Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 12:08

Επειός Ήλιδας: Στην ομάδα της Π.Α. ο Θοδωρής Νικολόπουλος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μια νέα διάκριση είχαμε για τον Επειό Ήλιδας και το τμήμα πόλο.

Ο αθλητής του συλλόγου Θοδωρής Νικολόπουλος, κλήθηκε στην αντιπροσωπευτική ομάδα υδατοσφαίρισης της Πολεμικής Αεροπορίας για το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων 2024.

Στην ίδια ομάδα, αυτή της Πολεμικής Αεροπορίας, θα συμμετέχουν οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες με την εθνική ομάδα πόλο, Ζερδεβάς, Μουρίκης, Κολόμβος και Καπότσης.

Το Δ. Σ. του Επειού εύχεται στον αθλητή του Θοδωρή Νικολόπουλο, καλή επιτυχία.

epios nikolop polo 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 11:49

Σχετικά Άρθρα

  • Επειός Ήλιδας: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουπαρέλου
    Επειός Ήλιδας: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουπαρέλου

    Ο Επειός Ήλιδας, αισθάνεται την ανάγκη να συλλυπηθεί θερμά την οικογένεια του 5χρονου Κωνσταντίνου Τσουπαρέλου, για τον τόσο άδικο θάνατό του. Ο Κωνσταντίνος, υπήρξε αθλητής του συλλόγου μας, ξεκινώντας από πάρα πολύ μικρός στη μικρή πισίνα και μετά στη μεγάλη.

    Υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα δύναμης και θέλησης, παράδειγμα για όλους τους συνομηλίκους του και όλα τα νέα παιδιά. Η είδηση του θανάτου του, αποτελεί για την οικογένεια του Επειού Ήλιδας ένα σοκ. Kαι συνάμα, ένα ισχυρό χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του για πάντα, ως φάρο του μέλλοντος για τον σύλλογό μας.

  • Επειός Γ.Σ. Ήλιδας: Συγχαίρει τον Κυριάκο Γιαννόπουλο και το νέο Δ.Σ.
    Επειός Γ.Σ. Ήλιδας: Συγχαίρει τον Κυριάκο Γιαννόπουλο και το νέο Δ.Σ.

    Παρών στις εκλογές της ΚΟΕ στα Γιάννενα, ήταν ο Επειός Ήλιδας, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του συλλόγου και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου της ΚΟΕ, Θεόδωρος Σάκκος.

    Αμέσως μετά την εκλογή του Δ. Σ. και την επανεκλογή του προέδρου, ο σύλλογος προχώρησε σε συγχαρητήριο μήνυμα: «Ο Επειός Ήλιδας, συγχαίρει τον κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο, για την επανεκλογή του στην προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Επίσης συγχαίρει και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, τα οποία πέτυχαν την εκλογή τους στις πρόσφατες εκλογές των Ιωαννίνων. Τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία».

    epios ds gianoP 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εθνική πόλο γυναικών: Νίκησε τον Καναδά και πήρε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
    Εθνική πόλο γυναικών: Νίκησε τον Καναδά και πήρε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

    Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καναδά η Εθνική Ομάδα πόλο γυναικών στον αγώνα κατάταξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

    Με σκορ 19-10, η Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών επικράτησε του Καναδά, το πρωί του Σαββάτου (10/8), του Καναδά και έτσι κατέλαβε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι.

    Συγκεκριμένα, η Έλενα Ξενάκη έκανε… θραύση στα 2 μ., με δύο γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι (στο πρώτο εκ των οποίων αστόχησε η Βάσω Πλευρίτου) στα πρώτα 11 λεπτά, αλλά χρειάστηκε να ανέβουν και άλλες παίκτριες, προκειμένου η Εθνική Ομάδα να πετύχει ένα σερί 3-0 και να ξεφύγει 7-3.

    Ακόμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με δύο αναπάντητα τέρματα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Καναδάς μείωσε σε 7-5, αλλά η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο. Μετά το 9-7, στα μισά της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έτρεξε» σερί 5-0 και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

    Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 5-2, 7-3.

    Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα 2, Νίνου 3, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

    Καναδάς (Ντέιβιντ Παραντέλο): Γκοντρό, Λέκνες, Κρεβιέρ 3, Ράιτ 2, Μιμίδη, ΜακΝτάουελ, Μπάκοτς 1, Λεμέι-Λαβουά 1, ΜακΚέλβι 2, Μπράουν, Πολ 1, Λα Ρος, Βουλπίσι.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μάχη» για μετάλλιο σε κολύμβηση, στίβο και πόλο γυναικών την 15η μέρα
    Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μάχη» για μετάλλιο σε κολύμβηση, στίβο και πόλο γυναικών την 15η μέρα

    Σημαντικές είναι οι ελληνικές συμμετοχές την 15η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, με την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, την Ελίνα Τζένγκο και το ντουέτο καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μπαλκογεώργου, να δίνουν «μάχη» για διακρίσεις.

    «Πρεμιέρα» κάνει στις 10:00 η προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας πόλο γυναικών να κατακτήσει την 7η θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

    Ακολουθούν στις 20:00 οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου με το ελεύθερο πρόγραμμά τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

    Το «φινάλε» θα έρθει με τον τελικό του ακοντισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 20:40, όπου η Ελίνα Τζένγκο θα δώσει «μάχη» για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών:

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    10:00 Αγώνες κατάταξης 7-8 (ΕΡΤ3): Ελλάδα-Καναδάς

    ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    20:00 ελεύθερο ντουέτο (ΕΡΤ1): Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου

    ΣΤΙΒΟΣ

    20:40 (ΕΡΤ2) τελικός ακοντισμού: Ελίνα Τζένγκο

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEX PLAVEVSKI

  • Ελλάδα - Αυστραλία 15-9: Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα πόλο, θα παίξει για την 5η θέση με Ισπανία
    Ελλάδα - Αυστραλία 15-9: Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα πόλο, θα παίξει για την 5η θέση με Ισπανία

    Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε την Αυστραλία με 15-9 και θα παίξει για την πέμπτη θέση την Κυριακή (11/8, 10:00) απέναντι στην Ισπανία.

    Η Εθνική πόλο Ανδρών άφησε πίσω της τον σκληρό αποκλεισμό από την Σερβία, ήταν καλύτερη απέναντι στην Αυστραλία, την νίκησε με 15-9 και πλέον θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 την Κυριακή (11/8, 10:00) απέναντι στην Ισπανία.

    Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και δέχθηκε μόλις ένα γκολ στην πρώτη περίδο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος να κάνει ούτε μία απόκρουση.

    Η εθνική προηγήθηκε 3-1 και, παρότι οι Αυστραλοί βρήκαν κάποιες λύσεις στον παίκτη παραπάνω και σε κόντρα, διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3).

    Μέσα σε ενάμισι λεπτό στις αρχές της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε τρία γκολ και ξέφυγε 8-4, για να φτάσει στο +5 (10-5) λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και να "τελειώσει" την υπόθεση νίκη.

    Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3, 5-3

    Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κάκαρης (περιφέρεια), 1-1 Λάμπι (π.π.), 2-1 Νικολαϊδης (π.π.), 3-1 Γκίλλας (π.π.), 3-2 Μπάιρνς (π.π.), 4-2 Κάκαρης (φουνταριστός), 4-3 Πάουερ (κόντρα), 5-3 Γκίλλας (μπάσιμο), 6-3 Αργυρόπουλος (πέναλτι), 6-4 Μαξίμοβιτς (φουνταριστός), 7-4 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 8-4 Φουντούλης (π.π.), 8-5 Μαξίμοβιτς (περιφέρεια), 9-5 Κάκαρης (π.π.), 10-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 10-6 Μέρσεπ (π.π.), 11-6 Σκουμπάκης (π.π.), 11-7 Μπάιρνς (πέναλτι), 12-7 Κάκαρης (φουνταριστός), 12-8 Πάβιγιαρντ (π.π.), 13-8 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 13-9 Πάουερ (φουνταριστός), 14-9 Φουντούλης (πέναλτι), 15-9 Αργυρόπουλος (περιφέρεια).

    Τα στατιστικά της αναμέτρησης

    Η εθνική είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.
    Η Αυστραλία είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

    Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Πάβιγιαρντ, 1΄32΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

    Διαιτητές: Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

    Οι συνθέσεις:
    ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 4, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος
    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Λάμπι 1, Μαξίμοβιτς 2, Νέγκους, Πάουερ 2, Λ. Εντουαρντς, Πάβιγιαρντ 1, Μέρσεπ 1, Μπάιρνς 2, Μπερεχούλακ, Πουτ, Μπ. Εντουαρντς, Χέτζες

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ηττήθηκαν 12-9 από την Ουγγαρία και θα παίξουν για την 7η θέση τα κορίτσια του πόλο
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ηττήθηκαν 12-9 από την Ουγγαρία και θα παίξουν για την 7η θέση τα κορίτσια του πόλο

    Η Ελλάδα θα αγωνιστεί το Σάββατο με τον Καναδά

    Ακόμη μία ήττα γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αν και ξεκίνησε καλά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 12-9 από την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης και πλέον θα διεκδικήσει το πρωί του Σαββάτου (10/8, 10:00) την έβδομη θέση, με αντίπαλο τον Καναδά.
    Σημειώνεται ότι στον πάγκο της εθνικής κάθησε ο Φώντας Λεμπέσης, καθώς τόσο η Αλεξία Καμμένου, όσο και ο άμεσος συνεργάτης της, Τάσος Πιρπιρής, αποβλήθηκαν στον προημιτελικό με την Αυστραλία.
    Σε ένα ματς όπου καταλογίζονταν συνεχώς αποβολές, η εθνική ξεκίνησε με ποσοστά, μέτρια μεν (3/7), αλλά σαφώς καλύτερα από το... αποκαρδιωτικό 0/5 της Ουγγαρίας. Ετσι η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 4-1 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου, όμως οι Μαγυάρες κάποια στιγμή βρήκαν λύσεις με τη Βάλι και με σερί 3-0 ισοφάρισαν 4-4. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει ήδη χάσει με τρεις ποινές τη Μαργαρίτα Πλευρίτου.

    Στην τρίτη περίοδο το ματς "άνοιξε", με το μεγάλο αστέρι της Ουγγαρίας, Ρίτα Κέστελι, να βρίσκει δύο πανομοιότυπα γκολ (με απευθείας φάουλ έξω από τα 6μ.) και να δίνει προβάδισμα 7-6 στην ομάδα της. Η εθνική είχε κάποιες καλές επιλογές στην παίκτρια παραπάνω και έμεινε ζωντανή, όμως από την τρίτη ποινή της Ελευθερίας Πλευρίτου, η Γκάρντα "έγραψε" το 8-7. Ενώ όμως υπήρχαν προϋποθέσεις για να παλέψει ως το τέλος, η ελληνική ομάδα στο τελευταίο οκτάλεπτο φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και οι Μαγυάρες αύξησαν τη διαφορά και "καθάρισαν" το παιχνίδι.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-1, 2-3, 3-4, 2-4

    Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Παρκς (περιφέρεια), 1-1 Ξενάκη (π.π.), 2-1 Νίνου (περιφέρεια), 3-1 Ελευθεριάδου (π.π.), 4-1 Β. Πλευρίτου (π.π.), 4-2 Βάλι (π.π.), 4-3 Σίλαγκι (π.π.), 4-4 Βάλι (περιφέρεια), 4-5 Βάλι (περιφέρεια), 5-5 Ασημάκη (φουνταριστός), 6-5 Νίνου (π.π.), 6-6 Κέστελι (περιφέρεια), 6-7 Κέστελι (περιφέρεια), 7-7 Ελευθεριάδου (π.π.), 7-8 Γκάρντα (π.π.), 7-9 Ριμπάνσκα (π.π.), 7-10 Γκάρντα (περιφέρεια), 7-11 Κέστελι (π.π.), 8-11 Ξενάκη (φουνταριστός), 8-12 Κέστελι (πέναλτι), 9-12 Χυδηριώτη (π.π.)

    Η εθνική είχε 6/13 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.
    Η Ουγγαρία είχε 5/13 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 6 γκολ από την περιφέρεια

    Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μαργ. Πλευρίτου (1΄54΄΄ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου), η Ελευθ. Πλευρίτου (1΄17΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), η Χόρβατ (3΄54΄΄ πριν το τέλος του αγώνα), η Ριμπάνσκα (2΄20΄΄ πριν τη λήξη του ματς), η Μυριοκεφαλιτάκη (1΄54΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού) και η Γκάρντα (19 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα).

    Διαιτητές: Καμπάνιας (Ισπανία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

    Οι συνθέσεις:
    ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου
    ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μίχοκ): Μαγκιάρι, Σίλαγκι 1, Βάλι 3, Κούρουτς-Γκουρισάτι, Μαϊέ, Παρκς 1, Χόρβατ, Κέστελι 4, Λαϊμέτερ, Ριμπάνσκα 1, Φάραγκο, Γκάρντα 2, Νέσμελι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε πάλη και πόλο γυναικών το ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα Πέμπτη
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε πάλη και πόλο γυναικών το ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα Πέμπτη

    Μετά την ολοκλήρωση της ελληνικής παρουσίας στους προκριματικούς των αγωνισμάτων του στίβου, το βάρος για την ελληνική αποστολή την Πέμπτη (08/08) κατά τη 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, πέφτει πλέον στην πάλη όπου ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ μπαίνει στις 12:30 στη μάχη των 86κ. ελευθέρας ανδρών.

    Εφόσον περάσει από τον πρώτο γύρο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του στα προημιτελικά στις 13:50 κι ακολούθως το βράδυ (19:35 ή 19:45) θα μπει στη μάχη των ημιτελικών.

    Στις 19:00 η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5 έως 8.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

    ΠΑΛΗ

    12:30 1ος γύρος 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ
    13:50 προημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον προκριθεί)
    19:35 ή 19:45 ημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον προκριθεί)

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    19:00 Υδατοσφαίριση Γυναικών, Αγώνας κατάταξης 5-8: Ελλάδα-Ουγγαρία

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MARTIN DIVISEK
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πικρή ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική πόλο με buzzer beater της Σερβίας!
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πικρή ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική πόλο με buzzer beater της Σερβίας!

    Η Εθνική πόλο έκανε μια συγκλονιστική προσπάθεια αλλά λύγισε απέναντι στη Σερβία που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα για τη Γαλανόλευκη. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 12-11 απ' τους Σέρβους και ήπιε το πικρό ποτήρι ενός οδυνηρού αποκλεισμού με buzzer beater στο φινάλε.

    Ήταν οι Σέρβοι εκείνοι που νίκησαν την Ελλάδα και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Εκεί όμως τουλάχιστον η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι τα μετάλλια κατακτώντας το ιστορικό ασημένιο. Στο Παρίσι, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο παίχτηκε στην κόψη του ξυραφιού, οι Σέρβοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στις κρίσιμες στιγμές και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση αφήνοντας την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου με μια μεγάλη πίκρα και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

    Η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που μετρά 12 σερί παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (δεν έχει λείψει ποτέ από το 1980) και 17 στο σύνολο, την τελευταία τριετία έχει κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (2021), ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα (2023) κι ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης (2022). Στο Παρίσι όμως η ελληνική ομάδα θα παίξει για τις θέσεις 5-8 χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η εξέλιξη του αγώνα

    Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με τον Παπανικολάου προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν (1-1) γρήγορα με εκτέλεση πέναλτι του Μάντιτς. Ο Βλαχόπουλος έγραψε το 2-1 με τρομερό σουτ, ο Ούμποβιτς ισοφάρισε (2-2), ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 3-2 με πέναλτι αλλά ο Ράσοβιτς έφερε το ματς ξανά στα ίσια (3-3) στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

    Ο Μάντιτς έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στη Σερβία (3-4) αλλά ο Κάκαρης σκόραρε απ' τη θέση του φουνταριστού για το 4-4. Και πάλι ο Ράσοβιτς ήταν ασταμάτητος σκοράροντας το τρίτο του γκολ στο παιχνίδι (4-5), ξανά όμως η Ελλάδα ισοφάρισε (5-5) με τον Παπαναστασίου. Ο Μάντιτς σκόραρε για τρίτη φορά στο ματς για το 5-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

    Αμέσως μετά την επανεκκίνηση του παιχνιδιού η Ελλάδα ισοφάρισε (6-6) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γεννηδουνιά και είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα με νέα εκτέλεση πέναλτι του Βλαχόπουλου, ο οποίος όμως νικήθηκε απ' τον Σέρβο τερματοφύλακα. Το γκολ δεν άργησε για την Ελλάδα που σκόραρε με τον Σκουμπάκη, ο οποίος με έναν κεραυνό έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Γαλανόλευκη (7-6). Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η ισοφάριση (7-7) των Σέρβων με τον Μάντιτς που έφτασε τα τέσσερα γκολ! Ο εξαιρετικός Σκουμπάκης σκόραρε ακόμα ένα θαυμάσιο γκολ για το 8-7 αλλά ο Ράσοβιτς έφερε ξανά το ματς σε απόλυτη ισορροπία (8-8). Ο Σκουμπάκης όμως με το τρίτο του σερί γκολ στην τρίτη περίοδο έφερε την Ελλάδα στο +1 (9-8).

    Με την έναρξη του τέταρτου οκτάλεπτου οι Σέρβοι ισοφάρισαν (9-9) με τον Ράσοβιτς αλλά ο Γκίλας βρήκε δίχτυα για το 10-9. Ο Βίκο έφερε το ματς στα ίσια (10-10). Στα 2'33'' πριν από το τέλος ο Μάντιτς σκόραρε ένα τρομερό γκολ δίνοντας προβάδισμα στους Σέρβους σε ένα καθοριστικό σημείο (10-11).

    Ο Βλαχόπουλος με ένα τρομερό γκολ ισοφάρισε για την Ελλάδα (11-11) στα 5,9 δευτερόλεπτα, αλλά οι Σέρβοι βρήκαν ένα απίθανο γκολ με buzzer beater από τον Γιάκσιτς για το τελικό 11-12.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο