Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 16:55

Κινηματογραφικές βραδιές: Πάμε CineDoc!

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Οι Κινηματογραφικές βραδιές προτείνουν τις προβολές CineDoc στο CineCinema στην Αμαλιάδα!!

Αυτή την Τετάρτη 6/02/2019 "Πώς να κλέψετε μια καρέκλα" στις 10 μ.μ.

CineDoc | Πως να κλέψετε μία καρέκλα Π

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το inside story

Λίγα λόγια για την ταινία:

Πίσω στα ’90s, η Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα από τα πρώτα μουσεία design στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν να εξασφαλιστεί μία στέγη για την εμβληματική συλλογή του σπουδαίου designer Στέργιου Δελιαλή. Σήμερα, δύο δεκαετίες αργότερα, η συλλογή παραμένει άστεγη. Πνευματώδης και χαρισματικός, ο Δελιαλής συνεχίζει τον δονκιχωτικό του αγώνα και πρωταγωνιστεί σε αυτή τη γλυκόπικρη ιστορία για το ελληνικό παράδοξο και το παγκόσμιο design.

image.png
Κωνσταντίνος Καμπούρογλου 86΄ | 2017 | Ελλάδα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 01:52

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: "Amour" στις Κινηματογραφικές Βραδιές την Τρίτη στον Απόλλωνα
    Πύργος:

    Οι Κινηματογραφικές Βραδιές μας προσκαλούν αυτή την Τρίτη 03 Μαρτίου, στις 20:45 μ.μ στο Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" στην προβολή της ταινίας AMOUR σκηνοθεσία Michael Haneke.

    Υπόθεση
    O Ζορζ και η Αν είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει περάσει τα ογδόντα. Είναι καθηγητές μουσικής που έχουν πια αποσυρθεί. Η κόρη τους, η οποία είναι επίσης μουσικός, μένει με την οικογένειά της στο εξωτερικό. Μια μέρα, η Αν θα βιώσει ένα δυσάρεστο γεγονός, το οποίο θα θέσει σε δοκιμασία την αγάπη που ενώνει το ζευγάρι.

    Ο Μίκαελ Χάνεκε ενώνει με πρωτότυπο, συναρπαστικό και απόλυτα συγκινητικό τρόπο τον έρωτα και το θάνατο, τη σκληρότητα της ζωής και την τρυφερότητα της αγάπης. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Κανών, Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και άλλες τέσσερις οσκαρικές υποψηφιότητες για την πιο ρομαντική (πάντα όμως ρεαλιστικά ειλικρινή) στιγμή στη φιλμογραφία του κορυφαίου σκηνοθέτη του σύγχρονου σινεμά.
    Η «Αγάπη» είναι μια ταινία πολύ δυνατή, που καταφέρνει να μιλήσει γι` αγάπη, χωρίς να χρειάζεται να κάνει την παραμικρή αναφορά στον όρο αυτό. Η Anne (Emmanuelle Riva) κι ο Georges (Jean-Louis Trintignant) δεν μιλούν για το συναίσθημα αυτό, αλλά μπορεί κανείς πολύ εύκολα να το εντοπίσει στις κινήσεις, στις εκφράσεις, στα μάτια, στις σκέψεις, στη συμπεριφορά τους.

    Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η ταινία καταφέρνει να μιλήσει για αγάπη με την ταυτόχρονη απουσία της λέξης, θα δούμε τον Haneke να μιλά για μουσική μόνο μέσω των σκηνών όπου υπάρχει μουσική στον χώρο που βρίσκονται οι πρωταγωνιστές. Ο τρόπος που έχει επιλέξει ο μεγάλος Γερμανός σκηνοθέτης να χρησιμοποιήσει τη μουσική σ` αυτήν του την ταινία, είναι μαγευτικός.

    Ο Haneke, μ` αυτήν του την ταινία, καταφέρνει να συνθέσει ένα ποίημα ή καλύτερα, ένα μουσικό κονσέρτο για τις ανθρώπινες σχέσεις και το βάθος που μπορεί να έχουν αυτές. Είναι, ομολογουμένως, εξαιρετικά εύκολο μέσα από μια ιστορία ανθρώπων που έχουνε ζήσει μαζί όλη τους τη ζωή, να καταφέρεις να συγκινήσεις τον θεατή. Είναι, όμως, εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις να το πετύχεις αυτό, δείχνοντάς τους στο σήμερα, χωρίς αναδρομές στο κοινό τους παρελθόν, χωρίς δηλαδή να δείξεις τον έρωτα που σταδιακά έγινε αγάπη. Κι αυτό είναι το στοιχείο που αναδεικνύει τη μαεστρία του Γερμανού σκηνοθέτη, που του άνοιξε τις πόρτες, διάπλατα, για βραβεία και διθυραμβικές κριτικές και που κάνει την ταινία του ξεχωριστή.

    Όντας η νικήτρια του Χρυσού Φοίνικα στο φεστιβάλ των Κανών 2012, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια άριστη πρόταση για όλους τους σινεφίλ. Παράλληλα, είναι μια από τις πιο όμορφες προτάσεις για κάποιον που θέλει να δει μια διαφορετική ιστορία αγάπης.

    Δραματική 2012, Διάρκεια: 127', με τους Εμανουέλ Ριβά, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Ιζαμπέλ Ιπέρ.

  • Κινηματογραφικές Βραδιές με το "Μαύρο γάτο του έρωτα"...
    Κινηματογραφικές Βραδιές με το

    Οι Κινηματογραφικές Βραδιές, συνεχίζοντας τον κύκλο των θερινών προβολών, σας προσκαλούν αυτή την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 9:30 μ.μ στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου στην προβολή της ταινίας:

    Ο Μαύρος Γάτος του Ερωτα (La Chance de ma Vie) του Νικολά Κις

    Η κωμωδία έκπληξη που σάρωσε το γαλλικό box office, έχοντας ξεπεράσει τους 1.000.000 θεατές.

    Γαλλία, Βέλγιο, 2010, Εγχρωμο,Σενάριο: Λικ Μποσί, Λοράν Τέρνερ, Πρωταγωνιστούν: Βιρζινί Εφιρά, Φρανσουά-Ζαβιέ Ντεμεζόν,Διάρκεια: 87 λεπτά

    Ο Julien Monnier βασανίζεται από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλο που είναι ένας πολύ πετυχημένος σύμβουλος γάμων, δεν μπορεί να κρατήσει καμία γυναίκα στη ζωή του για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Από τότε που ήταν μικρό παιδί, ο Julien φέρνει απίστευτη κακοτυχία σε κάθε γυναίκα που ερωτεύεται. Κάθε φορά συμβαίνει κάτι καταστροφικό: άλλες γυναίκες καταλήγουν το στο νοσοκομείο για βδομάδες, άλλες βλέπουν τις επαγγελματικές τους καριέρες να καταστρέφονται ενώ κάποιες άλλες γυναίκες βλέπουν τους φίλους τους να μετατρέπονται σε εχθρούς. Δικαιωματικά του ανήκει το προσωνύμιο 'μαύρος γάτος των γυναικών'. Η Joanna Sorini θα το ανακαλύψει αυτή την πλευρά του Julien από τη μέρα που θα τον γνωρίσει... και η καλά τακτοποιημένη της ζωή θα πάρει άλλη τροπή.

    Η ταινία του Νικολά Κις έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, ξεπερνώντας το 1.000.000 εισιτήρια. Είναι φυσικό, μια και πρόκειται για μια ανάλαφρη, ελαφρώς νευρωτική (όπως αρέσει στους Γάλλους) και σέξι κωμωδία.

    Η ταινία βασίζεται κυρίως στην άνεση των ηθοποιών της. Η αληθινή αποκάλυψη της ταινίας είναι η Βελγίδα πρωταγωνίστριά της, Βιρζινί Εφιρά, η οποία όχι μόνο χειρίζεται το timing και το χιούμορ με ελκυστική άνεση, όχι μόνο είναι όμορφη και ζουμερή σαν μια αρκετά βελτιωμένη βερσιόν της γυναίκας της διπλανής πόρτας, αλλά θυμίζει έντονα και μια ευρωπαϊκή εκδοχή της Κάθριν Χέιγκλ.

    Δείτε το trailer

    https://www.youtube.com/watch?v=TkHENxw41c

  • Κινηματογραφικές Βραδιές: Η ταινία της Τρίτης
    Κινηματρογραφικές Βραδιές: Η ταινία της Τρίτης

    Οι Κινηματογραφικές Βραδιές σας προσκαλούν αυτή την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου στις 8.45 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Πύργου, στην προβολή της ταινίας "Δύο Λαχνοί" (Two Lottery Tickets). Doua lozuri (2016) 1h 26min / Κωμωδία/ Ρουμανία

    Σκηνοθεσία: Paul Negoescu
    Σενάριο: Ion Luca Caragiale (short story), Paul Negoescu
    Ηθοποιοί: Andrea Abeli, Mircea Banu, Dorian Boguta

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Τρεις άντρες από μια επαρχιακή πόλη, στην άμεση ανάγκη τους για χρήματα, αποφασίζουν να αγοράσουν έναν λαχνό. Ο λαχνός κερδίζει, αλλά γρήγορα κάποιος τους τον κλέβει. Έτσι, ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια της επανάκτησης του πολύτιμου χαρτιού. Μέσα από αυτή την αναζήτηση, περνούν μέσα από διάφορες καταστάσεις και περιπέτειες.

  • Οι Κινηματογραφικές βραδιές προτείνουν τις προβολές CineDoc στο CineCinema στην Αμαλιάδα!!
    Οι Κινηματογραφικές βραδιές προτείνουν τις προβολές CineDoc στο CineCinema στην Αμαλιάδα!!

    Αυτή την Τετάρτη 23/01/2019 "Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών" στις 10 μ.μ.

    Ο 10χρονος Όλεγκ ζει στην εμπόλεμη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σε ένα χωριό που έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του και όπου ο ήχος των εκρήξεων ακούγεται τρομακτικά κοντά. Από τότε που πέθανε η μητέρα του, ο Όλεγκ μεγαλώνει με τη φροντίδα της γιαγιάς του και τη φιλία του ξαδέλφου του. Η πολυβραβευμένη ταινία καταγράφει για ένα χρόνο την καθημερινότητα των παιδιών και τις επιπτώσεις του πολέμου στη ζωή τους.

    Simon Lereng Wilmont 90΄ | 2017 | Δανία, Σουηδία, Φινλανδία

    Εισιτήριο: 5 ευρώ

  • Κινηματογραφικές βραδιές: Πάμε και πάλι cinema...
    Κινηματογραφικές βραδιές: Πάμε και πάλι cinema...

    Οι Κινηματογραφικές βραδιές ξεκινούν τις προβολές τους για το 2019, προσωρινά στην αίθουσα προβολών του 1ου Γυμνασίου Πύργου, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 8:45 μ.μ.

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα των Κινηματογραφικών Βραδιών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για έγκαιρη εκκίνηση των προβολών, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω μη διαθεσιμότητας της αίθουσας του θεάτρου "ΑΠΌΛΛΩΝ".

    Ευελπιστούμε τα προβλήματα να ξεπεραστούν πολύ σύντομα ώστε να συναντηθούμε σύντομα στο γνωστό μας περιβάλλον. Μέχρι τότε σας περιμένουμε στον φιλόξενο χώρο του 1ου Γυμνασίου. Η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη...

    Από την Ισπανία, η οποία γίνεται “δύναμη” στο χώρο των ταινιών και των σειρών, έρχεται μία κωμική ταινία που καταπιάνεται με ένα θέμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και taboo, την ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD).

    Μια ομάδα ασθενών με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (Trouble Obsessionnel Compulsif _ TOC), άγνωστοι μεταξύ τους, περιμένουν τον αργοπορημένο Ψυχοθεραπευτή τους στο σαλόνι του ιατρείου του. Οι ήρωες της ταινίας, ο καθένας με τις δικές του "ιδιαιτερότητες", όσο περιμένουν, κουβεντιάζουν και επικοινωνούν μεταξύ τους, κάπως "αλλόκοτα" μεν αλλά τόσο έντονα και ανθρώπινα που (καθώς συνειδητοποιούν και οι ίδιοι αργότερα) καταλήγουν να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία, χωρίς την παρουσία κάποιου εξειδικευμένου συντονιστή. Και μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση δημιουργούνται ανθρώπινες συνδέσεις, φιλίες και έρωτες.

    Ήταν όμως έτσι τα πράγματα; Ή υπήρχε κάποιος ειδικός ανάμεσά τους;

    Η ταινία TOC TOC είναι μια "γλυκιά" κωμωδία, απόλυτα στηριγμένη στις πραγματικότητες της ζωής των ανθρώπων με έντονους ιδεοψυχαναγκασμούς, που μας δείχνει πόσο πιο υγιείς μπορούμε να είμαστε ή να γίνουμε, μόνο και μόνο από το ενδιαφέρον, την αίσθηση της ασφάλειας και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας.

    https://www.youtube.com/watch?v=ahme9qRHRQU

  • USSAK την Παρασκευή στο θέατρο Απόλλων

    Οι Κινηματογραφικές Βραδιές και το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στο θέατρο Απόλλων, στην εκδήλωση - προβολή της ταινίας "USSAK" παρουσία του σκηνοθέτη Κυριάκου Κατζουράκη και της ηθοποιού Κάτιας Γέρου.

    Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους βασικούς συντελεστές της ταινίας.

    Η είσοδος είναι δωρεάν

    Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη κάπου στο κοντινό μέλλον, παρακολουθούμε τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων: Μιας πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου, ενός οκτάχρονου κοριτσιού που περιφέρεται στους επικίνδυνους δρόμους, μιας ομάδας περιθωριακών που προσπαθούν να αντισταθούν, ενός ντραγκ/σόουμαν που απαγγέλει Καρούζο, ενός θρυλικού πιανίστα, του αρχηγού μιας ακαθόριστης σκοτεινής εξουσίας, αγροτών που προσπαθούν να προστατέψουν τα χωράφια τους από τους μεταλλαγμένους σπόρους, αλλά και μελών μιας ιδιότυπης λέσχης που ανησυχούν «μην ξυπνήσουν αναρχικά ανακλαστικά» υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως «Κανείς δεν σηκώνει κεφάλι γιατί δεν έχει»!

    Λαθρέμποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, «ένα μάτσο σαλεμένοι» που επιμένουν να μην «πεθάνουν από μαρασμό», ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ' έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες. Η αφύπνιση για τον καθένα ξεχωριστά γίνεται ντόμινο.

    Η ταινία εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόημα της ουτοπίας. Μιας ουτοπίας όμως καθόλου ρομαντικής, καθώς, όπως ακούγεται στο φινάλε: «ο ουτοπιστής είναι σκληρός σαν ατσάλι. Ο απόλυτος υλιστής. Ο ουτοπιστής δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν".

    Ταυτότητα

    Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης
Σενάριο: Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Σκηνικά: Νίκος Πολίτης
Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
    Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας
Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος
 
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καμίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου.


    USSAK του Κυριάκου Κατζουράκη
    DCP / 118'
    Digital 2K / 1.85:1 / Color / Stereo

    Παραγωγή
    Real Eyes Productions 2017

    Συμπαραγωγή : Εκδόσεις Μίλητος, Arctos Films
    Προσέγγιση, Authorwave
    Με την υποστήριξη
    Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑΕ 


Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο