Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 13:49

ΣΔΕ Πύργου: Ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου επισκέφθηκε η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός του Χαμόγελου του Παιδιού στον Πύργο κα Αικατερίνη Λιακοπούλου. Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς από την κα Λιακοπούλου για τον τρόπο λειτουργίας του Χαμόγελου του Παιδιού καθώς και για τις δράσεις του.

Αναλυτικότερα, ενημερώθηκαν για το πώς ακριβώς ξεκίνησε το Χαμόγελο του παιδιού καθώς φέτος κλείνει 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ενώ αναλαμβάνει δράσεις στους τομείς: της βίας, της εξαφάνισης, της υγείας καθώς και της στήριξης οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχιας. Το Χαμόγελο του παιδιού στον Πύργο διαχειρίζεται περιστατικά εκτός από τον Νομό Ηλείας, επιπλέον σε Ζάκυνθο, Μεσσηνία και Λακωνία. Στην Ηλεία υπάρχουν 14 σπίτια (11 από αυτά με παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο για προστασία από τη βία και την εγκατάλειψη καθώς και 3 σπίτια ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα υγείας για τα οποία δεν έχει γίνει εισαγγελική παρέμβαση). Συνολικά φιλοξενούνται στις μονάδες της Ηλείας 21 παιδιά.

Επίσης από την κα Λιακοπούλου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής που ισχύουν σήμερα και πώς πλέον οι διαδικασίες αυτές έχουν απλουστευθεί και επιταχυνθεί. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος τόσο από τους εκπαιδευτές αλλά και από τους εκπαιδευόμενους. Μάλιστα το κλίμα φορτίστηκε έντονα όταν δύο εκπαιδευόμενοι με μεγάλη συγκίνηση εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για στην στήριξη που έλαβαν από το Χαμόγελο του παιδιού όταν οι ίδιοι καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα χρειάστηκαν βοήθεια.

Τέλος η κα Λιακοπούλου τόνισε ότι η λειτουργία του Χαμόγελου στηρίζεται κατά βάση στους εθελοντές καθώς και σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών. Επισήμανε, ότι ο καθένας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του όχι κατ’ ανάγκη στηρίζοντας οικονομικά αλλά προσφέροντας ότι μπορεί. Έτσι , ενημέρωσε για το εθελοντικό δημιουργικό εργαστήρι που λειτουργεί στο Χαμόγελο του Παιδιού στο πλαίσιο του οποίου γίνονται διάφορες κατασκευές για την οργάνωση μικρών bazaar που διοργανώνει το χαμόγελο κυρίως σε περιόδους γιορτών. Οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία μικρών χειροτεχνιών υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του εργαστηρίου η οποία θα μπορούσε να φέρει μερικά υλικά στο χώρο του ΣΔΕ καλλιεργώντας έτσι το πνεύμα του εθελοντισμού, της προσφοράς αλλά και ενισχύοντας την εξωστρέφεια του ΣΔΕ στην τοπική κοινωνία.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 11:26

Σχετικά Άρθρα

  • Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια
    Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια

    Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ενέργειες που έγιναν σχετικά, με όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

    1. Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
    2. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
    3. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
    4. Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
    5. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

    Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

    Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

    Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

    • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
    • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
    • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
    • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
    • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
    • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    ... κλείνει αναφέροντας η ανακοίνωση.

    Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

  • 27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας
    27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πύργο, με αφορμή τα 27 χρόνια λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλεία.

    Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στους πολύτιμους συνεργάτες, χορηγούς και υποστηρικτές του Οργανισμού, έλαβε χώρα στο σπίτι του «Χαμόγελου» επί της οδού Αλφειού και αποτέλεσε μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Όπως πολύ σωστά τονίστηκε, με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, ο Οργανισμός συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό έργο του, προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη και δίνοντάς του και πάλι το χαμόγελο που η ζωή τους στέρησε.

    Ο Οργανισμός, στηριζόμενος στον επαγγελματισμό και την αγάπη, συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που είναι θύματα βίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η εκδήλωση στην Ηλεία, ήταν μια υπενθύμιση της τεράστιας σημασίας αυτής της προσπάθειας και μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιερό έργο.

    Ο συγκινητικός λόγος του προέδρου, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου

    Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, με συγκίνηση μίλησε για την απαρχή του Οργανισμού και τη συγκλονιστική ιστορία πίσω από αυτόν. «Είναι σαν παραμύθι,» είπε χαρακτηριστικά. Η ιστορία ξεκίνησε από τον γιο του, Ανδρέα, ο οποίος, το 1995, ενώ αντιμετώπιζε με θάρρος την ασθένειά του καθώς είχε διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλι, εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός που θα βοηθούσε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτή η επιθυμία μετουσιώθηκε σε δράση και οδήγησε στη δημιουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο 29 χρόνια μετά συνεχίζει ακούραστα το έργο του.

    «Έτσι λοιπόν ο Αντρέας μέσα από το ημερολόγιο του 9 Νοεμβρίου 1995 μας προέτρεψε να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό που είναι το «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ελλάδα. Ούτε κι εκείνος θα το φανταζόταν ούτε και εγώ θα το φανταζόμουνα ότι θα έβρισκε το κατάλληλο έδαφος με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη χώρα μας. Επίσης να πω ότι αμέσως μετά, ένα άλλο παιδί μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή και έτσι η οικογένεια Λαμπροπούλου κινητοποιήθηκε και κινητοποίησε την Ηλεία. Αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν για μας είναι πολύ ιερά, γιατί με την μνήμη τους συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι η προσπάθεια δεν βασίζεται στη φιλανθρωπία, αλλά στον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα, με στόχο την αδιάλειπτη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

    Ο Οργανισμός έχει πλέον διεθνή εμβέλεια, με συνεργασίες σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, ενώ συμμετέχει ενεργά στα Ηνωμένα Έθνη.

    Xamogelo 3

    Τιμητικές Ομιλίες

    Στην εκδήλωση, πολλοί τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των δήμων της Ηλείας, έδωσαν το «παρών» και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το σπουδαίο έργο του Οργανισμού.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, υπογράμμισε το μοναδικό επίτευγμα του Οργανισμού: τη μετατροπή του πόνου και της απώλειας σε ένα τεράστιο χαμόγελο, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και φωτίζει τις ζωές χιλιάδων παιδιών.

    «29 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού” και 27 εδώ στην Ηλεία. Πέρασαν τόσα χρόνια και όμως το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Να μετατρέψει τον πόνο και την απώλεια σε ένα τεράστιο χαμόγελο. Σε ένα χαμόγελο που χρόνο με το χρόνο μεγάλωσε και μεγαλώνει. Γίνεται πιο φωτεινό και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από παιδί σε παιδί. Η προστασία της παιδικής ηλικίας, η αγάπη προς το παιδί, η παροχή φροντίδας, η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας για τα ορφανά ή άστεγα παιδιά, η κάλυψη των βασικών του αναγκών, η εκπαίδευσή τους, θα έπρεπε να θεωρούνται πραγματικά αυτονόητα. Και όμως δίχως το “Χαμόγελο του Παιδιού” αυτό δεν θα ήταν. Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μας και σας ευγνωμονούμε για την σπουδαία φιλανθρωπική σας δράση, την ανιδιοτελή προσφορά σας, τους αγώνες και την αγάπη σας προς τα παιδιά όλου του κόσμου. Κυρίως όμως σας ευγνωμονούμε γιατί δώσατε σε αυτά τα παιδιά το μεγαλύτερο εφόδιο, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, δώσατε την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή, τους δώσατε πίσω το χαμένο χαμόγελο».

    Xamogelo 2

    Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Δημήτρης Τζουανόπουλος, από την πλευρά του συνεχάρη το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρό του για τη συνεχή προσφορά τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τους.

    Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Τριγάζης, αφού εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του απέναντι στο σπουδαίο έργο που επιτελείται, υπογράμμισε ότι η υποστήριξη του δήμου προς τον Οργανισμό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ηλιοπούλου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου για το έργο του «Χαμόγελου» και για την τεράστια αγκαλιά που έχει ανοίξει σε περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο παιδιά από το 1995.

    Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» τονίζοντας πως ως νέα δημοτική αρχή δεν έχουν καταφέρει να πράξουν όσα επιθυμούν για το Χαμόγελο, ωστόσο όμως το επόμενο διάστημα θα γίνουν περισσότερα.

    «Σε κάθε περίπτωση όταν ένα παιδί χαμογελάει είναι ευτυχισμένη η κοινωνία. Ντρέπομαι γιατί αυτή τη στιγμή ελάχιστα παιδιά χαμογελούν. Συγχαρητήρια για το έργο σας και τα 27 χρόνια να γίνουν 1027».τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Ντούμας τέλος, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για το έργο του Οργανισμού από τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, επεσήμανε ότι «…όταν μιλάμε για παιδιά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χαμηλώνουμε το κεφάλι και να μην λέμε πολλά. Συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχετε κάνει και θα κάνετε, και ό,τι μπορούμε θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία για να βοηθήσουμε. Όχι μόνο ο Δήμος, δεν είναι μόνο θέμα του Δήμου, πρέπει να το δει γενικότερα η πολιτεία να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε».

    Xamogelo 4

  • Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    sde purgou eg 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας
    Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας

    Άρχισαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πύργου – Τμήμα Αμαλιάδας για το Σχολικό Έτος 2024 – 2025.

    Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας είναι δημόσιο Σχολείο και είναι δωρεάν, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

    Στόχος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου – παράρτημα Αμαλιάδας είναι:

    • Η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πολιτών 18 ετών και άνω
    • Η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης
    • Η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική, οικονομική ένταξη και ανέλιξη
    • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων
    • Η συμβολή στην ένταξή τους ή στη βελτίωσή της θέσης τους στους χώρους εργασίας

    Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αποτελούν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, με τη διάρκεια φοίτησης να προσδιορίζεται στους 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και τις ώρες διδασκαλίας να είναι 25 την εβδομάδα.

    Τα μαθήματα στην Αμαλιάδα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες από τις 4:30 έως τις 8:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στους χώρους όπου στεγάζεται το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

    Τα μαθήματα που διδάσκονται στο ΣΔΕ – Τμήμα Αμαλιάδας είναι: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Κοινωνική Εκπαίδευση, Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή, Διαθεματικά Σχέδια Δράσης, ενώ υπάρχει και παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης για κάλυψη κενών και αδυναμιών, που έχει ο εκάστοτε εκπαιδευόμενος.

    Εκτός από τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχεται και Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.

    Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιούνται στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2622028692 και 2621020350 (καθημερινά απόγευμα 5.00μ.μ. – 8.30μ.μ.) ή 2. Επισκεφτείτε μας στο χώρο μας στην Αμαλιάδα στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (καθημερινά απόγευμα 5.00μ.μ. – 8.30μ.μ.), κτίριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας & Έλλης).

    sde amaLegr 24

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω - Πάρε Απολυτήριο Γυμνασίου
    Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω - Πάρε Απολυτήριο Γυμνασίου

    Σε 2 Χρόνια Αντί για 3 - Χωρίς Διαγωνίσματα - Μαθήματα Πάνω στα Ενδιαφέροντά σου - Απογευματινά Μαθήματα

    Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97).

    Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

    Στόχοι των Σ.Δ.Ε. είναι:

    • Η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πολιτών 18 ετών και άνω.
    • Η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
    • Η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική, οικονομική ένταξη και ανέλιξη.
    • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων.
    • Η συμβολή στην ένταξή τους ή στη βελτίωση της θέσης τους στον χώρο της εργασίας.

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2625 360301

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Για εγγραφές και πληροφορίες εντός του καλοκαιριού για το νέο σχολικό έτος πραγματοποιούνται καθημερινά, απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ.

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ) και κιν: 6945118973

    sde egr 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο