Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 11:56

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών "Αλεξανδροπούλου" ταξίδεψαν στην Αγγλία...

Γράφτηκε από τον
Ad Slot
Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών "Αλεξανδροπούλου" πραγματοποίησαν τον περασμένο Ιούλιο μια ακόμη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε από το 2010.
Δεκαπέντε μαθητές από τη Ζαχάρω και τη Νέα Φιγαλεία είχαν την ευκαιρία να περάσουν 8 ημέρες στο μοναδικό Christ’s Hospital School, ένα σχολείο που θυμίζει σκηνικό ταινίας Harry Potter! Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομηλίκους τους από διάφορες χώρες του κόσμου όπως Ιαπωνία, Ισπανία, Μεξικό, Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Ρωσία και να εξασκήσουν την Αγγλική γλώσσα στο φυσικό της περιβάλλον.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδο τους και είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις προφορικές και ακουστικές τους δεξιότητες συμμετέχοντας σε διάφορα εκπαιδευτικά project αλλά και σε διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως αθλήματα, βραδιές ντίσκο , fashion shows, murder mysteries κλπ. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Λονδίνο και αρκετά από τα διάσημα αξιοθέατά του, το γραφικό Κέιμπριτζ με τα 32 κολλέγια και την Αγγλική εξοχή στο Horsham.
Ήταν μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των μαθητών που είχαν τη δυνατότητα συμμετέχουν. Καθώς η ξένη γλώσσα δεν αποτελεί ένα απλό μάθημα αλλά ένα πολύτιμο εφόδιο ζωής, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών "Αλεξανδροπούλου" προσπαθούν να προσφέρουν στους μαθητές τους πολλαπλές ευκαιρίες βιωματικής εκμάθησης που είναι πιο ευχάριστη και αποτελεσματική!
Alexandropoulou2
Alexandropoulou3
Alexandropoulou4
Alexandropoulou5
Alexandropoulou6
Alexandropoulou7
Alexandropoulou8
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 15:05

Σχετικά Άρθρα

  • Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αλεξανδροπούλου σε Ζαχάρω - Ν. Φιγαλεία
    Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αλεξανδροπούλου σε Ζαχάρω - Ν. Φιγαλεία

    Η συνέπεια, η οργάνωση, η υπευθυνότητα, οι σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης και η έμφαση στη βιωματική μάθηση, αποτελούν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των κέντρων ξένων γλωσσών της Ασημίνας Αλεξανδροπούλου στην Ζαχάρω και τη Νέα Φιγαλεία. Εκεί που οι μαθητές όλων των ηλικιών μπορούν να μάθουν να μιλούν σωστά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους μέσα από τη συμμετοχή σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.

    Η Ασημίνα Αλεξανδροπούλου αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. Δύο χρόνια αργότερα, αφού είχε ήδη αρκετή προϋπηρεσία στη διδασκαλία της Αγγλικής, επέστρεψε στη Ζαχάρω όπου και δημιούργησε το πρώτο της κέντρο ξένων γλωσσών . Το 2012 ακολούθησε και το δεύτερο στη Νέα Φιγαλεία.

    Από την πρώτη επίσκεψη στους χώρους των δυο εκπαιδευτηρίων γίνεται αντιληπτή από τον μαθητή και τον γονέα η αγάπη και το ενδιαφέρον τόσο για την αποτελεσματική διδασκαλία της ξένης γλώσσας, όσο και για τα ίδια τα παιδιά.

    Αυστηρά ολιγομελή τμήματα έως οκτώ άτομα, σε πολύ προσεγμένο για τους μαθητές περιβάλλον και καταρτισμένο προσωπικό, είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχία.

    Aleksandropoulou 15

    Η συμμετοχή των μαθητών σε πανελλαδικά πρότζεκτ, σε εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό και σε προγράμματα αλληλογραφίας στα Αγγλικά και Γαλλικά καθιστά την εκμάθηση της γλώσσας πιο αποτελεσματική καθώς γίνεται με βιωματικό τρόπο. Επιπλέον η χρήση της τεχνολογίας και του εκπαιδευτικού παιχνιδιού συντελούν στο να γίνει η μαθησιακή διαδικασία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και διασκεδαστική.

    Στα "σχολεία " της Ασημίνας, όπως εκείνη προτιμά να τα αποκαλεί, οι εκπαιδευτικοί δεν παραβλέπουν τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό ρόλο που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, παρακινώντας τους μαθητές να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση.

    Στόχος τους είναι, όχι μόνο να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τις ξένες γλώσσες σε συνθήκες καθημερινής επικοινωνίας, πέρα από τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ολόπλευρη ανάπτυξη τους ως άτομα.

    Στα Κ.Ξ. Γλώσσών Αλεξανδροπούλου εκτός των άλλων παρέχονται εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών και συστήματα διδασκαλίας της Αγγλικής για παιδιά με διάφορες δυσκολίες μάθησης.

    Η διαρκής επιμόρφωση των διδασκόντων είναι άλλο ένα σημείο που δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα. Η ίδια, θεωρώντας πολύτιμη τη δια βίου μάθηση, παρακολουθεί ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Γραπτού και Προφορικού Λόγου, μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και έχει επίσης πιστοποιηθεί από το ΚΔΒΜ του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη διδασκαλία ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες.

    «Έχουμε μεράκι για τη δουλειά μας και αγάπη για τα παιδιά, γι’ αυτό και θέτουμε συνεχώς το πήχη όλο και πιο ψηλά» δηλώνει εμφατικά η ίδια.

    Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Ζαχάρω

    Aleksandropoulou2

    Aleksandropoulou3

    Aleksandropoulou4

    Aleksandropoulou5

    Aleksandropoulou6

    Aleksandropoulou7

    Aleksandropoulou8

    Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αλεξανδροπούλου στη Ν. Φιγαλεία

    Aleksandropoulou 10

    Aleksandropoulou 11

    Aleksandropoulou 13

    Aleksandropoulou 14

    Aleksandropoulou 12

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο