Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 09:37

Σωτηρόπουλος: Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Πορεία στη μεταμνημονιακή εποχή

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Την τοποθέτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

Σε αυτή αναφέρει τα εξής:

"Υπάρχει η δυνατότητα αυτή η μονάδα στο επόμενο διάστημα να έχει μια πιο ευοίωνη προοπτική, να μπορέσουμε να στηρίξουμε ορισμένα τμήματα κρίσιμης σημασίας και οι πολίτες της περιοχής να αισθάνονται την ασφάλεια που παρέχει ένα κομμάτι αξιόπιστο του δημόσιου συστήματος υγείας.’’ Ανδρέας Ξανθός Υπουργός Υγείας Αμαλιάδα 21 /3/2018 Είναι κοινά παραδεκτό ότι τα νοσοκομεία με διασύνδεση όπως τo δικά μας υπέστησαν τα πιο δυνατά χτυπήματα από τις μνημονιακές πολιτικές και ως μικρό νοσοκομείο απορρόφησε την πιο μεγάλη πίεση.

Με ειδικούς χειρισμούς τόσο από την ΥΠΕ όσο και από την διοίκηση του ΓΝ Ηλείας μεθοδεύτικε να έχει το ρολό του κομπάρσου στα τεκταινόμενα. Ριγμένο εξ ορισμού το νοσοκομείο της Αμαλιάδας ως το μικρότερο πλήρωσε το τίμημα της διασύνδεσης. Λιγότερες εφημερίες, μικρότερος κύκλος εργασιών, χαμηλή χρηματοδότηση και η απειλή ενός αιφνίδιου θανάτου με λουκέτο πλανάται πάνω από το νοσοκομείο. Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας τον περασμένο Μάρτιο στο νοσοκομείο μας ,δίνει το στίγμα της μεταμνημονιακής εποχής και εξαγγέλλει μεταξύ άλλων: «μια ευοίωνη προοπτική με αξιοπρεπή στελέχωση των βασικών τμημάτων».

Έφυγε ο Υπουργός προκηρύχθηκαν οι θέσεις που δεσμεύτηκε, ήρθαν και τα χρήματα για την νέα πτέρυγα και 6 μήνες μετά αν κάποιοι αντιλαμβάνονται την ευοίωνη προοπτική με 5 έως 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα είναι γελασμένοι. Είχαμε από καιρό επισημάνει το πρόβλημα .Δυστυχώς οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν. Παρά τις εξαγγελίες, όσο δεν έρχεται ιατρικό προσωπικό και όσο το υπάρχον εφημερεύει ανελλιπώς στον Πύργο τόσο η υποβάθμιση του νοσοκομείου μας είναι δεδομένη. Αποτελεί πρόκληση το πρόγραμμα εφημερίων για την Αμαλιάδα .

Χωρίς σωστό προγραμματισμό με συνεχείς τροποποιήσεις και δυσκολίες στην εκτέλεση του. Όμοροι υγειονομικοί σχηματισμοί δεν επικουρούν όσο πρέπει την εφημερία της Αμαλιάδος με βοηθούς ιατρούς. Ενώ παράλληλα η ιατρική υπηρεσία είναι ανενεργή, το επιστημονικό συμβούλιο ανύπαρκτο και η διοίκηση κάνει εργασιακό «μασάζ» σε βοηθητικούς ιατρούς προκειμένου να πειστούν να εφημερεύσουν στην Αμαλιάδα. Είμαι σίγουρος όταν ο Υπουργός αιτιολογούσε την ανάπτυξη δεν εννοούσε αυτή την εικόνα. Δυστυχώς είναι αδιανόητο τόσους μήνες να μην έχουν βρεθεί τρόποι να στηριχτεί η εφημερία. Δικαιολογίες ,προφάσεις και αίολες εξηγήσεις δεν πείθουν πια κανένα. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το νοσοκομείο θα καταρρεύσει. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα απόδοσης ευθυνών. Αλλά να είναι σίγουροι ,ότι θα λογοδοτήσουν.

Είναι ώρα δράσης και ουσίας. Όσοι οφείλουν να μετουσιώσουν σε πράξεις τις δεσμεύσεις του υπουργού, ας αναλάβουν δουλειά. Αν έχουν διαφορετική τακτική και υπονομεύουν τις εξαγγελίες του ,ας πάρουν την ευθύνη των πεπραγμένων τους. Ας μας εξηγήσουν ξεκάθαρα τι επιδιώκουν. Αποτελεί κυβερνητική επιλογή η σημερινή κατάσταση ?και εν τέλει όλοι αξιολογούνται.Ας δει λίγο η ηγεσία του υπουργείου την κατάσταση στη Ηλεία και ας πάρει τις αποφάσεις τής. Ουδείς αναντικατάστατος. Τέρμα πια με την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, και την μετάθεση ευθυνών αλλού.

Το νοσοκομείο δεν είναι στίβος πολιτικών και αυτοδιοικητικών πολιτευτών ούτε βραχίονας εξυπηρέτησης προεκλογικών ρουσφετιών. Ο κυρίαρχος λαός της βόρειας Ηλείας απαιτεί το νοσοκομείο της Αμαλιάδας να παρέχει τις υπηρεσίες εκείνες για το όποιο το θεμελίωσαν οι ευεργέτες του και όχι να ευτελίζετε σε εργαλείο διαχείρισης της εφημεριακής κατάστασης στον Πύργο . Αποτελεί μονόδρομο η στήριξη των ενεργών εφημεριών σε διψήφιο νούμερο το μήνα. Επιβάλλεται η επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης του μόνιμου αναισθησιολόγου και καρδιολόγου που εκκρεμεί στην ΥΠΕ, καθώς και του επικουρικού χειρουργού, μαζί με την στελέχωση ιατρικού προσωπικού σε κρίσιμους τομείς και επιστροφή των μετακινημένων ιατρών πίσω.

Είναι απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης προς κάλυψη αναγκών και επιτέλους η στήριξη με ιατρούς από όμορους σχηματισμούς για την κάλυψη της εφημερίας . Οι εργαζόμενοι υπεύθυνα για άλλη μια φορά είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να προβούν σε κινητοποιήσεις προκείμενου να διασφαλιστεί η έκρυθμη λειτουργιά του" καταλήγει.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 19:35

Σχετικά Άρθρα

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Στο νέο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση - Μειώνεται το κόστος κατά 100.000 ευρώ ετησίως
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Στο νέο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση - Μειώνεται το κόστος κατά 100.000 ευρώ ετησίως

    Στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» της ΠΔΕ εντάσσεται το έργο της Ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας προϋπολογισμού 1.205.397,52 ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Στόχος του έργου, είναι η εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και αξιοποίησης ΑΠΕ από το Νοσοκομείο με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πετύχουν μείωση του ενεργειακού κόστους άνω των 100.000 ευρώ ετησίως.

    Συγκεκριμένα, το ετήσιο ενεργειακό κόστος της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας ανέρχεται στις 116.146,17 ευρώ που αναλύεται σε 36.878 ευρώ για θερμική ενέργεια και 79.268,18 ευρώ για ηλεκτρική.

    Η πρόταση του έργου είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης ενεργειακής κατηγορίας του Νοσοκομείου κατά 3 ενεργειακές κατηγορίες ώστε να φτάσει στην κατηγορία Β+ (από Δ’ που είναι σήμερα).

    Η Διοίκηση και η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, έχουν θέσει ως κεντρικό στόχο την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης Πρότασης βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων της Νοσηλευτικής Μονάδας. Στην κατεύθυνση αυτή, βασική ενεργειακή στρατηγική αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών για σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Νοσοκομείου, η εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η περαιτέρω συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

    Επιπρόσθετα, σημαντική επιδίωξη αποτελεί και η σημαντική μείωση του υφιστάμενου ενεργειακού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, περιστρέφεται γύρω από τρεις κύριους άξονες, όπως: την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους και συνοδές οικοδομικές εργασίες, την ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση ΑΠΕ.

    Το έργο «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας» με συνολικό προϋπολογισμό 1.205.397,52 ευρώ, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και της κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

  • Η Ν.Μ. Αμαλιάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
    Η Ν.Μ. Αμαλιάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας 7 Μαρτίου υγειονομικοί και συνδικαλιστές της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας έστειλαν μήνυμα αφύπνισης της κοινωνίας για την προαγωγή και προστασία της δημοσίας υγείας.

    Σωκράτης Σωτηρόπουλος γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

    nm amaliad pag ugeias 2

    « ΟΙ δημόσιες δομές Υγείας και ειδικά οι περιφερειακές όπως η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας είναι σε δύσκολη κατάσταση, όπου οι συνθήκες απαιτούν σωστές παρεμβάσεις για να αποφύγουμε διαλυτικά φαινόμενα.

    Αυτό το διαλυτικό κλίμα στη δημόσια περίθαλψη, πρωτοφανές στην ιστορία του ΕΣΥ, δεν οφείλεται ούτε σε αντικειμενικές δυσκολίες, ούτε σε ανικανότητα ούτε σε ολιγωρία.

    Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η εγκατάλειψη και η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας,

    Οι εναπομένοντες υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν καθημερινή μάχη για να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο ρόλο τους.

    Κακοπληρωμένοι και σε απόγνωση αφού ο μισθός μας δεν φθάνει για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Πολλοί από μας εξαναγκάζονται σε δεύτερες και τρίτες εργασίες και η κυβέρνηση αντί να δώσει γενναίες αυξήσεις, στον κλάδο περιορίζεται σε ευχολόγια και ανέξοδες υποσχέσεις.

    Χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά, σε αντίξοες συνθήκες ,με πολλούς συναδέλφους να είναι δέσμιοι στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

    Η έμμεση ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω της απαξίωσής του και της συστηματικής μετακύλισης κόστους υγείας από το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα στην τσέπη των ασθενών είναι πλέον γεγονός.

    Η υγειά λοιπόν είναι δικαίωμα ή προνόμιο;

    Και θα είναι σε λίγο προνόμιο για τους έχοντες και για τους μη έχοντες εφιάλτης!.

    Με αυτές τις σκέψεις τιμούμε την παγκόσμια ημέρα υγείας και ευελπιστούμε σε ένα μέτωπο αντίδρασης ώστε οι κοινωνίες να έχουν την υγεία που τους αρμόζει.»

    Σάκης Καρναρής συμβασιούχος υπάλληλος – μέλος του ΔΣ σωματείου εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας.

    «Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας ως υγειονομικοί θέλουμε να τονίσουμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλους τους πολίτες.

    Η πολιτεία οφείλει να στελεχώσει το ΕΣΥ και να παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς στους επαγγελματίες υγείας καθώς και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων που κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία εν καιρό πανδημίας.

    Το σωματείο μας μένει ανυποχώρητο στις θέσεις του ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και κάθε λογής ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

    Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας παρα τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά στον πολίτη παρα τις περιορισμένες δυνατότητες του.

    Επιθυμούμε ένα ισχυρό Εθνικό σύστημα υγείας για όλους.

    Η υγεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.¨»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ν.Μ. Αμαλιάδας: Κακόβουλη ανάρτηση με παράνομη βιντεοσκόπηση καταγγέλει η Διοίκηση
    Ν.Μ. Αμαλιάδας: Κακόβουλη ανάρτηση με παράνομη βιντεοσκόπηση καταγγέλει η Διοίκηση

    Η διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας προέβη σε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει πολίτη ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε κακόβουλη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Με αφορμή κακόβουλη ανάρτηση σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης που προέκυψε από παράνομη βιντεοσκόπηση στους χώρους του νοσοκομείου Αμαλιάδας από τον κ. Β.Μ. (το οποίο αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο) τονίζουμε ότι:

    Ο κ. Β.Μ προηγουμένως είχε προσέλθει στον χώρο των Επειγόντων της ΝΜ Αμαλιάδας και είχε εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον γενικό ιατρό ο οποίος ήταν σε εφημερία την συγκεκριμένη ημέρα όπως και τις περισσότερες μέρες του μήνα, καθώς και από το νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν σε υπηρεσία την συγκεκριμένη ώρα.

    Όλες τις μέρες τις εβδομάδας τα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν στην Νέα Πτέρυγα της ΝΜ Αμαλιάδας, για το οποίο είναι ενήμεροι όλοι οι πολίτες, καθώς υπάρχει και σχετική σήμανση στον περιβάλλοντα χώρο

    Ο χώρος των Παλιών Επειγόντων και σήμερα Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, δεν λειτουργεί τις απογευματινές – νυχτερινές ώρες που ο κ. Β.Μ κινήθηκε εκεί.

    Η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας - ΝΜ Αμαλιάδας επιφυλάσσεται για κάθε περεταίρω νόμιμη ενέργεια σε κάθε περιπτώση που πλήττεται το κύρος του νοσοκομείου.

    Εκ της Δοικήσεως".

  • Λυμπέρης με Θεμιστοκλέους: “Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας”
    Λυμπέρης με Θεμιστοκλέους: “Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας”

    Τι συμφώνησαν ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους - Οι άξονες για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου

    «Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν κλείνει…». Αυτό ξεκαθαρίστηκε για ακόμη μία φορά δημοσίως, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους το πρωί της Παρασκευής, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

    «Δεν υπάρχει θέμα να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και όσοι το διαδίδουν δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο…» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που δόθηκε προς πάσα κατεύθυνση.

    Θα εργαστούν από κοινού

    Ο κ. Λυμπέρης είναι παλιός γνώριμος με τον κ. Θεμιστοκλέους και έχουν συνεργαστεί στενά και αποτελεσματικά την περίοδο που ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια υγεία.
    Κατά την συνάντησή τους συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Ε.Σ.Υ. προκειμένου να αναμορφωθεί και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στους άξονες που επανειλημμένα ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του.

    Ειδικότερα, στην πλήρη επάνδρωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που πλέον στεγάζεται στη νέα πτέρυγα, για να πλαισιωθούν οι γιατροί κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος και κ. Βασίλης Αντωνόπουλος ώστε να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση των περιστατικών και λειτουργία της πτέρυγας.

    Και δεύτερον, στην επάνδρωση για αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λειτουργία της χειρουργικής και ορθοπεδικής κλινικής, που ήδη με τις προσπάθειες των γιατρών, του κ. Γιώργου Μπακέλλα, του κ. Γιώργου Καραμπελιά και του κ. Φώτη Παπαδόπουλου, επιτελείται σημαντικό έργο και διευκολύνονται από μετακινήσεις και ταλαιπωρία εκατοντάδες ασθενείς.

    Αυτά θα ολοκληρωθούν με την πλήρη χρηματοδότηση και κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων και συγχρόνως της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στον α’ όροφο της νέας πτέρυγας.

    Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με την εξασφαλισμένης χρηματοδότηση του 1.200.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση, θα αποκτήσει την οικονομία κλίμακος που χρειάζεται, για να αντέξει στις οικονομικές πιέσεις που δημιουργούνται για την παροχή δημόσιας υγείας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις προηγμένες χώρες.

    Έμφαση και στην προληπτική ιατρική

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ευαισθησία του για τα θέματα υγείας, όχι μόνο ως γιατρός με μακρόχρονη θητεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά και σαν γνώστης των θεμάτων υγείας, τόσο σαν μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με πρόεδρο τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και σαν πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ.

    Εκτός από τα ανωτέρω ήδη ο κ. Λυμπέρης έχει εξαγγείλει στο πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία, την τεράστια καμπάνια προληπτικής ιατρικής, όπου με την δομή του ΚΕΠ Υγείας θα φροντίσει να ελαχιστοποιήσει έως και να μηδενίσει τους θανάτους από 11 ασθένειες που αν τις προλάβουμε έγκαιρα σώζουμε ζωές.

    karvel amal 2

    karvel amal 3

  • Άνοιξε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας!
    Άνοιξε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας!

    Από το πρωί της Δευτέρας λειτουργεί κανονικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών - Επίσκεψη διοικητή 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και διοικητή Γ.Ν. Ηλείας Σπύρου Πολίτη την πρώτη ημέρα λειτουργίας - Συγκίνηση από γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό

    Στην υπηρεσία του πολίτη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η νέα πτέρυγα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και ένα όνειρο ετών έγινε επιτέλους πράξη, με την πρώτη ημέρα λειτουργίας να είναι ιδιαίτερα συγκινητική για όλους όσους οραματίστηκαν και αγωνίστηκαν για το συγκεκριμένο έργο αλλά και για τους ίδιους τους γιατρούς, το νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, που πλέον απέκτησαν ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

    Στην πτέρυγα λειτουργεί πλέον κανονικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και οι πρώτοι ασθενείς που πέρασαν την πόρτα του δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους για τον χώρο.

    Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Τ.Ε.Π. πραγματοποίησαν επίσκεψη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος είχε δεσμευθεί για την έναρξη λειτουργίας και η υπόσχεσή του έγινε πράξη, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος είχε οραματιστεί και προχώρησε την κατασκευή, και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρος Πολίτης, που ‘έτρεξε’ το τελευταίο διάστημα τις διαδικασίες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους από την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

    Σε δήλωσή του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μίλησε για τη σημερινή του επίσκεψη η οποία είχε ουσιαστικό χαρακτήρα. «Πριν μερικές ημέρες είχαν δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία και στον φίλο μου τον Γιάννη Λυμπέρη, ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο να μην λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και το Τ.Ε.Π., όπως και έγινε τελικά. Δεν ήρθαμε ούτε να θριαμβολογήσουμε, ούτε να κόψουμε κορδέλες, ούτε να μιλήσουμε για έργα μακέτες. Ήρθαμε μόνο να δούμε ότι λειτουργεί σε έναν υπέροχο χώρο που παρόμοιό του δύσκολα θα βρει κάποιος σε άλλα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας» ανέφερε ο κ. Καρβέλης, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το κλίμα που εισέπραξε τόσο από το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και τους πολίτες. «Θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο γιατί σκοπός μας είναι να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον κ. Λυμπέρη γιατί όπως είπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τον επισκέφθηκε και του ζήτησε να λειτουργήσει η πτέρυγα και έτσι έγιναν όλα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον κ. Πολίτη για την παρουσία και την επιμονή του, την κα Μπαχού για την αποτελεσματική συνεισφορά της και κυρίως ευχαρίστησε τους γιατρούς και κυρίως τον κ. Βαγγέλη Δημητρόπουλο και τον κ. Γιώργο Μπακέλλα, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συνέβαλαν τα μέγιστα.

    Ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης που φαίνεται πως γέμισε με κόμπους και τα αντιμετωπίζει όλα με τη λογική του "γόρδιου δεσμού" δήλωσε σήμερα ότι «Όταν ένας κόμπος δεν λύνεται, τότε κόβεται…». Ο κ. Λυμπέρης, συνέχισε λέγοντας «.. ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, γιατί πραγματικά μετά τις παλινωδίες που είχαμε, ξεκινήσαμε το 2019-2020, να επαναφέρουμε αυτό το χώρο. Όταν λοιπόν ο ‘κόμπος δεν λύνεται, κόβεται’ και αυτό έκανε ο κ. Καρβέλης, τον έκοψε, υπέγραψε δηλαδή ότι σε μία εβδομάδα πρέπει να λειτουργήσει η πτέρυγα και έτσι έγινε. Πέρα από οποιαδήποτε σχόλια, πέρα από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, πέρα από μικρότητες, το θέμα είναι ότι λειτουργεί η πτέρυγα. Σαν γιατρός του Ε.Σ.Υ. επί πολλές δεκαετίες, αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο, να έρχεται ο κόσμος σε μία άρτια δομή, εξοπλισμένη, που μπορούν να δουλέψουν οι γιατροί μας» και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια.

    Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρος Πολίτης τόνισε ότι «... από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, συμφωνήσαμε και είχαμε στόχο να λειτουργήσουμε τη νέα μονάδα επειγόντων περιστατικών. Οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα το λύσαμε και καταλήξαμε σήμερα να λειτουργεί αυτό το νέο νοσοκομειακό απόκτημα της περιοχής. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας».

    Η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Μαρία Μπαχού σημείωσε ότι «... ξεκίνησα την θητεία μου στο Νοσοκομείο με διάθεση και όραμα και χάρη στην στήριξη του κ. Καρβέλη και την πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Λυμπέρη και τον κ. Πολίτη, το όραμα σιγά- σιγά γίνεται πράξη. Θέλουμε να γίνουν και άλλα πράγματα, ξεκινήσαμε όμως και οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και ξέρω ότι μπορώ να στηρίζομαι σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου».

    Ο υπεύθυνος ιατρός λειτουργίας του Τ.Ε.Π. Βαγγέλης Δημητρόπουλος, δήλωσε ότι «... είναι μία καλή ημέρα για την Αμαλιάδα και είμαι [πολύ συγκινημένος για την μεταφορά στο νέο χώρο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Καρβέλη και σε όλους συνέβαλαν για να αποκτήσουμε ένα ανθρώπινο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και διαβεβαιώ τους πολίτες ότι και να συμβεί θα είμαστε εδώ γι’ αυτούς».

    Ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Γιώργος Μπακέλλας από την πλευρά του είπε ότι «... εάν δεν έφερα τον μανδύα του σκληρού θα σας έλεγα ότι σήμερα είμαι πολύ συγκινημένος, διότι μετά από τεράστιες προσπάθειες το αίτημα και η επιταγή του κόσμου καταφέραμε να γίνει πράξη. Αυτό δεν θα γινόταν εάν στον δρόμο μας δεν είχαμε συναντήσει έναν σπάνιο άνθρωπο που τιμά τον λόγο του και την υπογραφή του. Αναφέρομαι στον Γιάννη Καρβέλη και βασίζομαι άλλη μια φορά σε αυτόν και για τις περαιτέρω ενέργειες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το μεγαλεπήβολο έργο. Υποσχόμαστε τα καλύτερα στον κόσμο».

    Τέλος η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Αλεξία Κοτσαύτη δήλωσε ότι «... ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν βοηθήσει για να γίνει ένα όραμα ετών πράξη. Ευχαριστούμε τον κ. Καρβέλη που ήταν πάντα θετικός σε ότι του ζητήθηκε από το Σωματείο και την πλευρά του δήμου και έτσι άνοιξε αυτή η πτέρυγα. Εμείς εξαρχής θέλαμε να μεταφερθούμε εδώ και να δουλέψουμε σε καλύτερες συνθήκες και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες».

    pteruga 2

    pteruga 3

    pteruga 4

    pteruga 5

    pteruga 6

  • Ν.Μ. Αμαλιάδας: Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΠ λόγω μετεγκατάστασης
    Ν.Μ. Αμαλιάδας: Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΠ λόγω μετεγκατάστασης

    Στην μετεγκατάσταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προχωρά η διοίκηση της Ν.Μ. Αμαλιάδας μετά από εντολή της 6ης ΥΠΕ για την λειτουργία της νέας πτέρυγας τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα:

    "Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) της Ν.Μ. Αμαλιάδας αναστέλλεται προσωρινά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 13-05-2023 και ώρα 07:00πμ έως και τη Δευτέρα 15-05-2023 και ώρα 10:00πμ λόγω μετεγκατάστασής του στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

    Η Ν.Μ Πύργου θα βρίσκεται σε πλήρη εφημερία προκειμένου να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής".

  • Νέα Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας η Μαρία Μπαχού
    Νέα Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας η Μαρία Μπαχού
    Ορκίστηκε χθες, 23 Μαρτίου 2023, Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας αρμοδιότητας 6ης Υ.ΠΕ, η κ. Μαρία Μπαχού από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννη Καρβέλη.
    Ακολούθησε συνεργασία με θέμα τον γενικότερο σχεδιασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας και την ιεράρχηση των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των θεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Απολογισμός πεπραγμένων από την απερχόμενη διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας Ε. Αγγελάκου
    Απολογισμός πεπραγμένων από την απερχόμενη διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας Ε. Αγγελάκου

    Με ανακοίνωσή της η απερχόμενη διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας Ειρήνη Αγγελάκου, έκανε τον απολογισμό της στην τριετή θητεία της στο νοσοκομείο.

    Στην ανακοίνωση - απολογισμό της αναφέρει τα εξής η κα Αγγελάκου:

    "Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μου στις 3/2/2020 η Ν.Μ Αμαλιάδας ήταν ακέφαλη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχε συσσωρευμένα προβλήματα, εκκρεμότητες και χρόνιες παθογένειες καθώς είχε μεγάλη έλλειψη ιατρών ιδιαίτερα Παθολόγων διότι είχαν μετακινηθεί και κάλυπταν τις ανάγκες λειτουργίας της Ν.Μ Πύργου. Παρόλα αυτά λειτουργούσε χάρη στην ευσυνειδησία του προσωπικού, και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

    Χρειάστηκε σημαντική και επίπονη εργασία σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν. Τα σημαντικότερα ήταν:

    • -Σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ιδιαίτερα σε Παθολόγους
    • -Παλαιότητα και ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
    • -Παλαιότητα και ανεπαρκής συντήρηση κτηριακών εγκαταστάσεων.

    Στο διάστημα της Διοίκησης της Ν.Μ Αμαλιάδας από εμέ έχουν πραγματοποιηθεί και δρομολογηθεί τα εξής:

    ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

    ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

    Έχουν πραγματοποιηθεί τα παρακάτω αιτήματα προσλήψεων για ιατρούς και λοιπό προσωπικό από την έναρξη του έτους 2020:

    Α/Α

    ΑΙΤΗΜΑ

    ΘΕΣΕΙΣ

    1.

    Προκήρυξη 1237/11-2-2020 ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ

    Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Β΄ 1

    Καρδιολογίας Επιμ. Β΄ 1

    Ακτινολογίας Επιμ. Β΄ 1

    Χειρουργικής Επιμ. Β΄ 1

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    Διορίστηκε ο ιατρός Φουστούκος Παναγιώτης

    2.

    Προκήρυξη 7629/22-9-2020 ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ

    Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Β΄ 1

    Αναισθησιολογίας Επιμ. Β΄ 1

    Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Α΄ 1

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    3.

    Το αριθμ. πρωτ. 2050/09-03-2020 έγγραφο

    Παθολογίας 2

    Ορθοπεδικής 1

    Καρδιολογίας 2

    Ακτινολογίας 1

    Πυρηνικής Ιατρικής 1 και λοιπών ειδικοτήτων

    4.

    Το αριθμ. πρωτ. 2170/12-03-2020 έγγραφο

    Ιατρικό προσωπικό στις ειδικότητες:

    Παθολογίας 4

    Ορθοπεδικής 2

    Καρδιολογίας 3

    Ακτινολογίας 2

    Πυρηνικής Ιατρικής 2 Αναισθησιολογίας 2 Πνευμονολογίας 2 Μικροβιολογίας 1

    Χειρουργικής 2

    5.

    Το αριθμ. πρωτ. 7983/01-10-2020 έγγραφο

    Παθολογίας 2

    Καρδιολογίας 3

    Ορθοπεδικής 2

    Αναισθησιολογίας 2

    Ακτινοδιαγνωστικής 2

    Παιδιατρικής 2

    Χειρουργικής 1

    Αιματολογίας 1

    Πνευμονολογίας 1

    ΩΡΛ 1

    Ουρολογίας 1

    Οφθαλμολογίας 1

    6.

    Προκήρυξη 1067/09-02-2021 ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ

    Επιμελητή Β΄ Εσ. Παθολογίας 1

    Επιμελητή Β΄ Αναισθησιολογίας 1

    Επιμελητών Β΄ Καρδιολογίας 2

    Επιμελητή Β΄ Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας 1

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    7.

    Το αριθμ. πρωτ. 1707/03-03-2021 έγγραφο

    Παθολογίας 2

    Καρδιολογίας 3

    Ορθοπεδικής 2

    Αναισθησιολογίας 2

    Ακτινοδιαγνωστικής 2

    Παιδιατρικής 2

    Χειρουργικής 1

    Πνευμονολογίας 2

    ΩΡΛ 1

    Ουρολογίας 1

    Οφθαλμολογίας 1

    8.

    Το αριθμ. πρωτ. 3322/11-05-2021 έγγραφο

    Χειρουργικής (Επικουρικό) 1

    9.

    Την αριθμ. 6105/10-09-2021 Προκήρυξη

    Καρδιολογίας Επιμ. Α΄ 1

    Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Α΄ 2

    Αναισθησιολογίας Επιμ. Β΄ 1

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    10.

    Την αριθμ. 5064/05-08-2022 Προκήρυξη

    Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Β΄ 1

    Αναισθησιολογίας Επιμ. Β΄ 1

    ΑΓΟΝΗ

    ΑΓΟΝΗ

    11.

    Το αριθμ. πρωτ.7661/08-11-2022 (ορθή επανάληψη) έγγραφο

    Ορθοπεδικής (επικουρικό) 1

    Διορισμός Αθανασόπουλου Δημητρίου

    25-01-2023.

    12.

    Το αριθμ. πρωτ. 7934/17-11-2022 έγγραφο

    Χειρουργικής 1

    Καρδιολογίας 1

    Αναισθησιολογίας 1

    Παθολογίας 2

    ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

    Α/Α

    ΑΙΤΗΜΑ

    ΘΕΣΕΙΣ

    1.

    Το αριθμ. πρωτ. 1990/06-03-2020 έγγραφό

    ΤΕ Νοσηλευτικό προσωπικό 1

    ΤΕ Ακτινολογίας/Ραδιολογίας ή ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών 1

    ΥΕ Βοηθητικό / Υγειονομικό προσωπικό 1

    2.

    Το αριθμ. πρωτ. 2050/09-03-2020 έγγραφο

    ΤΕ Νοσηλευτριών 5

    ΥΕ Τραυματιοφορέων 3

    Βοηθών Θαλάμου 3

    ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού 2

    ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 2

    ΤΕ Πληροφορικής 1

    3.

    Το αριθμ. πρωτ. 2170/12-03-2020 έγγραφο

    Νοσηλευτικό προσωπικό:

    ΤΕ Νοσηλευτριών 10

    ΔΕ Νοσηλευτριών 7

    ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό:

    Τραυματιοφορείς 6

    Βοηθοί Θαλάμου 6

    Καθαριστριών 5

    Τραπεζοκόμων 5

    Γενικών Καθηκόντων 5

    Εργατών 3

    Τεχνικών 3

    (ειδικότητες ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, συντηρητών.)

    Παραϊατρικό προσωπικό:

    ΤΕ Ακτινολογίας-Ραδιολογίας ή ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών 7

    4.

    Το αριθμ. πρωτ. 4002/19-05-2020 έγγραφο

    ΔΕ Τεχνικού ειδικότητας Υδραυλικού 1

    5.

    Το αριθμ. πρωτ. 4292/26-05-2020 έγγραφο

    ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας 2 ΤΕ Νοσηλευτών 5

    ΥΕ Γενικών Καθηκόντων 5

    6.

    Το αριθμ. πρωτ. 4554/03-06-2020 έγγραφο

    ΔΕ Οδηγών 1

    7.

    Το αριθμ. πρωτ. 5193/25-06-2020 έγγραφο

    ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού 2

    8.

    Το αριθμ. πρωτ. 7577/21-09-2020 έγγραφο

    ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας 6

    ΔΕ Προσωπικό Φύλαξης 5

    9.

    Το αριθμ. πρωτ. 7813/28-09-2020 έγγραφο

    ΔΕ Τηλεφωνητών 1

    10.

    Το αριθμ. πρωτ. 7983/01-10-2020 έγγραφο

    ΠΕ Νοσηλευτών/τριών 2

    ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής 2

    ΤΕ Διοικ.-Λογιστικού 2

    ΤΕ Παρασκευαστών 2

    ΤΕ Ραδιολογίας 4

    ΤΕ Νοσηλευτών/τριών 8

    ΔΕ Τηλεφωνητών 2

    ΔΕ Φυλάκων 10

    ΔΕ Ηλεκτρολόγων 1

    ΔΕ Υδραυλικών 2

    ΔΕ Ψυκτικών 1

    ΔΕ Συντηρητών 1

    ΔΕ Μαγείρων 3

    ΥΕ Λαντζέρων 2

    ΥΕ Τραπεζοκόμων 2

    ΥΕ Καθαριστριών 10

    ΥΕ Σιδερωτών 2

    ΥΕ Πλυντών/ντριων 2

    11.

    Το αριθμ. πρωτ. 8093/06-10-2020 έγγραφο

    ΔΕ Τεχνικού Θερμαστών 1

    ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρονικών/ Ηλεκτρονικών 1

    ΔΕ Τεχνικού ειδικότητας Θερμοϋδραυλικων 1

    ΥΕ Γενικών Καθηκόντων/Φυλάκων Νυχτοφυλάκων 1

    12.

    Το αριθμ. πρωτ. 1706/03-03-2021 έγγραφο

    ΠΕ Νοσηλευτικής 2

    ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών / Ηλεκτρικών Μηχανικών 1

    ΤΕ Νοσηλευτικής 8

    ΤΕ Πληροφορικής 2

    ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού 2

    ΤΕ Ιατρικών Εργαστήριων / Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρ. 2

    ΤΕ Ακτινολογίας / Ραδιολογίας 4

    ΔΕ Νοσηλευτικής /

    Β. Νοσηλευτικής 3

    ΔΕ Τηλεφωνητών 2

    ΔΕ (ΙΕΚ) Προσωπικού Ασφαλείας / Φυλάκων / Νυχτοφυλάκων (6α ΔΕ - ΙΕΚ) 10

    ΔΕ Τεχνικού Ειδ. Ηλεκτρολόγων / Ηλεκτροτεχνικών 1

    ΔΕ Τεχνικού Θερμαστών 1

    ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρονικών / Ηλεκτρονικών 1

    ΔΕ Τεχνικού/ ΕΙΔ. Θερμοϋδραυλικων 1

    ΔΕ Υδραυλικών 2

    ΔΕ Διοικητικού / Διοικ. Γραμματέων 2

    ΔΕ Μαγείρων 2

    ΔΕ Προσωπικού Πληροφορικής / Χειριστών Η/Υ 2

    ΔΕ Τεχνικού/Κοπτικής-Ραπτικής 1

    ΥΕ Γενικών Καθηκόντων / Βοηθητικού Υγειον. Προσωπ. / Βοηθών Θαλάμου ή Μεταφορ. Ασθενών ή Νοσοκόμων ή Νεκροτομών – Σαβανωτών ή Τραπεζοκόμων – Λαντζέρηδων – Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων 10

    ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντών -ντριων / Εργατών -τριων 15

    13.

    Το αριθμ. πρωτ. 2995/23-04-2021 έγγραφο

    ΠΕ Νοσηλευτικής 2

    ΤΕ Νοσηλευτικής 10

    ΔΕ Νοσηλευτικής 2

    ΤΕ Επισκεπτών Υγείας 4

    ΔΕ Φυλάκων Ασθενών 7

    ΥΕ Καθαριότητας 10

    ΥΕ Γεν. Καθηκόντων 5

    14.

    Το αριθμ. πρωτ 3176/26-05-2022 έγγραφο σύμφωνα με την αριθμ. 19η /13-04-2022 απόφαση του ΔΣ

    ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας/Πλυντών- ντριων/ Εργατών -τριων 10

    15.

    Το αριθμ. πρωτ 3176/26-05-2022 έγγραφο, σύμφωνα με την αριθμ. 28η /25-05-2022 απόφαση του ΔΣ

    ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας/Πλυντών - ντριων/ Εργατών - τριων 10

    ΔΕ Προσωπικό Ασφαλείας 6

    16.

    Το αριθμ. πρωτ.6491/03-10-2022 έγγραφο

    ΥΕ Προσωπικό καθαριότητας 6

    ΔΕ Προσωπικό Φύλαξης 6

    Το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που έχει προσληφθεί από το έτος 2020, είναι ως εξής:

    ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

    Α/α

    ΕΤΟΣ

    ΚΛΑΔΟΣ/ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

    1.

    2021

    Χειρουργικής

    1

    ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

    Α/Α

    ΕΤΟΣ

    ΚΛΑΔΟΣ/ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

    1.

    2021

    ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό ειδικότητας Μεταφορέων ασθενών

    2

    2.

    2021

    ΔΕ Τεχνικού Ειδικότητας Υδραυλικού

    1

    3.

    2021

    ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού

    1

    4.

    2021

    ΠΕ Φαρμακοποιών

    1

    5.

    2022

    ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών

    1

    ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

    Α/α

    ΕΤΟΣ

    ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

    1.

    2020

    ΤΕ Νοσηλευτικής

    10

    2.

    2020

    ΔΕ Νοσηλευτικής

    7

    3.

    2020

    ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας

    1

    4.

    2020

    ΔΕ Παρασκευαστών

    4

    5.

    2020

    ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών

    3

    6.

    2020

    ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού

    2

    7.

    2020

    ΔΕ Οδηγών

    1

    8.

    2020

    ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

    17

    Συμβάσεις απασχόλησης με Ιδιώτες ιατρούς.

    1. Σύμβαση απασχόλησης με εξωτερικό συνεργάτη ιατρό ειδικότητας Αναισθησιολογίας(2020)
    1. Σύμβαση απασχόλησης με ιδιώτη ιατρό ειδικότητας Καρδιολογίας (2021)
    1. Σύμβαση απασχόλησης με ιδιώτη ιατρό ειδικότητας Χειρουργικής (2022)
    1. Σύμβαση απασχόλησης με ιδιώτη ιατρό ειδικότητας Ορθοπεδικής Επικουρικός (2023)

    ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ

    Η νέα πτέρυγα αποτελείται από το υπόγειο και ισόγειο χώρο 3.136 τ.μ.

    Έχουν πραγματοποιηθεί:

    • -Υποβολή πρότασης του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού Γ.Ν Ηλείας-Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Αμαλιάδας»Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας π/υ233.925,00 ευρώ.
    • -Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας
    • -Ολοκλήρωση της Τηλεφωνικής και Διαδικτυακής Σύνδεση της Νέας Πτέρυγας με το υπάρχων παλιό κτήριο.
    • -Ενέργειες για Μόνωση ταράτσας καθώς από την έναρξη κατασκευής της δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης.

    ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

    • -Ενέργειες για αδειοδότηση από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ για την λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου και Ψηφιακού Τομογράφου.
    • -Παραλαβή φυγόκεντρου.( Τμήματος Αιμοδοσίας)
    • -Σύναψη συμβάσεων για την συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού(ακτινοσκοπικά και αναισθησιολογικά μηχανήματα και Η/Μ εξοπλισμό.
    • -Παραλαβή 3 monitors από την 6η ΥΠΕ

    ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

    Το υπάρχων παλιό νοσοκομείο αποτελείται από 2000 τ.μ. σε κτίρια και 500τ.μ αύλειο χώρο. Έχουν πραγματοποιηθεί:

    • Ένταξη της Ν.Μ Αμαλιάδας σε πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης.

    Ένταξη της πράξης «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ του Γ. Ν. Ηλείας –Ν.Μ Αμαλιάδας» με κωδικό ΟΠΣ 5063530 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

    Ύψους δαπάνης:1.205.924,85 ευρώ, που σημαίνει ότι από τις περίπου 120,000€/έτος που είναι οι ανάγκες του νοσοκομείου για θέρμανση/ψύξη/ηλεκτροδότηση, μετα την αποπεράτωση του έργου όπου θα γίνει απόσβεση σε βάθος 10ετιας της επένδυσης, το νοσοκομείο θα δαπανά μόλις περίπου 20.000€ για τα παραπάνω και το πλεόνασμα θα μπορεί να διατεθεί για επενδύσεις με τελικό αποδέκτη τους ίδιους τους ασθενείς.

    • Βάψιμο, στοκάρισμα και περιποίηση εσωτερικών χώρων
    • Περιποίηση εξωτερικού χώρου της Ν.Μ Αμαλιάδας.
    • Πρόνοια για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (λωρίδα στάθμευσης, ράμπα)

    Εκκρεμεί:

    Η ανάθεση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης σε ανάδοχο μετά την έγκριση του .

    ΔΩΡΕΕΣ

    Α/Α

    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

    ΔΩΡΗΤΗΣ

    ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    ΕΙΔΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

    ΜΟΝΤΕΛΟ

    S/N

    1

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    27/05/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ARMOR ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

    ΕΓΧΥΤΗΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ

    MEDRON AG

    ACCURON CT

    2

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    27/05/2020

    ΑΦΟΙ ΚΟΡΟΝΤΖΗ

    ΚΛΙΒΑΝΟΣ ΞΗΡΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ

    GIMETTE 50

    GIM 35629

    D19090734

    3

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ

    TECHARTMED

    MT 300

    4

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΡΟΦΗΣ

    DERUNGS

    IRIS LED

    5

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΦΟΡΗΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ ΖΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ

    AQUARIUS

    H0605019

    6

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ

    LED Spa

    SUTRON 120

    3630240723

    7

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΤΡΟΧΗΛΑΤΗ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

    HOSPIVAC

    HOSPIVAC 350

    25102

    8

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    20/07/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΜΟΝΙΤΟΡ ΖΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ

    MEDITECH

    MD 908B

    19G240032

    19G240033

    19G240034

    19G240037

    19G240043

    9

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΕΡΓΑΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ INOX

    MAYO

    10

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΕΡΓΑΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ INOX

    FAZZINI

    11

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΔΙΑΦΑΝΟΣΚΟΠΙΟ ΔΙΠΛΟ

    MINS

    MST 4000 II

    20190110000

    12

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΜΕ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟ

    HEART SINE

    SAM PAD 35 OP

    19D900110000

    13

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    20/07/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ

    PRIMEDIC

    AED-M GR

    73946004923

    14

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ INOX

    MIXTA

    MID 2080

    15

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    23/06/2020

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ

    T/S – H-B

    16

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    6/6/2020

    ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε.

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

    DRAEGER

    ATLAN A350/A350 XL

    ASNH-0116

    17

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    6/8/2020

    ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε.

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΕ

    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΟΝΙΤΟΡ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

    BIOCARE

    PATIENT IM 12

    C320030240

    18

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ν. Α.Ε.

    ΦΟΡΗΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ

    MIDRAY

    M8

    19

    Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    17/02/2023

    ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ν. Α.Ε.

    ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΜΕΡΑΣ ΚΑΛΩΔΙΟ 3Μ

    LOGIC HD

    1100230812

    ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

    • Δημιουργία ιστοσελίδας της Ν.Μ Αμαλιάδας ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στις υπηρεσίες του.
    • Ενεργοποίηση του θεσμού της εφημερεύουσας σε κάθε βάρδια προκειμένου να ενημερώνεται η διοίκηση σχετικά με επείγοντα συμβάντα.
    • Επικαιροποίηση Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων
    • Επικαιροποίηση Επιτροπής Φαρμάκου και Φαρμακοεπαγρύπνισης
    • Ορισμός ομάδας Πυροπροστασίας από την οποία συγκροτήθηκαν ομάδες εκπαίδευσης του προσωπικού με αντικείμενο την Πυροπροστασία και Πυρασφάλεια στο χώρο εργασίας.
    • Ορισμός υπευθύνου Διοικ. Υπαλλήλου Λίστας Χειρουργείου.
    • Ορισμός Επιτροπής Εκπαίδευσης με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού σε διάφορα θέματα και αντιμετώπισης περιστατικών.
    • Κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου Διαδικασιών της Ν.Μ Αμαλιάδας
    • Κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου αντιμετώπισης covid-19.
    • Κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ
    • Κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ
    • Προμήθεια και εγκατάσταση νέου τηλεφωνικού κέντρου, τηλεφωνική παραμετροποίηση του δικτύου και προμήθεια τηλεφωνικών συσκευών.
    • Προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού ο οποίος περιλαμβάνει 60ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας και 5 φορεία μεταφοράς ασθενών σύγχρονων προδιαγραφών.

    Επιμόρφωση/εκπαίδευση προσωπικού:

    • Εκπαίδευση Επικουρικού Νοσηλευτικού Προσωπικού(2020)
    • Εκπαίδευση προσωπικού σε μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση COVID-19(2020)
    • Εκπαίδευση προσωπικού σε πρώτες βοήθειες σε οξύ περιστατικά(2022)
    • Εκπαίδευση προσωπικού του Ακτινολογικού Τμήματος στον Αξονικό Τομογράφο και στον Ψηφιακό Τομογράφο.(2021)
    • Ενέργειες για εκπαίδευση Ακτινολόγου Ιατρού στο Νοσοκομείο του Ρίο(2022).
    • Εκπαίδευση προσωπικού στην πυρόσβεση σε περίπτωση πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική(2023).

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

    Οι δαπάνες του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Αμαλιάδας ανά κατηγορία εξόδων διαμορφώθηκε ως εξής:

    Δαπάνες ανά κατηγορία

    2020

    2021

    2022

    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

    252.355,55

    188.218,88

    165.234,72

    ΦΑΡΜΑΚΟ

    369.931,84

    229.072,11

    200.745,71

    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ

    142.906,01

    114.518,23

    137.446,81

    ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

    545.409,97

    521.078,00

    434.545,49

    ΥΠΗΡΕΣΙΑ

    251.335,39

    211.784,58

    268.777,92

    ΛΟΙΠΑ

    314.085,91

    414.906,91

    466.092,89

    ΣΥΝΟΛΟ

    1.461.603,69

    1.608.010,50

    1672.843,54

    Τα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν ως εξής:

    2020

    2021

    2022

    ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ

    5.406.419,58

    5.470.656,05

    5.707.294,91

    ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ

    3.435.461,07

    3.851.365,56

    3.936.278,20

    ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΟΠΥΥ

    739.315,09

    1.023.866,94

    1.577.004,00

    ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

    308.191,02

    233.282,92

    156.697,19

    ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

    1.441.556,78

    1.465.966,35

    2.337.748,46

    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ COVID-19

    • Διαμόρφωση και χωροθέτηση κλινικής με 9 κρεββάτια για την αντιμετώπιση ασθενών με covid-19 .
    • Προμήθεια και τοποθέτηση οικίσκου στον προαύλιο χώρο για την λήψη επιχρισμάτων
    • Προμήθεια και τοποθέτηση οικίσκου στον προαύλιο χώρο για παραμονή ασθενών
    • Προμήθεια και τοποθέτηση οικίσκου στον προαύλιο χώρο για τους φύλακες.
    • Προμήθεια και τοποθέτηση εξωτερικών τουαλετών στον προαύλιο χώρο
    • Εφαρμογή μέτρων προστασίας των εργαζομένων και ασθενών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ.
    • Εκπαίδευση προσωπικού στην αντιμετώπιση του Covid-19.

    Από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν γίνει:

    PCR test= 19.074 εκ των οποίων 4.943 θετικά.

    Rapid test= 16.161 εκ των οποίων 2.395 θετικά.

    ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

    Έχουν λειτουργήσει 3 εμβολιαστικές γραμμές PFIZER ενηλίκων:55.875 εμβολιασμοί.

    1 εμβολιαστική γραμμή PFIZER παιδιατρική:1660 εμβολιασμοί

    1 εμβολιαστική γραμμή JHONSON:4.933 εμβολιασμοί.

    1 εμβολιαστική γραμμή PFIZER BA4/5:1196 εμβολιασμοί

    1 εμβολιαστική γραμμή PFIZER BA1:111 εμβολιασμοί.

    Σύνολο εμβολιασμών:63.775 εμβολιασμοί.

    Σύνολο μονάδων αίματος για τα έτη 2020,2021,2022: περίπου 3700 μονάδες.

    Με την πλήρη ολοκλήρωση της θητείας μου παραδίδω την Ν.Μ Αμαλιάδας μετά από 3 έτη αφιέρωσης ουσιαστικού χρόνου στα καθήκοντα μου και όχι στην δημιουργία επικοινωνιακών σχέσεων, με επίπονη, καθημερινή προσπάθεια, σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που την παρέλαβα παρόλο που κάποια προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας είχαν δρομολογηθεί προς την επίλυση τους και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο.

    Ένα σημαντικό πρόβλημα που είχα επισημάνει διαρκώς και προς εκεί πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειες τους οι επόμενες διοικήσεις και τοπικοί φορείς είναι η ένταξη της Ν.Μ. Αμαλιάδας σε άγονη προβληματική περιοχή ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας να έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς όπως φαίνεται από τα παραπάνω παρόλες τις συνέχεις προκηρύξεις δεν έδειχναν προτίμηση.

    Η εμφάνιση του COVID-19 δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Ν.Μ Αμαλιάδας, καθώς ήταν το πρώτο νοσοκομείο της χώρας που βρέθηκε αντιμέτωπο στην αρχή της πανδημίας με τον κορονοϊό, παρόλα αυτά σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση κανείς από τους εργαζόμενους δεν νόσησε για ενάμιση(1,5) χρόνο, αποτέλεσμα της εναρμόνισης με τις οδηγίες, του επαγγελματισμού του προσωπικού και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος.

    Στην συνέχεια ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού και των ιατρών μετακινήθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο του νομού την Ν.Μ Πύργου προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία του Κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού με εντολή του προηγούμενου διοικητή προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρόλες τις αντιρρήσεις και την υπόδειξη ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην αποδυνάμωση του προσωπικού. Μετά από επίπονες προσπάθειες μας, επέστρεψαν 20 άτομα από το προσωπικό και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα όπου παραμένουν εκεί αρκετοί εργαζόμενοι που ανήκουν στην Ν.Μ Αμαλιάδας.

    Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ν.Μ Αμαλιάδας για την συνεργασία, ακόμα και οι διαφωνίες αποτελούν μια μορφή επικοινωνίας και οδηγούν σε παραγωγικά αποτελέσματα. Κρατάω τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του και ιδιαίτερα την Διοικητική Διευθύντρια κα Κοτσαύτη Σοφία και την κα Κοτσαύτη Αλεξία για την εξαιρετική καθημερινή συνεργασία που είχαμε, που μοιραστήκαμε σ’ αυτό το ταξίδι κοινό όραμα και πορεία, και την στήριξη τους στις πολύ δύσκολες στιγμές που περάσαμε.

    Επίσης ευχαριστώ και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Καρβέλη Ιωάννη για την στήριξη του καθώς και το

    Υπουργείο Υγείας για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που έδειξε στο πρόσωπο μου.

    Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια, δύναμη και πρόοδο σε όλους.

    Με εκτίμηση

    Αγγελάκου Π. Ειρήνη

    BSc(hons), MSc, MSc"

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch