Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 09:53

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 6ης ημέρας (3/9)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές είναι η σημερινή (3/9) έκτη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν ελληνικές παρουσίες σε 5 αθλήματα με το πολύ σημαντικό ντεμπούτο του Μιχάλη Καλαράκη στην ιππασία, η οποία θα διεξαχθεί στο «Μέγαρο των Απομάχων».

Η μέρα θα ξεκινήσει με σκοποβολή στο Σατορού.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας ο Σωτήρης Γαλόγαυρος θα αγωνιστεί στα προκριματικά 50μ τουφεκίου 3 θέσεων SH1 ανδρών (R7) και λίγα λεπτά αργότερα (10:34) στις εντυπωσιακές Βερσαλλίες θα ρίξει τα βέλη της η Δωροθέα Ποιμενίδου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια της τοξοβολίας θα αγωνιστεί στον γύρο 1/8 με στόχο να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο βάθρο.

Το «Σταντ ντε Φρανς» θα υποδεχτεί για ακόμα μία φορά αθλητές με τη γαλανόλευκη στολή και πρώτη θα είναι παρούσα σε τελικό η Τάνια Κεραμυδά.

Στην πρώτη της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα συμμετάσχει στον ακοντισμό F56, που θα ξεκινήσει στις 11:05.

Το βράδυ (20:04) ο Στράτος Νικολαΐδης θα παλέψει για το μετάλλιο στην σφαιροβολία F20, όπως και οι Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ζησίδης και Λάζαρος Στεφανίδης στη σφαιροβολία F32.

Το ντεμπούτο του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες θα κάνει και ο Μιχάλης Καλαράκης.

Ο 27χρονος αθλητής θα αγωνιστεί στο dressage grade I, με τον αγώνα να ξεκινά στις 14:45 και να φιλοξενείται στο «Μέγαρο των Απομάχων».

Ο Καλαράκης είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας μετά τον Νικόλαο Σιγκά που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Το μπότσια συνεχίζεται για τα ελληνικά χρώματα.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Άννα Ντέντα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό αποτέλεσμα στο ομαδικό.

Στο πρώτο τους παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν τους Νοτιοαφρικανούς, Καραμπό Μοραπεντί και Ελάνζα Τζόρνταν, ενώ στο δεύτερο τους Βραζιλιάνους, Έβελιν Ολιβέιρα και Ματέους Καρβάλιο.

Οι ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης (3/9)

Σκοποβολή

10:30 - Σωτήρης Γαλόγαυρος - προκριματικά 50μ τουφεκίου 3 θέσεων SH1 ανδρών (R7)

Τοξοβολία

10:34 - Δωροθέα Ποιμενίδου - νοκ άουτ Ολυμπιακού τόξου γυναικών

Στίβος

11:05 - Τάνια Κεραμυδά - τελικός ακοντισμού F56
20:04 - Στράτος Νικολαΐδης - τελικός σφαιροβολίας F20
20:16 - Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ζησίδης, Λάζαρος Στεφανίδης - τελικός σφαιροβολίας F32

Ιππασία

14:45 - Μιχάλης Καλαράκης - grade I

Μπότσια

18:00 - προκριματικά μεικτού ομαδικού BC3 - Άννα Ντέντα, Γρηγόρης Πολυχρονίδης / Καραμπό Μοραπεντί, Ελάνζα Τζόρνταν (Νότια Αφρική)
21:10 - προκριματικά μεικτού ομαδικού BC3 - Άννα Ντέντα, Γρηγόρης Πολυχρονίδης / Έβελιν Ολιβέιρα, Ματέους Καρβάλιο (Βραζιλία)

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 09:49

Σχετικά Άρθρα

  • Εκρήξεις σε πολυώροφο κτίριο στο Παρίσι - Συναγερμός στη γαλλική πρωτεύουσα
    Εκρήξεις σε πολυώροφο κτίριο στο Παρίσι - Συναγερμός στη γαλλική πρωτεύουσα

    Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι λόγω ισχυρών εκρήξεων σε πολυώροφο κτίριο, που βρίσκεται στο 13ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες υγραερίου, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο για υλικές ζημιές.

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ για λόγους ασφαλείας διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια του τραμ και του μετρό στην περιοχή Πορτ ντ’Ιβρί.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • HELLENiQ ENERGY: Θερμή υποδοχή στην Ελληνική Αποστολή που επέστρεψε από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024»
    HELLENiQ ENERGY: Θερμή υποδοχή στην Ελληνική Αποστολή που επέστρεψε από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024»

    Τις αθλήτριες και τους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που επέστρεψαν από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024» καλωσόρισε η HELLENiQ ENERGY, σε τελετή υποδοχής που διοργάνωσε προκειμένου να πει το δικό της «ευχαριστώ» στην ομάδα που σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά κάνοντας για ακόμα μία φορά όλη την Ελλάδα υπερήφανη.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης έδωσαν συγχαρητήρια στους αθλητές που με το ήθος, την υπομονή και την επιμονή τους επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι «τα όνειρα δεν έχουν όρια».

    Η HELLENiQ ENERGY, ως Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε προσπάθεια των αθλητών να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης και έμπρακτης συμμετοχής στη κοινωνία, η HELLENiQ ENERGY συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση του αθλητισμού και κυρίως του δικαιώματος και της δυνατότητας συμμετοχής στους νέους και τα άτομα με αναπηρία. Προς την κατεύθυνση αυτή και με στόχο την προώθηση του παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα το Παραολυμπιακό Πανόραμα, στο οποίο το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα παραολυμπιακά αθλήματα και τους Έλληνες αθλητές.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας στην HELLENiQ ENERGY να υποδεχόμαστε την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα που μας εκπροσώπησε επάξια, για άλλη μια φορά, στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Εμείς σαν Έλληνες νιώθουμε περήφανοι για τις επιτυχίες τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι ίδιοι οι αθλητές είναι ακόμη πιο χαρούμενοι και περήφανοι για τη πορεία τους και τη θέληση να ξεπεράσουν τα πολλά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, φτάνοντας σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Σαν εταιρία, θεωρούμε ότι προσπάθειες όπως αυτή αξίζουν της προσοχής και της έμπρακτης υποστήριξής μας και για το λόγο αυτό στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στηρίζοντας κάθε προσπάθεια των αθλητών να κατακτούν συνεχώς νέες κορυφές.»

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε:

    «Αξίζουν συγχαρητήρια στην HELLENiQ ENERGY για την ουσιαστική και δυναμική συμβολή της στην προσπάθεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας. Όλοι μας αισθανθήκαμε συγκίνηση και υπερηφάνεια σε κάθε συμμετοχή των αθλητών μας, που υπερέβαλλαν εαυτόν και εκπροσώπησαν επάξια τη γαλανόλευκη και το εθνόσημο που φοράνε στο στήθος. Πάθος, αφοσίωση, αγάπη για τη Ζωή, αυτά είναι τα συγκλονιστικά μηνύματα που έστειλαν σε όλη την κοινωνία και στα νέα παιδιά. Γνωρίζουμε τις θυσίες τους για να φτάσουν στην επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου. Όλοι τους είναι νικητές και εμείς θα στεκόμαστε δίπλα τους όποτε χρειαστεί. Η υιοθέτηση και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για τη προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, συνιστά απαρέγκλιτα προτεραιότητα της Πολιτείας και δέσμευση της Κυβέρνησής μας.»

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης τόνισε: «Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν, και στην ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη του Παρισιού επιβεβαιώθηκε ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό. Για 12 μέρες τα μέλη της ελληνικής αποστολής μας έκαναν όλους περήφανους εντός αγωνιστικών χώρων με τα κατορθώματα τους και εκτός με το ήθος που έδειξαν και τα δυνατά μηνύματα που πέρασαν στην κοινωνία. Μηδενός εξαιρουμένου, κάθε ένας και κάθε μια από τους 37 αθλητές και αθλήτριες αλλά και τους τρεις συνοδούς - συναθλητές, κατέθεσαν και την ψυχή τους αγωνιζόμενοι για την Ελλάδα μας. Όμως ο αγώνας τους δεν ήταν μόνο αυτές οι 12 μέρες στο Παρίσι που έκαναν όλους τους Έλληνες να μας αγκαλιάσουν και να μας κάνουν να νιώσουμε ότι περισσότερο από ποτέ, αυτή τη φορά ήταν στον πλευρό μας. Προηγήθηκαν 1027 μέρες από τη 15η Νοεμβρίου 2021 που η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έβαλε μπρος το πλάνο για το Παρίσι με στόχο το αποτέλεσμα των τελευταίων 12 ημερών. Αυτή η πορεία των 1027 ημερών ήταν πολύ δύσκολη γιατί το επίπεδο στα Παραολυμπιακά αθλήματα έχει ανεβεί πάρα πολύ παγκοσμίως και δε θα τα καταφέρναμε τόσο καλά, αν δεν είχαμε στο πλευρό μας συνοδοιπόρους όπως η HELLENiQ ENERGY που όχι μόνο μας στήριξε με κάθε τρόπο μέχρι να φτάσουμε στο προορισμό, αλλά ήταν και μαζί μας σε κάθε προσπάθεια στο Παρίσι. Μαζί στην αγωνία κατά τη διάρκεια των προσπαθειών των αθλητών μας, μαζί στη χαρά της επιτυχίας, μαζί και στη στεναχώρια όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα τα θέλαμε. Από αύριο ξεκινά η προσπάθεια για το Λος Άντζελες. Έχουμε 1405 μέρες προετοιμασίας για να ξεπεράσουμε την πολύ μεγάλη επιτυχία του Παρισιού και από την Ομάδα μας, δεν περισσεύει κανένας».

    helleniq upodoxi par 2

    helleniq upodoxi par 3

    helleniq upodoxi par 5

    helleniq upodoxi par 4

    Σχετικά με την HELLENiQ ENERGY

    Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα €291 εκατ..

    Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

    H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με χαμόγελα αλλά και 13 μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή
    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με χαμόγελα αλλά και 13 μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή

    Η Ελλάδα κατέκτησε 3 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

    Με χαμόγελα και με αποσκευές γεμάτες μετάλλια και όμορφες αναμνήσεις από το Παρίσι επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ελλάδα η αποστολή μας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.


    Η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση 13 μεταλλίων εκ των οποίων τα 3 ήταν χρυσά, τα 3 ασημένια και τα 7 χάλκινα.

    Συνολικά η χώρα εκπροσωπήθηκε με 37 αθλητές και αθλήτριες (συν 3 συνοδούς) οι οποίοι έδωσαν το 100% του εαυτού τους για να κάνουν υπερήφανους τους Έλληνες.

    Τα 13 μετάλλια ήρθαν σε 5 αθλήματα και για πρώτη φορά είχαμε μετάλλιο σε τζούντο και ταε κβο ντο.

    Στο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί την αποστολή και ιδιαίτερα τα 2 κορίτσια (Γκέντζου, Παπασταματοπούλου) που πήραν μετάλλιο στο άθλημα του ταε κβο ντο ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2000 Μιχάλης Μουρούτσος.

    «Θέλω να πω, έχω πληροφορηθεί ότι έχουν φάει πρόστιμο, γιατί οι αποσκευές είναι υπέρβαρες» είπε στην ΕΡΤ ο Μουρούτσος.

    «Το πρώτο συναίσθημα που έρχεται είναι όταν τελειώνω την κούρσα που κοιτάζω και δεν το πιστεύω ότι είμαι. Έχω δει σωστά, δεν έχω δει σωστά, δεν μπορώ, δεν μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου. Κατευθείαν έβαλα τα κλάματα γιατί ήταν κόπος ετών, έτυχαν τόσα μα τόσα στραβά και λέω ηρέμησε και κάνε ότι καλύτερο μπορείς», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της «χρυσής» Αλεξάνδρας Σταματοπούλου.

    elliniki paraolumpiak parisi 2

    elliniki paraolumpiak parisi 3

    elliniki paraolumpiak parisi 4

    elliniki paraolumpiak parisi 5

    Τα μετάλλια της Ελλάδας στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες

    Χρυσά – 3
    Νάσος Γκαβέλας (με guide Γιάννη Νυφαντόποθλο) – 100μ (Τ11) στίβος
    Θανάσης Κωνσταντινίδης – σφαιροβολία (F32) στιβος
    Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – 50 μέτρα ύπτιο (S4) κολύμβηση
    Αργυρά – 3
    Θανάσης Κωνσταντινίδης – κορίνα (F32) στιβος
    Αντώνης Τσαπατάκης – 100μ πρόσθιο (SB4) – κολύμβηση
    Λήδα Μανθοπούλου – 100μ (Τ38) στίβος
    Χάλκινα – 7
    Γρηγόρης Πολυχρονίδης – ατομικό (BC3) μπότσια
    Λάζαρος Στεφανίδης – σφαιροβολία (F32) στιβος
    Κωνσταντίνος Τζούνης – δισκοβολία (F56) στίβος
    Μανώλης Στεφανουδάκης – ακοντισμός (F54) στιβος
    Θεοδώρα Πασχαλίδου – 70κ (J1) τζούντο
    Χριστίνα Γκέντζου – 65κ (Κ44) τάε κβον ντο
    Ελένη Παπασταματοπούλου – +65κ (Κ44) τάε κβον ντο

    Τα πλασαρίσματα της ελληνικής αποστολής

    4η θέση – 4
    Τάνια Κεραμμυδά – ακοντισμός (F56) στίβος
    Νίκος Παπαγγελής – ατομική χρονομέτρηση (C2) ποδηλασία δρόμου
    Δημήτρης Καρυπίδης – 100μ ύπτιο (S1) κολύμβηση
    Δήμος Μιχαλεντζάκης – 200μ μεικτή (SM8) – κολύμβηση

    5η θέση – 7
    Μιχάλης Σεΐτης – 200μ (T64) στίβος
    Λάζαρος Στεφανίδης – κορίνα (F32) στίβος
    Χρυσή Μόρφη Μέτζου – ατομικό (BC4) μπότσια
    Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη) / Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα) – μεικτά ζευγάρια (BC3) μπότσια
    Εμμανουέλα Μασούρου – 48κ (J1) τζούντο
    Δημήτρης Καρυπίδης – 50μ ύπτιο (S1) κολύμβηση
    Νίκος Κοντού – 100μ ύπτιο (S1) κολύμβηση

    6η θέση – 4
    Δημήτρης Ζησίδης – σφαιροβολία (F32) στίβος
    Πασχάλης Κουλούμογλου – 59κ άρση βαρών σε πάγκο
    Νίκος Κοντού – 50μ ύπτιο (S1) κολύμβηση
    Δήμος Μιχαλεντζάκης – 100μ ελεύθερο (SM8) – κολύμβηση

    7η θέση – 6
    Θανάσης Προδρόμου – μήκος (Τ20) στίβος
    Στράτος Νικολαΐδης – σφαιροβολία (F20) στίβος
    Στέλιος Μαλακόπουλος – μήκος (Τ64) στίβος
    Στέλιος Μαλακόπουλος – 400μ (Τ62) στίβος
    Δημήτρης Μπακοχρήστος – 54κ άρση βαρών σε πάγκο
    Γιάννης Κωστάκης – 50μ πρόσθιο (SB2) κολύμβηση

    8η θέση – 1
    Σωτήρης Γαλόγαυρος – αεροβόλο τυφέκιο 10μ ορθίως (SH1) σκοποβολή

    9η – 36η θέση
    9η – Δωροθέα Ποιμενίδου – Ολυμπιακό τόξο (ST) τοξοβολία
    9οι Αλέξανδρος Λεργιός / Αντώνης Τσαπατάκης / Αλεξάνδρα Σταματοπούλου / Μαρία Τζιβελέκη – μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ50μ ελεύθερο (20 πόντοι) κολύμβηση
    9οι – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου / Αντώνης Τσαπατάκης / Αλέξανδρος Λεργιός / Μαρία Τζιβελέκη – μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ50μ μεικτή (20 πόντοι) κολύμβηση
    9ος – Δημήτρης Ζησίδης – κορίνα (F32) στίβος
    9η – Ζωή Μαντούδη – σφαιροβολία (F20) στίβος
    9η – Άννα Ντέντα – ατομικό (BC3) μπότσια
    10η – Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου – 50μ ύπτιο (S2) κολύμβηση
    10η – Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου – 100μ ύπτιο (S2) κολύμβηση
    10η – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – 50μ ελεύθερο (SM5) κολύμβηση
    10ος – Γρηγόρης Ντισλής – δισκοβολία (F52) στίβος
    10ς – Σωτήρης Γαλόγαυρος – αεροβόλο τυφέκιο 50μ τριών θέσεων (SH1) σκοποβολή
    11ος – Αλέξανδρος Λεργιός – 100μ ελεύθερο (S5) κολύμβηση
    11ος – Αλέξανδρος Λεργιός – 50μ πεταλούδα (S5) κολύμβηση
    12ος – Γιάννης Κωστάκης – 200μ ελεύθερο (S3) κολύμβηση
    12ος – Γιάννης Κωστάκης – 150μ μεικτή (S3) κολύμβηση
    12ος – Αλέξανδρος Λεργιός – 50μ ελεύθερο (S5) κολύμβηση
    13η – Μαρία Τζιβελέκη – 200μ μεικτή (SM5) κολύμβηση
    14ος – Νίκος Παπαγγελής – αντοχή (C1-3) ποδηλασία δρόμου
    14ος – Γιάννης Κωστάκης – 50μ ελεύθερο (S3) κολύμβηση
    15η – Μαρία Τζιβελέκη – 200μ ελεύθερο (SM5) κολύμβηση
    18ος – Μιχάλης Καλαράκης – ατομικό (Grade I) ιππασία
    24ος – Παναγιώτης Γιαννούκαρης – αεροβόλο τυφέκιο 10μ ορθίων (SH2) σκοποβολή
    36ος – Παναγιώτης Γιαννούκαρης – αεροβόλο τυφέκιο 10μ πρηνηδόν (SH2) σκοποβολή

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

  • Μήνυμα Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες
    Μήνυμα Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

    Εχθές ολοκληρώθηκαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Παρίσι. Αυτές οι μέρες ήταν γεμάτες από συγκίνηση και διδάγματα.

    Οι αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη, μας έδειξαν τι σημαίνει πείσμα, δύναμη και αφοσίωση. Ενσαρκώνοντας το πνεύμα της Ολυμπίας, έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, αποδεικνύοντας πως κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί με τη σωστή θέληση και προσπάθεια.
    Είμαστε περήφανοι για όλους τους αθλητές αλλά και για όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα στους αθλητές μας. Η χαρά και η υπερηφάνεια που μας γεμίσατε είναι ανεκτίμητες.
    Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
    Αριστείδης Παναγιωτόπουλος
    (Δελτίο Τύπου)
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αντώνης Τσαπατάκης σημαιοφόρος στην τελετή λήξης
    Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αντώνης Τσαπατάκης σημαιοφόρος στην τελετή λήξης

    Ο Αντώνης Τσαπατάκης αγωνίστηκε στο Παρίσι 4η φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 100μ ύπτιο SB4

    Ο αργυρός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων.
    Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Σταντ Ντε Φρανς και μετά από απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την ελληνική σημαία θα κρατήσει ο Αντώνης Τσαπατάκης. Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, στην Τελετή Λήξης ζητά έναν και όχι δύο σημαιοφόρους.
    Ο Αντώνης Τσαπατάκης αγωνίστηκε στο Παρίσι 4η φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 100μ ύπτιο SB4.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα Σάββατο, προτελευταία ημέρα
    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα Σάββατο, προτελευταία ημέρα

    Η χώρα μας έχει μία συμμετοχή στην ποδηλασία δρόμου, τέσσερις στην κολύμβηση και δύο στον στίβο

    Το Σάββατο (7/9), η προτελευταία ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει για την ελληνική αποστολή παρουσία σε τρία αθλήματα: μία συμμετοχή στην ποδηλασία δρόμου, τέσσερις στην κολύμβηση και δύο στον στίβο.
    Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ελλήνων τη δέκατη ημέρα των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσει με την ποδηλασία δρόμου. Στις 10:30 ώρα Ελλάδας ο Νίκος Παπαγγελής θα αγωνιστεί στους δρόμους του Κλισί σου Μπουά και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το καλό του αγώνισμα είναι η ατομική χρονομέτρηση στην οποία κέρδισε την τέταρτη θέση.
    Αμέσως μετά παίρνει σειρά η κολύμβηση. Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στοχεύει σε ακόμα έναν τελικό και αυτός είναι στα 100μ πεταλούδα S8. Σε αυτό το αγώνισμα αλλά στην κατηγορία S9 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο πριν από οκτώ χρόνια στο Ρίο. Το απόγευμα είναι βέβαιος ο τελικός της χάλκινης Παραολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάνδρας Σταματοπούλου, στα 50μ ύπτιο S4, ενώ αγώνα έχει και ο Γιάννης Κωστάκης στα 200μ ελεύθερο S3 και η Μαρία-Φανουρία Τζιβελέκη στα 200μ μεικτή SM5.

    Στον στίβο, ο Μιχάλης Σεΐτης έχει τα προκριματικά των 200μ Τ64 και ο Θανάσης Προδρόμου τον τελικό του μήκους Τ20, ο οποίος είναι ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης του 2021 στο Τόκιο.
    Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας (7/9):

    Ποδηλασία δρόμου
    10:30 - Νίκος Παπαγγελής - αγώνας δρόμου

    Κολύμβηση
    11:13 - Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης - προκριματικά 100μ πεταλούδα S8
    12:04 - Γιάννης Κωστάκης - προκριματικά 200μ ελεύθερο S3
    12:28 - Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη - προκριματικά 200μ μεικτή SM5
    20:04 - Αλεξάνδρα Σταματοπούλου - τελικός 50μ ύπτιο S4

    Στίβος
    13:17 - Μιχάλης Σεΐτης - προκριματικά 200μ Τ64
    20:20 - Θανάσης Προδρόμου - τελικός μήκους Τ20
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΑΙ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEX PLAVEVSKI
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χάλκινη» η Πασχαλίδου στο τζούντο - 12ο μετάλλιο για την Ελλάδα
    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χάλκινη» η Πασχαλίδου στο τζούντο - 12ο μετάλλιο για την Ελλάδα

    Συνεχίζεται η συλλογή μεταλλίων για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

    Το 12ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 χάρισε η Θεοδώρα Πασχαλίδου στα -70 κιλά της κατηγορίας J1 στο τζούντο.

    Η Ελληνίδα αθλήτρια νίκησε με 10-0 την Τουρουνάα Λχαϊτζάφ στον μικρό τελικό και σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της έως τώρα καριέρας της.

    Η τζουντόκα από τη Μογγολία αντιμετώπισε στον τελικό των ρεπεσάζ τη Νάντια Μποτζιάνο Αλέγκρε από την Αργεντινή, ύστερα από ένα λεπτό και 14 δευτερόλεπτα αγώνα.

    Νωρίτερα, η Πασχαλίδου δεν τα κατάφερε απέναντι στην Βραζιλιάνα Μπρέντα Σόουζα ντε Φρέιτας, από την οποία ηττήθηκε στον ημιτελικό.

    «Ήταν κάτι που το θέλαμε με τον προπονητή μου πάρα πολύ. Δεν γινόταν να δουλέψουμε πιο πολύ, με πολύ δύσκολες συνθήκες και ελάχιστες υποδομές, με βοήθεια ελάχιστων ανθρώπων», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που έκανε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου η Πασχαλίδου.

    Περήφανος για την αθλήτριά του ήταν και ο προπονητής της Ελληνίδας αθλήτριας, Θεόκλητος Παπαχρήστος, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε τέσσερις Παραολυμπιακούς Αγώνες.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό
    Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό

    Το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 30.13μ. κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό της κατηγορίας F54 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

    Ο Έλληνας ακοντιστής πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στο ενεργητικό του, μετά το χρυσό στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο το 2016 και το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012).

    Οι υπόλοιπες ρίψεις του Στεφανουδάκη, μετρήθηκαν στα 28.38μ, 29.36μ, 28.54μ, 28.30μ, ενώ η τελευταία του προσπάθεια ήταν άκυρη.

    Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος (σ.σ. αγωνίζεται υπό ουδέτερη σημαία), Ιβάν Ρεβένκο με 30.77μ. και το αργυρό, ο Μεξικανός, Εντγκαρ Φουέντες με 30.53 μέτρα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ_ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο