Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 12:47

Ιστορία γράφουν οι παρέες...

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα διεξήχθη για πρώτη φορά το reunion των πρωτοπόρων αθλητών του μπίτς βόλει στον νομό μας.

Πρόκειται για την παρέα ή μέρος της παρέας γιατί δεν ήταν δυνατόν, λόγω υποχρεώσεων, να παραβρεθούν όλοι εκεί που ξεκίνησε, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τα πρώτα βήματα στον μαγικό κόσμο του μπίτς βόλει, διοργανώνοντας μάλιστα και το πρώτο τουρνουά στον νομό μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημα τότε το άθλημα δεν υπήρχε στην Ελλάδα, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αθλητές μπιτς βόλει ούτε πανελλήνιο πρωτάθλημα όπως σήμερα. Επίσημα το άθλημα μπήκε στην χώρα μας και υπάχθηκε στην ομοσπονδία του βόλει αργότερα (1994), ενώ έγιναν και τα πρώτα τουρνουά πανελληνίως με παίκτες από την σάλα , ενώ πολύ αργότερα μπήκε και στο ολυμπιακό πρόγραμμα.
Αυτή η παρέα που όλα αυτα χρόνια συνέχιζε να εξασκεί το άθλημα είτε στην παραλία "Κουνέλια" είτε στην παραλία του "Μπανάνα", διοργάνωσε αρκετά τουρνουά, ενώ παρέμεινε στο χώρο για χρόνια.
Έτσι φέτος αποφασίστηκε, επειδή κάποιοι λείπουν πια από τον Πύργο έχοντας γίνει ετεροδημότες με μόνιμη διαμονή σε άλλες πόλεις, να κανουν μια πρώτη συνάντηση-μάζωξη και να θυμηθούν τα παλιά παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα στο "Άμμος και θάλασσα", στην παραλία "Κουνέλια", εκεί που πρωτοξεκίνησαν όλα πρίν από 35 χρόνια περίπου.
Ήταν εκεί και έδωσαν το παρόν οι: Απόστολος Στάμος, Παναγιώτης Τσόκος, Μιμίκα Κουμουνδούρου, Χαρά Κουμουνδούρου, Γιώργος Φύττας και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν αλλά παρότι τα χρόνια πια πέρασαν, παίχτηκε όμορφο βόλει, που το διασκέδασαν πρώτα οι ίδιοι, αλλά και όσοι τους παρακολούθησαν.
Κοινή απόφαση και επιθυμία ήταν να γίνει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θεσμός και κάθε χρόνο, εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, να μαζεύονται όλοι, κοντινοί και μακρινοί, και να θυμούνται τα παλιά. Σίγουρα την επόμενη φορά θα είναι και οι υπόλοιποι και σίγουρα θα πάρει έκταση ο συγκεκριμένος θεσμός-πρωτοβουλία.
Μοναδικός απών από αυτην την παρέα ο αδικοχαμένος Δημήτρης Τσόκος, για τον οποίο έγινε ιδιαίτερη μνεία, δεδομένου ότι άνηκε σε αυτήν την παρέα από την αρχή της.
Δελτίο Τύπου
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 13:30

Σχετικά Άρθρα

  • Με μοναδικές μάχες στο φιλέ ολοκληρώθηκε στην Κουρούτα το τουρνουά Beach Volley του Δήμου Ήλιδας
    Με μοναδικές μάχες στο φιλέ ολοκληρώθηκε στην Κουρούτα το τουρνουά Beach Volley του Δήμου Ήλιδας

    Με τεράστια επιτυχία και θεαματικές μάχες στο φιλέ, ολοκληρώθηκε στην παραλία της Κουρούτα το τουρνουά Beach Volley που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας, σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΠ και το τμήμα βόλεϊ του «Α.Σ. Κόροιβος Αμαλιάδας».

    Για τρεις ημέρες, οι ομάδες που συμμετείχαν προσέφεραν πλούσια θέαμα, ενώ η διοργάνωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου και λάτρεις του αθλήματος στην παραλία της Κουρούτας.

    Τους τίτλους του τουρνουά διεκδίκησαν επάξια ομάδες από το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με το άθλημα που χαρακτηρίζεται ως ο «βασιλιάς» του θερινού αθλητισμού, να προσφέρει εντός συγκινήσεις στην άμμο.

    Τους δύο τίτλος κέρδισαν, στους άνδρες οι Σταύρος και Φώτης Παναγιωτάρας από την Αμαλιάδα και στις γυναίκες η Ελπίδα Παπαδοπούλου και Μυρτώ Συμεωνίδου από την Πάτρα.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης με μικτές ομάδες και με ομάδες παίδων και νεανίδων.

    Πλέον η παραλία της Κουρούτας είναι έτοιμη να υποδεχτεί το δεύτερο μεγάλο τουρνουά του επόμενου Σαββατοκύριακου, με θρύλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου και δεκάδες ακόμα αθλητές να συμμετέχουν στη μεγάλη διοργάνωση του Beach Soccer που θα γίνει από 26 έως 28 Ιουλίου 2024.

    Μαζί η παραλία της Κουρούτας το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου θα υποδεχθεί και τα δύο φετινά Ευρωπαϊκά κύπελλα του Ολυμπιακού.

    beach volley kour 24 2

    beach volley kour 24 3

    beach volley kour 24 4

    beach volley kour 24 5

    beach volley kour 24 6

    beach volley kour 24 7

    beach volley kour 24 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο BEACH RACKETS και 1ο BEACH VOLLEY
    Δήμος Πύργου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο BEACH RACKETS και 1ο BEACH VOLLEY

    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Δημιουργούμε υγιές πρότυπο για όλα τα παιδιά”.

    Ένα εντυπωσιακό θέαμα με τη συμμετοχή πολλών αθλητών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολίτες του Πύργου κάθε ηλικίας στην διεξαγωγή του 1ου BEACH RACKETS και 1ου BEACH VOLLEY που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου την Παρασκευή (16/9) και το Σάββατο (17/9) σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Και οι δύο ημέρες κύλησαν με πολλές συμμετοχές αθλητών, όχι μόνο του Πύργου αλλά και από άλλες περιοχές της Ηλείας και της Πελοποννήσου, με το κοινό να έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με το άγνωστο για πολλούς άθλημα του BEACH RACKETS αλλά και να παρακολουθεί τις εντυπωσιακές φάσεις των παιχνιδιών του BEACH VOLLEY.

    Παιδιά και ενήλικες αθλητές πολλών Σωματείων χάρισαν ένα πλούσιο θέαμα στο κοινό, με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να απονέμει στους νικητές των αγώνων τα κύπελα αλλά και με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο τα αναμνηστικά συμμετοχών.

    Ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη όλους τους αθλητές και δήλωσε: “ Θέλουμε να έχουμε χαρούμενους πολίτες και κυρίως χαρούμενα και χαμογελαστά παιδιά. Οι πλατείες είναι ένας χώρος κυρίως για τα παιδιά, για τον αθλητισμό, τη μουσική... για χαρούμενους ανθρώπους. Παιδιά που αγωνίζονται, έχουν σωματική και ψυχική υγεία και καλή πορεία στο σχολείο, μακριά από παραβατικότητες, bullying και άλλες καταστροφικές συνήθειες. Δημιουργούμε ένα υγιές πρότυπο για όλα τα παιδιά”.

    Την διοργάνωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, το οποίο έμεινε εντυπωσιασμένο από την ταχύτητα εξέλιξης των φάσεων των παιχνιδιών και την ταχύτητα που καταγραφόταν στους αγώνες ξυλορακέτας από ειδικό ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα.

    Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Α΄ ΕΣΑΞ Γιώργος Κοσμάς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας και χειριστής συστήματος μέτρηση πόντων Τάσος Μπινιώρης οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι απο την άρτια διοργάνωση.

    Την αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και με την πολύτιμη συνδρομή του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου, παρουσίασε ο δημοσιογράφος Περικλής Πατσούρης ο οποίος ενημέρωνε το κοινό για την εξέλιξη των αγώνων όπως και για τους κανόνες των αθλημάτων.

    beach pirgos 2

    beach pirgos 3

    beach pirgos 4

    beach pirgos 5

    beach pirgos 6

    beach pirgos 7

    beach pirgos 8

    beach pirgos 9

    beach pirgos 10

  • Έρχονται οι πρωτοποριακές διοργανώσεις του 1ου BEACH RACKETS (16/9) και του 1ου BEACH VOLLEY (17/9) στην κεντρική πλατεία Πύργου
    Έρχονται οι πρωτοποριακές διοργανώσεις του 1ου BEACH RACKETS (16/9) και του 1ου BEACH VOLLEY (17/9) στην κεντρική πλατεία Πύργου

    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Με συνέπεια στην αρχή μας να είμαστε κοντά στη νέα γενιά και με αθλητικές δράσεις»

    Η πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση, που περιλαμβάνει το 1ο BEACH RACKETS την Παρασκευή 16/9 και το 1ο BEACH VOLLEY το Σάββατο 17/9, στην κεντρική πλατεία Πύργου, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, παρουσία του αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλου και του προέδρου του Ομίλου Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας Γιώργου Νικολόπουλου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Με συνέπεια στην αρχή μας πως είμαστε με διάφορους τρόπους κοντά στη νέα γενιά και δίνοντας ευκαιρίες για συμμετοχή σε αθλήματα, σε αθλοπαιδιές και σε διάφορες αθλητικές δράσεις, προχωράμε και στη διοργάνωση αυτή. Για μας ο αθλητισμός περιλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση και την ψυχαγωγία και στην προκειμένη περίπτωση γίνεται για πρώτη φορά μια τέτοια πρωτοποριακή εκδήλωση, από αυτές που στη σημερινή εποχή γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, όπως για παράδειγμα ήταν ο street αγώνας επί κοντώ που έγινε το προηγούμενο διάστημα στην Αρχ. Ολυμπία. Θα είναι διαμορφωμένες πολύ ελκυστικές συνθήκες, τόσο για τους αθλούμενους που θα πάρουν μέρος, όσο και για τους παρευρισκόμενους και θεατές που θα είναι στην πλατεία εκείνο το διάστημα, με μια συνολικά πολύ όμορφη ατμόσφαιρα».

    Ο Γιάννης Αργυρόπουλος επεσήμανε: «Μετά από όλες τις σημαντικές και πετυχημένες διοργανώσεις διαφόρων αθλητικών δρώμενων που έχει προχωρήσει ο Δήμος μας, πλέον προχωράμε σε κάτι ακόμα πρωτοποριακό και με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θέλουμε να αξιοποιηθεί με κάθε δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο η ξεχωριστή αυτή διοργάνωση και να παρακινηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι λάτρεις των αθλημάτων, μικροί και μεγάλοι, στην άθληση και στο θέαμα που προσφέρουν το beach rackets και το beach volley. Πρέπει με την ευκαιρία αυτή να αναφέρω πως συνεχίζουμε και στο κομμάτι των σημαντικών έργων σε ότι αφορά τον αθλητικό τομέα. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ προχωρούν πλέον με συγκεκριμένο τρόπο και οι διαδικασίες για το Κολυμβητήριο. Στα θέματα αυτά, σύντομα θα γίνει και εκτενέστερη αναφορά».

    Ο Γιώργος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Ο.Ρ.Κ.Α. (Όμιλος Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας), ευχαρίστησε τον Δήμο Πύργου και τον δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο για την πρόσκληση, κι επίσης ανέφερε: «Γνωρίζουμε πως ο Δήμος Πύργου ενισχύει τις αθλητικές εκδηλώσεις κι είναι πάντα κοντά σε αυτές και είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας σε αυτή την πρωτοποριακή διοργάνωση. Έχουμε στο δυναμικό μας αθλητές από διάφορες περιοχές της Ηλείας, όπως από Αμαλιάδα, από Πύργο, από Κρέστενα, μετέχουμε στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Racket κι έχουμε συνεχή ανάλογη δράση. Καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί για να παρακολουθήσει όμορφο θέαμα μέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

    - Η αθλητική εκδήλωση του διημέρου θα πραγματοποιηθεί σε οριοθετημένο χώρο της Κεντρικής Πλατείας, όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης, με την πολύτιμη συνδρομή του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου.

    dimos tournoua beach vol rac 2

    * Ώρα έναρξης και τις δυο μέρες: στις 18:00

    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής και μπλουζάκι.
    • Οι πρώτοι των κατηγοριών θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει το 1ο BEACH RACKETS την Παρασκευή 16/9 & το 1ο BEACH VOLLEY το Σάββατο 17/9
    Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει το 1ο BEACH RACKETS την Παρασκευή 16/9 & το 1ο BEACH VOLLEY το Σάββατο 17/9

    Το 1ο BEACH RACKETS (16/9) και το 1ο BEACH VOLLEY (17/9) στην κεντρική πλατεία Πύργου

    Μία πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση, μέσα από την οποία στόχος είναι να αξιοποιηθεί με κάθε δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο τη ξεχωριστή αυτή διοργάνωση και να παρακινηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι λάτρεις των αθλημάτων, μικροί και μεγάλοι, στην άθληση και την μαγεία που προσφέρει το beach rackets και το beach volley.

    Η αθλητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε οριοθετημένο χώρο της Κεντρικής Πλατείας, όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

    Ώρα έναρξης: 18:00

    dimos tournoua beach vol rac 2

    ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ 18 (2005 και κάτω) ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ

    - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

    ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

    Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων καθώς ούτε και σε περίπτωση ατυχήματος.

    Όλοι οι ανήλικοι συμμετέχοντες για να συμμετέχουν υποχρεούνται να έχουν την γραπτή συγκατάθεση του γονέα τους.

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

    Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται:

    • Δήμο Πύργου, Πλατεία Σάκη Καράγιωργα 1ος όροφος και στο τηλέφωνο:

    26213 62419.

    - Στο FACEBOOK: Αθλητικές Εκδηλώσεις Δήμου Πύργου.

    Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 15/9.

    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής και μπλουζάκι.
    • Οι πρώτοι των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο

    Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος των αθλητικών εκδηλώσεων του «1ο BEACH RACKETS & BEACH VOLLEY»!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τουρνουά Beach Volley στο Κατάκολο από τον «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΟ» υπό την αιγίδα της ΠΔΕ
    Τουρνουά Beach Volley στο Κατάκολο από τον «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΟ» υπό την αιγίδα της ΠΔΕ

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ» συνδιοργάνωσαν στο Καβούρι, στην παραλία Κουνέλια στο beach bar "Άμμος και Θάλασσα", τουρνουά Beach Volley, που ξεκίνησε στις 12, 13 και 14 Αυγούστου με το τουρνουά ανδρών και συνεχίζεται την Παρασκευή 19, το Σαββάτο 20 και την Κυριακή 21 Αυγούστου, με μεικτούς αγώνες, με τους οποίους και θα ολοκληρωθεί .

    Ο «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΝΙΚΗΣ» ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον κ. Νικολακόπουλο για την αμέριστη στήριξη του και την παρουσία του στην διοργάνωση. Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν επίσης τους χορηγούς που βοήθησαν στην άψογη εκτέλεση του αθλητικού αυτού event και δήλωσαν ιδιαίτερη χαρά που το τουρνουά εξελίχθηκε σε ενα μεγάλο πάρτυ το οποίο ευελπιστούν να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα με ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση κα συμμετοχή από το κοινό.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερη χαρά που ένα ακόμη καλοκαιρινό αθλητικό δρώμενο δίνει πνοή στον τόπο μας και ενεργοποιεί μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και μη, να συμμετέχουν σε μια δράση που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον αθλητισμό.

    Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τους ευχαρίστησε για την συνεργασία τονίζοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πάντα στέκεται αρωγός δίπλα σε νέες δράσεις και αντίστοιχες πρωτοβουλίες που προάγουν τον Αθλητισμό και φέρνουν κοντά τους αθλητές και τους ανθρώπους του τόπου μας. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την δράση του συλλόγου «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ».

    Επιπλέον ο κ. Νικολακόπουλος έκανε τις απονομές στους νικητές Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο και Διονυσόπουλο Πέτρο που κέρδισαν 2 – 0 στον τελικό, το εξίσου δυνατό ζευγάρι Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και Σταύρο Ζαπάντη.

    tournoua beach volley pde 1

    tournoua beach volley pde 3

    tournoua beach volley pde 2

    Δελτίο Τύπου

  • Τουρνουά Beach Volley στο Κατάκολο (Κουνέλια) από τον «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΟ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
    Τουρνουά Beach Volley στο Κατάκολο (Κουνέλια) από τον «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΟ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου με τον προπονητή του Ολυμπιονίκη Τσούμα Κώστα και την Ιωάννα Παναγοπούλου Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου.

    Συνάντηση πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Νικολακόπουλος Δημήτρης με τον προπονητή του Ολυμπιονίκη Τσούμα Κώστα και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου Παναγοπούλου Ιωάννα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη στην ΠΕ Ηλείας.

    Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει του επερχόμενου Τουρνουά Beach Volley που θα ξεκινήσει το πρώτο τριήμερο από 12 έως 14 Αυγούστου και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα οι 12 , 13 και 14 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Τουρνουά Beach Volley ανδρών ενώ την επόμενη εβδομάδα το Τουρνουά θα συνεχιστεί με την διεξαγωγή μεικτών αγώνων. Η διοργάνωση αυτή είναι μια πρωτοβουλία του αθλητικού Συλλόγου «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ» και θα πραγματοποιηθεί στο Κατάκολο στην περιοχή κουνέλια υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος δήλωσε ιδιαίτερη χαρά που ένα ακόμη καλοκαιρινό αθλητικό δρώμενο δίνει πνοή στον τόπο μας και ενεργοποιεί μικρούς και μεγάλους , ερασιτέχνες και μη να συμμετέχουν σε μια δράση που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον αθλητισμό. Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τους ευχαρίστησε για την συνεργασία τονίζοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πάντα στέκεται αρωγός δίπλα σε νέες δράσεις και αντίστοιχες πρωτοβουλίες που προάγουν τον Αθλητισμό και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους της πόλης μας και όχι μόνο για συνεργασία , συμμετοχή και ευγενή άμιλλα. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την δράση του συλλόγου «ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ» και προσκάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτήν με την συμμέτοχη του.

    Με την σειρά του και ο προπονητής του συλλόγου κ. Τσούμας Κώστας εξέφρασε τις ευχαριστίες στους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και στον κ. Νικολακόπουλο που μέσα από τον θεσμικό του ρόλου προσέφερε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της δράσης αυτής. Ο κ. Τσούμας ανέφερε πόσο σημαντική είναι η δραστηριοποίηση όλων συλλόγων στην ενίσχυση των καλοκαιρινών αθλητικών event και την επιθυμία για την εδραίωση αυτών στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άνοιξε η αυλαία του OLYMPIA MASTERS
    Άνοιξε η αυλαία του OLYMPIA MASTERS
    Με τους αγώνες των προκριματικών σε άνδρες και γυναίκες και με σύμμαχο τον ιδανικό καιρό άνοιξε στην πλατεία του παλαιού Δημαρχείου η αυλαία του τουρνουά beach volley, OLYMPIA MASTERS.
    Η διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι το τρίτο major τουρνουά του φετινού πανελλήνιου σιρκουί και το δεύτερο συνεχόμενο που διεξάγεται στην πόλη της Πελοποννήσου.
    Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
    Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών στο δημαρχείο της Ολυμπίας.
    Στο πάνελ παρευρέθησαν ο Γενικός γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελένη Καζάκου και Δήμητρα Χαριτίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Αμάραντος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος , ο υπεύθυνος αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Κωσταριάς και εκπρόσωποι των αθλητών και αθλητριών.
    Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ.): «Κάθε καλοκαίρι Masters στην Αρχαία Ολυμπία»
    «Καταρχήν εύχομαι καλή διαμονή σε όλο τον κόσμο που έχει έρθει στην Αρχαία Ολυμπία για την διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΑΟ Ολυμπιονίκης και τον πρόεδρο Αλέξανδρο Αμάραντο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χάρη Σπηλιόπουλο για όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει για την φετινή διοργάνωση, η οποία είναι καλύτερη από αυτή του 2018. Αν δεν ήμασταν ικανοποιημένοι ως Ομοσπονδία από την πρώτη διοργάνωση, τότε δεν θα ερχόμασταν και φέτος. Εύχομαι να ερχόμαστε κάθε καλοκαίρι στην Αρχαία Ολυμπία και να δείχνουμε τις αρετές του μπιτς βόλεϊ στον τόπο που γεννήθηκε ο αθλητισμός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΡΤ θα είναι δίπλα μας με live μετάδοση των τελικών την Κυριακή από τις 18.00 έως τις 20.00, καθώς πέρυσι οι τελικοί μεταδόθηκαν σε μαγνητοσκόπηση. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας που βρίσκονται κοντά μας και στηρίζουν το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ».

    Χάρης Σπηλιόπουλος (Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας): «Το μπιτς βόλεϊ έχει μπει στις ζωές μας»
    «Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και των πολιτών της Αρχαίας Ολυμπίας, καλωσορίζουμε στη πόλη για δεύτερη χρονιά το τουρνουά Masters. Ευελπιστούμε σε ακόμα καλύτερα πράγματα σε σχέση με το 2018 και πλούσιο θέαμα από τους συμμετέχοντες. Η πετοσφαίριση έχει αρχίσει για τα καλά να μπαίνει στο σκεπτικό μας, καθώς και ο σύλλογος της πόλης, ο ΑΟ Ολυμπιονίκης είναι μεγάλος αρωγός του αθλήματος με πολύ καλό γυναικείο τμήμα βόλεϊ. Αγκαλιάζουμε την διοργάνωση και δείχνουμε έμπρακτα την στήριξή μας».

    Δημήτρης Κωσταριάς (Υπεύθυνος αθλητισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας): «Χρέος μας να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις»
    «Είναι χρέος μας να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις και να φιλοξενούνται στην Αρχαία Ολυμπία. Τα οφέλη διαχέονται στους νέους ανθρώπους και συμβάλλει στον τόπο έτσι ώστε να γίνει αθλητικός και τουριστικός προορισμός. Το μπιτς βόλεϊ αλλά και το βόλεϊ είναι αθλήματα που αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί ήμουν και εγώ μέρος στα γυμνασιακά μου χρόνια στον ΑΟ Ολυμπιονίκης. Θεωρώ πως το μπιτς βόλεϊ είναι από τα πλέον θεαματικά αθλήματα και από τα πιο αντικειμενικά. Οι αθλητές είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουν όμορφο θέαμα. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να βρεθούν στις κερκίδες και να πάρουν μία πνοή δροσιάς αυτό το τριήμερο και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία, τον σύλλογο ΑΟ Ολυμπιονίκη και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει. Ραντεβού όλοι στο γήπεδο».

    Αλέξανδρος Αμάραντος (Πρόεδρος ΑΟ Ολυμπιονίκη): «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε τουρνουά Masters»
    «Είμαι πολύ χαρούμενος που φιλοξενούμε στην Αρχαία Ολυμπία για δεύτερη χρονιά τουρνουά Masters. Η Αρχαία Ολυμπία και ο Ολυμπιονίκης απέδειξαν ότι μπορούν να διοργανώσουν τέτοιες δράσεις και είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι μας ζητηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που μας παρέχει ό,τι έχουμε ζητήσει, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ομοσπονδία και τον κ. Χαλβατζή και κ. Παρασκευόπουλο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Σπηλιόπουλο, καθώς και την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για την στήριξη. Θέλω να ευχηθώ υγεία στους αθλητές και στις αθλήτριες και να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο στην πόλη μας, να το ευχαριστηθούν και να μας έρθουν και πάλι του χρόνου. Καλώ όλο τον κόσμο να γεμίσει τα γήπεδα και να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου αγώνες. Ένα μήνα τώρα τρέξαμε πάρα πολύ ως σύλλογος για να είναι άρτια η διοργάνωση. Γενικά σαν άνθρωπος είμαι πάντα δεκτικός στις συνεργασίες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ειδικά για ένα πανελλήνιο εάν συνεργαστούν αθλητικοί φορείς, δήμοι για καλύτερο αποτέλεσμα για όλους, εννοείται είμαστε ανοιχτοί. Θέλω να δω γεμάτο γήπεδο και να το ευχαριστηθούν όλοι. Να ακούσω αθλητές να λένε ότι πέρασαν όμορφα».

    Αντώνης Χρυσανθακόπουλος (Αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας): «Η Αρχαία Ολυμπία στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού»
    «Καλωσορίζω από την πλευρά μου όλους τους συμμετέχοντες. Η περυσινή διοργάνωση μας έδωσε την ¨πρόκριση¨ για να φιλοξενήσουμε και φέτος μία διοργάνωση Masters. Σκοπός μας είναι να μπει η Αρχαία Ολυμπία στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού με αυτές τις εκδηλώσεις. Ήταν στόχος της προηγούμενης διοίκησης αλλά και της φετινής να ανεβάσει αυτές τις διοργανώσεις κάθε φορά και πιο ψηλά. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, την Ομοσπονδία, τον ΑΟ Ολυμπιονίκη και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την καθοριστική συμβολή τους».

    Δημήτρης Χατζηνικολάου (Αθλητής μπιτς βόλεϊ): «Ο καλύτερος ας κερδίσει»
    «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία. Προσωπικά για μένα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο Masters της Αρχαίας Ολυμπίας και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Εύχομαι το πνεύμα που… πηγάζει από τον αρχαιολογικό χώρο να μας βοηθήσει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ο καλύτερος ας κερδίσει».

    Ιάσονας Κανέλλος (Αθλητής μπιτς βόλεϊ): «Χαρούμενος που φέτος μπορώ να παίζω στο OLYMPIA MASTERS»
    «Λόγω τραυματισμού πέρυσι δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Αρχαία Ολυμπία και είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Η διοργάνωση είναι άρτια από όλες τις απόψεις και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, την Vapona και την Nissan Λάινας για την στήριξη».

    Έλενα Μπάκα (Αθλήτρια μπιτς βόλεϊ): «Τιμή μου να παίζω στην Αρχαία Ολυμπία»
    «Είναι τιμή μου που επιστρέφω για να αγωνιστώ στο Masters στην Αρχαία Ολυμπία. Ευχαριστούμε τον Δήμο και όλους τους φορείς για την ευκαιρία που μας δίνεται να αγωνιστούμε στον τόπο γέννησης του αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον χορηγό μας, την εταιρεία Ήλιος, καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να αγωνιζόμαστε σε αυτές τις διοργανώσεις».

    Μαρία Κλέπκου (Αθλήτρια μπιτς βόλεϊ): «Ιστορικός τόπος η Αρχαία Ολυμπία»
    «Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστώ σε αυτόν τον ιστορικό τόπο. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που πραγματοποίησαν αυτή την διοργάνωση στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην εταιρεία Ήλιος που στηρίζει την συμπαίκτριά μου και εμένα στα τουρνουά».

    Νάντια Μαύρου (Αθλήτρια μπιτς βόλεϊ): «Περήφανη που εκπροσωπούμε την τοπική κοινωνία»
    «Είμαι πολύ περήφανη που εκπροσωπούμε με την Μαρία την τοπική ομάδα του Ολυμπιονίκη και της Αρχαίας Ολυμπίας. Χαίρομαι που οι αρμόδιοι φορείς συνεργάστηκαν και φέτος για να γίνει αυτή η διοργάνωση στην Αρχαία Ολυμπία. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και εύχομαι να προσφέρουμε όμορφο θέαμα σε γεμάτες κερκίδες. Ευχαριστούμε τον ΑΟ Ολυμπιονίκη που μέσω της Ομοσπονδίας μας εμπιστεύτηκε την φετινή wild card και είναι τιμή μας που συμμετέχουμε στο κυρίως ταμπλό. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που μας υποστήριξαν στη φετινή μας προσπάθεια και είναι το Pantheon Espresso Bar στον Πύργο, την Taratsa Κουζίνα, Δια χειρός και Punto Ottico».

    Μαρία Μαστοροπούλου (Αθλήτρια μπιτς βόλεϊ): «Καινούργιο για μένα το μπιτς βόλεϊ»
    «Είμαι πολύ περήφανη που εκπροσωπώ τον Ολυμπιονική ως αρχηγός του. Είναι η πρώτη χρονιά που παίζω μπιτς βόλεϊ και είναι κάτι καινούργιο για μένα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ευχαριστούμε τους φορείς για την χορήγηση της wild card και μακάρι να γεμίσει ο κόσμος τις κερκίδες».

    Το κυρίως ταμπλό των ανδρών

    beach3

    Μετά από 21 εντυπωσιακούς αγώνες στην πλατεία του παλαιού δημαρχείου στην Αρχαία Ολυμπία για τα προκριματικά των ανδρών του OLYMPIA MASTERS, οι Γιώργος Καντιώτης/Νίκος Ντόντης, Αντιόλ Κόλα/Δημήτρης Γιαννόπουλος, Νικήτας Εφραιμίδης/Κώστας Μπατζιλής και Νόα Κιμπλ/Σάββας Γενιτσάρης πήραν την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

    Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 9 το πρωί.

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των προκριματικών ανδρών ΕΔΩ.

    Το κυρίως ταμπλό των ανδρών

    Ραφαήλ Μπανιώτης/Γιώργος Τερζόγλου
    Γιώργος Μιχελάκης/Βασίλης Μούχλιας
    Δημήτρης Νιώπας/Θοδωρής Παπαδημητρίου
    Ιάσονας Κανέλλος/Δημήτρης Χατζηνικολάου
    Παναγιώτης Ιωαννίδης/Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης
    Άγγελος Μανδηλάρης/Βασίλης Μανδηλάρης
    Ανέστης Δημητριάδης/Κώστας Κογκαλίδης
    Αλέξανδρος Κουρτίδης/Στέλιος Τζιουμάκας
    Γιώργος Καντιώτης/Νίκος Ντόντης
    Αντιόλ Κόλα/Δημήτρης Γιαννόπουλος
    Νικήτας Εφραιμίδης/Κώστας Μπατζιλής
    Νόα Κιμπλ/Σάββας Γενιτσάρης

    Οι 12 ομάδες του κυρίως ταμπλό γυναικών

    beach2

    Έφη Μυρίλλα/Λήδα Σαριδάκη, Δήμητρα Ευθυμιοπούλου/Κατερίνα Καπόλου, Τατιάνα Μολδοβανίδη/Ιφιγένεια Σαμπάτη και Κατερίνα Αλτίνη/Μυρτώ Καλαμαρίδου είναι οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό του OLYMPIA MASTERS.

    Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 9 το πρωί.

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των προκριματικών γυναικών ΕΔΩ.

    Το κυρίως ταμπλό των γυναικών

    Πηγιάννα Μεθενίτη/Άννα Σπανού
    Διονυσία Μάτιου/Φαβιόλα Τερζίου
    Δήμητρα Καραγκούνη/Παρασκευή Κουρτίδου
    Άννα Κουμβάκη/Χριστίνα Πασιαλή
    Μαρία Αποστολάκη/Αλίκη Σπηλιωτοπούλου
    Μαρία Μαστοροπούλου/Νάντια Μαύρου
    Παναγιώτα Βλασερού/Ελεάνα Πολίτη
    Μαρία Κλέπκου/Έλενα Μπάκα
    Έφη Μυρίλλα/Λήδα Σαριδάκη
    Δήμητρα Ευθυμιοπούλου/Κατερίνα Καπόλου
    Τατιάνα Μολδοβανίδη/Ιφιγένεια Σαμπάτη
    Κατερίνα Αλτίνη/Μυρτώ Καλαμαρίδου

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο