Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 11:26

Αναβολή της 1ης Συνέλευσης Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου - ΚΥ Κρεστένων

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της Πανδημίας αναβάλλεται η 1η Γενική Συνέλευση μετά την έγκριση του καταστατικού μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/09/2021 στις 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της Πανδημίας. Αν επιβαρυνθεί ο Νόμος με τον Covid-19, τότε να ενημερώσουμε έγκαιρα για την νέα ημερομηνία.

Τα θέματα της Γ.Σ. θα είναι:

  1. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.
  2. Τρέχουσες εξελίξεις για το Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κρεστένων

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις διαδικασίες εκλογές του νέου Δ.Σ. και να αποφασίσουμε για τις ενέργειες και τις δράσεις του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κρεστένων.

Επίσης σας ενημερώνουμε οτι ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο – ΚΥ Κρεστένων από το Σύλλογο των εργαζομένων. Στεκόμαστε δίπλα τους στο δίκαιο αγώνα τους. Θα είμαστε αρωγοί και συμπρωταγωνιστές στο έργο τους και στους αγώνες τους.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 10:31

Σχετικά Άρθρα

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Με ροζ χρώμα για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού
    Ν.Μ. Κρεστένων: Με ροζ χρώμα για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού

    Ειδική εκδήλωση την Πέμπτη στην πλ. Κρεστένων

    Με ροζ χρώμα φωτίστηκε η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Η συμβολική φωταγώγηση έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει για ακόμη μια χρονιά τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Το πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτηρίων σε ροζ χρώμα πραγματοποιείται παγκοσμίως κατά τον μήνα Οκτώβριο ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παγκόσμια Εκστρατεία "Pink October" κατά του καρκίνου του μαστού!!

    Παράλληλα, η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας Ν.Μ.Κρεστένων
Αριστέα Παπαδοπούλου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, για μια ξεχωριστή ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει η Νοσηλευτική Μονάδα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κρεστένων και ώρες 10:00 -12:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.krest mastos 2

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Εκεί όπου ο εθελοντισμός γίνεται στάση ζωής
    Ν.Μ. Κρεστένων: Εκεί όπου ο εθελοντισμός γίνεται στάση ζωής

    Δεκάδες δράσεις για τη μονάδα και το κοινωνικό σύνολο

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Η κουλτούρα του εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων από το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής. Δεκάδες δράσεις και εργασίες φέρουν την υπογραφή των ανθρώπων που φροντίζουν με ανιδιοτέλεια για τον καλλωπισμό του χώρου-εσωτερικά και εξωτερικά- και το κοινωνικό σύνολο. Και το πιο σημαντικό; Όσο περισσότερο προσφέρουν, τόσο συνεχίζουν…

    Ο εθελοντισμός έχει γίνει πλέον στάση ζωής και πράξη στη Ν.Μ. Κρεστένων. Όλες οι εργασίες για την μετεγκατάσταση, τις μεταφορές γραφείων και φυσικά η καθαριότητα των χώρων, εσωτερικών και του αύλειου χώρου, διενεργούνται από τους ίδιους τους υπαλλήλους (Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό),εθελοντικά και χωρίς να δαπανηθούν καθόλου χρήματα.

    Οι χώροι του Νοσοκομείου Κρεστένων καθώς και ο αύλειος χώρος συντηρούνται από το ίδιο το προσωπικό αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, το προσωπικό της Μονάδας σπεύδει με προθυμία να το πράξει.

    Μόλις πρόσφατα, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ομάδα του Νοσοκομείου, αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Ζωγόγιαννη, Τάσο Τσουραμάνη, Ιωάννα Κωστοπούλου, Ελένη Πλευριά, Μαρία Κωνσταντοπούλου και Χριστίνα Κυριακούλια, αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους προκειμένου να ομορφύνουν και να περιποιηθούν τον περιβάλλοντα χώρο της Μονάδας

    Πρωταρχικός στόχος όλων μας

    «Ο Εθελοντισμός, το αίσθημα ευθύνης και της παροχής των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Ηλείας είναι ο πρωταρχικός στόχος όλων μας στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων» δηλώνει στο ilialive.gr η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας-Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, η οποία ευχαριστεί θερμά το προσωπικό της Μονάδας για όλες τις δράσεις που έχουν προηγηθεί αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, που πάντα ανταποκρίνονται με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς. «Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που εξυψώνει αξίες και ιδανικά όπως τον αλτρουισμό , την κοινωνική αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, την προσφορά για έναν κοινωφελή σκοπό, την αμοιβαιότητα, τον σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση. Ο εθελοντισμός αποκτά μια ιδιαίτερη αξία όταν προσφέρεται από εργαζόμενους της Μονάδας μας, εκτός ωραρίου και αφορά τον καλλωπισμό, την ευταξία και την περιποίηση στο χώρο εργασίας τους» συμπληρώνει η κ. Παπαδοπούλου, και δεν παραλείπει να σημειώσει την αμέριστη βοήθεια που έχει παράσχει και ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων σε διάφορες εργασίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντικές δράσεις δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της Μονάδας αλλά επεκτείνονται και σε άλλες δομές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επισκέπτονται το ΚΑΠΗ του Δήμου και προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και συμβουλές σε άτομα τρίτης ηλικίας. Επιπλέον όταν πραγματοποιούνται ιατρικές δράσεις, με πιο πρόσφατη την «Υγεία για όλους», το προσωπικό σύσσωμο-ακόμη και όσοι δεν εργάζονται εκείνες τις ημέρες-δίνει το παρόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

    Krestena 2

    Krestena 3

    Krestena 4

    Krestena 5

    Krestena 6

  • Ν.Μ. Κρεστένων : Δέχτηκε τα εύσημα για την υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για όλους»
    Ν.Μ. Κρεστένων : Δέχτηκε τα εύσημα για την υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για όλους»

    Η δημιουργική συνεργασία θα έχει και συνέχεια

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση και την εθελοντική συμμετοχή στην ιατρική παρέμβαση δωρεών προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, όπως και την βεβαίωση για τη δημιουργική συνέχιση της συνεργασίας, αποτύπωσαν σε ευχαριστήρια επιστολή ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας πρόληψης και προαγωγής υγείας «Υγεία για Όλους», προς την Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας -Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εθελοντές και σε όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να υλοποιηθεί αυτή η τόσο σημαντική δράση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω δράση εξετάστηκαν συνολικά 188 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά και συγκεκριμένα: 20 ενήλικες με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου υποβλήθηκαν σε ουρολογικό έλεγχο, έγινε πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος σε 51 ενήλικες, εφήβους και παιδιά, με τη χρήση φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου και υπερηχογράφου έγινε καρδιολογικός έλεγχος σε 46 ενήλικες, εφήβους και παιδιά, 24 ενήλικες υποβλήθηκαν σε νευρολογική – νευροψυχολογική εκτίμηση, πραγματοποιήθηκαν Pap test σε 20 γυναίκες, σε 21 ενήλικες πραγματοποιήθηκε παθολογικός/διαβητολογικός/ενδοκρινολογικός έλεγχος και σε 6 παιδιά κλινικές εξετάσεις.

    Aristea 2

    Στην ευχαριστήρια επιστολή, η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «Υγεία για όλους» Ελένη Σωτηροπούλου, ευχαριστεί θερμά την Διοικήτρια Αριστέα Παπαδοπούλου για την άριστη οργάνωση και την εθελοντική συμμετοχή στην Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε βέβαιοι, ότι θα συνεχίσουμε την δημιουργική μας συνεργασία, για προσφορά και αλληλεγγύη, σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας».

    Η δράση, που πραγματοποιήθηκε πριν έναν μήνα σχεδόν, «αγκαλιάστηκε» από μια μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου, σύσσωμου του προσωπικού της ΝΜ Κρεστένων, θεσμικών παραγόντων του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και πολιτών που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ουσιώδες έργο που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Μονάδα, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    Η δράση «Υγεία για όλους» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΠΔΕ, την 6η Υ.ΠΕ., το Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», την Ουρολογική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», την Παθολογική – Προπαιδευτική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. «Ο Άγιος Ανδρέας», τη Ν.Μ. και τον Ι.Σ. Ηλείας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health Care, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Ενημερωτική δράση για τα Ρευματικά Νοσήματα και για την Οστεοπόρωση
    Ν.Μ. Κρεστένων: Ενημερωτική δράση για τα Ρευματικά Νοσήματα και για την Οστεοπόρωση

    Συνεχίζοντας αδιάλειπτα τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία ανάλογη δράση για τα Ρευματικά Νοσήματα και για την Οστεοπόρωση την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 19:00 στον αίθριο χώρο της Ν.Μ. Κρεστένων.

    Το πρόγραμμα είναι ως εξής :

    Συντονισμός-Προεδρείο: Δημήτρης Καρόκης Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας.
    19:00 Χαιρετισμοί
    19:15 -19:40 Ρευματικά Νοσήματα
    Μαρία Χριστοπούλου Ρευματολόγος Πύργου.
    19:40- 20:05 Οστεοπόρωση
    Αλεξάνδρα Φιλιπποπούλου Ρευματολόγος Αμαλιάδας.
    20:05-20:30
    Συζήτηση με το κοινό.

    Όπως τονίζει η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας -Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, οι δράσεις που, που έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητεία της, έχουν ως στόχο την ενημέρωση και των πολιτών στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, και καλεί το κοινό να παρευρεθεί.

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Τιμήθηκε η «Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών» - Στέκονται ακούραστα και με κατανόηση στον άνθρωπο
    Ν.Μ. Κρεστένων: Τιμήθηκε η «Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών» - Στέκονται ακούραστα και με κατανόηση στον άνθρωπο

    Με μια λιτή και συμβολική εκδήλωση η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων τίμησε την "Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών", που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής. Η εκδήλωση έγινε στο Αίθριο χώρο της Μονάδας.

    Η Διοικήτρια Ν.Μ Κρεστένων Αριστέα Παπαδόπουλου στην ομιλία της ανέφερε το σημαντικό έργο των Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών, εξήρε το ήθος, την ανιδιοτέλεια ,τις αξίες που πρεσβεύουν καθώς και την προσφορά του Νοσηλευτικού, Ιατρικού, Διοικητικού και λοιπού Προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, προς τους πολίτες της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο.

    Επίσης τόνισε ότι, παρόλη την οικονομική αδυναμία πολλών κρατών να ενισχύσουν την παροχή Υγείας, οι Νοσηλευτές-Νοσηλεύτριες, στέκονται ακούραστα με αγάπη και κατανόηση απέναντι στον άνθρωπο. «Τα δικαιώματα των ασθενών όπως πολύ σωστά αναδεικνύονται από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας "My health my rights" αποτελούν την βασική προτεραιότητα των Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών στην επιστημονική αλληλεπίδραση της γνώσης των διαδικασιών, της εξέλιξης, της τεχνολογίας καθώς επίσης και της τεχνικής νοημοσύνης» και ευχαρίστησε όλους τους νοσηλευτές για όλα όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα.

    Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννα Δούκα για την εξαιρετική ομιλία της, στον Διοικητή του Γ.Ν.Ηλείας κ.Σπύρο Πολίτη και τον Προϊστάμενο της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν Ηλείας Παναγιώτη Γκίωνη που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όλους τους εργαζόμενους της Νοσηλευτικής Μονάδας που συμμετείχαν σ’ αυτή.

    «Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας, της ενημέρωσης και πρόληψης με συνέπεια και επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

    nosileut krest 2

    nosileut krest 3

    nosileut krest 4

    nosileut krest 5

    nosileut krest 6

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Αντιμετώπισε με ασφάλεια 232 επείγοντα περιστατικά τις ημέρες του Πάσχα
    Ν.Μ. Κρεστένων: Αντιμετώπισε με ασφάλεια 232 επείγοντα περιστατικά τις ημέρες του Πάσχα

    Ανταπεξήλθε με υπευθυνότητα στις αυξημένες απαιτήσεις

    Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν όλες τις εορταστικές ημέρες η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων με την κατάλληλη προετοιμασία για την μεγάλη προσέλευση στη περιοχή των εκδρομέων του Πάσχα και την πολύ πιθανή αύξηση των έκτακτων περιστατικών.

    Από το Σάββατο του Λάζαρου 27 /4/2024 μέχρι και τη Τρίτη του Πάσχα 7/5/2024 η Μονάδα αντιμετώπισε με ασφάλεια 232 Επείγοντα περιστατικά στα Τ.Ε.Π Παθολογικού, Τ.Ε.Π Χειρουργικού και στο Παιδιατρικό τμήμα. Επίσης καταγράφηκαν 10 εισαγωγές στη Βραχεία Νοσηλεία όπου αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με ασφάλεια.

    «Στόχος της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων είναι να συμβάλει στην αποσυμπίεση των Επειγόντων Περιστατικών που θα κατέληγαν στα Τ.Ε.Π του Γ.Ν Πύργου, τα οποία με ασφάλεια αντιμετωπίστηκαν στη Μονάδα μας» δηλώνει η Αν. Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας Ν.Μ. Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το προσωπικό μας, ιδιαίτερα όμως το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό γιατί με συνέπεια, επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης αντεπεξήλθαν στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου του Πάσχα»

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων εφημερεύει καθημερινά, όλο το χρόνο.

    «Είμαστε μια δυνατή ομάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας, της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης σε όλους τους πολίτες της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο» καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.

    peristatika krest

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Ετοιμάζεται πρόγραμμα τηλεϊατρικής - Εξετάσεις και προληπτική ιατρική χωρίς μετακινήσεις
    Ν.Μ. Κρεστένων: Ετοιμάζεται πρόγραμμα τηλεϊατρικής - Εξετάσεις και προληπτική ιατρική χωρίς μετακινήσεις

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Πρόγραμμα τηλεϊατρικής θα λειτουργήσει άμεσα στη Ν.Μ. Κρεστένων, με τη συμμετοχή αγροτικών ιατρών, ιατρών του ΕΣΥ και νοσηλευτικού προσωπικού με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών, κυρίως απομακρυσμένων ορεινών περιοχών που η πρόσβασή τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα είναι δύσκολη.

    Ακόμη μια καινοτομία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εγκαινιάζεται σύντομα στη Ν.Μ. Κρεστένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα πρόκειται να εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τη Vodafone και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Η συγκεκριμένη δράση, ήταν στην ατζέντα της Αν. Διοικήτριας του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέας Παπαδοπούλου, από τους πρώτους μήνες της θητείας της. Πλέον οι συνθήκες ωρίμασαν και σύντομα η Μονάδα θα μπορεί με την κατάλληλη τεχνολογία εξυπηρετεί κυρίως κατοίκους απομακρυσμένων, ορεινών περιοχών ή όσους δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση στο Νοσοκομείο.

    papadopoulou mixail Η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, με την Αγροτική Ιατρό Κωστιάννα Μιχαήλ, μια εκ των ιατρών που θα "τρέξουν" το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής στη ΝΜ Κρεστένων

    Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι δύο αγροτικοί ιατροί της Μονάδας, Κωστιάννα Μιχαήλ (φωτό) και Τόνια Αλεβίζου, δύο ιατροί του ΕΣΥ και νοσηλευτικό προσωπικό, που ήδη, αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται πάνω στα τεχνολογικά συστήματα του προγράμματος.

    Το πρόγραμμα προάγει την προληπτική ιατρική, συμβάλει στην πρόληψη ασθενειών με την έγκαιρη διάγνωσή του και καλύπτει όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους. Επιπλέον η δημιουργία ηλεκτρονική ιατρικού φακέλου βοηθά τους αγροτικούς ιατρούς να παρακολουθούν καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα την υγεία των ασθενών τους.

    Ανάμεσα στις προληπτικές εξετάσεις που θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται είναι: Καρδιολογικός/ πνευμονολογικός / αιματολογικός έλεγχος , αρτηριακή πίεση.

  • Ανοδική πορεία και το 2023 για τη ΝΜ Κρεστένων
    Ανοδική πορεία και το 2023 για τη ΝΜ Κρεστένων

    Αύξηση σε όλα τα τμήματα και τις ιατρικές πράξεις δείχνουν τα επίσημα στατιστικά

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με αξιοζήλευτα ποσοστά, που σε συγκεκριμένους τομείς η άνοδος ξεπερνά το 40% , επαναλειτουργία Τμημάτων και καθιέρωση νέων ιατρικών πράξεων «έκλεισε» την περσινή χρονιά ο απολογισμός της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, αποδεικνύοντας τον μεγάλο και σημαντικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν τα Περιφερειακά Ιατρεία.

    Η Μονάδα, εδώ και δύο χρόνια σχεδόν έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων και των επισκεπτών αλλά και τα εύσημα θεσμικών παραγόντων στο χώρο της Υγείας, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε για την σημαντική δουλειά που γίνεται στους χώρους της Ν.Μ. Κρεστένων η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΠΔΕ Άννα Μαστοράκου.

    Η σημασία των αριθμών

    Η αυξητική αυτή τάση, αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Νοσηλευτικής Μονάδας, η οποία εμφανίζεται σε όλες τις ιατρικές πράξεις συγκριτικά με την περσινή χρονιά (2022-2023).

    • Στο Μικροβιολογικό τμήμα η κίνηση αυξήθηκε κατά 44% καθώς το 2023 πραγματοποιήθηκαν 1.943 εξετάσεις ενώ το 2022 1.350.
    • Αντίστοιχη είναι και η εικόνα του Ακτινολογικού όπου η κίνηση το 2023 αυξήθηκε κατά 43% συγκριτικά με το 2022 όπου εξετάστηκαν 1.542 ασθενείς.
    • Το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το 2023 δέχτηκε 7.113 ασθενείς, 20% περισσότεροι συγκριτικά με το 2022 (5.950)
    • Οι εισαγωγές στη βραχεία νοσηλεία αυξήθηκαν από 418 το 2022 σε 472 το 2023 (+13%).
    • Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και οι συνταγογραφήσεις, +25% καθώς από 36.564 το 2022 έφτασαν τις 45.538 το 2023 με την αύξηση να εμφανίζεται στις συνταγογραφήσεις των Περιφερειακών Ιατρείων (+34% από 29.715 σε 39.962).

    Η συνταγογράφηση στη Νοσηλευτική Μονάδα μειώθηκε (-19%, από 6.849 το 2022 σε 5.576 το 2023) και αυτό γιατί οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν από την συχνότερη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων.

    • Το Παιδιατρικό τμήμα επαναλειτούργησε μέσα στο 2023 και εξετάστηκαν 542 παιδιά
    • Παράλληλα διενεργήθηκαν 145 νέες ιατρικές πράξεις όπως εξετάσεις μαστού από Ογκολόγο, Διαβητολογικές και Ορθοπεδικές.
    • Πραγματοποιήθηκαν 248 τεστ ΠΑΠ από 83 το 2022.

    Οι υπηρεσίες της Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και ποια περιστατικά εξυπηρετεί

    Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων είναι Μονάδα παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία εφημερεύει κάθε μέρα, 365 ημέρες το χρόνο και εξυπηρετεί τακτικά και επείγοντα περιστατικά.

    • Είναι στελεχωμένη με ιατρούς Γενικής Ιατρικής και αγροτικούς ιατρούς.
    • Διαθέτει Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, εξωτερικά ιατρεία και Παιδιατρικό Ιατρείο.
    • Λειτουργούν Μικροβιολογικό και Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο.
    • Κατόπιν ραντεβού, παρέχεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων και οι ιατροί της Μονάδας μας έχουν οριστεί ως οικογενειακοί ιατροί.
    • Στην αρμοδιότητα της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων υπάγονται 6 Περιφερειακά Ιατρεία με περιοχές ευθύνης 19 κοινότητες.
    • Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» διενεργούνται δωρεάν :
    • Γυναικείος προληπτικός έλεγχο ΠΑΠ τεστ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας
    • Κλινικές εξετάσεις για το καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» Πάτρας.
    • Λειτουργεί πρόγραμμα «Ψυχοπροφυλακτική και Προετοιμασία Γονεϊκότητας σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας για τις εγκύους και τους συζύγους τους.
    • Υπάρχει τακτική επίσκεψη Ορθοπεδικού απο το Γ.Ν Πύργου.
    • Υπάρχει συνεργασία με τα Κ.Υ Ζαχάρως και Κ.Υ Αρχαίας Ολυμπίας για διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες.

    nos krest 6

    nos krest 7

    Αριστέα Παπαδοπούλου «Ολοένα περισσότεροι πολίτες μας εμπιστεύονται»

    Για τη συλλογική προσπάθεια που επέφερε αποτελέσματα, με επίμονη και μεθοδική δουλειά, κάνει λόγο η αν. Διοικήτρια της ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου. «Η ομάδα είναι αυτή η οποία κάνει τη διαφορά. Όλοι εμείς, στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων έτσι λειτουργούμε. Είμαστε μια δυνατή ομάδα και ότι έχουμε καταφέρει οφείλεται στο ότι δουλεύουμε όλοι μαζί για την επίτευξη ενός κοινού στόχου: την δωρεάν παροχή του δημόσιου αγαθού της υγείας, της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια απέναντι στους κατοίκους της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο» τονίζει η κ. Παπαδοπούλου.

    «Πρωταρχικοί μας στόχοι ήταν η Ν.Μ. Κρεστένων να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Επειγόντων Περιστατικών που θα κατέληγαν στα Τ.Ε.Π του Γ.Ν Ηλεία, τα οποία με ασφάλεια μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Μονάδα μας. Επίσης και η αύξηση των ιατρικών πράξεων, των εξετάσεων, της συνταγογράφησης. Όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι αριθμοί δείχνουν σταθερή αύξηση και ανοδική πορεία και αυτό δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες μας εμπιστεύονται» κατέληξε και υπογραμμίζει την άριστη συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους στη Μονάδα όπως και την δυναμική του εθελοντισμού που έχει γίνει στάση ζωής για όλους.

    «Uα ήθελα να σημειώσω την ευαρέσκεια μου προς όλους τους εργαζόμενους της Ν.Μ Κρεστένων καθώς και αυτοί είχαν σημαντική συμβολή στην βελτίωση της Νοσηλευτικής Μονάδας μας, εργαζόμενοι εθελοντικά εκτός του ωραρίου τους. Όλες οι εργασίες για την μετεγκατάσταση, τις μεταφορές γραφείων, βιβλιοθηκών, κ.λ.π., την καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, έγιναν από τους ίδιους τους υπαλλήλους (νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό), εθελοντικά και χωρίς να δαπανηθούν καθόλου χρήματα. Οι χώροι του Νοσοκομείου, ο αύλειος χώρος συντηρούνται από το προσωπικό, αλλά και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί το προσωπικό σπεύδει με προθυμία. Ο εθελοντισμός πλέον, έχει γίνει στάση ζωής για όλους μας. Στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων έχουμε κατορθώσει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά επειδή έχουμε κάνει τον εθελοντισμό στάση ζωής και λειτουργούμε σαν ομάδα».

    nos krest 2

    nos krest 3

    nos krest 4

    nos krest 5

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο