Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 08:34

Η παράταξη Αϊβαλή νικήτρια στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

H παράταξη του νυν προέδρου του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή ήταν η νικήτρια της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα. Στις κάλπες προσήλθαν 1.705 μέλη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Η παράταξη Αϊβαλη πήρε ποσοστό 45% και η Δημοκρατικη Κινηση Μηχανικων που στηριχθηκε από την ΝΔ ήλθε δεύτερη με ποσοστό 29,3%.

Αναλυτικά έλαβαν:

Συγκεκριμένα η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών Δυτ. Ελλάδας, με επικεφαλής τον Βασίλη Αϊβαλή έλαβε 770 ψήφους όταν το 2016 είχει 609 ψήφους!

Δεύτερη ήλθε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τσώνη λαμβάνοντας 499 ψήφους (Η ΔΚΜ το 2016 πήρε 447).

Η Ενωτική Αριστερή Κϊνηση "ΕΑΚ" με επικεφαλής την Ουρανία Πάλμου πήρε 172 ψήφους.

Η "Πανεπιστημονική" με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσοβιτσάνο 121 ψήφους

Η "Κοινότητα Μηχανικών" με επικεφαλής τον Σταύρο Πνευματικάκη έλαβε 75 ψήφους

Η "ΕΛΕΜ" Ελέυθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί με επικεφαλης την Αγγελική Πολίτου έλαβε 69 ψήφους

Οι εκλογές στο ΤΕΕ πανελλαδικά

Πανελλαδικά, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ, στο 100% των εκλογικών τμημάτων, η κατάσταση έχει ως εξής:

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί στις εκλογές του ΤΕΕ της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019 διατήρησαν το ποσοστό συμμετοχής τους στα ίδια επίπεδα με το αυξημένο (κατά 5% συγκριτικά με το 2013), ποσοστό συμμετοχής τους, κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2016

Ταυτοχρόνως οι διπλωματούχοι μηχανικοί μέσα από τις κάλπες της εκλογικής αναμέτρησης της 3ης Νοεμβρίου 2019 στο ΤΕΕ δίνουν εντυπωσιακή νίκη στην Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Ειδικότερα, η ΔΚΜ αναδεικνύεται πρώτη και κυρίαρχη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 39,66% , επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, περίπου 12 ποσοστιαίων μονάδων, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2016, όπου είχε επίσης καταγράψει πρωτιά με ποσοστό 27,90%.

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) (ποσοστό 15,11% από 13,38% το 2016) με αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», η οποία αποτελεί συνέχεια της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», (με ποσοστό 9,20% από 7,31% το 2016), σημειώνοντας αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,53% έναντι 6,09% το 2016 σημειώνοντας επίσης σαφή αύξηση της δύναμης της.

Στην πέμπτη θέση του εκλογικού αποτελέσματος κατατάσσεται η ΔΕΣΜη (Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμμαχία Μηχανικών- ΕλΕΜ Περιφερειακή Συνεργασία Συνεργαζόμενο, με ποσοστό 6,04% , το οποίο είναι σαφώς μειωμένο από τα αντίστοιχα ποσοστά που είχαν συγκεντρώσει το 2016 οι παρατάξεις (ΕλΕΜ 5,81%) και Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών (2,71%) που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη παράταξη.

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,71% είναι στην έκτη θέση.

Η ΔΥΝΑ.ΜΗ - Ανασυγκρότηση Μηχανικών είναι στην έβδομη θέση με ποσοστό 3,86%, η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών βρίσκεται στην όγδοη θέση με ποσοστό 3,77% και η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών στην 9η θέση με ποσοστό 3,05%.

Ακόμη 11 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει μικρότερα ποσοστά.

Γεωργακόπουλος: Κρίσιμη συγκυρία ο κλάδος έχει καταρρακωθεί

tee 2

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ηλείας Χρήστος Γεωργακόπουλος Χρήστος μιλώντας χθες στο περιθώριο της εκλογικής διαδικασίας όπου δικαίωμα συμμετοχής είχαν 544 μέλη από οκτώ ειδικότητες, τόνισε ότι “…η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη διότι μετά από 10 χρόνια κρίσης όπου το επάγγελμα του μηχανικού έχει πραγματικά καταρρακωθεί και έχουμε έρθει σε ένα σημείο όπου ο μηχανικός να αποτελεί εισπράκτορα του κράτους και εκδότη πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, στοχεύουμε να ξεκινήσουμε αμέσως το επόμενο διάστημα την προσπάθεια να επανέλθει ο μηχανικός στον ρόλο που του αρμόζει. Στο ρόλο του δημιουργού, του κατασκευαστή, το συνεργάτη του πολίτη και όχι να αποτελεί μέρος του προβλήματος και της καθημερινής ταλαιπωρίας.

Σκοπός είναι μέσα από τις ευκαιρίες που μας δίνονται και τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει και τίθενται και καινούριες εφαρμογές στο άμεσο μέλλον, να εκσυγχρονιστεί η καθημερινότητα του επαγγέλματος του μηχανικού και ταυτόχρονα να διευκολυνθούν και οι διαδικασίες της γραφειοκρατίας και για τον πολίτη. Είμαστε αισιόδοξοι, είναι αναγκαία όμως η συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία και ακόμα περισσότερο την επόμενη ημέρα. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Με πληροφορίες από το TheBest.gr

tee 3

tee 4

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 10:53

Σχετικά Άρθρα

  • Το ΤΕΕ γιορτάζει τα 100 του χρόνια με μεγάλη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
    Το ΤΕΕ γιορτάζει τα 100 του χρόνια με μεγάλη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

    Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 17.30, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

    Κεντρικός ομιλητής, στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα είναι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

    Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βαγγέλης Καραχάλιος ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης.

    Το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

    17:30 Προσέλευση

    18:00 Έναρξη Εκδήλωσης

    Καλωσόρισμα Προέδρου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ κ. Βαγγέλη Καραχάλιου

    18:15 Ομιλία Προέδρου ΤΕΕ, κ. Γιώργου Στασινού

    18:30 Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη

    18:45 Χαιρετισμός Δημάρχου Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη

    19:00 Λήξη Εκδήλωσης

    Η καμπάνια του ΤΕΕ ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο. Στόχος είναι να μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή.

    tee 100xr 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Καραχάλιου με Στασινό για τα θέματα του ΤΕΕ Δ .Ελλάδας
    Συνάντηση Καραχάλιου με Στασινό για τα θέματα του ΤΕΕ Δ .Ελλάδας

    Επετειακή εκδήλωση στην Πάτρα για τα 100 χρόνια ΤΕΕ

    Με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος.

    Στη συνάντηση η οποία έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών αλλά και με ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τη διευκόλυνση του έργου του.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η προετοιμασία της διοργάνωσης επετειακής εκδήλωσης στην Πάτρα για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου με έμφαση στην καθοριστική συμβολή του ΤΕΕ και των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας, από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου έως σήμερα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΤΕΕ Ηλείας: Η παραλιακή οδός θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού - Από το Κουνουπέλι έως τη Σπιάντζα
    ΤΕΕ Ηλείας: Η παραλιακή οδός θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού - Από το Κουνουπέλι έως τη Σπιάντζα

    Η πρόταση του ΤΕΕ Ηλείας για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

    Ως μέγιστο αναπτυξιακό έργο για την τουριστική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου συστήνει το ΤΕΕ Ηλείας την κατασκευή-ολοκλήρωση της παραλιακής οδού, η οποία ουσιαστικά συνδέει όλο το παραλιακό μέτωπο , από το Κουνουπέλι έως την Σπιάτζα. Αυτή ήταν η πρόταση του ΤΕΕ Ηλείας, στα στελέχη της πολυεπιστημονικής ομάδας του Οικονομικού φορέα «ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» που έχει αναλάβει, την εκπόνηση της μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

    «Το έργο είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί σε 3 έως 5 χρόνια. Αποτελεί κύριο οδικό άξονα ο οποίος δεν πρέπει να αγνοηθεί στην μελέτη του ΕΠΣ , σχέδιο που όπως έχει αναφερθεί θα ισχύει για πάνω από 30 χρόνια» σημειώνει στην πρότασή του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας
    Χρήστος Γεωργακόπουλος. Επιπλέον, τονίζει ότι με τη χάραξη των τουριστικών ζωνών ,η πρόταση του ΤΕΕ περιλαμβάνει την επέκταση-στήριξη της Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας, τον καθορισμό ζωνών ήπιας αγροτοτουριστικής ανάπτυξης με στόχο την διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, τον καθορισμό ζωνών προστασίας του περιβάλλοντος, επαναπλημμυρισμό λίμνης και άλλες παρεμβάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

    Κρίσιμος παράγοντας στην ισορροπία δόμησης θα αποτελέσει ο καθορισμός οικισμών που δεν έχουν οριοθετηθεί με ή χωρίς πολεοδόμηση, η κατάργηση των ακτινών των 800μ. και η επέκταση κρίσιμων για την περιοχή παραλιακών οικισμών οι οποίοι εμφανίζουν σημάδια
    κορεσμού. Τεράστιας σημασίας αντικείμενο της μελέτης θα πρέπει να αποτελέσει ο καθορισμός ζωνών με χρήσεις χονδρεμπορίου (logistics)- αποθήκευσης και διανομής (ΚΑΔ), χρήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουν χώρους υποδοχής αποτελώντας ταυτόχρονα
    σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

  • Σε Σώμα συγκροτήθηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας - Πρόεδρος ο Βαγγέλης Καραχάλιος
    Σε Σώμα συγκροτήθηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας - Πρόεδρος ο Βαγγέλης Καραχάλιος

    Συγκροτήθηκε σε Σώμα την Τετάρτη 26/6 η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δυτικής Ελλάδας που προέκυψε απ’ τις εκλογές της 19ης Μαΐου.

    Πρόεδρος της 11μελούς Διοικούσας Επιτροπής εξελέγη ο Βαγγέλης Καραχάλιος. Αντιπρόεδρος η Ουρανία Πάλμου και Γενική Γραμματέας η Ευτυχία Μπάρλου.

    Στο ανώτερο όργανο διοίκησης του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, με επιλογή και στήριξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις, που συμμετείχαν στις εκλογές που διενεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα

    Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος συνεχάρη κατ’ αρχάς όσες κι όσους εξελέγησαν στη Διοικούσα Επιτροπή και στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.

    «Σε μια περίοδο που ο ρόλος του ΤΕΕ αναδεικνύεται όλο και πιο κρίσιμος εμείς, ως Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών, επιλέγουμε την οδό της σύνθεσης και της ενότητας δυνάμεων και υλοποιούμε αυτό που σ’ όλους τους τόνους είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Τόσο στη Διοικούσα Επιτροπή όσο και στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ εκπροσωπείται το σύνολο των παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές του Μαΐου. Εκπροσωπούνται όλοι οι συνάδελφοι, όλες οι φωνές, οι απόψεις, οι προσεγγίσεις που υπάρχουν στις τάξεις των συναδέλφων», αναφέρει ο κ. Καραχάλιος

    Και προσθέτει: «Ξεκινάμε μια θητεία με πολλές προκλήσεις. Τόσο στο σκέλος του θεσμικού ρόλου του ΤΕΕ ως συμβούλου της Πολιτείας για το σύνολο των τεχνικών και αναπτυξιακών θεμάτων όσο και στο σκέλος της προάσπισης του κύρους, των δικαιωμάτων, της επιστημονικής και επαγγελματικής θέσης των μηχανικών. Αυτούς τους δυο βασικούς στόχους είμαι βέβαιος ότι θα τους πετύχουμε. Και θα τους πετύχουμε μαζί μ’ όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους και μ’ όλες τις παρατάξεις. Εξίσου σημαντική είναι η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας και για τη Δυτική Ελλάδα. Κι εκεί ως ΤΕΕ θα είμαστε παρόντες, με διαρκείς προτάσεις, με την με κάθε τρόπο κατάθεση της επιστημονικής γνώσης και γνώμης για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Καραχάλιος: Τα περιθώρια κινήσεων για την προστασία του πλανήτη στενεύουν
    Καραχάλιος: Τα περιθώρια κινήσεων για την προστασία του πλανήτη στενεύουν

    Σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος αναφέρει τα εξής:

    «Βρισκόμαστε ήδη σε κατάσταση συναγερμού. Την Κλιματική Αλλαγή έχει διαδεχθεί η Κλιματική Κρίση και οδεύουμε προς την Κλιματική Κατάρρευση σ’ έναν άγνωστο και σχεδόν αχαρτογράφητο δρόμο που δεν δημιουργεί ελπίδες ότι μπορεί να έχει ανάστροφη πορεία αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα.

    Αν δεν υπάρξουν στόχοι με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμα αποτελέσματα, σε χρόνο πολύ συντομότερο απ’ ό,τι υπολογίζαμε ή εκτιμούσαμε μόλις μερικά χρόνια πριν.

    Οι συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης επηρεάζουν κάθε πτυχή της κοινωνικής μας δραστηριότητας, της οικονομίας και της παραγωγής και φυσικά του ίδιου του πολιτισμού μας. Στο λεξιλόγιο μας μπαίνουν διαρκώς καινούργιοι όροι. Η δίκαιη μετάβαση, η κλιματική και η ενεργειακή δικαιοσύνη, η πράσινη καινοτομία, η βιωσιμότητα της ανάπτυξης, η πράσινη συμφωνία, η ανάγκη να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για εφησυχασμούς και αναβλητικότητες.

    Ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια στην χώρα και στην περιοχή μας να δούμε μεγαλύτερη αύξηση της ξηρασίας, μείωση των βροχοπτώσεων, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, πολύ περισσότερες μέρες καύσωνα, βεβαρημένη ατμόσφαιρα και κρίσεις λειψυδρίας και μετεωρολογικά δεδομένα ασύμβατα με ό,τι ξέραμε έως σήμερα.

    Άρα ή θα ενεργοποιηθούμε και θα πάμε μπροστά υπηρετώντας συγκεκριμένους στόχους, επιδιώκοντας πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες λύσεις ή θα παραδοθούμε στην ακρότητα κάθε καιρικού φαινομένου, με αναπόδραστα οδυνηρές συνέπειες.

    Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας έχει καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων που αποβλέπει ακριβώς στην καλύτερη προετοιμασία και θωράκιση της περιοχής μας απέναντι στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι κλιματικές αλλαγές. Προτάσεις που ξεκινούν απ’ τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις ενεργειακές κοινότητες και την μεγαλύτερη χωρητικότητα τους στα δίκτυα, απ’ την κυκλική οικονομία και την ανακαίνιση των κτιρίων, απ’ την ηλεκτροκίνηση και την προστασία της βιοποικιλότητας και φτάνουν στην πράσινη γεωργία, στις Έξυπνες Πόλεις, στη βιώσιμη στρατηγική κινητικότητας, στις καθαρότερες λύσεις στην βιομηχανία κι στις θαλάσσιες μεταφορές.

    Πάντα με όρους που θα εγγυώνται ότι η ενεργειακή μετάβαση δεν θα καταλήγει να δημιουργήσει νέες συνθήκες κοινωνικής ανισορροπίας και η κλιματική ουδετερότητα κι η πράσινη ατζέντα να μην λειτουργήσουν ως ιμάντες πίεσης των χαμηλών εισοδημάτων και των ασθενέστερων συμπολιτών μας.

    Όλα αυτά είναι κινήσεις που έπρεπε να είχαμε κάνει χθες. Και που πρέπει, έστω και τώρα, ν’ αποτελέσουν τον πυρήνα κάθε πολιτικής, σε κάθε πεδίο δράσης της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αλλιώς τ’ αποτελέσματα θα είναι τραγικότερα τα επόμενα χρόνια».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Βαγγέλης Καραχάλιος για το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας
    Ο Βαγγέλης Καραχάλιος για το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

    Σε δήλωση του, μετά την γνωστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών Βαγγέλης Καραχάλιος αναφέρει τα εξής:

    «Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και με την ψήφο τους ενίσχυσαν τη φωνή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

    Να ευχαριστήσω όλους όσοι ήσαν υποψήφιοι σ’ όλους τους συνδυασμούς και να συγχαρώ όλους όσοι εκλέγονται στα όργανα του ΤΕΕ. Και φυσικά να ευχαριστήσω θερμά όσους εμπιστεύθηκαν την παράταξη μας και μάς τίμησαν με την προτίμηση τους.

    Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών συγκεντρώνει 905 ψήφους σε Αχαϊα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, τους περισσότερους ψήφους που έχει πάει ποτέ παράταξη στο Περιφερειακό Τμήμα. Το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει το έργο που συντελείται στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα επικυρώνει το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα.

    Ένα σχέδιο με γνώμονα αφ’ ενός την πολύπλευρη στήριξη των συναδέλφων μηχανικών και αφ’ ετέρου την διαρκή αναβάθμιση το ρόλου και του λόγου του ΤΕΕ στα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής και της πατρίδας αλλά και στις βασικές προτεραιότητες μας για το Αύριο.

    Η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών, όπως συνέβη στο παρελθόν, όπως συνέβη και σ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, θα συνεχίσει χωρίς περισπασμούς στο δρόμο της ενότητας δυνάμεων, της συσπείρωσης, του σεβασμού στο επιστημονικό και κοινωνικό διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες. Κοντά στην κοινωνία, με έργο και όραμα, για ένα ΤΕΕ ισχυρό, μαχητικό και σύγχρονο».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκλογές ΤΕΕ: Πρώτη δύναμη στην Ηλεία ξανά η ΔΗ.ΣΥ.Μ. - Αυξημένη προσέλευση Μηχανικών στις κάλπες
    Εκλογές ΤΕΕ: Πρώτη δύναμη στην Ηλεία ξανά η ΔΗ.ΣΥ.Μ. - Αυξημένη προσέλευση Μηχανικών στις κάλπες

    Στόχος της επόμενης ημέρας η ανάκαμψη του κλάδου

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Η Δημοκρατική Σύμπραξη Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ) αναδείχτηκε για πέμπτη φορά, πρώτη δύναμη στην Ηλεία, στις εκλογές των Μηχανικών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας/ΤΕΕ Ν.Ε. Ηλείας, η ΔΗ.ΣΥ.Μ πήρε συνολικά 104 ψήφους, η ΔΚΜ 83, η Ε.Α.Κ. 23 και η Πανεπιστημονική Κίνηση 19 ψήφους.

    Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χθες Κυριακή, με ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση στο εκλογικό τμήμα του Νομού, στο μικρό συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας. Ένα μεγάλο ποσοστό Μηχανικών προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει για το Περιφερειακό Τμήμα, την Κεντρική Αντιπροσωπεία , τις επιστημονικές επιτροπές και τα πειθαρχικά όργανα (τοπικό και κεντρικό).

    Tee Ekloges 3

    Για το διακύβευμα της επόμενης ημέρας των εκλογών έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας Χρήστος Γεωργακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να αυξηθούν τα ενεργά μέλη στο νομό. “Να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε ούτως ώστε τα παιδιά μας, οι επιστήμονες που παράγει αυτός ο τόπος να επιστρέψουν στη βάση τους και να βοηθήσουν για ένα καλύτερο αύριο. Η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, μας κάνει αισιόδοξους. Το ευχάριστο είναι ότι καταφέραμε να ενισχύσουμε το ρόλο του ΤΕΕ στην τοπική κοινωνία και οι μηχανικοί ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους”. Αναφορικά με την πορεία του κάδου, ο κ. Γεωργακόπουλος υπογράμμισε ότι διαφαίνεται μια άνοδος της οικοδομικής δραστηριότητας, με την ελπίδα να παραμείνει και να αυξηθεί.

    “Φαίνεται ότι υπάρχει μια ακτίνα ελπίδας και ανάκαμψης στην οικοδομική δραστηριότητα. Περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση γιατί δυστυχώς μετά την οικονομική κρίση, όποτε πηγαίνει να ανακάμψει ο τομέας, εμφανίζεται κάτι άλλο, όπως πανδημία, ενεργειακή κρίση κ.α.”

    Tee Ekloges 2

    Την ικανοποίησή του για την αυξημένη προσέλευση μηχανικών στην εκλογική διαδικασία εξέφρασε και ο Πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Παναγόπουλος. “Βλέπω σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις πολλά νέα παιδιά. Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε μια προσέλευση κάτω του 50%, φέτος είναι πολύ πιο πάνω και αυτό είναι θετικό.Όσον αφορά στα προβλήματα του κλάδου, είναι πολύ έντονα και αυτά απορρέουν απο την υποστελέχωση των ΥΔΟΜ, την έλλειψη όλων των ειδικοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα και να βοηθήσουν στις μελέτες και γενικά στα έργα ώστε να έχουμε μεγαλύτερη απορρόφηση από το ΕΣΠΑ. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι προσλήψεις έχουν ελαχιστοποιηθεί” τονίσει ο κ. Παναγόπουλος και προτείνει στις προκηρύξεις που βγαίνουν να μοριοδοτείται η εντοπιότητα για την καλύτερη διαβίωση των μηχανικών. “ Σε προκηρύξεις που γίνονται, έρχονται πολλοί συνάδελφοι απο άλλα μέρη και δεν μπορούν να επιβιώσουν με τον μισθό τους. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρχει μοριοδότηση στην εντοπιότητα”.

    Tee Ekloges 4

    Tee Ekloges 5

  • Εκλογές ΤΕΕ: Ψηφίζουν την Κυριακή οι Πολιτικοί Μηχανικοί
    Εκλογές ΤΕΕ: Ψηφίζουν την Κυριακή οι Πολιτικοί Μηχανικοί

    Με την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του ΤΕΕ συμπίπτουν οι φετινές εκλογές των Μηχανικών της χώρας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαίου. Στην Ηλεία, οι κάλπες θα στηθούν στο μικρό συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας (ισόγειο). Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 08.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00.

    Συνολικά θα στηθούν πέντε κάλπες, αφού εκτός από το Περιφερειακό Τμήμα, οι μηχανικοί θα πρέπει να ψηφίσουν για την Κεντρική Αντιπροσωπεία για τις επιστημονικές επιτροπές και τα πειθαρχικά όργανα (τοπικό και κεντρικό).

    Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στη εκλογική διαδικασία στο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδας είναι η ΔΗΣΥΜ που αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής στην περιφέρεια με πρόεδρο τον Βαγγέλη Καραχάλιο, η ΔΚΜ και είναι επικεφαλής του πανελλήνιου ΤΕΕ με πρόεδρο τον Γιώργο Στασινό, η Ενωτική Αριστερή Κίνηση , η Πανεπιστημονική, η Κοινότητα Μηχανικών, οι Μηχανικοί και η ΑΝΕΜΗ.

    Φωτογραφία: Freepik/EyeEm

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο