Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 12:16

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω - Πάρε Απολυτήριο Γυμνασίου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σε 2 Χρόνια Αντί για 3 - Χωρίς Διαγωνίσματα - Μαθήματα Πάνω στα Ενδιαφέροντά σου - Απογευματινά Μαθήματα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97).

Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στόχοι των Σ.Δ.Ε. είναι:

  • Η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πολιτών 18 ετών και άνω.
  • Η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  • Η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική, οικονομική ένταξη και ανέλιξη.
  • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων.
  • Η συμβολή στην ένταξή τους ή στη βελτίωση της θέσης τους στον χώρο της εργασίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2625 360301

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 12:56

Σχετικά Άρθρα

  • Ζαχάρω: Σημαντική η μείωση ελαιολάδου στην περιοχή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών - Αγγίζει το 30% η πτώση
    Ζαχάρω: Σημαντική η μείωση ελαιολάδου στην περιοχή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών - Αγγίζει το 30% η πτώση

    Ενέργειες για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων και της παρατεταμένης ανομβρίας καλούνται να πληρώσουν και φέτος οι ελαιοκαλλιεργητές στη Ζαχάρω. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου που αγγίζει έως και το 30% από μια ήδη κακή περσινή χρονιά, με σημαντικές συνέπειες στο εισόδημα των αγροτών, που για την πλειοψηφία αποτελεί την κύρια και μοναδική πηγή εισοδήματος.

    Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα και την ανησυχία του αγροτικού κόσμου της περιοχής, προωθεί σειρά ενεργειών προς τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς για την αποζημίωση των αγροτών.

    Στο Δήμο Ζαχάρως καλλιεργούνται περίπου 1.800.000 ελαιόδεντρα (1.100.000 στη Δ.Ε. Ζαχάρως και 700.000 στη Δ.Ε. Φιγαλείας). Όπως σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, οι δυσκολίες, λόγω καιρικών συνθηκών, είναι ήδη ορατές κυρίως στις ημιορεινές περιοχές, όπου το πότισμα δεν είναι εύκολη διαδικασία, με αποτέλεσμα την επικράτηση έντονου προβληματισμού.

    «Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου, που αγγίζει και το 30% σύμφωνα με υπολογισμούς των καλλιεργητών» δηλώνει στο ilialive.gr ο Δήμαρχος Ζαχάρως, σημειώνοντας ότι «οι βροχές που έπεσαν τον προηγούμενο μήνα δεν κάλυψαν όλη την περιοχή αλλά κι εκεί που έπεσαν, υπήρξαν διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στην παραγωγή. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη αποστείλει όλα τα απαραίτητα αιτήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ κ.α. ώστε κλιμάκιο γεωπόνων να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή, να καταγράψει τις ζημιές και τις απώλειες ώστε οι ελαιοκαλλιεργητές να αποζημιωθούν όσο το δυνατό συντομότερα» καταλήγει ο κ. Μητρόπουλος.

  • Ο Δήμος Ζαχάρως τοποθέτησε τρεις χημικές τουαλέτες κατά μήκος της λαϊκής αγοράς στη Ζαχάρω
    Ο Δήμος Ζαχάρως τοποθέτησε τρεις χημικές τουαλέτες κατά μήκος της λαϊκής αγοράς στη Ζαχάρω

    Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια των κανόνων που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή για την δημόσια υγεία , τοποθετήθηκαν τρεις(3) χημικές τουαλέτες κατά μήκος της Λαϊκής Αγοράς Ζαχάρως, στα εξής σημεία:

    1. Στην αρχή της λαϊκής αγοράς (αριστερό σημείο-αρχή παραγωγών)
    2. Απέναντι από την παλιά εφορία
    3. Στο τέλος της λαϊκής αγοράς (έναντι χώρου παρκινγκ)

    Η συμβολή όλων μας για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε καθαρή την πόλη μας και την λαϊκή αγορά.

    dimos zaxaros xim toualetes 2.jpg

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική συνάντηση για το Πολεοδομικό Σχέδιο στην Ζαχάρω
    Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική συνάντηση για το Πολεοδομικό Σχέδιο στην Ζαχάρω

    Το πολεοδομικό σχέδιο της Ηλείας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον δήμο Ζαχάρως με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, του δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Μητρόπουλου και του εκπροσώπου της μελετητικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου, Σωτήρη Λιάρου.

    Όπως τονίστηκε, σχετικά με τον δήμο Ζαχάρως, έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στο σχέδιο πόλης γι’ αυτό και θα ξεκινήσει μια μελέτη επέκτασής του. Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, τόνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και τις περιοχές ΝΑTURA, δημιουργεί προβλήματα και περιορισμούς, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην συζήτηση.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε η αναγκαιότητα επέκτασης των οικισμών καθώς η οριοθέτηση τους έχει γίνει με νόμο του 1923 και ως παράδειγμα αναφέρθηκε η κοινότητα του Αγίου Νικολάου που είναι χαρακτηρισμένη NATURA.

    Σε ό,τι αφορά την μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού που θα εκπονηθεί, τονίστηκε πως θα έχει πλάνο εικοσαετίας και αφού πάρει ΦΕΚ και ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα υπάρχει εντός της πρώτης πενταετίας προοπτική αναθεώρησης με παρεμβάσεις και θα δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις μέσα από το σχέδιο ώστε να εκπονηθούν μελέτες ανά περιοχή.

    Η συγκεκριμένη μελέτη θα περιλαμβάνει δύο φάσεις. Η πρώτη – στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή - είναι η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και τα εναλλακτικά σενάρια και η δεύτερη θα είναι η τελική πρόταση. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι για να επισπευσθούν οι διαδικασίες θα συσταθούν μελέτες και επιτροπές παρακολούθησης από τους δήμους.

    Η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού θα είναι προσανατολισμένη τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τριτογενή τομέα, γεγονός που σημαίνει πως το πολεοδομικό σχέδιο δεν θα αφορά μόνο οικίες αλλά και επιχειρήσεις.

    Σκοπός, όπως τονίστηκε, είναι η επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου οι πολεοδομικές άδειες και οτιδήποτε άλλο προκύπτει, να γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα και γρήγορα χωρίς κωλυσιεργίες και τεράστια αναμονή των πολιτών.

    Με δεδομένο μάλιστα, πως προτεραιότητα της μελέτης είναι ο σεβασμός στην φύση και το περιβάλλον, αναφέρθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την ΕΤΑΔ όπως επίσης και ότι θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση κάποιων σχεδίων διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και ζητήματα οριοθέτησης οικισμών.

    pe ilias poleod zaxaro 3

    pe ilias poleod zaxaro 2

    pe ilias poleod zaxaro 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    sde purgou eg 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας
    Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας

    Άρχισαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πύργου – Τμήμα Αμαλιάδας για το Σχολικό Έτος 2024 – 2025.

    Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας είναι δημόσιο Σχολείο και είναι δωρεάν, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

    Στόχος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου – παράρτημα Αμαλιάδας είναι:

    • Η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πολιτών 18 ετών και άνω
    • Η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης
    • Η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική, οικονομική ένταξη και ανέλιξη
    • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων
    • Η συμβολή στην ένταξή τους ή στη βελτίωσή της θέσης τους στους χώρους εργασίας

    Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αποτελούν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, με τη διάρκεια φοίτησης να προσδιορίζεται στους 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και τις ώρες διδασκαλίας να είναι 25 την εβδομάδα.

    Τα μαθήματα στην Αμαλιάδα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες από τις 4:30 έως τις 8:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στους χώρους όπου στεγάζεται το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

    Τα μαθήματα που διδάσκονται στο ΣΔΕ – Τμήμα Αμαλιάδας είναι: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Κοινωνική Εκπαίδευση, Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή, Διαθεματικά Σχέδια Δράσης, ενώ υπάρχει και παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης για κάλυψη κενών και αδυναμιών, που έχει ο εκάστοτε εκπαιδευόμενος.

    Εκτός από τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχεται και Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.

    Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιούνται στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2622028692 και 2621020350 (καθημερινά απόγευμα 5.00μ.μ. – 8.30μ.μ.) ή 2. Επισκεφτείτε μας στο χώρο μας στην Αμαλιάδα στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (καθημερινά απόγευμα 5.00μ.μ. – 8.30μ.μ.), κτίριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας & Έλλης).

    sde amaLegr 24

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ταξιάρχες Ζαχάρως: Κάηκε αναγεννημέμνο δάσος - Η πυροσβεστική πρόλαβε τα χειρότερα
    Ταξιάρχες Ζαχάρως: Συναγερμός για πυρκαγιά σε δασική έκταση - Η πυροσβεστική πρόλαβε τα χειρότερα

    Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή των Ταξιαρχών Ζαχάρως.

    Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ήδη επιχειρούν αεροσκάφη Canadair που βρίσκονταν ήδη στον αέρα για πτήση περιπολίας.

    Νεότερη Ενημέρωση

    Χάρη στην έγκαιρη παρουσία και επέμβαση των αεροσκαφών η φωτιά καθηλώθηκε και έκαψε συνολικά 2 στρέμματα αναγεννημένης δασικής έκτασης.

    Νεότερη Ενημέρωση

    Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο χωριό Ταξιάρχες σε έκταση που είχε καεί και πάλι στο παρελθόν και είχε αναγεννηθεί φυσικά.

    Η σωτήρια επέμβαση ήταν αυτή των δύο αεροσκαφών Canadair που βρίσκονταν στον αέρα και ενημερώθηκαν να επιχειρήσουν στο μέτωπο που άρχισε να λαμβάνει άμεσα διαστάσεις.

    Έτσι με συνεχείς ρίψεις νερού, καθώς η θάλασσα ήταν ακριβώς δίπλα, κατάφεραν να περιορίσουν άμεσα τις φλόγες και στη συνέχεια να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις για να ολοκληρώσουν την κατάσβεση, χωρίς κίνδυνο επέκτασης ή αναζωπύρωσης.

    Fotia Taksiarxes 2

    Fotia Taksiarxes 3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο