Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 19:56

Βασιλιάς Τζόκοβιτς στο Λονδίνο - Τέταρτος σερί τίτλος στο Wimbledon και 21ο Grand Slam!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει τη... βασιλεία του στο Wimbledon!

Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας επικράτησε 3-1 σετ (4-6, 6-3, 6-4, 7-6) του πρωτάρη σε τελικό Grand Slam, Νικ Κύργιου και πανηγύρισε τον τέταρτο σερί και έβδομο συνολικά τίτλο του στο All England Club σε οχτώ τελικούς. Παράλληλα, έφτασε τους 21 τίτλους Grand Slam στην τεράστια καριέρα του, αφήνοντας στους 20 τον Ρότζερ Φέντερερ και πλησιάζοντας στον έναν τον έτερο των Big 3, Ράφα Ναδάλ που μετράει 22 τρόπαια και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Centre Court rises again for one of its great champions

Congratulations, @DjokerNole ​👏​#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/RAm2mm56pS

— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2022

Η 29η συνεχόμενη νίκη τού Νόλε στο Λονδίνο, όπου έχει να ηττηθεί απ' τον Ιούλιο του 2017, ήρθε και πάλι με μια μεγάλη ανατροπή. Όπως έκανε στον προημιτελικό με τον Σίνερ και στον ημιτελικό με τον Νόρι, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά έκανε μεγάλο come back και πήρε μια σπουδαία νίκη έπειτα από μια μεγάλη μάχη τριών ωρών.

A seventh helping 🌱

Tastes better every time, right, @DjokerNole?#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/i4iitVk50z

— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2022

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 20:02

Σχετικά Άρθρα

  • Κύργιος: Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam και να κλείσω στόματα
    Κύργιος: Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam και να κλείσω στόματα

    Ο Νικ Κύργιος έχει παίξει σε τελικό στο Wimbledon αλλά ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς

    Ο Νικ Κύργιος είναι έτοιμος να επιστρέψει από το 2025 στην ενεργό δράση μετά από ένα μεγάλο break.
    Ο Αυστραλός τενίστας με καταγωγή από την Ελλάδα το 2022 κατέκτησε το διπλό στο Australian Open μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη και έφτασε στον τελικό του Wimbledon όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
    Μιλώντας στο podcast News Corp's Code Sports είπε μεταξύ άλλων:

    «Επιστρέφω γιατί κάτι με κρατάει γύρω από το παιχνίδι. Έχω κερδίσει σχεδόν κάθε αντίπαλο, έχω φτάσει σε τελικό Grand Slam, έχω κερδισει Grand Slam στο διπλό, έχω κερδίσει τίτλους, έχω βγάλει χρήματα. Αυτό που έχω βάλει στόχο τώρα είναι ένα Grand Slam. Αυτό θα κλείσει στόματα, στο τέλος της ημέρας. Και αυτό είναι το μεγάλο μου κίνητρο».

    Ο Νικ σχολίασε και τις πολλές αναφορές που γίνονται για εκείνον και σύμφωνα με τις οποίες είναι το «κακό παιδί» του αθλήματος: «Μάλλον επειδή ήμουν διαφορετικός, μου έβαλαν την ταμπέλα του κακού παιδιού. Διέφερα από αυτό που είναι ένας φυσιολογικός τενίστας Δε νομίζω πως ο κόσμος της Αυστραλίας με βλέπει πλέον έτσι. Στην αρχή της καριέρας μου, κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν κάτι σαν δολοφόνος».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦIA: ΑΠΕ-EPA/ NEIL HALL
  • Τζόκοβιτς: Αποσύρθηκε ο Τζέρε στο 3ο σετ, πέρασε άνετα στους "32" του US Open ο Νόλε
    Τζόκοβιτς: Αποσύρθηκε ο Τζέρε στο 3ο σετ, πέρασε άνετα στους

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) προκρίθηκε ξεκούραστα στους "32" του US Open, καθώς ο Λάσλο Τζέρε αποσύρθηκε στο 3ο σετ.

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) είναι στους "32" του US Open και μάλιστα, ξεκούραστα, αφού έχοντας κατακτήσει τα δύο πρώτα σετ, ο Λάσλο Τζέρε αποσύρθηκε, με τον Νόλε να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

    Ο Σέρβος τενίστας σέρβιρε με 47% ευστοχία στο 1ο σετ, ενώ πέτυχε τέσσερα breaks σε 10 ευκαιρίες και τελείωσε το ματς με 18 winners/26 αβίαστα λάθη, 10 εκ των οποίων double faults.

    Από την άλλη, ο Τζέρε είχε 30 winners, ενώ κατάφερε να εκμεταλλευτεί μόλις τη μια από τις οχτώ ευκαιρίες που είχε για break.

    Στον 3ο γύρο του US Open, ο Τζόκοβιτς θα βρει απέναντί του τον πρόσφατο πρωταθλητή του Montreal Masters, Αλεξέι Πόπιριν, που νωρίτερα κέρδισε 6-2, 6-4, 6-0 τον Πέδρο Μαρτίνεζ.

    Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα συναντηθούν, με τον Σέρβο να έχει κερδίσει και τα τρία ματς με τον 25χρονο Αυστραλό, δύο εκ των οποίων τη φετινή σεζόν και μάλιστα σε Grand Slam (Μελβούρνη, Λονδίνο).

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON
  • Ανησυχία για Τζόκοβιτς, ακύρωσε την προπόνησή του με τον Ρούνε λίγα 24ωρα πριν το US Open
    Ανησυχία για Τζόκοβιτς, ακύρωσε την προπόνησή του με τον Ρούνε λίγα 24ωρα πριν το US Open

    Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του US Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν εμφανίστηκε στη δεύτερη προπόνηση που είχε με τον Χόλγκερ Ρούνε την Παρασκευή (24/8).

    Ανησυχία για την κατάσταση του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) προκάλεσε η ακύρωση του δεύτερου μέρους της προπόνησης που είχε με τον Χόλγκερ Ρούνε την Παρασκευή (24/8) ενόψει της έναρξης του US Open.

    Συγκεκριμένα, ο Σέρβος τενίστας δεν εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη προπόνηση, με τον Δανό να περιμένει 15 λεπτά.

    Στη συνέχεια οι άνθρωποι του Τζόκοβιτς μάζεψαν τα πράγματα του Σέρβου, ακυρώνοντας το session. Το γεγονός μάλιστα, ότι τα πράγματα του Νόλε βρίσκονταν στο γήπεδο επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.

    Οι δύο τενίστες είχαν ξεκινήσει νωρίτερα την προθέρμανσή τους σε ένα από τα εξωτερικά προπονητικά courts κι εν συνεχεία θα μεταφέρονταν στο Arthur Ashe.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON
  • Ολυμπιακοί Αγώνες, τένις: Θριαμβευτική υποδοχή για τον Τζόκοβιτς στο Ολυμπιακό Χωριό
    Ολυμπιακοί Αγώνες, τένις: Θριαμβευτική υποδοχή για τον Τζόκοβιτς στο Ολυμπιακό Χωριό

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης μετά την ολοκλήρωση ενός συγκλονιστικού τελικού και την επικράτηση με 2-0 στα σετ κόντρα στον Αλκαράθ. Οι συναθλητές του από την αποστολή της Σερβίας του επιφύλαξαν μια θερμή υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό για να το γιορτάσουν.

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρόσθεσε στην συλλογή του την μοναδική διάκριση που έλειπε από το παλμαρέ του, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά την επικράτηση επί του Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 στα σετ στον τελικό του μονού των ανδρών στο τένις.

    Οι αθλητές που εκπροσωπούν την αποστολή της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες επιφύλαξαν μια θερμή υποδοχή στον χρυσό Ολυμπιονική για το κορυφαίο επίτευγμά του. Ο Νόλε, φάνηκε να το διασκέδασε ιδιαίτερα καθώς δεν σταμάτησε να χορεύει μαζί με όλους εκείνους που βρισκόνταν στο Ολυμπιακό Χωριό για να γιορτάσουν την μεγάλη επιτυχία.

    Θυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση του συγκλονιστικού τελικού, οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές για τον Τζόκοβιτς ο οποίος λύγισε στην αγκαλιά της κόρης του.

    Ο 37χρονος τενίστας μετά την κατάκτηση της κορυφής στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπήκε στο κλειστό κλάμπ των παικτών με Golden Slam στο μονό.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CAROLINE BLUMBERG
  • Ολυμπιακοί Αγώνες, τένις: Ο Τζόκοβιτς νίκησε στον αγώνα των θρύλων με 2-0 τον Ναδάλ (video)
    Ολυμπιακοί Αγώνες, τένις: Ο Τζόκοβιτς νίκησε στον αγώνα των θρύλων με 2-0 τον Ναδάλ (video)

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 (6-1, 6-4) μετά από φοβερή μάχη με τον ηρωικό Ραφαέλ Ναδάλ και συνεχίζει στο Ολυμπιακό τουρνουά

    Μεσημέρι Δευτέρας... Το Philippe-Chatrier, το κεντρικό γήπεδο του Roland Garros είναι κατάμεστο καθώς όλοι θέλουν να αποτελέσουν μέρος της ιστορίας.

    Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ βρίσκονται αντιμέτωποι για 60η φορά στην τεράστια καριέρα τους, όχι όμως για το γαλλικό Open (όπου κυρίαρχος ήταν ο Ισπανός), αλλά για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.
    Οι δύο εναπομείναντες από την θρυλική τριάδα του παγκόσμιου τένις (ο τρίτος της παρέας Ρότζερ Φέντερερ έχει αποσυρθεί εδώ και μια διετία) βρέθηκαν αντίπαλοι τόσο νωρίς, αλλά ο κόσμος δεν μπορούσε να λείψει απ' αυτό το ματς κι γνώριζαν οι περισσότεροι ότι ο Τζόκοβιτς ήταν το απόλυτο φαβορί.
    Ο Σέρβος μπορεί να ειχε υποστεί πριν από δύο μήνες στο ίδιο γήπεδο ρήξη μηνίσκου και να επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ, αλλά ο Ισπανός την τελευταία διετία είχε αντιμετωπίσει πάμπολλα προβλήματα τραυματισμών και δεν είναι ο παίκτης που είχαμε συνηθίσει.

    Κι αυτό επιβεβαιώθηκε στο πρώτο σετ όπου ο Νόλε ήταν καταιγιστικός και παρόλο που παίχθηκαν ορισμένοι απίστευτοι πόντοι (βγαλμένοι από την παλιά καλή εποχή) προηγήθηκε με 5-0 και πήρε το σετ με 6-1.
    Με τον Τζόκοβιτς να προηγείται με 4-1 στο 2ο σετ όλοι πίστεψαν ότι το ματς είχε τελειώσει, ωστόσο εκεί ο Ναδάλ αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι αυτή η τελευταία του εικόνα (σε αγώνα απλού) στο Roland Garros και το Philippe-Chatrier πήρε φωτιά.
    Ο Ισπανός με όσες δυνάμεις (πνευματικές και σωματικές) είχε ισοφάρισε σε 4-4, όμως το θρίλερ στο 9ο γκέιμ κατέληξε στον Τζόκοβιτς (με τον Σέρβο να δείχνει τα.. αυτιά του στο κοινό που ήταν φανερά με τον Ισπανόα) ο οποίος πήρε και το επόμενο για να δώσει οριστικό τέλος στον αγώνα που κατά πάσα πιθανότητα ήταν κι ο τελευταίος που έδωσαν οι δύο θρύλοι.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
  • Ρεσιτάλ Τζόκοβιτς: "Ο Αλκαράθ θα κερδίσει άλλα Grand Slam, μετά από την απόσυρσή μου σε 15 χρόνια"
    Ρεσιτάλ Τζόκοβιτς:

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απολαμβάνει την επιστροφή του σε τελικό Wimbledon αλλά δεν ικανοποιείται απλά με την παρουσία του σε αυτόν και φρόντισε να το κάνει σαφές στον αντίπαλό του, Λούκας Αλκαράθ.

    Επανάληψη του περσινού σπουδαίου τελικού θα έχουμε στο Wimbledon, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέταξε με 6-4 7-6 (7-2) 6-4 την έκπληξη του τουρνουά, Λορέντσο Μουζέτι, και βρίσκεται ένα βήμα πριν το 25ο Grand Slam της καριέρας του.

    Εκεί θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ, με τον Σέρβο τενίστα να θέλει να πάρει το αίμα του πίσω από τον περσινό χαμένο τελικό και να το δηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

    "Στα όνειρά μου ως παιδί στην Σερβία, στα 7 μου χρόνια, με τις βόμβες που πετούσαν πάνω από το κεφάλι, ονειρευόμουν να είμαι στο σημαντικότερο γήπεδο τένις, εδώ στο Wimbledon.

    Δεν θέλω να σταματήσω εδώ, την Κυριακή θέλω εκείνο το τρόπαιο ανάμεσα στα χέρια μου", τόνισε αρχικά ο "Νόλε" κα συνέχισε με νόημα:

    "Ήρθα στο Λονδίνο οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά και δεν ήξερα αν θα έπαιζα μέχρι και την ημέρα της κλήρωσης.

    Έπειτα οι προπονήσεις μού έδειξαν πως ήμουν σε κατάσταση να φτάσω μέχρι τέλους, διαφορετικά δεν θα έπαιρνα μέρος. Ο τελικός;

    Θα είναι μία μεγάλη μάχη, ο Αλκαράθ είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης που αξίζει όλες τις επιτυχίες του και άλλες θα τις κατακτήσει. Ίσως όχι την Κυριακή αλλά σε περίπου 15 χρόνια όταν θα σταματήσω".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON
  • Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ρούνε και πέρασε στα προημιτελικά του βρετανικού Όπεν
    Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ρούνε και πέρασε στα προημιτελικά του βρετανικού Όπεν

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να περάσει το εμπόδιο του Χόλγερ Ρούνε, κέρδισε τον Δανό με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon.

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται πώς έχει αφήσει για τα καλά πίσω τον τραυματισμό που τον έθεσε εκτός Roland Garros, ρήξη μηνίσκου, και παιχνίδι με το παιχνίδι είναι όλο και καλύτερος.

    Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Χόλγκερ Ρούνε με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) και έκλεισε για ακόμη μία χρονιά εισιτήριο για τα προημιτελικά του Wimbledon.

    Αυτή μάλιστα θα είναι η 15η συμμετοχή του "Νόλε" στα προημιτελικά της διοργάνωσης και 60η σε Grand Slam..

    Επόμενο ματς του Τζόκοβιτς στο βρετανικό Όπεν είναι την ερχόμενη Τετάρτη (10/07), εκεί που τον περιμένει ήδη ο Άλεξ Ντε Μινόρ που νωρίτερα νίκησε με 3-1 σετ (6-2, 6-4, 4-6, 6-3) τον Γάλλο Άρθουρ Φιλς.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE ΡETIT TESSON

  • Τζόκοβιτς: "Η προϋπόθεση για να αγωνιστώ στο Γουίμπλεντον είναι να ξέρω πως μπορώ να παλέψω για τον τίτλο"
    Τζόκοβιτς:

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε εν όψει της έναρξης του Wimbledon (1/7-14/7) και ξεκαθάρισε ότι θα συμμετάσχει εάν και μόνο νιώσει ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε δηλώσεις του, αποσαφήνισε ότι θα συμμετάσχει στο Wimbledon (1/7-14/7) μόνο υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να μπει στην διεκδίκηση του τίτλου. Θυμίζουμε ότι έχουν συμπληρωθεί μόνο τρεις εβδομάδες από την εγχείρηση που υποβλήθηκε στον μηνίσκο ενώ ο Νόλε έχει δηλωθεί και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Σερβίας και αναμένεται να παίξει στο Παρίσι.

    Πιο αναλυτικά, ο Τζόκοβιτς δήλωσε για την παρουσία του στο Wimbledon: "Θα συμμετάσχω μόνο αν ξέρω ότι είμαι αρκετά καλά για να πάω μακριά στη διοργάνωση και να παλέψω για τον τίτλο, αυτή είναι η προϋπόθεση. Αν νιώσω ότι μπορώ να παίξω σχεδόν στο μάξιμουμ ή στο μάξιμουμ, τότε θα παίξω, διαφορετικά θα δώσω την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να συμμετάσχει.

    Πηγαίνω σταδιακά. Δεν πιέζω ακόμα 100%, αλλά ελπίζω να έρθει τις επόμενες μέρες. Η αποκατάσταση πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση."

    Να σημειωθεί ότι ο 37χρονος έχει κατακτήσει 7 φορές το Wimbledon, το στάδιο της αποθεραπείας του εξελίσσεται ομαλά και αναμένεται το αν τέλει θα δώσει το παρών στο Αγγλικό τουρνουά ή η πρώτη του εμφάνιση μετά το πρόβλημα στο γόνατο θα αποτελέσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο