Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 14:18

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Δούλευε στο τσιπουράδικο και πήγαινε για προπόνηση» - Συγκινεί η μητέρα της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε τσιπουράδικο στην Καρδίτσα εξακολουθεί να εργάζεται για τα προς το ζειν η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χιλιόμετρα βάδην, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, αφού δεν προέρχεται από κάποια εύπορη οικογένεια και δεν έχει λάβει κάποια ιδιαίτερη οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.

Αυτό ανέφερε η μητέρα της μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η οποία σημείωσε ακόμα ότι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν επρόκειτο να τα παρατήσει ποτέ.

«Έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει, γιατί δεν είμαστε πλούσιοι. Από τα 12 έως τα 36 παλεύει μόνη της με τον προπονητή της. Μέχρι και λίγο πριν την Ολυμπιάδα δεν της είχε δοθεί κάποιου είδους χρηματική υποστήριξη.

Κάποια στιγμή σταμάτησε για λίγο αλλά δεν θα τα παρατούσε ποτέ. Δεν είναι από τα παιδιά που αφήνει στη μέση κάτι. Ξέρει ότι μπορεί και όταν θέλεις, όλα μπορείς να τα κάνεις.

Έχουμε να τη δούμε 4 μήνες. Όταν γυρίσει θα της πω καλωσήρθες στη μαμά σου. Αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 12:09

Σχετικά Άρθρα

  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αγκαλιά με την ελληνική σημαία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε 22η στα 20 χλμ. βάδην
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αγκαλιά με την ελληνική σημαία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε 22η στα 20 χλμ. βάδην

    Συγκινημένη η σπουδαία Ελληνίδα βαδίστρια στην τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Ρίο και το Τόκιο

    Η Αντιγόνη Ντρισμπίωτη έδωσε έναν μεγάλο αγώνα και τερμάτισε 22η στα 20 χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η 40χρονη βαδίστρια έφτασε στη γραμμή τερματισμού αγκαλιά με την ελληνική σημαία και καταχειροκροτούμενη απ' τους Έλληνες που βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής.

    Η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης έκανε μεγάλη προσπάθεια σε μία χρονιά με δυσκολίες στην προετοιμασία της, όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν. Η Ντρισμπιώτη κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 1:31:33, επίδοση που αποτελεί την καλύτερή της κατά την τρέχουσα σεζόν. Η Ντρισμπιώτη στην τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες τερμάτισε 8η στο Τόκιο και 15η στο Ρίο.

    Λίγο πριν από την εκκίνηση, η σπουδαία Ελληνίδα βαδίστρια ήταν συγκινημένη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της ενδεχομένως στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

    Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Τζιαγιού Γιανγκ με χρόνο 1:25.54. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ και το χάλκινο η Αυστραλή Τζέμινα Μόνταγκ.

    Η εκκίνηση της κούρσας

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

  • Παρίσι 2024: Στα χέρια της Ντρισμπιώτη η ελληνική σημαία
    Παρίσι 2024: Στα χέρια της Ντρισμπιώτη η ελληνική σημαία

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την ελληνική σημαία στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

    Ο κ. Καπράλος υποδέχθηκε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του βάδην στο γραφείο του στην ΕΟΕ και της παρέδωσε συμβολικά τη σημαία λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Απευθυνόμενος στη σημαιοφόρο της Team Hellas, της είπε:

    «Αντιγόνη, σου παραδίδω συμβολικά τη σημαία γιατί θα είστε σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης μαζί με τον Γιάννη. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να σηκώσετε αυτή τη σημαία ψηλά και με υπερηφάνεια, γιατί θα έχετε πίσω σας όλη την ομάδα των 100 αθλητών και αθλητριών που πιστεύουμε ότι θα κάνουν όλους της Έλληνες υπερήφανους με τις επιτυχίες τους. Εγώ φεύγω τώρα για το Παρίσι για να σας υποδεχθώ εκεί».

    Παραλαμβάνοντας τη σημαία η αθλήτρια ευχαρίστησε τον κ. Καπράλο. «Δεν ήμουν ποτέ σε Τελετή Έναρξης παρότι είναι η τρίτη μου Ολυμπιάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που στο Παρίσι θα μπω ως σημαιοφόρος. Είναι τεράστια η τιμή, είμαι πάρα πολύ συγκινημένη αλλά και πάρα πολύ ενθουσιασμένη», δήλωσε.

    Η Ντρισμπιώτη, που ανέλαβε το ρόλο της σημαιοφόρου μετά από απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνεχίζει τις προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους μέχρι τις 24 Ιουλίου που θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κορυφαίοι της χρονιάς στον στίβο Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη
    Κορυφαίοι της χρονιάς στον στίβο Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

    Το ελληνικό κοινό ψήφισε και επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του στίβου για το 2023.

    Σε μια ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ που κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν περίπου 35.000 μοναδικοί χρήστες αριθμός που δείχνει την απήχηση του ελληνικού στίβου στην ελληνική κοινωνία.

    Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στο μήκος Μίλτος Τεντόγλουήταν ο μεγάλος νικητής στους Άνδρες. Ο κατά κοινή ομολογία κορυφαίος άλτης του κόσμου έκανε εξαιρετική σεζόν και κατέκτησε όλους τους διαθέσιμους τίτλους.

    Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η χάλκινη στο Παγκόσμιο ανοιχτού το καλοκαίρι, στα 35χλ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

    Η “ασημένια” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο ύψος, Παναγιώτα Δόση απέσπασε τις περισσότερες ψήφους και αναδείχθηκε κορυφαία της κατηγορίας για το 2023, ενώ τον τίτλο στους Άνδρες Κ23 κατέκτησε η ομάδα 4Χ100 μ. που κατάλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Έσπο πετυχαίνοντας μάλιστα δύο φορές πανελληνίου ρεκόρ, τόσο στον προκριματικό, όσο και στον τελικό με 39.09. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έτρεξαν οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Γιάννης Καριοφύλλης, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης.

    Στους Άνδρες Κ20 κορυφαίος Άνδρας είναι ο φιναλίστ στο μήκος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Χρήστος Χήτας και στις Γυναίκες Κ20 η “χάλκινη” στα 3.000 μ. στιπλ στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ, Βασιλική Καλλιμογιάννη.

    Στην κατηγορία Κ18 το κοινό επέλεξε τον άλτη του επί κοντώ και τρίτο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, Παύλο Κριαρά και την Μαρία Ραφαηλίδου, που στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε μετάλλια σε σφαιροβολία και δισκοβολία.

    Πηγή: segas - Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ROBERT GHEMENT
  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: «Χάλκινη» η σπουδαία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην! (videos)
    Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: «Χάλκινη» η σπουδαία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην! (videos)

    Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με συνταγή... Μονάχου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τερματίζοντας τρίτη στα 35χλμ βάδην, με χρόνο 2:43.22.

    Η τεράστια αθλήτρια που λέγεται Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης!

    Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 35 χιλιόμετρα με χρόνο 2:43.22 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα βαδίστρια με μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

    Μία ακόμη τεράστια επιτυχία για την Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια που με έξυπνη τακτική είχε τον έλεγχο της κούρσας και με σιγουριά πήγε για το μετάλλιο, χωρίς να πιέσει τον εαυτό της για το παραπάνω, αφού η Πέρες πήγαινε… σφαίρα για το χρυσό και το νταμπλ στις γυναίκες μετά το 20αρι.
    Ο αγώνας

    Η Αντιγόνη έκανε έναν ανάλογο αγώνα με αυτόν στο Μόναχο πέρυσι όπου είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Μπήκε σφήνα στο προπορευόμενο γκρουπ, αλλά καθόταν από πίσω τους, αφήνοντας τις άλλες να ορίσουν τον ρυθμό της κούρσας. Μετά το 6ο χιλιόμετρο, οκτώ από αυτές αποσπάστηκαν, ενώ μετά το 11ο η κατάσταση έγινε πιο ξεκάθαρη, αφού στον ρυθμό που επέλεξαν, πέντε βαδίστριες ξεχώρισαν και όπως όλα έδειχναν, θα κυνηγούσαν τα τρία μετάλλια. Αντιγόνη, Ζντιέμπλο, Γκαρσία Λεόν, Πέρες και Κιεγιάνγκ ήταν η 5αδα που… έφυγε και το θέμα ήταν αν θα αντέξουν στον ρυθμό που επέλεξαν κι αν θα γλιτώσουν από τους κριτές…

    Στο 19ο χλμ, η Ζντιέμπλο μαζί με την Πέρες άνοιξαν τον ρυθμό, με την Ισπανίδα, νικήτρια των 20χλμ, να κάνει την πρώτη επίθεση και να βγαίνει μπροστά, αφήνοντας 5 δευτερόλεπτα πίσω την Ντρισμπιώτη, μαζί με της Κιεγιάνγκ και Λεόν.

    Ενα χιλιόμετρο μετά έγινε η μεγάλη αλλαγή. Η Λεόν εξαπέλυσε επίθεση και έφτασε στο ένα δευτερόλεπτο διαφορά από την Πέρες, με την Ζντιέμπλο να μένει από δυνάμεις και με δύο παρατηρήσεις ήδη στα πόδια της, να είναι 9 δευτερόλεπτα πίσω, μαζί με την Ντρισμπιώτη και την Κιεγιάνγκ, που όλα έδειχναν πως θα δώσουν μάχη για το χάλκινο.

    Στο αμέσως επόμενο χιλιόμετρο η Ζντιέμπλο δέχτηκε τρίτη παρατήρηση και έμεινε εκτός, με τις 4 να μένουν για τα τρία μετάλλια.

    Η Πέρεθ όχι μόνο άντεξε στην επίθεση της Λεόν, αλλά αύξησε την διαφορά από το ένα στα 7 δευτερόλεπτα, αφού η Περουβιανή δεν άντεξε να πάει άλλο σε αυτό τον ρυθμό, με την Ισπανίδα να πηγαίνει ολοταχώς για το νταμπλ και όλα να μένουν ανοιχτά για τα άλλα δύο μετάλλια, μεταξύ των Λεόν, Ντρισμπιώτη και Κιεγιάνγκ.

    Στο 25χλμ άρχισε να… μυρίζει το μετάλλιο. Η Αντιγόνη ήταν μεν ένα λεπτό πίσω από την Πέρες που δεν πιανόταν, αλλά είχε αποσπαστεί 12 δευτερόλεπτα από την Κιεγιάνγκ και είχε σαφές προβάδισμα για το χάλκινο.

    Η διαφορά αυξήθηκε στο 27χλμ κατά 1,5 λεπτό αφού η Κινέζα έμεινε από δυνάμεις και πέρασε 4η η Λιρά από την Βραζιλία. Η Αντιγόνη εδραιώθηκε στην τρίτη θέση, με το μόνο που είχε ενδιαφέρον πλέον, ήταν αν θα έπιανε στην δεύτερη την Λεόν, που ήταν μπροστά μισό λεπτό.

    Μπαίνοντας στο τελευταίο 5αρι στις γυναίκες, τα μετάλλια έδειχναν πλέον ξεκάθαρα και μόνο κάτι το συγκλονιστικό θα άλλαζε την κατάσταση. Η Πέρες πήγε για το νταμπλ και το έκανε τερματίζοντας σε χρόνο 2:38.40 (ρεκόρ αγώνων) με την Λεόν να ακολουθεί στην δεύτερη θέση (2:40.52) και την Αντιγόνη να να πηγαίνει συντηρητικά αντιλαμβανόμενη ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στις πρώτες δύο θέσεις και να γράφει ιστορία με το χάλκινο μετάλλιο (2:43.22)

    Πηγή: Gazzetta.gr
    • Ντρισμπιώτη: Αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης (video)
      Ντρισμπιώτη: Αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης (video)

      Το πήρε και αυτό το χρυσό η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε στα 20χλμ βάδην του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων που έγινε στο Ποντεμπράντι, αφήνοντας δεύτερη τη χρυσή Ολυμπιονίκη Αντονέλα Παλμισάνο!

      Μετά από συγκλονιστική μάχη με την Παλμισάνο, η Ντρισμπιώτη ολοκλήρωσε το 20αρι σε 1:29:17 αφήνοντας την Ιταλίδα δεύτερη με 1:29:19 και την Πορτογαλίδα Άν Καμπεσίνα τρίτη με 1:29:35.
      Με αυτή τη νίκη η Ντρισμπιώτη έχει πλέον όλο το σετ των ευρωπαϊκών μεταλλίων έχοντας κερδίσει 20χλμ και 35χλμ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022 και πρώτες θέσεις στο ευρωπαϊκό των ομάδων στα 35χλμ το 2021 και στα 20χλμ σήμερα.
      Η Ντρισμπιώτη ακολούθησε έξυπνη τακτική από την αρχή του αγώνα φροντίζοντας να μη χάσει την επαφή ποτέ από το γκρουπ των προπορευόμενων.
      Μετά το 18ο χιλιόμετρο έκανε την επίθεση της αφήνονας πίσω τις Ουκρανές Λουντμίλα Ολιανόφσκα και Ολέν Σόμπτσουκ που οδηγούσαν μέχρι εκείνο το σημείο την κούρσα. Την Ντρισμπιώτη ακολούθησε μόνο η Παλμισάνο που προσπάθησε μέχρι το τέλος να την πιάσει, αλλά η Ελληνίδα ήταν... άπιαστη.
      Και στα τελευταία μέτρα της κούρδας βάδιζε ακούγοντας... συρτάκι που έβαλαν προς τιμήν της οι διοργανωτές...
      Στη 17η θέση ολοκλήρωσε η Χριστίνα Παπαδοπούλου κάνοντας 1:34:30. Η Όλγα Φιάσκια τερμάτισε στην 28η θέση με 1:38:55.
      Στο ομαδικό κυριάρχησε η Ιταλία με 21 βαθμούς και την ακολούθησαν η Ουκρανία και η Γαλλία.
      Αποτελέσματα - ατομικό
      1. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) - 1:29:17
      2. Αντονέλα Παλμισάνο (Ιταλία) - 1:29:19
      3. Άνα Καμπετσίνια (Πορτογαλία) - 1:29:35
      4. Λουντμίλα Ολιανόφσκα (Ουκρανία) - 1:29:58
      5. Ολένα Σόμπτσιουκ (Ουκρανία) - 1:30:48
      6. Κλεμένς Μπερέτα (Γαλλία) - 1:31:14
      7. Άντια Καμόσα (Ισπανία) - 1:31:24
      8. Βαλεντίνα Τραπλέτι (Ιταλία) - 1:32:09
      9. Πολίν Στέι (Γαλλία) - 1:32:21
      10. Σάσκαι Φάιγκε (Γερμανία) - 1:32:49
      17. Χριστίνα Παπαδοπούλου (Ελλάδα) - 1:34:30
      28. Όλγα Φιάσκα (Ελλάδα) - 1:38:55
      Αποτελέσματα - ομαδικό
      1. Ιταλία - 21
      2. Ουκρανία - 25
      3. Γαλλία - 37
      4. Ισπανία - 40
      5. Ελλάδα - 46
      6. Πορτογαλία - 46
      Ντρισμπιώτη: «Είχα τον έλεγχο της κούρσας και κατάφερα να φτάσω στη νίκη»
      «Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν στην κούρσα για να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα. Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη», είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη λίγο μετά την επιτυχία της και συμπλήρωσε:
      «Στην τελευταία αντεπίθεση που έκανα ήμουν ξεκούραστη. Μέχρι το 16ο χιλιόμετρο δοκίμαζα και τις άλλες αθλήτριες για να δω αν έχουν δυνάμεις. Η Ιταλίδα ακολουθούσε πολύ κοντά μου στα τελευταία μέτρα, όμως, πανηγύρισα στα τελευταία μέτρα καθώς ήξερα πως είναι κουρασμένη και δεν είχε δυνάμεις να με περάσει».
      Αναφορικά με το επίπεδο του αγώνα είπε: «Ίσως ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες στους οποίους έχω συμμετάσχει. Όλες οι κορυφαίες με εξαίρεση την Πέρεζ ήταν εκεί. Νομίζω πως ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας».
      Η Ντρισμπιώτη θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και στα μέσα Ιούνιο αναμένεται να μεταβεί για προετοιμασία με το γκρουπ του Αυστραλού προπονητή της Μπερντ Βάλανς. Η αθλήτρια έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

      Πηγή: Sportsfeed.gr - Protothema.gr
    • Με Ντρισμπιώτη η ομάδα βάδην για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων
      Με Ντρισμπιώτη η ομάδα βάδην για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων

      Με εννέα αθλητές και αθλήτριες και συμμετοχή σε δύο ομαδικά θα πάρει μέρος η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στο Πόντεμπράντι (21/5).

      Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Μονάχου και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στις δύο αποστάσεις, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, θα λάβει μέρος στα 20χλμ. Βάδην του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ομάδων, απόσταση στην οποία έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

      Η Ντρισμπιώτη στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην και η ομάδα μας στο ομαδικό είχε ανάβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η Κυριακή Φιλτισάκου ξεπέρασε τον τραυματισμό μετά το ατύχημα στο Άστρος και θα λάβει μέρος στο 35άρι.

      Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα 20χλμ. βάδην, με στόχο κυνηγήσει μια εμφάνιση που θα του δώσει πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς.

      Η χώρα μας θα έχει ομαδικό στα 20χλμ. και στα 35χλμ. βάδην των Γυναικών. Τη θέση της στο ράνκινγκ για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς θα επιδιώξει να βελτιώσει η Όλγα Φιασκα, που είναι εντός πρόκρισης για το Παγκόσμιο στα 35χλμ. βάδην.

      Μια καλή παρουσία διεκδικεί και η Έφη Κουρκουτσάκη στα 35χλμ., όπως και ο Γιάννης Καυκάς στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών. Η Σοφία Αλικανιώτη θα λάβει μέρος στα 35χλμ. βάδην, ενώ η νεαρή Αναστασία Αντωνοπούλου θα έχει μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20.

      Αναλυτικά η ομάδα

      20χλμ. βάδην

      Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (AΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
      Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)
      Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)

      35χλμ βάδην

      Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Ν. Ιωνίας)
      Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)
      Σοφία Αλικανιώτη (Εθνικός ΓΣ)

      20χλμ. βάδην Ανδρών

      Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

      35χλμ. βάδην Ανδρών

      Γιάννης Καυκάς (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)

      10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20

      Πηγή: Gazzetta.gr
      • Ντρισμπιώτη: Πρωτιά στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην, τρίτη η Φιλτισάκου
        Ντρισμπιώτη: Πρωτιά στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην, τρίτη η Φιλτισάκου

        Εξαιρετική εμφάνιση από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία κατέλαβε την πρωτιά στο Βαλκανικό βάδην την Κυριακή (9/4), ενώ τρίτη τερμάτισε η Κυριακή Φιλτισάκου.

        Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συνεχίζει τις καλές επιδόσεις, και ολοκλήρωσε τα 20χλμ στην Αττάλεια, όπου διεξάγεται το 22ο βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην, σε 1:29:56.

        🇬🇷 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΔΗΝ
        Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην, καθώς τερμάτισε πρώτη σε 1:29.56#segas #athletics #werunwejumpwethrow #balkanchampionship pic.twitter.com/MzXZ7ovSfV

        — SEGAS (@PRESEGAS) April 9, 2023

        Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου τερμάτισε στην τρίτη θέση με 1:34:08.

        Πηγή: Sport24.gr
      • Φανταστική Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο
        Φανταστική Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο

        Η πιο γρήγορη αθλήτρια στην κατηγορίας της για φέτος στον κόσμο είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία σημείωσε μία εκπληκτική επίδοση στα 3000μ βάδην του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, ενώ με το 12.18.26 που σημείωσε έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

        Μάλιστα η 39χρονη Ολυμπιονίκης κατέρριψε ο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 12.21.43 από τη διοργάνωση του 2022.

        Η έμπειρη αθλήτρια αποφάσισε μόλις χθες το βράδυ να συμμετέχει στην διοργάνωση και να δοκιμάσει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Από τα πρώτα μέτρα της κούρσα όμως έδειξε ότι είναι στην καλύτερη δυνατή δίνοντας ταχύτατο ρυθμό, τον οποίο ανέβασε σταδιακά.

        «Είμαι άυπνη, είμαι αρκετά κουρασμένη παρόλα αυτά πήρα την απόφαση να αγωνιστώ. Και το έκανα όχι τόσο για να κυνηγήσω την επίδοση ή το ρεκόρ, αλλά γιατί ήθελε να στηρίξω τη διοργάνωση. Πρέπει να δίνουμε το παρών σε αυτές τις διοργανώσεις, προκειμένου να φέρουμε κοντά στο στίβο τα παιδιά“, είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε : “Χαίρομαι που μπορώ και βελτιώνομαι διαρκώς ακόμη και στην ηλικία μου. Χαίρομαι που αγωνίστηκα και πάλι με τα κορίτσια (σ.σ. Παπαδοπούλου και Φιλτισάκου). Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην κι έπειτα θα συνεχίσω στο Βαλκανικό», είπε στις δηλώσεις της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

        Πηγή: ethnos.gr

      Sites του Ομίλου

      Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

      Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

      Up & High Media & Productions

      ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
      Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

      Μέλος του 
      Μητρώο ΜΗ

      Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο