Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 08:14

Πρώτο ΔΣ για το Σωματείο Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στην ανάδειξη των μελών που θα απαρτίζουν το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κλάδου στην Ηλειακή πρωτεύουσα. Ο χώρος συσπειρώνεται για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που έχουν προκαλέσει οι συνέπειες της πανδημίας και η δημιουργία ενός συλλόγου με ένα ισχυρό και διεκδικητικό συμβούλιο.

ekloges estiasi 4

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν οι: Νικόλαος Αργυρόπουλος, Αλεξία Γεωργοπούλου, Αθανάσιος Καρατουλιώτης, Αθανάσιος Μπούκλης, Βασίλειος Σιγούρος, Νικόλαος Τζαμαλής, Χαράλαμπος Τροχανάς και αναπληρωματικό μέλος ο Ελευθέριος Πλέσσας
Στην εκλεκτή επιτροπή εξελέγησαν οι: Παναγιώτης Θανάσουλας, Νικόλαος Κατσάνης και Παναγιώτης Μαντάς. Το Δ.Σ. του συλλόγου θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

Με διεκδίκηση για τον κλάδο

Όπως τόνισε το νεοεκλεγέν μέλος του ΔΣ Θανάσης Μπούκλης “… πιστεύω να έχουμε κάτι πολύ καλό για όλους τους επαγγελματίες και για την πόλη μας, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα.

ekloges estiasi 3

Να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα, γιατί κι αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα (χθες) το πρωί, είναι πράγματα τα οποία δεν μας καλύπτουν. Διότι είναι κάποιες μικρές ενέσεις ή θα μπορούσα να πω «ασπιρίνες» για να γίνει ο πόνος πιο απαλός.

Τα μέτρα όμως πρέπει να είναι περισσότερα και βαθύτερα. Αυτά έχουν αναφερθεί και προηγουμένως, για το τι ζητάμε και τι θέλουμε. Εγώ το μόνο που θα πω, είναι ότι θέλουμε ενίσχυση ξεχωριστή, για τον καθένα επιχειρηματία, η οποία δεν θα σκοντάφτει σε οποιοδήποτε εμπόδιο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία”...

ekloges estiasi 2

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 12:19

Σχετικά Άρθρα

  • Με τον Σύλλογο Εστίασης Πύργου συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος
    Με τον Σύλλογο Εστίασης Πύργου συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος

    Τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου συζήτησε ο Ηλείος οικονομολόγος

    Με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε μαζί τους τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι επαγγελματίες της εστίασης για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της μετα-πανδημίας εποχής, όσον αφορά το υψηλό κόστος λειτουργίας, την εξεύρεση προσωπικού, τη ρύθμιση των συσσωρευμένων οφειλών και την επιστρεπτέα προκαταβολή, τα προβλήματα ως προς την διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων, κλπ.

    Αρχικά οι εκπρόσωποι του Σωματείου, Νίκος Τζαμαλής, Βασίλης Σιγούρος και Θανάσης Μπούκλης, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έχουν κάνει για να αποκτήσει η εστίαση δική της φωνή στα κέντρα αποφάσεων, τονίζοντας ότι επιθυμία τους είναι η δημιουργία αυτόνομου τμήματος εντός Επιμελητηρίου ή η ίδρυση ανεξάρτητου Επιμελητηρίου Εστίασης, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να συνομιλούν με δέκα διαφορετικά υπουργεία για να βρουν λύση στα προβλήματά τους.

    Επίσης, εξέφρασαν την άποψη πως η προκαταβολή θα έπρεπε να είναι επιστρεπτέα μόνο για ποσά από 30.000 ευρώ και πάνω ή έστω μέχρι 10.000 ευρώ να είναι μη επιστρεπτέα, επικαλούμενοι ευρωπαϊκή οδηγία, και υποστήριξαν τη θέσπιση μακροχρόνιας ρύθμισης για τις οφειλές με ευνοϊκούς όρους. Επιπλέον, διατύπωσαν τη διαφωνία τους με το ότι είναι στον ίδιο κωδικό ενίσχυσης του ΕΣΠΑ με τον τουρισμό και επισήμαναν τη δυσκολία πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.

    Όσον αφορά το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, σημείωσαν ότι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες έχουν συμπιέσει υπερβολικά το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων και υπογράμμισαν την ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων όπως η επιδότηση της ενέργειας, έστω στο 70%, και της μείωσης του ΦΠΑ.

    Παράλληλα, πρότειναν την επιδότηση της εργασίας αντί των διαφόρων επιδομάτων και τη μείωση των εισφορών, τονίζοντας ότι με το υπάρχον καθεστώς ενισχύεται η «μαύρη» εργασία, και εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, προτείνοντας ευελιξία ως προς τα ωράρια, χωρίς φυσικά να παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος δήλωσε πως η εστίαση είναι κλάδος δυναμικός, που προσφέρει πολλές και καλές θέσεις εργασίας και ειδικά στον Πύργο προσφέρει εξωστρέφεια στην τοπική οικονομία, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας έλαβε μέτρα στήριξης και ενίσχυσης.

    Ο Ηλείος οικονομολόγος εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την επιδότηση εργασίας και την ανάγκη να καταπολεμηθεί η «μαύρη» εργασία και να μην έρχονται σε δύσκολη θέση οι επαγγελματίες, προσθέτοντας πως τα αιτήματά τους είναι λογικά και δίκαια, δεσμευόμενος ότι θα τα μεταφέρει σε υπουργικό επίπεδο και –εφόσον εκλεγεί– σε επίπεδο Βουλής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Ρεβεγι…off στην εστίαση
    Πύργος: Ρεβεγι…off στην εστίαση

    Εξοριγσμένος είναι ο κλάδος της εστίασης στον Πύργο με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που στόχευσαν κυρίως στα καφέ, τα εστιατόρια και το χώρο της διασκέδασης. Όλοι οι περιορισμοί επικεντρώθηκαν στον κλάδο και πλέον οι επαγγελματίες του χώρου πιστεύουν πως ένα ολοκληρωτικό lockdown δεν θα αργήσει να έρθει.

    Όμως ο χώρος έχει δεχθεί αρκετά χτυπήματα και πλέον δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό του μέσα στην πανδημία. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα επιδόματα όποια και αν είναι αυτά δεν αποτελούν λύση.

    Gerakari

    “Τα νέα μέτρα οπωσδήποτε δεν είναι αποτελεσματικά, μπορώ να πω ότι είναι καταστροφικά. Θα το προσπαθήσουμε προς όφελος της δημόσιας υγείας. Φοβόμαστε όλοι ένα γενικό lock down και πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει” σχολίασε η Ευγενία Γερακάρη από το Corte Cafe.

    Xristopoulos

    Ο μπαρίστα στο “Μικρό Καφέ” Τρύφωνας Χριστόπουλος, σημείωσε πως “… τα νέα μέτρα επηρεάζουν πάρα πολύ την κατάσταση, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλους και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Ίσως θα είναι καλύτερο να γίνει ολικό lockdown γιατί έτσι τα μαγαζιά υπολειτουργούν και στην ουσία είναι σα να έχουμε lockdown”.

    tomaropoulos

    Ο Αλέκος Τομαρόπουλος από το Black Rabbit ήταν καυστικός απέναντι στις παλινωδίες της κυβέρνησης. “Όλα είναι υπέροχα, όλα βαίνουν καλώς. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλές οι γιορτές, θα τις κάνουμε μόνοι μας, χωρίς κόσμο, χωρίς δουλειά χωρίς χρήματα, χωρίς τίποτα. Για μία ακόμα φορά οι υπεύθυνοι των καταστάσεων ζουν στον δικό τους κόσμο. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω αν με τη μουσική μπορεί να κολλήσεις ή όχι. Στις 12 η ώρα θέλουν να κλείνουν τα καταστήματα με φαγητό, τα μπουζούκια, τα κλαμπ. Εντάξει να τα κλείσουν αλλά να αποζημιωθεί όποιος πλήττεται από αυτό. Έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό το κάνουν για να μη δώσουν αποζημιώσεις και παροχές. Νομίζω ότι κάποια στιγμή ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Πιστεύω ότι τα σημεία είναι οριακά, ζούμε σε μία εποχή που η ψυχολογία μας βρίσκεται σε οριακό στάδιο και κάποια στιγμή ευελπιστώ να αντιδράσει ο Έλληνας. Το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι τη ζωή μας να την ζήσουν αυτοί που κάθονται πίσω από ένα γραφείο και παίρνουν πάνω από 10.000 € το μήνα, που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κάνουν ότι τους κατέβει. Εύχομαι να ζήσουν κι αυτοί το μερίδιο της φτώχειας και όλες αυτές τις καταστάσεις που ζούμε κι εμείς” είπε ο κ. Τομαρόπουλος.

    Με μια λιτή ανακοίνωση το Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων “Διόνυσος” Πύργου ανέφερε:

    Όταν το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται, παύει να είναι λάθος. Τι είναι ;

    Σκοπιμότητα!

    Αν επιλέγεις να κάνεις ξανά το ίδιο περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα τι είσαι?

    Ανίκανος

    Η εστίαση στο έλεος της πανδημίας”….

  • Πύργος: Αυξήσεις στον καφέ - Προτάθηκε 20-30 λεπτά, αλλά πήγε παραπάνω
    Πύργος: Αυξήσεις στον καφέ - Προτάθηκε 20-30 λεπτά, αλλά πήγε παραπάνω

    Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του ilialive.gr που μεταδώσαμε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις αυξήσεις στην τιμή του καφέ στο χώρο της εστίασης για τους καταναλωτές.

    Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου "Διόνυσος" οι προτεινόμενες αυξήσεις είναι της τάξης των 20-30 λεπτών, όμως δόθηκε η δυνατότητα στους επαγγελματίες είτε να κρατήσουν τις τιμές στα ίδια επίπεδα είτε να κάνουν μεγαλύτερες αυξήσεις.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου:

    "Μετά από τις αυξήσεις που έχουν γίνει ήδη στις πρώτες ύλες Καφές σε 1η φάση 30%, ζάχαρη, γάλα, τις επικείμενες αυξήσεις καφές 2η φάση 30%, ρεύμα, βενζίνη, την υποχρεωτική μετάβαση από πλαστικά, καλαμάκια, κύπελλα, καπάκια, σε βιοδιασπώμενα με την τετραπλάσια τιμή, τους νέους κανόνες υγιεινής, ράπιντ τεστ, μάσκα, γάντια, κλπ
    και μετά από συζητήσεις με όλους τους συναδέλφους-μέλη, αν μπορεί να παραμείνει η ίδια τιμή στον καφέ-πακέτο, προτάθηκαν τιμές για αύξηση απο 20 έως 30 λεπτά σε όλους τους καφέδες, χωρίς να αναιρεί το δικαίωμα του καθενός για μεγαλύτερη αύξηση η να κρατήσει τις ίδιες τιμές του"...

  • Πύργος: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ
    Πύργος: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

    Αναπόφευκτες είναι οι αυξήσεις στην τιμή του καφέ και στο χώρο της εστίασης στην περιοχή του Πύργου. Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά παγκόσμια και αύξηση στις τιμές των αγαθών αλλά και των υπηρεσιών, κυρίως στο κόστος στην παραγωγή των προϊόντων συνολικά, στα μεταφορικά, αλλά και στην ενέργεια, δεν αφήνουν περιθώρια στους επαγγελματίες του κλάδου.

    Δυνατότητα απορρόφησης μέρους των αυξήσεων δεν υπάρχει, ιδιαίτερα για την εστίαση που βγαίνει βαριά πληγωμένη από την πανδημία και ανά πάσα στιγμή απειλείται με νέο λουκέτο λόγω lockdown. Από την άλλη και οι απαιτήσεις για την υλοποίηση νέων μέτρων για τους καταστηματάρχες τους επιβαρύνει πέρα από τις άλλες επικρατούσες οικονομικές συνθήκες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρόσφατη συνεδρίαση του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων “Διόνυσος Πύργου” το θέμα της αύξησης των τιμών στον καφέ τέθηκε επί τάπητος. Οι επαγγελματίες θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τηρουμένων των αναλογιών και των αυξήσεων που τους επηρεάζουν και είναι πιθανό να κρατηθεί μια κοινή στάση από το σύνολο των επαγγελματιών ως προς το ύψος της αύξησης.

    Photo by Fahmi Fakhrudin on Unsplash

  • Γ.Σ. στο σύλλογο εστίασης Πύργου ο "Διόνυσος" - Επί τάπητος τα προβλήματα λόγω κορωνοϊού
    Γ.Σ. στο σύλλογο εστίασης Πύργου ο

    Σε χώρο του πάρκου Ξυστρή πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του Σωματείου Εστίασης Πύργου "Διόνυσος". Τα "αγκάθια" του κλάδου λόγω του κορωνοϊού είναι πολλά, όπως ο διαχωρισμός των πελατών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τους κλειστούς χώρους.

    Το φθινόπωρο είναι κοντά και ο προβληματισμός μεγαλώνει για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης τόσο για το θέμα των πελατών, όσο και για το θέμα του προσωπικού.

    Ακόμα τέθηκαν θέματα που αφορούν το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικούς χώρους και των πνευματικών δικαιωμάτων κ.α.

    Ο γενικός γραμματέας του σωματείου Θανάσης Μπούκλης σημείωσε ότι

    Είμαστε μαζεμένοι σήμερα εδώ, κάνουμε την 5η Γενική Συνέλευσή μας. Έχουμε έρθει για να ακούσουμε τα προβλήματα όλων των συναδέλφων και να τα συζητήσουμε, επισημαίνοντας και κάποια άλλα πράγματα που έχει το ΔΣ, όπως για παράδειγμα τώρα που άνοιξαν όλα τα μαγαζιά, πως πρέπει να λειτουργήσουν μετά τραπεζοκαθίσματα έξω, που γίνονται συνεχώς όλο και περισσότεροι έλεγχοι, για τον εμβολιασμό του προσωπικού, των πελατών και διάφορα άλλα πράγματα τα οποία θα προκύψουν από την γενική συνέλευση" σημείωσε.
  • Συνάντηση Γιαννόπουλου με το Σωματείο Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου, για την πανδημία και τους εμβολιασμούς
    Συνάντηση Γιαννόπουλου με το Σωματείο Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου, για την πανδημία και τους εμβολιασμούς

    Η ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας και κυρίως η ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που θα κρατήσουν ανοιχτή την εστίαση, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου με το Δ.Σ του Σωματείου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Τζαμαλή και τα μέλη του Δ.Σ Βασίλη Σιγούρο (αντιπρόεδρο), Θανάση Μπούκλη (γραμματέα) και Αλεξία Γεωργοπούλου (ταμία), ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως «…οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και σε άτομα νεαρής ηλικίας χωρίς υποκείμενα νοσήματα, σε συνδυασμό με τους μειωμένους εμβολιαστικούς ρυθμούς και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, δημιουργούν νέα δεδομένα και την ανάγκη αποφάσεων, σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις που θα επιβάλλουν νέους περιορισμούς στην Ηλεία, με άμεσες αρνητικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, εν μέσω θέρους».

    Επανέλαβε την πάγια άποψή του, πως, ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός και κάθε επιλογή είναι σεβαστή, πλην όμως, χαρακτήρισε «αδιανόητο», μετά από την πολύμηνη αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, με «χαμένες» εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και ουσιαστικά δυο Πάσχα, κι ενώ η εστίαση έχει αρχίζει να λειτουργεί, έστω με αρκετούς περιορισμούς, να επιστρέψουν σε νέο «κλείσιμο» λόγω της απροθυμίας κάποιων – είτε εργαζομένων σε κάποιους χώρους είτε και πολιτών-πελατών στους χώρους εστίασης - να εμβολιαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, καθώς αυτή τη στιγμή είναι τα μόνα «όπλα» απέναντι στην υπερμετάδοση και στην βαριά νόσηση από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του.

    «Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να συνεχίζετε να λειτουργείτε γνωρίζοντας ότι ο τζίρος θα είναι σαφώς μικρότερος σε σύγκριση με προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους, παρά να διακινδυνεύσετε ένα νέο κλείσιμο λόγω ενός κρούσματος σε εργαζόμενο ή σε πελάτη», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Άποψη με την οποία συντάχθηκαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, τονίζοντας πως, μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο, με την εστίαση να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο, θα ήταν γι’ αυτούς καταστροφικό ένα νέο κλείσιμο της επιχείρησης τους και πολύ περισσότερο η επιβολή τοπικού «lockdown (απαγόρευσης)» ανά περιοχή ή συνολικά στην Ηλεία.

    Κοινή συνισταμένη της συνάντησης, αποτέλεσε η ανάγκη και δέσμευσή τους – πλην της αυστηρής τήρησης των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στα καταστήματά τους – για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών σε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης, δεδομένου του γεγονότος ότι καθημερινά έρχονται σε επαφή και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πελατών, αλλά και όλων των συμπολιτών μας που θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των καταστημάτων εστίασης της περιοχής με ασφάλεια για τους ίδιους, για τις οικογένειες τους και για τους διπλανούς τους.

  • Ηλεία: Τα νέα μέτρα στην εστίαση λειτουργικό "αγκάθι" για τον κλάδο
    Ηλεία: Τα νέα μέτρα στην εστίαση λειτουργικό

    Στην άποψη που επικρατεί πανελλαδικά για τα νέα μέτρα που αναμένεται να πλήξουν την εστίαση συντάσσονται και οι εκπρόσωποι του κλάδου στην Ηλεία. Τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης “Διόνυσος Πύργου” Νίκος Τζαμαλής, όσο και ο γνωστός επαγγελματίας της Αμαλιάδας Βασίλης Νιπεργιάλης, αναφερόμενοι για το θέμα στο ilialive.gr τόνισαν πως προσυπογράφουν την ανακοίνωση του #estiasi_greece.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “… σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των εσωτερικών χωρών του κλάδου εστίασης, είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός είναι η μεταβίβαση της ευθύνης των αποφάσεων στους επιχειρηματίες του κλάδου. Έναν κλάδο που έχει υποστεί πολλά εδώ και 1,5 χρόνο και βρίσκεται μονίμως σε μια μερική έως ανύπαρκτη λειτουργία”.

    Οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης επισημαίνουν πως “… αυτό πρακτικά σημαίνει διαχωρισμός και διάκριση των πελατών ή τουριστών και φυσικά την ατομική ευθύνη της απόφασης για κάθε επιχειρηματία που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι δικιάς μας αρμοδιότητας. Αν λάβουμε υπόψη μας και τον εποπτικό έλεγχο ο οποίος θα πρέπει να διενεργείται από τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των καταστημάτων μας υποκαθιστώντας τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, αντιλαμβανόμαστε όλοι το λάθος της απόφαση”.

    Η διαδικασία του ελέγχου σε κάθε περίπτωση καθιστά τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και τους εργαζόμενους σε χωροφύλακες, όταν καλούνται να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα. “Εμείς ασκούμε την εστίαση και σε καμία των περιπτώσεων τον ελεγκτικό μηχανισμό της κεντρικής εξουσίας. Θέτουμε επίσης κάποια βασικά ερωτήματα: Τι θα γίνεται στην αμιγή λειτουργία στην περίπτωση κατά την οποία ένας πελάτης από παρέα των 4 ατόμων είναι ανεμβολίαστος; Τι θα πράττουν οι επιχειρηματίες; Πως θα χειρίζεται τον συγκεκριμένο πελάτη χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις της επιχείρησης και με τους υπόλοιπους πελάτες; Τι κυρώσεις θα έχει το κατάστημα σε τέτοιες περιπτώσεις που ουσιαστικά δεν έχει ευθύνη;

    Τι θα γίνεται με τους τουρίστες που θα επισκέπτονται τα καταστήματα μας μετά από 10ημερη παρουσία στη χώρα μας άσχετα εάν εισήλθαν με αρχικό πιστοποιητικό καθαρό; Πως θα αντιμετωπίζονται οι παραπλανητικοί πελάτες που θα χρησιμοποιούν άλλο QRcode; Θα ζητάμε ταυτότητες; Είναι δυνατόν; Τέλος, πόσο άστοχο είναι όταν ακούμε για επιστροφή στην κανονικότητα όταν μια αμιγώς επιχείρηση καλείται να δουλέψει με το 34% (ποσοστό που αφορά τους πλήρης εμβολιασμένους) προσδοκώντας να φτάσουν στο 70%, πράγμα που σημαίνει ότι κυριολεκτικά θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό καθεστώς ελλιπούς και ζημιογόνους λειτουργίας; Όταν ακόμη δεν έχουν δοθεί τα περιβόητα ποσά επανεκκίνησης του 7% του τζίρου σε καμία επιχείρηση έως σήμερα, 2 μήνες μετά το άνοιγμα της (3/5 σημειωτέον) και από τις 82.000 επιχειρήσεις ζήτημα να χρηματοδοτηθούν 20.000, πράγμα που αναδεικνύει και το επερχόμενο πρόβλημα των οικονομικών θεμάτων του κλάδου;” είναι τα ερωτήματα που θέτουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

    Στην ανακοίνωση καταλήγουν “… έλπίζουμε τουλάχιστον η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει με μεσοπρόθεσμα μέτρα όπως η μείωση των ενοικίων, η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, η επιλεκτική αναστολή, εκτός από το να μας χρεώνει απλά το βάρος των πολιτικών και ελεγκτικών αποφάσεων που όφειλε να αναλάβει η ίδια!”…

  • Επαναλειτουργία της εστίασης: Τρία κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας σε ότι αφορά την επανέναρξη της εστίασης
    Επαναλειτουργία της εστίασης: Τρία κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας σε ότι αφορά την επανέναρξη της εστίασης

    Ενώ ο κλάδος της εστίασης προετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή μετά από έξι μήνες, οι προβληματισμοί των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης παραμένουν.

    Βασικά ζητήματα που θα κρίνουν τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος και που η επιλυσή τους θα συμβάλει στο να είναι αυτή η επιστροφή επιτυχής.

    Τα θέματα που θέτουν οι σύλλογοι ανά την Ελλάδα και ανάμεσά τους και το Σωματείων Εστιάσης Πύργου "Διόνυσος" είναι τα εξής:

    1.Αδειοδότηση κοινόχρηστων χωρών Επιβάλλεται η άμεση νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεννόηση με τους Δήμους,να δοθεί παράταση στις άδειες του 2020 μέχρι τέλος Μαΐου ,ώστε να υπάρξει εύλογο διάστημα έκδοσης των αδειών του 2021

    2. Εξαίρεση των ΚΑΔ 56.30.10.04 στην επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους .Η εξαίρεση εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με βάση τις άδειες τους και όχι με τους ΚΑΔ ,οι οποίοι επελέγησαν για τυπικούς φορολογικούς λόγους.

    Έτσι θα έχουμε σε γειτονικά καταστήματα σερβίρισμα ποτών σε όσους έχουν 56.10 και απαγόρευση σε όσους έχουν 56.30

    3. Διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για ημιυπαίθριους καθώς και μια παράταση ωραρίου στις 00:00 Οι επισημάνσεις λόγω του περιορισμένου χρόνου απαιτούν άμεσες λύσεις .

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο