Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 20:07

Βρέθηκαν οι δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί στην Αγ. Μαρίνα Δουνεΐκων

Γράφτηκε από
Ad Slot

Βρέθηκαν τα αδέρφια Ελισάβετ-Μαρλια & Ραφαέλα-ΓΙιοζεφίν Σταθοποούλου, 9 & 4 ΕΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Στις 10/6/2020 βρέθηκαν τα ανήλικα αδέλφια Ελισάβετ-Μαρία και Ραφαέλα-Γιοζεφίν Σταθοπούλου, 9 & 4 ετών αντίστοιχα, μετά από γονική αρπαγή που είχε συμβεί στις 4-7-2019. Οι ανήλικες εντοπίστηκαν χάρη στις εντατικές και συντονισμένες προσπάθειες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων Αθηνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου και τη συνδρομή των υπολοίπων αρμοδίων Αρχών. Να σημειωθεί ότι οι ανήλικες εντοπίστηκαν σε συγγενικό περιβάλλον στην περιοχή του Αγρινίου και είναι καλά στην υγεία τους.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στις ανήλικες Ελισάβετ-Μαρία και Ραφαέλα-Γιοζεφίν και την οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ατόμων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 21:13

Σχετικά Άρθρα

  • Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια
    Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια

    Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ενέργειες που έγιναν σχετικά, με όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

    1. Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
    2. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
    3. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
    4. Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
    5. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

    Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

    Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

    Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

    • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
    • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
    • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
    • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
    • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
    • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    ... κλείνει αναφέροντας η ανακοίνωση.

    Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

  • 27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας
    27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πύργο, με αφορμή τα 27 χρόνια λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλεία.

    Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στους πολύτιμους συνεργάτες, χορηγούς και υποστηρικτές του Οργανισμού, έλαβε χώρα στο σπίτι του «Χαμόγελου» επί της οδού Αλφειού και αποτέλεσε μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Όπως πολύ σωστά τονίστηκε, με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, ο Οργανισμός συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό έργο του, προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη και δίνοντάς του και πάλι το χαμόγελο που η ζωή τους στέρησε.

    Ο Οργανισμός, στηριζόμενος στον επαγγελματισμό και την αγάπη, συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που είναι θύματα βίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η εκδήλωση στην Ηλεία, ήταν μια υπενθύμιση της τεράστιας σημασίας αυτής της προσπάθειας και μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιερό έργο.

    Ο συγκινητικός λόγος του προέδρου, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου

    Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, με συγκίνηση μίλησε για την απαρχή του Οργανισμού και τη συγκλονιστική ιστορία πίσω από αυτόν. «Είναι σαν παραμύθι,» είπε χαρακτηριστικά. Η ιστορία ξεκίνησε από τον γιο του, Ανδρέα, ο οποίος, το 1995, ενώ αντιμετώπιζε με θάρρος την ασθένειά του καθώς είχε διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλι, εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός που θα βοηθούσε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτή η επιθυμία μετουσιώθηκε σε δράση και οδήγησε στη δημιουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο 29 χρόνια μετά συνεχίζει ακούραστα το έργο του.

    «Έτσι λοιπόν ο Αντρέας μέσα από το ημερολόγιο του 9 Νοεμβρίου 1995 μας προέτρεψε να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό που είναι το «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ελλάδα. Ούτε κι εκείνος θα το φανταζόταν ούτε και εγώ θα το φανταζόμουνα ότι θα έβρισκε το κατάλληλο έδαφος με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη χώρα μας. Επίσης να πω ότι αμέσως μετά, ένα άλλο παιδί μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή και έτσι η οικογένεια Λαμπροπούλου κινητοποιήθηκε και κινητοποίησε την Ηλεία. Αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν για μας είναι πολύ ιερά, γιατί με την μνήμη τους συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι η προσπάθεια δεν βασίζεται στη φιλανθρωπία, αλλά στον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα, με στόχο την αδιάλειπτη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

    Ο Οργανισμός έχει πλέον διεθνή εμβέλεια, με συνεργασίες σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, ενώ συμμετέχει ενεργά στα Ηνωμένα Έθνη.

    Xamogelo 3

    Τιμητικές Ομιλίες

    Στην εκδήλωση, πολλοί τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των δήμων της Ηλείας, έδωσαν το «παρών» και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το σπουδαίο έργο του Οργανισμού.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, υπογράμμισε το μοναδικό επίτευγμα του Οργανισμού: τη μετατροπή του πόνου και της απώλειας σε ένα τεράστιο χαμόγελο, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και φωτίζει τις ζωές χιλιάδων παιδιών.

    «29 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού” και 27 εδώ στην Ηλεία. Πέρασαν τόσα χρόνια και όμως το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Να μετατρέψει τον πόνο και την απώλεια σε ένα τεράστιο χαμόγελο. Σε ένα χαμόγελο που χρόνο με το χρόνο μεγάλωσε και μεγαλώνει. Γίνεται πιο φωτεινό και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από παιδί σε παιδί. Η προστασία της παιδικής ηλικίας, η αγάπη προς το παιδί, η παροχή φροντίδας, η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας για τα ορφανά ή άστεγα παιδιά, η κάλυψη των βασικών του αναγκών, η εκπαίδευσή τους, θα έπρεπε να θεωρούνται πραγματικά αυτονόητα. Και όμως δίχως το “Χαμόγελο του Παιδιού” αυτό δεν θα ήταν. Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μας και σας ευγνωμονούμε για την σπουδαία φιλανθρωπική σας δράση, την ανιδιοτελή προσφορά σας, τους αγώνες και την αγάπη σας προς τα παιδιά όλου του κόσμου. Κυρίως όμως σας ευγνωμονούμε γιατί δώσατε σε αυτά τα παιδιά το μεγαλύτερο εφόδιο, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, δώσατε την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή, τους δώσατε πίσω το χαμένο χαμόγελο».

    Xamogelo 2

    Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Δημήτρης Τζουανόπουλος, από την πλευρά του συνεχάρη το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρό του για τη συνεχή προσφορά τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τους.

    Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Τριγάζης, αφού εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του απέναντι στο σπουδαίο έργο που επιτελείται, υπογράμμισε ότι η υποστήριξη του δήμου προς τον Οργανισμό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ηλιοπούλου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου για το έργο του «Χαμόγελου» και για την τεράστια αγκαλιά που έχει ανοίξει σε περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο παιδιά από το 1995.

    Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» τονίζοντας πως ως νέα δημοτική αρχή δεν έχουν καταφέρει να πράξουν όσα επιθυμούν για το Χαμόγελο, ωστόσο όμως το επόμενο διάστημα θα γίνουν περισσότερα.

    «Σε κάθε περίπτωση όταν ένα παιδί χαμογελάει είναι ευτυχισμένη η κοινωνία. Ντρέπομαι γιατί αυτή τη στιγμή ελάχιστα παιδιά χαμογελούν. Συγχαρητήρια για το έργο σας και τα 27 χρόνια να γίνουν 1027».τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Ντούμας τέλος, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για το έργο του Οργανισμού από τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, επεσήμανε ότι «…όταν μιλάμε για παιδιά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χαμηλώνουμε το κεφάλι και να μην λέμε πολλά. Συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχετε κάνει και θα κάνετε, και ό,τι μπορούμε θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία για να βοηθήσουμε. Όχι μόνο ο Δήμος, δεν είναι μόνο θέμα του Δήμου, πρέπει να το δει γενικότερα η πολιτεία να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε».

    Xamogelo 4

  • Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν χαθεί από Καλλιθέα και Γαλάτσι
    Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν χαθεί από Καλλιθέα και Γαλάτσι

    Δύο παιδιά που είχαν χαθεί από το Γαλάτσι και την Καλιθέα εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Πρόκειται για την 17χρονη Μαρία Μ. και τον 13χρονο Κωνσταντίνο.

    Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» η περιπέτεια της Μαρίας Μ., 17 ετών, έληξε σήμερα, 22/09/2024, καθώς επέστρεψε στον χώρο παιδικής προστασίας όπου διαμένει και λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρία Μ., 17 ετών, είχε εξαφανιστεί στις 13/09/2024 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

    Εντοπίστηκε και ο 13χρονος Κωνσταντίνος

    Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια του Κωνσταντίνου Γ., 13 ετών, που είχε εξαφανιστεί από το Γαλάτσι. Ο ανήλικος όπως ενημερώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξαφάνιση του πιθανόν υπάρχει εμπλοκή ενηλίκων ατόμων, ενώ οι συνθήκες διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Γ. είχε εξαφανιστεί στις 21/09/2024 από το Γαλάτσι και το «Χαμόγελο Του Παιδιού» προχώρησε άμεσα σε δημοσιοποίηση των στοιχείων του, μετά από αίτημα των οικείων του.

    Σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» σημειώνει ότι θα βρίσκεται κοντά στη Μαρία Μ. για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

    Πηγή: cnn.gr

  • «Χαμόγελο του Παιδιού»: Επιτόπιες παρεμβάσεις για οκτώ παιδιά μέσα σε 24 ώρες
    «Χαμόγελο του Παιδιού»: Επιτόπιες παρεμβάσεις για οκτώ παιδιά μέσα σε 24 ώρες

    Επιτόπιες παρεμβάσεις για οκτώ παιδιά που βρέθηκαν σε κίνδυνο έκανε μέσα σε ένα 24ωρο ο οργανισμός το «Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056.

    Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»:

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο, παρέχοντας άμεση και επιτόπια παρέμβαση με αγάπη και αφοσίωση.

    Όταν ένα παιδί βρίσκεται αντιμέτωπο με κινδύνους, είτε πρόκειται για κακοποίηση, είτε παραμέληση είτε εγκατάλειψη, οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» σπεύδουν να του παρέχουν προστασία, ασφάλεια, φροντίδα, αγάπη και ολιστική υποστήριξη, κάνοντας το αδύνατο δυνατό για να διασφαλίσουν την ευημερία του.

    Χθες, κληθήκαμε μέσω της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056» να διαχειριστούμε επιτόπιες παρεμβάσεις για οκτώ παιδιά που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

    Αναλυτικότερα:

    Ξημερώματα, λάβαμε κλήση από ευαισθητοποιημένο συμπολίτη, που ανέφερε πως παρατήρησε ένα παιδί, το οποίο βρισκόταν μόνο του στον δρόμο.

    Πρώτες πρωινές ώρες, ζητήθηκε η συνδρομή μας για τη μεταφορά δύο ακόμα παιδιών, καθώς βρίσκονταν σε κίνδυνο λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους.

    Βραδινές ώρες, ειδοποιηθήκαμε από τις Αστυνομικές Αρχές σχετικά με επιπλέον τρία ανήλικα τα οποία βρίσκονταν μόνα τους, περιπλανόμενα. Ξεκίνησε η αναζήτηση τρόπου εντοπισμού οικείων τους, ώστε οι Aρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά βρέθηκαν απροστάτευτα.

    Αυτός ο τρόπος ήταν η αντίστροφη δημοσιότητα, όπου η φωτογραφία του παιδιού και τα στοιχεία του κοινοποιούνται με σκοπό να βρεθούν οι γονείς ή οι κηδεμόνες του. Ένας τρόπος-ελπίδα, σε στιγμές αγωνίας. Μια διαδικασία, ιδιαίτερα σύνθετη που στοχεύει το παιδί να επανανενωθεί το συντομότερο με την οικογένειά του, να νιώσει και πάλι την αγάπη και τη ζεστασιά του σπιτιού του, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει.

    Οι γονείς βρέθηκαν και μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση ασφάλειας των παιδιών, οι άνθρωποι του Οργανισμού μετέφεραν τα παιδιά σε ασφαλές περιβάλλον.

    Βραδινές ώρες, ενημερωθήκαμε από συμπολίτη μας για ακόμη δύο παιδιά, τα οποία εντοπίστηκαν σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης και άμεσα ενημερώσαμε τις Αστυνομικές Αρχές.

    Το «Χαμόγελο του Παιδιού» πάντα σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, πραγματοποίησε την ίδια μέρα τη μεταφορά όλων των παιδιών σε ασφαλές περιβάλλον μέσω της διαδικασίας της Επιτόπιας Παρέμβασης, από εξειδικευμένους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Οδηγούς.

    Οι άνθρωποι του οργανισμού δε μένουν φυσικά μόνο στη μεταφορά των παιδιών. Με την πολύτιμη συνδρομή και των Εθελοντών μας βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά φροντίζοντας για την προσωπική τους υγιεινή, προσφέροντας ρούχα, παιχνίδια κ.ά. και μένοντας δίπλα τους μέχρι να νιώσουν την ασφάλεια που χρειάζονται.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται εκεί, εδώ και 28 χρόνια, με τα 10 Κέντρα Δράσης που λειτουργεί, τους ανθρώπους και τους εθελοντές του, 24 ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες τον χρόνο, με συνέπεια και αφοσίωση για να παρέχουμε σε κάθε παιδί την εξατομικευμένη φροντίδα που χρειάζεται, ακολουθώντας πιστά το όνειρο του μικρού ιδρυτής τους… όλα τα παιδιά να έχουν όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Όλα τα παιδιά να έχουν Χαμόγελο. Μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2024 το «Χαμόγελο» προχώρησε σε επιτόπιες για 126 παιδιά, που διέτρεχαν άμεσα κίνδυνο.

    Εάν γνωρίζετε οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου, βοηθήστε να σωθεί έγκαιρα ένα παιδί από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας ο ίδιος ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο δωρεάν και ανώνυμα:

    Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 (24/7, ανώνυμα, δωρεάν)

    Στην Εφαρμογή CHAT 1056, έναν τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

    Online στο CyberTipline Hellas, κάνοντας αναφορά. Μια πλατφόρμα που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111».

    Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει για ακόμη μια φορά πως αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.»

    Πηγή: cnn.gr

  • Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου στο Χαλάνδρι
    Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου στο Χαλάνδρι

    Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την εξαφάνιση του 14χρονου Μοχαμάντ Ραζούκ Αιγυπτιακής καταγωγής από το Χαλάνδρι.

    Ο ανήλικος εξαφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή (12/07), ωστόσο το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε χθες (15/07) και άμεσα δημοσιοποίησε τα στοιχεία του, καθώς «η ζωή του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο».

    Ο Ραζούκ Μοχαμάντ έχει κοντά μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1,75 μ. και ζυγίζει 80 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είναι άγνωστο τι φορούσε.

    948_1200X630_72.jpg

    Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple

    Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

    «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116000»
    e mail: [email protected]

    Πηγή: cnn.gr

  • Βρέθηκε ο 12χρονος Κοσμάς που είχε εξαφανιστεί στην Καβάλα: Επέστρεψε στο σπίτι του
    Βρέθηκε ο 12χρονος Κοσμάς που είχε εξαφανιστεί στην Καβάλα: Επέστρεψε στο σπίτι του

    Εντοπίστηκε ο 12χρονος Κοσμάς Κ. τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 20 Ιουνίου από την περιοχή της Καβάλας.

    Ο 12χρονος σύφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, επέστρεψε στο σπίτι του και είναι καλά στην υγεία του.

    Όπως γράφει η ανακοίνωση: «Η περιπέτεια του ανήλικου Κοσμά Κ., 12 ετών, έληξε σήμερα, δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο ανήλικος επέστρεψε και είναι καλά στην υγεία του.

    Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κοσμάς Κ., 12 ετών εξαφανίστηκε στις 20/06/2024, μεσημεριανές ώρες. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στις 21/06/2024 στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ανήλικου κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συνέτρεχαν λόγοι που έθεταν τη ζωή του σε κίνδυνο.

    «To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον ανήλικο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».
    Πηγή: cnn.gr
  • Αναβολή εκδήλωσης στον Πύργο Ηλείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
    Αναβολή εκδήλωσης στον Πύργο Ηλείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

    Η δολοφονία της μικρής Βασιλικής, έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και ειδικότερα όλους και όλες εσάς, στην περιοχή της Ηλείας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν το γεγονός αλλά και τη θλίψη μας.

    Δεδομένης της κατάστασης πένθους και ως ένδειξη σεβασμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναβάλλει την εκδήλωση, που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και που ήταν αφιερωμένη σε εσάς που στηρίζετε και συμμετέχετε σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε ενέργεια υποστήριξης των παιδιών και οικογενειών της περιοχής που καταβάλει εδώ και 29 χρόνια ο Οργανισμός.

    Οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τους ανθρώπους του, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια για όσο χρειαστεί.

    Θα επανέλθουμε με νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

    Περισσότερες πληροφορίες:
    «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
    Τηλ. 11040
    [email protected]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γλυκά Νερά: Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονης
    Γλυκά Νερά: Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονης

    Missing Alert εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση 13χρονης από τα Γλυκά Νερά και προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

    Η ανακοίνωση

    Η Αναστασία Κ. έχει ύψος 1,70μ. και είναι 90kg, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο φούτερ και μαύρη φόρμα και ΝΙΚΕ μαύρα αθλητικά παπούτσια.

    Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο