Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 17:33

Το αινιγματικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα: «Να τα πούμε; Θα τα πούμε όλα σε λίγες μέρες» - Βίντεο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Καλή Πρωτοχρονιά» εύχεται ο Αλέξης Τσίπρας με ένα βίντεο που προϊδεάζει για τη νέα χρονιά.

Με έναν πολύ ιδιαίτερο και νεανικό τρόπο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εύχεται Kαλή Πρωτοχρονιά. Το βίντεο που ανέβηκε στα social media του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο τιτλοφορείται «Χάου Του #1» εκτός από τις διαφορετικές ευχές αποτελεί και το teaser μιας σειράς από βίντεο που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και θα απευθύνονται για μια σειρά από ζητήματα στις νεότερες ηλικίες.

«Να τα πούμε; Θα τα πούμε όλα σε λίγες μέρες. Καλή Καλύτερη Χρονιά!

#ΧάουΤου #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ» γράφει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας προϊδεάζοντας και για τη συνέχεια. Όλες οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος φανερώνουν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θέτει σε διάταξη συγκεκριμένη στρατηγική στην πορεία προς τις εκλογές. Σαφής και ξεκάθαρη είναι η επιλογή του Αλ. Τσίπρα να απευθυνθεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες του εκλογικού ακροατηρίου, στις γυναίκες και τους νέους.Τόσο η ανακοίνωση της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όσο και η ένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των μέχρι πρότινος ανεξάρτητων βουλευτών και προερχόμενων από το ΜέΡΑ 25 Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα είναι μέρος ολοκληρωμένης στρατηγικής που επιλέγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής, αλλά και της συνάντησης με ευρύτερα γυναικεία ακροατήρια για να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις ανάγκες, αλλά και να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και για το ρόλο της γυναίκας στην Ελλάδα του σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καθιέρωσε την 50/50 συμμετοχή των φύλων στα κομματικά του όργανα, κάτι που θα ισχύσει και στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών.

Ολοκληρωμένη στρατηγική ακολουθεί και για τα νεανικά ακροατήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προηγείται στη νεανική ψήφο σε όλες τις μετρήσεις και επιδιώκει να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα στις νεαρές ηλικίες. Κάτι που φαίνεται από την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τους νέους και τις νέες και κατά τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα. Έτσι στην πορεία προς τις εκλογές θα παρουσιάσει ολιστικό σχέδιο για τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά (εκπαίδευση, εργασία, στέγη, περιβάλλον, δημοκρατικά δικαιώματα και συμμετοχή) και θα συνομιλήσει με αυτή γενιά μέσα από πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η πρόσφατη επιτυχημένη συνέντευξη στους betarades.gr - που παρέμεινε στις πρώτες θέσεις των trends του Youtube για περισσότερες από δέκα μέρες - αλλά και μια σειρά από βίντεο που θα ακολουθήσουν τη σημερινή - πολύ διαφορετική - ανάρτηση στα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 13:12

Σχετικά Άρθρα

  • ΣΥΡΙΖΑ: Οι αβεβαιότητες πολλαπλασιάζονται - Οι δύο δρόμοι Κασσελάκη κι ο «προβληματισμένος» Τσίπρας
    ΣΥΡΙΖΑ: Οι αβεβαιότητες πολλαπλασιάζονται - Οι δύο δρόμοι Κασσελάκη κι ο «προβληματισμένος» Τσίπρας

    Οι αβεβαιότητες αυξάνονται αντί να μειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το πότε και πού θα διεξαχθεί το συνέδριο.

    Αγνοείται ακόμα και το πότε θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία η οποία θεωρείται αποφασιστική ως προς τις σχετικές απαντήσεις.

    Ακόμα πιο αβέβαιο είναι το πολιτικό μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είναι άγνωστο ακόμα και για τα στελέχη που τον υποστηρίζουν αν θα καταφέρει να κερδίσει το συνέδριο προκειμένου να μπορέσει να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

    Κι όλα αυτά ενώ την Πέμπτη είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, με το πόθεν έσχες Κασσελάκη πάντως να είναι ακόμα αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

    Σε αυτό το πλαίσιο, απολύτως τροχιοδεικτικά θεωρούνται τα αποτελέσματα των εκλογών για συνέδρους που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, με το δικαίωμα του εκλέγεσθαι να έχουν όσοι εγγραφούν μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου.

    Είναι ενδιαφέρον ότι, όπως πληροφορείται το CNN Greece, και οι κασσελακικοί δεν είναι βέβαιοι για την επικράτησή τους σε αυτές, αφού, για παράδειγμα, μόνο ένα μικρό κομμάτι όσων έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα odikosmassyriza είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως και αν έχει, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση η υποψηφιότητα Κασσελάκη να εξαρτηθεί από τη στήριξη των πολακικών συνέδρων κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία σχετική εμπιστοσύνη για το τι θα πράξουν στο τέλος.

    Αν ο κ. Κασσελάκης έχει την πλειοψηφία των συνέδρων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα αναιρεθεί μόνο ο προσωπικός αποκλεισμός του, αλλά και η απόφαση η νέα Κεντρική Επιτροπή να εκλεγεί τον Ιανουάριο κι όχι στις 24 Νοεμβρίου, στην ίδια ημερομηνία δηλαδή με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    Αν, όμως, ο έκπτωτος πρόεδρος χάσει το συνέδριο τότε θα πρέπει να θεωρείται επίσης βέβαιο ότι τα γραφεία που ενοικίασε στον Ταύρο με ενοίκιο 20.000 ευρώ μηνιαίως δεν θα ξενοικιαστούν αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος προεργασίας για νέο κόμμα.

    Στο μεταξύ, αβεβαιότητα επικρατεί ακόμα και για το πόσα ακριβώς είναι τα μέλη του κόμματος.

    Όπως μαθαίνουμε, δεν είναι λίγα τα νυν μέλη από τα οποία τους ζητείται να εγγραφούν πάλι σε κάποια Οργάνωση Μελών αφού τα στοιχεία τους δεν είναι περασμένα στο σχετικό Μητρώο.

    Την ίδια ώρα, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου αποφάσισε την υιοθέτηση ψηφιακής κάρτας μέλους με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ κι εξάμηνη στα δέκα ευρώ.

    Όσον αφορά τις προεκλογικές εκδηλώσεις, ο κ. Κασσελάκης υποδέχεται σήμερα, στις 18.00, στα νέα του γραφεία φίλους κι εθελοντές της δικής του εκστρατείας.

    Σήμερα, επίσης, κι ώρα 19.00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και ομιλία σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο δημαρχείο του Περιστερίου, επί της οδού Καραθεοδωρή 1 (απέναντι από τη στάση του μετρό Περιστερίου), ο Παύλος Πολάκης.

    Ο Σωκράτης Φάμελλος θα επισκεφθεί, στις 09:30, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό, ενώ στις 20:00 θα παρευρεθεί στην πρεμιέρα της παράστασης «Brokeback Mountain» στο θέατρο «Κνωσός».

    Την ίδια στιγμή, ιδιαιτέρως προβληματισμένος, όπως μαθαίνουμε, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλητές του για την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά στο περιθώριο της χθεσινής (Τρίτη) εκδήλωσης του Ινστιτούτου του για την ακρίβεια και την οικονομία.

    Και στην ομιλία του, άλλωστε, δεν έκρυψε το φόβο του για την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ την έκλεισε με την πολυσήμαντη τοποθέτηση πως η μεγάλη πλειοψηφία που δεν τα βγάζει πέρα αργά ή γρήγορα θα απαιτήσει και θα αποκτήσει την πολιτική εκπροσώπηση που της αξίζει.

    Το «παρών» έδωσε κι ο Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος έκανε λόγο για ενδιαφέρουσες συζητήσεις, σημαντικές παρεμβάσεις κι ελπιδοφόρο κλείσιμο: «Η κατάθεση προοδευτικών εναλλακτικών προτάσεων για την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και η ευρύτερη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλέον κοινωνικό αίτημα, το οποίο οφειλουμε να ακούσουμε», ανάφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τσίπρας: Εθνικός στόχος η σύγκλιση με την ΕΕ με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη
    Τσίπρας: Εθνικός στόχος η σύγκλιση με την ΕΕ με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη

    Απόψε η εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα για την ακρίβεια. Τι θα πει στην ομιλία του.

    Εστιασμένη στα θέματα της οικονομίας αναμένεται να είναι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης, κλείνοντας την εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με θέμα «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

    Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποτυπώσει τη σημερινή κατάσταση της Οικονομίας, απαντώντας στο ερώτημα: «Υπάρχει σύγκλιση ή διαμορφώνεται χάσμα με την Ευρώπη; Να καταγραφούν οι επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο της κοινωνικής πλειοψηφίας, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων αλλά και πώς μπορεί η Ελλάδα να υπερβεί τη σημερινή κατάσταση, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, να αποκαταστήσει την ανάπτυξη με δικαιοσύνη, που είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ».

    Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσιπρας αναμένεται στην ομιλία του να υπογραμμίσει πως «η πρόκληση της τρέχουσας δεκαετίας δε μπορεί να είναι άλλη από τον τερματισμό της διαρκούς πορείας απόκλισής μας από τον σκληρό πυρήνα των χωρών της ΕΕ, σε όλα τα επίπεδα. Στην οικονομία, στο εισόδημα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος και στις δημόσιες υποδομές. Ο τερματισμός της απόκλισης και η έναρξη μιας πορείας σταδιακής σύγκλισης».

    «Σίγουρα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και απαντήσεις. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Άλλη κατεύθυνση την οποία πρέπει άμεσα να ακολουθήσουμε» αναμένεται να επισημάνει ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και πως «ο δρόμος της διεξόδου είναι γνωστός. Και αυτό που απαιτείται είναι συνειδητοποίηση του υπαρξιακού κινδύνου και ισχυρή πολιτική βούληση».

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει πως «οι πολιτικές και κυρίως οι αιτίες που μας οδήγησαν στη κρίση, δεν μπορούν να αποτελούν τη συνταγή της διεξόδου». Σε αυτό το πλαίσιο θα υποστηρίξει πως ένας «νέος εθνικός στόχος αντίστοιχος με

    • την ένταξη και ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΟΚ τη δεκαετία του εβδομήντα και ογδόντα
    • την ένταξη στην ευρωζώνη τη δεκαετία του ενενήντα
    • την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια τη δεκαετία του '10

    -οφείλει να είναι η αναστροφή της πραγματικής αυτής απόκλισης.

    Και η επιτάχυνση της σύγκλισης με όρους κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, με όρους συμπερίληψης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια».

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να σημειώσει πως «αυτό που ονομάζουμε ακρίβεια και αποτελεί μια διαρκή και τρομακτική πίεση τα τελευταία χρόνια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι ταυτόχρονα και μια γενικευμένη διαδικασία αναδιανομής από τους πολλούς σε λίγους. Η ανάπτυξη είναι μη βιώσιμη μεσοπρόθεσμα ενώ παράλληλα καρπώνεται από λίγους».

    Ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει, παράλληλα, πως «η ανασυγκρότησή της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απλά ζήτημα σχεδίου και πόρων, αλλά απαιτεί και προϋποθέτει ταυτόχρονα και ρήξεις με οργανωμένα συμφέροντα. Μια βαθιά προοδευτική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο σύνολο σχεδόν των θεσμών».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο
    Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο

    Σε κάποιες περιπτώσεις, προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου

    Χειροπέδες σε έναν 45χρονο από τον Βόλο πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς φέρεται πως για τέσσερα χρόνια βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές τους πράξεις, εν αγνοία συντρόφου του και στη συνέχεια τις πουλούσε στο διαδίκτυο.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», διατάχθηκε η σύλληψη και προσαγωγή του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αφορούν «τη σεξουαλική ζωή προσώπου, μέσω επεξεργασίας, μετάδοσης και διάδοσης σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, τελεσθείσας κατεξακολούθηση από υπαίτιο που είχε σκοπό προσπορισμού περιουσιακού οφέλους».
    Ειδικότερα, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε δίωξη σε βάρος του 45χρονου, για τις πράξεις του από το 2016 και για τέσσερα χρόνια.
    Έχοντας τοποθετήσει στο σπίτι του τρεις κάμερες ασφαλείας, αλλά και με το κινητό του τηλέφωνο, κατέγραφε τις σεξουαλικές επαφές, τις οποίες αρχικά αποθήκευε και στη συνέχεια τις αναρτούσε σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

    Μάλιστα, είχε δημιουργήσει και σχετικό λογαριασμό, μέσω του οποίου φέρεται να είχε αναρτήσει εκατοντάδες βίντεο ερωτικού περιεχομένου σε διάφορες ιστοσελίδες που περιγράφονται αναλυτικά στο Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • «Καμπανάκια» Τσίπρα: Εάν η ΕΕ αποτύχει στα Βαλκάνια, οι συνέπειες για την ασφάλεια θα είναι επικίνδυνες
    «Καμπανάκια» Τσίπρα: Εάν η ΕΕ αποτύχει στα Βαλκάνια, οι συνέπειες για την ασφάλεια θα είναι επικίνδυνες

    «Όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι το να μιλάμε για αξίες είναι υποκριτικό και ότι βασιζόμαστε σε δύο μέτρα και δύο σταθμά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Το μήνυμα ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και ταυτόχρονα να σταθούμε ενάντια στον εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση», εξέπεμψε προς κάθε κατεύθυνση ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Συνεδρίαση της Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι, σήμερα και αύριο Παρασκευή (11/10).

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναζωογονηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» και σχολίασε πως πρέπει να είναι σαφές στην ευρωπαϊκή ηγεσία ότι αν η ΕΕ αποτύχει στη γειτονιά μας, τότε δεν θα έχει καμία αξιοπιστία να αποτελέσει ισχυρή διεθνή δύναμη στον υπόλοιπο κόσμο. «Εάν η ΕΕ αποτύχει στα Βαλκάνια, οι συνέπειες για τη δική της σταθερότητα και ασφάλεια θα είναι πολύ σοβαρές και επικίνδυνες», τόνισε.

    «Πρέπει λοιπόν να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος»

    Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο πολλαπλών κρίσεων που διανύουμε, σε παγκόσμιο, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, «μια περίοδο με δύο πολέμους στη γειτονιά μας, όπου χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί και πεθαίνουν καθημερινά», μια περίοδο «μετάβασης προς έναν πολυπολικό κόσμο με ισχυρούς ανταγωνισμούς και συγκρούσεις». Υποστήριξε ότι αυτή «η αποσταθεροποίηση επιδεινώνεται εν μέρει επειδή δεν αναπτύσσουμε τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας - τα απαραίτητα διπλωματικά εργαλεία και τις περιφερειακές πρωτοβουλίες - που χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα σε αυτήν τη νέα περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας».

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «για να γίνει αυτό, πρέπει να σταθούμε ενάντια στον κυνισμό και τον εθνικισμό» και πως «δεν αρκεί να το κάνουμε αυτό, μιλώντας για αξίες». Διότι, όπως σχολίασε, «όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν ότι το να μιλάμε για αξίες είναι υποκριτικό και ότι βασιζόμαστε σε δύο μέτρα και δύο σταθμά». «Πρέπει λοιπόν να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Η διεθνής κοινότητα πρέπει -σήμερα- να είναι πιο ειλικρινής από ό,τι ήταν τα τελευταία 30 χρόνια. Ιδιαίτερα η Δύση πρέπει να επανεξετάσει τα λάθη που έκανε ειδικά σε σχέση με τις στρατιωτικές της επεμβάσεις», είπε ο ίδιος.

    «Να σταθούμε ενεργά απέναντι στην παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας οποιαδήποτε χώρας»

    Παράλληλα πρόσθεσε ότι αυτό δεν αρκεί, για να τονίσει ότι «είναι σημαντικό να σταθούμε ενεργά απέναντι στην παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας οποιαδήποτε χώρας. Κάτι που έγινε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και την ίδια στιγμή είναι σημαντικό η Ευρώπη να χρησιμοποιήσει όλη την διπλωματική της ισχύ για ειρήνη στη βάση του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία με τερματισμό της εισβολής».

    «Είναι σημαντικό να καταδικάσουμε την τρομοκρατία. Και την ίδια στιγμή να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη δολοφονία χιλιάδων αμάχων, όπως βλέπουμε από τις ισραηλινές επιθέσεις στην Παλαιστίνη. Να τονίσουμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή με επιστροφή των ομήρων» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να καταβάλλουμε κάθε διπλωματική προσπάθεια για να υποστηρίξουμε τόσο την ειρήνη, όσο και το διεθνές δίκαιο».

    «Όλοι γνωρίζουμε τον μεγάλο κίνδυνο, εάν η περιοχή μας επανέλθει στην αστάθεια και τις συγκρούσεις»

    Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι όλοι γνωρίζουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή των Βαλκανίων μας και τις μεγάλες δυνατότητες των λαών μας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «όλοι γνωρίζουμε τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει, εάν η περιοχή μας επανέλθει ξανά στην αστάθεια και τις συγκρούσεις».

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «εμείς, στα Βαλκάνια, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ειρηνική επίλυση διαφορών, ακόμη και όταν αυτό είναι δύσκολο. Ακόμη και όταν έχει πολιτικό κόστος». Και ανέφερε ότι το είπε αυτό όταν υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό «με τον φίλο» Ζόραν Ζάεφ και πως επιμένει σε αυτό σήμερα.

    «Ταυτόχρονα, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σεβαστούμε τις διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις, καθώς και το κράτος δικαίου. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και ταυτόχρονα να σταθούμε ενάντια στον εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναζωογονηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» και ότι «αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία της ΕΕ πρέπει να κινηθεί πέρα από την πεπατημένη και να υιοθετήσει μία νέα προσέγγιση σταδιακής διεύρυνσης (phased enlargement)».

    Το βίντεο με την ομιλία Τσίπρα:

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Φάμελλος: Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο - Δεν θα αποκλείσω τον Κασσελάκη αν εκλεγώ, τι είπε για Τσίπρα
    Φάμελλος: Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο - Δεν θα αποκλείσω τον Κασσελάκη αν εκλεγώ, τι είπε για Τσίπρα

    Συνέντευξη έδωσε σήμερα ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εσωκομματική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο» στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «ο λόγος που προχώρησε η πρόταση μομφής και η υποβολή υποψηφιοτήτων ήταν αυτή ακριβώς η απαξίωση και σαν κόμμα και ιδέες, για αυτό και μιλάω για επανεκκίνηση».

    Το γυαλί δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων, είπε ο Σ. Φάμελλος

    Προσέθεσε ότι «το γυαλί δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων», διότι, όπως ανέφερε, «αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα είναι μια προοδευτική αντιπολίτευση, ειδικά τώρα που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την πολιτική. Το γυαλί θα κολλήσει όχι μόνο αν το θέλουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη σε ένταση μεταξύ τους, αλλά αν το θέλει και η κοινωνία».

    «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ»

    Στη συνέχεια, απαντώντας για το αν θα δώσει ρόλο στον Στέφανο Κασσελάκη εφόσον εκλεγεί εκείνος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος σημείωσε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου, δεν μπορούμε σε ένα προοδευτικό κόμμα να θεωρούμε εξουσία τον πρόεδρο. Όταν καλούμε κι άλλους δημιουργικούς πολίτες που χρειάζονται στο κόμμα, σημαίνει όλοι είναι απαραίτητοι και δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Είναι στον χαρακτήρα μου η ενωτική στάση, είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική που κάναμε στον πρώην πρόεδρο είναι γιατί παρέκκλινε όχι από μια πορεία, αλλά από τον στόχο της ενίσχυσης και της βιωσιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυτά που συνέβαιναν μάς απαξίωναν και μας συρρίκνωναν. Αυτό είναι το θέμα».

    Τέλος, σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε πως είναι περήφανος που συμμετείχε στην κυβέρνησή του, η οποία έχει πολιτική παρακαταθήκη και πρέπει να τιμηθεί, όπως είπε. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικό κεφάλαιο της Ελλάδας και της Ευρώπης και μπορεί να μιλήσει και μόνος του για το οτιδήποτε» κατέληξε.

    Δείτε στιγμιότυπο από την εκπομπη

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη - Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη
    Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη - Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη

    Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για λάθη από την πλευρά Κασσελάκη αλλά και για μία «κεκτημένη ταχύτητα προαποφασισμένης διαφωνίας», από ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δεν έχει διαφορές καταγεγραμμένες στο χαρτί, σχεδόν με κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης. Τώρα ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος το 2023. Λέω ότι υπάρχει περιθώριο να ανακάμψουμε αρκεί να πατήσουμε σε κεκτημένα», επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA.

    O πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το κόμμα «έχει ένα προγραμματικό “οπλοστάσιο” που με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Αυτό το “οπλοστάσιο” δεν πρέπει μπαίνει στην άκρη».

    «Με τον Κασσελάκη κάναμε μία πολιτική συμφωνία»

    Ερωτηθείς αν ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έκανε λάθη, απάντησε, «Όλοι έχουμε κάνει λάθη, που δεν επέτρεψαν σε αυτές τις προγραμματικές προτάσεις να βρει τη θέση που τους αρμόζει στον δημόσιο διάλογο. Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη αλλά αισθάνθηκα πολλές φορές ότι υπάρχει μια κεκτημένη ταχύτητα προαποφασισμένης διαφωνίας».

    Ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε την επιλογή του να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. «Με το Στέφανο Κασσελάκη κάναμε μία πολιτική συμφωνία. Έχουμε δρόμο για να πραγματώσουμε όσα αυτή η συμφωνία προέβλεπε. Πρέπει να υπάρξει εξήγηση τι δεν πήγε καλά και δεν προχωρήσαμε ενωτικά αλλά υπήρξαν εντάσεις».

    «Διαφώνησα με τη μομφή αλλά πρέπει να υπερασπιστώ το καταστατικό»

    «Κανένας δεν έχει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ διαφώνησα με τη μομφή αλλά θα πρέπει να υπερασπιστώ το καταστατικό μας ότι όλα έγιναν όπως προβλέπονται. Το καταστατικό αριστερού κόμματος δε μπορεί να προβλέπει ότι η εξουσία είναι μη ελεγκτή. Υπάρχει όργανο που κατά τη διάρκεια της θητείας του (προέδρου) τον ελέγχει. Η πορεία δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα» συνέχισε.

    Για το ενδεχόμενο να διαγραφεί ο Στέφανος Κασσελάκης ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όποιος νομίζει ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν με πειθαρχικά μέτρα, κάνει λάθος».

    Τέλος, προσπάθησε να κλείσει τη συζήτησή για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, λέγοντας «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα. Υπηρετώ ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κερατσίνι: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη των δραστών που κουβαλούσαν οπλοστάσιο
    Κερατσίνι: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη των δραστών που κουβαλούσαν οπλοστάσιο

    Βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει μέρος της καταδίωξης από την ΕΛΑΣ, των δραστών που άφησαν την τσάντα με τα όπλα και τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι βλέπει το φως της δημοσιότητας.

    Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

    Στα πλάνα που παρουσίασε το STAR, φαίνεται η στιγμή που η ομάδα ΔΙΑΣ καταδιώκει τους δράστες, στη συμβολή των οδών όπου πέταξαν το «εκρηκτικό» τσαντάκι που περιείχε μέχρι και χειροβομβίδες.

    Μάλιστα, κοντά στο σημείο διαφυγής, βρέθηκε η ταυτότητα ενός εκ των δραστών και πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος είχε απασχολήσει παλαιότερα τις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία και για πρόκληση σωματικών βλαβών.

    «Οπλοστάσιο» η τσάντα

    Η τσάντα των δύο επιβαινόντων μοτοσικλέτας, που εγκατέλειψαν στην οδό Αναπαύσεως και Πλάτωνος περιείχε τέσσερις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια και ένα γκλοπ.

    Η αστυνομία πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί μια εγκαταλελειμμένη μοτοσικλέτα στην περιοχή αναζήτησης που τελικά δεν ανήκει στους δύο επιβαίνοντες.

    Στο σημείο όπου οι άγνωστοι εγκατέλειψαν την τσάντα κατέφθασε ομάδα της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στους περιμετρικούς δρόμους για λόγους ασφαλείας

    Πηγή: ethnos.gr

  • «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος» - Η απάντηση της ΕΛΑΣ μέσα από ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων
    «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος» - Η απάντηση της ΕΛΑΣ μέσα από ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων

    Μετά από τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα γύρω από την Ελληνική Αστυνομία, με τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά να ξεσηκώνουν πολιτική θύελλα, η ΕΛ.ΑΣ μέσα από ένα σύντομο βίντεο, θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση. Συγκέντρωσε και παρέθεσε περιστατικά κατά τα οποία στελέχη της αστυνομίας βρέθηκαν στο πλευρό του Έλληνα πολίτη.

    Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ:

    «Ας εξηγήσουμε λοιπόν #τι_είναι_μπάτσος», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο