Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 17:53

Α.Σ.Κ ΜΑΧΗΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ: Δυνατή παρουσία στο Κύπελλο Έγχρωμων&Μαύρων Ζωνών 2024

Γράφτηκε από την
Ad Slot
Με γεμάτη την βαλίτσα ,επιστρέφουν οι αθλητές του συλλόγου μας που πήραν μέρος στο Κύπελλο Έγχρωμων & Μαύρων ζωνών 2024 ,που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων 5-6 Οκτωβρίου.
Η βαλίτσα δεν περιλαμβάνει μόνο μετάλλια,αλλά και αγωνιστική εμπειρία που θα είναι πρόδρομος για την εξέλιξη τους.Με πέντε αθλητές εκπροσωπήθηκε ο σύλλογος μας στο εν λόγω Πρωτάθλημα,οι οποίοι είχαν πάρα πολύ καλή παρουσία.Το χορό των μεταλλίων για το Σάββατο άνοιξαν οι: Μαρίνα Ντοα κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία kumite κορασίδων 9 ετών +35kg Νεφέλη Τσαπογα κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία kumite κορασίδων 10 ετών -34kg Ανδριάνα Λυμπέρη κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία kumite κορασίδων 11 ετών +44kg.
maxites ilias kup egr 2
Την Κυριακή αγωνίστηκαν οι : Μαρίνα Παρασκευόπουλου κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία kumite Νέων γυναικών -53kg Πέτρος Παπαγιαννακοπουλος χωρίς να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο αλλά με μια πάρα πολύ καλή παρουσία.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και εις ανώτερα.
(Δελτίο Τύπου)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 18:33

Σχετικά Άρθρα

  • ΑΣ Καράτε Μαχητές Ηλείας: Με 18 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας
    ΑΣ Καράτε Μαχητές Ηλείας: Με 18 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας
    Με 18 συμμετοχές πήρε μέρος ο σύλλογος μας στο Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Καναλάκι του δήμου Πάργας στις 13 Οκτωβρίου.
    Οι αθλητές μας κατέκτησαν 22 μετάλλια.
    Αναλυτικά:
    1. Μαρια Λαππα πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kata κορασίδων 7 ετών
    2. Μαρίνα Ντοα πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kata κορασίδων 9 ετών
    3. Αναστάσιος Γιάνναρος πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kata Παίδων 9 ετών
    4. Αθανάσιος Σαλβάνος πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kata Παίδων 11 ετών
    5. Μαρίνα Ντοά πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite κορασίδων 9 ετών +35kg
    6. Νεφέλη Τσαπόγα πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite κορασίδων 10 ετών -34kg
    7. Χριστίνα-Ιωάννα Μητροπούλου πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite κορασίδων 11 ετών -44kg
    8. Αθανάσιος Σαλβάνος πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite παίδων 11 ετών -45kg
    9. Μαρίνα Παρασκευοπούλου πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite Νέων Γυναικών -53kg
    10. Ευστράτιος Ανδριώτης δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Kata παίδων 7 ετών
    11. Αθανασία Μαρινοπούλου δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Kata κορασίδων 7 ετών
    12. Γεωργία Κουρούμαλου δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Kata κορασίδων 10 ετών
    13. Ανδριάνα Λυμπέρη δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite Κορασίδων 11 ετών +44kg
    14. Βασίλειος Πετρόπουλος δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite παίδων 11 ετών -40kg
    15. Ζωής Γιάνναρος δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Kumite εφήβων -70kg
    16. Νικόλας Καλαμπόκης τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Kata παίδων 8 ετών
    17. Λανγιουε Τζανγκ τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία kata Κορασίδων 8
    18. Μαριαλένα Τσίτσου τρίτη θέση κ χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Kata Κορασίδων 9 ετών
    19. Νεφέλη Τσαπόγα τρίτη θέση κ χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Kata κορασίδων 10 ετών
    20. Ανδριάνα Λυμπέρη τρίτη θέση κ χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Kata κορασίδων 11 ετών
    21. Εμμανουήλ Αλεξανδρόπουλος τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Kata παίδων 11 ετών
    22. Βασίλειος Πετρόπουλος τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Kata παίδων 11 ετών
    Συγχαρητήρια στον Πέτρο Παπαγιανακόπουλο για την εξαιρετική παρουσία που είχε.
    as maxit metal dut 2
    as maxit metal dut 3
    (Δελτίο Τύπου)
  • Μετάλλια στο Καράτε για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ Πύργου
    Μετάλια στο Καράτε για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ Πύργου

    Στο ΚΑΡΑΤΕ ακόμα μεγάλη επιτυχία για τους 3 αθλητές της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ που αγωνίστηκαν στο κύπελλο ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΖΩΝΩΝ που έγινε το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό κέντρο πάλης στα Άνω Λιόσια.

    Ο Α.Σ ΕΛΛΑΣ ΚΑΡΑΤΕ ΠΥΡΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ συμμετείχε με τρεις αθλητές την ΚΡΑΛΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΤΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΗΓΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΓΗ. Και οι τρεις αθλητές έπαιξαν σε ιδιαίτερα δύσκολες κληρώσεις δίνοντας μάχες πρόκρισης

    Όπως η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΡΑΛΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ στην κατηγορία ΝΕΑΝΙΔΩΝ -49κ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2022 ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ!!!!!!., αποφεύγοντας τραυματισμούς.

    Ο ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ στην κατηγορία -55 εφήβων με μια εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε χωρίς τραυματισμό να μπει στην λίστα μεταλλίων περνώντας το χάλκινο μετάλλιο.
    Και η ΓΡΗΓΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΓΗ Σένια ιδιαίτερα δύσκολη κατηγορία ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ +66 κατάφερε να κατάκτηση το χάλκινο μετάλλιο με 8-6 στον αγώνα πρόκρισης και παρόλο τον τραυματισμό της που παραλίγο να μην αγωνιστεί.
    Ο προπονητής του συλλόγου ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ και συνεχίζουν την προετοιμασία για τα 3 πρωταθλήματα που έρχονται Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
    ol floga karate meta 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Μαρίνα Παρασκευοπούλου: Το «χρυσό» κορίτσι του καράτε - Από τον Πύργο στην κορυφή του 30ου Πρωταθλήματος Καράτε Μεσογειακών Αγώνων στην Όλμπια της Σαρδηνίας
    Μαρίνα Παρασκευοπούλου: Το «χρυσό» κορίτσι του καράτε - Από τον Πύργο στην κορυφή του 30ου Πρωταθλήματος Καράτε Μεσογειακών Αγώνων στην Όλμπια της Σαρδηνίας

    «Ο αθλητισμός σου αλλάζει τη ζωή και γίνεται η ζωή σου»

    Συνέντευξη στη Βίκυ Γκουγκουστάμου

    Το καράτε μπήκε στη ζωή της σε ηλικία μόλις 7 ετών, μετά από παρότρυνση της μητέρας της. Από τότε η Μαρίνα Παρασκευοπούλου μετρά το ένα μετάλλιο μετά το άλλο-25 στο σύνολο σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες- με το πιο σημαντικό στην 10χρονη πορεία της στο άθλημα, το χρυσό μετάλλιο στο 30ο Πρωτάθλημα Καράτε Μεσογειακών Αγώνων στην Όλμπια της Σαρδηνίας, μόλις πριν μια βδομάδα. Η Μαρίνα ανέβηκε στο πιο ψηλό βάθρο στην κατηγορία της και φόρεσε το χρυσό της μετάλλιο! Σ’ αυτό το βραβείο κρύβονται μέσα του, οι κόποι τόσων ετών, οι θυσίες που καλείται να κάνει μια έφηβη κοπέλα και να ακολουθήσει ένα αυστηρό, καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής, προπόνησης καλής διατροφής και ύπνου. Κρύβεται επίσης όλη η σωστή καθοδήγηση που είχε από τον προπονητή του συλλόγου της «Α.Σ. Καράτε, Μαχητές Ηλείας» Φώτη Λουκόπουλο. Αλλά πάνω απ’ όλα κρύβονται όλες οι προσευχές, οι αγωνίες και η στήριξη της μητέρας της, Βάσως και του πατέρα της Παναγιώτη, άγρυπνοι φρουροί στο πλευρό της κόρης τους.

    Σε μια εποχή που η πλειοψηφία των εφήβων ζει μια καθημερινότητά «σκρολάροντας» στα social, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Μαρίνα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Βάζει στόχους, εργάζεται σκληρά και τους πετυχαίνει. Και το πιο σημαντικό, δεν φοβάται να κοιτάξει τη ζωή κατάματα και να διεκδικήσει τα θέλω της. Εξάλλου μην ξεχνάει κανείς ότι… έχει μαύρη ζώνη στο καράτε!

    Karate 2

    Συναντήσαμε την Μαρίνα Παρασκευοπούλου στο δεύτερο σπίτι της, στο χώρο του «ΑΣ Καράτε Μαχητές Ηλείας» και κλέψαμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της προπόνησής της. Ένα κορίτσι λαμπερό, χαμογελαστό και κυρίως προσγειωμένο στην πραγματικότητα. Ακόμη και το πρόσωπό της βγάζει μια ωριμότητα που ξεπερνά τα 17της χρόνια. Μαθήτρια της Γ Λυκείου, μοιράζει το χρόνο της στις εντατικές προπονήσεις-καθώς το αγωνιστικό της πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο για το επόμενο διάστημα-και το διάβασμα. Στόχος της η Γυμναστική Ακαδημία με εξειδίκευση στο καράτε.

    «Ξεκίνησα το καράτε στην ηλικία των 7 ετών. Ουσιαστικά η μητέρα μου με ώθησε σ’ αυτό το άθλημα. Μου άρεσε πολύ από τα πρώτα μαθήματα γιατί απαιτεί μια διαρκή προσπάθεια για να εξελίσσεσαι. Και ήμουν πάντα τυπική στις προπονήσεις. Κατάλαβα ότι αυτό το άθλημα είναι για μένα από την τυπικότητα που έδειχνα και το γεγονός ότι δεν το βαριόμουν», τονίζει στο ilialive.gr η Μαρίνα. «Είναι ένα άθλημα που βασίζεται στην τεχνική και όχι τη βία. Απαιτεί να δουλέψεις πολύ με το μυαλό σου. Και η προπόνηση απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις όπως καλό ύπνο, σωστή διατροφή… Όλο αυτό πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Έχοντας τη στήριξη των γονιών μου και του προπονητή μου, και όσο βλέπω να πετυχαίνω τους στόχους μου, πεισμώνω και θέλω να συνεχίσω ακόμη πιο πέρα».

    Karate 4

    Είσαι μόλις 17 ετών, έχεις ήδη στο ενεργητικό σου δεκάδες συμμετοχές σε αγώνες, μετάλλια και διακρίσεις με κορυφαίο το χρυσό στους Μεσογειακούς της Σαρδηνίας. Πώς ήταν η προετοιμασία σου για έναν τόσο σημαντικό αγώνα;

    Η προετοιμασία απαιτούσε μεγάλη συνέπεια, και σοβαρότητα. Ήταν κουραστική γιατί απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, καθημερινό τρέξιμο, γυμναστική με βάρη και προπόνηση καθημερινά. Ξυπνούσα από τις έξι το πρωί να ξεκινήσω με τρέξιμο και μετά να πάω σχολείο. Το πιο κουραστικό είναι όταν υπάρχουν πολλοί αγώνες σε μια σεζόν, γιατί με τις συνεχόμενες προετοιμασίες το σώμα καταπονείται πάρα πολύ. Εκεί όμως πρέπει να δώσεις επιπλέον ώθηση στον εαυτό σου, να μην σταματήσεις και να πεις «αν δεν πονάει το μυαλό μου όλα είναι καλά». Γιατί όλα στο μυαλό είναι….

    Όταν ανακοινώθηκε το όνομά σου και ανέβηκες στο βάθρο να πάρεις το χρυσό, ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα;

    Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα, δεν είχα ξανανιώσει έτσι. Ήταν η πρώτη μου φορά να κερδίσω αθλήτριες τόσου υψηλού επιπέδου, οι οποίες έχουν προηγηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Στην Σαρδηνία ήμουν μόνη μου, χωρίς τους γονείς και τον προπονητή μου. Συγκινήθηκα πολύ γιατί είχα ανθρώπους δίπλα μου που δεν τους ήξερα και με βοήθησαν στην όλη διαδικασία των αγώνων. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να τηλεφωνήσω στη μητέρα μου. Φώναζα «μαμά το πήρα!». Βέβαια μπορώ να πω ότι ήμουν σίγουρη για το χρυσό. Άλλες φορές δεν είχα αυτή τη σιγουριά ότι θα τα καταφέρω. Τώρα όμως πήγα με διαφορετική ψυχολογία.

    Karate 5

    Το άθλημά σου, και γενικότερα ο αθλητισμός απαιτεί πειθαρχία. Ζηλεύεις καθόλου την πιο ανέμελη ίσως, καθημερινότητα των συνομήλικων σου;

    Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή πλησίασα στο στάδιο να ξεφύγω, να μην είμαι τόσο τυπική… Είχα όμως την μητέρα μου και τον προπονητή μου που με επανέφεραν γρήγορα. Τελικά κατάλαβα ότι, το να είσαι μόνος σου εν τέλει είναι πολύ καλύτερα από το να έχεις ανθρώπους δίπλα σου οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να σε στηρίξουν. Όταν λοιπόν έμεινα λίγο μόνη μου και σκέφτηκα τί μπορώ να κάνω εγώ καλύτερο για τον εαυτό μου, άρχισα να βλέπω διαφορά στις επιδόσεις μου. Δεν με αποσπούσε τίποτα. Άφηνα το κινητό στην άκρη, έκλεινα τα social…καθόμουν περισσότερο στο σπίτι, έβγαινα για τρέξιμο να καθαρίσει το μυαλό μου, έκανα τις προπονήσεις μου… Ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που αλλάζει όλη σου τη ζωή και γίνεται η ζωή σου. Είναι δύσκολο να ακολουθήσεις τον πρωταθλητισμό, αν δεν έχεις μάθει να πειθαρχείς και να έχεις αρχές.

    Πως σε αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοί σου, οι συμμαθητές σου που ασχολείσαι με το καράτε;

    Έχουν μια περίεργη στάση, δεν με πειράζει όμως αυτό. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που χαίρονται μαζί μου και έχουν τους ίδιους στόχους και ίσως με βλέπουν σαν πρότυπο. Στο σχολείο είναι λίγα τα παιδιά με τα οποία μπορώ να συνυπάρξω και κυρίως είναι άτομα που ασχολούνται επίσης με τον αθλητισμό. Έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Έχω μια φίλη που βγαίνουμε έξω, με στηρίζει και με βοηθάει ψυχολογικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να συνυπάρξω με άτομα που δεν έχουν στόχους. Όχι αποκλειστικά αθλητικούς, αλλά να έχουν στόχους στη ζωή τους.

    Karate 6

    Έχεις ακολουθήσει ένα άθλημα που πέρα από το σώμα σου γυμνάζει πολύ το μυαλό σου. Πώς κρίνεις λοιπόν την σημερινή εικόνα των εφήβων;

    Θεωρώ ότι τα νέα παιδιά, κυρίως στην εφηβεία, δεν έχουν αυτοέλεγχο. Δεν θέτουν όρια στον εαυτό τους. Δεν ξέρω ακριβώς που οφείλεται, ίσως οι κακές επιρροές, η έλλειψη στόχων… Θεωρώ ότι μπορώ πιο εύκολα να έχω ώριμες συζητήσεις με μεγαλύτερα άτομα και μπορώ να εκφέρω την άποψή μου, κάτι που δεν μπορούν εύκολα να κάνουν άλλα άτομα στην ηλικία μου.

    Οι δικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

    Να κάνω πρωταθλητισμό, να φτάσω στην κορυφή σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου. Δυστυχώς το άθλημά μου δεν είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να το συμπεριλάβουν. Επίσης θέλω στη ζωή μου να προσφέρω στους γονείς μου διπλά απ’ όσα μου έχουν προσφέρει. Και να προσπαθώ όσο μπορώ να κρατάω στη ζωή μου, άτομα που πραγματικά νοιάζονται για μένα.

    Karate 7

    Ποια συμβουλή των γονιών σου κρατάς ως πυξίδα;

    Από τους γονείς μου κρατάω πάντα την αλήθεια τους. Μου λένε πάντα την αλήθεια όσο κι αν μπορεί να πονέσει, και με αφυπνίζουν με τον τρόπο αυτό. Μ’ έχουν κάνει να βλέπω τον κόσμο ρεαλιστικά, με γυμνό μάτι και όχι με έναν… ροζ φακό! Πάντα με αντιμετώπιζαν ρεαλιστικά. Δεν με χάιδευαν και αυτό μ’ έκανε να ωριμάσω.

    Πόσο συνέβαλε στην αθλητική σου εξέλιξη ο προπονητής σου Φώτης Λουκόπουλος;

    Πριν δύο χρόνια ήρθα στη σχολή και μ’ έχει κάνει άλλον άνθρωπο. Με βοήθησε πολύ να πιστεύω στον εαυτό μου και μου έμαθε να μην τα παρατάω ποτέ. Όταν πρωτοήρθα ήμουν μια αθλήτρια μέτριου επιπέδου. Κάθισε μαζί μου, ασχολήθηκε χιλιοστό-χιλιοστό με το κάθε βήμα που έπρεπε να κάνω για να ανέβω. Και εν τέλει τα καταφέραμε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε.

    Τα αγόρια σε φλερτάρουν ή φοβούνται να αναμετρηθούν με μια κοπέλα που ξέρει καράτε;

    Η αλήθεια είναι ότι με φοβούνται λίγο (γέλια). Οι περισσότεροι όταν μαθαίνουν ότι ασχολούμαι με το καράτε μου λένε την κλασική ατάκα: «να φύγω μην μας βαρέσεις…(γέλια)». Όταν πηγαίνω σε κάποιο κλαμπ που γίνεται χαμός από κόσμο, γύρω μου δεν πλησιάζει κανένας. Υπάρχει ένας ανοιχτός κύκλος…(γέλια)

    Σε μια εποχή που η βία είναι έντονη και κυρίως κατά των γυναικών, πόση ασφάλεια νιώθεις;

    Δεν έχω καθόλου αυτό το άγχος. Νιώθω πολύ σίγουρη και θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι να μάθει κάποιος αυτοάμυνα. Και αυτό συμβουλεύω σε όλα τα νέα κορίτσια, να μάθουν αυτοάμυνα. Υπάρχουν πολύ βασικές τεχνικές, τις μαθαίνεις εύκολα και νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά.

    Πως διαμορφώνεται στο εξής το αγωνιστικό σου πρόγραμμα;

    Υπάρχουν αρκετές συμμετοχές. Ακολουθούν αγώνες στην Αθήνα και την Πάργα και στις αρχές Νοέμβρη συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Βοσνία-Εζεργοβίνη ενώ τον Δεκέμβριο στο παγκόσμιο τουρνουά καράτε Κ1 στη Βενετία. Οπότε το πρόγραμμά μου είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, με τρέξιμο, σχολείο, προπόνηση, διάβασμα και ύπνο!

    Έχεις νιώσει ποτέ να μετανιώνεις για τις θυσίες που έχεις κάνει;

    Φυσικά, ειδικά μετά από αγώνες που δεν τα πήγα καλά. Τότε είχα σκεφτεί: «γιατί τα έκανα όλα αυτά; Άξιζε τον κόπο;». Αλλά τελικά κατάλαβα ότι άξιζε και με τον παραπάνω τον κόπο. Η προσπάθεια που γίνεται τη μία χρονιά, αποδίδει καρπούς την επόμενη. Οπότε κάνω υπομονή και χτίζω το μέλλον μου. Και τώρα που πήρα το χρυσό, δε σημαίνει ότι θα πηγαίνω στους αγώνες και θα κερδίζω. Έχω πολλά πράγματα να διορθώσω. Στο καράτε δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και τεχνικές.

    Karate 3

  • ΑΣ Καράτε Μαχητές Ηλείας: Χρυσό Μετάλλιο η Μαρίνα Παρασκευοπούλου στους 30ους Μεσογειακούς αγώνες Καράτε στην Σαρδηνία
    ΑΣ Καράτε Μαχητές Ηλείας: Χρυσό Μετάλλιο η Μαρίνα Παρασκευοπούλου στους 30ους Μεσογειακούς αγώνες Καράτε στην Σαρδηνία

    Μαρίνα Παρασκευοπούλου - Φτιαγμένη από χρυσό.

    Τεράστια επιτυχία πραγματοποίησε η αθλήτρια του συλλόγου μας,Μαρίνα Παρασκευοπούλου στο 30ο Πρωτάθλημα Καράτε Μεσογειακών αγώνων,που πραγματοποιήθηκε στην Ολμπια της Σαρδηνίας στις 20-22/9/2024, εκπροσωπώντας την χώρα μας ως μέλος της εθνικής ομάδας καράτε. Με το εθνόσημο στο στήθος και αίσθημα ευθύνης η Μαρίνα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα,να μάχεται και να κερδίζει. Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της (junior kumite female -53kg)και ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
    Η υπερηφάνεια τεράστια,η χαρά απερίγραπτη. Η κατάκτηση αυτής της τεράστιας διάκρισης είναι αποτέλεσμα κόπων, θυσιών, σκληρής δουλειάς και αυταπάρνησης .Γι’αυτους τους αγώνες όλο το καλοκαίρι, η Μαρίνα θυσίασε τις διακοπές της και προπονήθηκε σε αντίξοες συνθήκες με θερμοκρασίες 35+,αλλά αγαθά κόποις κτώνται. Να τονιστεί ότι είναι η πρώτη αθλήτρια στο Νομό Ηλείας στο άθλημα του Καράτε που κατακτά τέτοια διάκριση.
    Θέλω ως προπονητής της,να ευχαριστήσω από καρδιάς την οικογένεια της Μαρίνας που είναι αρωγός στην προσπάθεια της και όλους τους συναθλητές που την βοήθησαν στις προπονήσεις το καλοκαίρι και την πίστεψαν. Κλείνοντας θα ευχηθώ,σε αυτό το κορίτσι, που δεν χάνει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη,να συνεχίσει να ανοίγει τα φτερά της και να αγγίξει τον ουρανό.
    Συγχαρητήρια Μαρίνα μας και εις ανώτερα.
    paraskeuop metal sardin 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Αθλητικός σύλλογος Καράτε Μαχητές Ηλείας: Μεγάλη επιτυχία για το Ηλειακό καράτε
    Αθλητικός σύλλογος Καράτε Μαχητές Ηλείας: Μεγάλη επιτυχία για το Ηλειακό καράτε

    Στη μέση του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε η τελευταία και κορυφαία αθλητική δραστηριότητα του καράτε για αυτή την σεζόν, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων-Νεανίδων-Νέων Ανδρών-Γυναικών & Κύπελλο U21 2024(το μόνο μοριοδοτούμενο πρωτάθλημα της χώρας μας),στο στάδιο του Γέρακα στην Αθήνα.

    Τον σύλλογο μας εκπροσώπησαν και έκαναν υπερήφανο με την παρουσία τους, δυο αθλητές, ο λόγος για την Μαρίνα Παρασκευοπούλου και τον Στέφανο Περικου. Τα παιδιά αυτά ανήκουν στους καλύτερους αθλητές της Ελλάδος και το αποδεικνύουν με τα αποτελέσματα τους. Η Μαρίνα Παρασκευοπούλου κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία kumite Νέων Γυναικών -53kg.Η Μαρίνα είναι η μοναδική αθλήτρια από τον νομό Ηλείας που έφερε μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Στέφανος Περικου δεν κατάφερε να κερδίσει στον μικρό τελικό και αρκέστηκε στην 5η θέση στην κατηγορία Kumite Ανδρών U21 -84kg.'

    Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που κάνουν υπερήφανο τον σύλλογο μας και την πόλη μας, είμαι υπερήφανος που είναι αθλητές μου.

    karate max ilias 2

    karate max ilias 3

    karate max ilias 4

    (Δελτίο Τύπου)
  • Δήμος Πηνειού: Η 7η Αγωνιστική Ημερίδα Καράτε στη Γαστούνη
    Δήμος Πηνειού: Η 7η Αγωνιστική Ημερίδα Καράτε στη Γαστούνη

    Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η 7η Αγωνιστική Ημερίδα Καράτε που διοργανώθηκε στο Κλειστό Γαστούνης το πρωί της Κυριακής από τον Σύλλογο «Άρης» υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού.

    Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα αθλητές και αθλήτριες-ηλικία 4 έως έξι ετών-από αθλητικούς συλλόγους της Γαστούνης, του Βαρθολομιού, της Βάρδας και της Σπάρτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι αθλητές Δημήτριος Πόπορης, Αναστασία Κοκκώνη, Αθανάσιος Ζέζας, Θεόφιλος Σαμψώνης και Σοφία Μητσοπούλου, ενώ τιμητική πλακέτα του Δήμου Πηνειού παρέλαβε και η προπονήτρια του Συλλόγου κα. Έλενα Κοτσίρη.

    Την εκπεφρασμένη θέση της δημοτικής αρχής ότι ο Δήμος Πηνειού θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προάγει τον αθλητισμό επανέλαβε ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός. Παράλληλα σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας πολιτιστικής αντεπίθεσης για την αναγέννηση του δήμου. Τέλος ο κ. Καστρινός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση της ημερίδας ενώ παράλληλα συνεχάρη τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετείχαν στα αγωνίσματα.

    Από την πλευρά της η προπονήτρια του Άρη Γαστούνης κ. Έλενα Κοτσίρη επεσήμανε ότι η διοργάνωση αποσκοπεί στην προτροπή των παιδιών να ασχοληθούν με το άθλημα του καράτε και την καλλιέργεια των αξιών του υγιούς ανταγωνισμού, του σεβασμού και της ευγενούς άμιλλας.

    gastouni imr karate 2

    Την εκπεφρασμένη θέση της δημοτικής αρχής ότι ο Δήμος Πηνειού θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προάγει τον αθλητισμό επανέλαβε ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΑΣ Καράτε Μαχητές Ηλείας: Ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια στο Διεθνές Τουρνουά Καράτε στη Σόφια
    ΑΣ Καράτε Μαχητές Ηλείας: Ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια στο Διεθνές Τουρνουά Καράτε στη Σόφια
    Η αγωνιστική ομάδα μας, εκπροσώπησε τον σύλλογο μας στο διεθνές πρωτάθλημα Καράτε στα Σοφία της Βουλγαρίας “Sofia open Karate “Ένα πρωτάθλημα με συμμετοχή από δώδεκα χώρες (Ελλάδα,Κόσοβο,Βουλγαρία,Τουρκία,Ουκρανία,Ουγγαρία,Ρουμανία,Μολδαβια,Σερβία,Γερμανία,Αγγλία,Σκοπιά) και συμμετοχή με όριο τους 1300 αθλητές. Πολύ δυνατό πρωτάθλημα, που σκοπό είχε να παίξουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες οι αθλητές μας.
    Τι να πει κανείς για αυτά τα παιδιά; που το μόνο που κάνουν είναι να μας κάνουν υπερήφανους με την προσπάθεια που καταβάλουν ,και κάθε φορά ξεπερνάνε τους εαυτούς τους. Ο Λόγος για την Μαρίνα Παρασκευοπούλου, τον Στέφανο Περικου και τον Πέτρο Παπαγιαννακόπουλο. ΑΘΛΗΤΕΣ πρότυπο για την σχολή μας και παράδειγμα προς μίμηση. Γυρίζουν πίσω με την βαλίτσα τους γεμάτη εμπειρία και όχι μόνο.
    Η Μαρίνα Παρασκευοπούλου συνεχίζει να λάμπει και να δείχνει ότι η αγωνιστική κατάσταση της όλο και βελτιώνεται, κατάφερε να κατακτήσει 2 χάλκινα μετάλλια, στην κατηγορία U21 kumite female -55kg και στην Κατηγορία Senior female -55kg.Ο Πέτρος Παπαγιαννακόπουλος συνεχίζει να αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και η θέληση είναι πάνω απ'ολα, επιστρέφει με ένα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία team kumite male.
    Στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο δεν κατάφερε ο Στέφανος Περικου να κερδίσει τον αγώνα και κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία senior male kumite -75kg. Αθλητής με προσόντα τέτοια που θα ζήλευαν και επαγγελματίες αθλητές.
    Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, συγχαρητήρια στους γονείς τους που τα στηρίζουν και τα βοηθούν να ανοίξουν τα φτερά τους.
    maxites ilias sofia 2
    maxites ilias sofia 3
    (Δελτίο Τύπου)
  • Διπλά χάλκινη η Μαρίνα Παρασκευοπούλου στο Διεθνές Τουρνουά Καράτε στη Σόφια
    Διπλά χάλκινη η Μαρίνα Παρασκευοπούλου στο Διεθνές Τουρνουά Καράτε στη Σόφια

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με δύο χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της επιστρέφει η Πυργιώτισσα Μαρίνα Παρασκευοπουλου από το Διεθνές Τουρνούα Καράτε OPEN SOFIA που διεξήχθη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

    Η 16χρονη καρατέκα του Συλλόγου “Μαχητές Ηλείας” με προπονητή τον Φώτη Λουκόπουλο, πρόσθεσε ακόμη δύο σημαντικές στιγμές στης αθλητική και αγωνιστική της πορεία, καθώς ήδη έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία της ( -54 κιλα).

    Η Μαρίνα Παρασκευοπούλου είναι μαθήτρια Β Λυκείου, και ο αμέσως επόμενος στόχος της είναι να ανέβει στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στους πανελλήνιους και βαλκανικούς αγώνες, για τους οποίους ετοιμάζεται πυρετωδώς.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίνα αγωνίστηκε στη Σόφια με αθλήτριες ανώτερης κατηγορίας, U21, και για το λόγο αυτό η κατάκτηση της τρίτης θέσης έχει ακόμη περισσότερη σημασία και αξία.

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εύχεται στη Μαρίνα κάθε επιτυχία στην πορεία της. Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή της που είναι πάντα στο πλευρό της, και τους γονείς της που την στηρίζουν σε κάθε βήμα της.

    marina2

    marina3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο