Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 16:25

Γυναίκα σέρφερ «σκαρφάλωσε» σε κύμα-γίγας ύψους 21 μέτρων - Δείτε βίντεο

Γράφτηκε από
Ad Slot

Αν η τελική μέτρηση επιβεβαιώσει την αρχική εκτίμηση τότε η Ζαστίν Ντιπόντ θα έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κύμα που έχει «σκαρφαλώσει» γυναίκα σέρφερ

Την βόλτα της ζωής της πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη η Γαλλίδα σέρφερ Ζαστίν Ντιπόντ η οποία στην παραλία Ναζάρε στην Πορτογαλία κατάφερε να κυριαρχήσει σε ένα κύμα ύψους περίπου 21 μέτρων.

Αν η τελική μέτρηση επιβεβαιώσει την αρχική εκτίμηση τότε η Ντιπόντ θα έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κύμα που έχει «σκαρφαλώσει» γυναίκα σέρφερ.
Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ ανήκει στην Βραζιλιάνα σέρφερ Μάγια Γκαμπέιρα η οποία το 2018 διέτρεξε ένα κύμα ύψους 20,72 μέτρων.

Η τελική ανακοίνωση αναμένεται τον Μάιο του 2020 κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων WSL Big Wave Awards.

«Ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές κούρσες που έχω δει στη Ναζάρε. Η κούρσα της ήταν τέλεια. Κατέγραψα και το ρεκόρ του 2018 και δυσκολεύομαι να πω ποιο κύμα ήταν το μεγαλύτερο» δήλωσε ο Πέδρο Μιράντα ο άνθρωπος που κατέγραψε την προσπάθεια της Γαλλίδας σέρφερ την περασμένη Πέμπτη.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 12:22

Σχετικά Άρθρα

  • Τασμανία: Τεράστιο κύμα κατάπιε σέρφερ - «Είμαι έκπληκτος που επέζησα» (video)
    Τασμανία: Τεράστιο κύμα κατάπιε σέρφερ - «Είμαι έκπληκτος που επέζησα» (video)

    Ο Μάικλ Μπρέναν τη γλίτωσε μόνο με μελανιές στα πλευρά και μια ελαφρά διάσειση δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν

    Έκπληκτος που κατάφερε να επιζήσει δήλωσε ο σέρφερ Μάικι Μπρέναν μετά την περιπέτεια που έζησε όταν τον «κατάπιε» τεράστιο κύμα στην Τασμανία.
    Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Shipstern Bluff που έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη για τους σέρφερ και είναι προσβάσιμη μόνο με τζετ σκι ή με πεζοπορία διάρκειας δύο ωρών.
    Στο βίντεο φαίνεται ο 38χρονος σέρφερ να μεταφέρεται με τζετ σκι κοντά στα κύματα πριν τον εξαφανίσει ένα από αυτά.
    Ο σέρφερ τη γλίτωσε μόνο με μελανιές στα πλευρά και μια ελαφρά διάσειση δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στην περίπτωσή του.

    «Θυμάμαι κάπως το κύμα να έρχεται κατά πάνω και να με χτυπάει πολύ δυνατά. Έπεσα με δύναμη, δεν μπορούσα να ελέγξω τι συμβαίνει» περιέγραψε ο 38χρονος.

    Όπως σημειώνει ο Guardian, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπρέναν ήρθε τόσο κοντά στον θάνατο, καθώς το 2010 είχε υποστεί κάταγμα στην πλάτη όταν έκανε σερφ σε ένα άλλο επικίνδυνο σημείο στην Τασμανία.

    «Αυτή τη φορά, πάντως, ήρθα πιο κοντά στον θάνατο γιατί στο περιστατικό του 2010 είχα συνέχεια τις αισθήσεις μου» είπε ο Μπρέναν.
  • Σοκ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα - Οι πρώτες εκτιμήσεις
    Σοκ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα - Οι πρώτες εκτιμήσεις

    Ένας σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Κω, ενώ κατέγραψε το σοκαριστικό περιστατικό σε βίντεο, το οποίο ανέβασε και στο κανάλι του στο YouTube.

    Ο σέρφερ, ενώ είχε την action camera πάνω του, εντόπισε την σορό σε ανύποπτο χρόνο. Ο ίδιος κατέγραψε το περιστατικό, και αποφάσισε να το ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube. Πολλοί τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία είχαν κατέβει να βιντεοσκοπήσουν περιστατικό.

    Οι εκτιμήσεις για την σορό

    Άμεσα κλήθηκε το Λιμενικό, ενώ μέσα σε 10-15’ είχε φθάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, σύμφωνα με το Mega, ενώ δεν υπάρχει κάποια δήλωση αγνοούμενου στο νησί.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τον You Tuber, τα ρούχα του άνδρα παρέπεμπαν σε ρούχα σέρφερ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρίσκεται περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό, και εκτιμά πως έρχεται από μακριά και όχι από κάποιο μέρος της Ελλάδας.

    «Φορούσε ρούχα του σερφ» - Τι περιγράφει ο σέρφερ που τον εντόπισε

    Ο σέρφερ, Διονύσης Μπαλτσής περιέγραψε όσα συνέβησαν στο Mega:

    «Προχθές την Κυριακή, το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα, εγώ με έναν φίλο κάναμε kitesurf στην Λάμπη, στον Φάρο, όπως συνήθως και βρήκα τον άνθρωπο να επιπλέει. Πιστεύω ήταν 2-3 μέρες μέσα στο νερό, γιατί είχε ασπρίσει τελείως το σώμα του, και είχε μαύρες κηλίδες πάνω στο δέρμα», είπε αρχικά.

    «Ήταν λευκός και φαλακρός και φορούσε ρούχα τα οποία φοράμε και εμείς, του σερφ, δηλαδή λύκρα μπλουζάκι και παντελονάκι από αυτά που στεγνώνουν γρήγορα, δεν φάνηκε να είναι κάποιος μετανάστης. Σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε την θάλασσα, έκανε κάποιο υδάτινο σπορ. Είχαν ενημερωθεί ήδη οι Αρχές γιατί το πτώμα ήταν πάρα πολύ κοντά στην ακτή, δηλαδή γύρω στα 100 μέτρα. Και από τα ξενοδοχεία είχαν έρθει ήδη τουρίστες, και βγάζανε βίντεο και υπάρχει και ένα φυλάκιο του στρατού, που τους έκανα νόημα ότι υπάρχει ένα πτώμα στην θάλασσα. Ερχόταν σιγά σιγά προς τα έξω γιατί τα νερά ήταν ρηχά και καθαρά», συνέχισε ο κ. Μπαλτσής.

    «Έχει έρθει δηλαδή από αρκετά ψηλά, από τη Σάμο, παράλια της Τουρκίας, πάνω από τα Ίμια. Ήταν σοκαριστικό, εντάξει δεν βλέπεις κάθε μέρα πτώμα στη θάλασσα. Μπήκαμε να κάνουμε το χόμπι μας, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα», κατέληξε.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια φάλαινα κλέβει την παράσταση στους ημιτελικούς σέρφινγκ
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια φάλαινα κλέβει την παράσταση στους ημιτελικούς σέρφινγκ

    Η φάλαινα εμφανίστηκε πίσω από τις δύο εκ των τεσσάρων γυναικών σερφερ που αγωνίζονταν στον ημιτελικό

    Ένας «απρόσμενος επισκέπτης» διέκοψε χτες, Δευτέρα 5 Αυγούστου, τον ημιτελικό του σέρφινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγεται φέτος στην Ταϊτή. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποιον ανθρώπινο εισβολέα, αλλά για μια φάλαινα, που κατέπληξε τα πλήθη με την παρουσία της.
    Όπως αναφέρει η Daily Mail, η φάλαινα εμφανίστηκε όταν η σέρφερ Τατιάνα Γουέστον -Γουεμπ από τη Βραζιλία και η Μπρίσα Χέννεσι από την Κόστα Ρίκα αγωνίζονταν, προσφέροντας στους φωτογράφους και στους θεατές μια εντυπωσιακή στιγμή, που θα αποτυπωθεί στους φωτογραφικούς φακούς και τις μνήμες τους.
    Ευτυχώς, η φάλαινα βρισκόταν σε ασφαλή απόσταση από τις δύο σέρφερ. Αλλά δεν έφυγε προτού κάνει photobombing – δηλαδή «εισβάλλει» στη φωτογραφία τους – σε ένα φαντασμαγορικό άλμα στον αέρα, πίσω από τις αθλήτριες.
    Δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται άγρια ζώα, όπως πουλιά, φώκιες, ακόμη και καρχαρίες, ενώ οι αθλητές κάνουν σερφ σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας, που συνιστά ένα από τα μέρη που οι φάλαινες συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, γέννας και μετανάστευσης.
    Η Ταϊτή διαθέτει επίσης αρκετές θαλάσσιες προστατευόμενες ζώνες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σίδνεϊ: Η στιγμή που Αυστραλός σέρφερ δέχεται επίθεση από φάλαινα (video)
    Σίδνεϊ: Η στιγμή που Αυστραλός σέρφερ δέχεται επίθεση από φάλαινα (video)

    «Είμαι τυχερός που ζω, προσγειώθηκε κατευθείαν πάνω μου» είπε ο 55χρονος Τζέισον Μπριν που ήρθε αντιμέτωπος με τη φάλαινα ανοιχτά του Σίδνεϊ

    Ένας Αυστραλός σέρφερ είδε τον Χάρο με τα μάτια του όταν χτυπήθηκε από μια φάλαινα τη στιγμή που έκανε σερφ. Όπως λέει ο ίδιος είναι θαύμα που ζει καθώς η φάλαινα τον βύθισε μέσα στο νερό.

    «Προσγειώθηκε κατευθείαν πάνω μου», δήλωσε ο 55χρονος Τζέισον Μπριν στο 9News για το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου στις 10:30 π.μ. της Τετάρτης, ενώ έκανε windsurfing στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ.

    Τα συγκλονιστικά πλάνα, τα οποία καταγράφηκαν από κάμερα που είχε πάνω του ο Μπριν, τον δείχνουν να κάνει σερφ όταν, ξαφνικά, η φάλαινα σκάει δίπλα του, τον αναποδογυρίζει και τον βυθίζει μέσα στο νερό.

    Η κατάσταση όμως έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τον σέρφερ καθώς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, η φάλαινα αγκίστρωσε το λουρί του Μπριν και τον έσυρε κάτω από το νερό.

    «Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον με βύθισε πολλά μέτρα κάτω από το νερό. Νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει μέχρι που έσπασε το λουρί και σιγά σιγά βγήκα στην επιφάνεια της θάλασσας», είπε ο Μπριν.

    Το απίστευτο περιστατικό τράβηξε με την κάμερα του και ένας περαστικός ο οποίος ήταν εκεί τυχαία. «Ήθελα να συνεχίσω να κινηματογραφώ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να είχε μόλις πεθάνει, οπότε σταμάτησα και κάλεσα βοήθεια», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ευτυχώς, ο Μπριν βγήκε σχεδόν αλώβητος, αν αναλογιστεί κανείς ότι η φάλαινα από την οποία δέχτηκε επίθεση είναι από τα μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά.

    Ο Αυστραλός λέει πως είναι πολύ τυχερός που ζει γιατί: «Αν η φάλαινα είχε πεταλίδες στο σώμα της, θα με είχε ξεσκίσει, επειδή ήταν δίπλα μου όλη την ώρα».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέφτει θύμα επίθεσης φάλαινας. Το περασμένο καλοκαίρι, μια φάλαινα χτύπησε ένα σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν τραυμάτισε κανέναν από τους επιβάτες.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Τραγικό τέλος: Νεκρός βρέθηκε ο 42χρονος σέρφερ που αγνοούνταν στην Πάρο
    Τραγικό τέλος: Νεκρός βρέθηκε ο 42χρονος σέρφερ που αγνοούνταν στην Πάρο

    Νεκρός βρέθηκε ο 42χρονος σέρφερ που αγνοούνταν στην Πάρο, από την περασμένη Τετάρτη, 16 Αυγούστου.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ - Αγνοείται εδώ και δύο μέρες
    Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ - Αγνοείται εδώ και δύο μέρες

    Άκαρπες οι έρευνες για τον σέρφερ που αγνοείται εδώ και δύο ημέρες

    Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ο 42χρονος σέρφερ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ανοιχτά της Χρυσής Ακτής στην Πάρο πριν από δύο μέρες.

    Το Λιμενικό συνεχίζει και εντοπίζει την προσπάθεια εντοπισμού του άνδρα, για δεύτερο 24ωρο. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν ούτε θετικές ούτε αρνητικές εξελίξεις.

    Ο 42χρονος αγνοείται από νωρίς το απόγευμα, περίπου στις 16:00, της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βγει με έναν φίλο του για το αγαπημένο του σπορ. Ωστόσο, ο φίλος του κάποια στιγμή έχασε τα ίχνη του και επέστρεψε για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

    Έκτοτε παρά τις προσπάθειες εντοπισμού του- από αέρος με πολεμικό ελικόπτερο, από ξηράς με ανθρώπους του Λιμενικού, με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών και δυτών- δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος ούτε από τον ίδιο ούτε από την ιστιοσανίδα του.

    Οι προσπάθειες εντείνονται κυρίως στα ανατολικά του νησιού.

    Πηγή: ieidiseis.gr

  • Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ που αγνοείται
    Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ που αγνοείται

    Είχε βγει με φίλο του για σερφ

    Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του 42χρονου σέρφερ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ανοιχτά της Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

    Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα ιδιωτικά παραπλέοντα και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 42χρονος είχε βγει με φίλο του για σερφ. Ωστόσο, ο φίλος του επέστρεψε και δήλωσε την εξαφάνιση του 42χρονου.

    Πηγή: protothema.gr

  • Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο στον 52χρονο σέρφερ για τον εντοπισμό του οποίου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση
    Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο στον 52χρονο σέρφερ για τον εντοπισμό του οποίου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση

    Αγνόησε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και βγήκε με την ιστιοσανίδα του στη θαλάσσια περιοχή του Αγγελοχωρίου

    Πρόστιμο επιβλήθηκε στον 52χρονο σέρφερ που προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, όταν, αγνοώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες το απόγευμα, βγήκε με την ιστιοσανίδα του στη θαλάσσια περιοχή του Αγγελοχωρίου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

    Για τη διάσωσή του στήθηκε επιχείρηση δια θαλάσσης, ξηράς και από αέρος. Πιο συγκεκριμένα, στις έρευνες συμμετείχαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη, περιπολικό όχημα και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Τελικά, η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, αφού εντοπίστηκε, καλά στην υγεία του, από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στη στεριά.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο