Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 15:31

6ο Δίβρις Hard Trail Race: 29 Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Λαμπεία Ηλείας το 6ο Δίβρις Hard Trail Race, από τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΔΙΒΡΙΣ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

| ΠΑΡΑΤΑΣΗ εγγραφών έως και Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου |

Ο Δίβρις htr διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριου του 2019 και είναι μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει πλέον χώρα κάθε 3η ή 4η Κυριακή του Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία (Δίβρη ) Ηλείας. Συγκεκριμένα η κύρια διαδρομή των 31,1χλμ καλύπτει τον μεγαλύτερο όγκο των Λαμπείων όρεων και η intro των 9,3χλμ διέρχεται από το πυκνό ελατόδασος της περιοχής. Από τη φετινή διοργάνωση και στο εξής ο αγώνας θα είναι 2ήμερος με την προσθήκη διαδρομής 16χλμ και παιδικού αγώνα.

Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Λαμπείας.

6o divris hard trail race 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 13:52

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Μετακομίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Λαμπείας στο Δημοτικό Κατάστημα
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Μετακομίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Λαμπείας στο Δημοτικό Κατάστημα

    Δωρεάν παραχώρηση για έναν χρόνο

    Τμήμα του ισογείου χώρου του Δημοτικού Καταστήματος Λαμπείας παραχωρεί ο Δήμος Πύργου για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Λαμπείας, μετά από αίτηση του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω μη ανανέωσης του συμβολαίου από το Σύλλογο Διβρωτών Αθήνας, στο μέχρι πρότινος ακίνητο που στεγαζόταν η Υπηρεσία.

    Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παραχωρηθούν δωρεάν 40 τετραγωνικά μέτρα για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού, και για το διάστημα έως τις 30/06/2025, που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος της Δ. Ε. Λαμπείας.

    Εισηγούμενος του θέματος ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαηλιού, υπογράμμισε ότι η ασφάλεια των κατοίκων της Λαμπείας και της ευρύτερης περιοχής, είναι στις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Προτάθηκε μάλιστα ο συγκεκριμένος χώρος για δωρεάν παραχώρηση, καθώς δεν εμποδίζεται τόσο η εποχική λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, όσο και η επαναλειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών λόγω διαθεσιμότητας χώρου.

    Η παραχώρηση γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

    1. Η ακεραιότητα του χώρου και η λειτουργία του θα είναι με ευθύνη του Αστυνομικού Σταθμού.
    2. Η αποκατάσταση ζημιών ή δαπανών που θα γίνουν κατά τη χρήση του χώρου με υπαιτιότητα του Αστυνομικού Σταθμού θα βαρύνουν τον ίδιο.
    3. Ο καθαρισμός του χώρου που θα χρησιμοποιείται, θα πραγματοποιείται με την ευθύνη και τη φροντίδα του Αστυνομικού Σταθμού.
    4. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν ευθύνεται για τυχόν αστική ευθύνη ύστερα από την παραχώρησή του.
    5. Η παραχώρηση μπορεί να ανακληθεί με ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Φωτογραφία

  • Δίβρη: Για επιπλέον τρία χρόνια το ΑΤΜ στην Δ.Ε. Λαμπείας
    Δίβρη: Για επιπλέον τρία χρόνια το ΑΤΜ στην Δ.Ε. Λαμπείας

    Στην τριετή επέκταση της σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα για την λειτουργία Α.Τ.Μ. στην Δ.Ε. Λαμπείας προχωρά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα και με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής.

    Παρουσιάζοντας τους όρους ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Παπαηλιού, σημείωσε ότι η Τράπεζα αναλαμβάνει την συντήρηση του μηχανήματος και του λογισμικού, εντολές προς τη συνεργαζόμενη εταιρία για πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων χρηματομεταφορών, καταμέτρησης και συμφωνίας των χρημάτων τα οποία θα αντλούνται από το μηχάνημα, ασφάλιση περιεχομένου και μηχανήματος και άμεση διαθεσιμότητα των χρημάτων που θα έχει διαθέσιμα το μηχάνημα, στην περίπτωση που το εν λόγω μηχάνημα θα υποστηρίζει και καταθέσεις.

    Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως και η σύμβαση έχει ισχύ μέχρι το 2027.

  • Λαμπεία: Τραυματίστηκε πεζοπόρος στην κορυφή του βουνού - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
    Λαμπεία: Τραυματίστηκε πεζοπόρος στην κορυφή του βουνού

    Περιπέτεια σε εξέλιξη για ομάδα πεζοπόρων στην κορυφή της Λαμπείας στις πλαγιές του Ερυμάνθου. Ένας άντρας από την ομάδα τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα όπως αφυδάτωση.

    Προς το σημείο κινούνται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο από το αγροτοδασικό οδικό δίκτυο.

    Θα πρέπει να περπατήσουν περίπου μιάμιση ώρα στις πλαγιές του βουνού σε δύσβατο σημείο προκειμένου να φτάσουν στους πεζοπόρους.

    Νεότερη ενημέρωση

    Δύο άντρες μεγάλης ηλικίας είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι πεζοπόροι που επιχείρησαν να φτάσουν στην δύσβατη κορυφή της Ανάληψης στις πλαγιές του Ερυμάνθου σε υψόμετρο 1.795 μέτρων.

    Στο σημείο προσέγγισαν μετά από αρκετή ώρα πεζοπορίας πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ και της Π.Υ. Πύργου, που βρήκαν τους δύο άντρες αφυδατωμένους και τον έναν ελαφρά τραυματισμένο.

    Ήδη αυτή την ώρα (17.30) έχουν ξεκινήσει στο δρόμο της επιστροφής, έως το σημείο που έχουν προσεγγίσει τα οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    Diasosi 2

  • Λαμπέτι Πύργου: 62χρονος ποδηλάτης εντοπίστηκε νεκρός στο δρόμο
    Λαμπέτι Πύργου: 62χρονος ποδηλάτης εντοπίστηκε νεκρός στο δρόμο

    Ένας 62χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί του Σαββάτου στον κεντρικό δρόμο του Λαμπετίου.

    Ο άντρας οδηγούσε το ποδήλατό του και περίπου στις 10.30 βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, από περίοικους που κάλεσαν την Αστυνομία.

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, που διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πύργου, αν και υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για θάνατό από παθολογικά αίτια και όχι εμπλοκή σε τροχαίο δυστύχημα.

  • Δραστηριότητα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Λ.Τ. Λαμπείας
    Δραστηριότητα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Λ.Τ. Λαμπείας

    Η Χρυσή Καραπαναγιώτη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Ανδρέας Τζαχρήστας, μεταδιδάκτορας στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Παν. Πατρών, η ερευνητική ομάδα της Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας, στο πλαίσιο της εθελοντικής εκπαιδευτικής δράσης του Τμήματος Χημείας «Stop στα Μικροπλαστικά» παρουσίασαν στους μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ Λαμπείας τα μικροπλαστικά. Τα μικροπλαστικά επιδρούν στο οικοσύστημα και συμβάλουν στην περιβαλλοντική μόλυνση. Στο χώρο του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση και διαδραστικό εργαστήριο όπου οι μαθητές χρησιμοποιώντας άμμο ανίχνευσαν μικροπλαστικά. Στη συνέχεια υλοποίησαν πείραμα στο παρακείμενο ποτάμι της Λαμπείας με τη συνδρομή της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστήμιου.

    Μέσα από αυτήν την πειραματική διαδικασία, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ποσότητα μικροπλαστικών που βρίσκεται «κρυμμένη» στις όχθες του ποταμού και να απευθύνουν ερωτήσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στους ερευνητές που ασχολούνται με το ζήτημα.

    mikropl gumn lampia 2

    mikropl gumn lampia 3

    mikropl gumn lampia 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Ντύθηκαν στα "λευκά" τα ορεινά - Χιόνια στις πλαγιές του Ερυμάνθου (photos & video)
    Ηλεία: Ντύθηκαν στα

    Τα πρώτα χιόνια έπεσαν νωρίς στην Ηλεία φέτος. Μετά από αρκετά χρόνια είδαμε τα πρώτα χιόνια να έρχονται στην εποχή τους και όπως λένε και οι κάτοικοι της ορεινής Ηλείας, παλιότερα ήταν σύνηθες να ασπρίζουν οι κορφές του Ερυμάνθου και των γύρω βουνών της Αγίας Αικατερίνης.

    Στα λευκά ντύθηκε ο Ερύμανθος, τα χωριά Αγία Κυριακή, Τσίπιανα και Κρυόβρυση, οι πλαγές της Λαμπείας, η ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, ενώ ασθενή χιονόπτωση και όχι χιονόστρωση είχαμε και στη Φολόη με την εναλλαγή χιονιού, χιονόνερου και χιονοχάλαζου αρκετά συχνή έως τώρα το πρωί της Κυριακής.

    Η Ανδρίτσαινα και η Λαμπεία, "πασπαλίστηκαν το πρωί από το χιόνι, όμως με την πάροδο του χρόνου αυτό έλιωσε

    Στα λευκά έχει ντυθεί και η περιοχή του Επικουρείου Απόλλωνα.

    Περισσότερα σε λίγο...

    * Η κεντρική φωτογραφία είναι του Ανέστη Αδαμόπουλου από την Αγία Κυριακή.

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    xionia 12Πρωινή χιονόπτωση στο Κρυονέρι Φιγαλείας

    xionia 14Στα "λευκά" και η Λυνίσταινα

    xionia 15Χιόνι, χιονόνερο και χιονοχάλαζο σε εναλλαγή στη Φολόη

    xionia 16Χιονισμένες οι πλαγιές του Ερυμάνθου

    xionia 17Χιονισμένες οι πλαγιές του Ερυμάνθου

  • Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
    Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

    Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η έδρα του Δήμου, όπου το πρωί εψάλη η Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου κα Ιωάννα Καλού. Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην προτομή του πεσόντος στην Αλβανία ταγματάρχη Πραξιτέλη Κονδύλη.

    Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Μαντά, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νίκο Αργυρόπουλο, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Ηλία Δουζένη, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου, από αθλητές του «Ολυμπιονίκη» και από μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία εκατοντάδων δημοτών και επισκεπτών. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Κωσταριάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Αηδόνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Σπηλιόπουλος, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

    Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Φολόης (Λάλα) τον Δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κα Ρόη Αντωνοπούλου, που κατέθεσε και στεφάνι, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λάλα «Γεωργάκης Πλαπούτας» κ. Κωνσταντίνος Σορβανής. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Νικολακόπουλος, ο κ. Γιάννης Πετρόπουλος εκ μέρους του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος, πρόεδροι των γύρω Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

    Στη Δ.Ε. Λασιώνος (Πανόπουλο) το «παρών» έδωσαν στις εκδηλώσεις ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος που κατέθεσε και στεφάνι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Κατσαντώνης, ενώ εκφωνήθηκε πανηγυρικός από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Πανόπουλου, κα Κωνσταντίνα Τσιλιβίτα. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Κοινωνικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων κ. Δημήτρης Μπαντούνας και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση.

    Τέλος στη Δ.Ε. Λαμπείας (Δίβρη) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, ενώ έγινε εκφώνηση πανηγυρικού από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας, κα Αναστασία Κατσουλιέρη. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Αβράμης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διβιριωτών Αθήνας κ. Διομήδης Τόλιος, εκπρόσωποι της Π.Υ. και του Α.Σ. Δίβρης, καθώς και τα σχολεία που συμμετείχαν στην παρέλαση.

    eortasmos olympia 2

    eortasmos olympia 3

    parelasi olympia

    eortasmos lalas 12

    eortasmos lalas

    eortasmos divri 2

    eortasmos divri 1

    eortasmos panopoulo 1

    eortasmos panopoulo 2

    (Φωτογραφίες από Αρχαία Ολυμπία: Δ. Παπαϊωάννου).

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δίβρη: Αποκατάσταση και συνέχεια λειτουργίας για το ΑΤΜ
    Δίβρη: Αποκατάσταση και συνέχεια λειτουργίας για το ΑΤΜ

    Κανονικά θα συνεχίσει να λειτουργεί το ΑΤΜ στην περιοχή της Δίβρης, που ανατινάχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από άγνωστους δράστες.

    Το ilialive.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Βασίλη Αρβανίτη, ο οποίος μίλησε με τους υπεύθυνους της Εθνικής Τράπεζας.

    Οπως μας διαβεβαίωσε το ΑΤΜ μετά την αποκατάσταση των ζημιών θα συνεχίσει να λειτουργεί εξυπηρετώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο