Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 12:16

Ψήφισμα του ΔΣ της ΟΓΕ για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη…

Τον δημιουργό που κατάφερε να κλείσει στο έργο του τους χτύπους της καρδιάς του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού. Μπόρεσε να εκφράσει τις χαρές, τις λύπες, τους πόθους και την επίμονη πάλη για καλύτερη ζωή των γυναικών και των αντρών του καθημερινού μόχθου. Των ανθρώπων που «σε κάθε βήμα κέρδιζαν μια οργιά ουρανό για να τον δώσουν», που «φέρναν τη ζωή στα δυο στεγνά τους χέρια σαν ποτάμι»… Στους γενναίους άντρες και στις αλύγιστες γυναίκες που δε δίσταζαν να θυσιάσουν το παρόν για το μέλλον, δίνοντας πρόθυμα ζωή για ζωή…

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ήταν καλλιτέχνης της απομόνωσης. Πάλεψε μαζί με τον λαό, έγινε αξεχώριστο κομμάτι της ζωής και του αγώνα του. Οι νότες του αποπνέουν τη φρεσκάδα της αμεσότητας, μαγεύουν και μαγεύονται από τους στίχους των ποιητών της δύναμης, της αντίστασης, της λευτεριάς.

Γι’ αυτό και ο λαός τον τίμησε όσο βρισκόταν στη ζωή και θα συνεχίσει να τον τιμά, χαρίζοντάς του την αθανασία. Τα τραγούδια του θα μείνουν στη μνήμη μας και στα χείλη μας. Θα μας συνοδεύουν στη δύσκολη καθημερινότητά μας, στον ανηφορικό αλλά γόνιμο δρόμο που συνειδητά βαδίζουμε παλεύοντας ανυποχώρητα για έναν καλύτερο κόσμο. Στης ζωής την ανηφόρα, όταν κρατάμε σφιχτά το χέρι ο ένας του άλλου, η μία της άλλης, σηκώνοντας τις σημαίες του αγώνα, τα τραγούδια του Μίκη θα είναι πάντα εκεί.

Κι ο ήλιος θα είναι βέβαιος για τον κόσμο…

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 11:14

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ζαχάρως: «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» - Ένα από τα πιο όμορφα ερωτικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη 28 Αυγούστου
    Δήμος Ζαχάρως: «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» - Ένα από τα πιο όμορφα ερωτικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη 28 Αυγούστου

    Ο Δήμος Ζαχάρως , παρουσιάζει ένα από τα πιο όμορφα ερωτικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

    «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ»

    Μια μουσικο-θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία-διασκευή του Γιώργου Φρατζεσκάκη.

    Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00, Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως.

    Είσοδος Ελεύθερη

    zaxaro omorfi poli 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ομάδα Γυναικών Πύργου: Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη βία και τη γυναικεία ανισοτιμία!
    Ομάδα Γυναικών Πύργου: Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη βία και τη γυναικεία ανισοτιμία!

    Οι γυναίκες της Ηλείας, οι γυναίκες του μόχθου ολόκληρης της Ελλάδας είμαστε συγκλονισμένες και αγανακτισμένες με την τελευταία δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της.

    Μας γεννά οργή η εγκληματική αδιαφορία της κρατικής μηχανής που οδήγησε στο θάνατο τη νέα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον κακοποιητή της στο αστυνομικό τμήμα και βρέθηκε δολοφονημένη έξω από αυτό !!!!!

    Αντί να βρει τη βοήθεια και την προστασία που όφειλαν να δώσουν τα αρμόδια όργανα, εγκαταλείφθηκε μόνη να ψάχνει για το “100” και την “Άμεση Δράση”, μέχρι που τη βρήκε ο δολοφόνος της, ένα μόλις μέτρο από το αστυνομικό φυλάκιο.

    Δεν ανεχόμαστε πια αυτήν τη βαρβαρότητα

    Δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρχε περιπολικό του τμήματος για να βοηθήσει την δολοφονημένη νέα γυναίκα.

    Δεν πάει άλλο με την κρατική βία και τρομοκρατία, από την αστυνομική αυθαιρεσία που αποτρέπει τις γυναίκες να στραφούν νομικά κατά των κακοποιητών και δολοφόνων τους και από την άλλη πλευρά διώκει ποινικά εργαζόμενους και συνδικαλιστές που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα. Αν και το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο, πολλές φορές οι αστυνομικές αρχές ζητούν από το θύμα να κάνει μήνυση, δηλαδή δεν λειτουργεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία, ενώ η διάρκεια καταγραφής της μήνυσης μπορεί να κρατήσει και ώρες.

    Δεν πάει άλλο με τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν δομές και υπηρεσίες στήριξης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, όπως και στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας.

    Δεν πάει άλλο να μας λένε “πάτα το πάνικ μπάτον” αντί να προσλάβουν μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσει των τεράστιο όγκο των καθημερινών περιστατικών βίας, αντί να πάρουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα.

    Δεν πάει άλλο με την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΟΜΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

    Δεν πάει άλλο με τις μακροχρόνιες και πολυδάπανες νομικές διαδικασίες, τις ελλείψεις σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες και σε εισαγγελείς για την ενδοοικογενειακή βία. Την απουσία φροντίδας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για τα θύματα βιασμών και σεξουαλικής βίας από μόνιμο επιστημονικό προσωπικό.

    Δεν πάει άλλο με αυτήν την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας αφήνει ανυπεράσπιστες γιατί η ζωή μας θεωρείται κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

    Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ψευδεπίγραφο το ενδιαφέρον τους για τη βία κατά των γυναικών. Όχι μόνο γιατί η κακοποιημένη γυναίκα παραμένει απροστάτευτη. Αλλά γιατί καθημερινά είναι αντιμέτωπη με τη βία της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων, της ανασφάλιστης και απλήρωτης δουλειάς, των πλειστηριασμών, την τρομοκρατία της απόλυσης, το να σε ρωτάνε πριν καν πιάσεις δουλειά αν σκοπεύεις να κάνεις παιδί, να σε απολύουν όταν μένεις έγκυος, την έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών και αυτονόητων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το συνολικό τσάκισμα της εργασιακής, της οικογενειακής, της προσωπικής μας ζωής.

    Απέναντι σ’ αυτήν την βαρβαρότητα δεν έχουμε άλλη επιλογή : Δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία για να αντιπαλέψουμε τη πολύμορφη βία

    Ομάδες Πύργου & Αμαλιάδας-Κάμπου

    μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ομάδα Γυναικών Πύργου: Απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση για το βιαστή Μίχο
    Ομάδα Γυναικών Πύργου: Απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση για το βιαστή Μίχο

    Η Oμάδα Γυναικών Πύργου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη και εξωφρενική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που πρότεινε αθώωση του Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

    Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση η εισαγγελική πρόταση που από τη μία αθωώνει και υποθάλπει τους δράστες – τέρατα βιαστές και μαστροπούς και από την άλλη επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι ένα ανήλικο 12χρονο κορίτσι εκδιδόταν με τη θέλησή του.

    Είναι προκλητική η πρόταση της εισαγγελέως που στοχοποιεί την ανήλικη και ξεπλένει τους βιαστές και τους παιδεραστές όπως και την εγκληματική τους δράση. Η πρόταση αυτή είναι ντροπιαστική και προσβάλλει όλες τις γυναίκες του μόχθου.

    Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι από μόνη της η συμμετοχή γυναικών είτε στη σύνθεση ενός δικαστηρίου είτε ενός κρατικού οργάνου δεν αποτελεί τεκμήριο “προοδευτικότητας”, όπως προβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

    Και στο νομό μας, έχουμε γίνει μάρτυρες αντίστοιχων περιστατικών, μετά από καταγγελία για βιασμό, να αφήνεται ελεύθερος ο δράστης και να κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσά μας.

    Δεν ανεχόμαστε την μπόχα του βούρκου τους που γεννά η βία της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και τρέφουν όλοι οι μηχανισμοί και οι θεσμοί που τη στηρίζουν. Πρόκειται για το βούρκο μιας πολιτικής που αφήνει ανυπεράσπιστα τα παιδιά με παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας με ευθύνη του κράτους, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της βίας των εκμεταλλευτών μας.

    Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη δικαιοσύνη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ομάδα γυναικών Πύργου: Να δυναμώσει ο αγώνας γονιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ
    Ομάδα γυναικών Πύργου: Να δυναμώσει ο αγώνας γονιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ

    Η ομάδα γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ καλεί να δυναμώσει ο αγώνας γονιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ ενάντια σε όλους όσους στερούν στα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμα τους στην προσχολική αγωγής και στη δημιουργική απασχόληση.

    Χιλιάδες είναι τα αποκλεισμένα παιδιά σε όλη τη χώρα απότους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Σε αυτά προσθέτουμε και τα παιδιά με αναπηρία που έχουν πιο σύνθετες ανάγκες. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι οικονομικές και πολιτικές προτεραιότητες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων γεννούν τρομερά αδιέξοδα στις λαϊκές οικογένειες μετατρέποντας την κοινωνική ανάγκη των παιδιών για την προσχολική αγωγή και τη δημιουργική απασχόληση σε ατομική υπόθεση της κάθε οικογένειας. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το " εναρμόνισηοικογενειακής και επαγγελματικής ζωής " δεν έχουν στον προσανατολισμό τους τη διάθεση χρηματοδότησης για τη δημιουργία δημόσιων δομών, ώστε να καλύπτονται συνολικά οι ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας. Υπηρετούν την ευκαιριακή ετήσια ανά παιδί χρηματοδότηση με κουπόνι που κάθε χρόνο μπαίνει στη λοταρία, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν και αυτοί ημερομηνία λήξης. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν όλες οι κυβερνήσεις μειώνοντας στον προϋπολογισμό το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων σε δεκάδες εκατομμύρια, δείχνοντας ότι στις προτεραιότητες τους δεν είναι οι ανάγκες των παιδιών μας, αλλά το μπούκωμα των επιχειρηματικών ομίλων με χρήμα από τις θυσίες του λαού. Αυτή η κατάσταση επικρατεί σε ευρωπαϊκό κ διεθνές επίπεδο, κάνοντας χώρο για τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα ο οποίος έρχεται να καλύψειαυτές τις ελλείψεις με το αζημίωτο. Ευθύνες υπάρχουν και στις εκάστοτε δημοτικές αρχές που δεν έλυσαν αυτά τα προβλήματα.

    Έτσι την τύχη των παιδικών σταθμών ακολουθεί και το ΚΔΑΠ στην πόλη μας. Από τις 58 αιτήσεις που έχουν γίνει για το ΚΔΑΠ Πύργου έχουν πάρειvoucher μόνο 18 παιδιά.

    Γι’ αυτό η ομάδες κ οι σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ μαζί με τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς, και τους άλλους εργαζόμενους διεκδικούμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΊ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

    ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΜΗ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

    Ομάδα γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΚΚΕ Ηλείας: Τίμησε τον Μ. Θεοδωράκη στο σπίτι που έζησε στον Πύργο
    ΚΚΕ Ηλείας: Τίμησε τον Μ. Θεοδωράκη στο σπίτι που έζησε στον Πύργο

    Με μια λιτή εκδήλωση, η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ τίμησε τη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνου από τον θάνατο του, στο σπίτι όπου έζησε στον Πύργο.

    Το άνοιγμα πραγματοποίησε ο Χρήστος Γιάνναρος, γραμματέας της ΤΕ, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

    Επιπλέον, απαγγέλθηκε απόσπασμα από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, από τον Σπύρο Γιακουμέλο, μέλος το Κόμματος.

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μνήμες του σημερινού ιδιοκτήτη του σπιτιού Δημήτρη Κορίζη από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και ιδιαίτερα από την τελευταία τους συνάντηση λίγες μέρες πριν το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

    kke ilias theod 2

    kke ilias theod 3

    kke ilias theod 4

    kke ilias theod 6

    kke ilias theod 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Επιμνημόσυνη δέηση για τον έναν χρόνο από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη
    Δήμος Πύργου: Επιμνημόσυνη δέηση για τον έναν χρόνο από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “ Ο Μίκης είναι αθάνατος γιατί έτσι φρόντισε η ιστορία!”

    Με μια πολύ σεμνή και λιτή τελετή ο Δήμος Πύργου τίμησε τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον έναν χρόνο από το θάνατο του παγκόσμιου συνθέτη, στην πόλη που τόσο αγάπησε και ήθελε-όπως ο ίδιος είχε δηλώσει-να ξαναζήσει όλες εκείνες τις στιγμές που βίωσε νεαρός.

    Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένη κ.κ. Αθανάσιου Μπαχού. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΔ Χρήστος Σούλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Μαριάννα Σταθοπούλου, ο πρόεδρος της τ.κ. Πύργου Βασίλης Φάμελος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, ο ειδικός συνεργάτης Δημάρχου Βασίλης Χριστακόπουλος, ο καθηγητής και προσωπικός φίλος της οικογένειας Θεοδωράκη Δημήτρης Κορίζης, και η υπεύθυνη της Ομάδας παραδοσιακών σπόρων Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά.

    Μετά το τέλος της τελετής, οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν μέχρι το σπίτι που έζησε για έναν χρόνο στον Πύργο ο Μίκης Θεοδωράκης και δημιούργησε τις πρώτες του μελωδίες και κατέθεσαν ένα τριαντάφυλλο με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δηλώνει: “Είμαστε εδώ, στο σπίτι που τόσο αγάπησε ο Μίκης Θεοδωράκης, εδώ όπου συνέθεσε τις πρώτες του μελωδίες...Ήταν οι πρώτες μεγάλες στιγμές για έναν σπουδαίο άνθρωπο και συνθέτη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένα ιστορικό μέγεθος, ήταν απο τους ανθρώπους που συνέβαλε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, στην άμβλυνση των αντιθέσεων, στο να επέλθει κοινωνική ειρήνη, απαραίτητη για Ελλάδα. Ο Μίκης είναι αθάνατος γιατί έτσι φρόντισε η ιστορία. Αιωνία του η μνήμη...”.

    mnimosino2

    mnimosino3

    mnimosino6

    mnimosino7

    mnimosino4

    mnimosino5

  • Δήμος Πύργου: Το Σάββατο (3/9) επιμνημόσυνη δέηση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το χαμό του Μίκη Θεοδωράκη
    Δήμος Πύργου: Το Σάββατο (3/9) επιμνημόσυνη δέηση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το χαμό του Μίκη Θεοδωράκη

    Ο Δήμος Πύργου το Σάββατο 3/9 και ώρα 18.30 στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης κκ Αθανάσιου Μπαχού, με τη συμπλήρωση ενός έτους από το χαμό του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοροβέσης: Με την στήριξη της ΠΔΕ και του τμήματος Πολιτισμού η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ετοιμάζει ο Γ.  Τζουανόπουλος
    Κοροβέσης: Με την στήριξη της ΠΔΕ και του τμήματος Πολιτισμού η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ετοιμάζει ο Γ.  Τζουανόπουλος

    Ραντεβού την Δευτέρα στα Μακρίσια με ένα διπλό αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη και τον Ι. Καμπανέλη! -Τραγουδούν Γ. Μαργαρίτης, Γ. Γιάννα, Μ. Σουλτάτου, Σ. Βώσου, Χ Γαλιάτσου, Γ. Αδαμόπουλος, Ε. Αργυροπούλου. Στο μπουζούκι Μανώλης Καραντίνης.

    tzouanopoulos makrisia 4

    tzouanopoulos makrisia 2

    Μια μεγάλη βραδιά πολιτισμού, υπόσχεται και φέτος στα Μακρίσια, ο Γιάννης Τζουανόπουλος, που ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της Ηλείας που τον ακολουθεί πιστά εδώ και 32 χρόνια στις σπουδαίες μουσικές στιγμές που μας έχει χαρίσει, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού.

    Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που εκείνες τις ημέρες είχαν πλήξει το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Έτσι, την Δευτέρα, συντονιζόμαστε ξανά με μια σπουδαία συναυλία στο χώρο της Γιορτής στα Μακρίσια, που φέτος πραγματοποιείται με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση, στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΔΕ. Ο στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Τζουανοπουλος, γιορτάζοντας τα 32 χρόνια από την πρώτη εκείνη φορά που ένας σημαντικός θεσμός πολιτισμού δημιουργήθηκε στην Ηλεία, ετοιμάζει ένα διπλό αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους Έλληνες, με την παρουσία και πάλι αγαπημένων καλλιτεχνών. Η 32η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, θα είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο διεθνή μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του αλλά και στον επίσης σπουδαίο θεατράνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλλη με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Όπως είναι γνωστό εκτός από το πλήθος των θεατρικών του έργων, ο Ιάκωβος Καμπανέλης έχει γράψει και θαυμάσιους στίχους σε πολλά αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (« Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Το Ψωμί είναι στο Τραπέζι», «Στρώσε το Στρώμα Σου», κύκλος τραγουδιών «Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» κλπ, πολλά από τα οποία θα ερμηνεύσουν την Δευτέρα το βράδυ στα Μακρίσια αγαπημένοι καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Γιώτα Γιάννα, η Σοφία Βώσου, η Μαρία Σουλτάτου, η Χριστιάνα Γαλιάτσου και μαζί τους δύο δικά μας παιδιά από την Ηλεία, ο Γιώργος Αδαμόπουλος που διαγράφει ήδη μια αξιόλογη πορεία στο ελληνικό τραγούδι και η Ελένη Αργυροπούλου που κάνει τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Όπως πάντα, θα συνοδέψει τους τραγουδιστές ο μοναδικός Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του και μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών. Η συναυλία θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας και του έντεχνου τραγουδιού, με ένα πλούσιο ρεπερτόριο με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

    tzouanopoulos makrisia 3

    tzouanopoulos makrisia 5

    tzouanopoulos makrisia 9

    tzouanopoulos makrisia 6

    tzouanopoulos makrisia 10

    tzouanopoulos makrisia 7

    tzouanopoulos makrisia 8

    Ο Γιάννης Τζουανόπουλος τόνισε ότι η μουσική αυτή βραδιά θα μείνει αξέχαστη στο κοινό της Ηλείας, αφού συμπράττουν για την επιτυχία της μεγάλοι έλληνες καλλιτέχνες ερμηνεύοντας τραγούδια όχι μόνο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβο Καμπανέλη στους οποίους αφιερώνεται η εκδήλωση, αλλά και άλλων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών. “Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού συμπληρώνει 32 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας με σημείο αναφοράς το ξωκλήσι της Παναγιάς όπου καθε χρόνο δίνεται το ραντεβού των αποδήμων, ενώ τα άγια χώματα των Μακρισίων έχουν πατήσει όλοι οι κορυφαίοι έλληνες δημιουργοί και καλλιτέχνες– συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές- με αφιερώματα που άφησαν εποχή και θα μείνουν αξέχαστα, όπως και η βραδιά που ετοιμάζουμε την Δευτέρα το βράδυ. Θα ήθελαν να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Νίκο Κοροβέση για την στήριξη της εκδήλωσης και του αφιερώματος στον Μίκη και τον Ιακωβο Καμπανέλη.”

    Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμου και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης επισήμανε ότι η Περιφέρεια με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια ολοκληρώνει το μεγάλο πολιτιστικό οδοιπορικό της σε όλη την Ηλεία που αγκάλιασε με θέρμη το κοινό του νομού. “ Ο Γιάννης Τζουανόπουλος όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει πολιτισμό στον τόπο δίνοντας την ψυχή του και βεβαίως είχαμε την υποχρέωση να στηρίξουμε έναν σπουδαίο θεσμό που φέτος γιορτάζει τα 32α γενέθλια του και ευχόμαστε να γιορτάσουμε πολλά ακόμα”.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο