Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 09:04

ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας: 11 Μαρτίου 2021- Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού με το σύνθημα: «Ζώντας Καλά με τη Νεφρική Νόσο» θέτει ως στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων και την υποστήριξη των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο.

Ειδικά κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας που δοκιμάζει τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας η Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των ατόμων με νεφρική νόσο, είτε υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση είτε είναι μεταμοσχευμένα. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό που εντοπίζονται στα Μεταμοσχευτικά Κέντρα πρέπει να καλυφθούν άμεσα καθώς αποτελεί ζωτικής σημασίας για τον ασθενή η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση ενημερωτικής εκστρατείας συνεχούς προβολής της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών για μεταμόσχευση που θα μεταδίδεται στα μέσα επικοινωνίας, θα παρουσιάζεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, με αρχή τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

212 2

Οι Παγκόσμιες Ημέρες δεν έχουν καθιερωθεί για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης για τόσα σοβαρά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την υγεία των πολιτών. Χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 12:25

Σχετικά Άρθρα

  • Ζητούνται Άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των μαθητών με αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου
    Ζητούνται Άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των μαθητών με αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου

    Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Πύργου, Π. Αντωνακόπουλο και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Α. Καρατζά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στις Σέρρες, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητή μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου, αναδεικνύει ένα χρόνιο πρόβλημα, όπως υπήρξε ενημέρωση από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων & Κηδεμόνων Π.Ε. Ηλείας «ΗΛΙΣ», που αφορά την ύπαρξη, στον ίδιο χώρο, του καυστήρα πετρελαίου και των τουαλετών που χρησιμοποιούν οι μαθητές με αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Πύργου.

    Πρόκειται για μία κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων της σχολικής μονάδας.

    pomamea paremv 2

    Επιπλέον σημαντικές ανεπάρκειες εντοπίζονται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και την αποχέτευση του κτιρίου καθιστώντας τις συνθήκες διδασκαλίας ανυπόφορες.

    Επειδή πρόκειται για προβλήματα που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των μαθητών με αναπηρία ζητούνται άμεσες ενέργειες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ & ΝΙΝ: Προστασία και στήριξη των Ουκρανών προσφύγων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους
    ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ & ΝΙΝ: Προστασία και στήριξη των Ουκρανών προσφύγων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους

    Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, Α. Πλεύρη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Π. Μηταράκη, την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ-Μ. Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτη, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά να παρθούν έμπρακτα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των προσφύγων με αναπηρία που θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας, με προτεραιότητα την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και παροχής υγειονομικής περίθαλψης, που θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου.

    Έχει συμπληρωθεί ήδη ένας μήνας από την αρχή των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια κατοίκους της να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας τους, μπροστά στον κίνδυνο για τη ζωή τους.

    Μεγαλύτερη απειλή και φόβο βιώνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες με αναπηρία καθώς, εκτός των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, ενημέρωσης και υποδοχής.

    Όπως αναδεικνύει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει τη συνεργασία για την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία στην Ουκρανία.

    Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο Υπουργείο Υγείας υπάγονται δομές που, με την κατάλληλη στελέχωση, μπορούν να υποδεχτούν και να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής προστασίας.

    Το αναπηρικό κίνημα έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να συμβάλει στην εξεύρεση σχεδίου για την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Χ. Μπονάνος για την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού
    Ο Χ. Μπονάνος για την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού

    Η δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού με στόχο να αυξηθεί η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των νεφρικών νοσημάτων.

    Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από χρόνια Νεφρική Νόσο, ενώ πάνω από 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο βρίσκονται σε θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας ή έχουν λάβει νεφρικό μόσχευμα.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος με αφορμή την ημέρα αυτή σημειώνει: «Η χρόνια νεφρική νόσος συχνά αποτελεί μία «σιωπηλή» νόσο , χωρίς φανερά συμπτώματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εύκολη διάγνωση και για το λόγο αυτό η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, οι προληπτικές εξετάσεις με σκοπό την πρώιμη διάγνωση, η προώθηση της δωρεάς των οργάνων και η εξασφάλιση της άριστης περίθαλψης για όλους αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την πρόληψη κάποιου νεφρικού νοσήματος, και την προαγωγή της υγείας των νεφρών.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ & ΝΙΝ: Ζητούνται άμεσα μέτρα στήριξης των δομών ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών από την ενεργειακή κρίση
    ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ & ΝΙΝ: Ζητούνται άμεσα μέτρα στήριξης των δομών ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών από την ενεργειακή κρίση

    Με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα και την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ. Μιχαηλίδου η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων αναδεικνύει το σοβαρότατο θέμα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι που λειτουργούν δομές ΑμεΑ (Στέγες Υποστηριζόμενης Φροντίδας, Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας, Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ) και αφορά τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν.

    Το άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στην τιμή του ρεύματος απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των δομών και αναπόφευκτα τα άτομα με αναπηρία που είτε διαβιούν είτε απασχολούνται ως ωφελούμενοι.

    Ενδεικτική είναι η περίπτωση συλλόγου- μέλους της Ομοσπονδίας που λειτουργεί Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, παρότι ενταγμένος στο κοινωνικό τιμολόγιο, εκτοξεύτηκε από τα επτακόσια στα τρεις χιλιάδες ευρώ(!).

    Τα ίδια προβλήματα με τους λογαριασμούς ενέργειας αντιμετωπίζουν και οικογένειες ατόμων με αναπηρία, αδυνατώντας να εξοφλήσουν τα υπέρογκα ποσά που έχουν χρεωθεί.

    Χρειάζονται άμεσα, στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα για τη διαφύλαξη της λειτουργίας των δομών και των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν, την προστασία των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτ. Ελλάδας: Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανό
    ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτ. Ελλάδας: Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανό.

    Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανό.

    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συζήτησαν εκτενώς με τον Σεβασμιότατο θέματα των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους που κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης και των δομών (π.χ. παραχώρηση ακινήτου στην περιοχή του Πελόπιου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για τη λειτουργία δομής αυτισμού) και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συνεργασία και τη στήριξη που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολης Ηλείας.

    pomamea germanos2

    Την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κος Αντώνης Χαροκόπος, ο Β’ Αντιπρόεδρος, κος Παπαναγιώτου Παντελής και το μέλος, κα Ρηγοπούλου Αγαθή

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτ. Ελλάδας: Αδικία και άνιση μεταχείριση εις βάρος εργαζόμενης με αναπηρία
    ΠΟΜΑΜΕΑ: Αδικία και άνιση μεταχείριση εις βάρος εργαζόμενης με αναπηρία

    «Κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση εις βάρος εργαζόμενης με αναπηρία σε δομή που υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

    Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων αναδεικνύει ένα σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει με άτομο με αναπηρία (67%) που έχει προσληφθεί βάσει του νόμου 2643/98 και εργάζεται ως βοηθός νοσηλευτή στη Μονάδα ΑμεΑ Λεχαινών (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών), δομή που υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Το σοβαρό ζήτημα προκύπτει από τη στιγμή που ο Οργανισμός της οφείλει άδεια από το έτος 2020, το έτος 2021, την ειδική άδεια λόγω αναπηρίας βάσει νόμου αλλά και εκατόν ενενήντα (190) οφειλόμενα ρεπό (!) τα οποία δεν έχει λάβει καθώς, λόγω της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού στη δομή, η παρουσία της είναι επιβεβλημένη (συνεχιζόμενες βάρδιες, πρωί- απόγευμα- βράδυ).

    Μετά από εξέταση του αιτήματός της από το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου για χορήγηση άδειας, και παρότι της εγκρίθηκε έως τις 15/08/21 συνέχισε να δουλεύει έως και τις 24 Αυγούστου και εν συνεχεία με Πράξη Προέδρου της επιβλήθηκε το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων. Σημειώνεται ότι άλλος εργαζόμενος έλαβε την άδεια του έως και τα τέλη Αυγούστου χωρίς να του επιβληθεί καμία κύρωση λόγω μη εμβολιασμού.

    Η Ομοσπονδία μέσω Δελτίων Τύπου και Ανακοινώσεων στηρίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού ειδικά σε δομές που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 31/08/21 αποφάσισε να πραγματοποιήσει παρέμβαση καθώς διαπράττεται κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση.

    Θα έπρεπε να δοθούν οι χρωστούμενες άδειες και τα ρεπό στην εργαζόμενη με αναπηρία πρωτίστως για να ξεκουραστεί και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η υγεία της από τη συνεχιζόμενη εξαντλητική εργασία. Επίσης, βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικογένειά της, στη σωματική και ψυχική της υγεία. Απεναντίας αναγκάστηκε να περάσει από υγειονομική επιτροπή όπου απορρίφθηκε η αίτησή της παρότι είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον θεράποντα ιατρό της για να πραγματοποιήσει το εμβόλιο.

    Εν μέσω πολύ δύσκολων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας αλλά και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μονάδα ΑμεΑ Λεχαινών η συνάδελφος με αναπηρία εργάστηκε με συνέπεια και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της δομής όπως φαίνεται και από τη στήριξη που παρείχε η υπεύθυνη νοσηλευτικής υπηρεσίας της Μονάδας κατά την εξέταση του αιτήματός της στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

    Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχε τη δυνατότητα και όφειλε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα και να μην επιδείξει τέτοια άκαμπτη αδιαλλαξία.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η ΠΔΕ στο πλευρό των κοινωνικών φορέων - Μνημόνια συνεργασίας με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας και το ΙΟΑΣ, «Π. Μυλωνάς»
    Η ΠΔΕ στο πλευρό των κοινωνικών φορέων - Μνημόνια συνεργασίας με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας και το ΙΟΑΣ, «Π. Μυλωνάς»

    Στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας προχώρησε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιου για θέματα υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με τους εκπροσώπους των αντιστοίχων φορέων, στο πλαίσιο υλοποίησης του ετησίου σχεδίου δράσης για την δημόσια υγεία και την κοινωνική μέριμνα, υπό τον τίτλο «Υγεία και Κοινωνία για Όλους» που έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

    Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων πρόκειται να υλοποιήσει δράσεις που σχετίζονται με σεμινάρια εκπαίδευσης, ενημέρωσης σε θέματα υγείας και κοινωνικής μέριμνας, των ατόμων με αναπηρία, των φροντιστών/ συνοδών αυτών, που ενισχύουν την αυτονομία, την καλύτερη πληροφόρηση, συναίνεση και αυτοδιαχείριση της υγείας τους εδραιώνοντας τη διασφάλιση της συμμετοχικής διαδικασίας και της συναίνεσης των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και παρέχοντας μηχανισμούς υποστήριξης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των προσπαθειών τους. Ακόμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση σχεδιάζονται δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση που συμβάλλουν στην εξάλειψη αρνητικών στάσεων και προκαταλήψεων προς τα άτομα με αναπηρία και την αποφυγή στιγματισμού.

    mnimonio mponanos farmakis1

    Για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, στο γραφείο του Περιφερειάρχη βρέθηκαν σήμερα, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος, Αντώνης Χαροκόπος μαζί με την Οργανωτική Γραμματέα, Ουλιάνα Ιβάντσικ, καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

    Επίσης, το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης με την Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρο του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», προβλέπει την ανάληψη δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση, επικοινωνία, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ό,τι αφορά την Οδική Ασφάλεια, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων, με απώτερο σκοπό την εκδήλωση θετικής συμπεριφοράς των χρηστών στο οδικό περιβάλλον και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

    «Η κοινωνία των πολιτών είναι η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας που θέλουμε και επιδιώκουμε. Είναι η κοινωνία της εθελοντικής πρωτοβουλίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης. Στέκουμε στο πλευρό των κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων και συνεργαζόμαστε, με κοινό στόχο την προώθηση κάθε ιδέας και δράσης που κάνει τον τόπο μας καλύτερο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία υπογραφής των μνημονίων συνεργασίας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
    ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

    Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Μπούρα Χρήστο, με τη συμμετοχή του Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, κου Μαραγκού Μάρκου, του Αν. Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας, κου Ροδόπουλου Χαράλαμπου και της κοινωνικής λειτουργού της υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών, κας Φερτάκη Αντωνίας.

    Συζητήθηκαν και κατατέθηκαν απόψεις σχετικά με:

    • Τη συμμετοχή της υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στην οργάνωση και υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φοιτητών σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνιους πάσχοντες (π.χ. συμμετοχή στο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας 26-27 Ιουνίου, εθελοντικές αιμοδοσίες, δωρεά μυελού των οστών και οργάνων κλπ.)
    • Τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ιστοσελίδων (website) του Πανεπιστημίου Πατρών και της υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών ώστε να πληρούν τις ανώτατες προδιαγραφές προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία
    • Την καταγραφή των ελλείψεων προσβασιμότητας στα υφιστάμενα κτίρια του Πανεπιστημίου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ανακατασκευές αλλά και η εξασφάλιση καθολικής προσβασιμότητας στις υπό ανέγερση δομές.
    • Το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων και σεμιναρίων συνεχούς εκπαίδευσης και πληροφόρησης του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού σε θέματα που αφορούν τη ψυχική υγεία
    • Τη στοχευμένη στήριξη των φοιτητών με ψυχικές αναπηρίες και την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας μαζί τους, στο πλαίσιο της προστασίας της προσωπικότητας και της ιδιωτικότητας
    • Την εφαρμογή προγράμματος Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για φοιτητές με κώφωση που συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις
    • Τη δωρεάν εφαρμογή προγραμμάτων εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό που το επιθυμεί

    Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη σταθερής και στενής συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφερειακή Ομοσπονδίας με σκοπό την ανάδειξη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον φοιτητή με αναπηρία όπως επίσης την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας σε θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

    Την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος Α’, κ. Ανδρέας Λίβανος, η Οργανωτική Γραμματέας, κα Ουλιάνα Ιβάντσικ και η Αν. Ταμίας, κα Χριστίνα Μπίκου.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο