Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 18:30

Σπουδαία ανακάλυψη: Στο φως δύο τμήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σε εργασίες ύδρευσης σε αγροτική περιοχή κοντά στον Ίασμο της Ροδόπης τα συνεργεία "έπεσαν" τυχαία πάνω σε δύο τμήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού - Τι αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Δύο τμήματα της αρχαίας Εγνατίας Οδού ήρθαν στο φως στον Ίασμο Ροδόπης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που παρέχει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εργασιών διάνοιξης τάφρου για την τοποθέτηση σωλήνων ύδρευσης από συνεργείο του Δήμου Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης στις 20 Φεβρουαρίου 2019 αποκαλύφθηκαν τμήματα λίθων σε σειρά. Το έργο διακόπηκε από φύλακα αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και διενεργήθηκε αυτοψία από αρχαιολόγο της Εφορείας. Στη συνέχεια, σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου 2019 σωστική ανασκαφική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η φύση του παραπάνω ευρήματος. Ανοίχθηκε τομή διαστάσεων 3x14μ. και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τμήμα της αρχαίας Εγνατίας οδού, διαστάσεων 14x2,70μ. Η κατάσταση διατήρησής του είναι αρκετά καλή: το βόρειο μέτωπο του δρόμου σώζεται σε όλο το μήκος του, ενώ το νότιο μέτωπο σώζεται τμηματικά.

Σπουδαία ανακάλυψη: Στο φως δύο τμήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη
Σπουδαία ανακάλυψη: Στο φως δύο τμήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη

Στις 19 Μαρτίου 2019, σε δεύτερο έργο του Δήμου Ιάσμου επί της επαρχιακής οδού Πολυάνθου - Ιάσμου που υλοποιείται υπό την επίβλεψη της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ήρθε στο φως ένα ακόμη τμήμα της αρχαίας Εγνατίας. Αποκαλύφθηκε σε μήκος 3,00 περίπου μέτρων, μόνο το νότιο τμήμα της οδού, καθώς το υπόλοιπο βρίσκεται κάτω από την άσφαλτο. Τα δύο προσφάτως αποκαλυφθέντα τμήματα, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, βρίσκονται πολύ κοντά στο ήδη γνωστό τμήμα της αρχαίας Εγνατίας οδού, η οποία διέρχεται από την περιοχή της Π.Ε. Ροδόπης 1χλμ. ανατολικά του Ιάσμου. Αποτελούν δε τα πρώτα εντοπισμένα οδοστρώματα της Εγνατίας οδού μετά την Καβάλα και μέχρι την Μέστη, όπου σώζονται τα πιο καλοδιατηρημένα τμήματα στη Θράκη.

Σπουδαία ανακάλυψη: Στο φως δύο τμήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη

Πηγή: News247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 23:17

Σχετικά Άρθρα

  • Ανασκαφές στο Σαμικό: Τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι στο "Κλειδί"
    Ανασκαφές στο Σαμικό: Τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι στο

    Στο πλαίσιο της φετινής ανασκαφικής περιόδου του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος στο Κλειδί Σαμικό (έτη 2022-2026) ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για το μνημειακό οικοδόμημα που ανακαλύφθηκε το 2022. (Εικ. 1) Το ερευνητικό πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας με το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών, υπό την διεύθυνση των Δρ. Birgitta Eder και Δρ. Ερωφίλης-Ίριδας Κόλλια.

    Samiko 5

    Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής αποκαλύφθηκε ναόσχημο κτιρίο καθ'όλο το μήκος του, το οποίο ανέρχεται σε 28 μ., το δε πλάτος του είναι 9,50 μ. Ο ναός αποτελείται από δύο μεγάλους εσωτερικούς χώρους, ο καθένας με δύο εσωτερικούς κίονες στο άξονά του και από δύο προδόμους με δύο κίονες εν παραστάσι στις δύο όψεις του (Εικ. 2). Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, πρόκειται για έναν διπλό ναό που χρονολογείται πιθανότατα στον 6ο αιώνα π.Χ. Φαίνεται ότι γύρω στο 300 π.Χ./ αρχές του 3ου αι. π.Χ. η στέγη του αφαιρείται και οι κεραμίδες διαστρώνονται στο εσωτερικό του κτιρίου καλύπτοντας το αρχικό επίπεδο χρήσης, ενώ θεωρείται πιθανό ότι το κτίριο εγκαταλείφθηκε την περίοδο αυτή.

    Samiko 2Το θραυσμένο μαρμάρινο περιρραντήριο κατά χώραν

    Στη δεύτερη αίθουσα, πάνω στο δάπεδο βρέθηκαν τα θραύσματα αρχαϊκού μαρμάρινου περιρραντηρίου διαμέτρου περίπου 1 μέτρου (Εικ. 3).

    Samiko 3Τμήμα του μαρμάρινου περιρραντηρίου. Διακρίνεται η μία λαβή του και μεταλλικός σύνδεσμος από επιδιόρθωσή του στην αρχαιότητα

    Πρόκειται για σκεύος τελετουργικού καθαρισμού που μιμείται χάλκινη λεκάνη και είχε επισκευασθεί ήδη στην αρχαιότητα, όπως φανερώνουν οι μεταλλικοί σύνδεσμοι που συγκρατούν τα θραυσμένα τμήματά του (Εικ. 4).

    Samiko 4Το χάλκινο έλασμα κατά χώραν

    Μαζί με το θραύσμα που ανακαλύφθηκε το 2022, το εντυπωσιακό σκεύος μπορεί πλέον να αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολό του. Σημαντικό εύρημα της φετινής ανασκαφής είναι χάλκινο έλασμα που πιθανώς ήταν ανηρτημένο σε τοίχο του ναού (Εικ. 5).

    Samiko 6Ακτινογραφία του χάλκινου ελάσματος. Διακρίνεται τμήμα της επιγραφής

    Η απεικονιστική διαγνωστική εξέταση του αντικειμένου φανέρωσε ότι η μία όψη της χάλκινης πλάκας διασώζει μεγάλη επιγραφή (Εικ. 6), η οποία αναμένεται ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως κατά τη συντήρησή της στο εργαστήριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

    Samiko 7

    Επίσης, αποκαλύφθηκε και τεκμηριώθηκε η πορεία ισχυρού τοίχου, που είχε εντοπίσει ήδη ο Wilhelm Dörpfeld στις αρχές του 20ου αιώνα. (Εικ. 1). Ο τοίχος πιθανώς αποτελεί το βόρειο άκρο του περιβόλου του ιερού του Ποσειδώνα.

    Σημαντική υπήρξε η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που ανέλαβε τον καθαρισμό της περιοχής βόρεια του ναού από την πυκνή βλάστηση. Οι αρχαιολογικές εργασίες χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Gerda Henkel και το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών. Τα επόμενα χρόνια η επιστημονική ομάδα σκοπεύει να συνεχίσει την έρευνα, ώστε να εντοπίσει περισσότερα στοιχεία για την έκταση και τη μορφή του ιερού και την τοπογραφία της περιοχής.

  • Π.Ε. Ηλείας: Επίσκεψη Ν. Κοροβέση στο Κλειδί Σαμικού και ενημέρωση για τις ανασκαφές
    Π.Ε. Ηλείας: Επίσκεψη Ν. Κοροβέση στο Κλειδί Σαμικού και ενημέρωση για τις ανασκαφές

    «Οφείλουμε να βοηθήσουμε το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε τον χώρο», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    Την πορεία της ανασκαφικής έρευνας στην τοποθεσία «Κλειδί» του Σαμικού για την αποκάλυψη του αρχαίου νεόσχημου κτηρίου, που ενδεχομένως θα αποδοθεί στο περίφημο ιερό του Ποσειδώνα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης κατά την επίσκεψή του στο σημείο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Κοροβέσης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών που έχει αναλάβει το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και συνομίλησε με την αρχαιολόγο του Ινστιτούτου αλλά και με μέλη αυστριακού καναλιού που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην περιοχή για τηλεοπτικά γυρίσματα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη, η οποία αναδεικνύει την ιστορικότητα της περιοχής και η οποία έρχεται να συμπληρώσει τον κατάλογο των σπουδαίων αρχαιολογικών μνημείων της Ηλείας, τα οποία χρήζουν προστασίας και αξιοποίησης.

    «Επισκέφθηκα μια αξιολόγηση αρχαιολογική ανασκαφή, κοντά μας,στο Κάτω Σαμικό του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Οφείλουμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αρχαιολόγους του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

    Να αναδείξουμε τον χώρο αυτό Πολιτιστικά και Τουριστικά.

    koro samiko anask 2

    Να τον προστατεύσουμε από τη φθορά του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες.

    Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας θα είναι διαθέσιμα τόσο για τον καθαρισμό του χώρου όσο και για την αποστράγγιση των καναλιών ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

    Ο τόπος μας αξίζει πολλά, θα πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερα. Θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    Η αρχαιολογική έρευνα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gerda Henkel και το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών και οι γεωφυσικές έρευνες υλοποιούνται από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Kιέλου, ενώ η γεωαρχαιολογική διερεύνηση από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Mάιντς.

    Η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να συνεχίσει την έρευνα στη θέση, ώστε να εντοπίσει περισσότερα στοιχεία για την έκταση και τη μορφή του ιερού.

    koro samiko anask 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιός δυτικού Νείλου: Κατέληξε 66χρονος στη Ροδόπη – Τρεις νοσηλεύονται
     Ιός δυτικού Νείλου: Κατέληξε 66χρονος στη Ροδόπη – Τρεις νοσηλεύονται

    Ο 66χρονος που νοσούσε από τον ιό δυτικού Νείλου κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που νοσηλευόταν

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τρία είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Ροδόπη, ενώ κατέληξε ο 66χρονος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, προερχόμενος από τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

    Ο ΕΟΔΥ έχει επισημάνει ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου το 2024 σε σχέση με την τελευταία πενταετία

    Στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η κατανομή των κρουσμάτων είναι τέσσερα στον Έβρο, ένα στην Ξάνθη, ένα στη Δράμα και ένα ανεπιβεβαίωτο ακόμη στην Καβάλα. Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ανανεώνονται κάθε Τετάρτη, όπου ανακοινώνονται οι νέες νοσήσεις στη χώρα.

    Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

    Ο ΕΟΔΥ έχει επισημάνει ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου το 2024 σε σχέση με την τελευταία πενταετία και συστήνει στους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, οπωσδήποτε σε περιοχές όπου έχουν εμφανισθεί περιστατικά της νόσου αλλά και γενικότερα στην επικράτεια.

    Κρούσμα του ιού εντοπίστηκε και στην Αττική:

    • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και χώρου (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
    • Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά.
    • Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή και συνέπεια στη λήψη των ατομικών μέτρων προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών, καθώς τα άτομα αυτά κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν πιο σοβαρή μορφή της νόσου

    Πηγή: in.gr

  • Κλειδί Σαμικού: Ξεκινούν και πάλι οι ανασκαφικές εργασίες
    Κλειδί Σαμικού: Ξεκινούν και πάλι οι ανασκαφικές εργασίες

    Ξεκίνησαν εκ νέου οι ανασκαφές στο Κλειδί Σαμικού για την αποκάλυψη του αρχαίου νεόσχημου κτηρίου, που ενδεχομένως θα αποδοθεί στο περίφημο ιερό του Ποσειδώνα. Οι ανασκαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πενταετούς ερευνητικού προγράμματος, σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας με το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών, υπό την διεύθυνση των Δρ. Birgitta Eder και Δρ. Ερωφίλης Κόλλια.

    Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ανασκαφών αποκαλύφθηκε τμήμα του κτιρίου και κατέστη φανερό ότι οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από την αρχική εκτίμηση που βασιζόταν στη γεωφυσική έρευνα. Το συνολικό μήκος του οικοδομήματος εκτιμάται σε περίπου 28 μέτρα, το δε πλάτος του υπερβαίνει τα 9 μέτρα. Πρόκειται για ναό του 6ου αιώνα π.Χ. με δύο οικοδομικές φάσεις.

    Σύμφωνα και με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι ο ναός αυτός ήταν λατρευτικό κτίριο εντός του περίφημου ιερού του Ποσειδώνα, το οποίο αποτελούσε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο της Αμφικτυονίας των πόλεων της Τριφυλίας. Κτίστηκε στην αρχαϊκή εποχή, αλλά φαίνεται ότι ανακατασκευάστηκε κατά το β΄ μισό του 4ου - αρχές του 3ου αι. π.Χ. και αποτελείται από δύο κύριες αίθουσες, καθώς και μία μικρότερη στο βορειοδυτικό (πίσω) τμήμα. Το αρχαίο ναόσχημο κτήριο βρίσκεται στις υπώρειες της αρχαίας ακρόπολης του Σαμικού, στην περιοχή βόρεια της λιμνοθάλασσας της Καϊάφα. Φέρεται δε ότι στην εν λόγω περιοχή διοργανώνονταν τα «Ποσείδια», θεσμός ο οποίος προσέλκυε όλες τις ναυτικές δυνάμεις της εποχής.
    Πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη, η οποία αναδεικνύει την ιστορική σπουδαιότητα της περιοχής και η οποία έρχεται να συμπληρώσει τον κατάλογο των σπουδαίων αρχαιολογικών μνημείων της Ηλείας.

    Δρ. Αυγερινοπούλου: Παρακολουθεί στενά το ανασκαφικό έργο

    Το εμπεριστατωμένο γεωαρχαιολογικό και ανασκαφικό έργο παρακολουθεί στενά η Βουλευτής Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία ενημερώθηκε εκ νέου για τα ζητήματα των εργασιών σε επικοινωνία που είχε κατά τις προηγούμενες ημέρες με την Δρ. Ερωφίλη Κόλλια, και την Δρ. Birgitta Eder. Παράλληλα, η Βουλευτής Ηλείας επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκο Κοροβέση, και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Γιαννόπουλο, στους οποίους έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας έργων αποστράγγισης πλησίον του πεδίου των ανασκαφών, για την διευκόλυνση τους αλλά και επιπρόσθετων εργασιών, όπου απαιτούνται.

    Η Δρ. Αυγερινοπούλου βρίσκεται ήδη από την αρχή της έρευνας και των ανασκαφικών εργασιών στο πλευρό των φορέων που την έχουν αναλάβει. Αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του ερευνητικού προγράμματος ανασκαφής της περιοχής Κλειδί το οποίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως το 2026 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

  • Ευρωεκλογές 2024 - Ροδόπη: Συνελήφθη υποψήφιος ευρωβουλευτής που μοίραζε ψηφοδέλτια με σταυρούς
    Ευρωεκλογές 2024 - Ροδόπη: Συνελήφθη υποψήφιος ευρωβουλευτής που μοίραζε ψηφοδέλτια με σταυρούς

    Συνελήφθη υποψήφιος ευρωβουλευτής στη Ροδόπη, ο οποίος μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB).

    Το περιστατικό έγινε έξω από το εκλογικό τμήμα της ορεινής Μυρτίσκης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής προσήχθη στο τμήμα, σύμφωνα με το xronos.gr. Αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

    Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πόσα σταυρωμένα ψηφοδέλτια είχε προλάβει να δώσει.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Έκαναν παράνομες ανασκαφές για να βρουν χρυσές λίρες - Επτά συλλήψεις
     Έκαναν παράνομες ανασκαφές για να βρουν χρυσές λίρες - Επτά συλλήψεις

    Συνελήφθησαν από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης επτά άτομα για παράνομες ανασκαφές στην περιοχή της Διαλογής.

    Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας από 21 έως 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων.

    Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι εντοπίσθηκαν χθες τα ξημερώματα εντός αγροτεμαχίου, να ενεργούν ανασκαφές προς ανεύρεση χρυσών λιρών χωρίς τη σχετική άδεια και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν σκαπτικά εργαλεία (τσάπα, φτυάρι και αξίνα), τα οποία κατασχέθηκαν.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: skai.gr

  • Τρίπολη: Έσκαβαν για φυσικό αέριο και βρήκαν αρχαία
    Τρίπολη: Έσκαβαν για φυσικό αέριο και βρήκαν αρχαία

    Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου εντός του αστικού ιστού στην Τρίπολη.

    Πρόκειται για έναν κεραμικό κλίβανο, που αποδεικνύει την ύπαρξη βιοτεχνικής παραγωγής στο σημείο από τους πρώιμους μεταβυζαντινούς χώρους μέχρι τον 19ο αιώνα

    Η αρχαιολόγος, βυζαντινολόγος Ανδρομάχη Νάστου μίλησε στην ΕΡΤ για την ανακάλυψη αυτή.

    «Ο κεραμικός αυτός κλίβανος είναι πάρα πολύ σημαντικούς για πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι ο πρώτος κεραμικός κλίβανος, που ανασκάπτεται όχι απλά στην Τρίπολη αλλά σε ολόκληρο τον νομό Αρκαδίας. Δεύτερον, σώζεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, πράγμα το οποίο είναι επίσης πάρα πολύ σπάνιο. Έχουμε την ευτυχή συγκυρία να διατηρείται σχεδόν ατόφια η πήλινη σχάρα όπτησης, που είναι ένα πάρα πολύ ευπαθές κατασκευαστικό στοιχείο και συνήθως δεν το εντοπίζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αν. Νάστου.

  • Σοκ στη Ροδόπη: Εντοπίστηκε πτώμα μετά την κατάσβεση φωτιάς σε πλατφόρμα μεταφοράς βαμβακιού
    Σοκ στη Ροδόπη: Εντοπίστηκε πτώμα μετά την κατάσβεση φωτιάς σε πλατφόρμα μεταφοράς βαμβακιού

    Η σορός ενός ατόμου εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε πλατφόρμα μεταφοράς βαμβακιού στην Αετοκορυφή Ροδόπης.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα για πυρκαγιά σε ξερά χόρτα, αλλά όταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της διαπίστωσαν ότι η φωτιά ήταν στην πλατφόρμα του βαμβακιού, πάνω στην οποία εντοπίστηκε η σορός. Το φύλο και η ηλικία του ατόμου δεν έχουν γίνει γνωστά.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο