Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 10:24

Αύριο η κανονική λειτουργία των Λουτρών Καϊάφα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τρέχουν οι διαδικασίες για να λειτουργήσουν άμεσα τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα στη Ζαχάρω, μετά την σχετική αδειοδότηση που υπέγραψε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ήδη ολοκληρώνεται η πρόσληψη του προσωπικού και το αργότερο αύριο θα λειτουργήσει το υδροθεραπευτήριο.

Το ενδιαφέρον του κοινού ακόμα και τώρα είναι πολύ μεγάλο και αναμένεται μεγάλη προσέλευση απο την πρώτη στιγμή.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 14:40

Σχετικά Άρθρα

  • 5ος Kaifas Run: Στη Λίμνη Καϊάφα Ζαχάρως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου
    5ος Kaifas Run: Στη Λίμνη Καϊάφα Ζαχάρως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

    Ο αθλητικός όμιλος Ολυμπιακού Ζαχάρως, ο Σύλλογος «Ποδηλάτες Ζαχάρως» και οι Δρομείς Υγείας Ζαχάρως με την υποστήριξη του Δήμου Ζαχάρως, της Εταιρείας Ακινήτων δημοσίου – ΕΤΑΔΑ.Ε. και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ,διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου.

    KAIAFARUN2024

    στη Λίμνη Καϊάφα Ζαχάρως

    την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 9:30π.μ.

    5o kaiafas run 24 3

    Η διοργάνωση είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα και έχει σκοπό την διάδοση και προβολή του αθλητισμού.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια αγωνιστική διαδρομή 10 χιλιομέτρων και μια συμβολική 2 χιλιομέτρων.

    Α. 10.000μ για ενήλικες δρομείς

    Ώρα εκκίνησης 10.00π.μ.

    Κατηγορίες (ανδρών και γυναίκων)

    A1 – 18-30 ετών
    A2 – 31- 50
    Α3 – 51 και άνω

    Θα βραβευτούν οι τρείς πρώτοι αθλητές / τρεις κάθε κατηγορίας.

    Θα δοθούν μετάλλια σε αυτούς που θα τερματίσουν.

    Β. 2.000μ

    Ώρα εκκίνησης 10.05π.μ.

    Τα 2000μ δεν είναι ανταγωνιστικού χαρακτήρα.
    Η συμμετοχή είναι για όλες τις ηλικίες, για αυτούς που θέλουν να τρέξουν την απόσταση, αλλά και για αυτούς που θέλουν να την περπατήσουν.
    Δεν υπάρχουν κατηγορίες και κατάταξη σε αυτή την απόσταση.
    Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε αυτούς που θα ολοκληρώσουν την απόσταση.

    Σημείωση: 1.Η συμμετοχή ανηλίκων στα 2000μ γίνεται με συνοδεία και ευθύνη των γονέων τους.

    Σημείωση: 2. Μετάλλια θα δοθούν σε όλους όσους τερματίσουν

    5o kaiafas run 24 2

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

    Ο αγώνας γίνεται σε μια περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά στις όχθες της Λίμνης Καϊάφα. Οι διαδρομή είναι επίπεδη– χωμάτινη,σε δρόμους χωρίς κυκλοφορία αυτοκινήτων.

    Υπάρχει ορατότητα για θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν τους δρομείς να αγωνίζονται.

    Εκκίνηση και τερματισμός του αγώνα είναι οι εγκαταστάσεις του σκι, στο νησάκι της λίμνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΕΤΑΔ: Ματαίωσε το διαγωνισμό για την παραχώρηση του θαλασσίου σκι, ... "λόγω νεότερων δεδομένων για την αξιοποίηση του"
    ΕΤΑΔ: Ματαίωσε το διαγωνισμό για την παραχώρηση του θαλασσίου σκι, ...

    Άλλαξαν τα δεδομένα της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων θαλασσίου σκι στη λίμνη Καϊάφα και ματαιώθηκε ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο.

    Όπως γίνεται αντιληπτό τα "παγωμένα" έργα από τη μια και η εξέλιξη αυτή στην τουριστική αξιοποίηση του Καϊάφα, μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν σε ένα φιλέτο που οπουδήποτε αλλού στον κόσμο θα είναι αξιοποιηθεί στο μέγιστο.

    Τέτοιες εγκαταστάσεις, με μια μεγάλη λίμνη με τεράστιες δυνατότητες δίπλα στην θάλασσα με ένα βουνό δίπλα και πνιγμένη στο πράσινο σπανίζουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως...

    Ευτυχώς δηλαδή που λειτουργεί και το υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών...

    Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ

    Στην ανακοίνωση που υπογράφει η Διευθύνουσα Σύμβουλος Ηρώ Χατζηγεωργίου αναφέρονται τα εξής:

    "Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. λόγω νεότερων δεδομένων σχεδιασμού και της βέλτιστης αξιοποίησης του ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα, αποφασίζει να ματαιώσει το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε με την υπ’ αριθμ. 6088/15.05.2024 Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού, για την εκμίσθωση ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα με δικαίωμα χρήσης του υδάτινου στοιχείου του διαύλου για τη διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι".

  • Π.Ε. Ηλείας: Καθαρισμός της διώρυγας - διαύλου της Λίμνης Καϊάφα - Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας των πολιτών και του περιβάλλοντος
    Π.Ε. Ηλείας: Καθαρισμός της διώρυγας - διαύλου της Λίμνης Καϊάφα - Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας των πολιτών και του περιβάλλοντος

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Δήμαρχο Ζαχάρως, Κώστα Μητρόπουλο

    Ευρύτατος καθαρισμός της διώρυγας - διαύλου της Λίμνης Καϊάφα που ήταν επιχωμένη από άμμο (καθαρισμός και εκβάθυνση) πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Ζαχάρως.

    Τις εργασίες παρακολούθησαν δια ζώσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος συμφωνώντας ότι η παραπάνω παρέμβαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η διώρυγα – δίαυλος ήταν επιχωμένη από άμμο, δεν υπήρχε επικοινωνία της λίμνης του Καϊάφα με την θάλασσα και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή με αγροτικές εκτάσεις και εν γένει περιοχές με ανεπτυγμένες ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

    Έτσι, ήταν επιτακτική η διενέργεια επείγουσας παρέμβασης για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των υδάτων, την εκτόνωση των συσσωρευμένων υδάτων της λίμνης του Καϊάφα με την θάλασσα, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών από πλημμυρικά φαινόμενα.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης τόνισε: «Η συνεργασία μας με τον δήμο Ζαχάρως έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού ο καθαρισμός του διαύλου της Λίμνης Καΐαφα κρίθηκε ως ένα εξόχως σημαντικό έργο κυρίως για την προστασία των πολιτών από πλημμυρικά φαινόμενα. Πλέον, με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, όχι μόνο αναδεικνύεται ξανά ένα σπάνιας ομορφιάς σημείο της Ηλείας μας αλλά πρωτίστως, θωρακίζεται η περιοχή και προστατεύονται οι αγροτικές καλλιέργειες και οι περιουσίες των συμπολιτών μας».

    Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος σημείωσε πως: «Οι εργασίες διάνοιξης του διαύλου, επιλύουν το γνωστό πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή, οι παρεμβάσεις στην οποία, από την Π.Δ.Ε με τη συνεργασία του δήμου Ζαχάρως, έχουν πολλαπλά οφέλη. Προστατεύουν έναν από τους δυο σπουδαίους υδροβιότοπους της Ηλείας, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ζαχάρως και των γύρω οικισμών, και θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα οι αγροτικές καλλιέργειες που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα».

    Τέλος, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος ανέφερε πως «Ο Δήμος Ζαχάρως εξασφάλισε τις αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και του φορέα διαχείρισης, ώστε να υλοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης του διαύλου της Μπούκας του Καϊάφα. Οι εργασίες εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των υδάτων και θωρακίζουν την αντιπλημμυρική προστασία τής ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως και του Ξηροχωρίου. Διασφαλίζονται οι αγροτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οι περιουσίες των πολιτών. Ένα διαρκές πρόβλημα βρίσκει λύση μέσα από συντονισμένες προσπάθειες τον αρμόδιων υπηρεσιών, όπως ο Δήμος Ζαχάρως, η Περιφέρεια και ο φορέας διαχείρισης. Επιδιώκουμε τη συνεργασία για το μέγιστο αποτέλεσμα, σεβόμενοι το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία».

    koro dior kaiafa 2

    koro dior kaiafa 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ξεκίνησε η λειτουργία τους - Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες
    Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ξεκίνησε η λειτουργία τους - Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες

    Άνοιξαν τις πύλες τους για το κοινό τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα, το προηγούμενο Σάββατο, εγκαινιάζοντας την φετινή ιαματική περίοδο, που ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου, με την ελπίδα και την εκτίμηση ότι θα είναι μια καλή και με αυξημένη επισκεψιμότητα σεζόν.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, με τους συνεργάτες του και τον διευθυντή των εγκαταστάσεων Δημήτρη Κάνιστρα υποδέχτηκαν τους πρώτους επισκέπτες που έσπευσαν να ξεκινήσουν τα ιαματικά τους μπάνια.

    «Η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα για το 2024 μόλις εκκίνησε. Με χαρά υποδεχτήκαμε τους πρώτους λουόμενους. Τα λουτρά ανοίγουν τις πόρτες τους σε κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να απολαύσει τις θεραπευτικές κι ευεργετικές ιδιότητες του νερού της περιοχής μας, οι οποίες είναι γνωστές από την αρχαιότητα» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος στην πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των λουτρών, και συνέχισε: «Ταυτόχρονα, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελώντας πόλο έλξης των επισκεπτών. Ως Δημοτική Αρχή Ζαχάρως, εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας με το γεγονός αυτό, καθώς και με τη συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Καϊάφα. Προσδοκούμε την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και τη μεγιστοποίηση του χρονικού διαστήματος λειτουργίας των λουτρών».

    Loutra Kaiaf 2

    Loutra Kaiaf 3

  • KAIAFAS BATTLE 2024: Aκυρώνεται το παγκόσμιο κύπελλο θαλάσσιου σκι
    KAIAFAS BATTLE 2024: Aκυρώνεται το παγκόσμιο κύπελλο θαλάσσιου σκι

    Μετά από δύο συνεχόμενα έτη επιτυχημένης διεξαγωγής, ο αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου Θαλάσσιου Σκι, KAIAFAS BATTLE, η κορυφαία διοργάνωση στην Ελλάδα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αθλητισμού και προσελκύει δεκάδες αθλητές από περισσότερες από 30 χώρες μεταξύ των οποίων Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Πρωταθλητές του θαλασσίου σκι, καθώς και χιλιάδες επισκέπτες και διεξάγεται στη μοναδικού φυσικού κάλλους λίμνη Καϊάφα στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας, φέτος ακυρώνεται και δεν θα διεξαχθεί, όπως αναφέρει και το protothema.gr.

    Από το έτος 2010 και σταθερά κάθε χρόνο, η Ε.Τ.Α.Δ. εξέδιδε σε ετήσια βάση πράξη παραχώρησης της χρήσης της λίμνης Καϊάφα στην εταιρεία «ΑΛΙΑΡΤΟΣ Α.Ε.», η οποία, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και τον Όμιλο Θαλασσίου Σκι Μουρικίου, διοργάνωνε τον αγώνα KAIAFAS BATTLE ο οποίος συμπεριλαμβανόταν στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, προσελκύοντας τους καλύτερους αθλητές από περισσότερες από 30 χώρες, καθώς θεωρούνταν ο πιο συναρπαστικός αγώνας θαλασσίου σκι. Αντίστοιχη ήταν και η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, η οποία είχε αγκαλιάσει τον αγώνα, τους αθλητές και τους χιλιάδες επισκέπτες.

    Φέτος, μετά από καθυστερήσεις της Ε.Τ.Α.Δ. για την παραχώρηση της χρήσης της λίμνης Καϊάφα, κατέστη αδύνατη η διοργάνωση του KAIAFAS BATTLE, με αποτέλεσμα την ακύρωση του.

    O αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου Θαλασσίου Σκι KAIAFAS BATTLE, προβαλλόταν με μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ σε 170 χώρες του κόσμου και συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους αγώνες στο καλεντάρι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr μια διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα σε φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της λίμνης στο θαλάσσιο σκι,

  • Π.Ε. Ηλείας: Δικαίωση Ν. Κοροβέση για την λίμνη Καϊάφα
    Π.Ε. Ηλείας: Δικαίωση Ν. Κοροβέση για την λίμνη Καϊάφα

    Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για τη χρήση του υδάτινου στοιχείου του διαύλου για τη διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι

    Καρπούς απέδωσε η προσπάθεια και η συνεχής πίεση που άσκησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης προς την ΕΤΑΔ για την λίμνη Καϊάφα, αφού το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την εκμίσθωση ακινήτου με δικαίωμα χρήσης του υδάτινου στοιχείου του διαύλου για τη διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι.

    Ο κ. Κοροβέσης με διαδοχικές επιστολές αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία με τα στελέχη της Εταιρείας, έκανε γνωστή την ανάγκη αλλά και την σημασία που έχει για την περιοχή η χορήγησης άδειας για την χρήση των χώρων και του υδάτινου στίβου της λίμνης Καϊάφα και η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί δικαίωση τόσο των δικών του προσπαθειών όσο και όλων των Ηλείων πολιτών που όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο της λίμνης και να το αξιοποιήσουν για αθλητικές δραστηριότητες.

    H εκμίσθωση των εγκαταστάσεων εντός του Υποκαταστήματος της ΕΤΑΔ «Ιαματική Πηγή Καΐάφα» είναι επιφανείας 206, 40 τμ. περίπου. Ο Μισθωτής θα δικαιούται να κάνει χρήση του διαύλου έμπροσθεν του μισθίου εντός του υδάτινου στοιχείου της Λίμνης Καϊάφα Ηλείας, εμβαδού 53.836 τμ κατά προσέγγιση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 21 του Ν. 5092/2024 και εν γένει της σχετικής με τον αιγιαλό, παραλία και το υδάτινο στοιχείο νομοθεσία.

    Όσον αφορά την χρήση, επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι, εφόσον επιτρέπεται από τις προβλεπόμενες χρήσεις και τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του ακινήτου και ληφθούν τυχόν προβλεπόμενες εκ της οικείας νομοθεσίας άδειες.

    koro kaiafas diak 2

    Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 12 μήνες, για το διάστημα από 01.08.2024 έως 31.07.2025. Σε περίπτωση και μόνο που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης έως 1.8.2024, η έναρξη της μίσθωσης μπορεί να αρχίζει και μετά την ημερομηνία αυτή και να λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία του επόμενου έτους.

    Η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων συμμετοχής είναι έως την 28 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00.

    «Αποτελεί δικαίωση που – έστω και τώρα – η ΕΤΑΔ αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας και τελικά προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την εκμίσθωση ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα με δικαίωμα χρήσης του υδάτινου στοιχείου του διαύλου.

    Με διαδοχικές επιστολές όσο και με τηλεφωνική επικοινωνία προσπάθησα να πείσω τα στελέχη της εταιρείας για την σημασία της χορήγησης άδειας για αθλητικές δραστηριότητες στη λίμνη που κάθε χρόνο προσελκύουν αθλητές, προπονητές, συνοδούς και επισκέπτες με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τοπική οικονομία και να προβάλλεται η περιοχή μας εντός και εκτός συνόρων.

    Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε την μην παραχώρηση άδειας για φέτος αφού μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρέωνε σε οικονομική κατάρρευση αλλά και σε δυσφήμιση την περιοχή και είμαστε ικανοποιημένοι που πλέον, οι προσπάθειες μας απέδωσαν καρπούς.

    Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Ηλείων πολιτών», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοροβέσης: Δώστε άμεσα λύση με την λίμνη Καϊάφα
    Κοροβέσης: Δώστε άμεσα λύση με την λίμνη Καϊάφα

    Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου

    Επιστολή μέσω της οποίας ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της χορήγησης άδειας για την χρήση των χώρων και του υδάτινου στίβου στην λίμνη του Καϊάφα, απέστειλε προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

    Με την παρέμβασή του, ο κ. Κοροβέσης, τονίζει πως η λίμνη τα τελευταία χρόνια μέσω των αγώνων θαλάσσιου σκι, προσελκύει αθλητές, προπονητές, συνοδούς αλλά και επισκέπτες, οι οποίοι ενισχύουν την τοπική οικονομία και συμβάλλουν στην προβολή της περιοχής σε όλο τον πλανήτη.

    Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, σημειώνει πως ενδεχόμενη άρνηση της χορήγησης άδειας, θα υποχρεώσει σε οικονομική κατάρρευση αλλά και σε δυσφήμιση την περιοχή, γι΄ αυτό και καλεί την ΕΤΑΔ να δώσει άμεσα λύση.

    Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, προς την ΕΤΑΔ:

    «Θέμα: Χορήγηση βεβαίωσης χρήσης χώρου

    Σε συνέχεια της από 27-3-2024 επιστολής, επανέρχομαι με το παρόν έγγραφο λόγω της αναγκαιότητας τους αιτήματος μας.

    Ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας δέχομαι συνεχείς οχλήσεις από επαγγελματίες της εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων καθώς και τοπικούς εμπόρους σχετικά με την διάθεση χρήσης της λίμνης του Καϊάφα.

    Τα τελευταία χρόνια η λίμνη του Καϊάφα κατακλύζεται από αθλητές του θαλάσσιου σκι που προπονούνται και αγωνίζονται σε αυτή αλλά και από συνοδούς και συγγενείς τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στον τομέα της εστίασης, των καταλυμάτων και του εμπορίου γενικότερα.

    Δυστυχώς όμως για την φετινή χρονιά ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρρευσης της περιοχής είναι προ των πυλών καθώς ειδικά στον χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων και των καταλυμάτων αναμένεται μεγάλη ακύρωση κρατήσεων από τους αθλητές και τους συνοδούς τους που στην ουσία συντηρούν οικονομικά πολλές τοπικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια. Φυσικά μεγάλη απώλεια εσόδων αναμένεται και σε όλες στις άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τις δράσεις στην λίμνη του Καϊάφα.

    Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση που στην ουσία επέρχεται στην περιοχή αυτή καθίσταται αναγκαία και άμεση η χορήγηση χρήσης των χώρων και του υδάτινου στίβου στην λίμνη του Καϊάφα.

    Δώστε λύση άμεσα…

    Με εκτίμηση,

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

    Νικόλαος Κοροβέσης».

    (Δελτίο Τύπου)

    Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Ν. Κοροβέσης για ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας και αξιοποίηση Καϊάφα
     Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Ν. Κοροβέσης για ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας και αξιοποίηση Καϊάφα

    «Ο συντονισμός και η επικοινωνία είναι διαρκής»

    Απαντήσεις για δύο σημαντικά θέματα της Ηλείας έδωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, σχετικά με την αξιοποίηση του Καϊάφα και την ετοιμότητα για τις δασικές πυρκαγιές, ενόψει και αντιπυρικής περιόδου.

    Ο κ. Κοροβέσης, σε επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Νικολάου Κοτρωνιά, σχετικά με την ετοιμότητα για τις δασικές πυρκαγιές, ενημέρωσε πως η Π.Ε. Ηλείας έχει ήδη προβεί στην διενέργεια ημερίδας (21/04) με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ την επόμενη ημέρα συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) (22/04). «Τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα αφορούν αρχικά τους καθαρισμούς που έχει κάνει η Διεύθυνση Δασών Ηλείας σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και άλλες περιοχές συνολικού εμβαδού 6.747 στρεμμάτων. Έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη ως πιλοτικό πρόγραμμα στην Σμέρνα ενώ έχουν εγκριθεί και εντάσσονται μελέτες βελτίωσης και συντήρησης αντιπυρικών λωρίδων. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συντήρηση των μηχανημάτων που συμμετέχουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενώ υπάρχει και σχέδιο έτοιμο προς υλοποίηση για τις δράσεις αυτές» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    korovesis fotia1

    Επιπλέον, αναφέρθηκε στο έγγραφο που έχει αποσταλεί προς το αρμόδιο Υπουργείο για πυροσβεστικά εναέρια μέσα και για την ομάδα ΕΜΟΔΕ, στον έλεγχο των πυροσβεστικών κρουνών και δεξαμενών όπως και στους καθαρισμούς σε οδικό δίκτυο, τάφρους και όπου κρίνεται αναγκαίο. «Ο συντονισμός και η επικοινωνία είναι συνεχής με την διεξαγωγή ενημερώσεων των εμπλεκόμενων φορέων και με την συνεδρίαση των συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας. Είναι συνεχής η επικοινωνία κυρίως με την πυροσβεστική υπηρεσία. Επίσης τα υφιστάμενα σχέδια έχουν επικαιροποιηθεί» κατέληξε ο κ. Κοροβέσης.

    Καϊάφας: Χρηματοδότηση μόνο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

    Την ιδιαιτερότητα της χρηματοδότησης για την αξιοποίηση του Καϊάφα επισήμανε ο κ. Κοροβέσης, απαντώντας σε επερώτηση του Περ. Συμβούλου Κώστα Διαμαντόπουλου, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί ο Καϊάφας δεν αφορούσε τη Διαχειριστική Αρχή, αλλά το ΕΠΑνΕΚ το οποίο αποτελεί τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας. « Προφανώς, σχετική ανωριμότητα το έθεσε εκτός προγράμματος και απεντάχθηκε. Η Διαχειριστική Αρχή δεν δύναται να χρηματοδοτήσει περιοχή χαρακτηρισμένη Natura. Αυτό είναι εφικτό μόνο από χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος» απάντησε ο κ. Κοροβέσης και υπογράμμισε τις ενέργειες που είχε κάνει ο ίδιος, στην προηγούμενη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Συγκεκριμένα, είχε κάνει επαφές με την τότε διευθύντρια της ΕΤΑΔ όπου συζητήθηκε η ένταξη του Καϊάφας στα ειδικά χωροταξικά σχέδια για τον τουρισμό , η έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το business plan του Καϊάφα-κατόπιν πιέσεων της Περιφερειακής Αρχής και βουλευτών της Ηλείας, όπως και αξιοποίηση του Παρά Θιν’ Αλός και της ευρύτερης περιοχής.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο