Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 21:57

EAAN Hλείας: Το Παράρτημα μας σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου παρουσίασαν το τρίτο βιβλίο "Ο τρίτος όμιλος της ανθρωπότητας"

Γράφτηκε από την
Ad Slot
Την Δευτέρα 31 Ιουλίου το Παράρτημα μας σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου παρουσίασαν το τρίτο βιβλίο " Ο ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ" του Συναδέλφου από το Ανεμοχώρι Ηλείας Αντχου ε.α. Αναστασίου Κάρμη Π.Ν.
Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη από Συναδέλφους και Συμπολίτες αίθουσα εκδηλώσεων της Δ.Κ.Β.Π.
eaan parousiasi vivlio 2
Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν. ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Β.Π. εκδότης - δημοσιογράφος - λογοτέχνης Κος Γιάννης Νικολόπουλος και ο συγγραφέας και συντόνισε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Κα Νίκη Κατσιάπη.
Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι:
  • ο Αιδεσιμότατος Νικόλαος Κατσηδήμας Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κος Ανδρέας Βγενόπουλος
  • Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κος Διονύσης Μπέλτσος
  • Ο Αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Κάτσικας
  • Τα Μέλη του Δ.Σ του Παραρτήματος και ικανός αριθμός Συναδέλφων ε.ε. & ε.α.
  • Η Αντιπρόεδρος της Δ.Κ.Β.Π. Στρατιωτικός - Ποιήτρια Κα Ευγενία Χριστοπούλου
  • Μέλη του Ε.Σ. της Δ.Κ.Β.Π.
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Υποπτέραρχος ε.α. Σωτήριος Γαραζιώτης
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Λοχαγός ε.α. Αθανάσιος Τσιγκρέλης
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κος Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος
  • Ο Γεν. Γραμματέας των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κος Γεώργιος Παπαγιάννης
  • Η Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής της Ν.Δ. Ζαχάρως Κα Κωνσταντίνα Χωρέμη
  • Η Πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ " Ήλις" Κα Αγαθή Ρηγοπούλου

eaan parousiasi vivlio 3

Ευχόμαστε στο Συνάδελφο Τάσο Κάρμη να είναι καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο.
Καλό καλοκαίρι σε όλους και ραντεβού 30 Σεπτεμβρίου στην ετήσια Εκδήλωση Μνήμης " Ναυμαχίας Κατακόλου" που το Παράρτημα μας ανέδειξε και καθιέρωσε από το 2012!!
(Δελτίο Τύπου)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 19:05

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες»
    Πύργος: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες»

    Η αυτοδικία από την αρχαιότητα έως σήμερα

    Το Βιβλιοπωλείο Κορκολής και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίου του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες. Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Εγκλήματα βεντέτας που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη από το 1920 έως και το τέλος του 20ού αιώνα. Πραγματικές υποθέσεις βεντέτας που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, στη Μάνη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολλές από τις οποίες είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.
    Στο βιβλίο προτάσσεται μια σύντομη ιστορία της βεντέτας από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, όπου εντοπίζονται οι ρίζες του εθίμου της αυτοδικίας. Εξετάζεται το πώς ξεκίνησε ο άγραφος νόμος του αίματος στην Κρήτη, εξηγείται επίσης με παραδείγματα η κρητική έννοια του σασμού και γίνεται λόγος για τον γδικιωμό και τους ξεβγαλτήδες στη Μάνη. Τέλος, αναφέρονται και άλλες χώρες και περιοχές στις οποίες άνθισε η βεντέτα: η Κύπρος, η Ιταλία, η Αλβανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Κορσική κ.ά.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Νομού Ηλείας, Ζαχαρίας Μαντάς, δημοσιογράφος Χαράλαμπος Πατσούρης, διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρίστος Πλευριάς

  • Η παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Δομάζου σήμερα το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο
    Η παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Δομάζου σήμερα το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ «ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ…ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ»

    Η εκδοτική εταιρεία WELCOME σας προσκαλεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο – λεύκωμα του ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ, «Μυστικά και…άλλες αποκαλύψεις» με πολλά άγνωστα γεγονότα της εποχής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ταινία 20’ από τη ζωή του ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ.

    domazos vivl par 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Μόνο συγκίνηση και αγάπη στην παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι παιδί της καρδιάς»
    Πύργος: Μόνο συγκίνηση και αγάπη στην παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι παιδί της καρδιάς»

    Η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου άνοιξε τον ορίζοντα της αναδοχής και της υιοθεσίας

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    «Κάποια στιγμή κατάλαβα γιατί έφυγα από τον Πύργο και πήγα να ζήσω στην Αθήνα. Γιατί εκεί, με περίμενε ο γιος μου…». Κάπως έτσι ξεκίνησε η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου να διηγείται την προσωπική της ιστορία. Τη στιγμή που ο Στέφανος, μωρό ακόμη στην κούνια ενός ιδρύματος, μπήκε στην ζωή της και έγινε το παιδί της καρδιάς της….Σε μια πραγματικά συγκλονιστική παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Είμαι παιδί της καρδιάς»(εκδ. Δερέ) στο κατάμεστο θέατρο «Απόλλων». Εκεί, όπου ήταν δύσκολο για τη συγγραφέα και το κοινό να συγκρατήσουν τα δάκρυα συγκίνησης με τόση αγάπη γύρω….

    Η Πυργιώτισσα ειδική παιδαγωγός και συγγραφέας επέστρεψε στα πάτρια εδάφη με το νέο, και τρίτο κατά σειρά, βιβλίο της. Με πυξίδα την προσωπική της ιστορία, οδήγησε το κοινό σε νέους ορίζοντες, αυτούς της αναδοχής και της υιοθεσίας. «Με τον Στέφανο γίναμε οικογένεια. Αρχικά οι δυο μας. Μετά ήρθε ο Γιώργος και ήμασταν οι τρεις μας. Και μετά οι δίδυμες κόρες μας, η Εύα και η Ειρήνη…

    Δεν είναι ο βιολογικός δεσμός που μετράει τελικά. Αλλά ο δεσμός καρδιάς. Είναι ο μεγαλύτερος που έχει υπάρξει. Αν απόψε καταφέρουμε και περάσει έστω από το μυαλό σας, ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας τότε νομίζω ότι ο σκοπός του βιβλίου θα έχει επιτελεστεί» είπε εμφανώς συγκινημένη η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου παρουσιάζοντας το βιβλίο της. Και το αφιέρωσε στους γονείς της, που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αλλά σίγουρα την καμαρώνουν από ψηλά…

    Η συγγραφέας αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά των ιδρυμάτων, στη λαχτάρα τους να αποκτήσουν και να γίνουν μέλη μιας οικογένειας. Στον θεσμό της αναδοχής που αυτό που απαιτείται πάνω απ’ όλα είναι η αγάπη. Σύστησε τον Στέφανο στο κοινό και το κοινό υποκλίθηκε στο μεγαλείο της αγάπης. Και όλα αυτά «ντυμένα» με υπέροχες μουσικές που χάρισε στο πιάνο η Κωστούλα Σακκά.

    Mars Xristopoulou 2

    Mars Xristopoulou 3

    Mars Xristopoulou 4

  • Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρτσελλιάνας Χριστοπούλου στο θέατρο «Απόλλων» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου
    Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρτσελλιάνας Χριστοπούλου στο θέατρο «Απόλλων» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου

    «Είμαι παιδί της Καρδιάς»

    Το Σάββατο 12/10/24 και στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μαρτσελλιάνας Χριστοπούλου με τίτλο «Είμαι παιδί της Καρδιάς» στο θέατρο «Απόλλων». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.

    «Το βιβλίο αναφέρεται σε μία ιστορία που μας θυμίζει ότι εμείς οι ενήλικες μπορούμε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε αυτόν τον κόσμο! Πρόκειται για μια υιοθεσία, που γίνεται Παραμύθι και η οποία μας διδάσκει συμβολικά, ότι δεν έχουμε φθάσει στο τέλος της διαδρομής και ότι ο κύκλος δεν έχει κλείσει. Υπάρχει πάντα χρόνος για επανόρθωση , να μπορεί να δει κανείς τον εαυτό του στην ασφάλεια μια νέας συνεύρεσης , ενός νέου δεσμού, μιας νέας δημιουργικής σχέσης με τη ζωή», όπως αναφέρουν οι κύριοι Γιάννος Λιβανός (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής) και Γιώργος Γκριτζέλας (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης»

    «Η αναδοχή ως θεσμός παιδικής προστασίας, είναι παράλληλα μια υπέρτατη, υπερβατική πράξη αγάπης και γενναιοδωρίας, καθώς σημαίνει ότι μπορείς να φροντίσεις, να αγαπήσεις και να δεθείς με το παιδί κάποιου άλλου, χωρίς οπωσδήποτε να θες να το κάνεις δικό σου», επισημαίνει η Δρ. Άρτεμις Αναγνώστου-Δεδούλη, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΚΑ, Eπίτιμος Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος ΕΠΚΟΔΙ.

    Βιογραφικό

    Η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου γεννήθηκε το 1979 στο Τρίερ Γερμανίας. Παρακολούθησε το γερμανικό σχολείο μέχρι τη Β’ δημοτικού και τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο στον Πύργο Ηλείας, απ’ όπου και κατάγεται. Σπούδασε στο Βόλο και είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τον Ιανουάριο του 2010 εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός και ανήκει στο Δυναμικό της Διεπιστημονικής Ομάδας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Προσφέρει υπηρεσίες στα εξωτερικά ιατρεία στα πλαίσια διάγνωσης κυρίως της Διαταραχής του Αυτιστικού Φάσματος κ των μαθησιακών δυσκολιών , στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα, σε περιστατικά διασυνδετικής με τις κλινικές του νοσοκομείου, καθώς και στην αποκατάσταση με παιδιά που χρήζουν εξειδικευμένο πρόγραμμα ειδικής διαπαιδαγώγησης.

    Είναι η συγγραφέας των βιβλίων με τίτλο «Η Μελίνα εκπαιδεύεται» (2011) «Η Μελίνα εκπαιδεύεται 1» (ανανεωμένη έκδοση 2022) και «Η Μελίνα εκπαιδεύεται 2» (2017) των εκδόσεων Ροτόντα .

    Από το 2020 είναι τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγύης, Φορέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

    Είναι έγγαμη, μητέρα τριών παιδιών και από το 2010 εγκεκριμένη ανάδοχη μητέρα της Μονάδας Προστασίας Παιδιών Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α).

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αμαλιάδα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Αρτέμιδας Βαμβουρέλη «Ο Μονόλογος του Δρίνου»
    Αμαλιάδα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Αρτέμιδας Βαμβουρέλη «Ο Μονόλογος του Δρίνου»

    Οι μνήμες βγαίνουν στην επιφάνεια

    Το πρώτο της συγγραφικό έργο με τίτλο «Ο Μονόλογος του Δρίνου», θα παρουσιάσει η Αρτέμιδα Βαμβουρέλη (Τέτη Μιχαλοπούλου) το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ήλιδας, στην Αμαλιάδα και ώρα 18.30.

    Η Άρτεμις Βαμβουρέλη γεννήθηκε στα Γιάννενα και μεγάλωσε στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια. Χρόνια ανταριασμένα σαν το Γιαννιώτικο τοπίο. Γεγονότα καλυμμένα με ένα πέπλο μυστηρίου που αμπάρωναν από φόβο τις παιδικές ψυχές. Παιδιά που ξεβλάστωσαν στα απόνερα του μίσους και τα αποκαΐδια της φωτιάς.

    Πνιγμένη από ερωτηματικά η παιδική ψυχή τους για ανθρώπους που έχαναν έτσι στα ξαφνικά, για τους ανταρτόπληκτους που κατέλαβαν τη γειτονιά τους, για το μωρό με το άσπρο φακιόλι στο κεφάλι που το έφεραν για υιοθεσία στην αρχόντισσα Ασήμω.

    Άπειρα τα γεγονότα και πολλές οι εικόνες και τα μισόλογα από τις γειτόνισσες που μαζεύονταν τα καλοκαιρινά βράδια με τα σκαμνάκια τους στα σκαλιά του πατρικού σπιτιού της και έλεγαν ιστορίες με χειρονομίες κωδικοποιημένες από εκείνα τα χρόνια, τα δύσκολα...

    Όταν μεγάλωσε, η Άρτεμις Βαμβουρέλη αποφάσισε να ξεθολώσει από την μνήμη της το μυστήριο των παιδικών βιωμάτων της και να σπάσει τους κωδικούς της σιωπής τους. Με μόνη πληροφορία το άσπρο κεφαλομάντιλο του υιοθετημένου μωρού της αρχόντισσας Ασήμως, που έμελλε να γίνει η συντροφιά των παιδικών χρόνων, βρέθηκε ψάχνοντας τις παραδοσιακές φορεσιές στην εσχατιά της Ελληνικής επικράτειας, στο πολύπαθο Πωγώνι, βόρεια των Ιωαννίνων, με τη μακραίωνη ιστορία και παράδοση που ελάχιστα γνώριζε. Αυτό το φακιόλι με το ιδιαίτερο δέσιμο δέθηκε με τις παιδικές μνήμες της και έλυσε το μυστήριο που πάντα την κυνηγούσε.

    Κάπως έτσι γεννήθηκε «Ο Μονόλογος του Δρίνου» που είναι το πρώτο συγγραφικό έργο της. Κεντρικός χαρακτήρας ο Δρίνος, το δικό τους ποτάμι, που με την θεϊκή ικανότητά του, από τη μια να βλέπει τα μελλούμενα και από την άλλη να είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ιστορικής πορείας τους ακόμη και από τις προϊστορικές εποχές, του έδειξε εμπιστοσύνη για να κάνει αυτό τον Μονόλογο.

    Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Δρ. Ευφημία Τάφα-Γόντικα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ αποσπάσματα θα σχολιάσει η Δρ.. Ζωή Βουρλούμη-Γεωργακοπούλου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικόυ σχολείου Αμαλιάδας

  • Πύργος: Η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Είμαι παιδί της καρδιάς»
    Πύργος: Η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Είμαι παιδί της καρδιάς»

    Μια βιωματική ιστορία

    «Είμαι παιδί της καρδιάς» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Πυργιώτισσας παιδαγωγού, Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου που θα παρουσιάσει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στις 18.30.

    Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δερέ, είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Ασχολείται με το θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού και την καρδιά των μεγάλων. Μια βιωματική εμπειρία της συγγραφέας που αποτύπωσε σε χαρτί, με εμπνευσμένες εικονογραφήσεις της Δήμητρας Παπαδημητρίου μας μαθαίνει τον μαγικό κόσμο των συναισθημάτων.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης.

    Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

    Η Μαρτσελλιάννα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Παίδων Πεντέλη έχοντας μακροχρόνια εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και σε ότι αφορά την εκπαίδευση ατόμων με Αναπηρία, είναι πιστοποιημένη στη χορήγηση του Αθήνα τεστ (διάγνωσης δυσκολιών μάθησης), του Α-test (τεστ σχολικής ετοιμότητας), του Ravenseducationaltest, καθώς και του ΔΑΔΑ-τεστ (δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων ανάγνωσης). Είναι επίσης συγγραφέας των βιβλίων με τίτλο “Η Μελίνα εκπαιδεύεται” και “Η Μελίνα εκπαιδεύεται 2”, δυο βιβλίων οδηγών που περιέχουν δραστηριότητες δομημένης διδασκαλίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα TEACCH για παιδιά κυρίως με αυτισμό προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και του βιβλίου «ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ καρδιάς» από τις εκδόσεις Δερέ στο οποίο καταγράφει την δική της αληθινή ιστορία αναδοχής και υιοθεσίας. Επίσης είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • Παράρτημα ΕΑΑΝ ν. Ηλείας και Δήμος Πύργου: Απόδοση τιμών για Ανδρέα Μιαούλη και ναυμαχία Κατακόλου, 28-29/09
    Παράρτημα ΕΑΑΝ ν. Ηλείας και Δήμος Πύργου: Απόδοση τιμών για Ανδρέα Μιαούλη και ναυμαχία Κατακόλου, 28-29/09
    Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με τις πρέπουσες Τιμές και σύμφωνα με τις παραδόσεις με κάθε σεμνότητα, το Παράρτημα της ΕΑΑΝ νομού Ηλείας και ο Δήμος Πύργου θα τιμήσουμε την ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1821 και ήταν η 1η Ναυμαχία που συμμετείχε η μεγάλη μορφή της Επανάστασης του 1821 Ναύαρχος ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ!!
    ean dimos katak miaoulis 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Βιβλιοθήκη Πύργου: Αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια η διευθύντρια Νίκη Κατσιάπη
    Βιβλιοθήκη Πύργου: Αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια η διευθύντρια Νίκη Κατσιάπη

    Επιστρέφει στον εκπαιδευτικό χώρο

    Τον χώρο που τόσο αγάπησε και συνέδεσε το όνομά της με την καλή λειτουργία του, και τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου, αφήνει πίσω της, η διευθύντρια της δομής Νίκη Κατσιάπη.

    Μετά από εννέα χρόνια δημιουργικής παρουσίας η κ. Κατσιάπη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ενημερώνει για την απόφασή της, εξ’ αιτίας ενός προσωρινού προβλήματος υγείας, να αφήσει τη θέση που τόσο αγάπησε και να επιστρέψει στον εκπαιδευτικό χώρο. Παράλληλα ευχαριστεί τους δεκάδες συνεργάτες και φίλους που στήριξαν το έργο της.

    Συγκεκριμένα η κ. Κατσιάπη, αναφέρει:

    «Αποχαιρετισμός
    Και να, που ήρθε η ώρα ύστερα από 9 χρόνια -τα πιο δημιουργικά χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής- να αποχαιρετήσω την αγαπημένη μου Βιβλιοθήκη και τους ανθρώπους που συνεργάστηκα.

    Ένα προσωρινό πρόβλημα υγείας με αναγκάζει να λείψω στο προσεχές μέλλον για κάποιο διάστημα, πράγμα απαγορευτικό για τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση ευθύνης που κατέχω. Έτσι, στις αρχές Ιουλίου υπέβαλα αίτηση ανάκλησης απόσπασης, η οποία έγινε δεκτή την περασμένη Παρασκευή και πλέον επιστρέφω στον εκπαιδευτικό χώρο.
    Με ευγνωμοσύνη αποχαιρετώ όλους εσάς με τους οποίους συμπορευτήκαμε αυτά τα εννέα χρόνια και αφήνω «την καρδιά μου από σας γεμάτη»

    Το νυν και το προηγούμενο Εφορευτικό Συμβούλιο για την εξαιρετική συνεργασία μας:
    Θανάση Φωτόπουλο, Χρήστο Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Αντωνόπουλο, Σάκη Τραμπαδώρο, Ζαχαρία Μαντά, Νίκο Σακούλη.
    Γιάννη Νικολόπουλο, Ευγενία Χριστοπούλου, Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, Δημήτρη Κρανίτη και Ζώη Υφαντή.
    Την πρώην διευθύντρια Φανή Καραχάλιου, με την οποία μαζί ονειρευτήκαμε πράγματα και χαράξαμε δρόμους.
    Τους συναδέλφους μου που υλοποίησαν όσα σχεδιάσαμε για τη βιβλιοθήκη, κάποιες φορές έξω από τα καθήκοντα και το ωράριό τους: Μαρία Γιαννοπούλου, Άρη Βλαχοχριστόπουλο, Βασίλη Σπανόπουλο, Κατερίνα Σίψα, Μπάμπη Αντωνόπουλο, Νεκτάριο Ασπρούκο.

    Τους δεκάδες εμψυχωτές και εθελοντές που, δίχως τη δική τους βοήθεια δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί τα θερινά -και όχι μόνο- εκπαιδευτικά προγράμματα: (μνημονεύω τους εθελοντές του 2024, ας με συγχωρήσουν όσοι εργάστηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια, φοβάμαι μην τύχει και ξεχάσω κάποιον):
    Θέμη Μαντά, Χρήστο Λιάγκουρα, Βάσω Καράγιωργα, Παναγιώτη Δημάκη, Δημήτρη Αδαμόπουλο, Ζέτα Αδαμοπούλου, Άννα Αντύπα, Αντωνία Βουδούρη, Μπέττυ Γαλανοπούλου, Γωγώ Γιάνναρου, Κωνσταντίνα Δημοπούλου, Νατάσα Ζουμή, Ηλία Καλογήρου, Χαρά Καπαρέλη, Κυριακή Καρούση, Γιάννη Παπαδόπουλο, Ελένη Κατσαράκη, Ιουλία Κόλλια, Ρεβέκα Κολλιοπούλου, Νελίνα Κούλη, Χρίστο Κουτσουνά, Κατερίνα Κωλέττη, Διονύση Λιανό, Άγγελο Μιχαλόπουλο, Μαρία Μπακογιάννη, Δέσποινα Μπεκιάρη, Μαρία Μπίρμπα, Χριστίνα Νάζου, Δημήτρη Οικονόμου, Ευγενία Παπανικολάου, Παναγιώτα Πατσή, Κατερίνα Πολάκη, Σταύρο Ρομποτή, Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση, Ντενίσα Σίμα, Αλίκη Τσιφτσοπούλου, Μαρία Τσουκαλά, Διονύση Φωτεινόπουλο, Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, Βασιλική Χαριλάου, Ιωάννα Χριστοπούλου

    Τον αγαπημένο διακοσμητή Χάρη Κανελλακόπουλο που με περισσή φροντίδα και αγάπη προσέφερε αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες του, δίχως την παραμικρή αμοιβή.
    Ιδιαίτερη μνεία κάνω στον τρισαγαπημένο Δρόσο Κονδύλη (μαζί με τη μητέρα του Νικολία Μωραΐτη, έναν φάρο φωτεινό για όλους μας), ο οποίος εργάζεται εθελοντικά σε καθημερινή βάση και προσφέρει πολλά.

    Τον Πρόεδρο του ΕΣ της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας Γιώργο Καλόφωνο για την άψογη συνεργασία μας, τις αγαπημένες διευθύντριες και προϊστάμενες Μαρία Ρούσσου (Βιβλιοθήκη Λευκάδας), Μαριάννα Ρουκουνάκη (Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου), Αντωνία Βλαχούση (Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας), Μαρία Κουντράρου και Ρεβέκα Χαρπίδου (Βιβλιοθήκη Αίγινας), καθώς και τον διευθυντή Μανώλη Πυργιώτη (Βιβλιοθήκη Σάμου) για όλα όσα μου προσέφεραν και με έμαθαν με περισσή αγάπη.

    Θα είναι μεγάλη παράλειψη αν δεν ευχαριστήσω τους φορείς και τα θεσμικά πρόσωπα που απλόχερα έδωσαν χέρι συνεργασίας με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου μας:
    Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθανάσιο, τον τέως και τον νυν πρωτοσύγκελο π. Ηλία Παπαγγελή και π. Φιλάρετο Σπανόπουλο.
    Τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και τους βουλευτές του νομού μας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Διονύση Καλαματιανό που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές μας όσες φορές τους το ζητήσαμε.

    Τον αγαπημένο μας δήμαρχο Στάθη Καννή.
    Το παράρτημα ΕΑΑΝ Ν. Ηλείας και τον δραστήριο πρόεδρό του Ζώη Υφαντή.
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Σπύρου, τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τον Κώστα Κορρέ.
    Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και την αγαπημένη μας Πρόεδρο Κατ. Παρασκευοπούλου.
    Τον πολυχώρο «Δεξαμενή» και ιδιαίτερα τη Λέσχη Ανάγνωσης και τη Βάσω Διαμαντοπούλου.

    Το ΚΕΘΕΑ - Οξυγόνο και όλο το προσωπικό του.
    Το Κέντρο Προλήψεων «Παρεμβάσεις» για την πολύτιμη συνεργασία του.
    Τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Δημήτρη Δημητρουλόπουλο.
    Τους ομιλητές της Σχολής Γονέων Πλάτωνα Χριστόπουλο, Αιμιλία Ρούβαλη, Διονυσία Γκομώλη, Μαρία Ταράνη, Μπέκη Αλεξοπούλου, Βίκυ Λαμπρινού, Βασιλική Φωτοπούλου, Γαρυφαλλιά Φρεμεντίτη, Μελπομένη Μπογή, Σπύρο Ζαφειρόπουλο.
    Την ΕΛΜΕ Ηλείας και τη δραστήρια πρόεδρό του Στέλλα Αναστασίου.
    Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που, σε καιρούς χαλεπούς, αγωνίστηκαν να οδηγήσουν τα βήματα των μαθητών τους στη Βιβλιοθήκη.
    Τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων του Πύργου.

    Όλους όσοι ανέδειξαν τη βιβλιοθήκη στα ΜΜΕ:
    Λεωνίδα Βαρουξή, Νάντια Μανιάτη, Μαριάννα Μητροπούλου, Αντώνη Φώτη, Κική Κολοβέρου, Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, Γιώργο Γουβιά, Γιάννη Σπυρούνη, Θεόδωρο Λάμπρο, ΕΡΑ Πύργου, ΟΡΤ TV, Ιόνιαν TV, Best TV, Ιόνιον FM.
    Θαρρώ, τελειώνοντας, πως πρέπει να σβήσω τη λέξη «Αποχαιρετισμός» στον τίτλο του κειμένου, αφού ποτέ δεν αποχωρίζεσαι κάτι που έχεις μέσα στην καρδιά σου. Κι εσείς όλοι, οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του πολιτισμού, είστε μέσα στην καρδιά μου!
    Καλή συνέχεια, το λοιπόν, σε ό,τι πορεύεται ο καθένας μας.

    Ο Θεός μαζί μας!
    Νίκη Κατσιάπη
    τ. Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου
    εκπαιδευτικός, ΜEd – Δρ. Παιδαγωγικής

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο