Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 15:59

Μπενζεμά: Λέει το «ναι» στην Αλ Ιτιχάντ και γίνεται κάτοικος Σαουδικής Αραβίας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μια ανάσα μακριά από την Αλ Ιτιχάντ βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σύμφωνα με την «AS» είναι έτοιμος να κάνει δεκτή την πλουσιοπάροχη πρόταση των Σαουδαράβων.

Όλο και πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο μετακόμισης του Καρίμ Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία! Σύμφωνα με την «AS», ο Γάλλος είναι έτοιμος να πει το «ναι» στην πλουσιοπάροχη πρόταση της Αλ Ιτιχάντ και να εγκαταλείψει τη Ρεάλ έπειτα από 14 χρόνια.

Τα 200 εκατομμύρια ευρώ που του προσφέρουν οι Σαουδάραβες για δυο χρόνια φαίνεται πως έχουν δελεάσει τον έμπειρο επιθετικό, ο οποίος την ίδια στιγμή θεωρεί πως ο κύκλος του στη Μαδρίτη πλησιάζει προς το τέλος του.

Παρά τις προσπάθειες του Φλορεντίνο Πέρεθ να τον πείσει να τηρήσει την αρχική συμφωνία και να υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024, όλα δείχνουν πως ο Μπενζεμά πλέον έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Στην Ισπανία μάλιστα λέγεται πως ο Γάλλος φέρεται να έχει ήδη μιλήσει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και για τη ζωή στην ασιατική χώρα.

Το θρίλερ πάντως για το μέλλον του δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ, με την «AS» και το «Relevo» να καταλήγουν πως θα ενημερώσει τη διοίκηση των Μαδριλένων για την απόφασή του μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Juanjo Martin

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 11:10

Σχετικά Άρθρα

  • Η Αλ Ιτιχάντ του Μπενζεμά επικράτησε με 4-2 της Αλ Καλίτζ των Δώνη, Φορτούνη και Κουρμπλελη - Δείτε τα γκολ
    Η Αλ Ιτιχάντ του Μπενζεμά επικράτησε με 4-2 της Αλ Καλίτζ των Δώνη, Φορτούνη και Κουρμπλελη - Δείτε τα γκολ

    Η Αλ Ιτιχάντ ήθελε πάση θυσία το τρίποντο για να πιάσει την Αλ Χιλάλ στην κορυφή της βαθμολογίας της Saudi League μετά από 5 αγωνιστικές και το βρήκε το βράδυ της Παρασκευής

    Η Αλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη γνώρισε την ήττα από την Αλ Ιτιχάντ 4-1 του Καρίμ Μπενζεμά και του Μάριου Μιτάι στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.
    Η ομάδα του Δώνη, με βασικούς τους Φορτούνη και Κουρμπέλη, προηγήθηκε με γκολ του άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ, Καλέντ Νάρεϊ, στο 5ο λεπτό. Ωστόσο, η Αλ Ιτιχάντ κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι με τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.
    Ο Καρίμ Μπενζεμά άνοιξε το σκορ για τους Τίγρεις στο 49ο λεπτό, ενώ ο Αουάρ διπλασίασε τα τέρματα στο 56ο λεπτό. Το σκορ ανέβασε σε 3-1 ο Μπερχβάιν στο 68ο λεπτό, ενώ το τελευταίο γκολ σκόραρε ο Αλ Γκαμντί στις καθυστερήσεις του αγώνα από ασίστ του Μπενζεμά (90 +5).
    Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Juanjo Martin
  • Μπενζεμά: Σπάει την σιωπή του για τη ζωή στη Σαουδική Αραβία και το μέλλον του
    Μπενζεμά: Σπάει την σιωπή του για τη ζωή στη Σαουδική Αραβία και το μέλλον του

    Ο Καρίμ Μπενζεμά, σε συνέντευξή του στο GQ, μίλησε για το παρόν και το μέλλον του εξυμνώντας τη Σαουδική Αραβία.

    Ο Καρίμ Μπενζεμά έσβησε όλες τις... φωτιές. Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που είχαν κυκλοφορήσει οι φήμες για τον Γάλλο επιθετικό. Η αποχώρησή του από τη Σαουδική Αραβία έμοιαζε δεδομένη. Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην Τζέντα και ήδη είναι και πάλι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Αλ Ιτιχάντ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έπρεπε να κάνει ο έμπειρος επιθετικός ήταν να δώσει εξηγήσεις. Και έτσι το έκανε μέσω μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο GQ.

    Ο Μπενζεμά μίλησε για το παρόν και το μέλλον του. Φάνηκε πολύ ικανοποιημένος από τη ζωή του στη Σαουδική Αραβία, κάτι που αμφισβήτησε όταν δεν έφτασε εγκαίρως για να ξεκινήσει την προετοιμασία με την ομάδα του λόγω του εγκλεισμού του στον Μαυρίκιο. «Είναι ένα εξαιρετικό μέρος. Βρίσκομαι σε ειρήνη εδώ. Είναι μια νέα πρόκληση που μου αρέσει, ένα μακροπρόθεσμο έργο σε μια μουσουλμανική χώρα», δήλωσε συγκεκριμένα.

    «Να με θυμούνται ως κάποιον που ήρθε από τον πάτο κι έφτασε μόνος του στην κορυφή»

    Παράλληλα έβαλε τέλος σε κάθε φήμη περί αποχώρησης τονίζοντας ότι: «στην Αραβία δεν είμαι απλώς ένας ποδοσφαιριστής, είμαι επίσης πρεσβευτής». «Είμαι εδώ για να φέρω στο εγγύς μέλλον σπουδαίους Ευρωπαίους παίκτες, αν και υπάρχουν ήδη κάποιοι σπουδαίοι στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Η πρόκλησή μας είναι να το ανεβάσουμε στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα», παραδέχτηκε.

    Όσον αφορά το μέλλον, ο Μπενζεμά θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ακόμα καιρός να πει αντίο. «Ο χρόνος θα δείξει, αλλά εγώ είμαι αυτός που θα επιλέξει πότε θα τελειώσει η καριέρα μου... Θα ήθελα να με θυμούνται ως κάποιον που ήρθε από τον πάτο και έφτασε μόνος του στην κορυφή, και παρά τα εμπόδια που συνάντησα. Αυτό είναι κάτι που με κάνει πολύ περήφανο», κατέληξε ο Γάλλος.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Juanjo Martin

    • Ο Μπενζεμά συζητάει με άλλη ομάδα του Ριάντ, "παράθυρο" επιστροφής στην Ευρώπη
      Ο Μπενζεμά συζητάει με άλλη ομάδα του Ριάντ,

      Ο Καρίμ Μπενζεμά βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλη ομάδα του Ριάντ, σύμφωνα με την Equipe, το όνομα της οποίας δεν είναι γνωστό. Μικρές πιθανότητες επιστροφής στην Ευρώπη.

      Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι εκτός προπονήσεων της Αλ Ιτιχάντ τις τελευταίες μέρες και η σημερινή (30/01) μέρα είναι η τελευταία του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού στη Σαουδική Αραβία, επομένως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

      Η Equipe αναφέρει σε δημοσίευμά ότι ο 36χρονος Γάλλος επιθετικός είναι σε συζητήσεις για να παραμείνει στη χώρα, αλλά για ομάδα του Ριάντ, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό.

      Παράλληλα υπάρχει και το παράθυρο της Ευρώπης, το οποίο σύμφωνα με τη MARCA δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέτασαν την περίπτωσή του, ωστόσο ο μισθός που έχει να λάβει στον αραβικό κόλπο μέχρι το 2026 ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ είναι... τεράστιος και δεν θέλει να ενδώσει.

      Αν μέχρι και σήμερα παραμείνει στην Αλ Ιτιχάντ θα αυξηθούν οι πιθανότητες επιστροφής στην Ευρώπη, καθώς τότε θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της παραμονής στην ομάδα του και της επιστροφής στη Γηραιά Ήπειρο.

      Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Juanjo Martin
    • Μπενζεμά - Αλ Ιτιχάντ: Ο Γάλλος «αντεπιτίθεται» κι αρνείται κάθε εκδοχή της ομάδας: «Είναι όλα ψέματα»
      Μπενζεμά - Αλ Ιτιχάντ: Ο Γάλλος «αντεπιτίθεται» κι αρνείται κάθε εκδοχή της ομάδας: «Είναι όλα ψέματα»

      Το περιβάλλον του Καρίμ Μπενζεμά διαψεύδει τις πληροφορίες που θέλουν τον Γάλλο να «ψάχνεται» να φύγει από την Αλ-Ιτιχάντ.

      Η περίπτωση Καρίμ Μπενζεμά είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Την Τρίτη (23/01), το AFP, επικαλούμενο πηγή κοντά στην Αλ-Ιτιχάντ , ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος επιθετικός ζήτησε να φύγει από την ομάδα, νιώθοντας ιδιαίτερα «υπό πίεση». Μια εκδοχή που διαψεύδεται κατηγορηματικά από το περιβάλλον του παίκτη στη L'Equipe, κάνοντας λόγο για «εφευρέσεις».

      Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο 36χρονος πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε καθυστερημένα από την άδειά του και την επόμενη μέρα της επιστροφής του, πραγματοποιήθηκε μια «πολύ έντονη» συνάντηση για το μέλλον του κατόχου της Χρυσής Μπάλας του 2022, μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, του προπονητή Μαρσέλο Γκαγιάρδο και του ίδιου του Καρίμ Μπενζεμά.

      Ο Γάλλος προπονείται «μόνος» στη Τζέντα χωρίς τους συμπαίκτες του -που προπονούνται αυτή τη στιγμή στο Ντουμπάι- «για πειθαρχικούς λόγους» και σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ φέρεται να ζητά να αποχωρήσει από την ομάδα με προτεραιότητά του την επιστροφή στην Ευρώπη.

      Αντιμέτωπος με αυτή την εκδοχή του συλλόγου του, ο Μπενζεμά αποφάσισε να αντιδράσει. Σύμφωνα με την «L'Equipe du jour», άνθρωποι από το περιβάλλον του διαβεβαιώνουν ότι «όλα είναι ψέματα». «Αυτές είναι εφευρέσεις των μέσων ενημέρωσης γιατί ο Καρίμ δεν προπονείται με την ομάδα. Το έχουμε συνηθίσει», λέει ένας από τους συγγενείς του. «Είναι εντελώς ψευδές! Τα μέσα ενημέρωσης δεν ξέρουν πια τι να εφεύρουν. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο».

      Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγή στη Τζέντα, ο Μπενζεμά θέλει απλώς να δει νέους συμπαίκτες «του διαμετρήματος του» να φτάνουν στην Αλ-Ιτιχάντ, απαιτώντας βελτίωση του εργατικού δυναμικού σε όλα τα επίπεδα.

      Θυμίζουμε ότι το όνομα του Μπενζεμά έχει «παίξει» το τελευταίο διάστημα με πολλές ομάδες της Premier League, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ να έχουν συνδεθεί περισσότερο με την περίπτωση του άλλοτε επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο «κόλπο» φέρεται να βρίσκεται και η Λυών η οποία ωστόσο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φτάσει κοντά στις οικονομικές απολαβές του Γάλλου φορ.

      Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Juanjo Martin
    • Ο Καρίμ Μπενζεμά θα παραμείνει στην Αλ Ιτιχάντ, γράφει η Equipe
      Ο Καρίμ Μπενζεμά θα παραμείνει στην Αλ Ιτιχάντ, γράφει η Equipe

      Ο Καρίμ Μπενζεμά αναμένεται να βρεθεί στην Τζέντα μέσα στην Παρασκευή (19/1) και όπως αναφέρει η Equipe από το περιβάλλον του Γάλλου φορ, θα παραμείνει στην Αλ Ιτιχάντ.

      Τίτλοι τέλους φαίνεται να μπαίνουν στο μίνι σίριαλ της υπόθεσης του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ αναμένεται μέσα στην Παρασκευή (19/1) να βρεθεί στην Τζέντα, για να προπονηθεί με την Αλ Ιτιχάντ.

      Μάλιστα, σύμφωνα με την Equipe, πηγές από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή αναφέρουν πως θα παραμείνει στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας 100%.

      Θυμίζουμε ότι Μπενζεμά δεν εμφανίστηκε στην πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας της Αλ Ιτιχάντ ενόψει του ταξιδιού στο Ντουμπάι κάτι που σήμανε "συναγερμό". Ωστόσο, ο Γάλλος ενημέρωσε πως ακραία καιρικά φαινόμενα τον κράτησαν εγκλωβισμένο στον Μαυρίκιο.

      Σύμφωνα με την Telegraph, ο Καρίμ Μπενζεμά αποτελεί μία από τις επιλογές που εξετάζει η Τσέλσι για την επίθεσή της στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο.

      Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Juanjo Martin

    • Καρίμ Μπενζεμά: Έκλεισε το Instagram του μετά την πεντάρα από την ομάδα του Ρονάλντο (video)
      Καρίμ Μπενζεμά: Έκλεισε το Instagram του μετά την πεντάρα από την ομάδα του Ρονάλντο (video)

      Ο Γάλλος επιθετικός δεν άντεξε τα αρνητικά σχόλια από τους φαν της Αλ Ιτιχάντ

      Την απόφαση να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο Instagram πήρε ο Καρίμ Μπενζεμά.

      Ο Γάλλος επιθετικός είδε την ομάδα του, την Αλ Ιτιχάντ, πριν από λίγες ημέρες να χάνει με 5-2 από την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

      Η ήττα με 5 γκολ από την Αλ Νασρ «τρέλανε» τους οπαδούς της Αλ Ιτιχάντ οι οποίοι μαζικά "επιτέθηκαν" στο προφίλ του Μπενζεμά στο Instagram. Ο Αλγερινής καταγωγής πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν άντεξε τα αρνητικά σχόλια και αποφάσισε να κλείσει τον λογαριασμό του.

      Η Αλ Ιτιχάντ είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει διαφορά 22 πόντων από την κορυφή (Αλ Χιλάλ). Οι οπαδοί της Αλ Ιτιχάντ δεν είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση του Μπενζεμά ενώ και ο ίδιος έχει αρχίσει και κάνει δεύτερες σκέψεις για την επιλογή του να αφήσει την Ευρώπη για τα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας.

      Ήδη υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον από ομάδες της Τουρκίας.

      Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Juanjo Martin

    • Μοχάμεντ Σαλάχ: Η Αλ Ιτιχάντ προσφέρει στη Λίβερπουλ 250 εκατ. ευρώ
      Μοχάμεντ Σαλάχ: Η Αλ Ιτιχάντ προσφέρει στη Λίβερπουλ 250 εκατ. ευρώ

      Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας κάνει την ύστατη προσπάθεια για να αποκτήσει τον Αιγύπτιο επιθετικό με ποσό ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

      Το 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε στην Μπαρτσελόνα 222 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήει τον Νεϊμάρ...

      Πέντε χρόνια αργότερα ο Βραζιλιάνος αποτελεί παρελθόν, χωρίς ποτέ να δικαιώσει τα χρήματα για την επιλογή του με τη Σαουδική Αραβία να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του.

      Εκεί όπου δεν αποκλείεται να περάσει πλέον και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής καθώς οι παράγοντες της Αλ Ιτιχάντ ετοιμάζονται να κάνουν την τελευταία τους κίνηση για τον Μοχάμεντ Σαλάχ ρίχοντας πολλά λεφτά στο τραπέζι... Για την ακρίβεια πάρα πολλά λεφτά.

      Sun

      Αντιπροσωπεία των Σαουσαράβων ταξίδεψε χθες στο Λονδίνο για τις καθοριστικές επαφές με τους κόκκινούς στους οποίους φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν το απίσευτο ποσό των 222 εκατ. ευρώ για τον Αιγύπτιο επιθετικό.

      Οι προηγούμενες απόπειρες τους να πάρουν το «ναι» της Λίβερπουλ είχαν αποτύχει, ωστόσο αντιλαμβανόμενοι πως η αγγλική ομάδα για να σκεφτεί πιθανή αποχώρηση του πρέπει να φτάσει μια εξωπραγματική πρόταση, αποφάσισαν να το κάνουν, φτάνοντας σε ποσά ρεκόρ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο όπως αποκάλύψε η Sun.

      Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο μέσο, ακόμη κι αν η απάντηση είναι αρνητική η αλ Ιτιχάντ θα επανέλθει τον Γενάρη προσπαθώντας εκ νέου για να αποκτήσει και να τον κάνει δίδυμο μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά...

      Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ADAM VAUGHAN

    • Η Λίβερπουλ είπε "όχι" σε μυθική πρόταση της Αλ Ιτιχάντ για τον Σαλάχ
      Η Λίβερπουλ είπε

      Σύμφωνα με το Athletic η Αλ Ιτιχάντ το βράδυ της Πέμπτης (31/08) κατέθεσε πρόταση άνω των 100.000.000 ευρώ για τον Σαλάχ με την Λίβερπουλ να εμμένει στην απόφασή της να μην πουλήσει τον Αιγύπτιο.

      Το Athletic και ο έγκυρος ρεπόρτερ Ντέιβιντ Ορνστάιν υποστηρίζουν πως η Αλ Ιτιχάντ έκανε αποφασιστικό βήμα για να κάνει δικό της τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά η Λίβερπουλ επέμεινε στην ξεκάθαρη θέση της πως δηλαδή ο Αιγύπτιος επιθετικός δεν πωλείται.

      Σύμφωνα με το προαναφερθέν Μέσο, λοιπόν, το βράδυ της Πέμπτης (31/08) ο διευθυντής των Κόκκινων, Μάικ Γκόρντον δέχθηκε τηλεφώνημα εκ μέρους της Αλ Ιτιχάντ με προσφορά για τον Σαλάχ άνω των 100.000.000 ευρώ, ενώ στην πρόταση είχαν συμπεριληφθεί και μπόνους.

      Παρά το γεγονός πως η πρόταση ήταν τεράστια η Λίβερπουλ, σύμφωνα πάντα με το Athletic, την απέρριψε άμεσα και ενημέρωσε εκ νέου πως 31χρονος σούπερ σταρ δεν πωλείται. Θυμίζουμε πως ο Σαλάχ το προηγούμενο καλοκαίρι επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα του Άνφιλντ για τρία χρόνια και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του Γιούργκεν Κλοπ με απολαβές 350.000 λιρών την εβδομάδα (σ.σ. περίπου 408.000 ευρώ).

      Πηγή: Sport24.gr
    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Marma Touch