των ρεβάνς
    Κύπελλο Ελλάδας: Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των ρεβάνς

    Ορίστηκαν οι ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος που είχαν αναβληθεί λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων από την ΕΠΟ.

    Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών αγώνων της 2ης αγωνιστικής των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22 που είχαν αναβληθεί λόγω της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας που είχε πλήξει την χώρα.

    Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 09/02 και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Παναθηναϊκό, αυτή του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό και το «ντέρμπι Δικεφάλων» ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς των προημιτελικών (09/02):

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναθηναϊκός (16:00)

    Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (18:00)

    ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20:00)

    Αναφέρεται ότι η Λαμία έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το παιχνίδι της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να είχαν επικρατήσει στην πρώτη αναμέτρηση με 4-0 γεγονός που τους δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού.

    Ο νικητής του παιχνιδιού Ολυμπιακός-Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει τον αντίστοιχο του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με τους δύο «δικεφάλους» να έχουν δύσκολο έργο καθώς η πρώτη αναμέτρηση είχε λήξει χωρίς σκορ.

    Αντίστοιχα η ομάδα του Αγρινίου είχε νικήσει εντός έδρας τους «ερυθρόλευκους» με 2-1, κάνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση με αποτέλεσμα να έχουν ένα μικρό προβάδισμα για την δεύτερη αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Κύπελλο Ελλάδας: Η μακρά παράδοση των Δικεφάλων και η δεύτερη φορά των υπολοίπων
    Κύπελλο Ελλάδας: Η μακρά παράδοση των Δικεφάλων και η δεύτερη φορά των υπολοίπων

    Κύπελλο Ελλάδας χωρίς κόντρα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δεν υφίσταται τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται άλλωστε για τις δυο ομάδες που αναμετρήθηκαν στον τελικό τρεις σερί φορές από το 2017 ως το 2019. Εντυπωσιακό είναι όμως ότι τα άλλα τρία ζευγάρια έχουν βγει από μια μόλις φορά στην ιστορία του θεσμού, σε αντίθεση με τους Δικέφαλους που θα τεθούν αντίπαλοι για 22η φορά στην ιστορία τους. Ακολουθεί το... παρελθόν των τεσσάρων ζευγαριών των προημιτελικών.

    ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

    Η ιστορία των Δικεφάλων στο Κύπελλο Ελλάδας είναι βέβαια πολύ πλούσια και μετρά 90 χρόνια, από το ξεκίνημα του θεσμού. Έχουν ήδη δώσει μεταξύ τους 28 αγώνες, μάλιστα έξι από αυτούς ήταν τελικοί. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2017 ως και το 2019 έπαιξαν τρεις διαδοχικούς τελικούς, που τους κέρδισε ο ΠΑΟΚ, για να ισοφαρίσει τους τρεις παλιότερους νικηφόρους τελικούς της ΑΕΚ.
    Στα προημιτελικά παίζουν μόλις για δεύτερη φορά, με την πρώτη και μοναδική να είναι πριν από 20 ακριβώς χρόνια, το 2002. Ποτέ δεν έχουν φτάσει στα πέναλτι, ενώ δύο φορές η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση. Αναλυτικά οι αγώνες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην ιστορία του Κυπέλλου:

    1931-32 (ημιτελικά)
    18.10.1931: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1
    (50' σουτ Μούγκρας, 55' σουτ Ηλιάσκος - 70' σουτ Παπαϊορδανίδης)

    1938-39 (τελικός)
    28.05.1939: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1
    (41' σουτ Χατζησταυρίδης, 73' σουτ Μανέτας - 33' κεφαλιά Ιωαννίδης)

    1963-64 (φάση 16)
    24.05.1964: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3 στην παράταση
    (96' σουτ Νεστορίδης, 118' σουτ Παπαϊωάννου, 120' σουτ Πετρίδης)

    1964-65 (φάση 16)
    18.04.1965: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0
    (35' σουτ Νεστορίδης, 64' σουτ Παπαγεωργίου, 67' σουτ Νεστορίδης, 89' σουτ Παπαϊωάννου)

    1970-71 (ημιτελικά)
    25.05.1971: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2
    (42' σουτ Ασλανίδης, 44' σουτ Παρίδης, 60' κεφαλιά Ασλανίδης - 27' σουτ Νικολαϊδης, 48' σουτ Παπαεμμανουήλ)

    1973-74 (φάση 16)
    24.02.1974: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1
    (27' σουτ Παρίδης, 51' σουτ Ασλανίδης, 81' πέναλτι Σαράφης - 39' σου Νικολαϊδης)

    1976-77 (φάση 16)
    09.02.1977: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
    (21' σουτ Γκουερίνο, 50' σουτ Αποστολίδης - 33' κεφαλιά Παπαϊωάννου)

    1977-78 (τελικός)
    04.06.1978: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
    (56' κεφαλιά Μπάγεβιτς, 80' σουτ Μαύρος)

    1979-80 (φάση 16)
    20.02.1980: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0
    (9' σουτ Γκουερίνο)

    1980-81 (ημιτελικά)
    03.06.1981: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (α' αγώνας)
    (38' πέναλτι Κωστίκος)
    10.06.1981: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 (β' αγώνας)
    (52' σουτ Δαμανάκης, 80' σουτ Γεωργόπουλος)

    1981-82 (φάση 16)
    03.02.1982: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 6-1 (α' αγώνας)
    (8' σουτ Κούδας, 26' σουτ Ψαρράς, 52' κεφαλιά Δημόπουλος, 66' κεφαλιά Γκουερίνο, 69' σουτ Σίγγγας, 72' σουτ Δημόπουλος - 25' σουτ Μαύρος)
    24.02.1982: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2 (β' αγώνας)
    (60' σουτ Νικολάου, 80' σουτ Μαύρος - 30' σουτ Δημόπουλος, 53' σουτ Δημόπουλος)

    1982-83 (τελικός)
    29.06.1983: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
    (27' σουτ Μαύρος, 80' σουτ Βλάχος)

    1991-92 (ημιτελικά)
    15.04.1992: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (α' αγώνας)
    (7' σουτ Αλεξανδρής, 67' σουτ Μανωλάς)
    29.04.1992: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0 παράταση (β' αγώνας)
    (16' σουτ Τζούρτζεβιτς, 57' σουτ Αλεξίου, 104' κεφαλιά Αλεξίου)

    2001-02 (προημιτελικά)
    30.01.2002: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1 (α' αγώνας)
    (36' φάουλ Τσιάρτας, 61' κεφαλιά Μαλαδένης - 49' σουτ Φρούσος)
    06.02.2002: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-4 (β' αγώνας)
    (28' πέναλτι Τσιάρτας, 39' σουτ Λάκης, 47' σουτ Νικολαϊδης, 89' σουτ Ίβιτς)

    2002-03 (ημιτελικά)
    23.04.2003: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1 (α' αγώνας)
    (40' σουτ Γιασουμής)
    07.05.2003: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1 (β' αγώνας)
    (88' κεφαλιά Οκκάς - 8' σουτ Μαλαδένης)

    2010-11 (ημιτελικά)
    02.03.2011: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0 (α' αγώνας)
    16.03.2011: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 (β' αγώνας)
    (48' κεφαλιά Δέλλας)

    2011-12 (φάση 16)
    18.01.2012: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
    (33' πέναλτι Λίνο, 54' σουτ Αθανασιάδης)

    2016-17 (τελικός)
    06.05.2017: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
    (24' σουτ Μπίσεσβαρ, 81' κεφαλιά Πέντρο Ενρίκε - 26' σουτ Χριστοδουλόπουλος)

    2017-18 (τελικός)
    12.05.2018: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2
    (65' σουτ Βιεϊρίνια, 88' σουτ Πέλκας)

    2018-19 (τελικός)
    11.05.2019: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0
    (45' σουτ Άκπομ)

    2020-21 (ημιτελικά)
    07.04.2021: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1 (α' αγώνας)
    (90' φάουλ Μουργκ)
    29.04.2021: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (β' αγώνας)
    (84' σουτ Κρμέντσικ, 89' σουτ Ζίφκοβιτς - 69' κεφαλιά Γαλανόπουλος)

    ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ

    Είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα βρεθούν αντίπαλοι στο Κύπελλο η Λαμία και ο Άρης, αλλά πρώτη σε νοκ άουτ φάση.
    Είχαν παίξει σε φάση ομίλων το 1995-96, από όπου η Λαμία, ομάδα Γ' Εθνικής τότε, αποκλείστηκε και ο Άρης έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.
    30.08.1995: Λαμία - Άρης 0-1 (44' σουτ Τσιαντάκης. Στο 42' κόκκινη Βούκοτιτς Λαμίας και Ποζαπαλίδης Άρη).
    Για την ιστορία η βαθμολογία στον όμιλο: Άρης 10, Ιάλυσος 7. ΕΑΡ 6, Λαμία και Χαραυγιακός 3.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

    Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν η προηγούμενη -και μοναδική- φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός και η Αναγέννηση Καρδίτσας.
    Τότε ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στην Καρδίτσα στη φάση των ομίλων και είχε προκριθεί στους 16, ενώ η Αναγέννηση είχε αποκλειστεί. Οπότε και αυτές οι δύο ομάδες παίζουν για πρώτη φορά νοκ άουτ.
    24.10.2017: Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός 1-3 (14' σουτ Πλαβούκος - 51' κεφαλιά Μουνιέ, 90' σουτ Μολίνς).
    Για την ιστορία η βαθμολογία στον όμιλο: Παναθηναϊκός 7, ΑΕΛ 4, Παναχαϊκή 4, Αναγέννηση Καρδίτσας 1.

    ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Παναιτωλικός και Ολυμπιακός κληρώθηκαν πέρυσι αντίπαλοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Συναντήθηκαν στη φάση των 16, μια φάση νωρίτερα δηλαδή, και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με δύο νίκες, για να φτάσει ως τον τελικό.
    20.01.2021: Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3 (20' σουτ Μπρούμα, 65' σουτ Βρουσάι, 85' κεφαλιά Σισέ)
    03.02.2021: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0 (9' σουτ Μασούρας, 30' κεφαλιά Κάιπερς, 81' κεφαλιά Ανδρούτσος)

    Πηγή: Epo.gr- Ethnos.gr

  • Παναθηναϊκός - Λαύριο: Μάχη στο ΟΑΚΑ για μια θέση στο Final 4
    Παναθηναϊκός - Λαύριο: Μάχη στο ΟΑΚΑ για μια θέση στο Final 4

    Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το Λαύριο στις 20:00 (EΡΤ3) στο ΟΑΚΑ στον προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρόκριση στο Final Four.

    Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στη Euroleague η προσοχή στρέφεται ξανά στις εγχώριες υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι υποδέχονται στο ΟΑΚΑ 20:00 (ΕΡΤ 3) το Λαύριο και οι δύο αντίπαλοι θα δώσουν την μάχη τους στον προημιτελικό Κύπελλο με στόχο την πρόκριση στο Final 4. Το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε έρθει αντιμέτωπο και στους περσινούς τελικούς της Basket League, με το τριφύλλι να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου.

    Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη που κάνει ένα-ένα τα βήματα τα τελευταία χρόνια, έρχεται με ανεβασμένη την ψυχολογία, αφού στο τελευταίο της ματς στο BCL νίκησε τη Μάλαγα του Κατσικάρη και κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση για το play in της διοργάνωσης, σφραγίζοντας μια εξαιρετική πορεία στον όμιλο. Στο ματς δεν θα παίξει ο ηγέτης του, Τάισον Κάρτερ, αφού θα κάνει το άλμα στη Euroleague και τη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, όπου προπονητής είναι ο Τσάβι Πασκουάλ.

    Στο Final 4 βρίσκονται ήδη η ΑΕΚ των 7 διαθέσιμων με την παλικαρίσια πρόκριση κόντρα στο Περιστέρι και ο Ολυμπιακός που επικράτησε άνετα του Ιωνικού. Ο τελευταίος προημιτελικός αυτός μεταξύ ΠΑΟΚ και Προμηθέα έχει αναβληθεί λόγω των πολλών κρουσμάτων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών

    Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

    Ολυμπιακός - Ιωνικός 110-85

    ΑΕΚ - Περιστέρι 90-77

    Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

    20:00 Παναθηναϊκός - Λαύριο

    ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πάτρας αναβλήθηκε

    Πηγή: Gazzetta.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο